Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Salariile bugetarilor scad cu 25%
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
ionut.tanase
SURSA

Nu sunt bugetar si nici .. pensionar insa mi-a atras atentia urmatorul comentariu la articolul de mai sus:

CITEZ:

QUOTE
sa traiti bine!

Trimis de E criză. la 6 Mai 2010 22:26:31
Plin de inspirație și de profundă umanitate, guvernul se chinuie în ca¬mera de reanimare să țină țara-n viață. Îi bagă în vene perfuzii pentru rehidratare: taie din leafa bugetarilor care și-așa abia aveau după ce bea apă, amenință cu impozitarea pensiilor și cu desființarea alocațiilor pentru copii. Ia de la gura bătrânilor și-a celor abia născuți. Țara abia mai respiră.

Le e greu economiștilor să bage mâna în buzunarele celor lipsiți de apărare, ca un ciorditor care jefuiește o bătrânică în tramvaiul 41. Le-ar fi și mai greu însă să-i ia la bani mărunți pe cei îmbogățiți din hoție, învârteli și șmenuri... Cum să ai inspirație, pe foametea asta, să pui impozit pe averile care nu se justifică din venituri? Cum să te duci acasă la șmecher, fie el manelist, parlamentar, vrăjitoare sau șef de inspectorat județean de poliție și să-i spui "șefu', scuzați, îmi dă cu virgulă!"? Cum să impozitezi țigănia?

În toate țările civilizate, Fiscul verifică dacă veniturile tale și impozitul aferent pe care-l plătești la stat sunt conforme cu realitatea. În caz contrar, ești taxat și obligat să cotizezi consistent pentru diferența de avere. În România? Nu avem nici o lege în acest sens. Legea ili¬citului (Legea 18/1968) care prevedea că "valoarea bunurilor a căror proveniență nu se justifică este impusă unui impozit de 80%" a devenit lipsită de obiect în 1996, printr-o decizie a ***ții Constituționale. Prin art. 44, alin. (8) din Constituție, se prezumă "caracterul licit al dobândirii averii". Cu alte cuvinte, nici un cetățean al României nu trebuie să demonstreze că s-a îmbogățit pe căi legale, organele de anchetă trebuie să probeze ilegalitățile. Greu, costisitor, fără nici o eficiență imediată. Potrivit Legii 241/2005, "constituie infracțiuni de evaziune fiscală și se pedepsesc cu închisoare de la doi ani la opt ani și inter¬zicerea unor drepturi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau ta¬xabile și omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii în actele contabile ori în alte documente, a (...) veniturilor rea¬lizate" (art. 9, alin. (1), lit. a și cool.gif.

Cheltuim resurse umane și financiare pentru a demonstra că un șmecher s-a îmbogățit prin hoție pentru ca mai apoi, tot din banii noștri, să-i oferim cazare și masă "vedetei" penitenciarului. Nu-i mai eficient pentru noi să-l lovim pe șmecher în ouăle de aur cu un impozit de 80%, de pildă, pe averea nedeclarată la Fisc? Ș-apoi, după ce s-a înmuiat, să-l luăm la întrebări pentru evaziunea fiscală comisă? În orice stat de drept, după ce ANI a anunțat public că Adrian Mi¬nune are greșeli în declarația de avere, Fiscul ar fi fost la ușa manelistului, somând: "Unde-s banii mei? Impozitul, unde-i impozitul?". În România însă...

Putem să prezumăm, așa cum ne îndeamnă Constituția, că Minune mănâncă gem și face Q7, miracolul digestiei îi privește pe cei de la Direcția de Investigare a Fraudelor, pe noi, cei cocoșați de biruri ne interesează însă ca el să plătească impozitul pe prune! Impozitați țigănia! Nu vă repeziți la alocațiile copiilor, nici în pensiile bătrânilor care toată viața lor au fost cinstiți și au plătit impozit la stat! Impozitați averile șmecherilor, taxați-i la bani pe cei care s-au îmbogățit pe căi oneroase! Până când îi băgați la pușcărie - așa cum ne promiteți de ani de zile, fără să faceți nimic în acest sens -, impozitați-i! Să-i usture!

Vom publica începând de azi portretele acestor "haladiți" - cum se autointitulează - și-ale averilor lor. Maneliști, vrăjitoare, proprietari de palate țigănești. Nu sunt singurii care cer vizita imediată a Fiscului, sunt doar cei mai ostentativi și mai vocali. Impozitați-i pe ei și pe toți cei care s-au îmbogățit din țigănii, parlamentari, polițiști, procurori, prefecți, patroni prin mâinile cărora trec banii negri. Vreți bani la buget?

Impozitați țigănia!


Foarte interesante si celelalte comentarii ...


INTREBARE: incotro se indreapta ROMANIA???
vijelie
Era mai bine cate un topic pt fiecare procent declarat.
argon
QUOTE(ionut.tanase @ 7 May 2010, 08:10)
INTREBARE: incotro se indreapta ROMANIA???
*



spre reducerea salariilor bugetarilor cu 25 % si a pensiilor cu 15...doooh blink.gif
skija
greva, revolutie? se baga cineva?

suntem vai mama noastra... acceptam sa fim umiliti de toti jegosii...


sunt curios ce parere au acum cei care l-au votat pe schizofrenicu' asta...
corbex
Parerea mea e ca nu ne-ar fi fost nici cu un milimetru mai bine cu schizofrenicul celalalt !
argon
QUOTE(skija @ 7 May 2010, 11:32)
greva, revolutie? se baga cineva?
*




de ce? ii pasa cuiva de bugetari inafara de ei insisi? si asa-s prea multi si prea incompetenti. Cu pensiile nu sunt de acord, eventual la cele peste un anume prag, nu e totuna ca ii iei 15 % unui pensionar cu 500 ron care abia traieste din ei, sau unul pensionar de lux, care tot bugetar a fost la viata lui.
Markos
e clar ca Boc a fost sacrificat la faza asta si ca baietii din varful dealului pregatesc deja urmatorul guvern.
andreiutzu
QUOTE(corbex @ 7 May 2010, 12:34)
Parerea mea e ca nu ne-ar fi fost nici cu un milimetru mai bine cu schizofrenicul celalalt !
*


da' a zis cineva ca ar fi fost altfel cu "miaela dragostea mea"?! in orice caz....sa traiti bine! radmasa.gif
IRONICK
QUOTE(skija @ 7 May 2010, 12:32)
suntem vai mama noastra... acceptam sa fim umiliti de toti jegosii...
Aia de la stat sa puna mana sa mai munceasca si ei, nu sa stea linistiti ca salariul merge. Cat trebuie sa mai munceasca privatul ca sa ii sustina?
einstein1984
Skija, poate tu, ca eu nu ma simt.
QUOTE(argon @ 7 May 2010, 12:36)
de ce? ii pasa cuiva de bugetari inafara de ei insisi? si asa-s prea multi si prea incompetenti.  Cu pensiile nu sunt de acord, eventual la cele peste un anume prag, nu e totuna ca ii iei 15 % unui pensionar cu 500 ron care abia traieste din ei, sau unul pensionar de lux, care tot bugetar a fost la viata lui.
*


La naiba, aici trebuie sa fiu de acord cu argon. Unde se indreapta tara asta?!?!
tribunul
QUOTE(IRONICK @ 7 May 2010, 13:15)
Aia de la stat sa puna mana sa mai munceasca si ei, nu sa stea linistiti ca salariul merge. Cat trebuie sa mai munceasca privatul ca sa ii sustina?
*



Cum poti sa gandesti si sa spui asemenea prostii ...
Garett
QUOTE(ionut.tanase @ 7 May 2010, 08:10)
INTREBARE: incotro se indreapta ROMANIA???
*


Ahm, Grecia? nedumerire.gif
vijelie
QUOTE(einstein1984 @ 7 May 2010, 12:18)
La naiba, aici trebuie sa fiu de acord cu argon. Unde se indreapta tara asta?!?!
*

Spre Deva laugh.gif
tribunul
QUOTE(ionut.tanase @ 7 May 2010, 09:10)
INTREBARE: incotro se indreapta ROMANIA???
*




De ce nu ti-ai pus intrebarea asta si acum cativa ani cand cresteau salariile la bugetari fara limita cand se dadeau pensii aiurea cand se faceau angajari doar pe rubedenii sau politice, cand se inventau noi institutii de stat doar ca sa aibe unde sa lucreze rubedeniile sau sustinatorii partidelor...etc.

Si sa-ti raspund: pe drumul cel bun.
Garett
Keep on dreaming!
Reality check: si sub obladuirea neprihanitilor portocalii tot pe baza de pile, cunostinte sau afiliere politica s-au facut angajarile
vijelie
Voi chiar ati uitat cum era prin '98-2002, cand, prin Ordonante dedicate, se putea iesi la pensie cu pensia mai mare ca salariul ?
Nota de plata e mai veche, liberalilor nu le mai pasa, oricum era evident ca au ajuns la guvernare accidental.
namidee
Vad ca unii se fac ca nu vad problema adevarata. Da, fondul de salarii pentru bugetari trebuie redus, dar trebuie redus cu cap! Nu la modul luam 25% de la fiecare! Daca mai si gandim un pic:

- Romania are deja un deficit sanatos de medici si profesori (mai ales in mediul rural), sa le mai micsoram salariile poate rezolvam deficitul asta!
- informatizarea institutiilor publice ar reduce semnificativ necesarul de personal.
- unele institutii deja au prea multi angajati, multi rude/neamuri/numiti politic. De ce nu se dau astia afara.
- de ce nu s-a trecut si la taieri din fondurile de achizitii publice? Cumva pentru ca sponsorii din campanie trebuie sa-si ia partea?

Chiar presupunand ca Motocicleanu chiar a facut dezmat pe bani publici, Boc nu are absolut nicio scuza!
In primul rand, in momentul in care a intrat la guvernare, stiind ca e criza, trebuia sa inceapa sa taie cu grija acolo unde se poate, asezonat cu masuri anti-criza. Or, daca ce zice presa e adevarat, numarul bugetarilor a crescut iar singura masura "anti-criza" notabila a fost impozitul forfetar.
In al doilea rand, in momentul semnarii acordului cu FMI, stia ca astia o sa vina sa verifice ce s-a facut cu banii lor si in ce directie se indreapta tara. N-au facut mai nimic sa reduca deficitul (o gramada de bani spre a fi aruncati in vant la ministerele $$&&%^@ de Udrea nu se pune) si acum dau vina pe balaurul FMI. Si culmea, unii inca ii mai cred in stare de ceva!
Din punctul meu de vedere, faptul ca masurile astea se iau acum eu le traduc doar prin incapacitatea Guvernului de a avea o strategie coerenta.
tribunul
Unii chiar nu inteleg, ca nu-i nimeni obligat sa munceasca la stat, nu-i convine, foarte bine, sa se duca la privat, ca acolo salariile sunt mari, nici nu prea se munceste, nu-i bate nimeni la cap.
namidee
De-ar fi atat de simplu... Sa zicem ca esti profesor de romana sau limbi straine, sa zicem ca esti pompier, sa zicem ca esti militar de cariera, sa zicem ca lucrezi la protectia copilului, astea sunt doar cateva exemple de oameni (unii cu o facultate in spate) care la privat ar trebui sa munceasca pe postura de necalificati. E usor de dat din gura cand nu esti tu personal in situatia respectiva.

Cred ca pana la urma marele talent al onor presedintelui caruia mi-e sila sa-i scriu numele este sa ne invrajbeasca pe unii impotriva celorlalti.
IRONICK
QUOTE(tribunul @ 7 May 2010, 13:46)
Unii chiar nu inteleg, ca nu-i nimeni obligat sa munceasca la stat, nu-i convine, foarte bine, sa se duca la privat, ca acolo salariile sunt mari, nici nu prea se munceste, nu-i bate nimeni la cap
Pai nu le convine. La privat trebuie sa munceascasca sa sustina salarile fostilor colegi care au ramas la frecat menta.
Markos
e gresit sa generalizezi, în orice directie ai face-o.
tribunul
QUOTE(namidee @ 7 May 2010, 13:51)
De-ar fi atat de simplu... Sa zicem ca esti profesor de romana sau limbi straine, sa zicem ca esti pompier, sa zicem ca esti militar de cariera, sa zicem ca lucrezi la protectia copilului, astea sunt doar cateva exemple de oameni (unii cu o facultate in spate) care la privat ar trebui sa munceasca pe postura de necalificati. E usor de dat din gura cand nu esti tu personal in situatia respectiva.

Cred ca pana la urma marele talent al onor presedintelui caruia mi-e sila sa-i scriu numele este sa ne invrajbeasca pe unii impotriva celorlalti.
*



Deci rolul statului este sa-i tina in spate pe unii, care nu se pot adapta intr-o piata a muncii concurentiala.
namidee
Nu, rolul statului e sa se achite de obligatiile pe care le are fata de cetateni. Adica invatamantul gratuit sa fie de gratuit si sa aiba si ceva calitate (prin destule scoli e ceva normal ca un profesor sa predea 3-4 discipline), sanatatea la fel, siguranta cetateanului la fel, si exemplele merg. Sa taie unde cu adevarat se poate taia si sa adauge unde e de adaugat. Masura de taiere cu 25% a salariile TUTUROR e o tampenie!
77licu
Titlul e greșit.scade fondul de salarii al bugetarilor cu 25% nu salariile scad cu 25%.
Trăiască femeii.
tribunul
pt. nemidee
Corect.

Dar daca statul are 100 lei de cheltuit, trebuie sa cheltuie 100 lei, nu 101.
Iar faptul cum ii cheltuie pe aia 100 lei e alta mancare de peste.

Si 2, daca cei care aduc bani la stat, adica cacaciosul de particular, aduce doar 100 lei, iar tu vrei sa cheltui 150 ca mai ai si 2 frati, nu ii maresti impozitul cacaciosului ca sa storci mai mult de la el.
rue
dupa 10 ani de privat am ajuns si bugetar. din pacate la momentul nepotrivit.
oricand pot sa-mi schimb decizia dar daca ar fi sa o fac primul lucru probabil ar fi sa mi caut de lucru in tari mai cu apa calda (finlanda, irlanda etc). criteriul sa fie engleza si sa mai cunosc pe cineva pe acolo.
ce se fac cei care au facut studii care din start locul de munca este la stat? ei nu mai pot alege.
poate ca e o mentalitate ca la stat se sta. gresit! nu este eficientizat ca la un patron.
sistemele informatice sunt lipsa in mare masura.
300 de pc uri si laptopuri nu se numesc sisteme informatice si nu ajuta sa se eficientizeze o activitate.
77licu
Pe A3 (într-o curte)ministrul finanțelor vorbea de disponibilizări,reduceri,o să fie greu și în spatele lui era un chiu7 alb.sărăcie mare la finanțe.
tribunul
QUOTE(rue @ 7 May 2010, 14:22)
dupa 10 ani de privat am ajuns si bugetar. din pacate la momentul nepotrivit.
oricand pot sa-mi schimb decizia dar daca ar fi sa o fac primul lucru probabil ar fi sa mi caut de lucru in tari mai cu apa calda (finlanda, irlanda etc). criteriul sa fie engleza si sa mai cunosc pe cineva pe acolo.
ce se fac cei care au facut studii care din start locul de munca este la stat? ei nu mai pot alege.
poate ca e o mentalitate ca la stat se sta. gresit! nu este eficientizat ca la un patron.
sistemele informatice sunt lipsa in mare masura.
300 de pc uri si laptopuri nu se numesc sisteme informatice si nu ajuta sa se eficientizeze o activitate.
*



Dar de ce nu zici tu si asa:

Daca un patron cumpara 10 laptopuri da 1000 euro pe fiecare ( am zis o suma orientativa), iar daca la stat se achizitioneaza 100 de laptopuri (nu 10) ii costa 2500 euro bucata, si cu o configuratie mai slaba.

De ce nu zici de managementul HOTESC al spitalelor, scolilor, politiei, intr-un cuvant al statului.
Markos
Tapalaga:

QUOTE
Cand ii rogi frumos sa iasa de sub maslin si sa puna osul la munca, singura solutie reala de iesire din criza, bugetarii greci raspund cu pietre si sticle incendiare. Doua decenii de lenevie finantata de stat sau de la bugetul UE, trandavie hranita politic intensiv cu populisme si iluzii stangiste, au nascut est-europeanul asistat, lenes, cleptoman, dar extrem de harnic si guraliv cand e sa-si apere lenea si placerea banilor castigati usor. El, lenesul-descurcaret, este supravietuirea si transformarea sub capitalism a lui homo-sovieticus, stramosul indiferent si perfect inutil al noii specii de est-european somnolent in munca, dar sprinten la furat.

Tabloidul german Bild, l-a intampinat in data de 6 martie pe premierul grec, aflat in vizita la Berlin, cu o scrisoare deschisa. Printre randurile ei, se citea exasperarea nemtilor fata de indolenta grecilor: "Daca cititi aceasta scrisoare, inseamna ca sunteti intr-o tara diferita de a dvs. Sunteti in Germania. Aici, oamenii lucreaza pana la 67 de ani, si nu au al 14-lea salariu pentru functionarii publici. Aici, nimeni nu  trebuie sa plateasca 1000 de euro mita pentru a obtine un pat in spital. Benzinariile noastre au case de marcat, soferii de taxi taie chitanta iar fermierii nu pacalesc Uniunea Europeana pentru a obtine subventii de milioane cu plantatii de maslini care nu exista. Germania are si ea datorii mari, dar le putem duce. Asta pentru ca ne trezim devreme si muncim toata ziua. Dorim sa fim prietenii grecilor. Din acest motiv, dupa aderarea la euro, Germania a dat tarii voastre 50 mld de euro."

Daca am fi Bild, scrisoarea catre delegatia FMI, inca la Bucuresti, ar suna cam asa: "Daca cititi aceasta scrisoare, inseamna ca n-ati plecat inca din Romania. Ca sa iesim din criza, ati dat tarii noastre 20 miliarde de euro. Noi v-am pacalit cu statistici falsificate, cu surse la buget inexistente sau nerealiste, n-am redus cheltuielile publice si nici n-am concediat pe nimeni. Aici, cei 1.400.000 de bugetari muncesc cateva ore pe zi, patru zile din saptamana, vinerea e zi scurta iar lunea nici iarba nu creste. Aici, oamenii mor in spitale cu spaga cu tot, iar din cei 6 milioane de pensionari, cateva sute de mii au in jur de 40 de ani. Ceva case de marcat avem, chitante la fel, dar banii nu prea ajung in buget, iar cei care ajung sunt repede furati. Daca veti creste taxele sau cota unica, tot degeaba. Banii se vor scurge ca apa in nisip. Asta pentru ca multi dintre noi se trezesc  la pranz si muncesc cateva ore. Dorim sa fim prietenii FMI si UE, dar daca ne puneti la munca iese tambalau ca in Grecia".
GBC
Nu imi amintesc sa fi auzit se ia "masura de taiere cu 25% a salariile TUTUROR". Din ce imi aduc aminte era vorba de reducerea fondului de salarii cu 25% la toate categoriile de bugetari.

Acum se discuta cui trebuie sa i se reduca leafa? Cel mai bine ar fi fost sa vina presedintele cu o lista cu nume, prenume, CNP, functie, angajator si procentul de reducere a salariului (sau a venitului, ca si aici e o discutie....) pentru toti bugetarii.

Cred ca asta si vor marii lideri sindicali. Sa asteptam lista asta. Ca marii manageri sunt ocupati si nu vor sa deranjeze pe nimeni.

Imi place cand mai vin unii si spun ca decat sa scada salariile bugetarilor mai bine s-ar ocupa de coruptie, de contrabanda si tot asa, de parca politia, vamesii, justitia si tot asa ar lucra in sectorul privat. Sa prinda guvernul hotii si contrabandistii, ca ceilalti sunt in greva sau ...la cursuri de engleza ca un bancul ala.
Ma intreb agentiile alea intra la bugetari sau pentru ca ... nu mai reiau discutia ... ei nu intra la reduceri?

Se spune ca de exemplu medicii au salarii prea mici. Asa o fi, dar cand s-a vorbit de o lege unica de salarizare, care sa tina seama de un raport intre diverse profesii s-a preferat ca fiecare sa ramana cu ce a apucat, iar celorlalti sa le mareasca statul lefurile, ca "de aia e stat".

Mai e si cu povestea drepturile dobandite si retroactivitatea legii. Eu cand mi-am luat permisul de conducere nu se platea rovigneta. Deci pot sa spun ca mi se ingradeste dreptul la libera circulatie? Cand am platit pentru ore la scoala, taxa de inscriere la examen si tot asa aveam voie sa circul liber in Romania. Cum dau ei o lege care ma impiedica sa conduc in afara orasului daca nu platesc? radmasa.gif E aplicare retroactiva a legii? radmasa.gif
Si cum modifica accizele dupa ce mi-am cumparat eu masina? Daca stiam de atunci nu o mai cumparam! Mi se ingradeste dreptul de a ... abera!!! radmasa.gif radmasa.gif

Ce mai! Concluzia e clara. Nu e toti destepti ca noi!
tribunul
Grecule, are sau nu dreptate?
l@u
QUOTE(rue @ 7 May 2010, 14:22)
ce se fac cei care au facut studii care din start locul de munca este la stat? ei nu mai pot alege.
*


radmasa.gif da ce bre cand i-a angajat ca bugetari le-a taiat vre-o mana si nu mai pot munci ?.....sau e rusinos sa muncesti......daca maine imi spune unul ca imi da dublu dar sa frec toaletele din oras sa mor daca mai stau pe ganduri......

Markos
QUOTE(tribunul @ 7 May 2010, 14:37)
Grecule, are sau nu dreptate?
*


pai cam are sleep.gif
tribunul
QUOTE(GBC @ 7 May 2010, 14:37)
Nu imi amintesc sa fi auzit se ia "masura de taiere cu 25% a salariile TUTUROR". Din ce imi aduc aminte era vorba de reducerea fondului de salarii cu 25% la toate categoriile de bugetari.
*



Corect, se numeste MANAGEMENT.

Tie ca si manager, ti sa da un buget fix, sa zicem de 100 lei, e treba ta cum il administrezi.
Ori angajezi 100 oameni cu 1 leu salariu, ori angajezi 20 oameni cu 5 lei salariu.
Dar nu poti sa angajezi 100 de oameni cu 5 lei salariu.
ipse
Dau dublu! tongue.gif
rue
sistemele informatice de la primarii, pasapoarte, inmatriculari, asistenta sociala etc trebuiesc sa aiba un punct comun si o functionalitate integrata pentru a rezolva problemele tuturor fara parcare in centru, deplasare si poluare, nervi la ghiseu etc.
sa soliciti ceva pe internet printr o identificare exacta, platesti din cont pe internet si primesti pasaportul, permisul etc prin posta acasa ori te deplasezi doar sa le ridici o singura data.
toata lumea ar economisi, nu ar fi munti de hartie, energie consumata de echipamente xerox, chioscuri de peste drum cu formulare si masina de scris, comisionari etc.
nu ar fi nebunie pe a finante, primarii etc pt un rahat de cazier, adeverinta etc ce pot fi coonfirmate intre bazele de date.
in alte tari au si pot!
am ramas uimit ca anumite tari din orientul mijlociu de exemplu cel putin se misca in directia asta desi lumea crede ca au doar camile si nisip.
GBC
Deci asta e solutia. Slava Domnului ca nu e hotia de vina cum zic unii. Sa facem autostrazi cu linux, ca sa coste ca in alte tari! Gata!!!!! Ne-am scos!!
rue
QUOTE(GBC @ 7 May 2010, 13:44)
Deci asta e solutia. Slava Domnului ca nu e hotia de vina cum zic unii. Sa facem autostrazi cu linux, ca sa coste ca in alte tari! Gata!!!!! Ne-am scos!!
*




ce are linuxu cu autostrada?
tribunul
QUOTE(rue @ 7 May 2010, 14:41)
tribunule, nu ai inteles, tu ai obsesia ta cu preturile.
un privat ia la un pret si pune linux.
la stat oamenii folosesc doar MS si le trebuiesc licente la toate rahaturile.  de aia costa mai scump.
pe linux acasa nu am nici antivirus. pe MS iti trebuie.
*



Se poate sa nu fi inteles eu bine, si de aia ma mai repet odata, sper ca acum mai clar.

Un patron (particular) cand isi cumpara un laptop, cauta in toate magazinele, intra pe net, cere pareri, cauta sa cumpere ce e mai ieftin si mai performant, si inca un lucru, sa fie configurat fix. pt. necesitatile lui.

Daca un director de scoala vrea sa doteze laboratorul de informatica, cumpara niste calculatoare care poate nu au nici sistem de operare, nu au antivirus, sunt depasite, dar care costa cat unele foarte performante, cu tot cu sistem, aplicatii, si antivirus.

un particular cheltuie banul lui, directorul cheltuie banul statului
dizzy
O sa razi, dar si asta ar ajuta.
Daca ai 200 de computere la o autoritate locala si ei lucreaza intr-o aplicatie care ruleaza intr-un browser nu au nevoie sa aiba calculatoare de ultima generatie cu Quadcor-euri si 16161 GB de ram, ci le ajunge poate si un P3 cu 256MBRAM.
La 200 computere X 2000 EUR/buc. ia vezi cati bani nu se cheltuie.
Ai ramane surprins ce laptopuri de ultima generatie au domnii si doamnele de la institutii bujetare.
La o prezentare eram precum ratusca cea urata pe acolo cu un Compaq de vreo 4 ani megauzat si folosit, cu tastele roase si vopseaua luata de pe el fata de Sony-urile lor de maxim cateva luni.
tribunul
QUOTE(tribunul @ 7 May 2010, 14:48)
Se poate sa nu fi inteles eu bine, si de aia ma mai repet odata, sper ca acum mai clar.

Un patron (particular) cand isi cumpara un laptop, cauta in toate magazinele, intra pe net, cere pareri, cauta sa cumpere ce e mai ieftin si mai performant, si inca un lucru, sa fie configurat fix. pt. necesitatile lui.

Daca un director de scoala vrea sa doteze laboratorul de informatica, cumpara niste calculatoare care poate nu au nici sistem de operare, nu au antivirus, sunt depasite, dar care costa cat unele foarte performante, cu tot cu sistem, aplicatii, si antivirus.

un particular cheltuie banul lui, directorul cheltuie banul statului
*


skija
Grecule... ia organizeaza tu o manifestatie.. ca neamurile tale se pricep cel mai bine la chestia asta.. si poate o ai si tu in sange...


Nu e corecta gandirea cu: "ii afecteaza doar pe bugetari, ce treaba am eu?"... ptr. ca ii afecteaza pe parinti/bunici, care or sa aiba nevoie de ajutorul copiilor ptr. supravietuire, copii care lucreaza la privat. Ii afecteaza pe medici care or sa plece afara si ne mai vindeca vracii si vrajitoarele. Ii afecteaza pe profesori care or sa-si bage cenzurat si o sa-i invete pe boraci doar 1/2 din necesar...

La urma urmei ne va afecta pe toti. Si o sa tragem mult si bine ca sa iesim din ca... cat...

da' cu atitudinea asta pur romaneasca (nascuta din contopirea dacilor cu romanii tongue.gif ) nu o sa rezolvam niciodata nimic! Trebuie luat exemplu de la slavi!!! sau greci... 022.gif grouphug.gif gun3.gif ... cheers.gif RO_flag.gif
GBC
QUOTE(dizzy @ 7 May 2010, 13:49)
O sa razi, dar si asta ar ajuta.
Daca ai 200 de computere la o autoritate locala si ei lucreaza intr-o aplicatie care ruleaza intr-un browser nu au nevoie sa aiba calculatoare de ultima generatie cu Quadcor-euri si 16161 GB de ram, ci le ajunge poate si un P3 cu 256MBRAM.
La 200 computere X 2000 EUR/buc. ia vezi cati bani nu se cheltuie.
Ai ramane surprins ce laptopuri de ultima generatie au domnii si doamnele de la institutii bujetare.
La o prezentare eram precum ratusca cea urata pe acolo cu un Compaq de vreo 4 ani megauzat si folosit, cu tastele roase si vopseaua luata de pe el fata de Sony-urile lor de maxim cateva luni.
*



Cred ca stim toti ce se intampla.
1. Cumpara "scule" prea bune fata de nevoile reale din: ingamfare, modul lor de viata - de a face fite pan si asa, si pentru ca in cecurile de incompetenti in care se misca nivelul PC-ului ii ridica statutul

2.Le cumpara la preturi fara care nu au legatura cu piata.

Mai sus se zice "La 200 computere X 2000 EUR/buc. ia vezi cati bani nu se cheltuie."

E unul nu stiu prea multe aplicatii care sa necesite PC-uri de 2000 Euro - ma refer la aplicatii pentru adiministratie, etc - nu ma filme, muzici, jocuri, ciocuri si norocuri!
rue
nu e de generalizat. eu am vazut si directori cumpatati.
tribunul
in Germania.
rue
de exemplu si la firme te poti mira de anumite cheltuieli.
sunt firme franceze care prefera sa inchirieze masina mai scump de la firma de leasing a brd ului de exemplu, in loc sa mearga la o firma ieftina.
brd sa cumpere poate renault in loc de dacia.
orange sa cumpere alcatel mai scump in loc de huawei.
etc
numa sa umble banii in interesul tarii.
GBC
Ai dreptate. In nici un caz nu am vrut sa generalizez. Sunt aceeasi oameni pana la urma si la "stat" si la "privat". Peste tot sunt si din aia si din ...aia.

Din pacate insa la stat cand treaba merge aiurea nu prea apare "reactia negativa" si sistemul ... La privat te cam capaceste piata, daca nu cumva patronul e un tip bine orientat.
tribunul
La firme sunt alte gandiri.

Uite un exemplu. Oracle cumpara si foloseste numai dell-uri indiferent de locatie, ca-i in Berlin, Bucuresti sau Budapesta.
Markos
QUOTE(GBC @ 7 May 2010, 15:02)
2.Le cumpara la preturi fara care nu au legatura cu piata.

Pai normal. Firma X plateste bani grei statului ca sa castige o licitatie pentru 5.000 de computere. Banii astia trebuie recuperati cumva, pen'ca firma X e privata. Basca un profit frumusel. Prin urmare si ca atare, primarul din comuna Ghimpati va cumpara computere la un pret dublu, pret care include:
- valoarea de piata a computerului
- o cota din spaga data de firma X pentru castigarea licitatiei
- o cota din profitul firmei X

Ce naiba ma, astea le stie si fii-mea...
rue
3 mil in privat
1.4 bugetari
6 mil asistati si pensionari (parca)

problema e ca daca reduci salariile mari la bugetari, economisesti mult mai putin decat dai ca sa cresti salariile mici (nu ca s-ar face asta).
matematic nu bate.
solutia este dezvoltarea privatului sa se ajunga la o tinta de dublare a salariatilor de la privat.
acolo trebuie sa se lucreze la nivel economic.
facilitatile si taxele pot sprijini dar si sa inchida privatii.


l.e. credeti ca daca ar fi o firma de calculatoare romaneasca sa produca laptopuri la IEMI sau altii de aceau HC uri candva statul sa cumpere doar de acolo?
problema e ca societatile alea s-au cam inchis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.