Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pro sau contra guvernării Cioloș
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
Markos
QUOTE(DragosP @ 8 Sep 2016, 16:54)
S-a înscris și ăsta-n usb?
*


Urmează, probabil biggrin.gif
klaus
A trecut nea Biris pe la Realitatea TV sa-si explice proiectul.
A spus negru pe alb (ca sa zic asa) ca toata lumea stia despre proiect, inclusiv doamna ministru si ca toata lumea din minister si-l asumase. Cum ar veni a facut-o cam mincinoasa pe madam minstresa. Care e vorba aia, un "tehnocarat" care s-a manifestat fix ca un "politician". Poate inteleg si cei care mai cred ca acest guvern e de tehnocrati ce sunt ei de fapt...
De asemenea a spus ca un colectiv "numeros" de specialisti au lucrat la el "mai multe saptamani". Asta pentru cei care cred ca un astfel de proiect se face de pe azi pe maine si-l poate face orice ziarist stand pe WC.
Dupa care a spus ca proiectul a "scapat pe surse" de pe parcursul acestuia spre aprobare. Hait. Adicalea ca ei chiar vroiau sa il faca ordonanta.
A fost incapabil sa justifice cum poate obliga modificarea salariilor brute la privati printr-o asftfel de ordonanta (care nu e lege organica, deci e sub Codul civil ca forta legiuitoare), a dat-o inainte cu pentru ca asa spunelegea si ca sunt prevazute si amenzi. VBine, legea poate spune orice, daca ea e atacata in contencios si anulata exact pa partea cu majorarile de salariu brut, sa vezi bucurie cum ramaneau doar majorarile de taxe...

Dupa care a venit cetateanca aia de la Realitatea si i-a dat o smetie peste ochi de am crezut ca pica asta sub masa: majorarea salariului brut nu ar produce cresteri de cheltuieli pentru angajatori nu? Biris: Nu. Jurnalista: dar ar produce cresterea artificiala a indicatorului pe economie salariu mediu brut, nu? Pe baza caruia se fac o serie de evaluari si depind niste taxe. Haules-baules, Biris casca ochii (melcii devin invidiosi), deschide gura, da sa articuleze trei cuvinte, se recupereaza oleaca si banguie cate ceva. Isi revine cat de cat si zice ca d-aia ar trebuie evaluat proiectul inainte de aprobare, sa se vada implicatiile. radmasa.gif Bravo bai, pai nu ziceai tu ca l-ati evaluat si analizat cu "specialisti"?
Oricum, interesanta treaba. Cum se fwteau din condei niste indicatori economici de crestere fara ca macar practic sa se intample ceva.
radian
QUOTE(klaus @ 8 Sep 2016, 21:07)
... A spus negru pe alb (ca sa zic asa) ca toata lumea stia despre proiect, inclusiv doamna ministru si ca toata lumea din minister si-l asumase ...
*



Acuma, ce sa zica si el...
Mosotti
Rahatul ala era absolut retardat. Este incredibil ca cineva atit de idiot poate lucra in ministerul de finante. Este imposibil sa obligi niste firme private sa mareasca salariile daca le tai din taxe, "propunerile" alea n-au sens decit in mintea unui schizoid defalcat.
Markos
radian
QUOTE(Mosotti @ 9 Sep 2016, 01:17)
... schizoid defalcat.
*



Suna bine, da' ce-i aia???
ady77
Ceva nasol tongue.gif
klaus
Intrebarea aia a moderatoarei de la final de emisiune care sublinia ca modificarea salariilor brute modifica indicatorii legati de salariu mediu brut pe economie mie mi s-a parut absolut geniala.
- In primul rand obligatoriu s-ar fi modificat salariu minim brut pe economie cu 21%. Deci amenzile cresteau dintr-un foc cu 21% (alea care sunt legate de salariu minim). Ajutoarele de somaj cresteau cu 21% (ca-s legate de salariu minim). Contributiile minime ale persoanelor care se asigura separat (nu-s salariati) la sanatate cresteau direct cu 21% (ca-s legate de salariu minim). Indemnizatiile minime de maternitate, care nu pot fi mai mici de 85% din salariul mini, etc etc
- venitul mediu brut in sistemul de pensii crestea pe loc cu 21%, ca altfel ar fi crescut numarul de puncte anuale ale asiguratilor cu 21%
- indexarea pensiilor se face in functie de cresterea salariului mediu brut pe tara (scrie la lege) as fi vrut eu sa vad cum indexa Biris pensiile cu 9,45% (ca se indexeza cu 45% din cresterea salariului mediu brut pe economie)
- indemnizatiile penru eroii revolutiei cresteau direct cu 21% (ca-s in funcite de salariu mediu brut pe economie)
etc
etc

Si Biris se dadea balena in chiuveta ca nu va fi nicio implicatie a noilor modificari, doar o reasezare.

Dupa ce ca e abject, e clar ca-i si incompetent.
Cel putin pentru mine, altii poate au o alta parere.
Han Solo
eu imi aduc aminte de o analiza de impact a guvernului nastase, de la inceput (2001?) care fix asta spunea: marind salariul minim in momentul asta, cresterea nivelului de trai e marginala, insa implicatiile sistemice sunt mari.

ce footing si-a luat atunci de la sindicate icon_mrgreen.gif
Markos
S-ar modifica o grămadă de indicatori macroeconomici, da' ce treabă are Biriș cu ei?

Eu am abandonat din start dezbaterea gogomăniei, de cand am ajuns la pasajul cu obligativitatea angajatorilor privați de a majora salariile brute. Am schimbat la tenis.
ady77
Nici acolo nu fu mai bine tongue.gif
DragosP
S-a uitat la meciul japo-scotiș.
maho
Am vazut pe la stiri, cica se mai fac (la gata) spitale noi, de stat, dotate. O bila alba.
klaus
Tehnocratii emanati de oamenii frumosi si liberi ( radmasa.gif , nicidecum de servicii) fac cu totul si cu totul altfel de politica.
Adica una promit si exact alta fac.
Au promis la negocierile cu transportatorii ca RCA va fi nu stiu ce limitata.
A aparut Ordnanta cu RCA care nu contine vreo plafonare ci o trimitere la un "tarif orientativ de referinta".
Cu siguranta in limba romana notiunea de "orientativ" nu are acelasi inteles cu "obligatoriu".

Dar mai mult, ordonanta din monitor este ... DIFERITA de ordonanta aprobata de guvern si postata pe sit-ul ministerului acu 4 zile!

aplauze.gif
Un guvern tehnocrat, plin de specialisti competenti.
Daca nu ar fi "tehnocrati" mi-as permite sa le zic niste japite abjecte politicianiste, mincinoase si inselatoare. Niste naparci.
Dar cum e cu tehnocratia, nu-mi permit, ca asta vine de la servicii. Supureaza prin toti porii.
b76bgaarh
lasa asta, problema e ca a cazut sistemu si nu se mai pot RCAuri, de doo zile. un lucru facut bine.
maho
Eroare materiala.
b76bgaarh
romania lucrului binefacut.

uitasem, tinerii frumosi si destepti, de pe feisbuc, inca sunt uzi dupa discursul din parlament, vedeias pe toti pietoni ca nu li se emite RCAul.
klaus
QUOTE(maho @ 20 Sep 2016, 18:36)

radmasa.gif
Cum sa nu.
Da, trimiterea poate fi o eroare materiala, intrebarea mea este daca diferenta de la 38 de articole din ordonanta aprobata si publicata pe site pe 15 septembrie la versiunea cu 41 de articole din MO poate fi considerata tot "eroare materiala".
miki
afara cu aia de facura "eroarea materiala"
klaus
Oi-oi.
Avem niste update-uri pe banda rulanta la notnews.
Guvernul zice ca "Ordonanta de Urgenta legata de RCA a fost publicata pe site-ul http://www.mfinante.gov.ro asa cum a fost aceasta aprobata in sedinta Executivului. Actul normativ publicat in Monitorul Oficial cuprinde si punctul de vedere al Consiliului Legislativ. Specialistii din C.L. au avut o serie de observatii ce tin de tehnica legislativa, inglobate in actul normativ transmis Monitorului Oficial, asa cum prevede procedura de aprobare a actelor normative de catre Guvern."

Tovarasi, pentru tinerii frumosi si liberi care nu stiu cum e cu procesul legislativ:
opinia Consiliului legislativ se ia INAINTE de aprobarea de catre forul compentent (guvern, parlament), nicidecum dupa.
Inclusiv articolele citate de guvern in apararea sa zic asta ca "dupa avizare" se supun analizei Consiliului legislativ "proiectele de ordonanta". Sa repet pentru cine a scapat: PROIECTELE de ordonanta.
Din momentul aprobarii de guvern proiectul de ordonanta nu mai e proiect, e ... ordonanta-curata.
Dupa care onor ministerul de finante spune (dupa ce au zis cu mana pe inima ca adopta ordonanta si rezolva treaba) ca de fapt trebuie o Hotarare de guvern (alt act normativ) cu aplicare temporara, in baza ALTUI ACT normativ (respectiv pe legea concurentei).
Pai la naiba, pentru hotararea aia nu trebuia data ordonanta! Trebuia data hotararea direct!
aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif

Avem tovarasii tehnocrato-competenti pe care i-a dorit poporul, sa moara cici balerina!

Eu traiesc cu impresia ca au facut-o special. Refuz sa cred ca-s chiar atat de prosti! Ori pentru o amanare, ori pentru a ascunde altceva, un alt scandal mai mare si mai important.
b76bgaarh
cum pentru ce, vin alegerile, se musamalizeaza problemele, tinerii frumosi si destepti, de pe feisbuc, ies in strada contra lu Oprea.

oricum imi place cum evolueaza luptele pt putere si bani.

http://www.tolo.ro/2016/09/21/sezonul-musa...l-imunitatilor/

miki
QUOTE(klaus @ 20 Sep 2016, 22:50)
Oi-oi.

Avem tovarasii tehnocrato-competenti pe care i-a dorit poporul, sa moara cici balerina!

Eu traiesc cu impresia ca au facut-o special. Refuz sa cred ca-s chiar atat de prosti! Ori pentru o amanare, ori pentru a ascunde altceva, un alt scandal mai mare si mai important.
*



Pai raspunzator de asta este esalonul 2.
Care nu a fost schimbat, este exact ala dorit de popor inainte de tehnocrati tongue.gif
klaus
Din moment ce ministerul de finante isi asuma prin comunicat oficial ca au modificat ordonanta DUPA ce a fost aprobata in guvern (a recunoscut ca a facut fals in inscrisuri oficiale, de catre el, ministerul de finante, deci de catre niste functionari publici = se dubleaza pedeapsa) inseamna ca randul 1, randul 2, randul 3 pana la n, toate randurile din minister care au participat la comunicarea actului catre MO sunt faptutori de fals in inscrisuri "săvârșit de un funcționar public în exercițiul atribuțiilor de serviciu" (art. 320 al. 2 C.Pen.).
Forma legala era sa se adune de urgenta guvernul din nou in sedinta extraordinara si sa aprobe o noua ordonanta de urgenta cu noul text care sa o abroge pe prima.
Ramaneau de prosti, dar nu de penali.
Asa avem acum de-a face cu fapte penale.
Iar daca rezulta ca vreun tovaras din minister a facut trafic de influenta si a obligat pe un alt functionar sa modifice textul, avem si o fapta penala de competenta DNA.

Ia sa vedem, ca la Rusanu pe care l-au acuzat de fapte penalel la intocmirea de ordonante DNA era pe pereti. ca apoi sentinta definitiva a fost de achitare, nu a mai spus nimeni nimic, desi baiatul ala a stat la bula niste zile.
Acu Parchetul (competent in prima faza) se sesizeaza? Dar DNA-ul verifica daca a fost facuta cu trafic de influenta?

Ia sa vedem, sunt "institutiile de forta" independente si "in slujba justitiei" sau sunt doar politie politica?
DragosP
QUOTE(klaus @ 21 Sep 2016, 14:28)
Ia sa vedem, sunt "institutiile de forta" independente si "in slujba justitiei" sau sunt doar politie politica?
*


Eu cred că tu fumezi.
b76bgaarh
si tocmai acum se declansa sarabanada contra parlamentului, ce coincidenta domne, chiar pura.
neumann
QUOTE
Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a declarat miercuri ca "tinta finala" a programului de modernizare a aviatiei de lupta romanesti este avionul american de lupta F-35, cea mai performanta aeronava de vanatoare a momentului. Motoc a facut aceste declaratii in Portugalia, cu ocazia preluarii oficiale de catre Fortele Aeriene Romane a primelor sase avioane F-16 Fighting Falcon.


popa.gif

Una din cele mai tari probleme cu f35-ul e sistemul de ochire la tun. Aparent, cand se deschide trapa respectiva, avionul deviaza atat de tare, incat tinat nu mai poate fi nimerita. Si mai sunt jdemii de alte lucruri, consum enorm, capacitate limitata (2 rachete), senzorii nu pot comunica intre ei, pilotul vede "dublu" avioanele inamice.. Pretul e enorm, de cca 3 ori mai mare ca eurofighter. Bugetul e enorm, se pare ca au ciordit mai ceva decat cu autostrada bechtel. Traiasca tehnocratii!

http://www.thedailybeast.com/articles/2014...until-2019.html
Markos
Da ma, sa stii ca maine le cumpara doh.gif
neumann
Un f16 e 15 meleoane nou, aparent f35 se invarte pe la 100 de meleoane si e prastie.

http://www.thedailybeast.com/articles/2014...until-2019.html

"Cea mai performanta aeronava a momentului" radmasa.gif

Ba, ce cretin. Plm, toti pilotii declara ca e inferior F16.

QUOTE
“The JSF is so heavy, it won’t accelerate fast enough to get back up to fighting speed,” said another Air Force fighter pilot. “Bottom line is that it will only be a BVR [beyond visual range] airplane.”
RZV
Cum, nu stiai? blink.gif
Deja a dat armata comnada ferma pentru 7 escadrile complete de F35.
neumann
de ce nu Rafale sau Grippen sau Typhoon atunci?
Markos
In decembrie ajung primele 80 de bucati.

29 Sep 2016, 14:00:
La naiba, ne-au trebuit aproape 9 ani ca sa primim o duzina de F16 sehaj-ca-noi, acum visam F35.
neumann
mai usor baetsi, nu sariti asa sa-l spalati pe Motzoc tehnocratul.
Markos
N-am gasit anul pentru tinta finala, în articolul ala. O fi 2060.
neumann
QUOTE
(F35) cea mai performanta aeronava de vanatoare a momentului.


Si Putin se kk pa el de ras..

Faptul ca nu mai are timp sa faca prostia ii acorda circumstante atenuante ca decat o viseaza?

29 Sep 2016, 14:26:
Oricum discutabil, dar foarte discutabil sa mizezi pe "stealth" si "bvr", daca ne gandim cum sarbii le-au dat perversa cu 117-le, Aparent sarbii aveau un radar vechi, al carui software nu stia sa interpreteze bruiaju' venit de la f117 radmasa.gif Nu-si facusera ultimele apdeituri de windowz, le-au expirat americanii si licenta ulterior, de ciuda.
corbex
Si sa fie functionale, nu le-ar vinde Roamniei. Se umezeste lumea degeaba. Nici F22 nu ne-ar da.
Han Solo
F22 isi face bine treaba.

F35 e doar o lamaie icon_mrgreen.gif
Garett
Dementa tehnocratica maxima:
Technokillers!
b76bgaarh
https://www.facebook.com/events/509294845933705/

osanalele continua, serviciile lucreste pt tine.
klaus
Pentru cine mai avea nevoie sa priceapa ca faza cu "Cumintenia" nu e decat o teapa ordinara data bugetului de stat, treaba e definitivata. Statul va suporta tot pretul urmand, cica, sa acopere diferenta prin donatii iluzorii ulterioare.
Si astfel, pe o sculptura care nu facea mare lucru pe piata libera ca nu putea fi scoasa din tara, onor actualul guvern plateste, ca urmare a unei negocieri ilegale care ar putea deveni un dosar DNA lejer, toate cele vreo 11 meleoane minus cele vreo 800 mii incasate din donatii.
Asta pentru fraierii care au muscat-o ca papagalii din retorica "tehnocrata" a lu nea Ciolos care spunea:
QUOTE
Daca nu se aduna suma, inseamna ca impreuna am decis sa renuntam la aceasta opera.
Ce linistitotr, guvernul a lucrat pentru noi si s-a gandit sa nu mai faca ceea ce au spus cu atat aplomb (daca nu se strang banii nu o sa cumparam lucrarea) si, daca tot nu iau banii din buzunarele proprii ci de la fraierii de cetateni, o cumpara, in marinimia lor, din bugetul tarii.
Ca niste adevarati politicieni.
A, pardon mai, ca niste adevarati tehnocrati MINCINOSI.
Mie personal mi s-a parut ca populatia a votat contra achizitiei, ca daca ar fi votat pentru ar fi adunat astia banii cu supliment.
miki
corect. absolut corect la faza asta
da' trebuia cineva, cine sie oare , sa ia niste bani
bucatzel
QUOTE(klaus @ 5 Oct 2016, 20:07)
Mie personal mi s-a parut ca populatia a votat contra achizitiei, ca daca ar fi votat pentru ar fi adunat astia banii cu supliment.
*



Iar io trebuie sa-i multumesc lui Ciolos ca mi-o adus aminte ca-i plina tara de milogi. Invatati de nea nicu sa se scarpinencur in loc sa munceasca, invatatura continuata cu spor de demnul sau urmas.
DragosP
Ești bine mă?
b76bgaarh
Suferă pt guvernul meu.
bucatzel
Fuarte. Is zile in care imi aduc aminte ca muncesc ca sa aiba de ca sa stea cu mana intinsa o mana de asistati. care dupa aia voteaza negativ ce mai vor sa faca si altii.

Klause, dupa aceeasi logica, milogii astia de-i iubesc io macsim au votat negativ si donatiile incepute la diversele inundatii de le-am avut in ultimul deceniu.
klaus
Da, dar au votat cu biserica, de ex.
Au si ei acelasi drept, ca si tine, sa voteze cu cine le place.
Asta e democratia.
Prostu e egal cu desteptu.
bucatzel
imi place logica ta.

daca unu' care n-are nu da, dupa tine inseamna ca nu vrea, nu ca nu are de unde sa dea.
klaus
Da, asa ar fi logica mea daca aia care AU DAT la biserica ar fi doar aia care "au".
Dar la biserica au dat si d-aia care "nu au". Au dat ceva, o graunta, cat de mica.
E o chestie de traire, de convingere.

Insa tu imi spui ca aia care ar fi vrut sa dea la sculptura sunt doar sarantocii?, care din pacate nu au avut de unde?
La cine te referi ca ar fi acesti sarantoci care si-ar fi dorit dar nu au avut?
Sunt curios de plasarea pe grila de venituri.
Ca eu stiu tarani care nu fac 300 de lei pe luna si care au dat la biserica.
b76bgaarh
E simplu pt tehnoratati, cică cumintenia pământului sparta e pt elite Catedrala e pt poporul habotnic. Or să zică că și ora de religie devină.
bucatzel
Pai la biserica toti care dau, fac o investitie in propria viata de apoi, din punctul lor de vedere. Adica pana la urma, tot lor isi dau. Un pic contorsionata logica, dar cred ca acopera bine situatia.

in fine, mi-i mai somn decat imi pasa de parerea altora referitor la acest subiect.
paul_p
Ba pardon. Catedrala nu este deloc pentru popor. Din contra, e pentru elite. Pentru elitele din BOR.

Iar cumintenia nu este nici pentru elite, nici pentru popor. E doar pentru cei ce au supraevaluat valoare lucrarii si au ajuns la 11 milioane de euro.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.