Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pro sau contra guvernării Cioloș
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Cafenea
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44
corbex
A strins bani pentru cumintenia pamintului.
Markos
QUOTE(neumann @ 5 Jan 2017, 22:24)
Cioloj al tau facu fix zero km de autostrada si cai ferate in 2016
*


Da' măcar a scos creștere economică de 5%, să aibă pretenii tăi de unde să vireze pomeni. Vreo 6 luni, așea, după care se complică nițel aritmetica.

Kipintaci.
marksman
Imi plac mie astia care se asteptau ca intr-un an de guvernare sa se indrepte prostiile facute in alti 26, si sa se faca si performanta, in conditiile in care "ori sa se revizuiasca, primesc! Dar atunci sa nu se schimbe nimic! Ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe ceva, prin partile esentiale."
yoncv
QUOTE(Markos @ 6 Jan 2017, 01:55)
Da' măcar a scos creștere economică de 5%, să aibă pretenii tăi de unde să vireze pomeni. Vreo 6 luni, așea, după care se complică nițel aritmetica.

Kipintaci.
*


Pai dupa aia isi aduc aminte de greaua mostenire.
Serje
QUOTE
"Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu dorește să fie pe afișele noastre și că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menționează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi"


Gata, se pare ca nu-i mai bun nici Ciolos si platforma lui, i-o facut pe pndl-isti sa piarda alegerile radmasa.gif
Han Solo
si eu care credeam ca procentul pnl e si asa absurd de mare in conditiile in care in iunie erau daci liberi ortodocsi pravoslavnici, prin avgust redevenisera mari europeni ca in noiembrie sa se puna in genunchi ca sa apuce sa dea macar o limba pe ciucurelul flasc insa heterovirtuos al coalisisei...

figurile 'de prova' ale partidului in mod cert au ajutat si ele, ce om sa fii sa nu ai incredere in liderjipu' lu' blagorghiu?
corbex
Imi place cum a sarit peneleul sa-i scape de impozit pe pensie pe aia care o au de 5-25 de cmp, fofilindu-se sub pulpana pesedeului! Oameni cu convingeri libertine, aa, pardon, liberale, care se gindeste decit la cascavalul poporului.
neumann
QUOTE(Markos @ 6 Jan 2017, 02:55)
Da' măcar a scos creștere economică de 5%, să aibă pretenii tăi de unde să vireze pomeni. Vreo 6 luni, așea, după care se complică nițel aritmetica.

Kipintaci.
*



Se antrenau pentru ciampionzlig. Mai intai au vrut sa puna banu deoparte sdupaia autostrazi cu cash, ce plm.
maho
Si ce-ai fi vrut, sa ia f'un credit de la prietenii tai raivarzan? icon_mrgreen.gif
radian
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:

"La finalul mandatului, pemiteti-mi sa va felicit pentru munca excelenta pe care a realizat-o guvernul dumneavoastra anul trecut. Ati asigurat o perioada de guvernare transparenta, deschisa si responsabila fara precedent in istoria recenta a Romaniei. Asteptam cu nerabdare continuarea, de catre guvernul viitor, a unor initiative precum "Romania Competitiva", pachetul anti-saracie si reforma in administratia publica.

Comisia Europeana ramane partenerul constant si de nadejde in aceste eforturi, fie prin sprijin financiar, expertiza tehnica sau prin prezenta pe teren.

Va doresc numai bine in toate demersurile viitoare."


http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21515...ta-romaniei.htm

Mai sunt si oameni care pot sa aprecieze un lucru bine facut, dar la nivel intern predomina expertii in aruncat cu c.acat,
Serje
Si pe dragnea l-o felicitat c-o ajuns prim ministru si ca deabia asteapta sa lucreze cu el...
radian
Ce ai fumat?
Serje
Coata pe hotnius, gasesti tot acolo si scrisoarea cu felicitarile pt dragnea.

PS. cu fumat dubiosenii tu esti, daca chiar crezi ca felicitarile astea is pe bune, nu's doar niste scrisori standard care se trimit la orice limbric care ajunge intr-o functie sau isi termina un mandat.
Han Solo
mey omule, pe dracnea sigur nu l-a felicitat ca a ajuns prim ministru. de fapt, pe dracnea nu l-a felicitat deloc.

i-a trimis intr-adevar o tipizata lu' grindeanu. acu', confuzia matale e de inteles, da' mai multa prudenta va rugam, atata sinceritate cauzeaza cauzei icon_mrgreen.gif
Serje
Serios? radmasa.gif
Mie mi s-o parut că o fost destul de clari ăștia că dragnea ii prim ministru, fara nici cea mai mică urma de îndoială...
corbex
O fi fost vorba de socialiste europeni, astia-s mai prosti ca Dragnea. Nu pune la inima!
neumann
QUOTE(Han Solo @ 6 Jan 2017, 18:14)
i-a trimis intr-adevar o tipizata lu' grindeanu. acu', confuzia matale e de inteles, da' mai multa prudenta va rugam, atata sinceritate cauzeaza cauzei  icon_mrgreen.gif
*



Exact, tipizat la grindeanu, scrisoare de iubire de adio din inima la cioloj
neumann
Pfui bine ca am atras zero fonduri europene, ca altfel se ducea deficitul la cer.

Asta e magarul ala care e economist sef la Raiffeisen si in acelasi timp seful consiliului fiscal. Adica lupu' paznic la oi.

QUOTE
Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, face o afirmație surprinzătoare: atragerea slabă a fondurilor europene poate fi o veste bună, atâta timp cât ajută la atingerea țintei de deficit bugetar.

"Anul trecut, față de a doua rectificare bugetară, execuția bugetară a arătat venituri totale mai mici cu 13,3 miliarde de lei.  Proporția cea mai mare, covârșitoare, este din fondurile europene. Față de proiectul de buget și față de rectificarea bugetară actuală, veniturile bugetare nu s-au realizat în special pe partea de fonduri europene", afirmă economistul-șef al Raiffeisen Bank, într-un interviu pentru "România Liberă".


Acesta cataloghează performanța slabă în acest domeniu drept o veste bună, pentru că în acest fel se atinge visul de veacuri al poporului român: deficit bugetar sub 3%.

"Aceasta nu înseamnă neapărat o veste proastă pentru deficit. Evident, este o veste proastă că nu luăm bani europeni, dar pentru deficit în sine nu înseamnă deloc o veste proastă, ci mai degrabă o veste bună. Veniturile vin în contrapartidă cu cheltuielile. Dacă, să zicem, pun în buget un leu pe partea de venituri, trebuie să am pe cheltuieli un leu, plus cofinanțarea. Dacă nu fac acel un leu venituri, pentru că nu trag fonduri europene, nu am nici cheltuiala de un leu, plus cofinanțarea. Deci, dacă nu absorb bani europeni, deficitul este mai mic", explică Dumitru.
Wimacl10
Raiffeisen bank nu-i banca aia ce dadea fara numar credite in franci elvetieni intre 2005-2008....practica pe care comisia europeana o considera inselatoare pt. Consumatorul european ? Ca sa stim despre cine vorbim ionut dumitru e economistul sef raiffeinsen bank.
DragosP
Așa ceva... http://m.zf.ro/eveniment/guvernul-expertil...e-suma-16057912
Serje
Ce te iei de ei?
QUOTE(Bilantu cu realizarile lu cioloj)
24. Bani europeni: In 2016, pana la finalul lunii septembrie, circa 6,3 miliarde de euro au intrat in tara in total, de la Uniunea Europeana (la inceputul mandatului rata de absorbtie a acestor fonduri era de 58,67%. In prezent acest procent este de 80,16%)


O estimat 13,5mld lei, pana in septembrie o intrat 6,3mld euro da de fapt erau 4,4 mld lei pana la sfarsitu anului.
O adevarata performanta sa estimezi ceva, sa realizezi 1/3 din ce-ai estimat ... da s-o treci la realizari radmasa.gif
Han Solo
noh, ma uitai si eu mai cu antentie. dintr-un motiv numa' de ei stiut au impartit banii de la ue dupa programare financiara (MFF - multiannual financial framework). probabil datorita faptului ca bazele juridice erau diferite (2007-2013 a fost direct din tratatul de aderare, 2014-2020 e pe regulamentele normale pentru fiecare program).

in extremis, in 2016 s-au rezolvat multe probleme cu banii din 2007-2013, era absolut ultimul exercitiu bugetar in care mai puteau fi absorbiti. aveti mai jos nivelul de absorbtie pentru romania si pentru polonia. cel polonez e mult mai aproape de 'tipic', cu n+3 folosit doar pentru ultimele maruntisuri. in ro, a fost anul cu cea mai buna absorbtie pe pachetul 2007-2013, asta a propos de cat de porc au fost tehnocratii.

cifrele sunt doar pentru programele de coeziune si doar cele derulate prin agentii nationale de plati, nu iau in calcul cifrele pe cercetare, granturile directe de tot felul etc.

[attachmentid=1628052145]
[attachmentid=1628052146]

in rest, ar fi interesanta o discutie de ce au lasat cifra aia acolo, da' e imposibila, ca totul se duce imediat in propaganda binara inepta. recunosc, habar nu am de tehnica bugetara in ro, e posibil sa fie separata in credite de investitii si credite de plati? ca atunci e ok sa lasi cifra acolo, cu conditia sa stii diferenta intre ele.
Wimacl10
Culmea e ca ponta,care a plecat la inceputul lui noiembrie 2015, prin proiectul de buget a fost cel mai aproape cu estimarile de incasari pt. 2016 cu 227 miliarde lei adica doar cu 6 miliarde mai mult decat cele reale de 221, ciolos initial le-a estimat la 231 deci cu 10 miliarde iar in noiembrie la rectificare a plusat inca 4 miliarde adica 14 miliarde peste cele reale.
neumann
l-a ajutat un pic isarescu pe cioloj sa faca calculele.

QUOTE
asta a propos de cat de porc au fost tehnocratii.


22,38,57,70, si 80

Coane, io vad o incetinire in 2016. Ca sa nu zic ca maretii pooli nici n-au inceput absortia pe "cincinalu" curent. Adica guvernul zero.

Asadar avem +16, +19, +13 si +10.
maho
Rezolva dracnea tot, no broblem.
Han Solo
QUOTE(neumann @ 12 Jan 2017, 16:19)
l-a ajutat un pic isarescu pe cioloj sa faca calculele.
22,38,57,70, si 80

Coane, io vad o incetinire in 2016. Ca sa nu zic ca maretii pooli nici n-au inceput absortia pe "cincinalu" curent. Adica guvernul zero.

Asadar avem +16, +19, +13 si +10.
*




90.4% cuane. a hotarat bitu' forumului sa dea cu logo fix peste. vezi cifrele absolute, sub 'interim'.
neumann
in acest caz, comparabil cu 2014, daca nu la fel. dej tot nu iese tehnocratu pe plus fata de Ponta, zic si eu.
RZV
Una e sa iei banii pe mijloc de program, si alta e sa te scremi sa iei si ultimele firmituri, unde trebuie clarificate o gramada de chestiuni. blush.gif
Decat zic si io. icon_mrgreen.gif
neumann
exact, una e sa faci proiecte si sa iei bani pe mijloc de program, alta e sa cauti rambursari retroactive pa diverse proiecte facute de inaintasi, daca tot facem paranteza.
Han Solo
bey, daca tu imi explici ce e o rambursare retroactiva ai castigat internetu' azi radmasa.gif radmasa.gif
RZV
QUOTE(neumann @ 12 Jan 2017, 17:43)
exact, una e sa faci proiecte si sa iei bani pe mijloc de program, alta e sa cauti rambursari retroactive pa diverse proiecte facute de inaintasi, daca tot facem paranteza.
*


Adica sa corectezi si sa faci curat dupa altii, cum ar veni, nu?
Pesedei se lauda ca au luat caimacu' cu minim efort (stii tu, regula 80% castig cu 20% efort). Tehnocratii invers. icon_mrgreen.gif
neumann
QUOTE(Han Solo @ 12 Jan 2017, 17:45)
bey, daca tu imi explici ce e o rambursare retroactiva ai castigat internetu' azi  radmasa.gif  radmasa.gif
*



Alea facute inginereste da corina cretu tongue.gif
ady77
QUOTE(RZV @ 12 Jan 2017, 16:49)
Adica sa corectezi si sa faci curat dupa altii, cum ar veni, nu?
Pesedei se lauda ca au luat caimacu' cu minim efort (stii tu, regula 80% castig cu 20% efort). Tehnocratii invers. icon_mrgreen.gif
*


Bine ca i-au luat, pentru mine chiar nu conteaza cine, ca doar nu i-au dus la partid sau acasa.
RZV
Exact.
Dar se pare ca se cam uita asta. icon_mrgreen.gif
Han Solo
QUOTE(RZV @ 12 Jan 2017, 16:49)
(stii tu, regula 80% castig cu 20% efort).
*




bai, asta nu vine din concluziile unui sociolog minor si absolut obscur pe care nu l-a studiat practic nimeni pana acum? radmasa.gif radmasa.gif
neumann
indubitabil, da lu cioloj i se aduc osanale pe cand Ponta era criticat, pentru absolut acelasi lucru.

Mie imi pare mai greu sa fac un proiect de la zero, decat sa dau decat cu matura, sa mai cosmetizez una alta, si sa-mi iasa ceva pe altceva facut de altul. Si stii care e dovada? Ca maretul ghinea, mare actor de altfel, are fix zero proiecte noi incepute. Pa cosmetizat lucruri din trecut, a stat bine, dar oare ar fi fost capabil sa faca ceva de capul lui, fara proiectele anterioare? Nu vom sti niciodata.
ady77
Eu, sincer, de cele mai multe ori prefer sa fac ceva de la zero, decat sa caut bubele facute de altii.
neumann
ce e mai greu, sa faci o casa de la zero, sau sa schimbi un acoperis, sa mai pui un perete de rigips, sa dai o spoiala, si dup'aia sa te mandresti cu o noua realizare?
RZV
QUOTE(Han Solo @ 12 Jan 2017, 17:59)
bai, asta nu vine din concluziile unui sociolog minor si absolut obscur pe care nu l-a studiat practic nimeni pana acum?  radmasa.gif  radmasa.gif
*


Un anonim da-l dreaq... icon_mrgreen.gif
Daca nu-i de-a' lu Soros, nu isi bate lumea capu'. laugh.gif
Han Solo
QUOTE(neumann @ 12 Jan 2017, 17:00)

Ca maretul ghinea, mare actor de altfel, are fix zero proiecte noi incepute.
*



mey nea, ori nu stii cum functioneaza, ori te faci ca nu stii.

cu cateva exceptii (in special alea legate de EFSI), ministeru' lu' pejte nu 'incepe' incepe niciun proiect. nici ciolos/ghinea nu au inceput, nici ponta/<cineofifost>. treaba lor e sa dea drumu la programele operationale (ghidu' aplicantului, alea alea), sa puna presiune pe agentiile de plati, sa se asigure ca achizitiile publice se fac cum trebuie, publicitate etc. e interfata intre agentii si comisie, care pana acum pusese batista pe tambal pe anumite chestii incepute, din varii motive obiective.

proiectele le depun beneficiarii (o parte fiind actori publici).

ghinea a descurcat chestii acolo, fara de care nu se facea sigur saltul de 20%.
ady77
QUOTE(neumann @ 12 Jan 2017, 17:05)
ce e mai greu, sa faci o casa de la zero, sau sa schimbi un acoperis, sa mai pui un perete de rigips, sa dai o spoiala, si dup'aia sa te mandresti cu o noua realizare?
*


Nu stiu tongue.gif

Dar la cifre ti-am zis ce prefer. Am mai colaborat eu cu una, care in loc sa invete sa isi corecteze greselile, a invatat sa le mascheze. Imi lua mai mult timp sa le gasesc si sa le corectez radmasa.gif radmasa.gif
neumann
QUOTE(Han Solo @ 12 Jan 2017, 18:08)
mey nea, ori nu stii cum functioneaza, ori te faci ca nu stii.

cu cateva exceptii (in special alea legate de EFSI), ministeru' lu' pejte nu 'incepe' incepe niciun proiect. nici ciolos/ghinea nu au inceput, nici ponta/<cineofifost>. treaba lor e sa dea drumu la programele operationale (ghidu' aplicantului, alea alea), sa puna presiune pe agentiile de plati, sa se asigure ca achizitiile publice se fac cum trebuie, publicitate etc. e interfata intre agentii si comisie, care pana acum pusese batista pe tambal pe anumite chestii incepute, din varii motive obiective.

proiectele le depun beneficiarii (o parte fiind actori publici).

ghinea a descurcat chestii acolo, fara de care nu se facea sigur saltul de 20%.
*




Pai atunci ma gandesc in prostia mea, nu putea sa faca ri-iuze la alea de le facu ponta da pa sinsinalu anterior?
Han Solo
daca ponta isi facea treaba chiar asa bine, graficu' ala arata mai ca la polonezi, asa. adica se plafona serios in 2016.
neumann
QUOTE(ady77 @ 12 Jan 2017, 18:10)
Nu stiu  tongue.gif

Dar la cifre ti-am zis ce prefer. Am mai colaborat eu cu una, care in loc sa invete sa isi corecteze greselile a invatat sa le mascheze. Imi lua mai mult sa le gasesc  radmasa.gif  radmasa.gif
*




asta cu preferintele personale e clara, io unu n-am vazut inca codar sa zica ca prefera sa caute bugii la altii, insa aud odata la trei zile - citii codiunitu asta de 4 ori si nu intelesei sifasi, aja ca ma otaraii sa-l rescriu. La tine cu cifrele e simplu, ca e dacat adunare si scadere. pasivcuplus da credit activ cu plus e pa debit, hocus pocus uite balantza tongue.gif
ady77
PLM ce usor e! Si eu facui 8 ani de scoala (si la liceu tot contabilitate facui), cred ca nu m-a ajutat intelectul icon_mrgreen.gif
neumann
nu exista facultate mai grea decat farmacia, cum zicea un ungur
Wimacl10
QUOTE(neumann @ 12 Jan 2017, 16:19)
l-a ajutat un pic isarescu pe cioloj sa faca calculele.
22,38,57,70, si 80

Coane, io vad o incetinire in 2016. Ca sa nu zic ca maretii pooli nici n-au inceput absortia pe "cincinalu" curent. Adica guvernul zero.

Asadar avem +16, +19, +13 si +10.
*



Ciudat cum isarescu nu apare in peisaj.....pe timpul lui ponta tot timpul se vaita ca nu-i sustenabil bugetul, ca deficit etc.....sa fie oare cu musca pe caciula ? Atat banca romaniei cat si consiliul fiscal primesc datele de incasari si ambele n-au zis nimic la rectificarea pozitiva din noiembrie cand deja lipseau 7-8 miliarde la incasari fata de estimarie asumate in buget...cred ca atat isarescu cat si ionut dumitru ar trebui chemati in parlament de manuta cu ciolos si dragu.
corbex
Tonica, pentru clujenii care n-au prins ninsoarea, Csolos e pă persoana fizica acum si se pișă pe orice comisie parlamentara. Ii da uie cum i-a dat si tanti Udrea, la vremea ei. O laba la vremea ei
Face cit 7 femei
Wimacl10
Exista responsabilitatea ministeriala care nu inceteaza la terminarea mandatului. Parlamentul nu e organ de ancheta insa prin comisii poate scoate la iveala un posibil fals in acte publice,abuz in serviciu...care apoi sa ajunga la organele de ancheta mai ales daca pica kovesi,daca nu se va.musamaliza totul - ciolos e dezirabil de dreapta.

In america e destul de folosit sistemul - chiar presedintele Nixon si-a dat demisia dupa o ancheta a senatului dupa ce scandalul watergate intial izbucnise in presa.
RZV
Incredibl ce foame de postari ai! radmasa.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.