DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

102 Pages « < 32 33 34 35 36 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Antifonare capotă, inclusiv blană, pedalier

Ge0rge
post 13 Aug 2006, 14:38
Post #991

Membru autentic

Group: Members

Se pune silicon(mastic) sau spuma pentru geamuri

Attached thumbnail(s)
12082006_001_.jpg ( Size: 101.3k ) Number of downloads: 1729

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ICET
post 13 Aug 2006, 14:54
Post #992

O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine??

From: Bucuresti

Am o vaga presimtire ca s-a referit la o poza cu ce a facut el,nu cu ce e la alte masini....asa ca si eu sunt curios sa vad solutia lui,fiind deranjat de zgomotul aerului la viteze peste 100km/h.

--------------------
FIAT Grande Punto 2006 - B 07 CHE
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

Membru Frigotehnist.STELIST pe viata.
+
Ge0rge
post 13 Aug 2006, 14:58
Post #993

Membru autentic

Problema este aceeasi si la Logan si la Clio si la Peugeot, daca vrei sa pui burete be my guest, dar am aratat cum am procedat eu
Si la mine era la fel de deranjant pentru ca intra aerul pe sub acea paletica si se sparge in coltul sus creeand un suierat aiurea
Bafta

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
+
eac
post 13 Aug 2006, 16:41
Post #994

Membru cititor

From: Braila

Sa inteleg ca si la Logan e paletica/paletuta aia buclucasa?
Nu sariti! As putea, e drept sa ma uit si singur, dar e mai aproape tastatura decat parcarea tongue.gif si pe de alta parte, sincer nu m-am uitat niciodata cu atentie, sorry!

--------------------
Dacia LGN Ambition 2005 v0.1 - BR-xx-xxx
So what !?!
+
IRONICK
post 13 Aug 2006, 17:24
Post #995

-

From: Romania

QUOTE(han_1.6 mpi @ 13 Aug 2006, 01:47)
pe la 130 incepe sa se auda ceva dar cred ca e de la antena si alte imperfectiuni.dar se aude f incet
*
De la antena ar trebui sa se auda doar daca este ridicata.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
paulica
post 15 Aug 2006, 01:13
Post #996

Membru autentic

Group: Validating

Am vazut azi intr-un magazin cu materiale de constructii niste chestii interesante. Le-am cautat pe net si am gasit ceea ce urmeaza:

http://www.arbiton.com/index_u.php

Nu recomand extrudatul pe podea. Se poate folosi pe suprafetele verticale. Ca pret eu am aflat despre "placi" urmatoarele:
Izo-floor 3mm -> Izo-floor plus 6 mm
2,8 RON/placa -> 6,4 RON/placa
Bafta
P.S. Izolarea fonica care o dau ei totusi se regaseste la "inalte" (peste 2 kHz). Am vazut un grafic pe ambalaj. La joase (100 Hz) e mult mai slaba.

This post has been edited by paulica: 15 Aug 2006, 01:19

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
klaus
post 15 Aug 2006, 09:06
Post #997

步步

Group: Moderatori

Daca voi credeti ca polistirenul (fie extrudat, fie expandat) este bun pentru izolatie fonica...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
paulica
post 15 Aug 2006, 21:31
Post #998

Membru autentic

Group: Validating

Si PEE-ul nu este tot p-acolo klaus? Ghici de la ce vine PEE. Iti zic eu sa nu te mai chinui sa cauti:
PoliEster Expandat

This post has been edited by paulica: 15 Aug 2006, 21:38

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
klaus
post 15 Aug 2006, 22:18
Post #999

步步

QUOTE(paulica @ 15 Aug 2006, 22:31)
Si PEE-ul nu este tot p-acolo klaus? Ghici de la ce vine PEE. Iti zic eu sa nu te mai chinui sa cauti:
PoliEster Expandat
*

Sa fie oare totusi Polietilena expandata (Polyethylene Closed Cell Foam) ?nedumerire.gif

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
IRONICK
post 17 Aug 2006, 16:22
Post #1000

-

Diferente intre batatorul de benzina si cel de diesel:

img1239abkr0.th.jpg img1262abtx7.th.jpg img1246ablb5.th.jpg

img1267abni5.th.jpg img1269abaa9.th.jpg img1271abop9.th.jpg

PS. Cel montat este de benzina

This post has been edited by IRONICK: 17 Aug 2006, 16:25

--------------------
+
Ak-47
post 17 Aug 2006, 19:31
Post #1001

Soacra profesionista!

[quote=IRONICK,17 Aug 2006, 17:22]
Diferente intre batatorul de benzina si cel de diesel:

Eu sunt mai greu de cap si nu pricep vorba reclamei "care-i faza" si legatura cu antifonatu' !?!?

--------------------
Dacia Logan Preference - B 14 PVB
[B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!!
+
ICET
post 17 Aug 2006, 23:15
Post #1002

Sunt,defapt este(ca e doar unul)amortizorul de vibratii de pe traseul de evacuare.Ar fi trebuit sa fie vreo 3 si ceva mai consistente pentru o preluare mai buna a vibratiilor/rezonantei traseului de evacuare(perere personala).
Se observa ca la diesel e ceva mai consistent cauciucul........ mad.gif

This post has been edited by ICET: 17 Aug 2006, 23:19

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
klaus
post 18 Aug 2006, 00:37
Post #1003

步步

Batatoarele alea (numite batatoare acustice) au un rol extrem de important in eliminarea rezonantelor esapamentului.
Ele trebuiesc montate in "nodurile" de zgomot, petnru a limita la maxim vibratia coloanei de esapament.
Problema cu ele este ca nu se calculeaza pozitia si dimensiunile, ci se fac masuratori empirice, cu diverse pozitii si diverse greutati.
Modificarea greutatii si amplasamentului batatorului acustic poate conduce la eliminarea mai buna a zgomotelor produse de vibratia esapamentului, de modificarea turatiei de rezonanta a esapamentului sau poate duce la o inrautatire a situatiei initiale.
Eu mai demult (acu vreun an - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=378191 ) am facut probe cu pozitionarea batatorului din fabrica si a rezultat ca pozitia pe care a venit (mai aproape de teava) este cea mai buna pentru batatorul acustic respectiv.
Ironick cred ca vrea sa faca niste probe cu un batator mai mare si mai greu.
Astept cu interes rezultatul.

--------------------
+
IRONICK
post 18 Aug 2006, 08:45
Post #1004

-

Se obs. un surub in plus care poate fi pentru inca un ecran termic la benzina sau nu . . .

img08202batatoroc1.th.jpg img1241abox6.th.jpg

This post has been edited by IRONICK: 18 Aug 2006, 08:54

--------------------
+
klaus
post 18 Aug 2006, 08:56
Post #1005

步步

De surubul ala probabil se prinde carenajul de la radiatorul de racire a returului spre rezervor la diesel, carenaj care se poate vedea la
http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...e=post&id=30699

--------------------
+
IRONICK
post 18 Aug 2006, 18:49
Post #1006

-

Buretele folosit de mine la insonorizare (golurile din praguri):

img1284abv4.th.jpg img1287aox8.th.jpg img1288anc6.th.jpg

Materialul pe care vreau sa il bag intre aripa din fata si montant:

img1294bjf4.th.jpg img1297bhq3.th.jpg img1300bau8.th.jpg

--------------------
+
klaus
post 19 Aug 2006, 07:34
Post #1007

步步

QUOTE(han_1.6 mpi @ 13 Aug 2006, 01:47)
am pus azi niste bucati de burete la chederul usilor din fata intre cheder si tabla in dreptul oglinzii. a disparut cam 90 la suta vajaitul.e foarte bine.

am testat intre 100 cand incepea sa se auda si 160 km/h. pe la 130 incepe sa se auda ceva dar cred ca e de la antena si alte imperfectiuni.dar se aude f incet.
*

Si o poza cu bucatile puse de han pe la cheder:

Attached thumbnail(s)
IMG_0712_crop.jpg ( Size: 122.03k ) Number of downloads: 2093

--------------------
+
Ak-47
post 21 Aug 2006, 18:14
Post #1008

Soacra profesionista!

QUOTE(ICET @ 18 Aug 2006, 00:15)
Sunt,defapt este(ca e doar unul)amortizorul de vibratii de pe traseul de evacuare.

s-a facut lumina si in teasta mea , sar'na!

--------------------
+
klaus
post 22 Aug 2006, 22:12
Post #1009

步步

In urma unui drum pe "autostrada", am facut niste teste referitoare la zgomotele aerodinamice la masina mea.

Disclaimer: Concluziile personale sunt subiective, nu trebuiesc luate drept imuabile.

Premise:
- la mine exista pe usa in dreptul oglinzii un burete cu rol de a elimina zgomotele aerodinamice produse de curentii din zona (ceva gen cum este la Han_1.6 mpi, dar nu pe caroserie ci pe usa - daca se doreste o sa-i fac o poza)
- la mine este obturata "gaura" dintre aripa si contra-aripa cu burete (in urma acestei proceduri mie de fapt mi s-a parut ca au aparut niste zgomote aerodinamice la viteze mai reduse, gen 60 km/h, dar ar putea fi doar o impresie).

Metodologie:
Constatarea surselor de zgomot aerodinamic s-a efectuat prin lipirea succesiva pe lufturile caroseriei de benzi adezive de hartie (pentru vopsitorie) cu scopul de a acoper gaurile provocatoare de turbulente. S-a inceput cu o "crapatura", in etape de o "crapatura", pana la acoperirea tuturor crapaturilor de la usi.

Constatari:
La mine (avand in vedere premisele mentionate mai sus), zgomotul aerodinamic cel mai important datorat lufturilor caroseriei este cel creat de "crapatura" verticala dintre usa fata si cea spate.
Celelelate lufturi produc zgomote marginale, nesemnificative (inclusiv luftul dintre usa fata si aripa fata).
Luftul dintre usi si prag nu produce zgomot sesizabil. Din acest motiv eu consider ca montarea unui cheder in zona respectiva ar avea doar rol de a opri mizeria, si nicidecum de atenuare a zgomotelor aerodinamice.

Insa pe langa zgomotele produse de lufturi, exista pregnant niste zgomote aerodinamice produse de alte subansamble, in special in zona spate, probabil de la roti (eu zic ca ar fi necesar un deflector aerodinamic in zona fata a rotilor spate).
De asemena un zgomot destul de puternic il fac si oglinzile si probabil stergatoarele.
De asemena exista un zgomot aerodinamic datorat si antenei radio, perceptibil, dar nu deranjant.

Asta am constatat eu. Daca cineva a facut si alte constatari, sunt binevenite

--------------------
+
IulianP
post 23 Aug 2006, 14:43
Post #1010

Membru

QUOTE(klaus @ 22 Aug 2006, 23:12)
Constatari:
La mine (avand in vedere premisele mentionate mai sus), zgomotul aerodinamic cel mai important datorat lufturilor caroseriei este cel creat de "crapatura" verticala dintre usa fata si cea spate. 

Klaus, n-ar fi exclus ca impresia asta sa se datoreze sau, macar, sa fie accentuata de faptul ca respectivul "luft" este, in fapt, cea mai apropiata sursa de zgomot fata de urechea soferului?

Posibil ca acelasi experiment, repetat cu un pasager cu ureche muzicala asezat pe bancheta spate, sa indice luftul de la montantul C drept sursa principala de zgomot... Nu stiu, zic si eu.

PS: Curand voi pune cateva fotografii, pont-uri si impresii finale ale unei insonorizari personale (partiale, dar destul de serioasa) facuta in urma cu o luna.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Ambition - B 02 BUB
+
ICET
post 23 Aug 2006, 19:32
Post #1011

Eu am aceperit de mult acea "crapatura" la care se refera Klaus de cand am luat masina si nu aud nimic din zona aia,deci e bine de acoperit acel loc.Cel mai tare aud curentul pe langa chederul superior de langa plafon,dar o voi rezolva eu si acolo.

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
klaus
post 23 Aug 2006, 22:00
Post #1012

步步

Constatarea surselor de zgomot le-am facut in etape. Intai am astupat prima crapatura (usa fata-parbriz-aripa fata)
Apoi crapatura intre usi
Apoi crapatura de la usa spate-aripa spate
Apoi crapatura de la usi-praguri.

In urma fiecarei operatii de acoperire am facut test de drum
Singura modificare sesizabila real a fost cand am acoperit crapatura dintre usi.
Dupa ce am pus banda adeziva pe toate crapaturile si am facut test de drum, am dat-o jos si am lasat-o doar pe cea dintre usi.
Diferenta a fost absolut minima. Dupa ce am scos banda dintre usi, s-a cunoscut imediat.

Cu toate crapaturile acoperite se auzeau zgomote din spate, dinspre oalele rotilor (mi s-a parut mie) si dinspre zona fata dinspre oglinzi. De asemena mi s-a parut ca nici stergatoarele nu sunt prea silentioase.
Supriza neplacuta a fost pentru mine zgomotul care provine dinspre rotile spate (ma refer la zgomot aerodinamic, nu la zgomot de rulare), pentru ca loganul meu e suficient de bine insonorizat (la viteze de 120 km/h motorul se aude mult mai putin decat zgomotele aerodinamice)

--------------------
+
DFA
post 24 Aug 2006, 18:14
Post #1013

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

ICET, cum și cu ce ai acoperit crăpătura/spațiul vertical dintre uși?

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
ICET
post 24 Aug 2006, 21:24
Post #1014

Cu un cheder care se pune acolo luat de la dezmembrari.......s-a potrivit la fix.

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
DFA
post 25 Aug 2006, 08:34
Post #1015

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Poze, ceva...?

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
ICET
post 25 Aug 2006, 21:13
Post #1016

Iaca........

Attached thumbnail(s)
Imagine_2_.jpg ( Size: 116.83k ) Number of downloads: 1961

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
Ak-47
post 26 Aug 2006, 09:17
Post #1017

Soacra profesionista!

fratilor aseara am antifonat si eu "frigiderul" am folsit pentru antifonat "bitumina"(material pt hidroizolatii bitum pe armatura de sticla).
Supermisto acest material desi nu stiam cand l-am cumparat, acesta are doua fete acoperite cu pelicule de plastic , una dintre aceste fete este adeziva,grosimea bituminei poate fi de 2-3-4mm in functie de preferinte(eu am luat de 2mm).Pretul 47.9/~70/~80RON
Impreuna cu Dragos Manea dupa ce am dat afara bancheta din spate polistirenele alea de pe podea si scaunele, am taiat fasii de cca 1mp si ne-am apucat sa le lipim pe podea, tunelul central si cel mai important dupa parerea mea, sub bord cat s-a putut de sus.
Subliniez ca atat la sofer cat si la pasager am urcat cu bitumina cat s-a putut de sus inclusiv sub cauciucul ala de la sofer (din pacate doar pana pe la axul volanului este acces).
Dupa ce am terminat de pus un strat de bitumina, am mai adaugat si un strat de fonomin sa fie treaba strong.
Am acoperit cu un strat de bitumina si locul de sub bancheta din spate( fara sa o lipesc).
Lucrarea a durat aproximativ 5 ore, din care 3ore pe intuneric la lanterna deci se poate face cam in 4 ore pe lumina.
Dupa parerea mea bitumina este cel putin la fel de buna daca nu chiar mai buna decat alubandul nu uitati ca poate fi luata de grosimi diferite dezavantajul ei este ca nu este extrem de adeziva, sta lipita fara probleme pe suprafete verticale dar sa nu va asteptati sa smulgeti vopseaua cand o dezlipiti.
Un alt dezavantaj minor este ca daca nu lucrati cu un pic de atentie riscati sa va murdariti plasticele cu ceva urme de bitum.
Avantajele incontestabile sunt pretul, natura materialului si faptul ca se lipeste singur fara aport suplimentar de adeziv.
Urmeaza cand voi avea timp sa antifonez si peretele antifoc cu un material similar cu izoprenul ala cu folie de aluminiu pe o parte. este gros de cca 5mm i se spune izolatie termica pt acoperis si costa cca 350mii mp.
Rezultatele antifonarii sunt satisfacatoare dar lasa loc pentru imbunatatiri.
Nu se mai aude zgomotul de rulare, esapamentul, iar motorul devine zgomotos in jur de 4000rpm in loc de 3000rpm.
Dezavantajele sunt ca acum se aud toate zgomotele din interior/bord si se aude zgomot de la pasajele rotilor din spate, motorul se aude ceva mai incet dar nimic senzational.
Per ansamblu sunt f multumit de banii bagati si de rezultatele obtinute.

--------------------
+
gabriel999
post 27 Aug 2006, 11:37
Post #1018

Membru incepator

From: Odorhei

QUOTE(ICET @ 25 Aug 2006, 22:13)
Iaca........
*

Chederul ala sta bine fixat acolo?
Exista posibilitatea sa intre apa/praf sub el?

This post has been edited by gabriel999: 27 Aug 2006, 11:43

--------------------
Dacia Logan 2006 - HR-09-GOD
+
ICET
post 27 Aug 2006, 11:58
Post #1019

De fixat,e foarte bine fixat,ca doar asta era rolul lui si inainte sa-l montez eu acolo,doar ca la alta masina.Nu l-am demontat ca sa vad ce e sub el,dar nu cred ca e o "sursa" de rugina prezenta lui(cel putin de unde l-am luat eu nu era).

--------------------
StarGuide Sg-43-ds

Marbella M-5010 defect

+
BAD_MF
post 27 Aug 2006, 12:14
Post #1020

Membru autentic

From: Iasi

Nu am mai citit de ceva vreme acest topic.. Fratilor de acum devine sport national izolarea golanului biggrin.gif . Sa nu va suparati pe mine, va inteleg insa parca prea va strofocati. Vreti chiar ca la seria 7 sa se auda in interior tongue.gif. Eu in afara de cheder la motor nu am pus nimic, dupa 10.000 km s-a atenuat binisor sunetul in interior, pana la alta masina nu mai antifonez nimic..

--------------------
Seat leon FR 1.8 TURBO 2003 - IS-xx-COD
9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
+
102 Pages « < 32 33 34 35 36 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 00:02
Forum Renault