Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe
![]() ![]() ![]() |
Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe
Flamingo |
![]()
|
||
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu am auzit ca Sandero o sa aiba si suspensii independente pe fata. Poti sa confirmi?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
K-gula, garantia anticoroziva poate e de 12 ani, nu 12 luni.
This post has been edited by 2dor: 21 Mar 2008, 14:38 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
IRONICK |
![]()
|
Am auzit mai. Vorbeau unii aseara in piata.
Apropo ... acum vreo 2 saptamani pe langa Brasov la raliu, vorbeau unii despre masinii ... bah ai vazut cata tehnologie au pus aia de la Kia pe Ceed? E plina de tehnologie masina aia. This post has been edited by IRONICK: 21 Mar 2008, 14:50 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cele mai misto basme se spun de catre dealeri.
Probabil sa nu se prinda lumea ca nu stiu nici ei ce vand. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai Loganul 1.4 Ambiance are suspensiile chiar independente pe fata (fara bara stabilizatoare..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 21 Mar 2008, 15:01) Pai Loganul 1.4 Ambiance are suspensiile chiar independente pe fata Esti singurul de pe forum care putea sa imi raspunda la intrebare. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
daca o sa fie cum zici tu,cu materiale si piese 100%
![]() p.s: fourmont a zis ca 1.6 16v n-o sa fie disponibil,nici macar ala de 1.4 16v |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
a mai fost linku ala si e o mare tampenie
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
cine are acces la revista autoplus din franta, o vede si o cumpara, poate ar putea sa scaneze articolul si sa-l posteze pe daciaclub va rog.
![]() Attached thumbnail(s) Untitled.jpg ( Size: 40.71k ) Number of downloads: 344 Untitled1.jpg ( Size: 40.88k ) Number of downloads: 276 Untitled2.jpg ( Size: 17.06k ) Number of downloads: 232 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
gogosaru19 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 14 March 07 From: Bucuresti ![]() |
dacia tot dacie ramane
![]() |
--------------------
dacia 1410
breck
1998
- B 64 SNB prea rapid prea furios , eu cu dacia tu pe jos :D
|
|
B-39-ZOZ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti - Bacau ![]() |
|
--------------------
Dacia - Renault
Sandero 1.6
2008
- BC 01 EGN Get rich or die tryin' !
|
|
IRONICK |
![]()
|
Rili? Da cum ramane? Toyota? Mercedes?
QUOTE(klaus @ 20 Mar 2008, 13:51) NU SUNT DIFERITE. Este EXACT acelasi produs Vezi bai ca si soft-ul din ecu este diferit ... eu stiu mai mult de 10 versiuni pentru 1.4 ...This post has been edited by IRONICK: 24 Mar 2008, 11:39 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Cred că tot unul din brandurile Renault va rămâne
![]() Sper că Dacia Sandero să fie tot una cu Renault Sandero (exceptând design-ul). Off-Topic: Acum la modul serios: Dacia Logan din România este identică din punct de vedere constructiv cu ceea ce se exportă? Sunt luate pur și simplu de pe banda de producție sau din curtea întreprinderii și trimise afară sau beneficiază de tratament „preferențial”? Dacă da, se va aplica și la Sandero? This post has been edited by Squirrel: 24 Mar 2008, 12:11 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
http://en.wikipedia.org/wiki/Complete_knock_down
Complete knock down (CKD), is a complete kit needed to assemble a vehicle. It is a common practice among automakers, as well as bus and rail vehicle manufacturers, to sell knocked down kits to their foreign affiliates in order to avoid high import taxes and/or receive tax preferences for providing local employment. Deci nu nu sunt luate din curte si trimise mai departe. Asta cel putin pentru Maroc, Rusia (asamblare la Avtovaz Moscova). Nici in India si Brazilia nu stiu daca se fac cu furnizori locali; cred ca tot cu kituri CKD e si acolo. Am uitat si mi-e lene sa caut. |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Era pe undeva o lista cu cat exporta CKD. Si in Brazilia daca nu ma insel cam 20% se ducea de la Dacia, iar in celelalte tari 80%.
Diferentele nu sunt de ordin tehnic in mare parte, ci de ordin estetic. Mici chichite difera si au fost prezentate pe aici de IRONICK si mai sunt si altele probabil. In plus si atitudinea din interprindere poate sa difere. De exemplu nu se monteaza toate capacelele si surubelele sau insonorizantul sau porcariile alea de cauciuc care fac sa nu mai zangane sarmele de la incuietorile usilor, etc. Nu cred ca e de datoria clientului sa stea sa verifice daca a primit toate porcarioarele masinii inainte sa o cumpere. Si daca descoperi mai tarziu ca lipsesc cine ti le mai da, ca unele nu se gasesc ca piese de schimb. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
K-gula |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 15 March 08 From: Brasov ![]() |
Deci pentru cei care nu au inteles ce am zis ... repet. "nu am fost in piata ci la Carrefour!!! ... acum lasand gluma la o parte eu am citat ceea ce mi sa spus la reprezentanta cand mi-am ridicat masina" si daca cumva nu ati citit ce am scris, la un moment dat am mentionat: "daca este vorba doar de o strategie de marketing sau chiar o fi adevarat nu stiu, dar bine ar fi sa fie asa, desi nu cred".
Scuze pentru garantia anticoroziune de 12 LUNI ... vroiam sa zic 12 ani. Loganul pe fata are suspensie independenta pseudo McPerson nu McPerson cum spune in datele tehnice. Pana una alta eu unu chiar am vazut o inbunatatire la daciile Logan (al meu e de 1.4 si am deja 750 Km pe bord in 3 zile si asta la un cost de 160 RON - in rodaj) Eu tind sa cred ca totusi ingineri de la dacia au invatat limba romana si franceza si au trecut de la replica "Asa este Daciile" la replica "Hai sa ne cunoasca lumea nu prin prostie si perseverenta ci prin calitate si fiabilitate" Pana una alta asteptam invierea Sandero, OffRoad-u si limuzina Logan III. Me sa nu imi creasca barba pana la genunchi pana atunci, dar asa e romanu "Hai sa speram ca vom concura cu Ferrari, McLaren si Bugati in 150 de ani. |
--------------------
Dacia
Logan ABS+, 1.4MPI
11.03.2008
- BV-08-KED
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 24 Mar 2008, 14:07) Diferentele nu sunt de ordin tehnic in mare parte, ci de ordin estetic. ... In plus si atitudinea din interprindere poate sa difere. De exemplu nu se monteaza toate capacelele si surubelele sau insonorizantul sau porcariile alea de cauciuc care fac sa nu mai zangane sarmele de la incuietorile usilor, etc. Deci se păstrează meteahna cu „Dacia de export”. Păcat. Referitor la Sandero, mi se pare ciudat că Nissan avea deja un derivat de Renault/Dacia Sandero dar și două derivate în gama Logan. În primul caz este vorba de Nissan Tiida iar în al doilea de Nissan Aprio și Nissan Tiida Sedan. LE: După ceva perindări pe la Nissan am realizat că Tiida este totuși mai lungă (4303Ś1695Ś1533 mm, însă portbagaj de 300 litri) ceea ce se repetă și la versiunea Tiida Sedan (4479Ś1695Ś1533 mm, portbagaj comparabil 500 litri). This post has been edited by Squirrel: 24 Mar 2008, 13:47 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(K-gula @ 24 Mar 2008, 13:11) Loganul pe fata are suspensie independenta pseudo McPerson nu McPerson cum spune in datele tehnice. Oricum e mult mai mult McPherson decat pseudo-McPherson, dar intr-adevar datele tehnice sunt gresite pe site-ul dacia (la prezentarea generala, ca la prezentarile pe tipuri de masini e mentionat pseudo-ul)QUOTE(Squirrel @ 24 Mar 2008, 13:21) Referitor la Sandero, mi se pare ciudat că Nissan avea deja un derivat de Renault/Dacia Sandero [...]În primul caz este vorba de Nissan Tiida [...]dar și două derivate în gama Logan. [...] iar în al doilea de Nissan Aprio și Nissan Tiida Sedan. Imi permit sa : ![]() ![]() Daca nissan aprio e acelasi lucru cu loganul, tiida sedan e cu totul si cu totul altceva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Squirrel |
![]()
|
Da. Poate este cu totul altceva. Dar e aceeași platformă: Nissan B.
Mă bucur că măcar unii se amuză. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Adica vrei sa spui ca Dacia Sandero e tehnologie din 1998?
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Squirrel |
![]()
|
Din punct de vedere al șasiului, așa cred. Și din șasiu nu reise chiar nivelul tehnologic, doar parțial volumetria autovehiculului și eventual limitarea dispunerii motorului, transmisiei, etc.
Ceea ce vine peste șasiu poate diferi în funcție de producător și chiar de model (cazul Aprio versus Tiida Sedan). |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
De curiozitate intreb, cam ce suspensii comune are tiida (versa) cu loganul?
Dar sistem de directie? Dar sisteme de prindere motor (nu mai vorbesc de motoare)? Dar cadru motor fata? Dar instalatie electrica? Ca daca e asa de "derivat" din logan, ar trebui sa fie derivat si nicidecum diferit, nu? Ia sa vedem, sunt si eu curios de asemnarile dintre "derivate". |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Squirrel |
![]()
|
Cred că ori m-am exprimat greșit, ori am fost înțeles greșit.
Ceea ce am susținut este că respectivele modele Renault-Nissan-Dacia împart aceeași platformă și din punct de vedere volumetric sunt asemănătoare și nu identice. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
klaus |
![]()
|
Ma bucur ca macar unii o dau cotita
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Stefan |
![]()
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Bluebird_Sylphy
uuu, si nissanu' asta smecher e "inrudit" cu loganu'. how 'bout that? This post has been edited by dbcooper: 25 Mar 2008, 12:51 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Mulțam de atac finuț ![]() QUOTE(Wikipedia) The Nissan Bluebird Sylphy uses the Nissan's FF-S platform, and the model code is G11. Oare cam pe acolo va ajunge Logan II? Sau e Sandero Sedan ![]() This post has been edited by Squirrel: 25 Mar 2008, 15:04 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
klaus |
![]()
|
Pai nu stiu, nu ne zic tu? Ca am vazut ca ai informatii...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Stefan |
![]()
|
nu era nici un atac finut, mai. in linkul tau chiar scrie ca Nissan Bluebird Sylphy e facut pe platforma Nissan\Renault B, acceasi cu Loganu.
A new subcompact/B-class B platform will be shared by Nissan and Renault. Vehicles: * Nissan Cube * Nissan March/Micra Mk.III * Renault Clio Mk. III * Renault Modus * Renault/Dacia Logan A version with stretched wheelbase is used for the following cars: * Nissan Cube³ * Nissan Note * Nissan Tiida/Nissan Versa * Nissan Bluebird Sylphy * Renault/Dacia Logan |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 23:58 |