DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Greva la DACIA, greva de avertisment

doctorasul
post 2 Apr 2008, 15:39
Post #151

Membru imbatranit

Group: Validating DaciaClub
From: Pitesti

aplauze.gif Astazi la proces instanta a dat castig de cauza sindicalistilor,au fost daramate toate capetele de acuzare (aduse ca probe de administratie),administratia a fost pasuita 48h sa gaseasca alte capete de acuzare,probabil se vor intelege la noile negocieri care vor urma. victorie.gif

--------------------
Dacia Dacia 92 - ot
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 2 Apr 2008, 15:42
Post #152

-

Group: Members
From: Romania

QUOTE(hotnews)
Instanta a amanat cu inca o saptamana judecarea procesului privind legalitatea grevei de la Dacia
Miercuri, 2 aprilie 2008, 13:55 Economie | Auto

Tribunalul Arges a amanat, miercuri, cu inca o saptamana, pronuntarea in procesul intentat de SC Automobile Dacia sindicatelor, iar angajatii uzinei sunt hotarati sa continue greva generala declansata la inceputul saptamanii trecute, informeaza NewsIn.

La termenul de miercuri, avocatul Sindicatului Automobile Dacia (SAD) a invocat o exceptie de neconstitutionalitate, afirmand ca cele opt zile de greva generala au decurs potrivit legii si Constitutiei. Potrivit listelor depuse de SAD la dosar, au semnat pentru greva peste 7.600 de muncitori, adica 80% si nu 49%, asa cum a afirmat administratia societatii. Completul de judecata a amanat pronuntarea asupra legalitatii grevei pana in data de 9 aprilie.

Grevistii sunt multumiti de decizia instantei, afirmand ca astfel mai au la dispozitie inca o saptamana pentru negocieri. "Ne supunem deciziei si va spun ca va urma inca o saptamana de negocieri dure, pentru ca nu suntem dispusi sa cedam. Din punctul meu de vedere, vroiam ca astazi sa se dea decizia daca greva este sau nu legala, pentru ca protestul este legal si nu avem cum sa pierdem. Foarte important in acest moment este ca cei aflati in greva sa se comporte in continuare calm, sa nu raspunda la nici o provocare, pentru ca totul a decurs bine pana acum", a afirmat viceliderul SAD, Ion Iordache.

"Cred ca aceasta hotarare va aduce prejudicii. Nu ma pot pronunta daca vom depune recurs sau nu", a declarat, la randul sau, Mihai Acsinte, director executiv juridic la societatea Dacia si totodata avocat al uzinei.

Muncitorii care au fost prezenti la tribunal s-au declarat incantati de decizia instantei, exprimandu-si speranta ca, intr-o saptamana, patronatul va ceda presiunilor sindicatului si va accepta revendicarile salariale.

Administratia SC Automobile Dacia a intentat proces sindicatului in data de 26 martie, solicitand Tribunalului Arges sa dispuna incetarea grevei pentru cinci motive.

La primul termen, care a avut loc saptamana trecuta, instanta a dispus amanarea cu o saptamina a judecarii pe fond, sindicalistii motivand ca nu si-au angajat un aparator. Intre timp au avut loc mai multe runde de negocieri intre patronat si grevisti, insa nu s-a ajuns la nici un acord. Din acest motiv, greva generala, declansata la inceputul saptamanii trecute, continua, iar pierderile inregistrate de uzina sunt foarte mari.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat la inceputul saptamanii trecute, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

This post has been edited by IRONICK: 2 Apr 2008, 15:44

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
minny
post 2 Apr 2008, 16:01
Post #153

Membru porcos

Daca baietii castiga ce vor e de cumparat masini produse dupa terminarea grevei. Atunci e d epresupus ca nu le mai fac in scarba smile.gif Teoretic. Daca nu intervine exuberanta si uita piese la montaj.

--------------------
------ ------ ------
+
giullia24
post 2 Apr 2008, 16:41
Post #154

Membru incepator

cred ca astia din conducere nu-si dau seama ca singurul care inregistreaza pierderi majore pe zi ce trece este Grupul Dacia-Renault si nu angajatii aia din banda care au salarii de batjocura ..... oricum, acum ar fi si pacat sa renunte la greva, se tin tare stiind-ca vor recupera banii pierduti in aceste zile de greva o data cu maririle salariale ce vor urma...... avandu-se in vedere ca li se vor acorda aceste mariri de la data de 1 ianuarie 2008. Se pare ca cea mai sifonata din toata treaba asta va iesi uzina si nu muncitorii....

--------------------
x x x - x
+
SorinV
post 2 Apr 2008, 16:58
Post #155

Membru autentic

From: a

@minny:poti sa-i dai romanului si de zece ori cat merita tot prost va lucra. Tot cu sictir. Sa le dea frate ce vor si gata asta e. Dar dupa ce vor primi asta fereasca sfantu sa calce unu stramb ca zboara direct de pe linie. Am asteptat in toamna pe cineva la intrarea in uzina si fiind frig am intrat in biroul de la poarta. in juma de ora au venit vreo 10 oameni sa depuna cv-uri la dacia. prin urmare mana de lucru ieftina ar mai fi. Intre timp a intrat si directorul unui furnizor (mase plastice) si i-au fost indesate in geanta niste cv-uri asa ca pentru noi. Greva merge si grevisti or sa primeasca tot ce au cerut. Ce nu realizeza e ca pierderea de acum tot pe spatele lor se va recupera.

--------------------
a a a
+
hash
post 2 Apr 2008, 17:12
Post #156

calculatorist

Mana de lucru: ieftina - da, calificata - mai putin.

--------------------
- - -
+
mafone
post 2 Apr 2008, 17:34
Post #157

Membru

Cat sunt in greva, administratia nu le poate face nimic, insa dupa aceea....... si nu or sa cada liderii sindicali, pentru ca aia sunt protejati de lege, ci oamenii de rand.

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
diesel2002
post 2 Apr 2008, 20:10
Post #158

Membru autentic

From: Galati

da sa termine odata cu greva asta ca pe 8 aprilie trebuia sa soseasca harbul. Cred ca va intarzia...mama lor de grevisti...sad.gif

--------------------
Toyota Auris 1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007 ...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
+
LaurD
post 2 Apr 2008, 20:11
Post #159

Membru autentic

QUOTE(mafone @ 2 Apr 2008, 17:34)
Cat sunt in greva, administratia nu le poate face nimic, insa dupa aceea....... si nu or sa cada liderii sindicali, pentru ca aia sunt protejati de lege, ci oamenii de rand.
*

Am sa-mi exprim opiniile punctual:
1) 80% din muncitori sunt in greva si sigur nu se pot lipsi de toti
2) Inca 5-10% din cei care sunt non-greva sunt in realitate de partea grevistilor fiindca ceea ce va da francezul va intra si in buzunarul lor
3) Sper sa fie un exemplu pentru toti romanii, nu trebuie sa se teama sa-si ceara drepturile.

--------------------
Renault Fluence Fluence ---Ex .Logan 2007/ ABS+, 1.6MPI ---ex. DSN - AG
+
daciafan
post 2 Apr 2008, 20:14
Post #160

/

nu cred ca are precedent greva asta, ca durata

--------------------
/ / /
+
bogdan_90
post 2 Apr 2008, 21:27
Post #161

baiatu' cu apa

mi-a zis cineva de la uzina ca pana marti mai tine greva. si ca au blocat astia si fabricile din afara ca la noi la uzina se faceau multe piese si daca astia sunt in greva nu se mai face logan pe nicaieri. daca m-a mintit el va mint si eu.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
mafone
post 2 Apr 2008, 22:05
Post #162

Membru

Am vazut ca Dacia a zis ca suspenda toate negocierile pana la reluarea lucrului....

--------------------
+
giullia24
post 2 Apr 2008, 22:22
Post #163

Membru incepator

sa astepte mult si bine (pierderi din ce in ce mai mari pentru ei pe zi ce trece)!......oricum parcul auto din uzina este gol aprox. 80%....restul de 20% sunt Loganuri din alea troaca si pick-up-uri.
La intrarea in uzina, la fiecare poarta, administratia a pus anunturi pe format A0 cum ca muncitori ar fi in primul rand cei ce pierd si apoi uzina, si ca isi mentin oferta actuala pana azi (miercuri 2 apr) ora 8:00, ca la 10:00 urma sa fie infatisarea la tribunal.
Nu cred ca se asteptau sa dea tribunalul verdictul acesta, oricum acum au timp inca o saptamana sa negocieze, acum e momentul adevaratelor negocieri deoarece este foarte clar pentru toata lumea ca "a ajuns cutitul la os" ca sa zic asa.

This post has been edited by giullia24: 2 Apr 2008, 22:25

--------------------
x x x - x
+
doctorasul
post 3 Apr 2008, 08:37
Post #164

Membru imbatranit

Group: Validating DaciaClub

Vai voua care aveti Loganuri comandate in perioada asta popa.gif ,Dacia a inceput sa produca masini cu oamenii necalificati(erau in perioada de formare-acomodare),sunt singurii pe care au putut sa-i momeasca god_hand.gif cu promisiunea ca le vor prelungii contractele pe o perioada nedeterminata,momentan se lucreaza cu o švitezaš de 12masini/h.

--------------------
Dacia Dacia 92 - ot
+
argon
post 3 Apr 2008, 08:52
Post #165

Mesaj semiautomat

sa nu aveti surpriza sa fie mai bune masinile cu oamenii astia wink.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
SorinV
post 3 Apr 2008, 09:43
Post #166

Membru autentic

absolut. Oricum nu iti trebuie cine stie ce scoala a sa lucrezi pe linia aia. In 3 ore inveti sa strangi un surub sau sa montezi o roata la fel de bine ca unu care face asta de 20 de ani. Piesele se potrivesc bine pe masini, nu sunt complexe etc. Problema e la motoare si transmisii ca acolo e ceva mai delicat. Banuiesc totusi ca cei de acolo au niste salarii mai bune. Ca sa rezum: masa de muncitori face operatiuni simple si foarte simple.

mie unul mi-a ajuns. Sunt deja de 5 saptamani acasa si astept sa se termine situatia conflictuala. Abia astept de luni sa vad ce si cum!

--------------------
a a a
+
argon
post 3 Apr 2008, 09:46
Post #167

Mesaj semiautomat

Ma gandesc ca astia noi, fiind la inceput sunt mai responsabili, si nu fac totul din inertie...de aia e posibil sa fie masinile daca nu la fel, mai bune..ma refer la asamblare - greierasi si alte alea...nu uita suruburi si piulite nestranse..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
SorinV
post 3 Apr 2008, 10:14
Post #168

Membru autentic

iti dai seama ca vor sa iasa de sub statutul de invatacei pt ca asta inseamna cu siguranta un mic spor de salariu, poate un contract pe termen lung etc

--------------------
a a a
+
mafone
post 3 Apr 2008, 10:45
Post #169

Membru

Concluzia este ca grevistii nu sunt de neanlocuit. Deci s-ar putea incet incet sa revina la munca tocmai vazand ca il pot pierde un fata altora dornici de a avea un contract favorabil.

--------------------
+
daciafan
post 3 Apr 2008, 10:53
Post #170

/

mai da` ce nervi de otel au partile implicate in conflict wacko.gif

--------------------
/ / /
+
wo_name
post 3 Apr 2008, 10:57
Post #171

Membru

From: Timisoara

Sigur, fiecare poate fi inlocuit, dar cu ce costuri?

Cred ca mai bine ar fi sa-i dea pe toti afara si sa angajeze noi muncitori pe jumatate din salariile actualilor angajati, ca din cate se pare la fiecare colt de strada stau cateva zeci de romani dornici de munca care nu vor sa castige, ei vor sa munceasca de placere si sa asigure patronatului castiguri nelimitate, chiar unii din posibilii muncitori insista sa vina cu bani de acasa pentru a ajuta patronatul.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
daciafan
post 3 Apr 2008, 10:58
Post #172

/

daca nu se incheie greva pana la sfarsitul saptamanii
imi iau concediu si ma duc eu sa fac loganuri, gratis...vorbesc cat se poate de serios

--------------------
/ / /
+
minny
post 3 Apr 2008, 11:15
Post #173

Membru porcos

Si uite un nou tip de "pro-bono"

--------------------
------ ------ ------
+
fanica73
post 3 Apr 2008, 11:24
Post #174

Membru incepator

From: PITESTI

bai da destepti 090.gif mai sunteti voi astia care spuneti ca vor face masini mai bune cei care sunt in perioada de formare radmasa.gif astia daca au avut timp sa invete sa faca 1 post dar sa mai lucreze pe alte 5-6 posturi voi chiar credeti ca au strins suficienti oameni sa acopere toate posturile nono.gif
au si ei cite 2-3 oameni pe formatie si cu astia vor sa faca masini
cu siguranta ca aceste masini vor zace citeva luni prin parcuri pina cind vor fi luate dinou la mina de retusori biggrin.gif

--------------------
dacia logan 2006 laureate - OT -- EAN
CEL MAI TARE MESERIAS DIN PARCARE
+
minny
post 3 Apr 2008, 11:27
Post #175

Membru porcos

Sa strangi un surub nu e mare lucru. Dar o instalatie electrica ? Managementul electronic ? Cine se risca sa dea cu masina in stalp sa vada daca se deschide airbagu' ?

--------------------
------ ------ ------
+
RSV
post 3 Apr 2008, 11:28
Post #176

Infatuat decadent

Da voi chiar credeti ca veti reusi sa faceti masini la fel de bune ca cei cele facute de actualii muncitori?

Chiar credeti ca ii puteti depasi ?

--------------------
Logan 2011 --------------- -------------
In God we trust, but other people pay cash !
+
mafone
post 3 Apr 2008, 11:36
Post #177

Membru

Eu cred ca daca era dorinta sa se ajunga la o intelegere se ajungea. Insa cei de la Dacia cred ca au spus ieri ca suspenda orice negocieri pana la reluarea lucrului. Dar se pare ca liderii de sindicat se tin tari pe pozitii, in momentul asta, dupa parerea mea in detrimentul celor pe care-i reprezinta.

--------------------
+
RSV
post 3 Apr 2008, 11:38
Post #178

Infatuat decadent

mafone tu lucrezi la Dacia ca prea aperi patronatul lor?

--------------------
Logan 2011 --------------- -------------
In God we trust, but other people pay cash !
+
mafone
post 3 Apr 2008, 11:46
Post #179

Membru

Daca citeai mai sus, iti dadeai seama ca totusi am firma mea, care nu are nici o legatura cu industria auto. Dar deja greva asta nu mai are legatura cu angajatii si asta este parerea mea. Are legatura cu orgoliile liderilor de sindicat. Din cate am inteles , cei de la Dacia sunt dispusi de negocieri, insa au pus niste conditii, conditii care nu sunt greu de respectat. Si am vazut ca au marit oferta cu destul de mult.

--------------------
+
fanica73
post 3 Apr 2008, 11:53
Post #180

Membru incepator

From: PITESTI

mafone daca te iei dupa ce scrie in presa sau dupa ce spun cei din administratie gresesti sunt doar minciuni cu cine crezi ca tin cei din presa cu sindicatul sau cu cel care isi face reclama zi de zi in ziarul lor sau pe posturile de tv
cine crezi ca plateste mai mult ??????
renault plateste sa apara pe prima pagina sindicatul nu are de ce cool.gif

3 Apr 2008, 11:56:
mafone salariatii din firma ta sunt multumiti de salarii sau vor iesi si ei la greva gun3.gif

This post has been edited by fanica73: 3 Apr 2008, 11:56

--------------------
dacia logan 2006 laureate - OT -- EAN
CEL MAI TARE MESERIAS DIN PARCARE
+
20 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 01:17
Forum Renault