DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Greva la DACIA, greva de avertisment

AlexC
post 7 Apr 2008, 14:18
Post #391

Vrum Vruuum

Group: Members
From: Bucuresti

Da' de ce nu pleaca frate toti in constructii, ca la ziar toti stiu sa se dea mari cu salariile altora si cum ca trag alti patroni de ei. Aici e intreabrea cheie: daca tot exista locuri de munca, de ce nu pleaca de acolo din fabrica?

Pe de alta parte, cei 600RON nu sunt chiar 600, si hai sa vedem de ce:
- 600 RON - salariu net
- 160 RON - 22 bonuri de masa
- 200 RON - masa calda gratuita la servici. Cine are chef sa o dea in diverse cum ca daca e gratuita nu trebuie luata in calcul, il rog sa se abtina
- 84 RON - subventie transport lunara
Total = 1050 RON. Mai sa fie, deja nu mai suna asa de rau cel mai mic salariu la Dacia, nu? Nu am inclus primele, care toti au recunoscut ca exista si acum, insa nimeni nu spune exact cate sunt si ce valoare au.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RSV
post 7 Apr 2008, 14:21
Post #392

Infatuat decadent

oricum e foarte putin

daca tu ai castiga atat nu ai avea bani decat de MEGANE-LE tau (motorina, revizii, asigurari etc)

iar masa ta ar fi compusa din (una bucata masa calda destul de proata de la cantina) plus un bon de masa de 8 ron

te-ai descurca?

This post has been edited by RSV: 7 Apr 2008, 14:22

--------------------
Logan 2011 --------------- -------------
In God we trust, but other people pay cash !
+
argon
post 7 Apr 2008, 14:27
Post #393

Mesaj semiautomat

probabil el a facut o facultate...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
AlexC
post 7 Apr 2008, 14:30
Post #394

Vrum Vruuum

Am facut o facultate si am invatat 4 limbi straine ca sa nu fie nevoie sa ajung in dilema aia. Chiar si asa, cu banii pe care altii ii dau pe Audi A4 si Passat TDI eu mi-am luat Megane si imi ramane si de restaurant, excursii, etc.

Atunci cand am fost la inceput si castigam mai putin nu aveam masina, mancam in oras max. 2-3 ori pe luna si imprteam intretinerea cu parintii. Ce vreau sa intelegi este ca salariul ala este CEL MAI MIC de la Dacia, oferit celor fara studii care lucreaza pe banda, iar in situatia aluia cu cel mai mic salariu NU iti faci planuri de masina, nu prea faci 2 copii, ci te concentrezi sa faci pe dracu' in patru ca sa aduci mai multi bani acasa: slujba suplimentara part-time, munca campului in weekend, reparat masini, etc.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Bitu
post 7 Apr 2008, 14:48
Post #395

Membru autentic

From: Deva

Total de acord cu AlexC !

--------------------
Renault Megane 1 benzina 1.4 16V Break (2003); Megane 2.2 diesel 1,5 dci Sedan (2007)
+
fanica73
post 7 Apr 2008, 14:49
Post #396

Membru incepator

From: PITESTI

100 ron mancarea pe luna?

Dar ce mananca ala de 3.3 ron pe zi?

3 paini si un litru de apa plata pe zi?

ajung 100 ron pe luna .au o masa gratis la uzina si daca nu maninca desertul pot s-al ia acasa pentru copii iar painea sa o manice si iei pe jumatate
sa nu uitam ca si copii au la scoala un pachet de biscuiti si un pahar cu lapte
radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
valuri.gif
asta vrea tariceanu
sa mulga doar el vaca nedumerire.gif

This post has been edited by fanica73: 7 Apr 2008, 14:52

--------------------
dacia logan 2006 laureate - OT -- EAN
CEL MAI TARE MESERIAS DIN PARCARE
+
hash
post 7 Apr 2008, 14:50
Post #397

calculatorist

S-ar putea sa le dea maririle, iar daca n-au buget alocat asa de mare, sa mai reduca din schema.

--------------------
- - -
+
RSV
post 7 Apr 2008, 14:58
Post #398

Infatuat decadent

QUOTE(AlexC @ 7 Apr 2008, 15:30)
Am facut o facultate si am invatat 4 limbi straine ca sa nu fie nevoie sa ajung in dilema aia. Chiar si asa, cu banii pe care altii ii dau pe Audi A4 si Passat TDI eu mi-am luat Megane si imi ramane si de restaurant, excursii, etc.

Atunci cand am fost la inceput si castigam mai putin nu aveam masina, mancam in oras max. 2-3 ori pe luna si imprteam intretinerea cu parintii. Ce vreau sa intelegi este ca salariul ala este CEL MAI MIC de la Dacia, oferit celor fara studii care lucreaza pe banda, iar in situatia aluia cu cel mai mic salariu NU iti faci planuri de masina, nu prea faci 2 copii, ci te concentrezi sa faci pe dracu' in patru ca sa aduci mai multi bani acasa: slujba suplimentara part-time, munca campului in weekend, reparat masini, etc.
*

M-ai inteles gresit.

Ceea ce am vrut eu sa sublinez a fost ca 600 de RON indiferent ce meserie ai si ce calificare e un salariu de mizerie.

Consider ca e normal ca cineva care a facut o facultate, are o functie de conducere sa castige mai mult decat un muncitor insa nici sa ne batem joc de muncitor.

--------------------
+
just_dci
post 7 Apr 2008, 14:59
Post #399

Membru incepator

QUOTE(AlexC @ 7 Apr 2008, 14:30)
NU iti faci planuri de masina, nu prea faci 2 copii, ci te concentrezi sa faci pe dracu' in patru ca sa aduci mai multi bani acasa: slujba suplimentara part-time, munca campului in weekend, reparat masini, etc.
*

la pariu ca cei cu salarii mici au 2+ copii?

--------------------
Dacia Logan DCI 2006
+
cmandrei
post 7 Apr 2008, 15:06
Post #400

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Incercati va rog sa ramaneti la subiect.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
mafone
post 7 Apr 2008, 16:13
Post #401

Membru

Si oricum, nu raportati pretul meselor la pretul unei mese la restaurant. In general in astfel de firme, pretul meselor este foarte mic. Pare din ce in ce mai mult ca aici nu este vorba de o crestere a unor salarii ci mai mult de niste ambitii. Si nu numai din partea patronatului. Pai am ascultat azi la stiri, ca sindicatele au programat un mars joi, desi, hotararea cu privire se da miercuri. Totusi , un salariu de 600 RON + Bonuri + Masa + Sporuri pentru un incepator fara studii superioare eu zic ca nu este putin. Un preparator universitar are salariul de inceput de 800 RON. Nu are bonuri si nu are masa.

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
bendix
post 7 Apr 2008, 16:14
Post #402

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Renault da 300 de lei pe cap de muncitor scos din greva

300lei/muncitor

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
ssilviu
post 7 Apr 2008, 16:26
Post #403

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(AlexC @ 7 Apr 2008, 15:18)
Total = 1050 RON. Mai sa fie, deja nu mai suna asa de rau cel mai mic salariu la Dacia, nu? Nu am inclus primele, care toti au recunoscut ca exista si acum, insa nimeni nu spune exact cate sunt si ce valoare au.
*

Eu cunosc o multime de oameni care lucreaza pe salariul minim pe economie. Pentru ca doar asta se poate da. Dar na, numai de la oameni fara studii superioare ma puteam astepta sa tina cu dintii asa de mult de o crestere salariala atat de mare fara sa cedeze catusi de putin. In conditiile in care oricum aia 1050 ron sunt cu mult peste media cu care sunt platiti oamenii necalificati din tara asta. Sa mai aduc aminte de faptul ca jumatate din populatia Bucurestiului lucreaza pe mai putini bani de atat? Si ca Bucurestiul e un oras mai scump? Asa ca nu mai veniti cu scuze din alea de genul nu au oamenii ce sa manance ...

This post has been edited by ssilviu: 7 Apr 2008, 16:38

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
tarzy
post 7 Apr 2008, 16:38
Post #404

aroist

QUOTE(mafone @ 7 Apr 2008, 16:13)
......................
Totusi , un salariu de 600 RON + Bonuri + Masa + Sporuri pentru un incepator fara studii superioare eu zic ca nu este putin. Un preparator universitar are salariul de inceput de 800 RON. Nu are bonuri si nu are masa.
*

eu zic sa nu incurcam borcanele ...... ptr preparator viitorul are cu totul si cu totul alta culoare decat ptr muncitorul din fabrica

si daca nu are bonuri si masa are in schimb TIMP sa faca altceva

QUOTE(ssilviu @ 7 Apr 2008, 16:26)
Eu cunosc o multime de oameni care lucreaza pe salariul minim pe economie. Pentru ca doar asta se poate da. Dar na, numai de la oameni fara studii superioare ma puteam astepta sa tina cu dintii asa de mult de o crestere salariala atat de mare fara sa cedeze catusi de putin. In conditiile in care oricum aia 1050 ron sunt cu mult peste media cu care sunt platiti oamenii necalificati din tara asta. Sa mai aduc aminte de faptul ca jumatate din populatia Bucurestiului lucreaza pe mai putini bani de atat? Si ca Bucurestiul e un oras mai scump?
*

totusi ..... chiar daca lucreaza la banda nu poti spune ca e "necalificat", iar aia 1050 sunt foarte foarte fortati ..... adevarul este ca omul se duce acasa cu mult mai putini bani

nu stiu cati din Bucuresti stii tu sa lucreze pe salariu de 600 roni ....., orcium iti recomand exercitul de a incerca sa traiesti TU cu 600 de lei si deabia apoi mai discutam

This post has been edited by tarzy: 7 Apr 2008, 16:39

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
mafone
post 7 Apr 2008, 16:39
Post #405

Membru

Recunosc faptul ca de la inceput nu i-am plans de mila, sotia a lucrat cateva luni la Dacia acum cativa ani ca asistent manager si salariul pe care-l lua era mult peste medie. Ca un muncitor vrea sa castige cat un doctor, nimic nou sub soare. Parca prea plangem de mila muncitorii de la Dacia, cand totusi, desi din sondajul cu castigurile se pare ca toti membrii reno.ro sunt milionari, sunt sigur ca majoritatea muncitorilor de la Dacia castiga mai bine decat multi de aici. Un Salariu de inceput de 600RON + beneficii + bonuri nu este atat de mic, ganditi-va ca intr-o astfel de societate, avansarile vin si sporurile de asemenea. Ce muncitor necalificat castiga de la inceput 600 de RON?
Ah, si raspuns la mesajul de mai sus, din cauza asta am facut o facultate, master si o sa incep si doctoratul, ca sa nu am probleme de genul asta, sa nu trebuiasca sa fac exercitii de supravietuire.Daca nu vroiau sa fie muncitori, puteau face o facultate. Si daca spuneti ca nu-si permiteau, stiu destule cazuri de oameni saraci lipiti care lucreaza si fac si facultate in acelasi timp tocmai in dorinta de a evolua.

This post has been edited by mafone: 7 Apr 2008, 16:55

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
bendix
post 7 Apr 2008, 17:01
Post #406

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Sa zicema prin absurd, ca ma veti convinge ca muncitorii de la Dacia o duc excelent si au facut greva dintr-un moft. wacko.gif

Totusi nu ma veti convinge de patronatul de la Dacia ca a procedat intelept, din moment ce au pierdut aiurea milioane de euro cool.gif

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
prody
post 7 Apr 2008, 18:17
Post #407

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Nici politia nu prea negociaza cu teroristii in cazuri de rapiri de ostateci, pentru a nu se crea precedente. biggrin.gif

This post has been edited by prody: 7 Apr 2008, 18:18

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
RSV
post 7 Apr 2008, 18:48
Post #408

Infatuat decadent

QUOTE(ssilviu @ 7 Apr 2008, 17:26)
Eu cunosc o multime de oameni care lucreaza pe salariul minim pe economie. Pentru ca doar asta se poate da. Dar na, numai de la oameni fara studii superioare ma puteam astepta sa tina cu dintii asa de mult de o crestere salariala atat de mare fara sa cedeze catusi de putin. In conditiile in care oricum aia 1050 ron sunt cu mult peste media cu care sunt platiti oamenii necalificati din tara asta. Sa mai aduc aminte de faptul ca jumatate din populatia Bucurestiului lucreaza pe mai putini bani de atat? Si ca Bucurestiul e un oras mai scump? Asa ca nu mai veniti cu scuze din alea de genul nu au oamenii ce sa manance ...
*

Adevarul ca e normal ca toata lumea din tara asta sa fie platita de mizerie.

Eu propun ca celor de la Dacia sa li se micsoreze salariile pana la salariul minim pe economie.

Deasemenea propun sa lucreze in schimburi de 12 ore pe zi pentru a uita de grijile de acasa si in felul acesta rezolvam multe probleme ale lor.

Deasemnea ar trebui sa ne gandim serios la miscorarea salariului mimin pe economie doarece romanii prea au inceput sa castige decent si sa nu li se urce la cap.

Cu respect,

RSV

--------------------
+
ssilviu
post 7 Apr 2008, 18:52
Post #409

F1 Man

From: Nicaieri

Vezi ca ironia postului este in contradictie cu respectul ala din semnatura.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
xcss
post 7 Apr 2008, 18:55
Post #410

Born to Be Epic

QUOTE(tarzy @ 7 Apr 2008, 17:38)
eu zic sa nu incurcam borcanele ...... ptr preparator viitorul are cu totul si cu totul alta culoare decat ptr muncitorul din fabrica

si daca nu are bonuri si masa are in schimb TIMP sa faca altceva
totusi .....
*

Off topic de tot: Chiar. Sa nu incurcam borcanele. Dar sa nici nu generalizam. Majoritatea preparatorilor au perspectiva unui fabulos salariu de 1000 RON in cazurile fericite, si asta dupa vreo 5-6 ani si dupa ce ajung asistenti. Cat despre timp... Nu cred ca ii da afara din casa.

Dar sa continuam cu greva...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
LaurD
post 7 Apr 2008, 19:14
Post #411

Membru autentic

From: Pitesti

QUOTE(RSV @ 7 Apr 2008, 18:48)

Deasemnea ar trebui sa ne gandim serios la miscorarea salariului mimin pe economie doarece romanii prea au inceput sa castige decent si sa nu li se urce la cap.

*

Da ... si jumatate din salariu sa fie donat patronului pentru a putea intra si el in politica sa-si transforme posturile de pe DaciaClub in legi 10561582.gif

--------------------
Renault Fluence Fluence ---Ex .Logan 2007/ ABS+, 1.6MPI ---ex. DSN - AG
+
tarzy
post 7 Apr 2008, 19:31
Post #412

aroist

QUOTE(mafone @ 7 Apr 2008, 16:39)
............
Ah, si raspuns la mesajul de mai sus, din cauza asta am facut o facultate, master si o sa incep si doctoratul, ca sa nu am probleme de genul asta, sa nu trebuiasca sa fac exercitii de supravietuire.Daca nu vroiau sa fie muncitori, puteau face o facultate. Si daca spuneti ca nu-si permiteau, stiu destule cazuri de oameni saraci lipiti care lucreaza si fac si facultate in acelasi timp tocmai in dorinta de a evolua.
*

usor de zi ... destul de complicat de realizat, poate ca pe respectivi nu-i ajuta intelectul, cu toate ca la cati tampiti cu diploma am vazut nu prea gasesc ca asta ar fi un motiv real. ideea este ca nu toata lumea beneficiaza in copilarie&tinerete de suportul material si moral al familiei ptr a invata. daca mai punem in ecuatie si "moralitatea" sistemului actual de invatamant nu-i greu de vazut ca nu te indeamna nimeni sa perseverezi cu "stiinta".

QUOTE(xcss @ 7 Apr 2008, 18:55)
Off topic de tot: Chiar. Sa nu incurcam borcanele. Dar sa nici nu generalizam. Majoritatea preparatorilor au perspectiva unui fabulos salariu de 1000 RON in cazurile fericite, si asta dupa vreo 5-6 ani si dupa ce ajung asistenti. Cat despre timp... Nu cred ca ii da afara din casa.

Dar sa continuam cu greva...
*

am si eu cunostinte de cativa asistenti & preparatori ... nu pot spune ca o duc rau .... ba din contra

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
xcss
post 7 Apr 2008, 19:36
Post #413

Born to Be Epic

Eu, ca sa zic asa, am "cunostinte" un pic mai directe, si in plus vorbeam de marea lor majoritate, care traiesc doar din salariu.
Avand in vedere ca aceasta problema nu are nici cea mai mica legatura cu greva, prefer sa nu extind discutia.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
IRONICK
post 7 Apr 2008, 19:44
Post #414

-

From: Romania

Eu sunt curios cum rezolva ei cu piesele de schimb. Dealerii or sa mai aiba cu ce sa repare in perioada asta? Oare si-au facut stocuri?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
sltraian
post 7 Apr 2008, 21:39
Post #415

Membru incepator

Eu cred ca discutam inutil de cat castiga un muncitor si cat mananca el pe luna.
Solutia ar trebui sa fie simpla intr-o societate capitalista: daca nu iti convine salariul pleci pur si simplu in alta parte unde castigi mai bine. Iar in Romania se gasesc destule locuri de munca mai ales in constructii.

De ce nu pleaca si prefera sa faca greva, punand si soarta firmei in pericol? Pentru ca stiu ca in alta parte nu il plateste nimeni mai bine (cu toate beneficiile). Ar trebui sa-si bage mintile in cap si sa accepte oferta patronatului sau sa0si dea demisia.
Asa doar tin treaba in loc.

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.5 dCi Ambiance - TM 012345
+
sltraian
post 7 Apr 2008, 21:59
Post #416

Membru incepator

Deci, se poate si mai bine in alte parti! Numai sa vrei sa muncesti si/sau sa inveti.
Grevele nu rezolva problemele, doar le amana. Sunt un instrument specific mentalitatii comuniste unde toti vor salariu mai mare indiferent de cat muncesc si ce stiu sa faca.

In plus, salarii mai mari obtinute cu japca => inflatie mai mare => puterea de cumparare ajunge ca inainte si nu au rezolvat nimic. Numailibera circulatie a fortei de munca poate regla veniturile astfel incat fiecare sa castige dupa merit.

Aici e problema cu angajatii de la Dacia: ca vor sa iese la pensie acolo.

--------------------
Dacia Logan 2007 / 1.5 dCi Ambiance - TM 012345
+
Funny
post 8 Apr 2008, 06:37
Post #417

Membru autentic

QUOTE(cristianco2002 @ 7 Apr 2008, 11:50)
greva asta s-ar putea sa fie bineventa pentru francezi. Daca au supraproductie, o pauza e ok. Si pierderile sunt bune la ceva, ca nu se impoziteaza. Unde mai pui ca nu tre' sa plateasca salarii pentru perioada cat uzina sta degeaba. Sau or fi capacitati de productie nefolosite mai la est, unde probabil iese mai ieftin. Maine poimaine o sa cumperi in romania logan asamblat te miri pe unde...
*

Asa cum spuneam si cu cateva pagini in urma se pare ca situatia convine de minune patronatului iar greva nu este nimic altceva decat o mascarada care are "sustinerea" sindicatului,sindicat care aproape sigur e in relatii perfecte cu administratia.
.....Mercedes si-a anuntat deja decizia de a nu mai veni in Romania,Loganul nu se mai vinde asa cum se vindea acum 2 ani,muncitorii primesc salariu zero,consumuri energetice zero,etc..........Oare pe cine avantajeaza greva asta si cine o sa castige in final,masele???!!!Eu unul ma indoiesc...................................

Si pentru ca sunt o serie de persoane care se bat cu pumnul in piept ca au o multime de facultati si "glasuiesc" in cateva limbi straine,ca au pornit de la zero in afaceri si au acum(unii dintre voi nu aveti nici macar 30 de ani)firme si vile facute prin inteligenta lor eclatanta si prin spiritul antreprenorial nativ dobandit vreau sa spun inca o data ca un pic de decenta nu strica nimanui..........Cunosc destui licentiati care vorbesc si alte limbi decat cea materna si asta nu le foloseste la nimic atata timp cat sunt ai "nimanui". wink.gif
Multi dintre cei care au ajuns sa nu mai traiasca in lipsuri nu datoreaza acest lucru decat hazardului sau parintilor si mostenirilor pe care li le-au lasat acestia(firme,conturi,etc),asa ca hai sa revenim cu picioarele pe pamant si sa nu ne mai laudam cand nu este cazul.Din spatele tastaturii oricine poate vedea intr-un fel sau altul situatia , dar atunci cand cobori din "virtual" e foarte posibil sa te "trozneasca" peste ochi "realul".

QUOTE(ssilviu @ 7 Apr 2008, 23:14)
Pai schema era pentru tine. Pentru ca si eu si AlexC ne-am descurca decent cu 16 mil pe luna si un copil mic.
*

Hai sa fim seriosi,este usor sa faci declaratii fornaitoare cand iti intra in buzunar sute sau mii de euro si nu 1600 lei...De descurcat se descurca o familie compusa din trei persoane insa in nici-un caz decent.......mai degraba "subzistent"!
Vreti vreunul sa incercati,eu va pun la dispozitie 1600RON*3 iar voi trebuie sa va descurcati DECENT cu ei timp de trei luni,timp in care unul dintre soti va lucra ca sofer in firma , inclusiv sambata!(mama,tata si copilul,cheltuieli garsoniera inchiriata+cheltuieli intretinere,naveta zilnic,etc)?!

This post has been edited by Funny: 8 Apr 2008, 07:56

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
OVIDIUS
post 8 Apr 2008, 08:00
Post #418

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Va fi sau nu eu stiu un singur lucru : avand in vedere ca la Mioveni se face una din cele mai vandute masini din Europa ar putea totusi sa se aseze din nou la masa negocierilor. Eventual cu mai mult respect...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
Muttley
post 8 Apr 2008, 08:56
Post #419

From: -

Sunt unii pe aici care spun ca muncitorii sunt bine platiti pentru munca pe care o fac.

Am facut o vizita-n uzina acu' vreo 4 ani. Am cam prins conditiile de munca de acolo. Permiteti-mi sa detaliez... Pauze fixe, responsabilitate ENORMA (daca rateaza vreo operatie se opreste banda, probabil apar rebuturi, in plus trebuie corelate multe trebusoare p-acolo, ca nu-s toate masinile identice), un ritm de lucru draconic. Sunt practic niste roboti care trebuie sa-si faca treaba repede si mai ales bine. Cand i-am vazut eu, erau unii de pe la partea mecanica transpirati ca porcii. Si-mi amintesc ca numarul de masini pe ora era redus. Din ce inteleg acum, se monteaza o masina la mai putin de minut. Sa luam cateva exemple banale. Montarea unui ansamblu cadru-motor-suspensie fata pe caroserie-n mai putin de un minut. Sau montarea bordului in mai putin de un minut. Banal, nu? Si sa faci asta pentru atatea masini timp de opt ore... Cineva sugera gasirea unui al doilea job. Wtf!!!! Ca ce, tester de saltele de pat??? Uzura pernelor din puf de gasca supuse la presiunea unui om rupt in gura de oboseala?

In plus, ca o parere personala... Multi dintre oamenii aia-s diformi, expusi la imbolnaviri, multi lucrau in pozitii incomode. Eu nu as presta asa o munca pentru banii astia. O fi comoditate, nu stiu, da' n-as face-o.

Acum sa facem paralela cu constructiile. Mai o tigara, mai un pipi, mai o tencuiala-n sictir...
Ce naiba, chiar suporta comparatie???

Desi are o tenta generala, as atinge si eu subiectul studiilor. Eu unu' am fost tinut in facultate de parinti. D-aia consider c-a fost un privilegiu pt mine absolvirea unei forme de invatamant superioare. Daca mama si tata nu mi-ar fi trimis pachetele si bani as fi facut kktu' praf. Job si facultate? Poate pt altii, pt mine nu. D-aia mi se pare absurda invocarea (repet, la modul general) studiilor superioare... Fiecare cu sansa lui...

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
daciafan
post 8 Apr 2008, 10:00
Post #420

/

hotarare judecatoareasca miercuri si miting programat pentru joi wacko.gif mai intelegeti ceva?

--------------------
/ / /
+
20 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 13:54
Forum Renault