DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

69 Pages « < 41 42 43 44 45 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?

LucianCRB
post 11 Dec 2008, 16:05
Post #1261

Membru

Group: Members

da.. cred ca mai astept deocamdata... nu de alta da e si cam frig sa stau sa tai la plasticu ala..

--------------------
Renault Clio 4 Grandtour 2015 - 1.5 dci 90cp
Clio 4 Grandtour 2015 - 1.5 dci 90 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihaielectric
post 11 Dec 2008, 17:32
Post #1262

Membru incepator

cine ar putea sa ma ajute cu mai multe date chiar si poze as monta si eu de aceea astept un raspuns
multumesc anticipat

--------------------
dacia logan 2007 - -75-MAI
+
BodoC
post 11 Dec 2008, 17:55
Post #1263

Membru in plina criza

From: Bucuresti

QUOTE(free_fiber @ 10 Dec 2008, 21:43)
Bodoc, nu intra indoit? Ca asa si la mine era mai mare cu 3-4cm dar am inteles ca il indoi si-l bagi... si inauntru se indreapta.

Nu asa e si la Logan2?
*

Ba da am indoit, indreptat etc. Asta era PH1. Asa e si la PH2, numai ca acelasi filtru nu intra in locasul de pe PH2. La PH1 am decupat numai zona insemnata cu rosu de LucianCRB, la fel cu ce ai spus si tu. Repet, la PH1, asa am decupat, si filtrul cu 227 in coada, a intrat ca uns, fara sa scape aer. Decupind aceeasi zona la PH2, acelasi filtru, NU INTRA. Fanta aceea insemnata cu rosu, este mai mica decit gulerul fitrului.
Eu, pentru ca decupasem deja capacul, si trebuia sa plec la un drum lung, am recurs la o masura de urgenta, (pt. ca altfel tot aerul ar fi fost eliberat prin ditamai gaura fara sa fie incalzit, in masina), si anume am taiat din gulerul filtrului pentru a incapea cumva acolo. El intra (fortat) dar il scuipa afara din partea de jos.(in partea de sus il tine acea zona care trebuie sa intre la inceput). Practic filtrul este "mototolit" in locasul de la PH2. Dupa doua zile, filtrul arata asa de contorsionat pt ca el nu are loc in locas. La PH1, am schimbat filtrul dupa luni de zile, si era identic cu ceea ce era cind era nou. Aici nu intra in cutie. si pt ca este suficient de flexibil, se indoaie, iar cind il scoti arata asa cum il vezi.

--------------------
Logan Prestige 1,6 16V 2008
Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
+
IRONICK
post 11 Dec 2008, 17:59
Post #1264

-

From: Romania

Hop si eu, ca vad ca chinuiti ... s-a uitat cineva sa vada pana unde coboara vaporizatorul? Sau daca se decupeaza pana jos la lungimea filtrului? Dar decupat drept, nu cu flacara sau alte minuni. Cat sa intre filtrul, sa faca si click si sa nu scape aer.

This post has been edited by IRONICK: 11 Dec 2008, 18:04

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
BodoC
post 11 Dec 2008, 18:24
Post #1265

Membru in plina criza

Eu recunosc. Nu am facut nici pe departe cea mai estetica decupare. Am folosit acel letcon, ca sa nu intru in vaporizator. La fel am decupat si la PH1, si filtrul a intrat PERFECT, fara sa scape aer DELOC. Poate acum am fost mai neglijent, desi nu cred. Repet, accept criticile.
Va rog frumos, daca se ofera doi posesori de logan, unul pt PH1, si al doi-lea la PH2, care NU AU DECUPAT acel capac, sa masoare daca pot, inaltimea marcata cu rosu in poza asta.
Eu sustin ca aia este zona care trebuie decupata, (le PH1 aia am decupat si a fost perfect) iar la PH2, aceeasi zona este mai mica cu 3-4 cm. Daca la PH1 a intrat bine filtrul cu 227, acelasi filtru nu poate incapea intr-o fanta mai mica. Eu am masurat la un PH1 (dar ningea afara si nu prea am stat sa bidiganesc) cu un carton pe care l-am taiat, Iar la mine (la PH2), acel carton NU INCAPEA in fanta aia nenorocita. Adica e mai mica, fir-ar mama ei albastra!

This post has been edited by BodoC: 11 Dec 2008, 18:35

--------------------
Logan Prestige 1,6 16V 2008
Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
+
DomnulK
post 11 Dec 2008, 18:39
Post #1266

ex kAndrei

la ph2 e mai scurta.

This post has been edited by DomnulK: 11 Dec 2008, 18:41

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
IRONICK
post 12 Dec 2008, 01:37
Post #1267

-

Eu vreau sa spun altceva. De ce nu verificati voi cum arata vaporizatorul? Este la fel ca la ph1, adica pana jos sau nu? Daca este pana jos si nu exista riscul sa il atingeti, de ce nu decupati pana jos? Dar luati si din margini astfel ca filtrul sa etanseze bine. Asa se poate baga tot filtrul in cutia aia ...

--------------------
+
LucianCRB
post 12 Dec 2008, 16:04
Post #1268

Membru

QUOTE(BodoC @ 11 Dec 2008, 18:24)
Eu recunosc. Nu am facut nici pe departe cea mai estetica decupare. Am folosit acel letcon, ca sa nu intru in vaporizator. La fel am decupat si la PH1, si filtrul a intrat PERFECT, fara sa scape aer DELOC. Poate acum am fost mai neglijent, desi nu cred. Repet, accept criticile.
Va rog frumos, daca se ofera doi posesori de logan, unul pt PH1, si al doi-lea la PH2, care NU AU DECUPAT acel capac, sa masoare daca pot, inaltimea marcata cu rosu in poza asta.
Eu sustin ca aia este zona care trebuie decupata, (le PH1 aia am decupat si a fost perfect) iar la PH2, aceeasi zona este mai mica cu 3-4 cm. Daca la PH1 a intrat bine filtrul cu 227, acelasi filtru nu poate incapea intr-o fanta mai mica. Eu am masurat la un PH1 (dar ningea afara si nu prea am stat sa bidiganesc) cu un carton pe care l-am taiat, Iar la mine (la PH2), acel carton NU INCAPEA in fanta aia nenorocita. Adica e mai mica, fir-ar mama ei albastra!
*

am masurat eu.. am notat si pe poza.. are 12.5-13 cm.. la ph2.. la ph1 nam idee..
si are dreptate ironick... cineva care a decupat la ph2.. sa se uite pana unde vine vaporizatorul... daca decupam doar partea marcata cu rosu, iar vaporizatorul, in interior este mai mare, adica si cat partea marcata cu rosu si cu galben, atunci ii punem degeaba filtru, pentru ca spatiul din partea marcata cu galben va ramane neacoperita...

This post has been edited by LucianCRB: 12 Dec 2008, 16:07

--------------------
+
IRONICK
post 12 Dec 2008, 16:12
Post #1269

-

deci ... invers

Chiar daca vaporizatorul nu coboara pana la nivelul de jos al cutiei (filtrul o sa il acopere in intregime), nu este o problema. Eu am auzit ca sunt mai scurte, din cauza asta am zis. Daca nu "jeneaza" decuparea in plastic, taiati pana jos (adica cat lunginea filtrului>ma refer la partea care intra un cutie). Taiati si marginile laterale sa fie la nivel si gata. Adic adecupati dupa marimea filtrului.

Nu stiu daca intelege cineva la ce ma refer eu ...

This post has been edited by IRONICK: 12 Dec 2008, 16:14

--------------------
+
Stefan
post 12 Dec 2008, 16:47
Post #1270

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

eu am inteles - adica daca vaporizatorul e mai mic, nu conteaza cat se taie din capac, ca nu sufla pe langa. cred...

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
LucianCRB
post 13 Dec 2008, 00:25
Post #1271

Membru

da.. dar daca vaporizatorul este mai mare.. si gasim un filtru care sa intre in lcocasul marcat cu verde... va sufla si pe langa...

--------------------
+
IRONICK
post 14 Dec 2008, 22:27
Post #1272

-

nu este mai mare, eu am adus in discutie dimensiunea lui mai mult de pretectie, sa nu il intepati la taire ...

--------------------
+
bogdan_90
post 14 Dec 2008, 22:52
Post #1273

baiatu' cu apa

am pus si eu filtru de 20.000 km are ceva daca il mai scot din cand in cand si il suflu? parca n-as da 50-60 de lei pe unul nou. cu ce poate influenta neschimbarea acestuia? scade debitul de aer de la aeroterma? ca am impresia ca de cand am pus asta se incalzeste mai greu in masina.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
vijelie
post 14 Dec 2008, 22:54
Post #1274

membru violet

Il sufli degeaba. Nu-l mai tine asa mult, e plin de bacterii si alte chestii daunatoare plamanilor.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bogdan_90
post 14 Dec 2008, 22:56
Post #1275

baiatu' cu apa

merci atunci o sa-l schimb ca am impresia ca nu mai baga aer asa puternic ca inainte.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
vijelie
post 14 Dec 2008, 22:58
Post #1276

membru violet

Daca nu ai plasa de retentie la admisia aerului, baga si un aspirator in aeroterma, posibil frunze etc.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bogdan_90
post 14 Dec 2008, 23:05
Post #1277

baiatu' cu apa

acum mi-am adus aminte pe treapta 3-4 se simte ca scapa un pic de aer pe langa filtru, posibil sa scada debitul de aici.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
Victorine
post 15 Dec 2008, 20:15
Post #1278

Membru autentic

From: Timișoara

apropos de ceea ce numeste un coleg mai sus "plasa de retentie" sper ca in curand sa bag eu la bursa niste filtre in toata regula pentru gura de admisie de sub stergatoare, asa cum mi-am montat eu deja vreo cateva (le schimb periodic, cel putin odata pe an). Se poate vedea din posturile mele cum arata si cum l-am montat. De facut face treaba, asta o vad de fiecare data cand schimb filtrul. Am pus si poze cu ce poate sa ajunga in aeroterma in lipsa filtrului. De vanzare o sa fie dintr-alea, ulttimul model din care mi-am montat si eu smile.gif

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
valentin22
post 15 Dec 2008, 20:45
Post #1279

Membru

salut victorin
pune si tu te rog pagina unde ai spus ca ai poze cu filtru pus la tine la masina ,eu sincer nu prea vreau sa decupez acolo la aeroterma din diferite motive.

--------------------
DACIA LOGAN BERLINA 2007 PREFERENCE-DIESEL - B-40-xxx
STOP ACCIDENTELOR VIATA ARE PRIORITATE !
+
Victorine
post 15 Dec 2008, 20:51
Post #1280

Membru autentic

Aici despre filtru am scris despre ultimul filtru, dar daca o sa cauti printre posturile mele chiar pe acest topic o sa gasesti mai multe imagini expresive legate de utilitatea acestui filtru. Momentan eu inca astept sa-mi vina materialul filtrant, urmeaza sa le croiesc si confectionez. Abia apoi o sa le scot la mezat.

--------------------
+
valentin22
post 15 Dec 2008, 21:34
Post #1281

Membru

merci frumos victorin,poate in urmatoare perioada o sa montez si eu un filtru de polen.

--------------------
DACIA LOGAN BERLINA 2007 PREFERENCE-DIESEL - B-40-xxx
STOP ACCIDENTELOR VIATA ARE PRIORITATE !
+
paul_damian
post 19 Dec 2008, 13:57
Post #1282

Membru mult

From: Medias, Romania

Filtru schimbat dupa ~6 luni:

img1646jf1.th.jpg

LE: cred (sper!) ca l-am sifonat asa cand l-am scos, n-am prea fost milos. Pe acesta pe care l-am pus azi o sa-l scot mai cu grija, si daca arata la fel s-ar putea sa am o problema - desi eu sustin ca l-am pus 'cum scrie la carte'.

This post has been edited by paul_damian: 19 Dec 2008, 18:29

--------------------
Dacia Sandero Stepway, 2021
Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999
Ex Dacia 1100, 1969
+
Victorine
post 19 Dec 2008, 15:02
Post #1283

Membru autentic

Dar l-ai montat bine din capul locului? Ca e cam sifonat... n-ar trebui sa arate asa cand il scoti.

--------------------
+
florin82io
post 20 Dec 2008, 20:16
Post #1284

Membru incepator

Sal!!! Am montat si eu un filtru de polen(de clio3) pe golanul meu PH1. Am decupat cu un cuter si mi-a iesit destul de drept. la incepun nu mi-am dat seama dar acum am auzit un suierat pe care nu il stiam. am verificat si av constatat ca "trage aer fals" pe langa marginea verticala a filtrului in treptele2,3,4. daca apas pe el parca nu se mai aude. acum nu stiu ce sa fac sa nu mai "fluiere"!!! Ma gandeam la o garnitura din silicon. ce credeti???

20 Dec 2008, 20:53:
si inca ceva! cand am decupat plasticul acela nu am taiat si paretea verticala dinspre vaporizator, ci practic am rupt-o, de frica sa nu il intep. citind pe aici am vazut ca totusi s-a intamplat cuiva sa fisureze vaporizatorul si am devenut paranoic! cum imi dau seama daca s-a intamplat ceva cu el???? unsure.gif

This post has been edited by florin82io: 20 Dec 2008, 20:53

--------------------
dacia logan 2008 1.5 dci 85cp - il13nif
+
george1582
post 23 Dec 2008, 11:53
Post #1285

Membru incepator

QUOTE(florin82io @ 20 Dec 2008, 20:16)
Sal!!! Am montat si eu un filtru de polen(de clio3) pe golanul meu PH1. Am decupat cu un cuter si mi-a iesit destul de drept. la incepun nu mi-am dat seama dar acum am auzit un suierat pe care nu il stiam. am verificat si av constatat ca "trage aer fals" pe langa marginea verticala a filtrului in treptele2,3,4. daca apas pe el parca nu se mai aude. acum nu stiu ce sa fac sa nu mai "fluiere"!!! Ma gandeam la o garnitura din silicon. ce credeti???

<span class='edit'>20 Dec 2008, 20:53:</span>
si inca ceva! cand am decupat plasticul acela nu am taiat si paretea verticala dinspre vaporizator, ci practic am rupt-o, de frica sa nu il intep. citind pe aici am vazut ca totusi s-a intamplat cuiva sa fisureze vaporizatorul si am devenut paranoic! cum imi dau seama daca s-a intamplat ceva cu el????  unsure.gif
*

da drumu la aerul conditionat si vezi daca mai baga rece.......si daca poti pune mana pe vaporizator si vezi daca se simte ulei....unde iese freonul de regula lasa urma de ulei.dar ,daca merge aerul si da rece a scapat si daca ar fi sa piarda putin se va vedea la vara

--------------------
Renault Kadjar 1.6 DCI.4x4 2016 ZEN PLUS DIVERSE
+
florin82io
post 3 Jan 2009, 22:27
Post #1286

Membru incepator

De bagat baga aer rece, dar nu pot sa verivic vaporizatorul. O sa o fac atunci cand o sa schimb filtrul! Multam mult!

--------------------
dacia logan 2008 1.5 dci 85cp - il13nif
+
bogdan_90
post 8 Jan 2009, 22:24
Post #1287

baiatu' cu apa

eu am montat un filtru de solenza ca se potriveste dar acum trebuie sa fac in capac din ceva si nu stiu din ce ca altfel se pierde aerul pe acolo .vine cineva cu niste sugestii? revin am pus filtru de solenza e un pic mai lung dar am taiat din el. am ales din asta ca e mai ieftin acum vreau sa etansez gaura aia dar cu ce? ca imi iese aerul pe acolo. am oprit capacul de la vechiul filtru dar tot scapa aer. ce sa fac? sa fac un capac din ceva sa-l prin in doua suruburi? voi ce ziceti?

This post has been edited by bogdan_90: 9 Jan 2009, 21:09

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
bogdan_90
post 10 Jan 2009, 13:42
Post #1288

baiatu' cu apa

pana la urma am luat unu de clio 3 si l-am montat. la ala de solenza trebuia un capac si era si mai ingust decat asta de clio.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
+
Retype
post 11 Jan 2009, 16:38
Post #1289

Himera

unde gasesc de cumparat filtru care sa se potriveasca pentru logan ph1?

va multumesc.

--------------------
Dacia Logan 2006/ Audi 6.0 quattro 2006/ Mio a701 cu MioMap
+
Corbu'
post 11 Jan 2009, 16:46
Post #1290

Membru autentic

From: Canada

La orice dealer Renault, ceri filtru pentru Modus/Clio 3.

sau

cumperi filtre compatibile de la piese auto, mai ieftine, uneori chiar mai bune (ex Zero Pollution cu carbon activ).

--------------------
------- ------- -------

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
69 Pages « < 41 42 43 44 45 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:34
Forum Renault