Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
Filtru praf/polen, cum, de unde si cat?
gomez99 |
![]()
|
||
Fan TICO Group: Members Posts: 154 Joined: 26 October 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005 Daewoo Tico AC 1999
Nu intreba ce poate face Dacia pt tine, intreaba ce poti face tu pt Dacia |
|||
catalin1paul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gomez99 @ 25 Jul 2006, 22:00) cunoscind eu calitatea plasticelor de origine controlata DACIA, vin si intreb: in cazul filtrului de sub grila de la stergatoare, care filtru trebuie schimbat din cind in cind prin slabirea suruburilor de plastic de la capetele grilei, dupa n schimbari nu se strica oare surubele astea? se gasesc ele de schimb/inlocuit? sau pot deveni niste surubelele? "suruburile de plastic" le gasesti in targ la presuri, unde vin tiganii cu chedare si alte articole de cauciuc. Pretul, intre 500-1000 lei vechi. |
--------------------
Logan
Laureat 1.4
- B12XXX Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari klaus
Ai ajuns vedeta internationala ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
intrebare. pe AC exista la logan filtru de polen/particule? daca da, unde e situat si cum se schimba?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e. Gasesti aici diferite modalitati de inlocuire.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
petrovl buna idee ai avut cu plasa aia numai ca eu m-am chinui mai mult cand am decupat locul de la bidonul de apa ,si inca o intrebare ,are ceva ca sta plasa aia pe motorasul de la stergatoare,mi-e sa nu ia foc da oricum la cat folosesc eu stergatoarele.buna idee inca odata
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radioman @ 14 Aug 2006, 08:56) Raspuns: Nu exista, decat daca ti-l montezi tu, studiaza forumul la capitolul la care faci referire si ai sa inveti destule... ![]() daca te referi la ala pentru care am stat o ora cu capul in jos ca sa tai capacul, il am montat...ma gandeam ca poate exista un alt filtru oricum am aflat si cauza neajunsului meu. bafta! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
gorjeanul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 30 September 05 ![]() |
Salutare tuturor!
Ca sa nu ma apuc acum sa fac bricolaj, am o intrebare - exista vreun service prin Bucuresti unde se poate monta acesta filtru? (stiti cumva si la cati bani?) Va multumesc. |
--------------------
RENAULT/DACIA
LAGUNA/LOGAN
2008/2005
- B-xx-GORJ L3, 2.0/16v, sedan
L1-Laureate 1.4MPI |
|
gabriel999 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 14 August 06 From: Odorhei ![]() |
Datorita ajutorului oferit de cativa dintre membrii forumului am reusit si eu sa-mi pun filtrul. Cu ajutorulu unui briceag am decupat capacul de plastic pe langa bordura si filtrul se potriveste perfect. Toata treaba nu a durat mai mult de 15 min cu pauze cu tot pt ca era o caldura de nesuportat.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- HR-09-GOD
|
|
andygtafan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 28 August 06 From: Suceava ![]() |
Salut!
As vrea sa va arat si metoda mea rudimentara ![]() Chestia e ca dupa ce m-am chinuit destul timp sa desfac chestiile alea de plasic de deasupra, am observat ca in bara de metal de la mijloc e o gaura de care pot atasa un sprijin pt filtru. nu de alta dar mi-e sa nu cada printe barele de la stergatoare si sa se buleasca. M-am gandit sa fac o rama din niste sirma ![]() pe care am infasurat doua straturi de filtru de hota cusuta de rama ca sa nu fie trasa in gaura de admisie. am facut un sist de sustinere si l-am montat imediat. Si cu asta macar am rez problema frunzelor si a prafului, ca mirosurile trec prin toate incheieturile masinii. Am facut si niste poze: Attached thumbnail(s) P08_22_06_14.32.jpg ( Size: 39.71k ) Number of downloads: 4595 P08_22_06_17.52.jpg ( Size: 28.67k ) Number of downloads: 5118 P08_22_06_18.14.jpg ( Size: 26.42k ) Number of downloads: 4967 P08_22_06_18.14_1_.jpg ( Size: 34.63k ) Number of downloads: 4914 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - Ambition
- SV 07 CTK
|
|
DragosPopa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 August 05 ![]() |
Am trecut azi printr-un magazin de piese auto si am vazut din greseala in raft...."filtru polen-25ron"..Oare sa fie bun de ceva????
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference DCI 2006
- gr 80 pdg
|
|
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Vezi sa nu fie doar filtrul, fara partea de plastic cu care se prinde. Trebuie neaparat sa fie de Clio3, cel de Clio2 nu merge. Atentie deci...uita-te la pozele din paginile anterioare, sa arate la fel.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
ciprianuv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!
As vrea sa-mi pun si eu un filtru sub grila de la stergatoare. Cum nu am prea mult timp, ma gandeam sa apelez la un service sau la cineva care se pricepe. Stiti vreun service sau pe cineva care sa faca asa ceva? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Laureate 2006
- B-79-XXX
|
|
lovi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 September 06 From: Timisoara ![]() |
Am folosit si eu metoda explicata de domnul Klaus (mersi apropos) si am montat si eu un filtru de praf\polen de Clio III. Pretul a fost de 600 000 lei si luat de la Ciclop (pentru cei din TM). Merge bine sunt multumit se simte diferenta. Se merita
PA |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureat
- TM24YDU
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(bulan @ 26 May 2006, 16:01) Acum am citit mai sus si am vazut ideea cu ciorapii de dama.Deci eu m-am ostenit degeaba cu plasa de tantari.Concluzie:cele doua grile negre se imbraca cu ciorpii de dama pe toata portiunea care are gauri iar la capat se strang ciorapii cu un elastic de ala folosit la bani la banca.Daca cumva mai intra praf sa se foloseasca doua perechi de ciorapi pentru o grila.Cand ajung acasa si dau jos plasa de tantari si trec pe ciorapi. Am trecut bineinteles pe ciorapi si am asteptat sa vad rezultatul. QUOTE(tedy @ 28 May 2006, 14:20) Rezultatul a venit imediat.Dupa doar o saptamana aveam praf pe bord. Asa ca de atunci am pus ventilatia pe recirculare aer din interior si motorasele merg non stop cand circul iar aerul conditionat cand e nevoie si a fost nevoie aproape tot timpul.Bineinteles ca praful nu a mai aparut pe bord si nu s-a intamplat sa puta aerul conditionat niciodata.Pentru cei comozi da rezultate aceasta varianta. |
--------------------
a
b
c
|
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
Nu stiu cum e la tine, dar la mine daca merg prea mult cu aerul pe recirculare, se creeaza un aer ... "nasol" in masina. Ma ia cu dureri de cap si alte efecte secundare. Plus ca noaptea vara se aburesc geamurile instant.
|
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
bulan, sa iti traiasca condensul pe care o sa il faci in masina.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Care condens?
AC-ul nu dezumifica aerul? |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
bulan |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 11 Sep 2006, 09:41) Draga Domnule IRONIK raportez cu supunere:pai pe asa calduri cat sta in soare masina de dimineata pana seara nu-i trece condensul daca l-o face?Si apoi la camion de toamna pana primavara fac non stop ceaiuri,cafele,supe instant in cabina si cand ma supar mai trantesc si cate o ciorba si nu am condens in cabina. |
--------------------
a
b
c
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu vorbeam de "condensul" ala care se strange pe o anumita pasla . . . ma rog nu mai conteaza la explicatia care mi-ai dat-o ..
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bulan |
![]()
|
Nestiutorii mai dau si ei cu bata in balta draga Domnule IRONICK!Cer scuze!
|
--------------------
a
b
c
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
offtopic da nustu de ce dupa nick parca ar fii doamna ironicca ,k ala poti sa-l citesti 'ca',nustu dau si eu cu presupusul oricum nu ma intereseaza
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Dsign |
![]() ![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
gresit, stimabile, este domnul Ironick, unii il cunosc in persoana, sa stii! Nu-ti da cu presupusul si mai ales apleaca urechea la ce spun unii ca el (ca stiu ce spun).
Putin "Transfer de masa si caldura" nu v-ar strica sa cititi si sa bagati la cap. eheeee, cite conductii, convectii si radiatii am mai bagat pina am luat amaritul de 5 la materia asta!!! nu cumva "prostii" astia de ingineri au proiectat gresit masina si i-au facut gura de aerisire pt a trage aer de afara? ce-ar fi sa o astupam de tot si sa eliminam de tot problema prafului? ca doar ne e lene si e tare greu sa montam filtrul special creat pentru asa ceva!!!! si ne e lene sa-l schimbam la fiecare revizie!!! zic si eu asea, ca m-am uitat la numarul meu de posturi pe acest forum, si e destul de mic... ma mai bag si eu in seama This post has been edited by Dsign: 16 Sep 2006, 21:56 |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
bulan |
![]()
|
"""nu cumva "prostii" astia de ingineri au proiectat gresit masina si i-au facut gura de aerisire pt a trage aer de afara?"""
Avand in vedere ca Bucurestiul este de o mie de ori mai poluat decat orice alta capitala europeana atunci filtrul praf polen folosit in Bucuresti ar trebui sa fie de o mai performant sau sa-l schimbam de o mie de ori mai des. """ce-ar fi sa o astupam de tot si sa eliminam de tot problema prafului?""" Dupa parerea mea cred ca intr-o zona fara praf nici nu i-ar trebui filtru praf polen loganului iar in Bucuresti unde praful a ajuns la extrem orice solutie nu poate fi decat binevenita. """ca doar ne e lene si e tare greu sa montam filtrul special creat pentru asa ceva!!!!""" Unora chiar le este lene si dau si ei solutii de filtru praf polen tot pentru lenesi. |
--------------------
a
b
c
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ei bine, mi-am pus A.C., asa ca am montat filtrul de polen in cea mai usoara pozitie cu putinta: cu aeroterma pe genunchi.
![]() ![]() Am dat jos filtrul de hota, era super-imbacsit, nici nu stiu cum mai trecea aerul prin el, am pastrat chederul lui si i-am pus o grila metalica cu ochiuri mari pentru a opri frunzele, am considerat ca o plasa de tantari ar mai reduce putin din fluxul de aer dupa ce se va strange mizerie pe ea. |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Iată cum arată filtrul meu de praf, după 11.500Km sau 7 luni de zile de folosire...
Pe fundul lui e ca un strat de pământ... ![]() Attached thumbnail(s) S2010002.JPG ( Size: 128.07k ) Number of downloads: 4628 S2010003.JPG ( Size: 99.04k ) Number of downloads: 1690 S2010004.JPG ( Size: 103.68k ) Number of downloads: 1591 S2010005.JPG ( Size: 130.6k ) Number of downloads: 1620 |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
motanel pufos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 14 September 06 ![]() |
Unde gasesc si eu de cumparat filtru in bucuresti de pus sub stergatoare? nu inauntru ca nu vreau sa tai sau sa stric nimic?
Filtrul acela de clio este pentru interior sau se pune afara sub stergatoare ? |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
Mythica |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 23 September 06 From: Buzau ![]() |
QUOTE(motanel pufos @ 9 Oct 2006, 09:45) Unde gasesc si eu de cumparat filtru in bucuresti de pus sub stergatoare? nu inauntru ca nu vreau sa tai sau sa stric nimic? Filtrul acela de clio este pentru interior sau se pune afara sub stergatoare ? Si daca montezi filtru sub stergatoare n-o sa strici diblurile de plastic cand o sa desfaci??... ![]() Filtru de Clio este pt interior si special facut pt oprirea prafului, plus ca e mai elegant, mai usor de schimbat si nici nu se stringe pamint in el dupa 7 luni. Si chiar se simte diferenta. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat Plus 1.4
- .
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar pamantul care intra pe sub stergatoare unde se opreste Mythica ?
|
--------------------
VW
bettle
1.9 tdi
- xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 04:19 |