DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages « < 16 17 18 19 20 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Guvernul.RO ... ala care este ..., ... actual ;)

dantes
post 28 Jun 2005, 19:35
Post #511

Membru

Group: Members
From: Tzaranoaia

Despre guvern...

Ministrul Finantelor: Nu stie pe ce lume traieste...testeaza pe nervii oamenilor...
negative...TVA, accize, impozite si impozite amanate clientelar (bursa), etc
pozitive.... cota unica...pentru ei...si o mica parte din noi

Ministrul Muncii: Nici el nu stie pe ce lume e...
negative...maternitate!!!( pai cum puii mei sa cresti 1 bucata copil cu 310 lei? ba in plus si maica-sa), multe articole aiurea din Codul Muncii, care era foarte bun si asa..poate pe ici pe colo, dar in genere era bun.
pozitive...hmmmmmm...ma mai gandesc, ca nu am gasit inca

Ministrul Transporturilor: acolit al lui ilici cand cu mineriada, da' a trecut pe partea cealalta a baricadei si e fata curata acum
negative...greva cfr care NU e in stare sa o negocieze (pierderile sunt MULT mai mari decat revendicarile salariale), blocarea partiala a unor lucrari de autostrada (inclusiv Cta-Buc, care stagneaza...VA FI reluata..cine stie cand)
pozitive...renegociaza contracte paguboase, demasca anumite nereguli

Ministrul Sanatatii: De-ar fi si el bolnav in pielea batrinilor...
negative...criza acuta in sistem pe care nu o gestioneaza deloc bine, medicamente pauza, insulina pauza...etc
pozitive...a reusit sa stoarca 2-3 lei sa nu moara astia pe strada la farmacie

Primul ministru...seful celor de mai sus
negative..prea multe si ma plictisesc eu sa-mi amintesc
pozitive...nu stiu...adaugati si voi ca iar duc lipsa de imaginatie/informatie

SINGURUL om din tot sistemul care am impresia ca stie ce si cum e Isarescu... Face treaba buna la BNR, dar daca nu e ajutat prin politici si politica se zbate singur...

Problema nu e ca nu am de gand sa votez cu pesedeii ptr. ca se stiu prea multe...insa nici astia ca au dezamagit profund... La urmatoarele alegeri, Dumnezeu cu mila!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lolek
post 28 Jun 2005, 19:41
Post #512

Ignorog

dantes, tare mi-e c-o sa trebuiasca sa scoti aia cu ministerul muncii cel putin.

hai ca oamenii astia si cu mine, dupa ce ne-am umplut de coconuts injurand o chestie in fel si chip, s-ar putea sa ajungem la concluzia ca "destepti da' multi" sunt si prin presa romana, ca nu prea "face sens" ce zic ei.

da' se poate si pe dos. io zic sa nu tragem si dupa aia sa strigam "mainile sus!".

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
dantes
post 28 Jun 2005, 19:44
Post #513

Membru

From: Tzaranoaia

Asta cu maternitatea ca e acum in voga, dar cu Codul Muncii care vroia sa-l faca..stiti voi cum, ptr. ca s-a discutat, nu e de luat in calcul?
Ba da...dar acesti dragi ministrii, nu stiu incotro sa o ia, si se apuca sa arunce o soparla, apoi testeaza sondaje si cum reactioneaza omul de rand, adica noi...
Pai in stilul asta ma apuca si pe mine bazdacii...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Bobo
post 28 Jun 2005, 20:47
Post #514

Membru autentic

From: Bucuresti

io nu ma pricep dar daca pachetul de legi privind justitia e ok, atunci asta e o mare bila alba... ca daca justitie nu e, poti sa ai si mama cotei unice...

pachetul cu proprietatea, iar pare o chestie bine intentionata, nu-mi dau seama daca solutia e buna;

bile negre le dau la balbaieli, la certuri (vezi votul pentru consiliile de adm la tvr, radio)...sincer nu le-as da bila neagra pentru tva daca scade cas-ul;

ideea e ca statelore amarastene li se potriv. mai bine taxe indirecte mai mari si impoz. dir. mai mici din cauza deficientei colectarii;
da sa scada serios cas-ul fratele meu, 5% la anul, 5% anul urmator, sa simta to prostul;

in continuare intreprinzatorul nu e tentat sa iasa cu afacerea in legalitate;

nasol e cu consumul asta.. de fapt nu consumul e aiurea ci ca nu producem nimic in tara...astia de la agentia de inv. straine ar trebui sa ia toate primele 1000 de firme de pe plan mondial si sa ii invite la masa, la bere la pmasii numa' sa vina sa deschida niste fabrici pe aici, ca altfel ne ia mama gaia;

scade si mai mult fiscalitatea, mai abitir de cumparam renouri si pejouri;

--------------------
+
Codrin
post 28 Jun 2005, 22:07
Post #515

Membru autentic

daca le socotim ar putea iesi pe plus la bile albe pana acum. ceva se misca, si nu in buzunarele preaiubitei conduceri.

abia la sfarsitul anului viitor am putea sa tragem o linie mare si sa vedem unde am ajuns cu impozitele, cat adunam in fiecare luna, ce procente mai scadem, cum mergem cu casele retrocedate, ce a iesit cu fondul Proprietatea, mai vedem

dar daca iesea Bombo.... grouphug.gif Congo scria pe toti

--------------------
Mazda . .
+
bomicabomic
post 28 Jun 2005, 22:19
Post #516

Ex-membru DaciaClub

Bobo, firmele mari daca n-au venit pina acum nu vor mai veni. Deja Ro se indreapta spre UE, deja forta de munca va deveni neatractiva. Vezi migratia din Cehia, Polonia si Ungaria dupa intrarea in UE.
Noi trebuie sa-i atragem pe cei medii si mici. Si sa stii ca astia sunt interesati si vin. Deja cunosc multe firme de 50-100 de angajati in Franta, care s-au implantat la noi. Nu cine stie ce mari investitii ca valoare, pina in 5 mil de euro. Dar astia, spre deosebire de aia mari, ofera stabilitate, nu-si iau catrafusele cind le cade pe cheliie, pentru ca in afara de fiema din tara lor, asta e a doua lor mare investitie.
Si pina la urma mic cu mic se face mare.

--------------------
x x - x
+
vv
post 29 Jun 2005, 09:14
Post #517

dilbert.com

Bomica...ai mare dreptate. Cu o adaugire: vor veni si firmele mari. Cel putin eu inca sper ca vor mai veni (si am si niste semnale... nu sper chiar asa, degeaba). Dar nu vor veni pentru 'low cost' ci pentru 'forta de munca_calificata'. Adica asta e in IT, nu zic in rest - si eu zic ca e de bine schimbarea din 'low cost' in 'qualified'. Stam inca foarte bine fata de India de ex la capitolul 'calificare'. Pb. e ca facultatea de calc. din UPB scoate anual ~ 40 absolventi calificati (restul sunt varza), si e putin - ar fi ideal sa putem scoate peste 100, dar explica-le tu studentilor ca e in interesul lor sa invete sad.gif Majoritatea cred ca fac o mare afacere daca lucreaza acum pe 200 euro, ca "scoala oricum e o porcarie". Oof, da' ma opresc ca asta e durerea mea si o dau iar in offtopic.

ca sa revin ontopic:
bila alba - stralucitor: Monica Macovei smile.gif Cel putin pana acum. E altceva, se simte chestia asta, sa dea dumnezeu sa aiba succes, ca e cel mai greu de ea.
bila alba Tariceanu: nu il ia gura pe dinainte. se pare ca stie sa medieze conflicte. imi place ca e 'low profile' tipul.
bila alba PD/neagra PNL: sustin ceea ce au facut ei cu TVR
bila neagra-neagra PD: nu-mi place ca 'rup coalitia' - nu asa se discuta cu niste parteneri, nemultumirile trebuie exprimate in cadrul coalitiei, declaratiile in fata presei trebuie sa fie rezervate (vezi Tariceanu pentru un model).

This post has been edited by vv: 29 Jun 2005, 09:15

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
neumann
post 29 Jun 2005, 10:54
Post #518

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(vv @ 29 Jun 2005, 11:14)
bila alba - stralucitor: Monica Macovei smile.gif Cel putin pana acum. E altceva, se simte chestia asta, sa dea dumnezeu sa aiba succes, ca e cel mai greu de ea.
bila alba Tariceanu: nu il ia gura pe dinainte. se pare ca stie sa medieze conflicte. imi place ca e 'low profile' tipul.
bila alba PD/neagra PNL: sustin ceea ce au facut ei cu TVR
bila neagra-neagra PD: nu-mi place ca 'rup coalitia' - nu asa se discuta cu niste parteneri, nemultumirile trebuie exprimate in cadrul coalitiei, declaratiile in fata presei trebuie sa fie rezervate (vezi Tariceanu pentru un model).

Nu stiu ce a facut Monica Macovei pana acum, dar mai e distanta de ani lumina pana la o justitie performanta si corecta in Romania. Sa zicem ca sunt de acord cu toate celelalte bile albe, desi pana la urma chiar tu spui ca sunt date mai mult pe criterii de imagine decat de competenta.
Un singur lucru bun pana acum (masura concreta, cu rezultate vizibile): acel 16% impozit pe venit, pacat de balbaiala de dupa cu scumpiri, etc.(ca o paranteza ministrul de finante PSD propusese 18, daca tin bine minte, si mai mult ca sigur ca tot acolo s-a ajuns prin celelalte scumpiri) dar una peste alta ramane o masura foarte buna. Daca se materializeaza si chestia cu armata, atunci din punctul meu de vedere sunt peste asteptari. A, si inca o chestie buna, mai vedem si noi pe unul, altul, la volei la Dinamo, chiar daca doar pentru 2-3 saptamani deocamdata, sper sa se reuseasca si ceva condamnari definitive.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
ashu
post 29 Jun 2005, 11:18
Post #519

Membru erectil

cristianco, o bila mare alba de la mine (daca imi permiti) pentru obiectivitate. Unii dintre noi cred ca te-am judecat gresit acum 6 luni. blush.gif
Vreau sa adaug ca as fi fost foarte de acord si cu cota unica de 18, nu sunt cramponat de 16%, ci de concept in sine. Insa din pacate stim cu totii de ce nu au facut-o si nu ar fi facut-o nici acum, daca ieseau ei: s-a opus tataie kaghebizdu si nimeni nu facea nimic fara acord lui.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
neumann
post 29 Jun 2005, 14:19
Post #520

Membru autentic

From: Spermezeu

Asa e Ashu, pana la urma e vorba de principiu (la cresterea liniara a volumului de munca si a salariului, implicit, nu se justifica o crestere exponentiala a impozitului, astfel s-ar descuraja munca sau declararea corecta a veniturilor), si nu de 16 sau de 18. Si intr-adevar, daca aveau un pic de creier ailaltii ar fi adoptat si ei masura asta, mai ales in an electoral, sigur ar fi castigat cateva procente bune - iar daca n-au facut-o nici macar cu scopul de a castiga alegerile, foarte probabil ca n-ar fi facut-o niciodata. Din cate am mai auzit, inca mai e ceva debandada prin ministere, inca nu se stie clar cine se ocupa de anumite lucruri, dar astea erau inerente la orice alternanta la putere, lucru care m-a facut la vremea respectiva sa resping o schimbare. Se pare insa ca avem un premier cu adevarat liberal, intentiile pe care le afiseaza sunt bune, si sper ca pe termen mediu pierderea generata de aceasta debandada cu schimbarea sa fie recuperata prin masuri corecte si in directia dezvoltarii, iar pe termen lung sa se dovedeasca cu adevarat profitabila schimbarea asta. Despre scumpiri, sunt datorate mai multor factori, cum ar fi acordurile cu UE prin care unele preturi trebuie aduse treptat la nivelul celor din uniune, acorduri pe care si PSD-ul le-ar fi respectat, in al 2-lea rand, anul trecut a fost an electoral si tot au fost ceva masuri populiste a caror nota de plata vine acum, si acea reducere de impozit care trebuie partial recuperata de undeva (FMI dixit).

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Bobo
post 29 Jun 2005, 21:51
Post #521

Membru autentic

bombi, problema e ca daca aduci 3 mari, vin si cateva zeci mici, roind in jurul celor mari; iti simplifici munca aducand gigantii..

sunt 3 industrii care misca o economie, constructii, automobile si armament;

de cand a venit renault, au venit gramezi diversi furnizori ai lui, si au bagat in jur de 1 mld pana acum;

constructii: pai daca ii dai omului casa, atunci clar el tre sa isi ia electrocasnice, covoare, becuri, mobila, etc, etc..

cu armament n-avem ce face ca n-avem spate;
cica exportam la greu inainte de 89, acum s-a dus de rapa totul;

--------------------
+
mil
post 7 Jul 2005, 16:24
Post #522

ocupat

From: x

guvernul (Tariceanu) care este....nu mai este...discutia s-a mutat pe alt topic pana se face rost de un altul mai trainic sau mai Traianic si mai frumos.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mil
post 19 Jul 2005, 22:29
Post #523

ocupat

in urma evenimentelor de ultima ora...acest topic s-a redeschis...daca aveti comentarii remanente pe tema demisiei guvernului si alegerilor anticipate...va rugam sa le orientati spre topicul celalalt:

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...&#entry16995250

O remarca...ca sa nu ma intrebati de ce am postat consecutiv...am vrut sa las postul vechi needitat, sa vedeti ca am anticipat cu 12 zile citatul cu un guvern mai trainic al guvernului Demisianu...si cu asta...guvernare placuta...

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Ake
post 19 Jul 2005, 23:43
Post #524

Morderator

Group: Moderatori

mil, mie mi-a placut ce ping-pong ai facut cu titlurile de topice biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
mil
post 20 Jul 2005, 10:15
Post #525

ocupat

razi tu razi harap alb...dar celalat topic a strans in 2 saptamani 12 pagini de comntarii pe cand cestalalt in 6 luni doar 18...asta ca sa ne facem o idee cat contat criza asta in imaginea publica a guvernului.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
kukuruz
post 20 Jul 2005, 11:13
Post #526

Membru

Dom'le, mie-mi pare bine ca n-a plecat Tariceanu. Orice s-ar spune, omu' are shtofa de prim-ministru, mai ales in faza asta in care e nevoie sa stai de vorba, in diverse capitale europene, cu diversi omologi (si nu numai). Spuneti-mi voi un alt nume din spectrul politic actual care are moaca (=carisma, multilingual, vocabular, printzipii) sa faca asta, eh?

Printzipii - da! In fond e singurul om politic din ultimii 15 ani (ca sa nu zic 60!) care si-a anuntat demisia pe o chestie de principii.

Trebe insa sa privim tot timpul treaba cu principiile in context. Dupa parerea mea, a te afla in tandem la conducerea tarii cu un ins imprevizibil, alunecos, sugubatz-machiavelic cum este nea Traian El Capitan Presidente nu este cea mai confortabila postura. Ca sa nu zic de-a dreptul stresanta.

Sooo, eu ii acord circumstante lu' Don Calin.

--------------------
+
miki
post 20 Jul 2005, 11:17
Post #527

#Hırsızlargibigeceniniçine

QUOTE(kukuruz @ 20 Jul 2005, 08:13)

Printzipii - da! In fond e singurul om politic din ultimii 15 ani (ca sa nu zic 60!) care si-a anuntat demisia pe o chestie de principii.

*

Are la principii.....
Mai ales Principiul I al termopoliticii... "Ia demisia, da-napoi demisia" blink.gif

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
maddan
post 20 Jul 2005, 14:15
Post #528

Speedy Gonzales

Si desi despre Presedinte n-avem nici un thread special (ca am cautat!), postez aici articolul bine documentat din Catavencu. Asa vor intelege si unii dintre noi care au fost (si sunt) sursele de finantare ale lui Basescu & co.

Afacerile deocheate ale lui Andrei Popovici, Dan Besciu si Sorin Vulpescu cu Primaria Capitalei si restul lumii bune

Daca troica de mai sus n-ar fi existat, primarii Capitalei ar fi inventat-o. Cu asemenea intreprinzatori la casa omului, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) se inscrie in randul institutiilor care se chinuie din rasputeri sa toace rapid si prost banul statului. In 2002, in plina era Basescu, Popovici a castigat licitatia pentru toaletele ecologice, prin intermediul firmei Comex Rom.

Ca mamifer, am nevoie de toaleta. Ca cetatean, ma intereseaza cu cat plateste statul o toaleta ecologica. Statul roman, reprezentat de PMB, o inchiriaza cu 8,22 euro pe zi. Afacerea toaletelor sare la vreo 7,5 milioane de euro. Depinde pe cati ani vrei sa o calculezi in avans. Firma Comex Rom are sediul intr-un apartament din Soseaua Stefan cel Mare. Detine un capital social de abia 30.000 de lei noi, si 3.513 dolari americani. Are doar doi asociati: un oarecare Marian Dumitru, cu o singura parte sociala, si o firma asociata din Belgia, Immobiliare Phoenix SA, din Anderlecht, Rue Plantin, 19, cu 99,99 parti sociale. Andrei Popovici ne-a confirmat ca este reprezentantul partii belgiene.

In problema budelor ecologice, Basescu a dat o palmuta la un rahatel, incalcand Legea 212/2002 privind achizitiile publice. Care lege nu permite incheierea unor contracte pe o perioada mai mare de un an de zile. Or, afacerea celor 1.000 de closete a fost batuta in cuie pentru vreo 5 anisori de zile. Viceprimarul general Razvan Murgeanu ne-a declarat pe 18 iulie a.c. ca a luat la puricat contractul. „L-am intors pe toate partile. Nu am gasit nimic in neregula.“ Or, asa cum v-am relatat si intr-un fotoreportaj anterior, in lipsa de clienti care nu se pot defeca de inanitie, veceurile au ajuns sa fie ingramadite si cate zece unul langa altul, in cateva cimitire si la Gradina Zoologica. Vidanjele minune i-au purtat noroc lui Popovici.

Pasul al doilea a fost intovarasirea sa cu Administratia Strazilor, din subordinea Consiliului General al Capitalei. Popovici a pus mana pe cateva contracte babane, pentru stalpisori si marcaje rutiere, in baza unor licitatii hilare.

Preturile practicate de el sunt atat de indecente, incat fac cu ochiul Directiei de investigare a fraudelor a IGP; calitatea indoielnica a muncii firmei poate face apanajul unei analize fundamentate a Consiliului Concurentei; iar raportul intre pret si calitate pare de domeniul penalului; in timp ce maniera subiectiva prin care firma a trecut prin sitele licitatiei poate constitui substanta unei cercetari amanuntite a PNA. In aprilie 2005, PMB a organizat o licitatie, pentru executarea pe arterele Capitalei a o suta de mii de marcaje rutiere.

Firma lui Popovici, Comex Rom, nu dispune nici de utilaje si nici de muncitori specializati in astfel de lucrari. Ca sa-si simplifice demersurile, cand s-a inscris in licitatie, a constituit un soi de consortiu ad-hoc, impreuna cu societatea Euro Construct Trading ‘98 SRL, care are doi asociati cunoscuti, pe Dan Besciu si pe Sorin Serban Vulpescu, proprietarii restaurantului „Golden Blitz“.

Unde mai trage cateodata din toate pozitiile si presedintele Basescu. Presedintele este prieten cu Vulpescu, despre care se zice ca a fost ofiter de Securitate. Il mai viziteaza incognito la vila sa de la Corbeanca. Besciu mai este asociat la firma de transporturi West Tour ‘98 SRL, impreuna cu Dorin Cocos, barbatul consilierului de stat Elena Udrea.

Euro Construct a castigat o caruta de licitatii pentru reabilitarea strazilor Bucurestiului si a fost transmisa ca o stafeta de Basescu urmasilor sai din PMB. Euro Construct si Comex Rom au castigat licitatia celor 100 de mii de metri patrati de marcaje. Cu pretul de 10 euro pe metru patrat, asta inseamna un mizilic de un milion de euro.

Conform afirmatiilor lui Popovici, Comex Rom si-a adjudecat 35.000 de metri. Restul ii revine firmei Euro Construct. Perdante au iesit firmele Marcatin si Comprest. Care dispun si de utilaje, si de lucratori specializati.

Surse din PMB ne-au declarat ca la cateva zile dupa publicarea rezultatelor licitatiei, consortiul castigator le-a propus firmelor perdante sa le subcontracteze executia lucrarii, la pretul de 5 euro pe metru. Intrebat daca este adevarat, Andrei Popovici a negat extrem de iritat o asemenea posibilitate. „Va dati seama ca subcontractarea este de domeniul penalului“, s-a justificat el.

Aceleasi surse sustin ca totusi, anul trecut, firmele Marcatin si Comprest au acceptat un subcontract de la Comex Rom. Marcajele firmelor castigatoare dispar de pe carosabil dupa prima ploaie. Detinem un set de poze facute in Colentina, Drumul Taberei si Militari, cu marcaje executate in parte manual, de o echipa de muncitori inchiriata de cele doua firme de la Administratia Strazilor.

Pana in 2002, pretul marcajelor nu a depasit 5 euro pe metru patrat. Odata cu ascensiunea lui Murgeanu, pretul lor s-a dublat. Ca o comparatie, cel practicat de firmele Marcatin si Comprest, la Brasov, este de 3 euro metrul. Prin contract, firmele sunt obligate sa utilizeze numai vopseaua elvetiana Plasti-Route, care rezista 6 luni, la orice tip de trafic.

Pesemne ca muncitorii beau vopseaua elvetiana si o inlocuiesc cu var chior, de spoit cotetele de pasari.

Pe de cealalta parte, firma Euro Construct presteaza servicii de aceeasi calitate suspecta. In 2001, Administratia Strazilor din Bucuresti (ASB) a incheiat cu Euro Construct un contract de reabilitare a Bdului Lascar Catargiu. Un control al Consiliului Concurentei a descoperit ca pretul achitat de catre ASB firmei constructoare a sarit cu aproape un miliard de lei.

Inspectoratul de Stat in Constructii a gasit diferente flagrante de grosime a materialului asfaltic, intre straturile superior si inferior ale carosabilului. ASB a corectat situatia, dar a subevaluat o posibila frauda. Responsabilitatea a cazut in capul fostului director al administratiei, Valentin Teodorescu, a contabilului-sef, Dan Vulpe, si a lui Gheorghe Constantin, diriginte de santier.

Cei doi patroni ai firmei Euro Construct s-au ridicat din praf si au mers mai departe. Eforturile lor au fost rasplatite printr-un gest mult asteptat, comis de Murgeanu anul trecut, pe cand era primar general interimar. Cand a reorganizat ASB, care se subordoneaza Consiliului General. A infiintat o directie separata in cadrul ASB, Directia de semafoare si marcaje rutiere.

Formal, noul compartiment ar trebui sa se subordoneze Directiei Generale Transporturi a PMB, subordonata la randul ei direct primarului general. Murgeanu a implinit astfel visul lui Basescu. A smuls Consiliului General problema marcajelor, pentru a o putea controla mai bine.

Intrebat de ce era nevoie de o noua directie, Murgeanu a raspuns: „A fost o gandire. Nu-i placea lui Basescu treaba cu ASB. Ne gandim acum la o noua reorganizare“. |n aprilie 2003, Basescu a explodat: „Administratia Strazilor nu a revenit la Primaria Capitalei, pentru ca Hotararea Consiliului General de saptamana trecuta spune ca trebuie sa infiintam o alta Administratie“.

Ce inseamna Administratia Strazilor? Fonduri uriase de la buget, plus de la Banca Europeana de Investitii. Cine detine cheia asta are seiful cel mare in dulap. Cine detine o jumatate de cheie controleaza o jumatate de seif. Cheia este in momentul de fata in mainile lui Murgeanu. Clienti precum Comex Rom sau Euro Construct profita din plin de actuala organigrama.

Cu atat mai mult cu cat Adrian Petre, directorul Directiei semafoare, este prieten cu Popovici, Besciu si Vulpescu. Mostenit de pe vremea lui Lis, Petre socheaza prin incompetenta. Intrebat de ce-l mentine director, Murgeanu ne-a raspuns textual: „Are o problema. Este labil psihic“. Si cu fostul viceprimar general pesedist Stelica Barna, Murgeanu a fost la fel de uman.

Cand Murgeanu i-a promis lui Barna c-o sa-l unga director adjunct la RATB, Gheorghe Aron, directorul general al Regiei, a zis ca mai bine isi da demisia.

Firma Comex Rom are obiceiul sa puna mana pe contracte grase. Anul trecut, a obtinut unul de 16,9 milioane de euro, cu Administratia Nationala a Drumurilor. L-a ajutat cumnatul fostului ministru Mitrea, care este cetatean francez. Popovici a negat vehement ca l-ar fi ajutat Mitrea sau cumnatul.

Contractul prevede instalarea si intretinerea pe o perioada de cinci ani a unor separatoare de sens pe DN 1 Bucuresti-Ploiesti. |n forma de bidoane de plastic, de 0,8 m inaltime, separatoarele dau peste cap toata circulatia. Daca o masina loveste unul, randul de bidoane iese pe contrasens si face ravagii. A mai pus mana pe contracte pe Autostrada Soarelui, cu placutele anti-orbire.

In afacerea stalpisorilor, si-a eliminat brutal concurenta, firma Vesta. L-a amenintat pe patronul ei ca-l desfiinteaza. Fireste ca Popovici a negat faptele. El nu recunoaste decat c-o sa ne dea in judecata pentru calomnie. Ca pieton, ma intereseaza in ultimul hal starea de sanatate a zebrei pe care o traversez.

Ca cetatean si platitor de impozite, ma preocupa cat dau pe o piele de zebra marcata de Popovici. Ca ziarist, ma voi lasa tarat de gat pe holurile tribunalului, pentru a-mi apara onoarea de pieton si contribuabil tepuit.

Cornel Ivanciuc.
Academia Catavencu
=============

Ca sa nu credem ca unii sunt cavaleri albi calare pe cai si mai albi

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Lolek
post 20 Jul 2005, 16:21
Post #529

Ignorog

nemaipoliomenitic.

are legatura oare si cu actuala campanie fuibunda de asfaltare/pus borduri? ca tot de Administratia Strazilor tine...

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
maddan
post 20 Jul 2005, 22:52
Post #530

Speedy Gonzales

Exact. Cu o precizare, musiu Vulpescu e fiul arhitectului lui Ceausescu...

Iar Base este, asa cum am mai zis, pe felie cu Mitrea si a fost si cu celebrul Fly Taxi, care nu era al lui Mitrea ci tot al astora. Si asa mai departe.

Asta e tribul lui Basescu, de care ziceam acum cateva luni. Vad ca intre timp au descoperit si Catavencii cate ceva...

Oricum, fata de mafiile pesediste, tribul lui Basescu este (inca) un mic copil. Mai dau ei telefoane de amenintare, da' se rezuma la atat (deocamdata - daca ma vedeti intr-o fundatie de beton, sa stiti ca ei au fost! tongue.gif)

Revenim in actualitate cu Vorba lu' Dinescu. Si uite ca am ajuns sa citez din Gandul:

Reîncarnare mioritică
Mircea Dinescu

La interogatoriul vechilor dilematici, am declarat că insipida supă de păstîrnac a demisiei lui Tăriceanu ar fi fost leorpăită de pacienții marelui sanatoriu numit România fără nici un chef, ca obligație a unui tratament dinainte stabilit.

Faptul că pupilul mult prea ascultător al lui Băsescu nu s-a lăsat pînă la urmă sacrificat, dîndu-i cu flit tutorelui predispus să verse cu mare artă o lacrimă de compasiune pe mormîntul său politic, așa cum a făcut-o și cu Stolojan, nu echivalează cîtuși de puțin cu o sinucidere, ci mai degrabă cu o neașteptată reîncarnare.

Cum-necum, Tăriceanu a mirosit că abia anticipatele pritocite de Băsescu l-ar fi scos definitiv pe linia moartă de la capătul tunelului, acolo unde pufăie cu mare succes fostele locomotive ale Convenției Democrate, Victor Ciorbea, poetul Radu Mischiu și liderul zonal Emil Constantinescu.

Mai mult decît atît, văzînd că președintele o ține gaia-mațu cu vizitele de lucru tovărășești la podul șprițului de la Buzău, premierul a plusat și el, culcîndu-se, în deplasare, la picioarele sinistraților, pe dușumea și pe glod, să simtă și coasta-i liberală junghiul și oful din noroaiele patriei.

În polemica surdă a populismului de partid și de stat, Tăriceanu pare dispus să aplice tactica de luptă a mahmurului și, în ideea cuiului care-l scoate pe ălălalt cui, în clipa cînd Băsescu se va da mare că a peticit podul, el să se culce la umbra pilonilor, alături de năpăstuiții soartei, ca să-i demonstreze jupînului că nu-i nevoie să stai călare pe urna de vot ca să te întorci la popor.

Taman aci, la porțile Orientului, unde în ultimii cinci sute de ani nimeni nu și-a zvîrlit coroana de pe creștet și sceptrul din mînă decît dacă năvăleau, pe nepusă masă, turcii, muscalii sau amantele, vaporeanul ar fi vrut ca motociclistul să-și facă harakiri de dragul lui Boc.

Ei, uite că manevra n-a ținut, fiindcă, vorba lui Mateiu Caragiale, „în trîntorul becisnic s-a deșteptat boierul“.

www.gandul.info

Io sunt vesel de ce a facut Tariceanu. A inceput sa mi se rupa de tara asta. Asa ca daca tot ne ducem la fund si ne ridica UE de *oae, macar sa ne distram pe parcurs.

Iar somnul lui Tariceanu la picioarele primarului din Comanesti are ceva in el.... care-mi aminteste de Alexandru cel Mare.

Mare om. Mare asshole... 04.gif

--------------------
+
ashu
post 20 Jul 2005, 23:05
Post #531

Membru erectil

Mda, deja vad ca regretati coerenta guvernarilor pesediste, cand nu misca unul in front, si daca misca, il bagau repede la cotroceni la urecheat de unde ieseau la vorbit toti la unison intr-un gand. Hai ca exagerati de nu se poate, pana la urma daca nu erau inundatiile astea nenorocite, ar fi profitat de faza cu curtea constitutionala si ar fi facut anticipate, asa cum aveau de gand, ca era momentul. Din pacate s-a intamplat nenorocirea si de aici toata koiala aferenta. Naspa, ce sa zic, dar asta nu ma face deloc sa-mi regret votul.

--------------------
+
mil
post 20 Jul 2005, 23:39
Post #532

ocupat

ashu...mai draga...dar nici sa imi aduc aminte de balbaielile CDR-iste nu doresc...eu am votat cu DA, pentru prima data de cand votez cand s-a ales un guvern in acord cu votul meu...in 96 am votat cu Alianatl Liberala (Patriciu+Manolescu)...si de la guvernul CDR-ist nu am avut pretentii...a facut si el ce a putut...insa pana nu s-a ales un tehnocrat...s-a vazut ca treaba nu mere, isi turnau mereu in cap laturi, tampenii...macar pe vremea aia PM (Ciorbea si chiar Vasile) dadea impresia ca asigura o stabilitate in guvern...aici am impresia ca in afara lui Tariceanu guvernul e plecat cu sorcova...da' oare ministrii din guvern cum se simt ei demisi o zi...in post peste o saptamana iar demisi...iar readmisi...ce pana mea guvernul e doar Tariceanu...de consultat nu se consulta cu nimeni p'acolo?

ce Dumnezeu, cat sa le mai suportam.si asta e...daca ai nostrii fac boacane...ne fura...ne tepuiesc...atunci se pare ca noi nu mai suntem ai lor i masura in care ei sunt ai nostrii. . De aia mi-a placut intodeauna de liberali...ca nu fura cu masca social democrata pe figura...ei fac afaceri...fara ipocrizie.

si uite o explicatie care mi-l face mai simpatic pe Tari...cel putin explica traseul ciclico-isteric ai crizei sale...cum inca nu a explicat nimeni...cf. ziua.ro:

Parlamentarii PNL si PD, convocati ieri in sesiune extraordinara, se intrebau pe holurile Palatului Parlamentului ce anume l-a determinat pe Tariceanu sa-si doreasca atat de mult sa pastreze functia de prim-ministru. Unul dintre liberali a spus ca doar dorinta de putere, dar un coleg de partid i-a dezvaluit faptul ca seful Executivului ar fi fost amenintat de sotie cu divortul in cazul in care demisioneaza. (Anca HRIBAN)

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
adso
post 21 Jul 2005, 08:38
Post #533

Membru autentic

QUOTE(maddan @ 20 Jul 2005, 14:15)
Afacerile deocheate ale lui Andrei Popovici, Dan Besciu si Sorin Vulpescu cu Primaria Capitalei si restul lumii bune
*

nu ma pot abtine. hate to tell you I told you so... but I told you so laugh.gif prin octombrie noiembrie... cred ca in threadul cu alegeri... cand postulam si probabilul divort penelepede.

QUOTE(maddan)
Oricum, fata de mafiile pesediste, tribul lui Basescu este (inca) un mic copil. Mai dau ei telefoane de amenintare, da' se rezuma la atat (deocamdata - daca ma vedeti intr-o fundatie de beton, sa stiti ca ei au fost! tongue.gif)

'ai mai maddan, fii intransigent pana la capat. era un articol al lui paler printr-un ziar zilele trecute in care diseca extrem de lucid sistemul ticalosit si ajungea la concluzia ca se intampla ca unii din ei sa fie din pesede, cum se intampla ca altii sa fie penele, pede si udemere, si ca importanta e increngatura de interese marsave care structureaza aceasta porcarie sinistra. mafia nu are doctrina sau culoare politica.

--------------------
Call me Ishmael...
+
maddan
post 21 Jul 2005, 09:07
Post #534

Speedy Gonzales

adso, imi pare rau, dar micile ciupeli ale clanului Basescu ('mici', i.e. ceva milioane de euro in 10 ani) nu se compara nici pe departe cu MILIARDELE de euro furate pe fata de mafia pesedista!

Nu pot compara pur si simplu cele doua tabere!

Coruptia basesciana este de tip occidental: mici ciupeli, atentii date prietenilor, nimic spectaculos, bani ok pe termen lung.

Coruptia pesedista este de tip mafiot: tunuri cu mii de victime (oameni lasati fara bani), amenintari fizice puse in practica, subminarea institutiilor statului (sa mai aduc vorba de mineriade? de politizarea Curtii Constitutionale, a TVR-ului? etc?), deturnari de fonduri in valoare de sute de milioane de euro, si asa mai departe....

Am spus inca de anul trecut ca Base are bube. Si asta pentru ca printr-un concurs de imprejurari stiam de mai multi ani sursele lui de finantare (ca de-aia o sa ajung intr-o fundatie de beton...tongue.gif). Dar bubele lui sunt dulci, pe cand bubele pesediste sunt canceroase!

Asta este marea diferenta.

Coruptie din asta mica, asociata puterii, exista absolut peste tot. Este de neacceptat, evident, insa este un fenomen normal.
Coruptie la scara larga si cu un dispret profund fata de populatie este, in Romania, in pesede.

Iar domnul Paler nu are caderea morala sa-i judece el pe altii. Are si el pacatele lui, si nu sunt putine... Nu ma fa sa aduc vorba de el, ca ma intunec.

--------------------
+
Lolek
post 21 Jul 2005, 09:34
Post #535

Ignorog

PSD are fix structura unei organizatii mafiote. Si asta si in lumina unei recente miscari de compromis, cand, din cauza ca sunt probleme in la famiglia, se alege un papa (-lapte) pana se rezolva conflictul. Geoana e slab rau de tot, si ca gandire, si ca atitudine, si mi se pare mie ca si ca putere in familie.

Mi se mai pare cam fortata si comparatia guvernarii actuale cu CDR 96 si problemele de atunci. Practic, guvernul de fata nu a avut alte probleme decat cele lucrative si "solutia imorala" care s-a dovedit a fi macar cuminte pana la urma (mai cuminte decat ma asteptam eu). Guvernul de acuma nu a avut nici o clipa cutitul la gat, nu se poate spune ca ar fi un exemplu de incompetenta (totusi, lucruri s-au facut si s-au facut bine) si pur si simplu actuala criza e o chestie "for us by us". Nu-i costa mare lucru sa taca malc la problema justitiei si sa-si vada linistiti de treburi, eventual mici afaceri si alte chestii anexe vreme de 4 ani de aci incolo, insa tocmai ideea unei demisii urmate de anticipate ar trebui sa dea de gandit asupra faptului ca nu exista Radu Vasile pe aici care sa se prinda cu pionieze in scaun chit ca evidenta imediata si urgenta spune "du-te si te culca".

Ma rog, daca-mi poate explica cineva cu avant logic comparatia cu 96-2000 (comparatie obsesiva, si la TV, si in ziare, si aici pe forum) poate m-as lumina si eu. In afara de ideea unei coalitii guvernamentale cu inevitabile probleme interne, nu prea vad elemente comune. Ah...ba da, ar mai fi o chestie de similitudine, si anume ideea PRM+PSD cum ca ar trebui sa se formeze un guvern de tehnocrati care sa scoata tara din marasmul unei economii la pamant (?).

Atmosfera e alta, oamenii sunt altii, stilul de lucru e altul, prioritatile sunt altele, nivelul economic e altul, datele problemei mi se par schimbate, tocmai din cauza asta ma nedumereste comparatia perioadei de acum cu aia din 96-2000.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
maddan
post 21 Jul 2005, 13:26
Post #536

Speedy Gonzales

Da mai Lolek, da' propagandistii sunt aceiasi! icon_twisted.gif

Asta e, propaganda peste propaganda, cat se poate.

As vrea sa repet ceva: simplul fapt ca stiu care sunt bubele lui Base si ale clanului sau nu ma face sa cad in capcana de a accepta guvernarea pesedista. Iarasi insa, simplul fapt de a fi de acord cu politica liberala a actualului guvern nu ma va face sa trec cu vederea bubele din capul lui.

ata ete!

--------------------
+
Valentine
post 21 Jul 2005, 18:37
Post #537

Old Timer

From: California

QUOTE(mil @ 21 Jul 2005, 00:39)
Unul dintre liberali a spus ca doar dorinta de putere, dar un coleg de partid i-a dezvaluit faptul ca seful Executivului ar fi fost amenintat de sotie cu divortul in cazul in care demisioneaza. (Anca HRIBAN)
*

Poftim?!!?! ohmy.gif wacko.gif wacko.gif cum adica de sotie ?!!

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Lolek
post 23 Jul 2005, 10:30
Post #538

Ignorog

Niste observatii de bun-simt, parerea mea. Chiar daca nu speculeaza absolut deloc prin undergroundul puterii, si prin urmare, in dulcele stil deja clasic, pare lipsit de continut:

http://www.hotnews.ro/articol_27040-Coment...-Bety-Blagu.htm

Insa, ca sa nu lasam pranzul fara sare si piper, spice up your life cu urmatoarele:

http://www.hotnews.ro/articol_27407-Un-tri...iel-Nastase.htm

This post has been edited by Lolek: 23 Jul 2005, 10:31

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
ashu
post 23 Jul 2005, 19:01
Post #539

Membru erectil

Iaca mizerie de articol, scris la comanda, cred eu:

http://www.gandul.info/2005-06-13/actual/m...sia_din_parchet

Numai daca ne luam dupa poza aleasa de ziaristi si ne putem da seama ce porcarii de oameni sunt. Mi-e sila bre de ziaru asta de nu se poate, mai rau decat de Adevarul inainte. Nu reusesc sa inteleg ce cauta Dinescu acolo, sincer.

In alta ordine de idei, si putin offtopic, azi l-am prins un pic pe vc tudor la otv elucubrand cum de mult n-a mai facut-o (mai exact de prin 98 cand zicea ca Constantinescu i-a implantat un cip in picior unei amante de-a sa). Deci, doamnelor si domnilor, inundatiile prin care trece tara sunt, nici mai mult nici mai putin, opera rusilor, ca pedeapsa ca am intrat in Nato. wacko.gif wacko.gif Ca argumente aduse erau un magnet foarte puternic, faptul ca si Cehia a avut inundatii dupa ce a intrat in Nato si faptul ca in Republica Moldova, unde traiesc si rusi, nu au fost inundatii. 052.gif Ba frate, deja glumele celor de la Catavencu nu mai sunt glume, omu chiar e calificabil la un salon central la Ghe Marinescu. E cu capu rau de tot, cum sa crezi asa ceva, si sa mai si iesi pe sticla cu astfel de afirmatii??? Laser frate!

--------------------
+
madalina
post 23 Jul 2005, 20:42
Post #540

Membru autentic

Am postat eu pe unul dintre subiectele despre inundatii comunicatul de presa al PRM despre acest subiect. Desi e mai bun de postat la 1 banc...

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
24 Pages « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 20:26
Forum Renault