Vreau sa va parasesc!, Imi iau altceva!
![]() ![]() ![]() |
Vreau sa va parasesc!, Imi iau altceva!
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
si mie mi se pare devalorizarea enorma, dupa 6-7 ani o masina de 18 000-20 000 euro(sau cat costa de noua?) sa coste 6500...asta chiar la samsari aici, dincolo e 5000-5500.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
s3v3r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 22 March 06 ![]() |
ar putea sa incerce si un seat ibiza varianta Fun. e un pic mai scumpa decat polo dar eu zic ca merita; sau un clio symbol ar mai merge tot asa cam in jur de 9000 euro
|
--------------------
dacia /Fiat
1310 lx break/G.Punto
1991/ 2008 1,4 77cp
- br-11-nyc/ ct 43 BUB
|
|
kta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 1 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Suzuki Splash: motor 1.0l, 3 cil, 12V, 65cp; AC, 2 airbaguri, ABS+EBD: 8849 eu (acum e si discount de 400 de eu)
consum carburant : 5,9 / 4,4 / 5,0 (urban/extra urban/combinat) 4stele EuroNCAP E considerat un miniMPV ![]() Sau pt 9000 si ceva (eventual si vreo reducere) mai are in plus: geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, volan reglabil, inchidere, mp3, scaun sofer reglabil pe inaltime, jante aliaj. ![]() Scuzati-mi obsesia pentru marca asta ![]() suzuki-splash_4.jpg Suzuki_Splash_4.jpg This post has been edited by kta: 11 Jun 2008, 13:41 |
--------------------
=================
=================
==================
- --------- Seat Altea 2006
|
|
florinutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 July 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Suzuchi nu intra in programu rabla.
Eu am spus de o masina... (daca pot spune asa ceva de una mica de oras) care sa fie mica, cu motor mic si cu pret cat mai mic la care sa se adauge si reducerea din programul rabla. Restul de bani vin din rate la banca si nu cred ca are rost sa vorbesc de 9000-10000 euro, cand eu am luat in calcul o indatorare de 7000-7500 maxim maximorum. Mai mult de atata nu ma duc ca trebuie ori sa ma intind pe 10 ani si platesc si atunci cand masina e varza rupta si ruginita toata, ori sa strang cureau si sa slabesc sa reduc din capsuni cirese si ceafa de porc. Dau si eu un exemplu vecinu ce si-a luat opel astra caravan de 1700cm cubi. Zilnic iese cu borcanelu de vopsea si cu paie (de alea de curatat in urechi) si da pe maisna pe unde are pete zgarieturi. Ce-i drept arata bine, are 170 mii Km, merge bine si frumos. Si e opel! 11 Jun 2008, 13:48: Da sa dau exemplu meu. Iau dacia si iau si m-u+i=a aferenta. De cum am luat-o in fiecare luna schimbam cate ceva in prima luna o broasca la usa, a doua luna un stergator la parbriz, a treia luna capsule vacuumatice pentru ventilatie, a patra luna grila de langa parbriz ce s-a crapat, uramtoare luna duze si motoras nou la spritare apa pe parbriz.... Si apoi urma ITP la doi ani bucse, placute de frana si ce mai era cazul, nu trecea o luna doua rulmenti al roti pe fata, pe urma cauciucuri noi... Acu sa fie intrun ceas bun vad ca nu mai pica nimic de ceva vreme. poate ca am schimbat tot ce era defect si acu merge calumea. Da tre sa ii fac motoru ca are 85 de mii si mai papa ulei... Da o sa il faca altu ca o vand si rabla lu tata o dau la remat si scap de dacia. O sa fac reparatii la masina nou pe care o iau. Adica 0 = ZERO = multimea vida, pentru cei ce nu au inteles ca e masina noua si ma doare in cot, fac casco am grija de ea, are garantie, si Dumnezeu sa ma ajute si sa ma fereasca de belele! This post has been edited by florinutzu: 11 Jun 2008, 13:48 |
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
- NT 05 XXX Cel ce pune o intrebare e prost pana afla raspunsul.
Cel ce nu intreaba e prost pentru todeauna! |
|
kta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 1 February 04 From: Bucuresti ![]() |
N-am inteles partea cu vecinul cu Opelul
![]() "arata bine, are 170 mii Km, merge bine si frumos. Si e opel!" Vezi ca Suzuki Splash e de fapt Opel Agila ![]() Esti din Neamt nu ? Vezi ca dealerul Suzuki din Iasi accepta masini in programul Rabla ![]() This post has been edited by kta: 11 Jun 2008, 14:08 |
--------------------
=================
=================
==================
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Lasa-l ca s-a speriat cand a trebuit sa scoata din buzunar 100 lei pentru capsulele alea.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(florinutzu @ 11 Jun 2008, 21:38) Dau si eu un exemplu vecinu ce si-a luat opel astra caravan de 1700cm cubi. Zilnic iese cu borcanelu de vopsea si cu paie (de alea de curatat in urechi) si da pe maisna pe unde are pete zgarieturi. Pai eu zic ca vecinul are probleme, nu masina, deci exemplul e prost ales ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar cum zicea cineva mai sus, o masina sh tine si de noroc. Insa cand faci un imprumut de la banca si esti la limita cu banii parca nu iti arde sa risti sa iei un sh si apoi in caz ca se strica ceva sa stai cu masina in parcare pana faci rost de bani
![]() Du-te la dealerul Hyundai de la tine din zona si vezi cum sta treaba cu i10-le. Daca te satisface ca spatiu, pozitie la condus etc etc. In banii tai singura e solutie. Desi clio si polo mi se par mult peste i10 nu se incadreaza in banii tai decat chele rau si nu se merita. Apropo, de ce nu iei in calcul si varianta unui logan? Mai ales ca zici ca va fi singura masina din familie. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
ia omule hyundai, garantia mai mare in romania bate orice alt avantaj.
si sh e ca la loto, nimeresti sau nu nimeresti. ca toata lumea, am si io un vecin, si-a luat acum doua luni un golf, adus personal de el din germania. mandru, cum nu am mai vazut. atunci. dupa aia, cum ma uitam pe geam, vedeam reparand, sau il auzeam ca e in service. prima vizita in service cam la o saptamana de la intrarea in tara: a reparat directia. injura, ca ce ar fi costat 500.000 la dacie el a platit 4 milioane.... si de atunci tot asa o tine. am ajuns sa rad de el eu, cu dacia mea. luata tot atunci, am implinit 8000 de km si nu am schimbat inca un bec. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Se pare ca multi vor sa scape de tine de pe daciaclub, ca te tot sfatuiesc sa iei o masina sau alta cat mai repede
![]() Eu sper sa ramai chiar daca schimbi marca, indiferent ce ai lua. Raman la parerea ca Polo e cea mai buna alegere pentru tine. Te poti uita si la Ford Fiesta, parca sunt reduceri in perioada asta. De asemenea si la Grande Punto, dar nu recomand. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
florinutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 July 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Eu comparam cu polo Happy care e 8500 eurodupa ce scazi 800 de euro rabla si 500 de euro prima de la vw. Pa langa ca nua re toate accesoriile ce vreu eu ARE DOAR DOUA USI. http://www.volkswagen.ro/
Aici a pierdut. Nu imi perit sa dau 10-11 mii doar ca sa aiba 4 usi. Mesi de sfaturi. Am plecat de la a compara matiz cu spark am ajuns la i10 si acum vreau VW. E cam mult,si atunci o sa raman totusi la ce imi pot permite: matiz, spark sau i10. Mersi de sfaturi dar cred ca alegerea am facut-o intr-o oarecare masura. |
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Masina s-a vandut deja (nu am nici o treaba cu anuntul l-am gasit pe alt forum) asa ca nu e vorba de reclama ci doar pentru informare (mai sunt si alte anunturi pe la aceleasi preturi inclusiv variante pe motorina). Poti sa gasesti o masina aproape noua ca numar de km cu dotarile care te intereseaza la un pret bun. Masina s-a vandut cu 7200 euro. Mai intai vezi exact ce iti place (marca de masina) dupa care incearca la dealerii marcii respective sa vezi ce masini au in stoc cumparate in sistem buyback. In felul acesta vei lua o masina cu garantie si dotari acceptabile la un pret ok. Stiu din surse sigure ca polo dupa care te uiti s-a vandut la un pret in jur de 5500 euro nou nout (pentru angajati). Si-au luat o teapa cu stocurile si au cam multe masini, prea putine cereri.
Alte avantaje ar fi ca nu exista timp de asteptare ca la masinile noi daca masina nu e in stoc si nu mai platesti taxa de prima inmatriculare. Nu mai poti particpa la programul rabla totusi. Anuntul cu pricina: Vand Ford Fieta din Nov2006 (Garantie 4 ani) cumparata din Bucuresti, primul proprietar. 14.000 Km Reali Motor: 1.249 cm3, benzina, 16V, 75CP Culoare: Albastru metalizata Nivel Echipare Comfort : • Avertizor acustic lumini aprinse • Turometru • Bare fata/spate de culoare neagra • Ceas digital de bord • Scaun sofer reglabil manual pe inaltime • Airbag sofer • Airbag pasager • Inchidere centralizata • Frane discuri fata, tamburi spate • Compartiment bagaje iluminat • 3 Centuri de siguranta spate • Faruri reglabile electric • PATS ( imobilizator electronic motor ) • Lampa suplimentara de frana pe luneta • Bancheta spate rabatabila 60/40 • Preechipament audio - cablaj, antena • Roata de rezerva de dimensiuni normale • Centuri de siguranta fata pretensionate si reglabile pe inaltime (10) * • Luneta incalzita electric • Mocheta compartiment bagaje • Tetiere fata + 2 tetiere spate reglabile pe inaltime • Scaun sofer reglabil in inaltime • Stergator si spalator luneta • Airbag pasager • Deschidere portbagaj din interior • Servodirectie • Geamuri fata actionate electric • ABS + EBD Pachet marketing 3 ( Aer Conditionat manual, Radio 4500 + CD cu 4 difuzoare) Tetiera centrala spate Alarma P.S. pot sa iti dau pe pm alte informatii la cerere daca doresti. This post has been edited by mauru007: 12 Jun 2008, 10:41 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
kta |
![]()
|
Te-ai hotarat ? Ce ? Spark ?
![]() De ce nu-ti place Suzuki ? (sunt obsedat ![]() ![]() Deci inca o data ![]() Masina cu 4 usi, mult spatiu interior, in care incap 4 oameni foarte lejer, destul de multe dotari, motor micut, agila, arata a masina de oras, nu e chiar mica, siguranta 4 stele. Si nu ti-e frica cu ea sa iei o curba mai tare ![]() Pretul 9600eu - 800eu (rabla) = 8800 (la Iasi mai e si discount de 400eu, deci ar veni 8400). Sau cu dotari mai putine (dar cu AC, airbaguri, ABS+EBD), la 8800 eu (din care mai scazi si reducerile). Nu stiu ce masina poti sa-ti iei la dotarile astea cu banii astia. Sau mai poti incerca cu un Fiat Panda. Am configurat unul cu cel mai mic motor (1.1l 54cp), cu AC, ABS+EBD, 2 airbaguri si a iesit 8200eu (cu o reducere de 670). Daca mai pui si rabla iese si mai bine. This post has been edited by kta: 12 Jun 2008, 11:06 |
--------------------
=================
=================
==================
|
|
s3v3r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 22 March 06 ![]() |
poti sa incerci si fiat grande punto , sau punto cu motoare de 1200 cc care costa pana in 9200 euri
|
--------------------
dacia /Fiat
1310 lx break/G.Punto
1991/ 2008 1,4 77cp
- br-11-nyc/ ct 43 BUB
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
QUOTE(argon @ 11 Jun 2008, 11:33) si mie mi se pare devalorizarea enorma, dupa 6-7 ani o masina de 18 000-20 000 euro(sau cat costa de noua?) sa coste 6500...asta chiar la samsari aici, dincolo e 5000-5500. Argon, este 11.000 prin Olanda... la dealer. Dar masina impecabila cu cruise-control si cu navigatie. |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ia Matiz atunci. Parca e 5300 euro cu aer conditionat, pret intreg, nu stiu daca intra la rabla, dar scoti pe rabla ta pana in 25 mil in targ.
PS: Polo happy are 4 usi! |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
Sa iei in consideratie ca la programul rabla te costa si actele(citeste topicurile vechi)...si nu putin.
Daca le pui in balanta ramai ci `2200 lei+ alergatura si pingelele. |
--------------------
dacia
logan 1,4
2005 laureat
- B 10 xxx
|
|
robyvol33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 5 May 07 ![]() |
salut eu as fi optat pentru vw in primul rind pentru ca e nemteasca si cum se stie nemti no1 dar cum ai zis ca e in 2 usi zic sa alegi alceva .Ce zici de un fiat albea intra si la "rabla" si e ieftina uite aici ex.
ca o paranteza o cunostinta are un albea de 3 ani si chiar nu a avut prob. cu ea ,consuma putin, se infige bine,portbagaj mare .tu decizi Bafta multa Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 103.7k ) Number of downloads: 95 |
--------------------
opel astra 1.7cdti
ex.dacia supernova 1.4
2001 Urasc trufia,minciuna si prostia
|
|
dieselfun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 October 07 ![]() |
In primul rand, o masina cu motor mic s-ar putea sa consume mai mult decat un motor de 1.4-1.6, depinde de stilul de condus, greutatea transportata, relief
![]() In al doilea rand, nu inteleg de ce masina mica ca volum, sa nu-ti incapa nimic in ea? In al treilea rand, un vw sh de 4-5 ani adus din germania e mult mai fiabil decat vw nou produs pentru piata est-europeana! ![]() This post has been edited by dieselfun: 15 Jun 2008, 07:44 |
--------------------
logan
dci
2007 ambition
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
probabil se refera la faptul ca cele pt europa de est sunt facute mai "low cost" - si nu cred ca e doar un mit: materiale interior, diverse piese (de ex pompa de injectie e facuta de firme diferite in functie de piata).
Totusi afirmatia ca un sh de 4-5 ani vest e mai fiabil decat una noua facuta pt est e cel putin exagerata ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
dieselfun |
![]()
|
|
--------------------
logan
dci
2007 ambition
|
|
argon |
![]()
|
sunt facute in Germania si prin Belgia, si eu zic sa nu cataloghezi ceva despre care nu stii mai nimic, eventual ai auzit pe undeva.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dieselfun |
![]()
|
Sa inteleg ca vorbim aici despre Passat, Touareg, Golf samd?
![]() |
--------------------
logan
dci
2007 ambition
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dragi colegi,
eu inteleg lucrurile asa: indiferent de locul unde sunt fabricate, producatorul "teoretic" garanteaza cu numele lui calitatea. E problema producatorului cum asigura calitatea, si e problema lui sa ofere o calitate adecvata pietei si publicului tinta. Din acest punct de vedere nu cred ca e neaparat relevant ca masinile se asambleaza in Belgia, in Germania sau in Slovacia. Interesante sunt alte lucruri cum ar fi investitia in proiectare (si pretentiile avute in aceasta etapa), materialele samd. Mai mult: ceea ce e apreciat la un automobil depinde foarte mult de predispozitia cumparatorului. Eu de exemplu apreciez automobille sobre dar sportive. Altii apreciaza designul indraznet; altii - confortul si asa mai departe. Doua(trei) usi, sau patru (cinci): in dependenta mare de utilizarea masinii (pe unde? citi ocupanti? Din cine e formata familia? Ce virste au membrii?), formula "doua usi" poate fi chiar mai avantajoasa decit patru. Faptul ca putem alege e motiv de multumire (e si un pic generator de stres, ce-i drept). Sugestia pe care i-o pot da colegului: alege ce-ti place in limita bugetului tau. Nu te lua dupa noi - caci banii tai ai sa-i cheltui, si tu ai sa mergi cu ea. Eu as face test-drive cu posibilele candicate si m-as decide abia apoi. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
florinutzu |
![]()
|
Inca nu m-am decis ce iau. Oricum o sa iau in calcul mai multe variante. Cu ofertele detaliate, de la toate variantele calificate in semifinala o sa le studiez acasa in detaliu si o sa le pun in comparatie: plusuri si minusuri.
O sa merg apoi la dealer sa fac test drive, sa vad la cat se face revizia si cat costa schimb de ulei, schimb de filtre, asta asa informativ si apoi merg cu ofertele semifinaliste la un asigurator casco sa vad care e cea mai mare asigurare. Si trag linie si stabilesc finalista( asta fiinca tot e euro acum). O sa va comunic si voua! |
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
|
argon |
![]()
|
nu c'ar fi contat vreodata ce au turuit toti pana acum...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
florinutzu |
![]()
|
Ba sa stii ca am tinut cont de ce au spus toti forumistii mai sus. Daca era sa nu fi tinut cont as fi luat i10 la care am fost la showroom, m-am urcat in masina si la care sunt inscris pentru test drive. Acum iau in clacul si VW polo da sa merg din nou la showroom si sa ma lamuresc asupra unor detalii ce nu imi sunt clare si skoda care va dca ai dat niste promotii bune si includ multe accesorii da tot asa s amerg al showroom si sa ma lamuresc.
Apropo: Referitor la VW ma gandesc sa renunt la ABS ca doar dacia nu avea nimic in sensul franarii de calitate si nu am intrat in copac pana acu . Multumesc lui Dumneazeu pentru asta! Asa ca in momentuil asta as lua in calcul ca VW este net superior Daciei in privinta franarii si din acest motiv cred ca e mai sigur ca dacia la calcat frana brusc pe fund. Da sa vad si SKoda fabia ca pana la urma nu conteaza mult exteriorul la fiabilitatea masinii. De asta spun mersi pentru pareri da decizia imi apartine. Asa ca trebuie sa asteptati ca sa aflati ce e. Mersi! |
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
|
erica |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 5 July 05 ![]() |
Bravo,Florinutz,sa ma anunti cand ti-ai luat masina.Vreau sa fac un forum al fostilor posesori de Logan.Sa vezi atunci pareri de spre dulap
![]() |
--------------------
Ex-Dacia Logan
Preferance
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 04:21 |