DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pentru cei mai "bătrâiori", Cum am supravietuit ???

ashu
post 6 Oct 2005, 11:18
Post #241

Membru erectil

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(skija @ 6 Oct 2005, 11:06)
hai ma nu va mai certati... ideea topicului a plecat de la "CE FACEAM NOI" nu ca o comparatie ATUNCI/ACUM... astia se distreaza cum stiu ei, cu ceea ce au la dispozitie, noi ne-am distrat cu ceea ce aveam...

Lasa.. noi sa fim sanatosi, sa avem copii si peste 25-30 ani sa citim forumurile lor in care o sa scrie la fel ca acum... "bai, mai tineti minte primul UNDERGROUND? da' FIFA 2007? da' mai stiti telefoanele X cu camera.. le zicea parca...3G.. mee.. misto.. nu ca acum... ma teleportez la dracu' si ma plimb cu rolele cu motor.."
probabil ca asa va fi...
*

Total de acord cu ce ai spus aici.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lolek
post 6 Oct 2005, 11:20
Post #242

Ignorog

sunt surios de o chestie...unul din lucrurile de care mi-aduc aminte cel mai clar e cum am invatat sa trag cu pusca cu aer comprimat la PTAP (Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei) in clasa a 5-a (adica la 12 ani).

A mai avut careva experienta asta? Pe vremea aia mi s-a parut super-cool, acum mi se pare horror.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
paulp
post 6 Oct 2005, 11:21
Post #243

Bagator de seama!

From: Iasi

Eu, eu...
Si ca sa vezi ca se perpetueaza gena, pustiul meu e innebunit sa traga cu pusca cu diabolouri smile.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
ashu
post 6 Oct 2005, 11:26
Post #244

Membru erectil

QUOTE(Lolek @ 6 Oct 2005, 11:20)
sunt surios de o chestie...unul din lucrurile de care mi-aduc aminte cel mai clar e cum am invatat sa trag cu pusca cu aer comprimat la PTAP (Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei) in clasa a 5-a (adica la 12 ani).

A mai avut careva experienta asta? Pe vremea aia mi s-a parut super-cool, acum mi se pare horror.
*

He he he, am auzit si eu de altii care cica au facut asta la PTAP. Din pacate, la noi in scoala la PTAP ne dicta profa din cuvantarile lu ceasca, iar noi scriam. Un adevarat deliciu, crede-ma. mad.gif

--------------------
+
Sony
post 6 Oct 2005, 11:27
Post #245

Membru autentic

From: Ban Land

Lolek, am tras prima oara cu arma la 5 ani. Era o pusca din aia prapadita de PTAP, dar cu cartus. A fost o experienta pe care nu am regretat-o si nici nu o uit. As trage oricand cu arma in poligon.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
bertro
post 6 Oct 2005, 11:28
Post #246

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

ashule, nu e vorba ca era mai fumos atunci pentru ca erau "ei" la putere sau ca ar fi vina copiilor de azi ca se maturizeaza mai devreme decat trebuie. vina e a noastra, a celor care le-am facut si le facem lumea in care se maturizeaza (de fapt, in care sunt maturizati tot de catre noi). e vina noastra ca le impunem mai multa seriozitate decat ar fi normal, ca le dam responsabilitati cu putin mai mari decat pot duce tocmai in ideea de "a-i forma", sau din contra ca ii inchidem intr-o cusca de frica sa nu "se sparga" daca se zbenguie cu alti copii.
ai dreptate ca noi acum tindem sa idilizam copilaria noastra si ca nu cantarim cu aceeasi masura, in sensul ca am vazut copilaria noastra cu ochi naivi de copil si vedem copilaria copiilor nostri prin ochii cinici si inacriti ai adultilor de secol 21 care suntem. totusi un fir obiectiv este in threadul asta si in mesajele care l-au umplut: trebuie sa recunoastem ca lumea de azi a furat ani buni din copilaria noilor generatii. nu putem sa nu-i vedem la 12 ani avand preocupari si purtandu-se ca de 16. ne inchipuim cu groaza ca la 20 de ani or sa fie deja imbatraniti prematur la suflet.
Si la noi inca e bine... imi spunea cineva care a fost in State ca daca vezi copiii de 12-13 ani de acolo, nu le dai mai putin de 18, dupa cat de maturizati sunt, atat din punct de federe fizic cat si al preocuparilor. Dar "intelepciunea" si capacitatea de decizie tot cele ale unui copil sunt, si asta se vede dureros in momentul in care au de infruntat consecintele comportamentului lor "maturizat".
Repet, nu e vina lor... e vina lumii in care traim si a noastra, care am construit-o si o dezvoltam asa. Paradoxal, speranta de viata tot creste odata cu civilizatia, dar si viteza cu care ne luptam sa ne maturizam si sa traim viata de parca am muri peste 2 ani. Nu as vrea ca nepotii mei sa filosofeze despre sex la 5 ani si sa aiba umerii incarcati de "griji" la 15. Nu mi se pare corect pentru ei. Pana la urma nu ar avea alta vina decat ca s-au nascut prea tarziu...

QUOTE(ashu @ 6 Oct 2005, 10:59)
ce naiba ca nu se juca nimeni cu cornete pe santier in clasa intai.

tongue.gif cartierul din jurul blocului meu a inceput sa se construiasca pe cand aveam vreo 8 ani, asa ca in clasa I eram "stapanul schelelor"

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
adso
post 6 Oct 2005, 11:29
Post #247

Membru autentic

normal ca am tras cu pusca la PTAP.

de tras cu pusca trag si acum, cu placere nebuna. nu mi-am luat arma de foc, pentru ca responsabilitatea mi se pare prea mare.

mi-am luat in schimb un gamo hunter 440. are o precizie incredibila pentru o jucarie.

in vara asta, la conac fiind cu un grup de amici atinsi de acelasi morb, la un moment dat deasupra curtii trecea o cioara, zburand in lung de linie. pusca era pe masa, am luat-o tacticos, am incarcat pe indelete, am pus pusca la ochi si am tras. cioara a cazut ca... impuscata. a fost cam 98% plezneala si 2% indemanare.

toata lumea s-a uitat la mine ca la old surehand, si e de prisos sa spun ca tot weekend-ul nu am mai pus mana pe pusca, doar nu era sa imi stric statisticile.

na, ca ma laudai.

This post has been edited by adso: 6 Oct 2005, 11:30

--------------------
Call me Ishmael...
+
paulp
post 6 Oct 2005, 11:36
Post #248

Bagator de seama!

From: Iasi

Maestre, esti adevarat, eu n-am mai tras cu pusca reala de citiva ani buni, si mi-e un dor, ia sa ma duc pina la poligonul de tir sa ma mai antrenez 243.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
dacicuss
post 6 Oct 2005, 11:55
Post #249

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Mda...io in '89 eram in ultimul an de liceu...asa ca am garla de amintiri. tragerile cu pustile Pionier( parca asa se numeau) de Cugir, le-am prins din a 5-a...Io-s de parere ca erau idioti aia care ne puneau de la asa varsta. Pentru ca prima tragere, va vine sa credeti sau nu, s-a facut in interior, in sala de sport, au tapetat un perete cu scandura pe care era prins polistiren si tintele pe el. Idiotii s-au gandit sa puna si un tablou al tovarasului sa fie mai solemn..o biata colega, dracu stie cum, a tras taman in tablou spargand sticla...tambalau cat casa, element reactionar, etc radmasa.gif de parca biata fata a facut-o intentionat.
Io am prins si tabere PTAP, unde se desfasurau activitati care, din ce mi-au povestit colegii care mergeau, copiau putin cercetasia americanilor. Io n-am mers niciodata ca erau prea aproape de casa si n-avea nici un farmec.
In liceu a fost mai fain, am tras cu Geco si in a 12-a cu carabina ZB...asta chiar a fost misto, am avut clavicula vanata 2 saptamani. radmasa.gif . A tras o alta clasa inainte si ne-au vandut un pont: cine se ofera sa faca paza la poligon, trage la urma si trage toata munitia ramasa. wink.gif Majoritatea fetelor refuzau sa traga, bubuitura era ceva de speriat ca era si amplificata de ecou. Apevistii musai sa consume toata munitia ca asa era indicatia partidului, sa fie UTC-istii bine instruiti. Asa ca, in loc de 5 cartuse, am tras vreo 35 cred biggrin.gif
Ce mi-am mai amintit misto: pe vremea aia se lua militianul de noi daca nu aveam la bicicleta "ochi de pisica"-catadioptrii, far+dinam+stop, unii iti luau bicicleta si musai mergeai cu tac-tu la militie dupa ea si le promitea ca ti-o echipeaza. Io aveam vecin militianul Bujor...vajnic militian la circulatie...si acum e tot asa! Asta avea alta goanga: dezumfla rotile...intr-o zi ii vine unuia idea sa strangem cu patentul tare-tare ventilele. Guess what, n-a reusit in ziua aia si noi am tulit-o razand. A doua zi ne astepta el cu patentul.
Si fiul cel mic al primului secretar dadea ture in jurul unei statui a lui Groza cu o bicicleta fitoasa din vest...restul colegilor il admira cu invidie...apare nenea militianul, proaspat iesit din scoala de militie, il cearta si-i dezumfla rotile....da sa-i ia si datele sa-l aduca in discutie in sedinta UTC la scoala pentru "profanare" . Trebuia vazuta fata lu' nenea cand afla ciine-i pustiu'...bantuia ca speedy prin parc dupa o pompa sa-i umfle la loc...bai, mie unele chestii mi-au placut!...unele! radmasa.gif

This post has been edited by dacicuss: 6 Oct 2005, 11:59

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
Mache
post 6 Oct 2005, 12:47
Post #250

Chibiț autorizat

Da... Faza cu pustile o uitasem. In generala am fost in echipa de PTAP a scolii, asa ca am tras cu pusca cu aer comprimat in nestire. Ne-au dus la poligon si ne-au lasat sa exersam acolo. Aveam un coleg de la o clasa vecina care facea tir de performanta. Ne-a lasat sa punem si noi mana pe o arma de concurs... Ne-a dat niste diabolouri in forma de fluturas de badminton, muuuuuult mai bune decat alea cu care trageam noi. Cand nu mai aveam munitie, ne duceam la magazinul de vanatoare din oras si luam cutiute cu diabolouri.

Invoirile de la ore pentru pregatirea concursurilor de PTAP sau orientare turistica. Mandria de a sti sa folosesti o busola militara si de a te orienta dupa azimut.

Echipa de handbal a scolii, cea de baschet a liceului... Scandalul care l-a facut mama cand a aflat, la sedinta cu parintii, ca, in loc de ora de chimie, intr-o zi, am fost la antrenament la baschet, de la 7 dimineata. Culmea e ca ora de chimie chiar trebuia sa aiba loc, dar s-a contramandat cu doua zile inainte, iar eu nu am facut "up-date" la informatie catre parinti. Asa ca ei stiau de chimie, nu de baschet.

Frigul din casa si din clase, cozile, mini programul tv, serbarile pentru diferite ocazii (24, 26 ianuarie; 1, 8, 9 mai; 23 august; 25 ocotmbrie; 1 si 30 decembrie), obligativitatea participarii la defilari, lipsa mancarii... astea si multe altele, nu am sa le uit.

Parca, pe vremea aceea, legaturile inter-umane erau mai puternice. Prieteniile, mai trainice.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
adso
post 6 Oct 2005, 12:49
Post #251

Membru autentic

...televizoarele alea de 10', A/N, sport parca se numeau...

--------------------
Call me Ishmael...
+
ashu
post 6 Oct 2005, 12:53
Post #252

Membru erectil

QUOTE(Mache @ 6 Oct 2005, 12:47)
Parca, pe vremea aceea, legaturile inter-umane erau mai puternice. Prieteniile, mai trainice.
*

Ti se pare, crede-ma. Pritenii trainice eu unul am si acuma, nu vad de ce as fi avut unele si mai trainice pe vremea aia, mai ales ca ne stramutau pe toti care incotro la terminarea facultatii. Cat despre relatiile inter-umane, iar nu as crede, din moment ce exista o teama omniprezenta si-ti era frica sa zici un biet banc cu nicu ca nu stiai care e informator la secu si te ridicau baietii cu ochi albastri. La cata teama si suspiciune era, nu stiu ce relatii inter-umane de neuitat existau.

--------------------
+
Mache
post 6 Oct 2005, 12:57
Post #253

Chibiț autorizat

Poate ca m-am atasat eu mai mult de prietenii din acea perioada.

--------------------
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
Cruchot
post 6 Oct 2005, 13:09
Post #254

Membru incepator

Eu eram a opta cand a fost revolutia, am avut noroc ca la admiterea in liceu s-au scos la romana o treime din comentarii (erau cu toa'su). La noi nu am facut PTAP, sau am facut tot colaje din ziare, numai stiu. Cu pusca am invatat sa trag in armata. PTAP cu pusca erau legende de la cei mari, la fel ca si atelierul foto unde chiar faceai poze si developai, ca si cercul d ecalculatoare cu TimS, Cip si HC 85. Eu am prins perioada in care nu mai erau de niciunele...
Cea mai frumoasa perioada mi s-a parut 90-92, primii 2-3 ani duopa revolutie. Ma rog, atuncea eram in liceu si probabil de aia...

--------------------
Citroen Axel 12 - JNF
+
alex_sb
post 6 Oct 2005, 13:16
Post #255

Membru incepator

From: Sibiu

"Pentru ca prima tragere, va vine sa credeti sau nu, s-a facut in interior, in sala de sport, au tapetat un perete cu scandura pe care era prins polistiren si tintele pe el."

Iata cum se propagau ideile bune ... Si la noi (Sibiu) s-a procedat la fel, mai putin faza cu tabloul. In ce priveste 'tabloul', noi faceam concursuri de aruncat creta pe el, adica pe rama lui - nu era deloc simplu sa 'asezi' cretele acolo ... Bine-nteles ca nu a durat mult chestia asta.

--------------------
DSN Clima
+
dacicuss
post 6 Oct 2005, 13:25
Post #256

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

blink.gif Creta pe tablou musiu?!? Parc-am fi fost colegi de clasa, mai asa ! radmasa.gif ...dovada vie ca ideile bune n-au granite !

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
florindu
post 6 Oct 2005, 13:33
Post #257

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

Cred ca discutia ar trebui sa aiba doua directii:

1. Cum am supravietuit astia mai batraiori, desi am trait vremuri grele...
Aiurea! vremuri grele au trait si simtit ai nostri, noi nu prea am avut contacte directe cu sistemul - in decembrie 89 eram deja in al doilea an de facultate, trecusem si prin armata (scoala de ofiteri de rezerva) si nu pot spune ca mi-a afectat existenta in mod fundamental. Am invatat sa disimulez, sa mint, sa par preocupat, dar am scapat, si am sters (sper eu) toate proastele obiceiuri.Dupa cum se vede din amintirile comune, cu totii am avut o copilarie frumoasa. Mai greu era insa pentru ai nostri sa se descurce - mancare, liniste, lumina, caldura, etc. Cand mergeam sa luam lapte, la 5 dimineata, o faceam pentru ca ne intalneam mai multi si trageam si o miuta, la fata locului. Cand ramaneam fara curent electric, era bucurie mare ca aveam o scuza la temele nefacute.

2. Cum ne-am trait (sau mai traim inca - vezi provocarea cu cornetele, la care m-as baga si eu!) copilaria.
Asta e povestea frumoasa, care merita spusa si copiilor nostri, daca vor mai avea rabdarea sa ne asculte - asa cum nici noi nu prea aplecam urechea la ce incercau sa ne povesteasca ai nostri.
Copilaria celor mici de acum se deruleaza pe alte coordonate si la o alta viteza. Fiu-meu, la nici cinci ani, isi descarca singur jocuri de pe cartoon network.com si stie o gramada de sloganuri publicitare. Vede cate un produs si recita textu'. Incet, incet invata sa scrie si sa recunoasca literele. Eu, la varsta lui, aveam cu totul alte preocupari. E bine? E rau? Naiba stie, doar nu se poate face o comparatie corecta...
Traim in timpuri diferite, cu consecinte diferite.

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
maddan
post 6 Oct 2005, 13:48
Post #258

Speedy Gonzales

ashule, imi pare rau, dar dupa ce ti-am citit primul post plin de vehementa, m-am scarbit si n-am mai putut citi nici restul threadului.

Nu cred ca vreunul dintre noi se abera si dadea vina pe copii. Nici macar mas. Si nici nu cred ca vreunul dintre noi a ridicat in slavi epoca de aur a comunismului. Vorbeam doar de alienarea copiilor de astazi. Si chiar daca eu unul nu am copii, am destui prieteni cu copii. Si ochi in cap sa vad.

...un gust amar in gura...

io am plecat de-aici...

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
ashu
post 6 Oct 2005, 14:23
Post #259

Membru erectil

Ia reciteste posturile lui MAS, si vezi cum la fiecare fraza compara cu copiii de azi, si ce parere are el despre ei. Si pe mine ma mira sincer ca si tu cazi in capcana in care cadeau bunicii nostri, si mai devreme bunicii lor, si tot asa. Fiecare generatie e altfel, da, sunt alienati fata de cum vezi tu lucrurile, dar asta nu inseamna ca cum le faceai tu este calea cea mai buna si ca asa trebuie sa ramana pe vecie. Lumea evolueaza, asta e. Nu prea exista doua generatii la fel, noi nu faceam ce faceau parintii nostri, copiii de azi nu fac ce faceam noi. Daca nu poti sa intelegi asta, consuma-te in zadar ca lumea nu mai e ce-a fost, vine apocalipsa, ne ducem de rapa. Asa ziceau si bunicii nostri cand eram noi copii, fii linistit. Chiar nu-ti amintesti de babe de la bloc zicand ca ei erau educati cand erau mici, ca copiii din ziua de azi sunt necivilizati, galagiosi, ca si-au luat-o in cap, ca sunt rasfatati, etc, etc, etc.

Chiar tu cu gura ta ai zis ca sunt pline locurile de joaca sau terenurile de sport de copii. Asta practic imi arata ca am dreptate, in esenta copiii sunt la fel, doar ca unele lucruri s-au schimbat. Si e normal sa fie asa. Banuiesc ca multi din cei de pe aici isi dau complet aiurea cu parerea. Ma intreb cat din timpul zilei il petrec ei in fatza blocului, urmarind cum se joaca copiii? Banuiala mea este ca dimineata pleaca la servici, iar seara cand vin se duc si fac un dus, mananca si apoi citesc, se dau pe net sau se uita la televizor. Si apoi trag niste concluzii airea, din presupuneri vagi facute din ce observa si ei 5 minute din cand in cand la copiii din bloc.

Asa ca retine-ti un pic greata si reflecteaza la ce ti-am zis mai la rece. Zi-mi cu ce erai tu mai de apreciat ca te jucai Jumping Jack decat un pusti din ziua de azi care se joaca CS? Si inca ceva. Toti povestiti cu drag de cum va jucati in fata blocului si ce traznai faceati. Dupa care vii tu si zici ca copiii din ziua de azi nu mai sunt asa misto, ca nu mai citesc asa cum o faceam noi pe vremuri. Pai da ce, tu citeai in fata blocului cu ceilalti copii? Da' vanzarile record la Harry Potter cine le-a facut, noi? Sunt destui copii care citesc. A, ca stii tu unii care nu citesc, pai stai tata ca ce, pe vremea noastra toti colegii nostri citeau? Tu nu aveai idioti in clasa, care de-abia scriau o fraza in clasa a 8-a? Sau noi am fost o generatie fara pata, toti erau culti si se jucau cel mai frumos din lume din toate timpurile.

--------------------
+
Eagles
post 6 Oct 2005, 14:24
Post #260

Membru incepator

From: Floreasca, București

QUOTE(NFS @ 20 Jan 2005, 23:58)
Hmmm... ce amintiri mi-ati trezit...

As mai adauga:
1. Mersul pe scara la tramvai / troleu (nici nu ma urcam daca nu era lumea ciorchine pe scara!)
2. Crevetii aia koreeni (n-am mai vazut de foarte de mult, o fi disparut specia?!?)
3. Masinutele de plastic de 3,5 lei (de fier aveau numa' aia care aveau rude in germania)
4. bombonelele Cip
5. Sharlotele cu fistic
6. Guma chinezeasca cu tipla comestibila

...si multe altele...
*

Da de mersul cu tramvaiul pe tampon ati uitat? Eu stau langa patinoarul Floreasca dar intotdeauna am tinut cu Steaua si cand ma duceam la meci de multe ori nici acolo nu mai era loc!
Mai erau pocnitorile cu carbit in tuburi de spray taiate..
ehee ce vremuri!!!

--------------------
Dacia Albastru Marin 2005 - Logan Laureate 1.6 - B 16 xxx
+
Mache
post 6 Oct 2005, 15:00
Post #261

Chibiț autorizat

Ashule, azi-dimineata, venind spre serviciu, ma gandeam ca, daca as fi avut conditiile pe care le au copiii din ziua de azi, as fi avut, probabil, un comportament asemanator.

Cred ca si eu mi-as fi dorit sa devin golem de fier, up-gradabil la golem de diamant (asta daca nu vroiam as fiu titan - jucatorii de Heroes stiu despre ce e vorba), asa cum i-a zis, la 3 ani si ceva, piticul unor prieteni, educatoarei sale.

Aici ne amintim, cu placere, de lucrurile care ne-au marcat pe noi. E vorba despre traznaile noastre. Ne dam seama ca am vrea sa mai facem (a se vedea lista cu cei inscrisi pentru o partida de "impuscata" - teava + cornete). In acelasi timp, constientizam ca ai nostri copii, actuali sau viitori, au nevoie de o ghidare in viata si nu de o impunere. Ei isi traiesc viata lor cu o intensitate si placere pe care noi nu o putem percepe. Noi, ar fi bine, sa le fim alaturi si sa-i ajutam sa se adapteze in aceasta lume...

--------------------
+
ashu
post 6 Oct 2005, 15:09
Post #262

Membru erectil

Da, Mache, sunt total de acord cu tine. Ce naiba ma, chiar trebuie sa dau citate ca sa vedeti ce m-a enervat pe mine? Reciti 2 pagini in urma, banuiesc ca e evident ce posturi m-au scos din pepeni.

--------------------
+
Mache
post 6 Oct 2005, 15:11
Post #263

Chibiț autorizat

Te mai tachinam si noi. Nu te supara! biggrin.gif

This post has been edited by Mache: 6 Oct 2005, 15:12

--------------------
+
Eagles
post 6 Oct 2005, 15:40
Post #264

Membru incepator

From: Floreasca, București

Nu stiu cum era prin provincie sau prin alte zone ale bucurestiului dar eu am iceput sa fumez pe la 10-11 ani iar sex am facut prima data pe la 13-14 ani (inca nu aveam buletin) iar cine nu o facea macar o data pana la 15 ani era considerat "papagal"! "Cand era bunica fata mare" oamenii faceau prima oara sex in noaptea nuntii! Am facut si eu cam toate cele ce s-au spus aici, inclusiv arucatl bulgarilor de zapada in tavan desupra catedrei cu cateva secunde inainte sa intre profu astfel incat zapada topita sa curga pe catalog si sa se stearga notele sau absentele scrise , atunci, obligatoriu cu cerneala (uneori mai puneam si Pic in zapada). Si ii vad pe copii din fata blocului facad aceleasi lucruri doar ca ceva mai devreme decat le faceam noi. Asa ca nu vad cu ce a mai indecenta sau mai imorala generatia de acum decat cea din care fac eu parte!
imi aduc aminte cum radeam cu totii cand eram mici de bosorogii care cand isi depanau amintirile din copilarie incepea sau terminau cu aceeasi fraza : "Ehe ... pe vremea mea.....!!!" Noi vad ca ma ajuns in acest stadiu mult mai de timpuriu!

--------------------
Dacia Albastru Marin 2005 - Logan Laureate 1.6 - B 16 xxx
+
anpop
post 6 Oct 2005, 15:50
Post #265

Sef de pisica!

Nu stiu cum a fost pentru altii, da' eu m-am distrat binisor....de tras cu arma am tras...am avut HC 90 cu "interface1"+128 k ram + chip de sunet luat de la unguri + imprimanta robotron pe ace... chestia cu sexu' si drinkareala presupun ca a ramas neschimbata....singurele chestii care ma enerveaza acum in legatura cu dezvoltarea plozilor sunt: poluarea in exces si drogurile!
PS: ...uitasem stressul....foarte multi copii din mediul urban au probleme pshihice de la varste de 12~14 ani....e o crestere alarmanta si cred ca pe undeva ar trebui tras un semnal de alarma!
PS2: mai degraba topicul trebuia sa se cheme: "Cum vor supravietui plozii?! " radmasa.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
florindu
post 6 Oct 2005, 16:34
Post #266

Membru' doar, dar vechi!

From: ...acu' Timisoara

QUOTE(anpop @ 6 Oct 2005, 17:50)
PS: ...uitasem stressul....foarte multi copii din mediul urban au probleme pshihice de la varste de 12~14 ani....e o crestere alarmanta si cred ca pe undeva ar trebui tras un semnal de alarma!
PS2: mai degraba topicul trebuia sa se cheme: "Cum vor supravietui plozii?! "
*

Poti fi sigur ca exista foarte mult adevar in intrebarea ta...

Daca noi, batraiorii, am copilarit intr-un fel de eprubeta (un sistem care ne ferea intr-o mare masura de relele capitalismului decadent), puii nostri vor face fata unui sistem deschis, expus multor pericole!
Violenta (de la TV, pe strada, de multe ori si acasa, din pacate), expunerea la informatii pe care, tot din pacate, nu mai avem timp sa le filtram, viteza nebuna in care se intampla lucrurile in jurul lor, evolutia teribil de rapida a tehnologiei, deteriorarea conditiilor de viata, lupta aspra pentru supravietuire (vezi petrolul care se va termina, cica, in 26 de ani), toate acestea ii vor face sa traiasca intr-un fel diferit de cel in care am evoluat noi.
Sunt deja mult mai stresati decat eram noi la varsta lor, iar asta nu e deloc bine. Copiii dusi la psihiatru din cauza problemelor de comunicare, de integrare in colective, sunt un semn care trebuie luat foarte serios in seama.
Multi copii se imbolnavesc foarte usor si in forme mult mai grave de boli ale copilariei, ceea ce reprezeinta un semn de degenerare a speciei umane.

Iar daca luam in calcul toate scenariile pesimiste legate de evolutia climei, terorism, poluare, lipsa resurselor, epidemii de gripa aviara, SIDA si alte nebunii, care pareau destul de indepartate de orizontul temporal in care traim noi si care par a fi tot mai prezente in orizontul in care vor trai ei, ma intreb uneori daca are rost sa mai facem copii? Pare a fi o forma de sadism, prin care ii expunem constient la un viitor destul de negru.

Dar, cu toate astea, viata merge inainte, si eu unul incerc sa ma adaptez, ceea ce implica si adaptarea piciului meu la ceea ce va veni.

--------------------
Renault MeganeII 1,5dCi/80CP 2005 -
Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004
Juniorul: Nintendo Wii

Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin
+
Smudo
post 6 Oct 2005, 18:29
Post #267

Membru autentic

QUOTE(ovidiusoft @ 6 Oct 2005, 10:34)
Spuneti locul si ora si eu vin smile.gif Banda izolatoare am, teava cumpar, sacrific si niste cursuri pentru foi smile.gif
Alti doritori? biggrin.gif
*

Ioooo! Si imi lipesc si pointer pe teava, ca sa stiu ca o sa fie punct ochit - punct lovit.

QUOTE(paulp @ 6 Oct 2005, 11:08)
Eu gornetele le trag din fuga Focusului 243.gif
Cine se baga?
*

Tot io. Calibra e mai mica si nu ma nimeri smile.gif.
Nu cred ca cineva se gindeste ca un copil poate fi vinovat pentru comportamentul pe care il are, apucaturi sau preocupari mai dubioase. Daca e cineva care sa fie vinovat pentru asta, atunci parintii sint... Orice copil are nevoie de exemple si de idoli. Si idolul asta il gasesc mai toti baietii in tatii lor. Pentru mine taica-meu era cel mai puternic om, cel mai destept, cel mai bun sofer, cel mai descurcaret, cel mai cel... Si asa cum erau vremurile alea, a stiut ca nu e caldura la bloc, atunci a adus acasa o soba pe motorina, stia ca se ia curentul, a tras fire prin toata casa, a montat becuri de masina si a mai facut rost de inca o baterie. Voiam sa ne uitam la tv cind era curentul luat (noi prindeam si sirbii si bulgarii), a cumparat un tv sport care la fel mergea la baterie de masina. Asa cum erau daciile, nu l-a lasat niciodata masina in drum, indiferent unde am plecat. Inainte sa ma nasc eu isi cumparase masina, seara nu puteam sa adorm daca nu ma plimba cu masina prin oras, si eram o gamalie de om, nu aveam nici macar un an (asta stiu din ce mi-au povestit ai mei). Vara in fiecare zi cind terminau ai mei serviciul ieseam la Dunare, eu pescuiam cu taica-meu si maica-mea cosea goblenuri sau citea. Deci sincer sa fiu, nu am simtit vreo lipsa. M-a invatat sa nu fur si sa nu mint, daca imi doresc ceva, ii spun lui si el vede daca poate sau nu sa imi cumpere ce vreau. Daca era ceva extrem de scump, imi aducea Mos Craciun. Mos Craciun era mereu un muncitor de-al lui care se masca si aducea cadouri cu sacul (nu exagerez, trebuia taica-meu sa il ia cu masina de acasa, ca la el ascundea cadourile pina la Craciun), si eu si frate-meu trebuia sa spunem poezii. Cind mergeam cu el la pescuit, daca nu "tragea" pestele ma invata sa fac "broaste" pe apa, adica sa dau cu pietre ceva mai plate care sa sara din loc in loc, si faceam concurs care facea mai multe broaste.
Cred ca fiecare copil are nevoie de un exemplu, de un idol. Cred ca fiecare copil asteapta sa primeasca ceva de la tatal lui (nu ma refer aici la chestii materiale), si sa nu fie dezamagit de el. Cred ca fiecare copil e mindru cind le arata ceva celorlalti copii si spune: "uite bah asta m-a invatat taica-meu sa fac". Ma mindresc si acum sa spun si am aproape 30 de ani, ca taica-meu m-a invatat sa merg pe bicicleta si sa conduc. Cu pescuitul n-a prea mers la mine, ca imi parea rau de pesti si-i aruncam inapoi in apa dupa ce-i prindeam. Daca vreun copil e "rau", atunci parintii sint de vina. Dar asta cred ca stie fiecare. Nu ai cum sa dai vina pe copii. La fel cred ca trebuie sa-i lasi unui copil si libertate, dar si sa-l supraveghezi, sa-l indrumi, sa stii ce face. Cred ca multi de aici stiu toate treburile astea, dar la fel sint si muuuulti mai multi care habar nu au pentru ce au facut un copil. Si la fel cred ca e bine sa ai un copil doar daca intr-adevar stii ca ii poti oferi ceva, si mai ales daca te simti pregatit sa ai un copil. Multi fac copii doar ca "are toata lumea" sau... "daca nu-l fac acum, cind sa-l mai fac pe urma?". Si copiii aia nu au nici o vina saracii. Ma opresc aici ca si asa iar scrisei o gramada.
P.S.: pentru cei pe care la fel i-au invatat tatii sa conduca, sa ia de pe net Alan Jackson - Drive... are vorbe frumoase. Daca faceti "alegere" la cornete, sa nu uitati de mine.
P.S. 2: Cind eram mic mergeam la tara de Paste, si acolo in noaptea de inviere se facea foc mare in curtea bisericii si venea tot satul, stateam pina aproape de dimineata... Ne luam cu noi cracane si "calibre" (cred ca invizoacele de care vorbiti voi), si biserica era plina de lume, mai mult femei, ca barbatii erau in curtea bisericii la baute si la povesti. Si cind se deschidea usa de la biserica, ne puneam si trageam la picioare la femei, de incepeau alea sa mai "chiraie" in mijlocul slujbei. Muream de ris la faza asta...smile.gif

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
maddan
post 6 Oct 2005, 18:39
Post #268

Speedy Gonzales

ashu, hai ca m-am calmat...

laugh.gif

sunt cumplit de racit, astazi m-am certat cu toata lumea, asa ca iesirea mea se incadreaza... laugh.gif

Desi nu dau vina pe capitalism, ca Mas, si desi am doar 30 de ani, imi vine greu sa-i inteleg pe prietenii mei care sunt parinti. Se lamenteaza mai ceva ca Mas - si zic eu pe buna dreptate - in schimb daca vin in vizita la ei isi trimit copiii la televizorul din ... camera lor! Bai frate, da' alt baby sitter n-au gasit? Pai ce mai joace incingeam noi cand ne trimiteau parintii in camera!

Se dau de ceasul cenzurat ca 'vai cat invata copiii azi', vad ca pustii lor au cearcane la ochi, in schimb le e frica sa-i lase afara "cu derbedeii aia"...
Iar de Craciun, ghici ce consola mea le dau cadou? mad.gif

Io n-am nimic cu copiii - am si scris ca si parintii nostri ziceau cam la fel de noi - insa am ceva cu parintii. Mai iau din cand in cand la mine fetita unor prieteni. Stie toate desenele cu monstri, toate reclamele de la teve, cu cine s-a mai cuplat Nicola si probabil ca mi-ar putea recita pe de rost stirile de la ora 5. Care e problema? Are doar... 5 ani!
Si stiu o gramada de pusti ca ea! Da, chiar daca eu plec dimineata si vin seara, asa e viata, am prieteni cu copii.
Si stiu ca nu se joaca intre ei caci sunt foarte mirati cand ii pun sa se joace impreuna atunci cand ii mai chemam la noi. E ceva nou pentru ei!

Nu zic ca toti copiii sunt asa. Si nici ca e ceva iremediabil.
Si nici ca daca nu se catara pe schele sa traga cu cornetul vor ramane marcati pe viata.
Insa le lipseste tot mai mult elementul social - se joaca intre ei doar prin intermediul computerului. In rest - fiecare pentru sine.
Nu stiu, o fi mai bine asa, sunt pregatiti mai devreme pentru probleme cu care noi ne intalneam la 13-15 ani...
Sau o fi mai rau, caci nu au si dezvoltarea hormonala si maturitatea necesara pentru rolurile care li se impun...

Asadar ashule, iarta-mi iesirea, dar intelege totusi ca nu e chiar uman ce se intampla. Nu e doar un simplu fenomen intalnit in toate timpurile, in toate generatiile. Este ceva mult mai abrupt, si mai dus la extreme...

Nu stiu, poate vor avea capacitatea de a inghiti cu psihicul lor tanar toata incarcatura de informatii si probleme care li se varsa in cap.
Sau poate ca vor esua la psihiatru.

Intre timp, noi astia "ceauseii", ar trebui sa ne dam seama ca nici o consola de jocuri si nici un Mc Donalds nu pot inlocui dragostea noastra neconditionata fata de ei. Nici teveul, nici PC-ul si nici consolele nu sunt substitute potrivite.

jsut my 2c si ma duc si ma culc...

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Charlton
post 6 Oct 2005, 19:06
Post #269

ان سيارتي ك

From: Gugulania

Din copilarie imi aduc aminte de noptile geroase , de verile calduroase , pe cand stateam la coada la carne , de pe la 22.00 , dupa care ma schimba fratele meu pe la 2 dimineata , si cum tineam in pumnii stransi biletelul de ordine de la coada la carne .
Bucuria imensa cand m-am dus pentru prima oara intr-o tabara militara la Severin , si acolo in loc de pregatire militara , ne-au pus sa caram bolovani cu targa la un strand la intrare in oras.

Si de aceste versuri spuse de un batrinel simpatic , pe cand eram in armata smile.gif :

Ma uit la Luna , luna-i goala
Ma uit in punga , punga-i goala
Ma uit la p...a , nu se scoala
Ma uit la car , si boii nu-s
Si uite eu unde am ajuns .

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
ashu
post 6 Oct 2005, 19:27
Post #270

Membru erectil

Maddan, acum te-am recunoscut, la un astfel de raspuns ma asteptam smile.gif

O sa filozofez si eu pe tema asta, ca m-am mai gandit. Si pentru mine, care am avut tot viata aia ca si voi in copilarie, jocurile si modul in care ne petreceam noi timpul liber par cele mai frumoase si la fel as face si acum daca as fi copil. Insa eu cred ca ne jucam asa fiindca asa erau vremurile peste tot, nu cred ca are de-a face cu forma de guvernamant a tarii din acea perioada. Si d-aia m-am ofuscat, ca discutia ajunsese in punctul in care societatea capitalista e de vina pentru schimbarea asta in viata copiilor, ceea ce nu cred ca este adevarat (ca sa nu mai zic ca nimieni nu amintea si de clipele cenusii din viata noastra, chiar asa copii cum eram). Eu zic ca computerul si internetul au adus aceasta schimbare, deci nu tine de regimul politic. Si schimbarea asta s-a produs si in vest, nu numai la noi. Mai devreme la ei poate, deoarece ei erau mai avansati tehnologic, iar societatea romaneasca era tinuta in incremenire fortat. Schimbarea asta a inceput la noi spre sfasitul anilor 90, odata cu raspandirea pe scara larga a PC-urilor, a internetului acasa, a mobilelor, a intrarii in era informationala.
Acuma nici eu nu stiu daca e cu adevarat rau ca copiii s-au adaptat acestei noi societati (informationala, NU capitalista!!). Specia umana are o putere deosebita de adaptare, si poate transformarea asta este necesara pentru supravietuirea sa. Citeam mai de mult intr-una din cartile lui Alvin Tofler despre niste studii facute asupra copiilor care cresc intr-un mediu inteligent (in sensul de inteligenta artificiala). Adica totul in jurul lor automatizat, high-tech, enspe mii de chestii cu comenzi vocale, etc. Intuitiv toata lumea credea ca chestia asta va duce la tampirea copilului, el practic obtinand orice fara un efort prea mare. In mod ciudat insa, efectul a fost contrar, copiii respectivi s-au dezvoltat din punct de vedere intelectual foarte mult, peste asteptari. Asa ca tot timpul petrecut in fata calculatorului incepand cu varsta de 5 ani, nu inseamna ca ii va tampi, ci poate chiar din contra, le va dezvolta capacitatile intelectuale mai mult decat s-ar intampla daca ar avea o copilarie ca a noastra.
Noi nu stim ce vremuri ne asteapta. Copiii nostri vor trebui sa gaseasca raspunsuri si solutii la probleme cu care noi sau generatiile anterioare nu s-au confruntat. Poate ca au nevoie de aceasta alienare ca sa fie in stare sa duca specia mai departe. Poate ca n-au nevoie sa fie foarte sociabili in real-life, dar vor avea nevoie sa fie foarte in largul lor si sociabili intr-un mediu virtual. Poate vor trebui sa locuiasca in buncare sau in statii spatiale ori in medii izolate de pe alte planete. Noi am reusi sa traim in astfel de conditii? Nu prea cred. Pentru unul care de la 5 ani a stat in camera lui la calculator si si-a legat si consumat prieteniile on-line ar fi ceva natural. Sau poate asa se pregatesc ei pentru serviciul de 10 ore in fata calculatorului, care pe noi ne termina de multe ori. Nu stim ce ne rezerva viitorul, dar io am incredere ca e mai bine sa lasam cursul firesc al istoriei, decat sa ne impotrivim schimbarii si apoi sa ne para rau.

Stiu ca pare SF, dar totusi trebuie sa privim problema in toata complexitatea ei. Lumea evolueaza in ritm din ce in ce mai accelerat, asa ca schimbarile de la o generatie la alta vor fi din ce in ce mai mari. Copiii boierilor de alta data au abandonat shalvarii si si-au pus costume frantuzite. A fost outrageous pentru parintii lor, insa au facut-o. Dar a fost pentru binele societatii romanesti, a fost semnalul catre modernitate. Eu nu-s convins ca am dreptate. Ma gandesc insa ca e posibil sa fie si ce zic eu. Mi-ar placea sa stiu daca vi se pare ca bat campii sau pare rezonabil. smile.gif

--------------------
+
12 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 03:23
Forum Renault