lumini, faruri
![]() ![]() ![]() |
lumini, faruri
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Stim cu toti ca un releu de 40A nu-i va tine pastilele adica contactele la un curent mai mare de 20A si vorbesc la rupere si cuplare acolo apare perlare la fel ca la pltina deci se impusca si apare o mica rezistenta care cu timpul se incalzeste ... si restul decurge de aici. Cine doreste sa-si monteze becuri de peste 100W sa dubleze relee implicit cablul de alimentare la faruri .... oricum nu o sa tina plasticul farurilor... iar consumul de benzen nu mai vorbesc.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Aoleu, ai si tu o obsesie cu consumul de benzina, naiba e nesemnificativa diferenta. Si asa e plina tara de nesimtiti care nu isi aprind farurile pe ploaie, ceata, ninsoare, pe inserate, chiar si noaptea, nu mai vb de cei care merg in afara localitatii ziua fara faruri aprinse, si le mai bagi si tu in cap prostii cu consumul de benzina...
![]() Pt cine e chiar e asa de obsedat de consumul de bezina, si face economie pt a isi face plinul la bricheta, exista becurile Philips EcoVision.. ![]() This post has been edited by SYL: 10 Feb 2009, 13:11 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
io ce sa mai zic economie cand pe ploaie dau drumu si la AC ca sa se dezabureasca masina
![]() banuiesc ca uni nici la dezaburire luneta nu dau drumu ca e consumator mare ,consuma masina de rupe porma ![]() Am vazut si eu idioti pe ceatza de nu vedeai in fatza 30 m ,din sesn opus cu pozitii sau cu faruri deloc. Eu le faceam semn sa aprinda farurile flasuri sau stins arpins pe ale mele,ei imi multumeau ptr ca le zic ca e radar ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
SYL |
![]()
|
Cine isi pune problema sa nu aprinda becurile ca se ard(oricum in RO becurile se ard cam la fel de repede si daca nu le folosesti, pt ca e afectat filamentul din cauza gropilor), sau ca (,) creste consumul de benzina inseamna ca nu isi permite sa tina o masina si nu ar trebui sa aibe masina !
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
hai ca ai zis-o si tu fiecare roman trebuie sa stie ce si cum Sly nu toti au bani sa-si asigure combustibil zi de zi si sa circule cel putin 100 km in fiecare zi. Nici eu nu sunt de acord sa rulezi pe timp de noapte cu faza scurta ci sa ai vizibilitate buna ... Si totusi daca exista alte posibilitati fara sa arunci aiurea bani pe fereastra de ce nu !
Eu de aceea am facut aceste specificati ... in schimb de aceea mi-am cumparat acele xp-uri philips ca sa vad ... fiindca cu 40/45 W chiar nu vezi mai nimic si mai ales pe timp de ceata ! |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 10 Feb 2009, 16:35) Nici eu nu sunt de acord sa rulezi pe timp de noapte cu faza scurta Dar cum preferi, fara lumini, doar cu pozitiile sau cu faza lunga +proiectoare ? ![]() QUOTE(djasu82 @ 10 Feb 2009, 16:35) nu toti au bani sa-si asigure combustibil zi de zi si sa circule cel putin 100 km in fiecare zi. Pai cati crezi ca circula peste 100km/zi ? Ma refer in interes personal, nu cu masina de firma...Si nu vad legatura cu aprinsul luminilor; acum daca circuli mult hai sa nu ne mai pese de ceilalti, sa circulam in ilegalitate, sa devenim un pericol pubilc, asta sustii ? Si repet, cresterea consumului de benzina e nesemnificativa cand apar consumatori electrici, de genul lumini, dezaburire luneta, etc. Si ce vrei, acum ca nu avem bani hai sa circulam fara frane, fara directie, cu anvelope tocite peste normele legale, etc etc...? This post has been edited by SYL: 10 Feb 2009, 17:05 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 10 Feb 2009, 16:35) hai ca ai zis-o si tu fiecare roman trebuie sa stie ce si cum Sly nu toti au bani sa-si asigure combustibil zi de zi si sa circule cel putin 100 km in fiecare zi. Nici eu nu sunt de acord sa rulezi pe timp de noapte cu faza scurta ci sa ai vizibilitate buna ... Si totusi daca exista alte posibilitati fara sa arunci aiurea bani pe fereastra de ce nu ! si ce sa facem sa mergem fara lumini noaptea, pentru a economisii 0,00003 grame de benzina/km?? ![]() ![]() ![]() Cum sa ai vizibilitate buna daca nu ai aprinsa nici macar faza scurta? This post has been edited by Maskatu: 10 Feb 2009, 19:17 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
Nu mai inteles am spus nu sunt de acord cu faza scurta cu faza lunga e ok iar ca sa economisesti treci pe xenon si punct ... Stai tu linistit ca nu se consuma asa de putin 0.0000003 grame... ai un alternator care acela trebuie sa fie invartit findca infraneaza motorul deoarece ai dat drumu la consumatori ... si pentru a nu se reduce turatia se injecteaza benzina ...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 10 Feb 2009, 19:29) Nu mai inteles am spus nu sunt de acord cu faza scurta cu faza lunga e ok iar ca sa economisesti treci pe xenon si punct ... Stai tu linistit ca nu se consuma asa de putin 0.0000003 grame... ai un alternator care acela trebuie sa fie invartit findca infraneaza motorul deoarece ai dat drumu la consumatori ... si pentru a nu se reduce turatia se injecteaza benzina ... nu ai pus virgula si iar nu se intelege ![]() Da bine nu consuma asa de putin dar oricum, nu cred ca merge nimeni cu faza lunga non stop... cred ca cel mai mult e folosita pentru flash-uri, si pentru rarele momente cand e ceata si o folosesti ca lumina de intalnire. Sunt multi care merg cu luminile aprinse si ziua... uite poate s-ar mai face economie cum zici tu... sa nu mai mergi ziua cu luminile aprinse si noaptea fara faza lunga sau proiectoare. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Eh, asa e djasu , mai poet, se exprima de nici el nu intelege.
![]() Revenind la consum, creste cu ceva de genul 0.1 litri/100km daca mergi cu luminile aprinse, deci nesemnificativ zic eu... ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Trecand cu vederea OT-ul, chiar mergeti pe ceata cu faza lunga aprinsa???
Si xenonul consuma mai putin decat ce? |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
djasu82 |
![]()
|
decat halogen !
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Mare lucru ca are consumul mai mic, doar nu ai la masina contor de lumina cum ai in casa ! Importanta e lumina care este produsa de fiecare in parte. Oricum nu cred ca e multa lume dispusa sa isi monteze xenoane pe dsn. Nici nu vad cum ar putea, avand in vedere ca sticla are striatii la greu pe ea.
Eu stiam ca la xenon trebuie sa fie sticla clara pentru a putea lumina corect. Liniile de pe sticla sunt pentru becurile normale si ajuta lumina sa fie directionata corect in toate partile. Pe cand xenon-ul se directioneaza singur din lupa , daca mai adaugi liniile de pe sticla atunci iese ceva care nu prea e legal. Dar cum mai nou se monteaza xenoane si in spatele blocului, nu trebuie sa ne mai mire nimic. Un kit bi-xenon( ca sa aveti si faza lunga nu de alta) se poate procura din cate vad acum foarte ieftin... chinezarii facute pe pluta evident. Un kit bi-xenon serios, cu siguranta are un pret de peste 200 euro. Nu vad ce rost ar avea o asemenea investitie. Adica nu stiu... poate am o gandire mai ciudata dar ca sa iti pui xenoane , trebuie sa ai pe ce, si aici ma refer ca masina sa fie in stare cat de cat buna. Sa aveti 3 tone de rugina pe ea, bari strambe, usi care nu se inchid, apa care intra prin ea, si sa va puneti xenoane...... ia ganditi-va si voi. Mai bine cu banii de xenoane reparati problemele urgente. Am mai vazut eu dacii 1310 care cred ca aveau xenoane. Sarea caroseria de pe sasiu, dar ce conteaza? aveau xenoane..... ![]() In concluzie xenoanele se pun pe o masina care sa fie ok. Nu zic ca nu sunt super nove care nu ar fii ok. Dar majoritatea sunt mancate de rugina si multe alte probleme, asa ca mai bine repari ce e de reparat intai apoi investitii de genul asta. This post has been edited by Maskatu: 12 Feb 2009, 15:47 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 12 Feb 2009, 16:40) Mare lucru ca are consumul mai mic, doar nu ai la masina contor de lumina cum ai in casa ! Importanta e lumina care este produsa de fiecare in parte. Oricum nu cred ca e multa lume dispusa sa isi monteze xenoane pe dsn. Nici nu vad cum ar putea, avand in vedere ca sticla are striatii la greu pe ea. Eu stiam ca la xenon trebuie sa fie sticla clara pentru a putea lumina corect. Liniile de pe sticla sunt pentru becurile normale si ajuta lumina sa fie directionata corect in toate partile. Pe cand xenon-ul se directioneaza singur din lupa , daca mai adaugi liniile de pe sticla atunci iese ceva care nu prea e legal. Dar cum mai nou se monteaza xenoane si in spatele blocului, nu trebuie sa ne mai mire nimic. Un kit bi-xenon( ca sa aveti si faza lunga nu de alta) se poate procura din cate vad acum foarte ieftin... chinezarii facute pe pluta evident. Un kit bi-xenon serios, cu siguranta are un pret de peste 200 euro. Nu vad ce rost ar avea o asemenea investitie. Adica nu stiu... poate am o gandire mai ciudata dar ca sa iti pui xenoane , trebuie sa ai pe ce, si aici ma refer ca masina sa fie in stare cat de cat buna. Sa aveti 3 tone de rugina pe ea, bari strambe, usi care nu se inchid, apa care intra prin ea, si sa va puneti xenoane...... ia ganditi-va si voi. Mai bine cu banii de xenoane reparati problemele urgente. Am mai vazut eu dacii 1310 care cred ca aveau xenoane. Sarea caroseria de pe sasiu, dar ce conteaza? aveau xenoane..... ![]() In concluzie xenoanele se pun pe o masina care sa fie ok. Nu zic ca nu sunt super nove care nu ar fii ok. Dar majoritatea sunt mancate de rugina si multe alte probleme, asa ca mai bine repari ce e de reparat intai apoi investitii de genul asta. mai inebunit si tu cu striatiile nu ai inteles ca sunt doua feluri de becuri xenon ! Unu e pentru faruri cu lupa si altu e pentru faruri cu reflexie... Striatiile au si ele un rol bine definit. Multi si-au pus xenoane care erau recomandate pentru faruri cu lupa de aceea bate ca dracu si se vede prost ! Cine si-a montat bixenoane cu reflexie nu au avut probleme lumineaza la fel ca un bec numai ca lumina e mult mai intensa ca distanta ... pe faza lunga ma refer plus ... sticla ramane rece si nu se mai cojeste in timp. This post has been edited by djasu82: 12 Feb 2009, 15:57 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Tocmai asta ziceam
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
eu tot dupa forum am loat indicatiile
![]() ![]() Attached thumbnail(s) tip_R_si_tip_S.JPG ( Size: 28.35k ) Number of downloads: 275 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai poza de tine este pentru h7, mai exact night guide. Dar am inteles ca cei de la philips au facut 2 modele de h7 night guide, mai exact unul pentru farurile cu sticla cu stratii, si altele pentru farurile cu lupa fara striatii. Probabil ai pus poza pentru ca la xenoane e cam la fel, doar ca difera codurile la ds2 si d2r.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
nu aveam pentru xenon dar sunt .... am vrut sa arat ca sunt 2 modele asa ca ... la comanda cand se face se cere bixenon cu reflexie... si cu asta basta ... ne punem si noi hiduri
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ca tot vorbim de "lumini" am si eu o nelamurire... am tot vazut in ultima vreme, chiar azi, un logan cu lumini foarte foarte albe, mai exact lumina aceea de xenon... luminau de cateva ori mai bine decat xp-urile mele. M-am chiorat in farurile lui incercand sa vad daca are sau nu xenoane... si surpriza nu avea. Erau becuri normale h4 din cate am vazut eu. Si nu e prima data. Ce becuri sunt astea?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
sa nu fie xenon dar sa fie pentru faruri tip lupa si sa fie montate pe faruri cu reflexie cum are si loganul.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pai loganul nu are linii pe sticla cum are super nova... ma rog are cateva.. la asta te referi? Eu din ce am vazut in far erau becuri normale... exista "xenon" care sa fie h4? adica identic cu becul de h4 dar sa dea lumina xenon? Pe aspad nu vad decat philips blue vision si zice la ele "lumina alb-bleu tip xenon "... dar ce am vazut eu era muuult mai luminat decat blue vision... doar eu am xp si sunt mai bune ca blue vision, deci blue vision pica din start.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
te referi la bec ? sau la suportul de prindere ? da pot fi H4 ca suport de prindere cum avem si noi la xp-uri. stiu ca nu au striuri decat cateva lini drepte si paralele.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
unde ati gasit panaramele alea de adaptoare ,peste tot (militari,razoare) nu le vand decat cu becurile lor ..va rog o adresa
|
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
Maskatu |
![]()
|
Incearca pe strada Muntii Carpati, se afla pe langa piata Rahova, sau la magazinele din rahova/sebastian. Trebuie sa gasesti.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
mama eu pana acolo trebuiesa traversez jumatate de bucuresti
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
am gasit intr`un final pe M`tii Carpati 3 ron bucata ...se pare ca eu am tras paiul cel mai mic
|
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
djasu82 |
![]()
|
important e sa-ti faci treaba !
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
Salutare!
Colegu' Maskatu! Referitor la becurile din farurile de la logan... Teai gandit macar o secunda ca sunt banalele becuri supradimenionate MADE IN CHINA de 100 de Watti!! Nu de alta dar stiu sigur pe unul care a intrat la mine in parcare si lumina toata fatada blocului de ziceai ca e xenon si mi-a aratat... Se numeau...HIPER EXTREME POWER 100/100(deci...niste noname) si l-au costat 50 RON din AUTOVIT! Cat despre acele inele adaptoare...am gasit in reteaua CONEX si mi-am cumparat vreo 10 bucati la pret de 25 DE BANI ...sunt bune...merg montate fara probleme...si ...sunt doar un CHILIPIR! Sa auzim numai de bine! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
pai la puterea asta care o are un bec loganisti nu risca sa isi arda intregu sistem electric ?
![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 17:42 |