Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
M.C. |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 614 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Cum un procesor tranformă energia electrică în energie termică în proporție de 100%, de ce n-ar fi și curentul redresat 100% continuu?
![]() |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(DragosP @ 16 Feb 2016, 13:32) Alternativ nu, pulsator, da. DC-DC PWM anyone? Dar sa nu ne mai batem capul. Ai dreptate, in Watt e corect in curent continuu si asa trebuie privita dracia aia. Imi cer scuze pentru interventie. QUOTE(GBX @ 16 Feb 2016, 13:36) Cum un procesor tranformă energia electrică în energie termică în proporție de 100%, de ce n-ar fi și curentul redresat 100% continuu? ![]() Este posibil dar nu intr-un dispozitiv de 20 USD. Oricum, inca nu mi-ai aratat unde se duce partea neconvertita in caldura in cadrul unui procesor. Arata-mi si sunt de acord. Aici nu imi cer scuze. This post has been edited by Liviu: 17 Feb 2016, 01:08 |
--------------------
.
.
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 614 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Voiam să spun doar că absolutul există numai în teorie. Prin postarea 13354.
This post has been edited by GBX: 16 Feb 2016, 15:09 |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Adevărul e că io încarc în mod obișnuit în fier, de la brichetă, 2 zmarfoane și 2 tablete. Restul zac în portbagaj și urmează. Mulțumesc bigii, e tot ce-mi doream
![]() This post has been edited by Markos: 16 Feb 2016, 22:51 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(Liviu @ 16 Feb 2016, 15:00) Pai se poate duce spre magistrala de adrese de exemplu. O parte din curentul absorbit de procesor nu este transformat in caldura, ci este trimis catre pinii de iesire. This post has been edited by paul_p: 16 Feb 2016, 23:19 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
El zicea de procesorul care procesează doar de dragul procesării.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Liviu |
![]()
|
Cum ziceti voi. Cand veti afla detalii despre cum functioneaza un procesor, cate surse de alimentare foloseste si care este rolul fiecareia, care componente consuma cat curent si din ce sursa si de ce, poate ca o sa va amintiti de postarile astea despre procesoarele care transforma 100% din energie in caldura ... poate.
Ma opresc aici. |
--------------------
.
.
|
|
DragosP |
![]()
|
Da ma, ca numai tu oi fi lucrând la sau cu ele.
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(Liviu @ 17 Feb 2016, 00:06) Cum ziceti voi. Cand veti afla detalii despre cum functioneaza un procesor, cate surse de alimentare foloseste si care este rolul fiecareia, Pusca calului in virful dealului. Ce legatura are numarul de surse cu asta? Si de ce crezi ca noi lucram cu lemne si ca doar tu ai patruns tainele surselor si ale curentului? ![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Liviu |
![]()
|
Am zis ca ma opresc, ma opresc. Voi continuati cu ce stiti voi, eu continui cu ce stiu eu. Daca vrea cineva explicatii detaliate despre microelectronica si analiza de putere intr-un procesor, putem dezvolta cu material documentat.
|
--------------------
.
.
|
|
paul_p |
![]()
|
Cu cea mai mare placere.
Si chiar nu inteleg de ce pleci de la premisa ca doar tu stapanesti subiectul si ca noi, ceilalti, suntem niste novici inspaimantati de asa ceva. This post has been edited by paul_p: 17 Feb 2016, 00:42 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Asta-i Liviu... da' in rest e baiat bun, sa stii.
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Liviu |
![]()
|
Nu plec de la premisa ca nu stiti, departe de mine gandul asta. Dar unele gogomanii tehnice vor ramane gogomanii tehnice.
Oricum, titlul topicului este "intrebari, dar mai putin tehnice". Daca vreti sa discutam despre microelectronica, putem deschide un topic separat si sunt dispus sa impartasesc cate ceva din cunostintele mele. Oricum, ca tema de gandire, daca energia consumata de un sistem nu se poate transforma decat in radiatie sau lucru mecanic, si un procesor nu efectueaza lucru mecanic si nu emite nici o radiatie in afara de cea termica si nici nu alimenteaza dispozitive exterioare producatoare de radiatii sau lucru mecanic, atunci unde e diferenta de energie pe care o cautati voi sa o explicati ? (hint: ea exista, dar este extrem de mica si nu se ia in calcul la dimensionarea cerintelor de disipare termica). Continuam pe topic dedicat daca exista cerere. |
--------------------
.
.
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 17 Feb 2016, 00:51) Oricat de ciudat ti s-ar parea, chiar si procesorul efectueaza lucru mecanic. Se pare ca tu privesti lucrul mecanic mult prea simplist, doar ca pe o deplasare a unui obiect palpabil pe o anumita distanta. Tot lucru mecanic este si deplasarea unei sarcini electrice pentru a creea o diferenta de potential pentru a comuta un pin de iesire al procesorului din 0 in 1 sau invers. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Liviu |
![]()
|
Lucrul ala mecanic de care zici tu nu generează decât căldură și are legătură cu permitivitatea electrica a mediului în care deplasezi sarcina . Hai sa nu ne pierdem în traduceri de termeni și în referințe.
Daca vrei sa fim exacți, înlocuiește "lucrul mecanic" din tema de mai sus cu "stocheaza sau transforma energia electrica în altă formă decât termica". |
--------------------
.
.
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 17 Feb 2016, 01:22) Lucrul ala mecanic de care zici tu nu generează decât căldură și are legătură cu permitivitatea electrica a mediului în care deplasezi sarcina . Hai sa nu ne pierdem în traduceri de termeni și în referințe. Sa avem pardon. Gresesti grav crezand ca tu comanzi un bit al magistralei de adrese doar cu caldura, fara sa transferi si ceva energie in exterior. Si chestia cu permitivitatea ai bagat-o fix ca nuca in perete, doar asa, ca sa fie ![]() PS: Ce anume ai tradus de ai pomenit de traduceri? This post has been edited by paul_p: 17 Feb 2016, 01:28 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Liviu |
![]()
|
O sa îți detaliez mâine. Și mai gândește-te la ce presupune comanda unui MOSFET dpdv energetic.
|
--------------------
.
.
|
|
paul_p |
![]()
|
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DragosP |
![]()
|
Cu de care channal?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
5
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Nțțțț,19
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
Liviu |
![]()
|
E cu litere, nu cu cifre
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
n si p, dar pe mine m-a distrat channal (Channel 5)
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Liviu |
![]()
|
Sunt prea tensionat se pare ... nu percutasem
![]() |
--------------------
.
.
|
|
DragosP |
![]()
|
Mai relaxează-te omule, mai relaxează-te!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Il chem la militie la un masaj?
![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 17 Feb 2016, 11:44 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 21:36 |