Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
bygy007 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.695 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 5 May 2017, 20:00) din cite stiu eu descarcatoarele sint bune unde apar variatii datorita traznetelor din apropierea cladirilor , casei reteleor de alimentare si nu fluctuatii de tensiune din alte cauze , eu am montat releu de protectie tensiune reglat intre 200si 240V care intrerupe tensiunea in casa , asa ceva Cineva mi-a pomenit de ele si mi-a dat un link tot spre magazinul din link-ul tau, spre un produs o-b-o. N-am acu' acces la mailul de lucru asa ca nu-l repostez. Acolo apare tensiunea la care protejeaza ca fiind 280V, deci cred c-ar proteja la orice fel de supratensiune. Am gasit si citit si pdf-ul ala, multam fain. Interesant ca la ai mei la casa exista deja descarcatoare din alea de prin 2009. Ma tot uitam la ele si nu stiam ce erau... acum am aflat! Sunt montate in tabloul general de distributie, inainte de intrarea alimentarii in casa. M-am uitat peste link. E interesanta chestia, mai ales ca se poate monta in tabloul de sigurante, dar ocupa 3 posturi, si eu am deja tabloul plin, mai putin un post. Teoretic as putea face loc, dar raman fara priza in hol, unde am montat una in tablou (singurul loc unde am putut s-o mai pun). Am vazut in schimb ca are destule review-uri negative cu privire la declansarea inoportuna. QUOTE(DragosP @ 5 May 2017, 20:24) Eu mi-am pus un varistor de 280Vca care se face muci la tensiunea aia și declanșează siguranța automată. Evident, DUPĂ siguranță. La cât costă (câțiva lei) merită cu prisosință investiția într-un pumn de piese... N-am inteles unde anume ai montat varistorul. Dupa siguranta, in tablou, sau la prizele pe care ai vrut sa le protejezi? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
monofazic ocupa 2 posturi , am montat chestia aia , de 40A , si declanseaza pe bune adica in caz de ceva nici nu se mai simte la bec variatia , ramii instant pe intuneric, pe butonul de mijloc iti da tensiunea la care a intrat protectia , mie imi este util , si afiseaza si tensiunea de alimentare , cam 230v
5 May 2017, 23:26: QUOTE(marksman @ 5 May 2017, 22:58) N-am inteles unde anume ai montat varistorul. Dupa siguranta, in tablou, sau la prizele pe care ai vrut sa le protejezi? la iesirea din siguranta un crac pe o iesire si alalalt pe cealalta iesire , cind ajunge la 280V se face sirma si declanseaza siguranta This post has been edited by bygy007: 5 May 2017, 23:26 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.695 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
In descriere scrie ca e monofazic. Ori e poza de la altul, ori chiar ocupa trei posturi: faza, nul, impamantare.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Marksman: așa cum a zis Bygy.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.695 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am si eu jucaria din link si sunt multumit.
Al meu a trebuit reglat dupa un multimetru calibrat ca arata putin eronat tensiunea. Din pacate este inutil si se va face praf in cazul tensiunilor foarte mari ca urmare a fulgerelor, iar un descarcator ar proteja de aceste tensiuni mari. Am tot zis ca voi pune descarcator dar inca nu i.a venit randul. Din ce am citit ar trebui pus cu fir foarte gros si scurt legat la pamant. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 5 May 2017, 23:27) In descriere scrie ca e monofazic. Ori e poza de la altul, ori chiar ocupa trei posturi: faza, nul, impamantare. ai dreptate este de 3 posturi , m-am uitat acum , de cind l-am montat eu am uitat 6 May 2017, 21:20: QUOTE(psychoo @ 6 May 2017, 06:01) Din pacate este inutil si se va face praf in cazul tensiunilor foarte mari ca urmare a fulgerelor, iar un descarcator ar proteja de aceste tensiuni mari. Am tot zis ca voi pune descarcator dar inca nu i.a venit randul. Din ce am citit ar trebui pus cu fir foarte gros si scurt legat la pamant. asta daca stai la curte si ai retea aeriana , la bloc nu trebuie sint pe partea de transformare la statiile electrice This post has been edited by bygy007: 6 May 2017, 21:20 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Am la firma mai multe caucioace vechi, stiti vreo firma care sa vina sa le ridice gratis spre reciclare?
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
marksman |
![]()
|
Pune un anunt la Bursa: "donez caucioace vechi, dar mai merg".
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.185 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit, dupa cateva telefoane, o firma - am trimis formularul pe mail.
Sa vedem cand si ce imi raspund (ma astept la "sunt prea putine", "trebuie sa facem contract", "nu avem masina in zona" etc etc). |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Trimite un mail bronzatilor locali. Aia n-au nevoie nici de contracte si nici nu fac figuri in privinta cantitatii.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Daca nu primesc raspuns favorabil de la o firma-doua, aplic metoda Marksman
![]() Sigur scap de niste Hakkapeliita, cu carne pe ele. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.695 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Sfatul meu ar fi sa nu le donezi ca ramai cu ele. Lumea devine suspicioasa si nu se baga.
Cere si tu 100 lei pe set. Intr.o saptamana le dai garantat |
--------------------
Ford
Focus
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
N-ai inteles:le preda la deseuri. Greu de acceptat ca ceva se poate arunca pur si simplu, nu? Adevarul e ca mai au carne pe ele. De la ultima gaina pe care au calcat-o.
This post has been edited by corbex: 9 May 2017, 21:53 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Navigand pe Emag, am intrat, de curiozitate, la pachetele pt revizie si surpriza: majoritatea pachetelor pt Logan 1,4MPI contin (cel putin in descriere) si filtrul de combustibil. Desteptii, care pun la vanzare asa ceva, nu au habar ca sistemul, low-cost, de alimentare nu are filtru de combustibil dupa pompa de alimentare?
Ma gandesc ca daca il au in descriere trebuie sa-l si vanda, altfel au probleme. Dar prostul care da banii ce face cu el, neputandu-l folosi? |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
psychoo |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 9 May 2017, 22:52) N-ai inteles:le preda la deseuri. Greu de acceptat ca ceva se poate arunca pur si simplu, nu? Adevarul e ca mai au carne pe ele. De la ultima gaina pe care au calcat-o. Ma refeream la metoda marksman. Am pus mai multe anunturi cu donatii, inclusiv la cauciucuri vechi pe care nu aveam unde sa le arunc si nu m-a sunat nimeni. Am pus apoi acelasi anunt, acelelasi poze cu pret de 110 lei negociabil. Le-am dat cu 100 lei in maxim 2 saptamani. Apropos, daca vrei am o bieleta de directie NOUA de ORIGINE de solenza. Am pus anuntul de o gramada de timp pe topicul dedicat si nu i-a trebuit nimanui ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Multumesc, nu prea mai am timp de masina, esti amabil!
Eu m-am gindit la firme specializate de reciclari. Sutele de mii de anvelope de la vulcamizari sint predate undeva. Nu ma gindeam la persoane fizice. This post has been edited by corbex: 10 May 2017, 11:32 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Caucioacele ard excelent in unele sobe iarna. Emana un parfum ametitor, greu de uitat dupa inhalare.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(corbex @ 10 May 2017, 11:31) Multumesc, nu prea mai am timp de masina, esti amabil! Eu m-am gindit la firme specializate de reciclari. Sutele de mii de anvelope de la vulcamizari sint predate undeva. Nu ma gindeam la persoane fizice. Sutele de mii de caucioace din vulcanizari ajung in centre gen REMAT de unde ajung la fabricile de ciment unde aunt arse si bagate in ciment, de aici si calitatea cimentului ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
bygy007 |
![]()
|
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(bygy007 @ 6 May 2017, 00:23) monofazic ocupa 2 posturi , am montat chestia aia , de 40A , si declanseaza pe bune adica in caz de ceva nici nu se mai simte la bec variatia , ramii instant pe intuneric, pe butonul de mijloc iti da tensiunea la care a intrat protectia , mie imi este util , si afiseaza si tensiunea de alimentare , cam 230v [...] L-am cumparat si eu, e cel de 32A insa, urmeaza sa fac o mica reforma in tablou, am constatat ca daca scot indicatorul luminos si decupez ultimul post liber imi incape si pot sa pastrez chiar si priza. La 32A inseamna ca duce 7,36 kW, iar in prospectul lui zice ca suporta 40A pentru maxim 10 minute. Sigurantele de pe bransament sunt de 32A, deci... |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Deci ce?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
marksman |
![]()
|
deci in cazul meu e suficient ala de 32A, ca Bygy zicea c-a pus unul de 40A.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bygy007 |
![]()
|
pai in mod normal siguranta de afara trebuie sa fie de 25A eu am pus de 40 din motive de siguranta
This post has been edited by bygy007: 11 May 2017, 19:57 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Siguranta se alege dupa conductorul folosit si modul de "amplasare" al acestuia. De ce ai pune o siguranta mai mare decat se specifica pentru un circuit casnic normal nu am idee. Poate doar daca vrei senzatii tari. Poti sa supradimensionezi tu conductorii in casa, aia de la EON vor folosi tot ce stiu ei ca trebuie la bransament asa ca siguranta generala tot de 25A e. Altfel risti sa le parlesti alora cablurile prin pereti. Usor de facut in ziua de azi cu plita electrica + cuptor electric + masina de spalat...
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
marksman |
![]()
|
La mine generala e de 32A. Asta pare sa fie conform cu ce retin ca am vazut in proiect, putere maxima absorbita de la retea: 7,5 kW.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bmwh548 |
![]()
|
O fi, eu am zis 25A ca asta era in tabloul general cand m-am uitat ultima data.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bygy007 |
![]()
|
da siguranta de afara e de 25 , (calibrata cu sirma sau nu ca nu mai stiu
![]() |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 13:40 |