Aparat de facut paine, acasa
![]() ![]() ![]() |
Aparat de facut paine, acasa
neumann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
||
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|||
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
urmatoarea treaba cred ca e despre pejte
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Pocăiți-vă!!
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(maho @ 24 Jan 2012, 10:23) Daca te referi la vinurile "de firma", asa o fi, nu ma pronunt. Dar la (dau un singur exemplu concret) zaibarul care se face pe la soacra-mea in Oltenia, nimeni nu adauga zahar, sulfiti sau alte chestii care sa-l protejeze de o viitoare oțeteala. De aia si are nevoie de conditii mai stricte de pastrare (sa nu ia aer, si suficient de racoare). E drept ca zaibarul nu e un vin pt. cei cu pretentii, ci unul "ieftin". Eu il prefer. ![]() La tarii, nu cred ca cei care produc palinca curata "ajuta" gradele cu zahar, asta se obtine din dubla distilare. Zaharul, fiind un produs rafinat, excede cadrului natural, "bio". Repet, eu vorbesc de "productia proprie", cazul celor care prefera mai puțin si bun (natural), nu mai mult. Evident, si fructele trebuie culese cand sunt f. coapte... E aproape imposibil sa ajunga, an de an, boaba de strugure la cantitatea corecta de zahar pentru un anumit soi de vin. Ba e prea mult soare si nu-i apa, ba e apa si nu-i soare si tot asa. Sunt o gramada de conditii de indeplinit pentru a iesi un vin adevarat fara sa pui nimic in el. Inclusiv in vinurile "alea bune" de le pomeniti voi. Nu sta nimeni sa arunce mii de tone de strugure pentru ca-i mai trebuia broaboanei un mg de zahar. Despre vinul absolut curat si care nu se caseaza daca-l tragi repede in bidoane mai mici, iar am ceva retineri. La fel, e aproape imposibil ca intr-o vie sa nu fie catva ciorchini mucegaiti. Mai mult decat suficient pentru a compromite tot vinul. Am vazut eu, si nu la o singura persoana, "vin neajutat, sanatos tun si curat nevoie mare". La inceput te cam speli cu el pe dinti dupa care-l baga la tuica, ca se caseaza cu tot trasul lor cu tot. Pentru a se evita casarea se baga sulf chiar din timpul zdrobirii si tescuirii. Omoara mucegaiul care mai tarziu va casa vinul si totodata se elimina din vin prin fierbere si prin depunerea-n drojdie. A, ca romanul pune cantitatile dupa ureche sau dupa cum l-a invatat vecinul care a vazut la ta-su care a invatat de la bunica-su care facea cel mai bun vin din judet, e alta mancare de peste. QUOTE(kaspersky @ 24 Jan 2012, 20:56) Daca e complet netratat ai 90% sanse sa se caseze. Pentru ca romanul e iscusit in toate. Doar facea tuica la oala de presiune, pe aragaz. N-are recipiente adecvate, nu-s toate la fel, nu are beci, nu are temperatura si lumina propice vinului, nu stie cand si cum si de cate ori sa-l traga si tot asa. Plus de asta, netratat fiind, de frica sa nu se strice il bea prea repede. ![]() In mod normal, daca vezi ca incearca s-o ia din loc (si aici nu te opreste nimeni sa scoti vin intr-un pahar si sa-l lasi pe masa pentru a-l verifica) se ridica pe la 70 de grade (parca) apoi se raceste brusc. Dar apuca-te si fa asta in boxa din bloc, fara sa tii vinul la aer. Si-acum imi aduc aminte cum mi-a adus un moldovean "vin bun", facut de el la bloc, fara zahar, fara nimic. Am baut vreo 4l singur dupa care, de nervi ca nici nu ma pilesc, m-am dus si mi-am luat doua beri strong. Cu litrul ramas am acrit ciorba. Poate muta cineva tampeniile astea pe topicul dedicat. ![]() Si acum, a calculat cineva cat consuma aparatul de facut paine? |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
P=UxI
![]() Nu cred sa fie modele cu puteri sub 500 de w. This post has been edited by corbex: 25 Jan 2012, 09:41 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.181 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da , dar trebuie tinut cont ca rezistenta aia sau motoru nu merge tot timpu , daca tot vrei sa vezi cit consuma , mai faci o investitie in asta
This post has been edited by bygy007: 25 Jan 2012, 16:29 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
De banii aia iau faina de fac paine 3 luni.
|
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Va complicati. Consuma 0,5 kg de faina si ceva apa.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.181 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pai la consum cantitate , se mai adauga si h ( de la hora) ia de invata sa nu mai fii repetent
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Definitia puterii la care ne-ai trimis, are la bibliografie anul 1965. In mod sigur s-a mai schimbat puterea de atunci.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
corbex |
![]()
|
500 de w, pe durata a doua ore de functionare, cit coci o piine, da un KWh. Iei ca reper becul de 100. O masina de piine, colt cu stefan cel mare, consuma cit 5 becuri
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
lautrec |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 February 05 From: Cluj Napoca ![]() |
asta e scuza celor ce baga zahar ca stiu ei ca trebuie:
QUOTE(Victoras2001 @ 25 Jan 2012, 06:17) E aproape imposibil sa ajunga, an de an, boaba de strugure la cantitatea corecta de zahar pentru un anumit soi de vin. Ba e prea mult soare si nu-i apa, ba e apa si nu-i soare si tot asa. Sunt o gramada de conditii de indeplinit pentru a iesi un vin adevarat fara sa pui nimic in el. tocmai din aceste motive, vinul poate fi intr-un an sec si in alt an demisec, vb de acelasi soi. sau poate fi in acelasi an un lot sec si mai tare si altul demisec si mai slab alcoolic, depinde cand oprim fermentarea si ce procent din glucide se transforma in alcool. exemplu: poate avea alcool 12,5 % si sa fie putin mai dulce sau 13,5 % si mai sec. astfel se regleaza si nu adaugand zahar. |
--------------------
Dacia/Seat/Suzuki
Logan/Toledo/GS500E
2007/2008/1993
- Lautrec
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Categoric DA!. Tamaioasa si otonelul sunt slabe si seci in timp ce feteasca alba e dulce si tare. Asa e soiurile astea pacatoase. In ultimii ani am baut numai tamaioasa romaneasca seaca. si feteasca neagra dulce. La 13,5 grade se apropie de tuica munteneasca.
![]() Despre aparatul de facut paine, am cam priceput. Trei ore si patruzeci, adica spre doi lei. Him, acceptabil. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Asta-i izolat printre troiene si ne povesteste despre vin si paine
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
lautrec |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 February 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Un ardelean merge la niste rude indepartate prin Muntenia. Si un muntean veche cunostinta din copilarie, il zareste si-l striga:
-Ioaane!! Ioaane! vino bre pana la mine acasa, ca facui o tuica buna, buna de tot. 38 de grade, te lingi pe bot, nu alta. Se uita Ion lung la el si-i zice: -Bai, aia-i febra nu tuica!! |
--------------------
Dacia/Seat/Suzuki
Logan/Toledo/GS500E
2007/2008/1993
- Lautrec
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 26 Jan 2012, 01:01) Puterea trecuta pe aparat e puterea maxima pe care acesta o absoarbe de la retea. dar la ciclul ala de 3h40min nu merge la putere maxima decat ultimele 50 si ceva de minute cat coace, si -cumulat- cateva minute in restul programului cat incalzeste putin "incinta", plus ce mai papa motorul cat se lupta cu molusca... Estimarea mea ochiometrica e de sub 1 kWh pe programul ala. PS: ai posibilitatea sa scanezi cartea de retete? ![]() This post has been edited by GoGu: 26 Jan 2012, 01:16 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pentru tine ii fac poza pagina cu pagina.
![]() 22.JPG ( Size: 801.04k ) Number of downloads: 247 33.JPG ( Size: 887k ) Number of downloads: 261 44.JPG ( Size: 895.71k ) Number of downloads: 231 55.JPG ( Size: 866.96k ) Number of downloads: 225 Petele de ulei erau din fabricatie. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 26 Jan 2012, 01:57 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
![]() Daca poti face asta, pune aici, pe topic, sa se inspire si altii ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Am facut cozonac dupa reteta dupa care face soacra-mea in cuptor.
75ml ulei 250ml lapte 75g zahar- data viitoare pun 120 ca nu mi s-a parut destul de dulce 500g faina jumatate 650 si jumatate trinula (000) Am bagat ingredientele in utilaj, am setat masina pe programul de paine dulce pe greutatea de 0.9kg si rumenire medie. A iesit super OK Daca vreti cu umplutura, inainte de ultima dospire se scoate aluatul din utilaj, se intinde putin se pune umplututa , se ruleaza, se scoate paleta din cuva, se unge axul cu putin ulei si se pune aluatul inapoi, dupa care se lasa masina sa-si continue programul. This post has been edited by cielo99: 26 Jan 2012, 07:53 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
corbex |
![]()
|
Numai bulanjeri pe topicul asta.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
cum naiba m-am maritat eu cu un nepriceput?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Aia priceputi au (de regula) neveste habarniste in ale gatitului. Daca voiai unul, il puteai crea (il lasai sa rabde de foame).
![]() This post has been edited by Wolfman: 26 Jan 2012, 10:32 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
corbex |
![]()
|
Se zice ca femeile sint de doua feluri. Cele care gatesc bine si cele care fac pofta de mincare. E un mister cum se asociaza ele cu barbati complementari.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
din ciclul muartea de 8 inchi:
de ce barbatii insurati sunt grasi: burlacul vine acasa, deschide frigiderul: 'aceeasi mancare...' si se duce sa se culce. insuratul vine acasa, se duce sa se culce: 'aceeasi femeie...' si se duce sa manance. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
ha ha..e vechi bancu'..
![]() ![]() 26 Jan 2012, 10:51: QUOTE(Wolfman @ 26 Jan 2012, 10:31) Aia priceputi au (de regula) neveste habarniste in ale gatitului. Daca voiai unul, il puteai crea (il lasai sa rabde de foame). ![]() f corect..am fost toanta si am ratat momentu'..acum e tardiv.. This post has been edited by iulia_boris: 26 Jan 2012, 10:51 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
Baietii astia stiu despre cuursurile reeducative din familie. Se bazeaza pe inclinatia nativa a barbatului catre dulce. Se aplica cu determinare deviza "vrei desert, faci tu ciorba!".
Asa au aparut marii bucatari. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cielo99 @ 26 Jan 2012, 07:50) Am facut cozonac dupa reteta dupa care face soacra-mea in cuptor. 75ml ulei 250ml lapte 75g zahar- data viitoare pun 120 ca nu mi s-a parut destul de dulce 500g faina jumatate 650 si jumatate trinula (000) Am bagat ingredientele in utilaj, am setat masina pe programul de paine dulce pe greutatea de 0.9kg si rumenire medie. A iesit super OK Daca vreti cu umplutura, inainte de ultima dospire se scoate aluatul din utilaj, se intinde putin se pune umplututa , se ruleaza, se scoate paleta din cuva, se unge axul cu putin ulei si se pune aluatul inapoi, dupa care se lasa masina sa-si continue programul. drojdie? .... de care si cata? |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 00:02 |