Diesel sau benzinara ?
![]() ![]() ![]() |
Diesel sau benzinara ?
hash |
![]()
|
||
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Teroare mare cu benzinarii ... interpreteaza totul dupa cum le place !
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Deh, fie cioara-si apara puiul, cat de chior o fi
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca ambele motorizari au plusuri si minusuri (nu aceleasi).
Fiecare a ales in functie de preferinte (unii vor cuplu/consum redus, altii vor mai multa "liniste" si accelerari mai rapide (discutabil...)). Am senzatia ca totusi unii "benzinari" n-au avut "mălai" pentru un diesel care e mai scump ca pret si revizii, au ales benzina (si mai si alimenteaza de 50 de lei) si vor sa demonstreze celor cu diesel ca de fapt motorul otto este cel mai tare. Fiind pe daciaclub pot spune ca dacia tot dacie este si va ramine, dar unii vor sa-i convinga pe ceilalti ca de ex. Loganul lor e mai Logan decit al altora. De stricat... toate se strica mai devreme sau mai tirziu indiferent de marca/pret ("cad" ele navete spatiale...). Multi vor sute de cai putere, desi sint sigur ca nici pe cei (citeva zeci de cp) habar nu au sa-i folosesca si-i puteti vedea zilnic in trafic. Ce mai "tura-vura"... pina la urma (Loganul) este aceeasi masina pe care o injuram/iubim/lăudăm si daca ea (maisina) nu demonstreaza mare lucru incercam sa-i crestem "performantele" postind "argumente" care mai de care mai trăsnite. Functia de baza a masinii este sa te transporte de la punctul A la punctul B in conditii rezonabile de pret, confort si siguranta. Restul sint "fineturi" nesemnificative... Părerea mea... hâc! |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 2 May 2009, 06:40) Teroare mare cu benzinarii ... interpreteaza totul dupa cum le place ! Acum na, vorba lui hash, fiecare cioara isi apara puiul. O data ce ti-ai luat tractorul, nu poti sa vii aici sa te plangi de afacerea proasta pe care ai facut-o ![]() ![]() Decizia de a lua benzina sau diesel e motivata de multe aspecte. Daca pe mine ma costa mai putin in suma totala, pe 5 ani, achizitia, intretinerea si combustibilul unui v8 de 350 de cai pe benzina sau lpg decat a unui diesel de 140 de cai, fii sigur ca nu imi iau diesel doar pentru ca imi consuma mai putin. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Cati din cei care au benzina au facut calcul? Si invers, cei cu diesel?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu n-am făcut și n-o să fac vreodată. Pe mine mă interesează liniștea la viteza de croazieră, și accelerarea fulminantă în 7000 rpm. Consumul mă lasă rece. De aia urmează un motor de 2400 cmc benzină.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
QUOTE(adip @ 2 May 2009, 03:21) Acum na, vorba lui hash, fiecare cioara isi apara puiul. O data ce ti-ai luat tractorul, nu poti sa vii aici sa te plangi de afacerea proasta pe care ai facut-o ![]() Decizia de a lua benzina sau diesel e motivata de multe aspecte. Daca pe mine ma costa mai putin in suma totala, pe 5 ani, achizitia, intretinerea si combustibilul unui v8 de 350 de cai pe benzina sau lpg decat a unui diesel de 140 de cai, fii sigur ca nu imi iau diesel doar pentru ca imi consuma mai putin. Eu nu imi apar "puiul". Incerc sa fiu cat de cat obiectiv. Am si benzina, si diesel, am condus si alte masini atat pe benzina, cat si pe motorina. In afara de costuri de intretinere putin mai mari (datorate filtrului de motorina), zgomotul de "tractoras" cand este motorul rece (cel putin HDI-ul mi se pare destul de silentios, insa nu va fi niciodata precum benzina), sunt alte multe avantaje pe care benzina nu le ofera (cuplu, consum redus, si mai ales pret de revanzare). Deocamdata in Romania toate merg pe dos : motorina mai scumpa decat benzina, pret de revanzare dieselara egal cu benzinara. Insa si la noi se vor regla aceste aspecte (sper) si va fi totul precum afara din acest punct d evedere. Personal mi-am cumparat Diesel pentru ca stau foarte mult in afara tarii cu masina si merg foarte mult. Cu Solenza am facut 92k km in 4.5 ani. Si cum spunea MAERSK ... fiecare cu prioritatile lui, cu bugetul lui. Bafta ! This post has been edited by adrian_c: 2 May 2009, 13:18 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sa sti ca si afara motorina e mai scumpa decat benzina
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
77sky |
![]()
|
![]() Membru ocazional Group: Members Posts: 182 Joined: 22 March 08 ![]() |
Si cand te gandesti ca prin procesul tehnologic iese mai ieftina motorina decat benzina...Ce profituri inregistreaza unii
![]() Sa nu uitam ca in mai toate tarile a crescut marja marfurilor transportate auto (implicit crestere majora a cererii) |
--------------------
_
_
_______________ Logan Ambâț 1.5 DCi, 70HP (dopat la 95), JR5 AH, vara lu' 2007 nasterea & "Taz" 1.6 dCi 160 CP, Ints EDC, tot vara, dar lu' 2016
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
teoretic iese mai ieftina, practic iese mai putina. Cu alte cuvinte, productia e aceeasi dar cererea mai mare, si de aici pretul crescut.
daca n-ar fi taxele asa de mari, cred ca un benzinar >2000cmc pe GPL ar fi minunat |
--------------------
Dacia
1300
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 2 May 2009, 21:15) in Romania toate merg pe dos : motorina mai scumpa decat benzina Cred ca sunt din ce in ce mai putin tarile unde motorina e mai ieftina. Mai peste tot, cu putine exceptii (v. Franta) motorina e mai scumpa. In unele locuri diferenta e atat de mare incat nu o prea simti la buzunar fata de benzina, de unde si singurul avantaj al motorinei (costul combustibilului mai mic pe kilometru) paleste. Si daca nici la pompa nu ma costa mai putin, la ce doamne iarta-ma sa-mi mai iau diesel? |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Ov |
![]()
|
pentru cuplu
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
adip |
![]()
|
De ce? Ca sa ma bage in scaun intr-una si sa imi scartaie scaunul mai tarziu?
|
--------------------
*
*
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pentru cuplu există cutia de viteze.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
e adevarata vorba aia romanu sa aiba masina cat mai mare si cat mai puternica ,nu ca ar cara ceva cu ea
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
acum cateva zile m-a dat un prieten cu un X5, 3.0 benzina, timp 0-100 kmh fix cat al passatului tdi pe care l-am condus inainte si nu se compara, ma baga in scaun mult mai tare dizelul. si soferul schimba vitezle la 6000 rpm la x5, pana in 4000 rpm era MOARTA. sa zic si cat era consumul ?
![]() se auzea misto motorul ce-i drept ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 2 May 2009, 19:56 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ciudat, ai simțit cum te bagă în scaun un 747? Și nici măcar nu e diesel...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Cu avionu' n-am "mers" inca,da' am auzit ca e misto
consuma mult oricum.. |
--------------------
Ford
focus
|
adrian_c |
![]()
|
QUOTE(Ov @ 2 May 2009, 17:50) sa sti ca si afara motorina e mai scumpa decat benzina ![]() ![]() Daca vrei ceva preturi, hai sa iti spun : Germania : benzina - min. 1.2 €, motorina min. 0.9 € Belgia: benzina - min. 1.15 €, motorina min. 0.89 € Franta: benzina - min. 1.2 €, motorina min. 0.9 € Sunt preturi pe care le-am vazut in utimele 2 saptamani in benzinarii Shell, Esso, BP, Total, Texaco din cele 3 tari in orase. Pe autostrazi ambele sunt putin mai scumpe, insa motorina ramane mai ieftina cu minim 20 eurocenti. Bafta ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
|
|
Ov |
![]()
|
QUOTE(MAERSK @ 2 May 2009, 20:59) prefer curbele luate cu masina, fie ea si benzinara ![]() @adrian_c: nu stiu de ce ramasesem cu impresia ca-i mai scumpa motorina afara, dar ma rog, nu sunt sigur, nu ma bag ![]() This post has been edited by Ov: 2 May 2009, 20:06 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cel mai bine simti curbele cu Dacia... se apleaca la fel ca o barca si nici nu ai nevoie de viteza pentru senzatii extreme
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
ArtVandelay |
![]()
|
GPL 1.68 lei
![]() |
--------------------
Ford
focus
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 2 May 2009, 09:15) Eu n-am făcut și n-o să fac vreodată. Pe mine mă interesează liniștea la viteza de croazieră, și accelerarea fulminantă în 7000 rpm. Consumul mă lasă rece. De aia urmează un motor de 2400 cmc benzină. Ei bine, unii fac calcule. QUOTE(Ov @ 2 May 2009, 18:50) sa sti ca si afara motorina e mai scumpa decat benzina ![]() ![]() Olanda: motorina 0.99 eur, benzina 1,33 eur. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
tot nu ai invatat cum e la romania
![]() Legat de benzinele astea ce am auzit ca nu se mai deconteaza benzina la firme ? This post has been edited by C@talin: 2 May 2009, 21:07 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
@catalin ceea ce ai spus tu cu scumpirea motorinei se intampla oriunde in lume pentru orice produs, si nu e o anomalie. nu vei vedea niciodata sa scada pretul vreunui produs daca are o cerere foarte mare, ci din contra.
uite un exemplu: o solenza second hand, scala 2004, pana in criza cand piata auto sh (dar si cea de masini noi) mergea bine, era o masina supraestimata din punct de vedere al pretului, valorand cam 4000euro. cand a venit criza si cererea a scazut, ca omul nu mai face investitii din cauza instabilitatii economice, aceeasi masina valoarea cam cu 1000euro mai putin. iar la decontare eu stiu ca aceasta nu se va mai face in cazul tuturor combustibililor... |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
se pare ca tema a devenit brusc una economica.... de fapt nu ma mira, mai ales ca mai nou masinile sunt fabricate de economisti nu de ingineri... oh well
![]() This post has been edited by SSilent: 2 May 2009, 21:45 |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
C@talin |
![]()
|
ok
![]() ![]() da la toate combustibilele,io mis un benzinar inrait:P si mereu zic benzina la orice ![]() This post has been edited by C@talin: 2 May 2009, 21:48 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
adip |
![]()
|
QUOTE(ArtVandelay @ 3 May 2009, 03:56) acum cateva zile m-a dat un prieten cu un X5, 3.0 benzina, timp 0-100 kmh fix cat al passatului tdi pe care l-am condus inainte si nu se compara, ma baga in scaun mult mai tare dizelul Compari mere cu pere. Pune tedeii-ul ala pe X5 si dup-aia mai vorbim. |
--------------------
*
*
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(SSilent @ 2 May 2009, 21:45) se pare ca tema a devenit brusc una economica.... de fapt nu ma mira, mai ales ca mai nou masinile sunt fabricate de economisti nu de ingineri... oh well ![]() n-a devenit nici o tema economica, doar am explicat o chestie, care n-are nici o legatura cu faptul ca unul isi va cumpara benzinara, si altul diesel ![]() |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:44 |