PREMIERA ABSOLUTA !, UIS-ul Romanesc de Dacie monocorp
![]() ![]() ![]() |
PREMIERA ABSOLUTA !, UIS-ul Romanesc de Dacie monocorp
1055 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 22 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|||
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Reduci debitul prin UIS, plus ca ai de doua ori "aer fals": 1 uis, 2 stut.
Stutul trebuie astupat. (cel de pe galerie) |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Lasa ca are noxe la dublu
![]() Daca e proiectat corect isi face treaba foarte bine . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Unde zic eu ca are noxe la dublu? spun doar ca trebuie astupat. Cred ca am montat vreo 20 de bucati.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
1055 |
![]()
|
Imi puteti descrie o metoda reversibila de astupare a stutului ?
This post has been edited by 1055: 21 Nov 2010, 20:18 |
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(1055 @ 21 Nov 2010, 20:17) Se poate fileta stutul , stutul este de Al cu filet exterior conic ....... se demonteaza de pe motor si se fileteaza interior cu M4 sau M5 ,(numai retin exact metricul care l-am facut la mine ), apoi pe surubul care va fi infiletat in interiorul stutului se aplica silicon de temp inalte si aia e ...... preferabil se infileteaza stutul in galerie , are profil hexagonal interior apoi surubul ! Bafta ! |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
Sau mult mai simplu, pui un dop ca ala de la blocul motor de la circuitu de racire, e acelasi filet conic si de potriveste la fix.
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
mai bine tragi servo la el si astupi pe cel de la cil 2, astfel la o eventuala defectiune la servo nu mai dezechilibrezi motorul (asta daca ai sevofrana)
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
1055 |
![]()
|
Treaba asta cu servo de la stut suna chiar interesant, chiar are efect ? care este de fapt treaba cu servo si cum functioneaza ?
|
--------------------
Dacia
Dacia
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
da , oricum il trage dar e impartit de toti cilindri,nu spun sa se mearga cu servo defect
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Cīt timp am avut aceasta īmbunatatire la carburator am fost foarte multumit.Am dat-o la rabla dar īmbunatatirea i-am dat-o unui prieten si nu mi-a reprosat nimic pīna acum.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
Komissar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 30 June 09 ![]() |
Salutare,
Sunt si eu interesat sa confectionez un UIS, dar un lucru imi este neclar - admisia de aer spre UIS de unde se realizeaza ? - Atmosferic ? (deci se poate spune ca UIS-ul trage "aer fals" ) sau din alta parte ? Va rog, nu radeti - eu nu am Dacie si nu cunosc detaliile. Am un Volkswagen Broscuta ( 1965) si un Volkswagen 1600 (1972) carora le-am pus carburatoare de dacie ![]() Si as fi interesat sa aplic si UIS-ul. |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
mihai1677 |
![]()
|
Uis-ul recircula gaze arse. La dacie de la capac culbutori se imparte in doua deasupra carburatorului, si dedesupt.
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
Komissar |
![]()
|
Gazele arse sau gazele de carter ?
Poate cineva sa puna o poza detaliata pt. a intelege cum vine, si a ma gandi cum pot aplica asta la masina mea ? Merci. |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
mihai1677 |
![]()
|
gaze carter
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
Ba nu recurcula uis-ul nimic.Rolul lui e de a omogeniza amestecul benzina/aer la relanti mai bine fata de situatia cu o singura gaura in pata calda.Prin acel furtul,de la carb la flansa trece aerul la relanti,incearca sa-l astupi la relanti sa vezi cum moare motorul.
|
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|
Komissar |
![]()
|
Repet... nu am Dacie. ... carburatoarele le am montate pe volkswagen-uri vechi. Nici macar nu am folosit pata calda de sub carburator... si merg.
Am fost facut curios ... o sa o instalez. Dar, ma repet - poate cineva sa-mi arate exact unde vine furtunul de aer de la pata calda ? - atat in varianta standard cat si UIS ? Merci. |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
hai ca vad ca altora le e lene sa puna ceva in detaliu aici, asa ca iti raspund eu.
in poza cu motorul ai trei chestii colorate de mine in paint. una e cu rosu, si acela e furtunul care vine de la capacul culbutori si pe unde vin gazele din carter. acesta intra intr-un T, colorat acolo cu verde. T-ul se leaga si la carburator, la corpul superior. nu stiu ce ai facut tu cu acel stut din carburator dar daca nu ai pus T-ul poate l-ai astupat de tot. cu galben vine cealalta ramificatie a T-ului respectiv, care la montajul original de pe dacie (fara UIS) se poate conecta in doua moduri. Ori intr-un stut din galeria de admisie (pentru flansa pata-calda cu doua stuturi) ori in cazul in care este flansa cu trei stuturi la al treila stut din flansa. Flansele pata calda de dacie au doua stuturi pentru circulatia apei si eventual al treilea care e de fapt un canal prin care vin gazele din carter. in a doua poza ai o schema a acestui UIS. E foarte simplu de facut, doar ca trebuie lucrat ingrijit. Eu l-am facut pe al meu fara niciun fel de strung, doar cu o freza tip Dremel. Furtunul reprezentat cu galben in prima poza se leaga la UIS la al treilea stut din pata calda, cel pe care scrie "intrare aer". Neaparat trebuie sa iti iei flansa cu trei stuturi ca altfel muncesti mai mult. Acest dispozitiv merge foarte bine si asigura omogenizarea amestecului aer/benzina la turatii mici si medii si din aceasta cauza poti sa inchizi si mai mult surubul de benzina rezultand un relanti mai stabil la turatie mai mica si consum mai mic. This post has been edited by payty: 16 Dec 2010, 05:34 Attached thumbnail(s) motor.jpg ( Size: 937.46k ) Number of downloads: 1040 schema_de_functionare.jpg ( Size: 20.04k ) Number of downloads: 1095 |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
|
|
krapcarasu |
![]()
|
nu cumva ai racire cu aer la vw?
This post has been edited by krapcarasu: 16 Dec 2010, 11:08 |
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
Komissar |
![]()
|
Da ... am racire cu aer.
Stutul mare de pe carburatorl Carfil l-am folosit la Broscuta (singur carburator) pt. a conecta furtunul gazelor de carter. Broscuta ( maj. modelelor ) are acest furtun conectat in mod normal la filtrul de aer, care e de fapt cam acelasi lucru. Pata calda la broasca se realizeaza prin circularea gazelor de esapament printr-o teava "lipita" de galeria de admisie. La al doilea VW ( 1600 Variant am pus si niste poze cu el, motorul este in spate sub "chepengul" ce se vede in poza cu haionul deschis) am 2 carburatoare, initial Solex (oarecum similare cu cel de pe Dacia 1100) pe care le-am inlocuit din cauza ca Solex-urile originale erau foarte uzate) am instalat 2 Carfil-uri. Galeriile nu au pata calda, deoarece sunt foarte scurte si se incalzesc de la chiulase. Gazele de evacuare carter sunt trimise in filtru. Stuturile de pe Carfil-uri le-am astupat cu dop-uri. Niste poze cu motorul sunt aici: http://www.daciaclub.ro/Reglare-canitate-spritz-t200182.html Pur si simplu, pana acum nu mi-am imaginat ca acea flansa de la Dacia ar putea sa introduca o gaura in galeria de admisie, sub clapeta de acceleratie. Era de neconceput pt. mine ![]() Indraznesc sa intreb in continuare: DE CE la Dacie gazele sunt trimise SUB clapeta de acceleratie ? Este cumva un fel de UIS primitiv ? Attached thumbnail(s) typ3.jpg ( Size: 125.71k ) Number of downloads: 976 2.jpg ( Size: 142.92k ) Number of downloads: 910 4.jpg ( Size: 153.78k ) Number of downloads: 929 |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
payty |
![]()
|
nu e un uis primitiv, dar o posibila explicatie este ca sa se faca presiune prea mare atunci cand motorul sta la relanti. daca ai lega direct furtunul de la capacul de culbutori la acel stut mare din carburator s-ar putea sa sara dopul de la ulei in cazuri mai nefericite de filtru de aer mai imbacsit si motor care e mai uzat si are scapari mai mari de gaze in carter. pentru asta, cel mai bine e sa li se dea posibilitatea acestor gaze sa fie absorbite de motor in orice conditii. Sub clapeta de acceleratie oricum e depresiune deci e locul cel mai bun.
Acel furtun care vine din T catre galerie are si o duza de plastic calibrata in interior. |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Daca furtunul de la capacul culbutorilor ar fi legat direct la stutul mare de la carburator de care vorbiti si doar acolo,s-ar murdari carburatorul si s-ar infunda cu depuneri de la gazele din carter.E drept ca la Dacia doar o parte se duc in galeria de admisie si de ce acolo,a zis payty.O parte tot ajung in carburator pe acel stut si tot se murdareste carburatorul la motoarele cu o oarecare uzura.Filtrarea acelor gaze prin trecerea prin filtrul de aer ar inlatura murdarirea,dar ar infunda mult mai rapid filtrul.Asa ca s-a renuntat la idee.La aotomobilele mai vechi erau filtre cu baie ulei care nu aveau aceasta problema,care nu se infunda repede de la particulele de fum ale masinii din fata si care au si eficienta maxima.Trebuiau doar spalate cu petrol sau benzina din cand in cand.Atunci gazele din carter puteau fi perfect filtrate prin filtrul de aer si intrau toate prin carburator lasandu-l perfect curat.Doar ca e mai comod sa inlocuiesti un element de hartie si e si consumabil,creaza vanzare.
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
GoldMD |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 24 August 12 From: Iasi ![]() |
Imi pare rau ca dezgrop threaduri de acum 2 ani, dar dupa atat timp, la ce concluzie ati ajuns? De UIS am inteles ca merita absolut, dar elica modificata cu 4 pale, merita lasata?
|
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Daaa .. elica fiind montata deasupra UIS-ului .. imprima un efect initial turbionar amestecului iar uis sa zic asa , il "sparge" si mai mult iar amestecul fiind mai omogen ,arde mai complet !!!!
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
NU, UIS are grija de emulsionarea amestecului relanti, "elica" de amestecul la restul regimurilor.
La 2000 rpm, amestecul are viteza mult prea mare ca sa mai fie influentat de turbionul generat de UIS. In plus, debitul prin UIS la deschideri de clapeta mari devine insignifiant. Nu crezi? Accelereaza la 2000 apoi stranguleaza furtunul UIS. This post has been edited by diaconuliviu: 5 Jul 2013, 11:33 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
alexclaudiu2003 |
![]()
|
muie_in_gatii_matii Group: Validating Posts: 15 Joined: 4 September 08 From: Bucuresti ![]() |
ce inseamna UIS ?? am citit primele pagini si nu am inteles nimic.
|
--------------------
cazan_ca_mama
muie_in_gatii_maica-mii
muie_in_gatii_maica-mii
- muie_in_gatii_maica-mii
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Minel |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 4 Jul 2013, 13:40) NU, UIS are grija de emulsionarea amestecului relanti, "elica" de amestecul la restul regimurilor. La 2000 rpm, amestecul are viteza mult prea mare ca sa mai fie influentat de turbionul generat de UIS. In plus, debitul prin UIS la deschideri de clapeta mari devine insignifiant. Nu crezi? Accelereaza la 2000 apoi stranguleaza furtunul UIS. Ai perfecta dreptate , norocul meu ca nu m-am referit la ce regimuri de functionare ale motorului se aplica ce am scris eu , deci ceva ceva ' am dreptate ... ![]() This post has been edited by Minel: 23 Aug 2013, 11:56 |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
constantin d |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 10 November 11 ![]() |
are cineva de vanzare turbonator+uis+elica?multumesc
|
--------------------
dacia
1300
1971 - renault
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 04:32 |