DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages « < 25 26 27 28 29 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Acceptarea copiilor mici in locuri publice, avioane, restaurante, etc.

xcss
post 11 Nov 2009, 08:22
Post #781

Born to Be Epic

Group: Members

04.gif

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 11 Nov 2009, 08:49
Post #782

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(xcss @ 11 Nov 2009, 00:48)
In roni?  blink.gif
*

QUOTE(Marty @ 11 Nov 2009, 08:09)
Ei bine, NU!
*

Scuze, greaseala de mistake! Da, se poate spune si roni.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
ceribros
post 12 Nov 2009, 14:45
Post #783

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Desi era interesant topicul nu l-am mai urmarit. Sunt multe de spus dar sunt de parere ca mailul care l-am primit azi spune tot.

"Stimate domnule Director,

In 19 septembrie 2009 am participat la un interviu pentru postul de Director de dezvoltare in cadrul companiei dvs. Conform spuselor doamnei de la Resurse Umane ce m-a intervievat, pe 25 septembrie ar fi trebuit sa primesc un raspuns, raspuns ce nu a sosit pina astazi dar este predictibil.

Duminica, facind o tetracapilarotomie – adica despicarea firului in patru, am ajuns la concluzia ca nu am fost decit un pion in economia unui interviu cu castigator aprioric cunoscut, interviul avind rolul de a justifica activitatea doamnei de la resurse umane si de a va oferi dvs un simulacru de testare a candidatilor.

Iata cum stau faptele.

Cu citeva zile inainte de 19 septembrie doamna de la Resurse Umane din firma dvs. m-a contactat telefonic intrebindu-ma daca eu din xxxxxxxx sint dispus sa ma relochez in yyyyy si sa merg in deplasari dese in interesul serviciului. Am raspuns afirmativ si de comun acord am stabilit interviul pentru simbata 19 septembrie, urmind ca respectiva doamna sa imi comunice prin e-mail locul adresa la care va avea loc interviul deoarece in momentul discutie telefonice nu aveam posibilitatea sa o notez. Probabil ca raspunsurile mele au fost neasteptate si au emotionat-o pe distinsa doamna incit a uitat sa imi trimita e-mailul, desi am mai sunat de 2-3 ori cerind acest lucru. In cele din urma, telefonic, am aflat adresa la care sa ma prezint pentru interviu.

Avind in vedere dezinteresul si lipsa de respecta doamnei respective ce reprezinta firma dvs, pentru un raspuns la interviul la care am venit de la xxxxxx presupun ca nu corespund postului. Principalul motiv pentru acest insucces al meu este, cred eu, faptul ca nu am stiu sa ma comport la un interviu inedit.

Doamna de la resurse umane, al carei nume nu il retin si nu avea o carte de vizita, mi-a testat rezistenta la stress si capacitatea de concentrare aducind si pe fiul dansei, un baietel de altfel foarte reusit si simpatic,in varsta de 3-4 ani, deoarece nu avea cu cine sa il lase. Recunosc ca este prima data cind mi se intimpla sa fiu supus unui astfel de interviu, motiv pentru care va felicit pentru metoda aleasa de doamna si tolerata de dvs. ca director.

Va mai felicit de asemeni si pentru permisivitatea pe care o acordati salariatilor dvs de a-si aduce membrii familie la serviciu si implicare lor in jobul salariatului. Cred ca ar trebui sa faceti un minim efort si sa brevetati metodele la OSIM, mai ales ca in materie de resurse umane, recruiterii inventeaza metode de testare nebanuite iar imaginea si awarnessul brandului dvs – ceea ce, teoretic, se reflecta si in vanzarile directe – ar atinge inaltimi abisale, daca ma pot exprima asa si iata ca pot.

Am mai participat la interviuri unde mai erau si alte persoane in incapere dar scopul acestei situatii era sa verifice capacitatea mea de a ma focusa asupra subiectului discutat in prezenta factorilor perturbatori normali intr-un birou. Ori la dvs nu am aplicat pentru postul de Director de dezvoltare - Divizia Gradinita.

Interviul s-a desfasurat aproximativ astfel:

- Imi puteti spune care au fost realizarile dvs ca director comer… Stefanita, te rog sa stai cuminte!
- Am crescut vanzarile cu …
- Stefanita, nu o mai musca pe mama!
- … 8% in in 5 luni ca urmare a politicii mele de…
- Stefanita, vrei sa desenezi? Uite ai creioanele aici!
- .. vanzari si a strategie …
- Mami, dar domnul de ce e aici?

Il felicit pe Stefanita pentru precocitate si intrebarea existentiala. Chiar, ce cautam eu acolo?

Va scriu pentru ca doresc sa va fac cunoscuta opinia mea despre modul total neprofesionist in care s-a desfasurat interviul la firma dvs, incepind de la stabilirea intilnirii, desfasurarea acesteia si comunicarea rezultatului. Si eu am fost in situatia angajatorului dar intervievatului i-am acordat in timpul interviului atentia si respectul cuvenite unui om ce se prezinta la solicitarea mea, unui posibil coleg. Chiar daca nu corespundea profesional il informam despre rezultat. Respectul aratat altuia este si respectul de sine, face parte din cultura profesionala a fiecarui desi este in principal o problema de educatie.

Voi mai aplica la joburi disponibile in firma dvs (da, sint perseverent in atingerea scopului) si am rugamintea ca la urmatorul interviu , daca voi mai fi chemat, sa imi permiteti sa imi aduc cainele, deoarece nici eu nu am cu cine sa il las. Este un Beagle de 1 an si 5 luni, brownian (*) in atitudine si nu as vrea sa il las singur de teama ca pune mana pe chibrit si da foc la casa sau se inhaiteaza cu maidanezii din cartier, organizind orgii sexuale insotite de consum de alcool si/sau tras prafuri pe nara . In plus as vrea sa vad capacitatea de concentrare a doamnei de la resurse umane cind va simti cainele pe gamba dansei simulind copulatia canina (doggy style – pour les connaisseurs).

Cu retinut respect,
Cxxxx Lxxxx
07.xxxxxxx"

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
l@u
post 12 Nov 2009, 15:23
Post #784

Membru autentic

radmasa.gif

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
Lostboy
post 12 Nov 2009, 15:50
Post #785

Finding my way!

radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
. . .
+
anpop
post 12 Nov 2009, 19:28
Post #786

Sef de pisica!

From: Bucuresti

@ceribros:
topicul asta este despre acceptarea copiilor in locurile publice!
inteleg trauma profunda prin care ai trecut, dar ce legatura are cu prefectura?! sau cu spatiile publice?!

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
Diana
post 12 Nov 2009, 19:56
Post #787

Membru incepator

Group: Banned

Anpop, legatura ar fi ca la un interviu un copil te deranjeaza si mai putin decat in avion. Mai ales ca nu e sacait de faptul ca-i pocnesc urechile.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - B-¤¤-¤¤¤
Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE
+
vijelie
post 13 Nov 2009, 09:18
Post #788

membru violet

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ceribros
post 13 Nov 2009, 12:26
Post #789

QUOTE(anpop @ 12 Nov 2009, 19:28)
@ceribros:
topicul asta este despre acceptarea copiilor in locurile publice!
inteleg trauma profunda prin care ai trecut, dar ce legatura are cu prefectura?! sau cu spatiile publice?!
*

Am zis ca nu mai intru in polemici pe acest topic dar se pare ca sunt oameni care insista. In primul rand in timpul unui interviu biroul de relatii umane este un spatiu deschis publicului care doreste sa se angajeze intr-o firma. Dar nu pe asta am incercat sa punctez. Ce mi-a reiesit mie din acest mail este faptul ca cei care au copii nu realizeaza deranjul pe care il produce propriul plod in anumite situatii, deci in concluzie reiese insolenta parintelui. Plus de alta am mai incercat sa descretesc una doua frunti care au prea multe "probleme" acasa. Asta e, adevarul supara.

--------------------
+
vijelie
post 13 Nov 2009, 12:28
Post #790

membru violet

O lume de deranjati radmasa.gif

--------------------
+
tribunul
post 13 Nov 2009, 12:34
Post #791

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(ceribros @ 13 Nov 2009, 13:26)
... deci in concluzie reiese insolenta parintelui. Plus de alta am mai incercat sa descretesc una doua frunti care au prea multe "probleme" acasa. Asta e, adevarul supara.
*

Ai si nu ai dreptate, copilul nu este un robot pe care sa-l manevrezi din telecomanda cum vrei tu.
Dar nici sa-l lasi sa ti se urece in cap, si aici tine de educatia parintelui.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
bucatzel
post 13 Nov 2009, 12:34
Post #792

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

ceribros, am trimis mail-ul tau la niste prieteni dintr-o firma de resurse umane.

Le-am blocat activitatea pentru juma' de ora.

Dar am primit o intrebare: E pe bune? Ca no, n-ar fi chiar atat de mare mirarea tongue.gif

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
OAP
post 13 Nov 2009, 12:38
Post #793

Membru autentic

Voi puneti problema ca si cum HR in tara asta ar fii pe culmile profesionalismului wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în luminã, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeazã meandrele concretului.
+
vijelie
post 13 Nov 2009, 12:41
Post #794

membru violet

Cum adica?
Fatuca asta de la mine care confunda economistii cu inginerii (ea e filolog) nu e o profesionista?
Pai tu stii ce cafea nemaipomenita face?

--------------------
+
IRONICK
post 13 Nov 2009, 12:41
Post #795

-

From: Romania

QUOTE(OAP @ 13 Nov 2009, 12:38)
Voi puneti problema ca si cum HR in tara asta ar fii pe culmile profesionalismului
Personale online de pe forum se exclud, intodeauna sunt cele mai bine pregatite.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bucatzel
post 13 Nov 2009, 12:53
Post #796

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(OAP @ 13 Nov 2009, 12:38)
Voi puneti problema ca si cum HR in tara asta ar fii pe culmile profesionalismului  wink.gif
*

Pai de-aia n-ar fi prea mare mirarea. Desi firma de care vorbesc eu e una mult mai serioasa decat media.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
DannyY
post 13 Nov 2009, 13:12
Post #797

Marele plictisit

De rusine sa-i zica nevestei ca e habarnist si nu primeste nici un job ca lumea s-a apucat sa scrie scrisori... Un fel de "Eu sunt cel mai bun, ei sunt tampiti ca nu ma vor" radmasa.gif

Uite-aci si raspunsul la scrisorica:

QUOTE(ceribros @ 12 Nov 2009, 14:45)
"Stimate Domnule Cxxxx Lxxxx,

Va multumesc pentru timpul dedicat acestei informari si pentru aprecierea metodelor noastre ca fiind inventive.
Am rugamintea sa-mi permiteti cateva comentarii pe marginea celor scrise de Dvs., odata cu corectarea micilor erori de scriere, ortografie sau lexic scapate in redactarea epistolei Dvs.

"In 19 septembrie 2009 am participat la un interviu pentru postul de Director de Dezvoltare in cadrul companiei dvs. Conform spuselor doamnei de la Resurse Umane ce m-a intervievat, pe 25 septembrie ar fi trebuit sa primesc un raspuns, raspuns ce nu a sosit pina astazi dar este predictibil."
Intr-adevar, raspunsul este cel pe care l-ati estimati Dvs., mai jos va voi detalia motivele.

"Duminica, facind o tetracapilarotomie – adica despicarea firului in patru, am ajuns la concluzia ca nu am fost decit un pion in economia unui interviu cu castigator aprioric cunoscut, interviul avind rolul de a justifica activitatea doamnei de la resurse umane si de a va oferi dvs un simulacru de testare a candidatilor."
Va rog sa ma credeti ca in cadrul firmei avem deja personal specializat in stiinta mentionata de Dvs, dar daca se va elibera vreo pozitie, veti fi primul pe care-l vom contacta.
Cu toate ca autobiografia Dvs. arata impresionant, faptul ca va considerati un simplu pion si va considerati nedreptatit chiar inainte de a primi un raspuns oficial demonstreaza ca rabdarea Dvs. nu se ridica la nivelul asteptarilor firmei noastre.
Ma intreb cum ati reactiona cand un client al firmei v-ar cere schimbarea proiectului in mod repetat, fara explicatii si in regim de urgenta, in conditiile in care ati fi, deja, angrenat in alt proiect critic.

Iata cum stau faptele.

Cu citeva zile inainte de 19 septembrie doamna de la Resurse Umane din firma dvs. m-a contactat telefonic intrebindu-ma daca eu din xxxxxxxx sint dispus sa ma relochez in yyyyy si sa merg in deplasari dese in interesul serviciului. Am raspuns afirmativ si de comun acord am stabilit interviul pentru simbata 19 septembrie, urmind ca respectiva doamna sa imi comunice prin e-mail locul adresa la care va avea loc interviul deoarece in momentul discutie telefonice nu aveam posibilitatea sa o notez. Probabil ca raspunsurile mele au fost neasteptate si au emotionat-o pe distinsa doamna incit a uitat sa imi trimita e-mailul, desi am mai sunat de 2-3 ori cerind acest lucru. In cele din urma, telefonic, am aflat adresa la care sa ma prezint pentru interviu.

Doresc sa va reamintesc motivele pentru care ati stabilit de comun acord ca ziua interviului sa fie SAMBATA: dvs. nu va puteti deplasa de la xxxxxx decat in week-end, intrucat in zilele lucratoare sunteti ocupat. Nici in firma noastra nu se lucreaza sambata, decat in cazuri exceptionale si numai daca angajatul respectiv doreste acest lucru. Doamna de la Resurse Umane a considerat - pentru Dvs - ca este un caz exceptional, din pacate bona dumneaei nu a acceptat o zi suplimentara de lucru.
Ca o paranteza, in timpul unuia dintre cele 2-3 apeluri telefonice pe care le-ati efectuat pentru solicitarea unui mesaj e-mail probabil ca ati fi avut posibilitatea sa notati adresa dorita.

Avind in vedere dezinteresul si lipsa de respect a doamnei respective ce reprezinta firma dvs, pentru un raspuns la interviul la care am venit de la xxxxxx presupun ca nu corespund postului. Principalul motiv pentru acest insucces al meu este, cred eu, faptul ca nu am stiu sa ma comport la un interviu inedit.

Presupunerea ca nu corespundeti postului nu are legatura cu interesul/dezinteresul cuiva, ci mai degraba cu lipsa de coerenta ce emana din unele exprimari ale Dvs. (a se vedea si analiza pasajul subliniat)
Una dintre responsabilitatile dvs. ar fi fost verificarea contractelor cu alte firme, totusi noi ne mandrim cu claritatea si precizia in exprimare, in concluzie pozitia la care ati aplicat nu vi se potriveste.

Doamna de la resurse umane, al carei nume nu il retin si nu avea o carte de vizita, mi-a testat rezistenta la stress si capacitatea de concentrare aducind si pe fiul dansei, un baietel de altfel foarte reusit si simpatic,in varsta de 3-4 ani, deoarece nu avea cu cine sa il lase. Recunosc ca este prima data cind mi se intimpla sa fiu supus unui astfel de interviu, motiv pentru care va felicit pentru metoda aleasa de doamna si tolerata de dvs. ca director.
Va multumesc pentru apreciere.

Va mai felicit de asemenea si pentru permisivitatea pe care o acordati salariatilor dvs de a-si aduce membrii DE familie la serviciu si implicare lor in jobul salariatului. Cred ca ar trebui sa faceti un minim efort si sa brevetati metodele la OSIM, mai ales ca in materie de resurse umane, recruiterii inventeaza metode de testare nebanuite iar imaginea si awarnessul brandului dvs – ceea ce, teoretic, se reflecta si in vanzarile directe – ar atinge inaltimi abisale, daca ma pot exprima asa si iata ca pot.

Va multumesc din nou, dar trebuie sa va spun ca eu nu acord permisivitatea , ci permisiunea ca angajatii sa foloseasca unele resurse ale companiei in diverse situatii.
Din pacate nu putem breveta metoda, ea este deja cunoscuta in companiile in care resursa umana este cea mai importanta.
Sigur ca adancimile elevate ale metaforelor Dvs. m-au impresionat in mod deosebit si sper sa ne permiteti sa le folosim din cand in cand.

Am mai participat la interviuri unde mai erau si alte persoane in incapere dar scopul acestei situatii era sa verifice capacitatea mea de a ma focusa asupra subiectului discutat in prezenta factorilor perturbatori normali intr-un birou. Ori la dvs nu am aplicat pentru postul de Director de dezvoltare - Divizia Gradinita.

Va rog sa va intrebati de ce mai considerati ca ati fost nedreptatit doar de compania noastra. In definitiv, daca ati fi fost acceptat la unul dintre celelalte interviuri, nu v-ati mai fi inscris la acesta.

Interviul s-a desfasurat aproximativ astfel:

- Imi puteti spune care au fost realizarile dvs ca director comer… Stefanita, te rog sa stai cuminte!
- Am crescut vanzarile cu …
- Stefanita, nu o mai musca pe mama!
- … 8% in in 5 luni ca urmare a politicii mele de…
- Stefanita, vrei sa desenezi? Uite ai creioanele aici!
- .. vanzari si a strategie …
- Mami, dar domnul de ce e aici?

Il felicit pe Stefanita pentru precocitate si intrebarea existentiala. Chiar, ce cautam eu acolo?

Remarc o atentie distributiva demna de invidiat: ati retinut numele factorului perturbator. Din pacate nu ati retinut si numele persoanei care conducea interviul, lucru care anuleaza micul avantaj mentionat mai devreme.

Va scriu pentru ca doresc sa va fac cunoscuta opinia mea despre modul total neprofesionist in care s-a desfasurat interviul la firma dvs, incepind de la stabilirea intilnirii, desfasurarea acesteia si comunicarea rezultatului. Si eu am fost in situatia angajatorului dar intervievatului i-am acordat in timpul interviului atentia si respectul cuvenite unui om ce se prezinta la solicitarea mea, unui posibil coleg. Chiar daca nu corespundea profesional il informam despre rezultat. Respectul aratat altuia este si respectul de sine, face parte din cultura profesionala a fiecarui desi este in principal o problema de educatie.

Aveti dreptate: stabilirea intalnirii pentru sfarsitul de saptamana pentru ca nu va puteti lua o zi lucratoare libera a fost total neprofesionala.

Voi mai aplica la joburi disponibile in firma dvs (da, sint perseverent in atingerea scopului) si am rugamintea ca la urmatorul interviu , daca voi mai fi chemat, sa imi permiteti sa imi aduc cainele, deoarece nici eu nu am cu cine sa il las. Este un Beagle de 1 an si 5 luni, brownian (*) in atitudine si nu as vrea sa il las singur de teama ca pune mana pe chibrit si da foc la casa sau se inhaiteaza cu maidanezii din cartier, organizind orgii sexuale insotite de consum de alcool si/sau tras prafuri pe nara . In plus as vrea sa vad capacitatea de concentrare a doamnei de la resurse umane cind va simti cainele pe gamba dansei simulind copulatia canina (doggy style – pour les connaisseurs).

Desigur, chiar avem o pozitie de consultant pentru contractele cu firmele de ecarisaj.
Sunteti binevenit cu cainele dvs, putem testa eficienta si viteza de reactie partenerilor nostri de afaceri, mai ales daca animalul se misca haotic.
Totusi nu va garantez ca Dvs. veti primi jobul...

Al Dvs,
Pxxx L. Mxxx

*

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
OAP
post 13 Nov 2009, 13:12
Post #798

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 13 Nov 2009, 10:18)

Ce interesant ca bloggerita respectiva mai are timp de scris. mai mult ea se asteapta ca maimutele care dau din coate pe aerococina Baneasa o sa ii citeasca posturile pline de inteligenta.

--------------------
. . .
Pus astfel în luminã, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeazã meandrele concretului.
+
ceribros
post 13 Nov 2009, 13:26
Post #799

QUOTE(bucatzel @ 13 Nov 2009, 12:34)
ceribros, am trimis mail-ul tau la niste prieteni dintr-o firma de resurse umane.

Le-am blocat activitatea pentru juma' de ora.

Dar am primit o intrebare: E pe bune? Ca no, n-ar fi chiar atat de mare mirarea tongue.gif
*

Mai nu stiu daca e pe bune mie mi s-a parut amuznat dar si raspunsul lui @DannyY e tare nu am ce zice tongue.gif

This post has been edited by ceribros: 13 Nov 2009, 13:27

--------------------
+
l@u
post 13 Nov 2009, 13:56
Post #800

Membru autentic

martinezule ia dacilea solutie la problema ta radmasa.gif http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2121578

QUOTE(einstein1984 @ 13 Nov 2009, 12:53)
Cainele doar isi apara dreptul la liniste. Marty ar avea ceva de invatat de la el.
*

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
namidee
post 13 Nov 2009, 14:51
Post #801

Membru autentic

From: Frankfurt

L@u: Tu chiar vrei sa vezi pumni si sange? boxing.gif death.gif gun3.gif

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
razvanamza
post 13 Nov 2009, 21:40
Post #802

Membru Numarator

From: Buzau

Nici eu, si nici sotia mea nu suntem de acord cu copiii urlatori din carfur, cora etc. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca in bucuria de a conduce carutul, acestia te vor calca pe picioare fara mila. Iar daca sunt in carucior, vor fi parcati strategic doar pe mijlocul culoarului, in timp ce zbiara bineinteles. Am vazut si boraci cuminti, dar sunt rari. De fapt, parintii lor sunt rari.

--------------------
Dacia Oarecare Candva - Bz-00-xxx
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
+
radian
post 13 Nov 2009, 21:45
Post #803

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Rari de tot, doar maxim doi pe cap de borac...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
sinaxis
post 14 Nov 2009, 19:10
Post #804

Membru autentic

Revin putintel, vazand energia debordanta din acest topic, aceea de a dezbate o falsa problema, zic eu, cu propunerea de alte posibile topice unde aceasta energie poate sa fie la fel de eficient disipata:

1 acceptarea batranilor in locurile publice (senili, zgomotosi, neindemanatici, cu pretentii de oameni intelepti, atotstiutori etc)
2 acceptarea handicapatilor in locurile publice (provoaca disconfort estetic, cei mentali provoaca groaza unor reactii neasteptate, etc)
3 acceptarea tiganilor in locurile publice (manelisti, hoti, urat mirositori, cu vocabular inadecvat, necivilizati etc)
4 acceptarea negrilor/galbenilor/mexicanilor etc in locurile publice
5 accepatrea evreilor/musulmanilor/talibanilor etc in locurile publice
6 acceptarea crucii/icoanelor/simbolurilor religioase/operelor de arta in locurile publice

si se poate continua.

In locurile publice (in avin cu precadere) ar trebui acceptat Marty, vreo 2-3 insotitoare de bord/animatoare/chelnerite etc 90-60-90 si eventual un partener asemenea lui pt o conversatie elevata la un pahar de bere. (glumesc)

Nu glumesc cand atrag atentia ca astfel de mentalitati au generat rasismul, individualismul, maltusianismul, iconoclasmul, apartheidul, hitlerismul, stalinismul etc

Solutia ar putea fi la indemana oricui: in avion, locurile publice etc se pot amenaja locuri speciale pentru copii, oameni cu dizabilitati sau care doresc un anumit fel de companie. Da, dar toate astea costa si intr-o lume profund mercantila sunt putini cei dispusi sa investeasca un ban in asta. Oricum, legislatia europeana incearca sa tina cont de lucrurile astea. Asa ne-au obligat (daca e lege, de bunavoie, nu?!) si pe noi sa avem rampa de acces in biserica pt cei cu probleme locomotorii. In Grecia pe langa bisericii sunt locuri de joaca speciale pt copii, care socializeaza acolo iar la momentul respectiv intra in biserica pt impartasanie. In avion de ce nu s-ar putea?!

Ar fi si Marty linistit...

This post has been edited by sinaxis: 15 Nov 2009, 01:03

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
pastrama
post 14 Nov 2009, 19:31
Post #805

scursura umana

From: Ct

QUOTE(sinaxis @ 14 Nov 2009, 19:10)

3 acceptarea tiganilor in locurile publice (manelisti, hoti, urat mirositori, cu vocabular inadegvat, necivilizati etc)

6 acceptarea crucii/icoanelor/simbolurilor religioase/operelor de arta in locurile publice

*

Astea chiar ar fi bune!

--------------------
Tedei - -
+
xcss
post 14 Nov 2009, 19:43
Post #806

Born to Be Epic

@DannyY: Inclin sa cred ca termenul "neprofesionist" a fost, totusi, utilizat corect smile.gif

--------------------
- - -
+
Marty
post 14 Nov 2009, 19:57
Post #807

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(sinaxis @ 14 Nov 2009, 19:10)
2 acceptarea handicapatilor in locurile publice (provoaca disconfort estetic, cei mentali provoaca groaza unor reactii neasteptate, etc)[...]

Nu glumesc cand atrag atentia ca astfel de mentalitati au generat rasismul, individualismul, maltusianismul, iconoclasmul, apartheidul, hitlerismul, stalinismul etc

Oricum, legislatia europeana incearca sa tina cont de lucrurile astea. Asa ne-au obligat (daca e lege, de bunavoie, nu?!) si pe noi sa avem rampa de acces in biserica pt cei cu probleme locomotorii.
*

Auzi, ia spune tu sincer, inainte sa te oblige UE, aveai rampa de acces la lacasul de cult? Aveai o lae! Ca, deh, toata lumea e binevenita la biserica, da' nu aia cu handicap locomotor. Da-i dracu' p-aia, sa se alinieze-n fata portii la biserica si sa stea cu mina-n tinsa, sa nu se mai plinga de faptul ca nu le ajunge indemnizatia de handicapat!

L.E.: Sa nu uit... De ce e BOR impiotriva homosexualitatii cind va rupeti pirturile si mai faceti si filme/poze?

This post has been edited by Marty: 14 Nov 2009, 19:58

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
DannyY
post 14 Nov 2009, 21:01
Post #808

Marele plictisit

QUOTE(xcss @ 14 Nov 2009, 19:43)
@DannyY: Inclin sa cred ca termenul "neprofesionist" a fost, totusi, utilizat corect smile.gif
*

Nu.
Plecam de la premisa ca 'neprofesionist ' e antonimul lui 'profesionist'.

'Profesionist' este in mod normal un substantiv. Chiar si ca adjectiv se refera la calitatea unei persoane(sofer profesionist), iar aici nu e cazul.

'Profesional' este adjectiv sau adverb si are exact sensul dorit de epistolarul nostru.

Exemple:
Nea Gogu e betivan profesionist.
Mi-a explicat ca un profesionist
Mi-a explicat profesional.

E adevarat insa ca a devenit o practica in a folosi 'profesionist' in toate cazurile. Totusi, deocamdata practica asta nu a fot consfintita ca fiind corecta.

--------------------
+
xcss
post 14 Nov 2009, 21:07
Post #809

Born to Be Epic

Nu. smile.gif
Parerea mea e ca s-a incetatenit uzul cuvantului "profesional" prin contaminare de la "professional", precum multe alte cazuri, ca de exemplu oribilul "expertiza". Exista un motiv pentru care sintagma corecta e "boli profesionale", nu "boli profesioniste" wink.gif Motiv pe care te las sa-l analizezi. smile.gif

Hint: PROFESIONÍ//ST ~stã (~ști,~ste) 1) Care ține de profesionism; propriu profesionismului.

This post has been edited by xcss: 14 Nov 2009, 21:17

--------------------
- - -
+
DannyY
post 14 Nov 2009, 21:17
Post #810

Marele plictisit

Deocamdata amicul nostru comun Dex e de partea mea.
In DOOM n-am cautat, sincer sa fiu...

--------------------
+
31 Pages « < 25 26 27 28 29 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 03:18
Forum Renault