Nunta: bucurie sau afacere?, another shite topic by Marty
![]() ![]() ![]() |
Nunta: bucurie sau afacere?, another shite topic by Marty
grosse inkultur |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 1 October 07 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Mbre, ca sa fim bine intelesi, sa nu va mai vad ca ma acuzati de toate cele... NU, nu sunt egoist, sunt doar PRAGMATIC!
GI, prin Bucale, darul la o nunta de oameni "normali" variaza intre 60 si 150 de euro (sa acoperi tacimul si sa le lasi de-o ciorba). Bine, te poti duce mult mai sus daca in loc de DJ si/sau o trupa de necunoscuti te apuci sa chemi pe Directia 5, Margineanu, etc. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(dizzy @ 16 Nov 2009, 12:07) De atunci plec la nunta cu schimburi dupa mine, parca-s bebe! La ultima nunta mi-am dat seama cand am ajuns ca am uitat costumul. Si eram la ~300km de costum ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Si ti-ai cumparat un costum sau te-ai dus in costumu' lu' Adam?
![]() This post has been edited by Marty: 16 Nov 2009, 13:06 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Marty @ 15 Nov 2009, 16:08) Parerea voastra? ![]() Am fost acu' ceva vreme la o nuntă-n Oltenia. Măi nene, era socru' mare cu carnețelul unde avea notat pentru fiecare invitat cât a dat el anterior, la câte nunți a fost și cât a dat invitatul. Și se ducea după ce s-a strigat darul și de la obraz cerea cel puțin diferența, dacă era cazul. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
Dupa cum ziceam si eu, numa' ca la mine astia-s mai modernizati, au tabel in excell. Iar socru' ala de vorbesti tu de el era cel putin jigodios, pentru ca cei carora le daduse el bani poate ca ii servisera cu sampanie Mumm si icre negre, pe cind la nunta copilului lui servisera tuica de la dragoselu (ca sa dea o nota de sobrietate nuntii) si paine cu Delma.
Si acu' bijti pe topicu' cu baselu! This post has been edited by Marty: 16 Nov 2009, 13:15 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Ma termina la nuntile romanesti:
1. marsul de intampinare. Imi amintesc de impuscatu' cand primea delegatii din state vecine si pretene. 2. chelneru' cu sampania si fursecsu' la intrare. Si tot familionu' mirilor. 3. aia care considera fensi si trendi sa ajunga cu 2-3 ore dupa ora scrisa pe invitatie. Si repetarea protocolului de la pasul 2 cu ocazia sosirii retardatilor (adica, sositi cu intarziere, desigur). 4. aia care scriu meniul si-l pun pe masa (adica poate esti mai rural si nu faci diferenta intre ceafa de porc si somon). 5. (am fost doar la una, dar a fost suficient) obiceiul de a striga darul. N-a mancat, n-a baut, n-a f... umat si a daruit masa cu t-spe bulioane. Mai adaug. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bion @ 16 Nov 2009, 11:30) Avand in vedere criza si faptul ca m-a pus npustu` sa bag bani la greu in reparatii la cotet si vazande topicu` aista ma-am gandit sa recuperez ceva euroi punand de nunta. Ca urmare m-am barbierit mi-am taiat unghiile mia-m lilipt proteza sin inarmat cun buchet de flori ma-m adresat bozgoroaicei din apartament cu o recerere in casatorie. Dupa ce a dat pe spate pentru 2minute aleasa inimii mele si-a venit in fire si m-a potopit cu tandreturi si soapte de dragoste (ex.:coada de la mop, bosorog diliu. etc.)I-am iesplicat de sub canapea inde ma refugiasem prezumtivele beneficiil financiare. Mi-a replicat cu sucitoru` ca pentru toti banii din lume nu mai face eroarea de greseala sa-si uneasca destinu` cu valahu` sonat si ramolit( adeca eu). PS Dupa ce mi se dezumfla ochiu` si vad sa scriu va povestesc mai departe. ![]() Marty te`n c u r cu ideile tale de topicuri ![]() JUR ca am avut o viziune a cuplului meu peste 15 ani. Parca simt pe viu o durere surda intre omoplati! |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Io n-o sa accept asa ceva.
Ce mama naibii, sucitoru' l-am cumparat inainte s-o cunosc. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am ujn "ciombelete" pe care il folosesc sa invart pilaful lui Corbu. De cand zic ca scap de el din casa...
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Sa stivi voi ca e o adevarata aventura cu organizarea nuntii, si rareori iti ca da cu plus la final. De unde sunt eu, de la Ramnicu Sarat, se pun banii in plic, fiecare cat doreste. E drept, am notat cat a dat fiecare sa stiu cat vom da si noi....Este exact un fel de rate....Castigi mult la n unta ta si vei da inapoi de-a lungul vietii la nuntile altora.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 16 Nov 2009, 13:06) Si ti-ai cumparat un costum sau te-ai dus in costumu' lu' Adam? Daca era dupa mine, mergeam in adidasi si blugi. Mi-am cumparat evident costum, eram la limita sa dorm pe pres la usa. Nu erau rudele mele ...![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Apropo, se poarta din ce in ce mai mult aruncatul cu porumbei ....
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Altis |
![]()
|
Eventual congelati! Si eventual pui, nu porumbei...
QUOTE(Marty @ 16 Nov 2009, 11:13) Iti dai seama, dupa ce si-a luat una bucata cort in freza, sa vina acu si varu' Ghita de la Potloagele sa ii fta un transavia bocna in dinti! ![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(BlaueCorsa @ 16 Nov 2009, 15:23) Ma termina la nuntile romanesti: 1. marsul de intampinare. Imi amintesc de impuscatu' cand primea delegatii din state vecine si pretene. 2. chelneru' cu sampania si fursecsu' la intrare. Si tot familionu' mirilor. 3. aia care considera fensi si trendi sa ajunga cu 2-3 ore dupa ora scrisa pe invitatie. Si repetarea protocolului de la pasul 2 cu ocazia sosirii retardatilor (adica, sositi cu intarziere, desigur). 4. aia care scriu meniul si-l pun pe masa (adica poate esti mai rural si nu faci diferenta intre ceafa de porc si somon). 5. (am fost doar la una, dar a fost suficient) obiceiul de a striga darul. N-a mancat, n-a baut, n-a f... umat si a daruit masa cu t-spe bulioane. Mai adaug. 1. Foarte tare! SI mai e si dansul obligatoriu al mirilor la deschidere de parca am fi la "Ma milogesc pt tine" 2. E bine sa stea mirii la intrare ca altfel poate patesti ca mine de-am nimerit la nunta altora, era nunta de obligatii si nu-l stiam decat pe nashu. Intram ciocnim, le uram de mame, tati, si p'orma zice al batran al meu: - Bah, hai so roim ca astia nu-s ai nostrii, aia is mai la vale! 3. True! Ce puii viitoarei familii, te-am chemat la 6 si tu vii la 8! Si eu mai intarzii ca deh, nu-s toate nuntile in Buc, si pana ajung, aia aia! Pe de alta parte mai e si obiceiul romanului de a te chema la nunta si de a te tine pe tuica vreo 4 ore pana te faci cui si ti se lungesc urechile de foame. 4. Meniul e bun, stii ce te asteapta. De exemplu io-s ca porcu mananc aproape orice dar la nunta sar peste sarmale ca nu-mi prieste varza intotdeauna si n-ati vrea sa va umplu de bajini, unii nu suporta pejtele, altul porcu, etc. Asa stii cum iti faci planul de umplut burdihanul. 5. Strigatul darului e cel mai de rahat obicei romanesco-tigano-pontic. 6. Imi doresc sa vad cum se slobozeste porumbelu pacii pe mana mirilor. 7. Limuzina care trebuie sa transporte rubedeniile. Pai la mine pe strada, daca printr-o minune intra Cadenlacu apoi sigur nu mai iese de acolo. 8. Papusa pe masina si carpele albe pe ea! This post has been edited by dizzy: 16 Nov 2009, 14:35 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(dizzy @ 16 Nov 2009, 14:30) Bre, asta e traditie peste tot. Pe mine ma enerveaza aia care nu-s in stare sa impleticeasca doi pasi de vals, si ma uit la ei cum ii dau cu vreun blues lesinat. QUOTE(dizzy @ 16 Nov 2009, 14:30) Taci, ca-i buna papusa. Am prins o nunta la care parintii s-au gandit ca ar fi o idee buna sa tocmeasca 4 preoti. Care fiecare o avut ceva de spus, asa ca o durat slujba o ora si ceva. Cum pe mine ma cuprinsese religia dupa primele 5 minute, tot pe la 15 minute mai ieseam afara sa mai inhalez din iarba dracului, ca riscam sa stric bunatate de echilibru intern. Si cum pipam eu asa linistit, vad numa cum apare un set compus din trei Joiane pe marginea drumului. Una dintre ele ocheste direct masina miresei, care avea infipta ditai vaza de flori pe capota. Pana sa se autosesizeze insotitorul utilajelor autofurajante (adica sa indeparteze sticla de trascau din campul vizual), vreo trei trandafiri se transformau deja in lapte, in timp ce al patrulea atarna romantic la coltul gurii. Cred ca daca aveau papusi, nu se puneau sa verifice daca-i kinder surprise acolo ![]() This post has been edited by bucatzel: 16 Nov 2009, 14:48 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Marty |
![]()
|
cum ba cu VAZA pe masina?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bucatzel |
![]()
|
Pai se vede ca nu te-ai maritat... inca
![]() Buchetul ala imens care se pune pe masina miresei e practic o vaza (sau ghiveci, cum vrei) speciala, care are doua ventuze pe fund, ca sa se prinda de capota, si care are inauntru ceva material ciudat, care tine apa pentru flori. Oricum noroc ca ai voie sa claxonezi tot drumu, ca plua vizibilitate mai aproape de 20 de metri. Doar daca ai cap si-l pui in dunga pe capota, sa poti macar sa ochesti pietonii. L.E. uite unele aici http://www.floridelux.ro/produse/aranjamen...andafiri-rosii/ This post has been edited by bucatzel: 16 Nov 2009, 15:06 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ai de p... cand au scos faza cu vaza..... la noi se lipeau niste fire de flori pe masina...acum vaza....
niste panglici la oglinda si antena si atat.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
cate injuraturi si-au luat aia de mi-au legat de oglinda ditamai prosopul, la o nunta la care apoi trebuia sa mergem 20 km sa luam mireasa.....La inceput am zis ca merge..mi-era lene sa opresc, sa-l dau jos, sa-l dezleg....dar cand am iesit din oras, am luat viteza si s-a-ntors ala de-mi acoperea toata oglinda, a trebuit sa opresc si sa stric trenuletul
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Dizzy, multam de completari!
Mai adaug: 1. servitul de fursexuri si sampon la biserica. 2. aia care devin excesiv de sociabili pe motiv de troscau si vor sa pupe (a se citi imbaloseze) pe toata lumea 3. aia care bobineaza tot si/sau iau la pachet, ca doar platesc Si o faza care ma amuza la maxim: te intalnesti cu tinerii casatoriti cateva zile dupa. Si iti marturisesc ca erau asa de rupti incat au numarat banii si s-au culcat. Cool. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
bucatzel |
![]()
|
Foarte on topic, dar off-topic in acelasi timp.
In ultima vreme nunta a devenit o afacere de succes pentru o turma intreaga de suge-sange. restaurante, firme de organizare evenimente, flori, foto/video, dj, cazare, biserica. Daca te uiti la preturi pentru o rochie de mireasa, iti vine sa le dai foc la magazin. Noroc ca mirii isi mai pot lua un costum standard, da' iarasi, fereasca sfantu' sa vrei lavaliera de exemplu, ca iti plange portmoneul instant. O cravata e 20 de lei, pe cand o lavaliera care sa nu fie incredibil-de-urata bate suta. Si-ti mai trebuie si camasi speciale. Camasi, ca nu poti sa-ti iei una singura si sa transpiri ca porcu' in ea. Si la toti le blincaie $$ in ochi ca in desenele animate cand aud cuvantul nunta. Te duci la un targ de nunti, ca sa vezi pe cine ai alege sa-ti faca aia si aia, si tot tu trebuie sa platesti taxa de intrare. Pai cum mama naibii tot io sa platesc ca sa vad la care dintre ei sa le fac vanzare???? Restu' le-am mai indurat, da' asa tare ca la targul de nunti nu m-am enervat decat cand mi-am paradit masina. Daca vrei sa faci o nunta decenta, in care sa-ti inviti un numar rezonabil de prieteni si rude, te-ai f***t. Clar trebuie sa strangi bani inainte. Pentru ca nu-ti poti permite surpriza sa nu ai bani sa le platesti pe TOATE astea de mai sus. Sau no, poti, da' iti trebuie un pic de talpa pe post de obraz... Ce-i mai rau e ca ai de verificat dupa posterioru' lor, de mai ai un pic si te specializezi in toate. Uite, de exemplu: DJ e preferabil sa fie unul care ti-o placut la alta nunta, ca risti sa te alegi cu vreun alcoolic care de la jumatea nuntii e sub masa, sau isi baga picioarele si face house-party din nunta ta. Daca vrei sa te simti bine la nunta, trebuie sa-i faci tu o selectie cu ce muzica vrei, si mai ales, o lista clara cu ce muzica nu vrei. Si asta-i doar unul din elemente. Ala mic si simplu. Culmea e ca daca vrei sa ai liniste in viata, faci toate chestiile astea doar tu cu viitoarea. Ca daca se baga parintii/socrii in scena, te-ai mai ars inca o data. In mai multe moduri decat se pot numara. Numa' ca sa te ocupi tu de toti inseamna alta bataie de cap, alt timp pierdut, alti nervi sacrificati. No, ia baga prin toate procesele astea pe cate unu' mai talpa-groasa, si sa vezi ce-o sa iasa. Sincer, topicu' asta, ca si ala cu copii, se rezuma foarte iute la o intrebare mult mai generala: Cum fac sa scap de nesimtitii din jurul meu? Raspunsu-i la fel de simplu: a. ii ignori b. ii eviti c. ii impusti. d. te impusti cu sfoara tevii de gaz sub apa Persoanele cu o speranta mare de viata inclina sa aleaga b. sau a. Later, ca sa n-am doua posturi consecutive: QUOTE(BlaueCorsa @ 16 Nov 2009, 16:45) Si o faza care ma amuza la maxim: te intalnesti cu tinerii casatoriti cateva zile dupa. Si iti marturisesc ca erau asa de rupti incat au numarat banii si s-au culcat. Cool. Io nu-i inteleg pe aia care stau atunci sa contorizeze. Avand in vedere ca eram treji de la 9 dimineata, si ca la noi la nunta s-a dansat destul de mult, a fost una din putinele dati cand am adormit inainte sa ating perna. Ziua urmatoare ne-am petrecut-o pe o terasa cu cativa prieteni, recuperare de bunuri de la restaurant, dupa care iar somn, si de-abia seara ne-am pus sa contorizam ce si cum. Ca oricum, banii aia de-abia luni iti trebuie. This post has been edited by bucatzel: 16 Nov 2009, 17:14 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mie-mi plac aia care isi iau si la pachet, sau aia care roaga ospatarul sa le puna deoparte niste tort pt aia mici de-acasa... De asemenea, aia care strang toate baloanele pt copii/nepoti...
Mai sunt aia care dupa ce te rogi de ospatar sa-ti aduca o sticla cu apa sau niste gheata, ti-o iau din fata sa-si puna si ei si acolo o lasa... Eu n-am inteles de ce dracu' trebuie sa te duci la nunta la costum si camasa, neaparat cu cravata si sa nu cumva sa te imbraci la 2 nunti la fel ca deja esti cel mai mare sarac. Neaparat inti trebuiesc pantofi de piele d-aia tare si talpa de talpa. Dupa parerea mea, cea mai incomoda si periculoasa incaltaminte. N-am sa port in viata mea cravata iar singurul meu costum decent e de acum vreo 15 ani, e la "doua randuri" si nu mai mai incape de burta. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Io am observat ca la nuntile oamenilor cu bani se poarta din ce in ce mai putine costume. Ma rog, prin provincie e alta treaba.
In alta ordine de idei, la nunta e de prost gust sa te duci neinvitat, deci no comment. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
Bah eu nu am inteles de ce nuntile se fac noaptea ...pai in plua mea, mananci si bei de zece ori mai bine pe timpul zilei.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Si tu stii ce-i aia viata de noapte
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
bucatzel |
![]()
|
Mda... am avut noi la nunta doua (mama/fiica) care au zis ca nu vin, si pana la urma, ne-am trezit cu trei (ca nu poate sa vina fata singura), care ne intrebau voiosi "noi unde stam ???". Am avut eu cateva sugestii, dar mi le-am reprimat cu succes.
@ IRONICK. Prin Sibiu nuntile se fac ziua. avantaj maxim pentru toata lumea, ca a doua zi esti mult mai fresh. Prin banat, banui ca se fac seara pe teme de racoare seara. La nunta unor prieteni, cu tot aeru' conditionat care l-au avut tot s-o murit de cald. Gandeste-te cum ar fi fost ziua. This post has been edited by bucatzel: 16 Nov 2009, 17:37 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Bre bucatzica se pare ca evenimentu` te-a marcat profund.In urmatorii 50 de ani o sa te obisnuiesti
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bucatzel |
![]()
|
nu m-o marcat chiar asa, dar n-am nici un chef de lucru si tre' sa termin ceva... asa ca imi tot gasesc altceva de facut
![]() Nici-nici. Eu din Sibiu, ea din Arad, si stam in Timi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:05 |