Metroul, în grevă generală, de marți, pe termen nelimitat
![]() ![]() ![]() |
Metroul, în grevă generală, de marți, pe termen nelimitat
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.629 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Giurisici Fabian @ 18 Nov 2009, 22:49) Vineri va asteptam sa participati la tombola organizata cu premii constand in: locul 1- O plimbare romantica pentru 2 in cabina mecanicilor locul 2- 3 premii :cum sa masuram profilul rotilor si diametrul acestora locul 3- 5 cursuri intensive :schema electrica de metrou pe intelesul tuturor 10 premii de consolare, mersul in echilibru pe sina a 3-a alimentata cu 750cc. Va urez noapte buna!! adica na, voi munciti. Restul oamenilor se duc la munca numai sa fumeze si sa bea cafea, nu? 1. zi si mie ce e asa greu in a conduce un metrou de trebuie sa fie neaparat doi si sa mai ia si peste 30 de milioane salariu? Un sofer de tir ramane cu 25-30 de milioane in mana (si cred ca sunt optimist) dupa o luna de munca si ala merge singur, trebuie sa ajunga cu marfa la timp ca altfel il f..te patronul iar ca sa poata ajunge la timp, pe drumurile din Romania trebuie sa falsifice diagrama; iar daca-l prinde politia tot pe el il f..te. Si ca sa ramana cu banii astia, nu-si vede familia cu saptamanile, doarme in parcari in cabina tirului si mananca din punga. 2. ba da ce aptitudini speciale or fi necesare? Chiar o fi mai greu decat sa ti gestiunea unui depozit si sa te gandesti ca daca pierzi ceva platesti sau te da afara... sau si una si alta? 3. Aici deja ne injuri. Ia zi, se da un test pentru cititorii de scheme d-alea, trebuie sa aibe un IQ minim 140, sau cum? Ai dracu' zici ca le creaza, parca le primesc pe bucatele, ca puzzle. 4. mai tai-o cu linia la 750V ca deja miroase a basm. Daca se lucra cu aia alimentata, se lucra si ziua, nu doar noaptea. Si oricum, pe acelasi principiu cred ca si mecanicii auto ar trebui sa ceara mariri salariale de doua ori pe an, ca e riscant sa lucrezi cu un fier de peste 1 tona, atarnand de elevator, deasupra capului. This post has been edited by zax: 19 Nov 2009, 08:45 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Am vazut un articol de pe Hotnews care mi s-a parut interesant in situatia generata de greva de la metrou.
Am pus si URL-ul pentru ca mai sunt acolo si comentariile unor cititori si unele sunt interesante, ca sa nu spun ca mai e si "un VIDEO" cu mi-a zis cineva. http://www.hotnews.ro/stiri-international-...be-federale.htm Greva generala SUA VIDEO In 1981, Ronald Reagan a concediat 11.345 din cei 13.000 de controlori de trafic aerian care intrasera in greva generala si le-a interzis sa mai obtina slujbe federale de Adrian Novac HotNews.ro Miercuri, 18 noiembrie 2009, 11:33 Actualitate | Internațional Presedintele american Ronald Reagan a luat masuri dure impotriva controlorilor de trafic aerian care declansasera o greva generala in august 1981. In prima faza, liderul de la Casa Alba a declarat situatia "o urgenta nationala" si le-a cerut grevistilor sa se intoarca la locurile de munca in 48 de ore. Deoarece majoritatea sindicalistilor a refuzat, Reagan a concediat 11.345 din cei 13.000 de controlori de trafic aerian, interzicandu-le celor disponibilizati sa se mai angajeze vreodata intr-o slujba federala. Greva controlorilor de trafic aerian a avut loc in august 1981, la cateva luni dupa ce republicanul Ronald Reagan a depus juramantul de presedinte al Statelor Unite ale Americii. La 3 august 1981, sindicatul PATCO, care reunea peste 13.000 de controlori de trafic, a anuntat ca intra in greva generala, solicitand conditii mai bune de munca, cresterea salariilor si o saptamana de lucru de 32 de ore. Reagan le-a cerut imediat grevistilor sa se intoarca la munca, deoarece protestul lor incalca o lege federala care stipula faptul ca sindicatele federale nu au dreptul sa organizeze greve. Intr-o declaratie de presa facuta in Rose Garden de la Casa Alba, presedintele a declarat situatia "un risc pentru securitatea nationala" (potrivit Taft-Hartley Act din 1947) si i-a avertizat pe grevisti ca "daca nu se vor intoarce la munca in 48 de ore, isi vor pierde slujbele si vor fi concediati". Desi unii dintre membri cabinetului sau se temeau de consecintele politice, la 5 august, Reagan a concediat 11.345 din cei 13.000 de controlori de trafic aerian care ignorasera ordinul sau. In plus, liderul de la Casa Alba le-a interzis celor disponibilizati sa se mai angajeze vreodata intr-o slujba federala (interdictia a fost anulata de presedintele Bill Clinton, in 1993). Decizia lui Reagan a fost o lovitura grea data celor de la PATCO. Sindicatul a fost dizolvat. Doar 1.300 de controlori de trafic s-au intors la locurile de munca. In acelasi timp, secretarul Departamentului Transporturilor, Drew Lewis, a pus la punct planuri de urgenta si a organizat inlocuirea celor disponibilizati. Mii de curse aeriene au fost anulate, insa, prin masuri eficiente si implementand metode de management ale traficului aerian pentru care militase chiar PATCO, guvernul a reusit sa opereze in jur de 50% din zborurile programate. Cei concediati, inlocuiti cu personal administrativ si controlori militari Administratia Aeriana Federala (FAA) a fost nevoita sa angajeze si sa pregateasca mii de controlori aerieni intr-o perioada foarte scurta de timp, in conditiile in care, in mod obisnuit, era nevoie de 3 ani pentru a pregati un nou controlor de trafic. Cei disponibilizati au fost inlocuiti cu supervizori, cu personal administrativ si cu controlori detasati din alte parti, dar si cu personal militar. FAA a anuntat ca toti cei disponibilizati vor fi inlocuiti in doi ani, insa statistici ulterioare au aratat ca refacerea completa a personalului s-a produs in 10 ani. Unii dintre grevistii concediati in 1981 au primit in 1986 permisiunea de a aplica din nou pentru slujbele lor si au fost reangajati. Un profesor de legislatia muncii, Charles Craver, a declarat ca decizia lui Reagan, desi riscanta, a transmis americanilor un mesaj clar despre intentiile lui Reagan, care practic "le spunea patronilor ca este OK sa-i confrunte pe sindicalisti". |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
Daca i-ar concedia pe jegosii de la Metrorex, s-ar gasi altii, de la CFR, care sa le ia locul si sa nu faca atatea nazuri !
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pana sa ajungem noi la nivelul SUA din 1981 mai tre sa treaca ceva, deocamdata suntem pe la nivelul lor din 1910.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma, circula azi metroul sau nu?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
da circula
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(MadHawk1 @ 19 Nov 2009, 09:30) Daca i-ar concedia pe jegosii de la Metrorex, s-ar gasi altii, de la CFR, care sa le ia locul si sa nu faca atatea nazuri ! ![]() oare?? eu stiu sa dau cu ciocnul in roti (si de ce) dar ala vine sa faca spalaturi trenurilor pe burta , sau sa lucreze cu asa ceva? |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(xcss @ 18 Nov 2009, 22:37) Poate la tine o fi cenzurat de bou, dar in Bucuresti luna asta s-au dat oaresce amanari pentru iulie 2010 in unele instante. QUOTE(Giurisici Fabian @ 18 Nov 2009, 23:49) Te pomenesti ca in subteran se masoara altfel cota Qr. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 19 Nov 2009, 12:37) oare?? eu stiu sa dau cu ciocnul in roti (si de ce) dar ala vine sa faca spalaturi trenurilor pe burta , sau sa lucreze cu asa ceva? ![]() te pomenesti ca voi ati inventat spalaturile alea si daca voi muriti metroul nu mai functioneaza... nicaieri in lume This post has been edited by zax: 19 Nov 2009, 12:58 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 19 Nov 2009, 12:37) oare?? eu stiu sa dau cu ciocnul in roti (si de ce) dar ala vine sa faca spalaturi trenurilor pe burta , sau sa lucreze cu asa ceva? Lasa ca se invata. ![]() Cum si aia au invatat sa coordoneze avioane asa si alti pot sa invete sa lucreze in locul vostru. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.629 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru 4000 de lei pe luna dau eu cu ciocanul in roti, le masor, le ascut si flansa cu pila daca e cazul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
te vinzi ieftin. reno plateste prost?
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
einstein1984 |
![]()
|
Nu, plateste inteligent.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
einstein: aha, inseamna ca nu esti in stare de mai mult. stiu ei ce stiu
This post has been edited by FLP: 19 Nov 2009, 13:25 |
--------------------
.
.
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
io zic sa-l lasati pe bygy in pace, ca munceste, si sa va luati de sefii lui de la SRL-ul respectiv ce presteaza serviciile.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
exact. de vina is liderii sindicali vanduti psd-ului. Stiau ca greva va fi declarata ilegala, dar i-a durut la pilula. In imaginatia lor sperau sa loveasca in pdl, cu greva asta.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
bygy007 |
![]()
|
cum spuneam in in postul asta nu am fost in greva , la noi urmeaza prin primavara, daca o fi dar posibil sa nu mai fie nevoie , avind in vedere....
QUOTE(Giurisici Fabian @ 18 Nov 2009, 22:49) Vineri e mare sarbatoare , Metroul bucurestean implineste 30 de ani de cand s-a dat in folosinta ![]() Din acelasi ciclu ce buna e viata la metrou va anunt ca azi am luat prima, da a se citi bine , am luat prima ![]() ![]() This post has been edited by bygy007: 19 Nov 2009, 13:34 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
FLP |
![]()
|
la altii am auzit ca dau.... cica tie nu vor sa iti dea
|
--------------------
.
.
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pai. O fac inteligent. Reno masoara pe fiecare asa din ochi, e uita la el si stabileste salaru. DACA tu ai fi in pozitia Reno-ului si ai vedea poza aia facuta langa un vagon, cam ce salar i-ai da tu? Asa...in mare...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca ma prindeau ca mi-am luat lancer de 1,6 cu motor conceput la 1900 toamna ma concediau direct.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
baaa..ralantiul e de conceptie mai recenta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 19 Nov 2009, 14:24) Normal. Ca is inteligenti. Nu vor sa ai in mana si sa inveti ce e aia tehnologie durabila. Ca altfel incepi sa nu mai gandesti in spiritul Reno si nu mai esti profitabil pentru ei, chiar in conditiile in care ei deja te platesc inteligent ... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Macar tehnologia noastra de unica folosinta sta la ralanti chiar si la 650 rot/min.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Tehnologia TA?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 16:36 |