Vaccinarea impotriva AH1N1, Pro sau contra
![]() ![]() ![]() |
Vaccinarea impotriva AH1N1, Pro sau contra
ionut.tanase |
![]()
|
||
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
||
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|||
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Prietene, nu-si bate nimeni joc de tine. Daca nu doresti nu-ti face vaccinul si gata.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Bine prietene ... de acord cu tine insa raman la parerea ca GRIPA PORCINA este o bataie de joc adusa inteligentei umane
![]() This post has been edited by ionut.tanase: 13 Jan 2010, 10:45 |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.688 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 13 Jan 2010, 10:22) Am uitat sa te intreb. Tu ai incredere in medicii care-ti servesc un vaccin netestat complet? Ce medic iti poate spune ca E SIGUR 100% un vaccin ale carui teste n-au fost definitivate? Ala se numeste nedic? In el ai tu incredere? Nu exista medicament sau vaccin sigur 100%. Poti sa mori si de la laptele de mama daca e sa mori. In alta ordine de idei, eu unul m-as vaccina pentru ca nu vreau sa stau 1 saptamana bolnav prin casa si nu pe pentru ca ma tem ca infectia cu discutatul virus ar fi mortala. Cat priveste sanatatea mea, prefer sfaturile unui medic si nu ale lui victoras sau ionut de pe forum. This post has been edited by einstein1984: 13 Jan 2010, 11:09 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Sa ridice mana aia care nu s-au vaccinat si au avut gripa in decursul vietii lor, sa vedem cati au murit pana acum.
![]() Lasati-ma ba cu vaccinurile voastre. Unde ati auzit ma de morti din cauza gripei, oameni hraniti si sanatosi? Unde? In lumea a treia, in Auschwitz, la Doftana? Nu e gripa in fiecare an? Ati mai vazut voi lume disperata ca va da coltu' din cauza ei? Aaaaaaaaa, ca am mancat numai zeama de sosete toata viata, ca n-am apa curenta si ma bat pe un loc mai calduros cu Ghita, ca am abonament la trei spitale de plamani si iau curu' asta de gripa, o fi nene. S-o da coltu'. Da io inca n-am auzit pe nimeni sa spuna raspicat (nici pe insusi Cercel, care-o intoarce zilnic ca la Braila) ca daca esti sanatos si iei gripa porcina, mori de tot, definitiv si irevocabil. De ce omoara gripa porcina un om, iar gripa sezoniera nu? Cine-mi explica? LE. Bai impertinentule. Stai in patratica ta si vezi-ti de bielele-manivelele tale, ca io nu ti-as da tie sfaturi nici daca as sti ca fara ele te usuci ca vreju de fasole. Du-te si te vaccineaza repede. Pentru o saptamana de boleala, baga tot felul de substante in tine. Ce dracu sa ceri ma de unde nu-i? This post has been edited by Victoras2001: 13 Jan 2010, 10:51 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Vad ca dupa fotbal si politica romanul de rand a inceput sa se priceapa de minune si la medicina. Ce fraieri sunt aia care si-au pierdut ani din viata facand o facultate de profil, cand puteau sa citeasca totul pe un blog sau un forum. A... uitasem.... e conspiratia unor extraterestri care vor sa nimiceasca rasa umana prin injectare cu mercur pentru a pune mana pe planeta asta...
![]() |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Din cauza complicatiilor aparute dupa gripa sezoniera, mor anual un numar mai mare de oameni decat au murit pana acum de gripa porcina.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 13 Jan 2010, 11:46) In alta ordine de idei, eu unul m-as vaccina pentru ca nu vreau sa stau 1 saptamana bolnav prin casa si nu pe pentru ca ma tem ca infectia cu discutatul virus. Cat priveste sanatatea mea, prefer sfaturile unui medic si nu ale lui victoras sau ionut de pe forum. Pai vaccineaza-te nene ce mai stai??? De ce citesti acest topic ?? De ce te obosesti sa mai si postezi daca nu te intereseaza parerile altora?? Du-te si fa-ti vaccinul ![]() ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
si de-aia s-a inventat vaccinul impotriva gripei sezoniere
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 13 Jan 2010, 11:00) Are si virusul onoarea lui. Îl rade chiar cu vaccin, stați liniștiți! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.688 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...-mai-periculos/
13 Jan 2010, 14:52: http://www.cotidianul.ro/ah1n1_pandemie_de...ati-106656.html This post has been edited by Highwayman: 13 Jan 2010, 14:52 |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
ar fi mai indicat sa va mutati pe romedic.ro
![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ne fac direct moderatori, ce dracu'.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Mi se pare ca toata planeta e intr0un mare razboi mediatic intre cei care vor sa scoata bani din vaccinari si cei ce se tem in mod real de potentialul acestei epidemii.
Daca e sa ne uitam acasa, acestea sunt DATELE problemei, adica informatii incontestabile: - virusul gripei A/H1N1 e puternic contagios, dar in majoritatea cazurilor cauzeaza doar simptome minore (in contrast cu cel "aviar" ce ne-a speriat anul trecut, care era extrem de periculos dar foarte greu transmisibil) - in unele cazuri pune in pericol viata bolnavilor, chiar daca sunt oameni sanatosi, si mai ales copii si batrani. Nu sunt cunoscuti toti factorii de risc. - conditiile din spitalele Romanesti sunt mai putin decat ideale. E de dorit a evita riscul de a ajunge internat. - avem un vaccin produs intern, de unul din putinele institute pe plan modial capabile sa produca un vaccin de calitate buna si care nu sunt detinute de mediul de afaceri, ci de stat: institutul Cantacuzino, si se administreaza gratuit oricarui doritor. - vaccinul e unul complet obisnuit, produs dupa aceleasi metode si cu aceleasi materiale ca si vaccinurile sezonale anuale ce se administreaza in milioane de doze anual. Vaccinul e "nou" doar in masura in care e "nou" vaccinul antigripal din fiecare an, de fiecare data finnd folosite tulpini diferite. Luand acesti factori in calcul, si nu legende si teorii conspirationiste scrise de orice habauc pe net, eu cred ca e rezonabil sa alegi a te vaccina, protejand astfel si copii de acasa. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
...si apoi citim la necroloage prin ziare...
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
deocamdata citim necroloage ale celor morti din cauza virusului.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Highwayman |
![]()
|
Pnetru cei care o tot dau inainte cu periculozitatea vaccinului asta, citez din articolul din Cotidianul:
"“În privința informațiilor care circulă pe Înternet, anume că vaccinul împotriva A/H1N1 ar conține și adjuvanți, unul fiind squalena, care ar fi responsabil de declanșarea unor boli foarte grave, precum scleroza în plăci, artrita reumatoidă și lupusul, conducerea Institutului "Cantacuzino" din București neagă vehement. "Vaccinul pe care îl producem noi este un vaccin inactivat, monovalent, fără adjuvanți. Alți producători folosesc adjuvanți, dar al nostru nu are așa ceva. Este la fel ca celelalte vaccinuri antigripale, doar că are o altă tulpină, fiind vorba de A/H1N1. Dar virusul conținut este inactivat, vaccinul fiind controlat și respectând toate normele internaționale. Conține thiomersal, un prezervat ce are un derivat de mercur, dar cantitatea este infimă și nu este absolut deloc periculoasă. Și alte vaccinuri, nu doar cel împotriva gripei, conțin acest thiomersal, care are rolul să împiedice infectarea produsului și să nu declanșeze reacții adverse sau toxice, dar cantitatea prezentă nu este periculoasă. În cantitate mare, ar putea avea efecte secundare, dar nu este cazul la acest vaccin. La o doza de 0,5 ml de vaccin există 0,01 micrograme de derivat și riscul apare când sunt prezente peste 50 de micrograme", a declarat Viorel Alexandrescu, directorul Institutului Cantacuzino pentru Romania Liberă." In artcol sunt prezentate si opinii ale celor care sunt impotriva vaccinului, insa acestea se refera strict la lacomia companiilor farmaceutice si nu se refera la continutul acestuia. Poate in aceasta privinta au dreptate dar asta nu explica paranoia si mania conspiratiei alimentata de presa care vrea sa-si vanda ziarele ( si asta este o conspiratie, nu-i asa?). Unii medici recomanda vaccinarea, alti nu, este alegerea fiecaruia, asa cum fiecare se vaccineaza sau nu impotriva gripei sezoniere. Alegerea trebuie sa o faceti in functie de niste opinii avizate si nu dupa ce tranteste cate unul pe internet. Cu ce este diferita gripa asta de gripa sezoniera: http://www.mediafax.ro/social/care-este-di...ndemica-5078277 Pe scurt, din cate inteleg eu, daca in cazul gripelor sezoniere organsimul uman a apucat sa-si dezvolte mecanismele de imunizare, in cazul gripelor de genul pasareasca si porceasca organismul ar trebui sa fie ajutat de vaccin. This post has been edited by Highwayman: 13 Jan 2010, 18:36 |
--------------------
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Asa. Am citit io bine in articolul la care ai pus link?
QUOTE România a confirmat, în ultimele 24 de ore, 26 de cazuri noi de infecție cu gripa AH1N1, numărul total de cazuri confirmate ajungând astfel la 581, nefiind înregistrat niciun deces, potrivit statisticilor oficiale. O tot tin ca e o gripa care se raspandeste extrem de repede si de usor dar, in cateva saptamani abia s-a ajuns la cateva sute de cazuri. As avea o nelamurire. Daca e atat de contagioasa, iar dupa spusele lui Cercel, toni a avut-o cu 8 zile inainte de a muri, de ce n-a luat-o nimeni din cei cu care a intrat in contact? De ce n-au aparut aia la tv implorandu-ne sa ne vaccinam, ca sa nu patim ca ei? |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Eu m-am vaccinat azi.
Si parintii la fel. Tata e predispus la orice imbolnavire de genul asta pentru ca e bolnav de inima si de plamani si nu am vrut sa risc sa il imbolnavesc eu. Si e posibil sa dea coltul daca ia virusul. El oricum s-a vaccinat de luni si nu are nimic pana acum, nici macar o urma de reactie adversa. Asa ca cine vrea si-l face cine nu nu. Oricum mai lasati sursele alea gen wikipedia, libertatea si cancan. Atatea discutii si prostie nu am mai vazut de multi ani. Nu e obligatoriu. This post has been edited by sorin1983: 13 Jan 2010, 19:01 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
EU ZIC SA SE INCHIDA TOPICUL... oricum nu se ajunge la niciun rezultat... nimeni nu vine cu ceva concret, o monstra de virus sau un gram de mercur din vaccin.
Rog un moderator sa inchida nebunia asta... scz... |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
- BZ 80 SKJ
2007 decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai si unde mai facem necrologuri alora de nu s-au vaccinat?
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
In ziaru` din Caracal
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Highwayman |
![]()
|
Victoras, articolul este din 3 Nov 2009
![]() This post has been edited by Highwayman: 13 Jan 2010, 19:35 |
--------------------
-
-
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
La Caracal presa ajunge cu un mic delay
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
io nu inteleg o chestie.. cand se incalzeste afara, nu urca si mercuru din vaccin?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 21:59 |