Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
![]() ![]() ![]() |
Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
Dsign |
![]()
|
||
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
La dus urci, la intoarcere cobori . . . . si chiar si asa mi se pare un castig . .
This post has been edited by IRONICK: 16 Aug 2006, 11:37 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
eu totusi vreau sa stiu la ce pret ajunge o astfel de resoftare,va rog mult raspundeti oriunde.
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
catalin1paul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare...
A facut cineva aceasa resoftare(tuning) pe motorul de 1.4 Se simte vreo diferenta reala de putere, din ce am citit ar ajunge la parametrii unui motor de 1.6 "virgin" Scade consumul (ma intereseaza mai mult pt consumul urban) Merita investitia ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Logan
Laureat 1.4
- B12XXX Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
@Dsign: Ironick are dreptate cu urcatul si coboratul spre pitesti. Eu fac destul de des drumul acela si mi se intampla acelasi lucru legat de consum.
Trebuie avut in vedere si directia din care batea vantul. Conteaza si asta destul. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
reala faza cu coboratul spre bucuresti e in panta micaaa dar conteaza
![]() ![]() |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
zvasti |
![]()
|
![]() Cititor In Stele Si Cafea Group: Members Posts: 106 Joined: 17 September 05 From: Arad ![]() |
dupa cum intreba si catalin1paul , a facut cineva resoftarea pe 1.4? ca,deh,si noi astia mai "mititei" suntem curiosi
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4 Rosu Passion Fie Pita Cat De Rea,Nu-i Mancare Ca Fasolea
"Roman, deci STELIST" |
|
JohnDoe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 24 October 05 ![]() |
Foarte interesant.
Ideal ar fi fost sa fi testat inainte si dupa in aceleasi conditii. Vezi referirile celorlalti la urcat si coborat. Oricum, daca se confirma scaderea reala de consum, e super misto. QUOTE(Dsign @ 16 Aug 2006, 12:32) Am profitat de o zi libera de la serviciu si m-am dus la un bun prieten de-al meu de la Mioveni pentru a-mi modifica parametrii din computer. Am plecat spre Pitesti, pe autostrada, in momentul in care am intrat pe portiunea buna de autostrada, am mers numai cu 160km/h, consum instant stabilizat dupa citeva minute de mers astfel: 15l/100km Am facut resoftarea la Mioveni si am plecat spre Curtea de Arges, pe un drum foarte aglomerat. Este o reala placere sa faci depasiri acum, fara a mai fi nevoie sa omori motorul in treapta a3a. La intoarcere, pe aceeasi autostrada, la 160km/h aveam 11-11.5 l consum instant, si la 180 km/h aveam 14l . Consum mediu pina la Mioveni: 8.8l/100km Consum mediu la intoarcere, dupa resoftare: 8.3l/100km, in conditiile in care drumul de la Curtea de Arges spre Pitesti era foarte aglomerat din cauza tirgului ce tocmai se terminase, iar pe autostrada am mers foarte mult cu 180km/h Parametrii ar fi aceeasi care se tot discuta pe aici, proveniti de la un anumit model Reno. Pretul este mai mult decit rezonabil, daca doriti detalii suplimentare, pe PM va dau nr meu de tel |
--------------------
Dacia
Logan
2005 - Ambition
- -
|
|
Octav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 April 05 ![]() |
Am inteles ca la 1.4 MPI se simte mai bine ca la 1.6! O sa va zic saptamana viitoare , cand ma duc cu un coleg...
|
--------------------
DACIA
LOGAN
Laureate 1.6
- Bucuresti
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ma, ce tot o dati cu urcat, coborit? daca eu la mers cu 160 am consumat mai mult decit la mers cu 180+ (viteza indicata de bord), nu va e clar ca daca as fi mers cu 160 la intoarcere as fi consumat muuult mai putin?
O sa trebuiasca sa merg la Balea si vedem atunci, la "urcare" Confirm, se spune ca remaparea se simte mai bine la motorul de 1.4 ... si e "eftin" de tot... |
--------------------
D
Logan
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
pai cat de ieftin sa stiu daca am bani sa dau, dati si voi PM va rog mult daca nu se poate aici, ca ma intereseaza mult ca tot 1.4 am
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Dsign sau care ati mai facut resoftarea... ceva grafice de putere de pe tester are careva? ca sunt multi curiosi pe-aci... myself included... nu de alta dar pe drumul de la mare la bucuresti, 4 persone in masina si portbagajul plin la 180 (5200 rpm) a murit, nici batuta nu a mai vrut sa urce...
P.S. Dsign cand dam o tura cu a ta, resoftata ca sa vad si eu cum se simte... bag benzina.. ![]() |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Vezi aici. DodoPan are si el pus un grafic ceva pagini mai in spate.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Ice_2k |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 12 August 05 ![]() |
da domnu', am auzit si io ca daca fac ciptiuning d-ala scade consumul cu 5-6L/100km... get real! Diferenta de consum este de max 0.2-0.3L/100km si asta datorita faptului ca sunt scoase niste optimizari care mai micsorau un pic noxele dar veneau cu un cost si anume putin carburant in plus.... ganditi putin logic, este vorba de randamentul motorului, n-ai cum sa modifici asa ceva din soft. Un alt punct de vedere este in depasiri nu mai esti obligat sa retrogradezi, masina avand mai multa "vana" si in treapta superioara... de unde se poate obtine un consum mai mic pt ca nu mai turezi motorasu ala la 5000rpm... dar in conditii de mers identice (apropo, deal/vale conteaza ENORM mai ales la viteze mari) diferentele vor fi infime.
Sa vezi ce-mi sar acum chip-tunerii in cap daca citesc asta... |
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
- B-XX-XXX - for sale Black Audi A4 8E 2004 165CP quattro, Hofele Design
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
a zis cineva ca masina consuma cu 5-6 mai putin??? ca io nu am vazut...daca 1.4 consuma 6-7 afara...dupa cipuire consuma 1%??? cred ca ai citit aiurea...
si se vorbeste de scadere consum la regim normal. |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
Octav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 April 05 ![]() |
Ice_2k: ai cumva o Dacia pe carburator? Ca la aia nu merge chip-TUNING ....Vb ca sa ne aflam in treaba sau chiar stii?!
|
--------------------
DACIA
LOGAN
Laureate 1.6
- Bucuresti
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 17 Dec 2005, 19:55) Pai de ce nu spui asa? ![]() ![]() Ceva este putred ![]() ![]() Si apropos de abaterea vitezometrului, dupa ce se trece de 150 nu mai este chiar atat de mare. La 175 (cat a fost maximul pe autostrazile germane ca nu i-am dat mai mult - ma astepta fetita acasa) abaterea era de numai 6 km/h, adica pe GPS aveam 169 km/h. |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
Dsign |
![]()
|
cine a intrebat pe PM , i s-a raspuns... eu am impartasit niste pareri, si apoi niste fapte... n-am zis de diferenta de 5-6l, ca nu am Maybach fara 6 cilindri din cei 12 !!!!
|
--------------------
D
Logan
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
consumul nu are cum sa scada prea mult fiindca scaderea noxelor eliminate de motor se face implicit si prin optimizarea la maxim a consumului. principiul e cat se poate de simplu: la mai putina benzina arsa rezulta mai putine noxe. per total cred ca resoftarea are chiar o influeta nefasta asupra consumului prin faptul ca "indeamna" la condus sportiv. eu sunt curios de alta chestie: cum influienteaza resoftarea fiabilitatea motorului? cu toatea astea m-ar manca si pe mine de o resoftare numai ca locuiesc la o distanta f. mare de bucuresti sau pitesti.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
Dsign |
![]()
|
QUOTE(-Scorpio- @ 18 Aug 2006, 12:00) cum influienteaza resoftarea fiabilitatea motorului? ar influenta in mod negativ daca ar creste si turatia de protectie a motorului (limitarea) ori acest lucru nu s-a intimplat... alimentarea se taie tot la aprox 6000 rot/ min si daca nu este nevoie sa mai turez motorul asa mult pt o depasire (adica nu mai e nevoie sa retrogradez) eu zic ca protejez motorul, nu? |
--------------------
D
Logan
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
alta chestie care mareste puterea cica http://www.power-t-box.blogspot.com/
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa fie clar: t-box-ul mareste puterea numai daca ai corp clapeta fara dop!
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(salutcalin2002 @ 21 Aug 2006, 12:20) Tie nu iti pute nimic numa' dupa ce vezi gunoiu ala de sait. Gunoi de luat ochii la fraieri. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"Este cea mai noua metoda si mai putin riscanta de a mari puterea Disel-ului tau cu pana la 30%!!"
Analfabeti! This post has been edited by einstein1984: 21 Aug 2006, 12:04 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
strem |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 6 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt sigur ca daca pui doua in serie iese ferrari diesel.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 2005
- 1.6 Laureate
|
|
cristi_xp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 500 Joined: 8 July 04 From: Timisoara ![]() |
Am impresia..sau lumea are prea multe pretentii de la loganel,nu demult cineva zicea ca dupa ce si-a schimbat chipul facea cu loganelul diesel,masini de 30-40 de mii.... hooo fratilor...cu 10-20 de caluti te crezi masina de 200 cp
![]() |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
- Neinmatriculata Vand axa cu came sport de logan /solenza / supernova .
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
pai respectivul prinde pe cate unul cu masina suparata dar care n-are nimic de demonstrat nimanui, merge si el ca omul incetisor in treaba lui, ia si il depaseste si se numeste ca "l-a facut". motivul pt care l-a depasit nu-i nici pe departe ca are masina mai tare decat a lui, ci faptul ca respectivul e intreg la minte si nu se ia la concurs cu el. totusi, drumurile publice nu-s pista de curse.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
Acum eu nu vreau sa fac revolta si nici sa va contrazic...
dar la 30 de mii de euro cred ca exista masini care au un raport putere/greutate mai mic decat la logan This post has been edited by ga!nusha: 21 Aug 2006, 18:24 |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:29 |