Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
![]() ![]() ![]() |
Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
Ice_2k |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 12 August 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
- B-XX-XXX - for sale Black Audi A4 8E 2004 165CP quattro, Hofele Design
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
ii taia limitarea pe la 120 inainte
sau ma rog..cat vine 6000 intra 3a de ce a chinuit masina in halul asta nu inteleg This post has been edited by sefu_alx: 27 Sep 2006, 14:42 |
--------------------
x
y
2009
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ake 11 |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 16 Joined: 29 April 06 ![]() |
Este si asa ceva , dar cu mai multe versiuni!Vorbim pe tel. dimineta
Bafta! |
--------------------
renault clio
1,4 16v
2005-extreme
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
QUOTE(sefu_alx @ 27 Sep 2006, 15:42) ii taia limitarea pe la 120 inainte sau ma rog..cat vine 6000 intra 3a de ce a chinuit masina in halul asta nu inteleg pai sa vad si eu pana unde se duce turatia dupa cip dar tot nu i-am dat de fund ca mi-a fost frica sa nu faca POC .......... oricum masina se misca mai bine de la turatii mai mici asta e prima observatie mers doar in oras asa pe distante scurte;) |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Ice_2k |
![]()
|
ce tampenie... credeti ca producatorul a pus degeaba limitare la 6000rpm? Sa modifici putin parametrii ca sa-i cresti puterea e cum e da' sa-i scoti limitarea de turatie maxima mi se pare o tampenie, oricum nu mai ai cine stie ce putere acolo, nu faci decat sa risti sa strici motorul...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
se poate face o modificare desteapta in parametrii motorului astfel incit sa poti folosi avantajul a 1000 de ture in plus... dar bineinteles ca nu e nimeni destul de destept sa faca asa ceva la noi in tara... o sa bulesti motorul mai repede, ce-i drept, dar pt maniaci se merita, mai ales daca se schimba si oaresce piese (pistoane, axa cu came, etc)
aici se poate vedea maiestria firmelor de chiptuning... |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
ake 11 |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 16 Joined: 29 April 06 ![]() |
nu-l obliga nimeni sa mearga la 7300rot/min de fiecare data cand schimba.
calculati in schimb la ce turatie ramane dupa ce schimba;sa vedeti daca nu cumva este avantajat atunci cand vrea sa plece primul de la semafor si la o depasire de 1/1000 in viata. credeti ca toate masinile tunate (chip-uite) trebuie sa mearga doar la turatie de taiere a injectiei?! Si ca sa fie treaba, treaba softul lui ALEX TGA este cel facut de DIMSPORT RACE 2000. Masinile intre ele nu au softul diferit ,dar au anumiti factori de corectie diferiti( vorbesc de masini identice ca si nivel de motorizare/poluare/dotare/destinatie!!) SOFTUL scris in calculator este identic , doar ca calculatorul de injectie lucrand in bucla inchisa tine seama de la motor la motor de anumiti parametrii care-i masoara si care nu fac parte din softul ce se scrie;functie de acesti parametrii de corectie diferiti de la un motor la altul( in timp intervin uzura ,regimuri diferite de functionare-iarna/vara , naveta in oras/excursii de concediu ), strategiile de calcul ale softului scris tind sa aduca motorul in plaja de poluare pentru care a fost omologat , sau , sa-l fereasca de regimurile de detonatie/supraincalzire/calare, etc. Asa incat : softul poate fi tras de pe o masina si pus pe alta, doar cu mentiunile de mai jos: 1.la diesel trebuie rescrise injectoarele(unele dci), si refacute initializarile de vana EGR. si periferice! 2.la benzina trebuiesc respectate procedurile de reinitializare capete de cursa acceleratie si recunoastere volant motor. 3.si la una si alta trebuie rescris codul V.I.N. in calculatorul de injectie, pt, ca prin rescriere de soft se sterge si codul V.I.N.-asa se si cunoaste cand a fost calculatorul piratat sau nu , dar in reteaua RN/DACIA nici un COTECH/DACOTECH nu verifica acest lucru. Puterea la un motor gestionat de calculator cu doua bucle inchise se poate da doar din avans, benzina ,si turatie!-asta fara sa intervenim mecanic in el! O seara placuta tuturor. |
--------------------
renault clio
1,4 16v
2005-extreme
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
deci cipul (softul) nu poate umbla decat la avans si cel mult benzina, turatia ramanand in controlul soferului.
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
ice_2k nu e nici o prostie fiecare face ce vrea cu masina lui nu crezi????
daca ii dai se duce si peste si nu am spus ca nu am limita de turatie DOAR ca e pe undeva pest 7000 unde nu am avut curaj sa o incerc.............. acum nu va imaginati ca tot timpul schimb la 6800-7000.......dar stiu ca poate masina si gata , am facut un mic test cu unu stock:D si rezulatatul mai mult decat multumitor 3-4 masini in fata lui fara sa depasesc 6000 rpm ![]() deci concluzie sunt multumit de noul soft cum trage pe demaraje mai urmeaza un test la drum intins la o depasire una alta....... pana atunci numai bine This post has been edited by Alecs_TGA: 29 Sep 2006, 01:04 |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Ice_2k |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Alecs_TGA cat te-a costat sa faci chiptuning-ul ala?
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
Ceky |
![]()
|
![]() Advanced Chiptuning By DimSport Group: Members Posts: 90 Joined: 17 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Scuze dar am fost ocupat!
Acum sa raspund postului referitor la modificari : DimSport este in primul rind fabricant de scule de tuning si in plan secundar face tuning. Noi facem modificarile live si clientii nostrii pot confirma asta !Nu cumparam nimic de la nimeni , totul se face pe loc nu se astepta nu stiu ce pe mail !Pur si simplu se descarca softul ori din ecu se modifica si apoi se scrie inapoi in masina .In acest fel nu se pierde nici VIN nici coduri sau mai stiu eu ce.....Noi nu face tuning cum fac asa zisii "experti" de la Pitesti care schimba soft-ul de la Dacia cu unul Renault de pe alt tip de motor si asa cum s-a mai postat aici la unii a mers la altii nu : "imi bate motorul pe ture la WOT ...." acestea sunt cuvintele unui client care a facut tuning la Pitesti , iar chestia ca se schimba ecu cu altul sau se face chip-tuning credetima ca nu asa se lucreaza in anul 2006, totul se face in max. 20min pe mufa de diagnza! Daca tot vreti sa stiti una si alta de ce nu il intrebati pe acel domn de la pitesti daca stie ce a modificat in soft pt ca la mine cine este curios poate sa vada singur exact ce se modifica!Si da se poate modifica limitatorul de ture dar nu recomand nimanui sa il mareasca mai mult de 500rpm! O sa va dau un link si cu teste de putere la Logan 1.6 / 90cp care a venit cu tobe si filtru si avea 97-98cp pe Dyno si 107cp dupa Flash-Tuning, in felul asta nu or sa fie doar vorbe goale ! Va stau la dispozitie si pt alte intrebari sau lamuriri , si retineti ca nu am intrat aici pt reclama aia se face in revista COX Tuning sau in SuperCar,iar in ultimul nr 4Tuning puteti citi articole despre cum se face tuning , eu sunt aici ca sa va arat de ce trebuie sa va feriti! Cu respect, Ceky This post has been edited by Ceky: 30 Sep 2006, 11:37 |
--------------------
Vw
Touareg
V10 TDI
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
ceky e ABERANT ceea ce spui tu aici cu 107 cp ............. avem cazuri pe aici care dupa cip, evacuare, admisie, axa cu came......(nu au soft ideal pt acea axa) dar nimeni nu a scos mai mult de 95-96cp la roata.......am mai vazut eu intr-o revista ca din diltru sport pe un logan s-a castigat 5 cp ........... ceea ce nu o sa cred niciodata, poate la alte masini da dar la logan nu.
bafta un grafic de pe dino de la un logan al unui baiat care intra pe forum dar acum nu mai are loganul........unii il stiti..avea cip, evacuare, filtru sport si dca nu ma insel testul e facut si cu filtru si fara filtru;) This post has been edited by Alecs_TGA: 30 Sep 2006, 12:45 Attached thumbnail(s) logan_16_314.jpg ( Size: 144.04k ) Number of downloads: 459 |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Ceky |
![]()
|
![]() Advanced Chiptuning By DimSport Group: Members Posts: 90 Joined: 17 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am spus la roata ci putere pe motor asa cum o da si constructorul asa ca fii atent la ce spun nu interpreta !Daca scazi pierderea in transmisie probabil ca ajunge unde apui tu .....eu oricum o sa aduc acel grafic ca sa nu mai aveti dubii!
Cu respect, Ceky |
--------------------
Vw
Touareg
V10 TDI
|
|
Ceky |
![]()
|
Din pacate graficele nu mai sunt disponibile ci doar ce sa inegistrat cu nume putere max si cuplu max data si ora , oricum atasez!
Cu respect, Ceky Attached thumbnail(s) grafic.JPG ( Size: 93.55k ) Number of downloads: 550 |
--------------------
Vw
Touareg
V10 TDI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu si am mai vorbit cu unul si cu altul, cei de la dimsport sunt chiar cunoscatori (na, imi datoreaza astia de la dimsport o bere ca i-am vorbit de bine).
Faptul ca zic ca modifica individual pentru fiecare masina nu este chiar poveste de adormit copii. Ei modifica in functie de ce vrea clientul pe hartile din UCE. Ca or folosi si versiuni standard, treaba lor, insa pot modifica exact dupa doleantele clientului (bine, in limita unor posibilitati fizice si de siguranta). Cei de la Pitesti nu baga chiar numai harti de pe alte renaulturi. Mai baga si de pe alte ... loganuri. Atat pot sa detaliez... De asemenea, nu schimba chipuri sau uce-uri ca le face placere, ci le schimba pentru ca nu pot fi scrise prin interfata. Treaba se intampla pe Solenza, care are 2 tipuri de uce injectie, unele care pot fi scrise prin interfata si unele care nu pot fi scrise. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
nimeni nu a spus de calitatea serviciilor dim sport ca nu ar fi ridicata si chiar am prieteni care au fost la ei cu MASINI nu logane, slz si la care le-a facut treaba buna
![]() ![]() |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Ninos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 30 September 06 ![]() |
A fost cineva in proba de drum , dupa remapare, cu un scaner cuplat la priza de diagnostic ? A urmarit cineva evolutia avansului la aprindere in functie de sarcina si turatie ? A fost monitorizat nivelul semnalului transmis de senzorul de detonatie?
Ma tem ca nu. Toti acei ce ziceti ca motorul ,dupa remapare, se aude mai cool ( ca un motor mai puternic , zicea cineva pe aici) sinteti siguri ca nu face asa din cauza avansului la aprindere impins pina la extrem ? Dupa parerea mea (si nu numai) tuning-ul la un benzinar aspirat este fix frectie. singura harta ce poate fi modificata este numai cea de avans la aprindere de aici si cresterea usoara de cuplu la turatii mai mici dar per total aceasta modificare , pe termen lung, va crea cu siguranta probleme mecanice. Pe termen scurt creste mult emisia de NOx. Numai bine! La motoarele turbodiesel cu totul altfel stau lucrurile ![]() |
--------------------
Skoda/Seat
Skoda Octavia Break 4X4/Ibiza
/2007
- B09 XXX/ B59 YYY
|
|
Ceky |
![]()
|
Este foarte adevarat ca acele zgomote in plus sunt sigur problme create de prea mult avans eu nu am intrat in tratarea problemei pina acum tocmai pt a nu fii interpretat gresit cum ca "eu fac bine si altii prost " pot fii multi care sa faca bine numai daca stiu ce fac .Cit despre modificari la harta sincer tocmai asta este problema ca eu stiu cit avans dau si stiu ca nu afecteza mai ales ca la modificarile mele sigur nu "bate avansul" si pot spune pt unii care nu cred , ca nu se modifica numai avans la aspirate , asta fac numai cei ce nu stiu ca mai exista si alte harti !
La motoarele aspirate se modifica numai avans daca clienul doreste o modificare la care de multe ori nu se simte mai nimic , insa combinata cu alte harti rezultatul este bun , dar asta nu inseamna ca se va face Porsche! Cu respect, Ceky |
--------------------
Vw
Touareg
V10 TDI
|
|
STI |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 25 May 05 ![]() |
Nu vreau sa iau apararea celor de la dim sport, dar dupa ce am facut softul la ei am plecat la Pitesti , am schimbat 2 calculatoare si dupa 6 ore de tot schimbat si probat......am plecat cu ce am venit ..adica softul de la dim care le-a batut pe celelalte pentru ca se simtea diferenta . Toata povestea nu s-a oprit aici, am fost si la Master , au pus unicipul si diferenta intre ce au facut ei pe Dyno si cum a fost inainte a fost de 1cp. In concluzie harta de la dim a fost OK . Sa nu credeti ca cei de la Master au criticat harta sau au spus ca fac ei cava mai mult, au incercat. Unicipul ar fi fost bun daca modificarile erau mai mari si cand am schimbat axa cu came, numai cu unicip am reusit sa fac masina sa mearga.
Acum am Golan 16 V si .......105cp se simt , e diferenta intre masina aia modificata si asta stok , chiar trage bine. Sunt curios acum ce o sa mai gasesc pentru motorul 16V ....si sunt convins ca o sa gasesc mai multe modificari fiind generatie mai noua. This post has been edited by STI: 1 Oct 2006, 09:41 |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
cristi_xp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 500 Joined: 8 July 04 From: Timisoara ![]() |
Stie careva unde se face chiptuning in Timisoara...sau...daca se face?
![]() |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
- Neinmatriculata Vand axa cu came sport de logan /solenza / supernova .
|
|
Ceky |
![]()
|
Azi am fost la Metrotehnica si al gasit graficele pt Dacia 1.4 mpi 75cp si iata originalul si modificatul grafice de putere inainte si dupa modificare !
In plus am investigat si am aflat ca printre softurile de la Pitesti se afla piratat si softul DimSport ! Exista mai multe versiuni de soft diferite la aceeasi serie de ECU asa ca este foarte posibil sa aveti proble chiar seriose la motor !Nu mai faceti experiente pe masinile dvs intrucit costul reparatiilor este cu mult mai mult decit 150€ cit costa un soft original si calitativ facut special pt masina dvs . , va repet ca modificarea se face plecind de la fila originala a masinii si nu se pune ceva de la alta masina !!! Cu respect, Ceky Attached thumbnail(s) dacia14_dimsport_original.JPG ( Size: 76.57k ) Number of downloads: 558 dacia14_dimsport_stg1.JPG ( Size: 77.62k ) Number of downloads: 526 |
--------------------
Vw
Touareg
V10 TDI
|
|
florinspp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 24 August 06 ![]() |
domnule ceki,ne lasi cu chestile astea?cred si eu ca vrei sa iei de la oameni 150 euro.softul de la pitesti e beton,il am de o luna,si e la mai putin de jumate la pret.intradevar e piratat de la dimsport
|
--------------------
dacia
logan
2005 ambition
- BxxFIO
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
nu e piratat ci modificat si nu ai cum sa ii acuzi de piraterie
![]() |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
"Beton" ar fi un motor mai puternic, in conditiile in care producatorul da garantie ca ai liber sa-l folosesti cum vrei. Crapa daca tragi de el - are garantie.
Din pacate nu am gasit nicaieri o explicatie tehnica, asa, ca pentru ingineri, a descrierii parametrilor de functionare si a modului de lucru a calculatorului de injectie. Din ce exista pe wvforum,se pare ca experimentatul cu anumiti parametri e un lucru mult mai complicat decat pare la prima vedere. @Ceky: de ce modificarea se face pe softul existent pe masina si nu se poate inlocui cu un altul ? |
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
hash, o descriere generala si usor mai detaliata a sistemului de injectie:
http://www.megasquirt.info/ |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Merci, klaus.
Asa din avion, cred ca pot sa formulez raspunsul: ajustarea parametrilor se face cu masina in sarcina pentru a putea regla dinamic, adica in functionare, parametrii de injectie. Se observa imbunatatirile actionand asupra parametrilor. Chestia cu uploadatul softului si apoi 'dat cheie' nu garanteaza un regim de functionare optimal - poate merge mai bine in general dar poate sa strice alti parametri, e o optimizare cam 'din topor' (one size fits all ![]() Daca parametrii sunt unici pe fiecare motor (dat de uzuri diferite si alti factori care nu imi sunt inca clari) inseamna ca softul 'de fabrica' este calibrat pe motor in momentul cand acesta este produs. Inca nu m-am lamurit daca parametrii nu se optimizeaza automat pe parcursul functionarii motorului (dar nu prea cred), daca mai ai ce imbunatati dupa ce fabrica a calibrat motorul pe banc, si daca exista un algoritm de calibrare automat, mai putin supus la erori decat de exemplu reteta 'de mana' de felul celei megasquirt. Tot din avion, scria cum ca reglajul defectuos aer/combustibil poate duce (si) la spargerea pistoanelor. Faza cea mai tare, autorul recomanda ca pentru reglajul de la zero a unui motor nou, tunerul sa aiba la indemana si 2 stingatoare !! Sper sa nu fi scris prea multe prostii. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Ceky |
![]()
|
Am inteles ! ne meritam soarta din moment ce incurajam furtul !Eu am spus cred ca tot ce aveam de zis ! Cit despre masinile voastre fiecare este liber sa aleaga !
Ps- Exista si metode de a arata ca un soft este pirat si chiar multe .....dar nu asta era esential ci faptul ca punind softul care este pt o anumita serie de Ecu este posibil sa creeze probleme la alta serie de ECU sau chiar la aceeasi serie de ECU dar cu alta versiune de Soft .....cine vrea sa priceapa pricepe cine nu este treaba lui ! Va doresc sa nu aveti probleme. Cu respect, Ceky-DimSport |
--------------------
Vw
Touareg
V10 TDI
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sa inteleg ca la DimSport se fac calcule de mina, oarecum dupa urechea specialistului, sau cum? ca daca e pe bune, dau 250 epuroi, numai sa-mi faca Ceky si proiectul la motoare termice pt anul 5 !!!
PS: m-am interesat si am auzit numai vorbe de lauda despre domnul ceky, spre deosebire de stimabilul voinea, insa pe mine tot nu m-a convins de unicitatea parametrilor respectivi... de undeva tot se pleaca. |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 20:48 |