Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
l@u |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(kato @ 23 Jul 2015, 21:09) Contează, fără discuție. Sunt câțiva (2-3) care stau la cutie și care vor rămâne probabil la nivel de "bună ziua" și cam atât cu ceilalți. Nouă ne place așa, mai cu ușa deschisă. Partea bună e ca de regulă tre' să ții ordine și curat, ca aproape în fiecare după-amiază îți intră cineva în casă. ![]() Nu-i vorba ca tre' să te bagi în sufletul omului. Chiar deloc. Eu personal nu dau pe-afara de sociabil ce sunt, probabil mă încadrez în medie. Pur și simplu sunt oameni cu care poți schimba o vorbă, o idee, plus ca mno, când ai copii de vârste apropiate, inevitabil apar și activitățile comune. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si mie imi placea sa fac schimb de idei cu mamicile tinere.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Speedy |
![]()
|
![]() Membru donator Group: Members Posts: 916 Joined: 27 December 05 From: Anytown USA ![]() |
Buna seara oameni buni!
De la un timp ma bate gandul sa-mi iau un teren prin apropierea Bucurestiului dar ma chinuie cateva intrebari. Care ar trebui sa fie latimea minima pentru un drum de servitute cu o lungime de 206m ? Daca terenul are certificat de urbanism in scopul "acte notariale-informativ" este posibil ca pentru eliberarea autorizatiei de constuire, primaria sa te oblige sa cedezi o parte din teren pentru largirea drumului de servitute, care la momentul actual are 7m latime ? ![]() |
--------------------
....
...
.... Opel Astra J Innovation 2012 2.0 CDTI Ex Logan Prestige 1.6 16v
Suzuki XF650 Freewind 2001 Specialized Carve Expert |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
In principiu, sapte metri sunt de ajuns. Asigura-te si ca-s reali.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu cunosc o situatie in care drumul e de 12 m, din care trotuarele cate 2m, deci cate 4m per sens.
Alta situatie e cu drumul de 4m, fara trotuare. Vezi numai sa fie si in teren ce e scris in acte. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Eu nu vorbeam de diverse "realitati", mai mult ori mai putin locale, ci de ce zice legea. Iar drumul ala de patru metri poate fi tot legal, daca indeplineste niste parametri. Candva astia erau cam asa: maxim doua case deservite si maxim 35 metri lungime.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Pai drumul asta de 4m deserveste fix 2 case si are cam 30-40 m lungime. Latimea de 4m e specificata in PUZ.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
dacis |
![]()
|
Pai si io ce-am zis?
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Speedy, lățimea drumului de acces apare în puz. Dacă nu apare, inseamnă ca mai ai o serie de demersuri suplimentare pentru obținerea unei autorizații de construcție.
Dacă apare de ex. 9 metri în puz și în realitate sunt 6, ești obligat să cedezi din parcela ta diferența. Moca. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Speedy |
![]()
|
![]() Membru donator Group: Members Posts: 916 Joined: 27 December 05 From: Anytown USA ![]() |
Am inteles. O sa trec pe la primarie azi sau maine sa vad PUZ-ul.
![]() |
--------------------
....
...
.... Opel Astra J Innovation 2012 2.0 CDTI Ex Logan Prestige 1.6 16v
Suzuki XF650 Freewind 2001 Specialized Carve Expert |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(Victorine @ 19 Jul 2015, 20:04) Vine ciuruiala peretilor cu rotopercutanta pentru aplicarea termoizolatiei ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
cdadan |
![]()
|
Io zic ca-n we să nu mai stai p-acasa.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Si sa plec de vineri seara. Am ajuns să fiu dat afară din casa...
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
E abia inceputul...
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Măcar ai apă, nu te mai plânge.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
adica nu mai este nevoie sa apeleze la punga?
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Inainte era un loc plin de maracini si porumbari, moloz aruncat gramada, serparie, gunoaie la 2 m de gardul meu.
Acum am cerut primariei concesiune pe 4x12 m si pana una alta il intretin. Din curte e doar o garua de acces din tarcul cainilor si acum e o poarta de acces in partea opusa spre pomi, deci e accesibil din domeniul public. Ramane de vazut ce zice primaria. This post has been edited by rue: 16 Sep 2015, 11:22 Attached thumbnail(s) 11889483_1010620392301865_6086763802271280816_n.jpg ( Size: 217.21k ) Number of downloads: 348 apoi.jpg ( Size: 134.67k ) Number of downloads: 355 11902245_1010590002304904_325660823813012716_n.jpg ( Size: 148.92k ) Number of downloads: 344 20150821_205250.jpg ( Size: 1.61mb ) Number of downloads: 334 20150825_200608.jpg ( Size: 2.57mb ) Number of downloads: 332 20150827_203322.jpg ( Size: 1.95mb ) Number of downloads: 95 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
DannyY |
![]()
|
O sa te reclame betivanii ca nu mai au unde sa arunce gunoaiele
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
De fapt a pus cotarlele pe domeniu public.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
au acces si dansii se descurajeze molozarii. Au doar o arie mai mare de pazit acum.
Ah... am uitat sa blurez fetele cateilor ... ![]() This post has been edited by rue: 16 Sep 2015, 11:30 |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
DannyY |
![]()
|
Traiul la bloc reloaded...
Pe scurt: furtunul masinii de spalat de la apartament a plesnit in timp ce chiriasele erau pe la bucatarie. Rezultat: ceva infiltratii la vecina de la 2, scandal intre vecina si chiriase. Pana aici, normal. Vorbesc cu chiriasele, convenim ca nu e vina lor si ca ma ocup de problema in calitate de apropitar. Ma intalnesc cu vecina, ma uit, nu observ nimic deosebit, ea zice ca e lumina proasta, dar ca daune exista. Ii spun ca suport eu reparatia, zice ca ea nu cunoaste pe nimeni de meserie. Ton civilizat, incep sa cred ca chiriasele au exagerat cand au zis "scandal". Sun un meserias (bun), ramane ca vine sa faca o evaluare peste cateva zile. Vine meseriasul, ne prezentam la vecina, care incepe sa zbiere la meserias (nu la mine) ca ea nu vrea "doar o mana de lavabila si lucrare de mantuiala", etc, etc, etc. Evident, era prima oara cand il vedea in viata ei. Si tind sa cred ca si ultima ![]() Omu' casca ochii cat cepele, ca el, saracu' n-apucase sa scoata nici un cuvant. Asteapta sa i se termine femeii aeru', apoi imi zice: "sefu', nu va suparati, da' eu cu oameni din astia nu lucrez, cautati pe altcineva". Aia incepe sa zbiere ca i-au curs siroaie de apa pe pereti, ca anunta televiziunea locala, procuratura si alte trasnai. Ii intoarcem spatele si plecam. Cred ca o trimit la compania de asigurari, sa se descurce cu inspectorii de daune, ca de aia platesc asigurare, nu? E genu' de om care nu aeriseste ca sa nu intre frigul, tot aburul din bucatarie se raspandeste in toata casa, iar tavanul e placat cu polistiren, cu toate ca sta la et. 2/4. Din cauza ca nu aeriseste, tot polistirenul ala e plin de mucegai... Bai nene, ori lumea e proasta, ori eu sunt tampit... Amandoua nu, ca se exclud ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Deliciile traiului la bloc.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
rue |
![]()
|
Da, eu am avut noroc cu vecinul inundat la baia de la bloc care desi avea chirias initial am cautat meserias dar nu vine nimeni pt 1 mp de la o baie si mi am luat scule si materiale, am decojit zona afectata, am dat glet fin dar nu a mai fost nevoie sa dau lavabila pt ca a zis ca va renova imediat plecand chiriasul. Inital l am rugat cu 200 lei sa si faca singur dar m a implorat sa rezolv eu.
La casa din cauza ca mai scapau cainii din curte pe drum cand ieseau copiii si dadeau o raita prin cartier si fiind amandoi au latrat la lume pe drum m am ales cu plangeri pe grupul de fb al cartierului. Plangerile erau justificate dar nici eu nu aveam vina atata timp cat cainii au scapat involuntar. Ulterior s-au aratat vecine tulburate de faptul ca cei care scoatem cainii la plimbare si in lesa le tulburam linistea pt ca ceilalti caini din curti se intarata si fac zgomot... Ele credeau ca s-au mutat in cartier rezidential dar asa e de fapt cand stai la tara... latra cainii, canta cocosul. S-a ajuns la stergerea grupului de Fb, blocarea certaretelor pt fb si abandonarea tuturor initiativelor de imbunatatire a nivelului cartierului. Mergem mai departe, mai punem un pom ceva... Cerut la primarie concesiunea pe lotul de 50 mp care i am recuperat din mizerie si maracini dar inca fara raspuns. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Inseamna ca noi suntem prosti de dam in gropi,io si al meu,pt ca nu i-am cerut sa ne zugraveasca prin casa aluia de la et.4 cand m-a inundat de mi-a deformat toate rafturile din rigips frumos lucrate de fostul propritar..Din debara.Astuia ii pocnise teava de la apa calda, adica fierbinte ca era vara, la imbinarea cu conducta principala..Pana la parter ajunsese apa..N-are rost sa mai spun prin ce prize si lustre colcaia apa.Mirosul ala, de varuiala, lanced n-a iesit mult timp din peretii blocului..Am zis sa nu stricam prietenia.Acu' 3 zile ma uit in tavanul sufrageriei care era patat....Iar mers la usa lui,el nimic ca n-are de unde sa curga bla bla..A venit nevasta-sa sa-mi spuna ca s-a fisurat caloriferul..Cred ca pana ma mut casa va arata ca o grota.Oricum Boris a inceput-o iar Cyrus o va da gata.N-o sa mai mor cativa ani pana plec din bloc..
<span class='edit'>12 Nov 2015, 12:13:</span> Inchide cainii ca n-au vina daca ti-i otravesc vecinii..Socrul meu facuse un gardut intermediar pana la poarta pt a putea inchide cainele cand se circula pe ea.. This post has been edited by iulia_boris: 12 Nov 2015, 12:14 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
DannyY |
![]()
|
@rue: Omu' meu venea si pentru 1 mp, dar nu in conditiile in care o isterica il face de doi bani fara sa-l cunoasca. Si ii dau dreptate.
@iulia: Ce dezastru se poate produce la vecinul de mai jos prin varsarea unei cuve de masina de spalat? Nu stiu ce capacitate are, da' mai mult de 15-20 litri nu cred sa fie. Aia de la 4 m-au intrebat acu' vreo 2 luni daca particip la izolarea acoperisului, ca le cam ploua in casa. Le-am zis ca, fiind o proprietate comuna, evident ca particip, dar vreau ca lucrarea sa fie cu garantie. Acu' m-am intalnit cu ei si imi cer vreo 380 lei - partea mea. OK, zic, aratati-mi factura si garantia lucrarii si ma duc sa scot banii. "Pai n-avem, ca ne costa mai mult daca faceam cu firma si factura". Adica au luat 2-3 Dorei, materiale de la Dedeman si au facut dracu' stie ce pe acoperis... Acu' eu inteleg ca e mai scump cu factura, dar cum poti sa ceri altora niste bani fara sa-i justifici cu nici un document? Si daca le ploua in casa peste o luna ce fac, repeta operatiunea? Cred ca o sa le dau banii, dar cu mentiunea ca nu vreau sa mai aud de izolatia acoperisului in urmatorii 10 ani. Tot vecinii de scara au inceput sa se gandeasca asta-primavara la control acces cu interfon. M-au prins o data la cutia postala si m-au intrebat cu jumate de gura daca ma bag si eu. La fel, le-am zis ca sunt de acord, dar vreau factura si garantie la lucrare. Inca nu s-a intamplat nimic, oare de ce? Cand m-am ocupat eu de separarea de gaze pe scara, am refuzat din start sa fac lucrarea "la negru" si ma felicit pana in ziua de azi ca am facut asa, cu toate ca m-au injurat multi pentru TVA aia de 19% platita suplimentar. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(rue @ 12 Nov 2015, 11:59) Acum, daca erau ai tai, a ta era si responsabilitatea. E cam aiurea sa ajungi la discutii de 3 lei pentru ca latra un caine sau pentru ca s-a spart o teava si a umezit 0.5 mp pe tavan. Eu am avut la bloc o faza cu cei de la etajul superior, aveau ceva scapari pe scurgere/robineti, dracu stie. Cand am vazut pata am mers si i-am rugat sa-si rezolve problema (facem, vorbim cu propitarul etc). Dupa o saptamana am mers si i-am rugat imperativ sa rezolve problema. Dupa doua saptamani s-a uscat, am luat un kil de lavabila, un trafalet mic, am razuit, am vopsit si gata. Dupa un an ma suna proprietarul de sus. Cica i s-au spart vreo doua bucati de gresie din balcon, sigur atunci cand am inchis eu balconul (asa i-au zis chiriasii). Am zis ok, np, da-mi o bucata de gresie sa vad ce cumpar pentru inlocuire. Aunci a zis ca de fapt nu s-au spart, ci doar s-au dezlipit. Ok, am cumparat un Bison si niste rost de culoare inchisa. Am stat cu ele pe stoc vreun an, pe urma le-am aruncat. Asta tot a zis azi-maine, ca ma suna el. Cred ca l-a prins jena de situatie, ca gresia aia s-a dezlipit de la inghet/dezghet (balcon deschis). |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
In ziua de azi nici pe garantie nu poti pune prea mare "garantie": iti vine un puleaspataru srl, care-ti face la pretul minim (cu factura), si care declara insolventa dupa cateva luni: daca-ti apar probleme dupa aia, prinde orbu - scoate-i ochii. Calitatea costa, dar pretul mare nu-i o garantie in sine a lucrarii.
Am mai patit-o si eu (inundatii) cu vecinii de deasupra, dar m-a interesat in primul rand sa-i bat la cap sa-si rezolve problemele, ca sa nu se repete, iar zugravelile le-am facut eu cu doamna. Depinde si de vecini, cat de bulangii sunt, ca daca-s neamuri proaste...ii trec la catastif, si-i taxez cand ii prind la inghesuiala, cu altceva. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 07:08 |