Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Te inteleg, la bloc oricum e imposibil sa-i impaci pe toti, fiecare-si vede interesul propriu, "uitand" ca apartamentul propriu nu e izolat de celelalte, iar unii chiar isi mananca de sub unghii, si "ciupesc" cat de mult posibil (sub diferite forme) de la altii. Daca ai timp, bunavointa si umpic de pricepere, te poti implica personal.
Am pe scara nenumarate exemple... |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
La bloc zidurile comune nu iti apartin, poate nici alea interioare... doar zugraveala de pe ele!
E stupid sa te certi pentru rahaturi minime sau ca latra cainele, ca vin piscile din vecini si isi fac nevoile in florile tale... |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Lumea-i plina de stupizi,ca sa ma exprim elegant..Nimic nou sub soare..Nu-i natie sa ne intreaca.Eu nu pun pret prea tare pe pereti,podele,etc Tocmai d-aia n-o sa ma cert cu nimeni pe tema asta.
This post has been edited by iulia_boris: 12 Nov 2015, 17:17 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Prefer sa vad flori (de-aia le si plantez), decat pisicile care mi le cacã. Pe babele care arunca resturi pe geam, la matze, nu le vad niciodata sa faca curat. Chestii nu doar de lege, dar si de bun-simt. De-aia-i bloc, cu parti comune - vrei, nu vrei, tre' sa te mai gandesti si la ailalti.
|
--------------------
Dacia
1310
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pisici nesimtite.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
maho |
![]()
|
N-avem, c-aici e mai frig ca-n Banat.
|
--------------------
Dacia
1310
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Am o dilema pe care nus' cum sa o lamuresc.
La bloc consumam apa cam 4 m3 pe luna. Acum ... undeva la 10-12 m3?! Nu ud gradina, gazon, nu spal masina in curte. Toata apa se consuma in casa. Suntem acelasi numar de persoane (fix 3). In 99% din cazuri baia = dus, la fel ca inainte. Haine spala aceeasi masina. Vase spala alta masina, dar cam cu tot atata apa (11-13 litri pe o spalare). Sa zicem ca se foloseste mai multa apa la curatenie, dar cat in plus? 2-3 galeti, da-le dracu'. Adica fix pix. Diferenta de 6-8 tone de apa, consumata pe luna, pare enorma. E posibil sa fie stricat apometrul? Si, paradoxal, la curent, desi ma asteptam sa platesc mai mult, culmea, platesc cam la fel. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Poate indica aiurea vechiul apometru, eu la bloc consumam 12-13 m3 3 persoane si spre 18 m3 cand a aparut fiica-mea. Acum am la casa fosa septica, tot cam 18 m3 consum, am in plus masina de vase si o baie, insa tot 4 persoane.
This post has been edited by Wolfman: 13 Nov 2015, 16:21 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
sau era stricat apometrul la bloc.
prima data cand am stat cu chirie, apartamentul avea un contor stricat, nu se invartea decat foarte greu. mi-a interzis proprietarul sa fac ceva, asa ca il mai luam la bobarnace, sa nu bata la ochi, ca era totusi evident ca cineva locuieste acolo ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
La bloc aveam centrala de bloc (era construit in 2006) si aveam in consecinta doua apometre, unul de apa rece si unul de apa calda. Suma celor doua cam atat era intr-o luna, 4-5 mc.
Interesant e ca aici vecinii mei sunt cu unul in plus si au consum cam cu 1/3 mai mic, in conditiile in care intr-o perioada au udat si gazonul. Nu m-ar deranja cifra in sine, da' platesc apa si canal cam cat platesc si curent. ![]() This post has been edited by cdadan: 13 Nov 2015, 16:41 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
La o diferenta asa mare probabil s-a intamplat ceva cu apometrul.
La mine dupa intoarcerea dintr-o vacanta, am constatat ca ne crescuse consumul cu vreo 2-3 mc, in special cea calda. O luna, doua, trei, pana la urma am rezolvat misterul. Cum peste vara, si vecinul de dedesubt, si ala de deasupra isi pusesera centrala, in special dimineata, la robinetul de calda, curgea apa rece o buna bucata de vreme. Si puradeii isi facuse un obicei. Cum se sculau, dadeau drumul la apa calda, dupa care o lalaiau vre-un sfert de ora pana sa intre in baie. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
cdadan |
![]()
|
Nu s-a intamplat nimic, e nou, asa citeste de la inceput.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Cred ca toata lumea iti zice de apometrul de la bloc... nu ai cum sa consumi doar 4-5 mc de apa intr-o luna. Este imposibil!
Doar daca nu te speli decat de doua ori pe luna... Eu nu am reusit sa consum niciodata sub 8 mc... Media fiind de 9-10 mc pe luna. Calda & rece. |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Si eu am media undeva pe la 16-17mc lunar.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai, eu drept ca locuiesc singur, dar rar se intampla sa treaca consumul de 3 mc / luna.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
si la mine media e intre 2,5 si 3,5 mc de persoana combinat, calda+rece. Din astia, raportul de apa calda e cam 40% vara si 60% iarna. Cam 5-8% din consum la bucatarie , restul la bai.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
La mine bucataria are perete comun cu baia, am o singura coloana de apa rece in apartament care-mi alimenteaza si la baie si la bucatarie si centrala termica. Mi-e greu sa estimez unde, cat folosesc.
Mai tare ma doare de gazul metan. Pleca de acasa dimineata in jur de 8.30 si de cele mai multe ori, ajung acasa in jur de 17.30 iar la 19 plec iar pana catre 22- 22.30. Deci in jur de 12 ore zilnic incalzesc locuinta doar pentru plante. This post has been edited by radian: 13 Nov 2015, 18:29 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Apometrul ala de il aveai la bloc cam ce vechime avea? Ca am patit-o si eu cu ala de apa calda (baie) care se invartea da' de inregistrat mai subtire (cam cu vreo 40% mai putin decat ar fi trebuit).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Si eu zic ca apometrul de la apartament are belele. Io consum la casa fix cat consumam la bloc: 12-16 mc.
QUOTE(radian @ 13 Nov 2015, 18:26) Mai tare ma doare de gazul metan. Pleca de acasa dimineata in jur de 8.30 si de cele mai multe ori, ajung acasa in jur de 17.30 iar la 19 plec iar pana catre 22- 22.30. Deci in jur de 12 ore zilnic incalzesc locuinta doar pentru plante. Ia-ti un cronotermostat si rezolvi problema. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
radian |
![]()
|
Am cronotermostat si am incercat si varianta ca pe timpul zilei sa-l programez la o temperatura mica (17 - 18C). Seara pana imi incalzeste la loc apartamentul la temperatura care-mi asigura mie confortul termic consuma mai mult gaz decat daca programez centrala sa incalzeasca astfel incat sa nu scada temperatura pe timpul zilei cu mai mult de 1 - 1,5 C.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Am incercat si io pe vremea cand moldobozgo nu era pensionizda. Mai putin consumam gaz ca sa mentin o temp. relativ constanta decat pe regim eco.
La apa cum plwa mea sa ai numai 3-4 mpatrati pe luna la consum.Va kktz si faceti baie la servci sau cand mergeti in vizita? Io cu moldo bozgo si ceilaltl 10 colegi de apartament folosim cam 12 metrliniari pe luna. Maica-mea singura are un consum de 6 metri. This post has been edited by bion: 13 Nov 2015, 19:56 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
|
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
bion |
![]()
|
Pinocchio . Stati pe DC si asteptati sa se usuce.
![]() Apa de la baie se aduna in galeti si se foloseste la spalat pardoseala.Pisat in chiuveta. Carat apa in peturi de 5 l de la fantana din cartier.Rufele si hainele se tin pe balcon si se schimba dupa odormetrie.Chilotii se poarta o saptamana pe fata una pe dos 4 luni pe an ca pe urma da caldura.Spalatul pe dinti cu berea rasuflata ramasa de deunazi.Ciorapii se dezlipesc cu spaclu de pe picior si se pun ca araci la flori. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE Rufele si hainele se tin pe balcon si se schimba dupa odormetrie. - Cum isi sorteaza barbatii rufele? - In doua categorii: 1-murdare si 2-murdare, dar care se mai pot purta. |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(bion @ 13 Nov 2015, 20:56) Am incercat si io pe vremea cand moldobozgo nu era pensionizda. Mai putin consumam gaz ca sa mentin o temp. relativ constanta decat pe regim eco. La apa cum plwa mea sa ai numai 3-4 mpatrati pe luna la consum.Va kktz si faceti baie la servci sau cand mergeti in vizita? Io cu moldo bozgo si ceilaltl 10 colegi de apartament folosim cam 12 metrliniari pe luna. Maica-mea singura are un consum de 6 metri. Tu mai pui si-n palinca. Deci da! |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
M-ati facut curios si am facut un istoric al consumului, media este de 15 mc/luna, 2 persoane.Dane tu sigur aveai apometrul defect la bloc sau poate te spalai cu apa din calorifer de aveai un consum asa de mic.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Se spăla ardelenește, cu pipeta.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ce vrei să zici?
![]() Sau n-ai mai mers de mult cu otobuzu' prin capitală? ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 07:35 |