Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
@Teox
Ok, no problem, o data cu varsta devin suspicios la exprimari de genul asta! ![]() Glumesc! 7 May 2010, 22:27: QUOTE(radian @ 7 May 2010, 22:17) Eu chiar as vrea sa nu se mai discute deloc despre "reduceri la extrem" ca asta-i doar demagogie ieftina. As prefera sa vad ca ionutpopestii numai castiga 20.000 euro lunar, ca lui alde Casuneanu si altora ca el, pentru starea bine stiuta a drumurilor sa li se impute niste penalizari care sa-i cam lase in curu gol, ca lu' Nutica i se cere sa dovedeasca ca banii cheltuiti anul trecut pe tichetele de vacanta au generat efectele scontate in dezvoltarea turismului romanesc, in caz contrar sa fie demisa. Si ar mai fi cateva chestii absolut normale pe care mi-ar placea sa le vad puse in practica, si atunci n-am mai avea nevoie sa vorbim de "reduceri duse la extrem"... basescu nu poate sa vorbeasca decat despre demaogogie ieftina pentru ca asta este doctrina sa politica, toata cariera lui se bazeaza pe populisme ieftine, tinte false, demagogie si perdele de fum. This post has been edited by Garett: 7 May 2010, 22:27 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea este ca deja incepe sa se indrepte situatia spre "noi nu am vrut-o, voi ati cerut-o".
In speta nene Hossu de la sindicate a cerut, in schimbul renuntarii la reducerile salariale, majorarea impozitului pe venit (transe diferentiate). O sa se mai coiasca conducatorii nostri oleaca, si apoi o sa spuna, da, cedam presiunii populatiei si le dam ceea ce ei doresc (!!!!), adica majorarea TVA si impozitului pe venit in schimbul reducerilor. Eu vad cate o problema legala in ambele propuneri cu scaderea fondului de salarii si a pensiilor: 1. Treaba cu pensiile, nu e prevazuta majorarea negativa a pensiilor in Legea 19, ci doar cea pozitiva. Este adevarat ca poate fi modificata prin OUG o lege organica, dar aici se va vedea daca opozitiapoate ceva (in speta sa bage repede pe agenda Parlamentului OUG-ul si sa-l respinga prin lipsa de cvorum) 2. De asemenea, in conformitate cu prevederile Constitutiei, art. 73 al. 3 lit. p, legislatia de munca tine tot de lege organica. Ori legislatia privind contractul colectiv de munca la nivel national ar tine astfel tot de legea organica. Ori legea aia spune ca drepturile stabilite prin contractul colectiv national au putere de lege. Iar contractul national spune ca nu se poate reduce salariul, din cate stiu eu (trebuie sa-l recitesc pentru exprimare exacta). Deci or ar trebui un nou contrac la nivel national, ori o ... lege organica ce ar suspenda aplicare respectivei prevederi. Evident, si aici exista posibilitatea OUG-ului. Parerea mea e ca ne indreptam incet si sigur spre majorarea unor taxe, nu spre scaderea unor venituri ale populatiei |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.694 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
un fleac...ne va ciurui
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Mda, toata lumea e multumita, basescu pozeaza din nou in salvatorul natiunii, al pensionarilor, etc, sindicatele rasufla usurate, banii se duc mai departe in contracte de partid, etc.
Si cand te gandesti ca lumea nu l-a votat pe Geoana de teama impozitului progresiv! |
--------------------
No
Reno
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.694 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
si este normal sa faca asa.
mediul privat nu iese in strada. au un adormit care sa le "apere" drepturile si se vede cat de bine o face. ce sa faca firmele? sa dea faliment? unele vor incerca sa se descurce cat sa supravietuiasca, altele se vor inchide, iar cele cu patroni straini vor cauta alte meleaguri unde sa se mute (vezi nokia). abia atunci se va simti cu adevarat criza si poate...vor pica incompetentii astia de pe scaunele incalzite de mii de buze umede....problema va fi: cine sa le ia locul si ce ar putea face ca sa cocoloseasca rahatul |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(radian @ 7 May 2010, 23:09) pai am fost si eu la bugegetari odata , ce bine a fost , lacu aproape , undita in portbagaj , abia asteptal sa ma duc la munca (peste ) si chiar munceam (prindeam) , acu de cind au venit francezii am ramas 25% din citi eram si munca cit cuprinde , nici in cele mai rele vise nu munceam atit , acum facem de toate , ca nu mai are cine sa faca , |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(bygy007 @ 8 May 2010, 00:05) acu de cind au venit francezii am ramas 25% din citi eram si munca cit cuprinde , nici in cele mai rele vise nu munceam atit , acum facem de toate lucrezi la Dacia? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Loganu se fabrica pe malul baltii?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ipse |
![]()
|
![]() ............... Group: Members Posts: 11 Joined: 29 April 10 From: ARPANET ![]() |
@ klaus Poate prind inca o revolutie. Macar pe asta s-o facem cum trebuie.
Sunt convins ca firmele n-o sa iasa, insa continuarea platirii grasului va inrautati mai tare treaba. Il vad si pe Serbanescu ala, si pe alti mari ganditori, ca cica sa incurajam consumul. Pai de unde sa luam bani? Din marirea taxelor. ![]() |
--------------------
.........
........
...........
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(ipse @ 8 May 2010, 00:25) cica sa incurajam consumul. eu fac asta zilnic, nu exista drum sa nu vada meganelul meu 6000 de ture. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
radian |
![]()
|
Aha, deci daca eu trec zilnic pe la "Avramoiu" la o tuica se cheama ca incurajez consumul, deci pun umarul la iesirea scumpei mele tarisoare din criza. Sa mai indrazneasca nevasta-mea vreodata sa-mi reproseze ceva, nu stie sa-mi aprecieze simtul civic...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
Cu toate ca scaderea fondului de salarii/pensii putea fi evitata (se putea amana constructia multimilionarului site e-romania, si se plateau multe pensii), chiar daca am inghiti asta, mi se pare ridicol sa se taie in mod egal de la muritorii de foame si de la pensii si salarii "nesimtite". Au spus ca lucreaza la cadrul legal care sa permita aceasta taiere. Nu puteau lucra la cadrul pt o taiere diferentiata in functie de nivelul veniturilor? Pare nepopular ce zic, dar statul ar trebui sa fie bazat pe principii sociale, nu liberale. Pana la urma TOT STATUL este o creatie a oamenilor prin care se urmarea sa avem grija oarecum de toti (nu de lenesi), dar a fost confiscat si transformat intr-o jungla (liberala). Este culmea cum o creatie a umanitatii se intoarce impotriva majoritatii oamenilor.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
eu nu vad prin zona sa se auda ceva de serbia... la ei nu e criza? deficit?
la 10 ani dupa un razboi cu americanii ei nu facdatorii externe? am inteles ca si la ei sunt tot un fel de portocalii sau rosii sa ceva intre. la sarbi se munceste fiecare coltisor de teren, cresc porumbii pe deal. la zrenianin acum cativa ani s-a deschis metro si s-a inchis. lumea cumpara de la piata sau avea in ograda si nu a absorbit oferta metro. nu am vazut om beat in miezul zilei pe strada si cersetori pe la intersectii. drumurle sunt bune, turismul se misca. credeti ca nu au bugetari? culmea e ca industrializarea de model nou nu prea s-a dus la ei cu LOM ci produc ce aveau si inainte cu mici modificari. credeti ca la ei au disparut marile fabrici cumparate pe un leu si vandute la fier vechi? greselile la noi s-au facut 20 de ani. ca sa indrepti iti trebuisc alti 20 de ani din pacate, dar numai cu munca multa. stiti cat lua o profesora in serbia (5 ani vechime)? cam 4-500 euro. la noi nu ia banii astia nici la 30 ani vecime (am in familie). stiti ca pt a cumpara o masina noua in serbia platesti taxe de te strici? ca loganul costa mi mult ca la noi si nustiu daca nu mai platesc si alte taxe la inmatriculare. noi protejam industria interna si vanzarile masinilor de afara. teoretic, din salariile astea romanesti intre 8 si 30 mil (astea sunt peste 70% din salariile stat/privat) nu este usor sa iei o masina peste10 000 euro doar daca mai faci si alte venituri. sa nu punem ca lumea are si credite la casa, copii la scoala etc. stiu ca o sa sara lumea in sus dar peste un anumit pret/capacitate cilindrica nejustificat de mare taxele pot sa zburde. am constatat ca in ultimii ani nu e mare diferenta la taxe intre 1999 cmc si 3000 cmc. mai ales pentru un om ce si a permis acea masina. contravine taxarii unice? nu. va zic eu ca la un avans minim, o masina de 10 000 euro, ai rata la ea 5 mil timp de 10 ani. salariatul daca nu economiseste in avans doar asa poate avea o masina noua. asa s-au dat majoritatea loganlor noi: credit 5-10 ani. deja peste 10 000 euro daca ai salariu pana in 30 mil si familie nu cred ca iti da nicio banca un astfel de credit. in privat am castigat si putin si foarte mult (consider eu). acum tot ce mi-am dorit a fost un program cat se poate de limitat la ora 16. astfel pot sa imi fac timpul cu familia. am acceptat un venit mai mic. acum va fi si mai mic... |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
Garett |
![]()
|
Mda, dar sarbii n-au avut un ilici cu "democratie" originala, un basescu care sa vanda flota si care sa considere autostrazile inutile, etc.
|
--------------------
No
Reno
|
|
ipse |
![]()
|
![]() ............... Group: Members Posts: 11 Joined: 29 April 10 From: ARPANET ![]() |
Daca nu ar fi existat un iliescu nu ar fi fost posibil sa existe urmatorii, ar fi fost altii . El este principalul vinovat. Si acum am vie amintirea tevilor de irigatii calcate cu tractorul pentru a fi duse la fiare vechi. (pentru cine nu intelege, nu el a dat dispozitie sa fie calcate, el a facut posibil.)
De asemenea, multe nu trebuiau vandute, eficientizate, ramase in proprietatea statului ar fi adus bani buni la buget. This post has been edited by ipse: 8 May 2010, 10:10 |
--------------------
.........
........
...........
|
|
studioworks |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 2 February 10 From: de aici ![]() |
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 editia cu frana de mana supt bord
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Cornel001 @ 7 May 2010, 19:48) Si atunci de ce puii mei toti postacii limitati ii ataca pe aia care au votat cu basescu ? Peste tot pe internet. Probabil sunt limitati ca efect de la laptele otravit pe care il sug zilnic din tata psd@co... din punctul meu de vedere politrucii sunt toti o apa si un pamant, cu mici diferente regionale, dar nu suport prostia... ma, de aici se vede ca o suporti foarte bine... ![]() |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Daca aruncam un ochi pe lista sponsorilor din campania electorala pentru cotroceni vedem ca "mediul de afaceri" nu prea a simtit criza in 2009.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 7 May 2010, 11:36) Cu pensiile nu sunt de acord, eventual la cele peste un anume prag, nu e totuna ca ii iei 15 % unui pensionar cu 500 ron care abia traieste din ei, sau unul pensionar de lux, care tot bugetar a fost la viata lui. Noi in tara asta avem un proverb care zice asa:Fiecare pasare pe limba ei piere.Avand in vedere ca pensionarii sunt mai multi decat toti ceilalti cetateni cu drept de vot in tara asta si ca sunt si constiinciosi ei sunt cei care au sprijinit toate guverenele de pana acum.Ei au votat neconditionat pe cei care le-au promis pensii.Copii si tineretul pana in 18 ani cum sa fi votat niste promisiuni care oricum nu le-au fost facute. N-ar fi cazul sa desfiintam 25% din ambasadele noastre si la restul care raman sa reducem personalul cu 25% iar salaraiile celor ramasi sa fie reduse cu 25%.Primele pe lista sa fie ambasadele care nu au mediat niciun contract economic intre mediile de afaceri ale Romaniei si tarii respective. |
--------------------
a
b
c
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
bulan |
![]()
|
Pe langa fiecare minister sunt zeci de agentii care nu fac nimic iar toti salariatii sunt clientela politica a guvernelor care s-au succedat.Fiecare agentie are doua sau trei conduceri paralele fiecare conducere fiind numita de cei care au castigat alegerile ultima oara.Cei din conducerile precedente nu pot fi concediati deoarece au contracte de munca pe tremen limitat care nu a expirat inca si acum fac doar act de prezenta si incaseaza lunar retributiile grase.
Eu unul prevad ca la mutatiile genetice pe care la avem cu totii in ADN nu vom lua nici o masura si ne vom ineca cu totii in propriul cenzurat. |
--------------------
a
b
c
|
|
Garett |
![]()
|
@Extension
Mda, fix alea 500 de milioane care lipsesc de la pensii. Sa nu lasam pensionarii sa moara de foame sau sa facem un portal inutil la suprapret? Tough choice! Hm, not really, mai ales daca portalul e facut de firmele de casa ale partidului! This post has been edited by Garett: 8 May 2010, 12:46 |
--------------------
No
Reno
|
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bulan |
![]()
|
Ce conteaza ca suntem impozitati la minimum sau maximum daca statul isi bate joc de buget risipindu-l.
|
--------------------
a
b
c
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 8 May 2010, 12:45) As mai completa si declaratiile oficialilor UE conform carora in RO contrabanda cu tigari este in jur de 1 miliard euro anual. Adica, avem un potential de bani la buget greu de imaginat... Mai trebuie doar putin sange in "instalatie" ca acest filon de aur sa fie valorificat. Dar se pare ca-i peste puterile oricarui guvern autohton. Poate o institutie de genul Consiliului monetar din Bulgaria de acum cativa ani, controlata de oficiali UE ne-ar scoate din rahat... Ar fi interesat de mentionat aici si licitatia de acum cateva luni prin care BNR urma sa achizitioneze catea zeci de autoturisme de lux, in valoare totala de multe milioane euro. Pai daca e vorba sa reducem cheltuielile in mod radical, de ce doar bugetarul de rand sa puna botul la "spiritul de solidaritate sociala", iar fiecare sefut din nivelul 3 si 4 al ierarhiei BNR sa-si plimbe curul de colo-colo in autoturisme de lux, obligatoriu 4x4. Ce nevoie poate avea un bancher de un auto 4x4? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ipse |
![]()
|
2004 - 900.000 functionari
2010 - 1.400.000 functionari (26.000 angajati anul acesta) Privind cifrele astea, ma gandesc ca scaderea salariilor ar trebui sa fie de aproximativ 33%, pentru a ajunge la fondul de salarii din 2004, cand si atunci erau multi functionari. Nu am socotit primele si maririle. This post has been edited by ipse: 8 May 2010, 13:15 |
--------------------
.........
........
...........
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(radian @ 8 May 2010, 13:02) Nu, e peste interesele oricarui guvern. Nimeni nu are interes sa sape prea adanc pentru ca s-ar putea sa dea peste chestii neplacute. Si atunci prefera varianta mai facila taxe pentru prosti. La fel ca si povestea cu eternele asfaltari, cati bani s-ar economisi daca drumurile s-ar face o data si bine nu in fiecare an? Dar atunci firmele nu ar mai da contributii la partid si cum campanii electorale sunt tot timpul... |
--------------------
No
Reno
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 06:36 |