Prioritate in trafic, split de la "soferii care ne enerveaza"
![]() ![]() ![]() |
Prioritate in trafic, split de la "soferii care ne enerveaza"
MAS |
![]()
|
||
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Mari sensibilitati....
Ridicati si voi putin nivelul de suportabilitate... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
mas nu trebuie sa demonstrez nimanui nimic. Eu stiu cine sunt, ca tine cred ca am fost, iar jignirea de care zici e doar o expresie pe care o folosesc des, fara a jigni pe cineva. Era doar o polemica si atat...
ma opresc aici... in cearta cu tine... This post has been edited by Cib: 24 May 2005, 15:43 |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
MAS |
![]()
|
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cib @ 24 May 2005, 15:22) MAS citeste te rog post-ul nr 70 al acestui topic (http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=19655&st=60) si post-ul 112 pagina curenta. Acolo ai sa vezi ca de data asta gresesti. Cat despre ce spui tu vis a vis de jignire cred ca moderatorul trebuia sa lase textul ca sa-l citesti si sa vezi ca e departe de ceea ce spui tu. Oricum prin faptul ca mi-am cerut scuze eu consider ca mi-am facut mea culpa, chiar daca nici pe departe nu a fost intentia de a jigni. Ca tu apreciezi sau nu... oricum e primul varn pe care l-am luat... In rest e dreptul meu de a nu da chestionare cu oricine ii tuna. E o tara libera nu crezi??? eu cred ca tu nu citesti nici macar toate posturile si arunci aici pareri dupa cum ti se pare tie. Oricum s-ar putea ca la nr de km sa am mai multi ca tine. Am condus destul de mult, inclusiv BMW, de la turism la camion de 20 to de la Dacie la Mercedes... Experienta? destula. Viteza? cine ma cunoaste iti va spune. Accidente? la nr de km si in functie de gravitate ca inexistente. numar? 4 Unde? in Bucuresti 3 in Iasi 1. Vinovati? la 2 neacordare de prioritate, si a mai intrat unul in spatele meu ca nu a vazut ca am oprit- deh se uita dupa fuste- iar cel care am fost eu de vina(cf regulamentului) ca nu am pastrat distanta de masina din fata. accident petrecut la 30 km/h. Nu au fost decat tamponari toate, desi la neacordarea de prioritate nu trebuia f mult ca sa fie altfel. Citeste cu atentie tot pls si trage cocluziile. Sa fie oare o unda de agresivitate in ultima editare a post-ului tau? Nu stiu, si nici nu ma intereseaza... Daca totusi experienta nu te-a invatat pina acum ca soferia nu se face cu mainile, picioarele si regulamentul in brate, mare pacat... Soferia se face cu CAP... multe lucruri neplacute se evita daca ai CAP, chiar daca nu ai atit de multa experienta, pentru ca extraordinar de multe lucruri in lumea asta au legatura cu ratiunea. Bravo tie si felicitarile mele ca ai condus atit de multe masini... inseamna ca atunci cand voi dori sa-mi schimb masina, iti voi cere parerea... Eu am avut jumatate din numarul tau de accidente: 1(vinovat eu) se mergea in coloana, aveam 30km/h si unu cu un opel astra a trantit frana la maxim ca sa-si probeze franele... cum franele de dacie nu se compara cu alea de opel, l-am atins un pic... avea un stop crapat si o tablita mica indoita 2) tot un opel astra, acelasi model, (se pare ca daciuta mea are mare bafta la modelul asta de masina) a intrat in mine... veneam pe drum cu prioritate, pe cel din fata mea l-a lasat sa treaca, pe mine nu a mai vrut sa ma lase... nu am inteles nici acum de ce... era zapada, eu am reusit sa ma opresc ca sa-l las sa treaca(desi era dreptul meu), dar el, ca bolovanu, in loc sa ma ocoleasca, a intrat direct in mine... |
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
OFF TOPIC: Eu am impresia ca niste useri din topicul asta vor neaparat sa poata NUMAI SA CITEASCA vreo saptamana forumul
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Mai oameni buni, ce nu-i clar? Prioritatea se acorda (daca esti pus in situatia de a o acorda) si daca ala vine cu 20 si daca vine cu 60 si daca vine cu peste 100!
Poti sa nu opresti masina, dar daca l-ai lasat sa treaca fara sa-l incomodezi, se cheama acordare de prioritate. Daca el vine cu/fara viteza, chiar daca are si alte benzi pe care teoretic se poate incadra, nu e obligat sa se incadreze ca sa te lase pe tine, care ai "Cedeaza trecerea", sa iesi. El e cu dreptatea de partea lui: venea de pe drum cu prioritate, isi mentinea sensul de mers. Ca venea tare, asta e depasirea limitei de viteza. Daca i-ai iesit in fata, esti CLAR de vina, pentru ca ai avut "Cedeaza trecerea" si nu ai respectat semnificatia indicatorului. Acuma, o fi bine sa incetinesti si sa-l lasi si pe ala care asteapta de 10 minute sa iasa de pe drumul fara prioritate, dar nu e obligatoriu. Nu stiu cum o fi faza cu autostrada, pe care o descrie MAS, ca n-am circulat in exterior... dar sa nu uitam ca AND nu era pe autostrada... si nu era peste granita. Eu am stat 10-15 minute sa ies de pe drum fara prioritate, pentru ca traficul era "bara la bara", pur si simplu nu aveam unde sa intru, si mergeam in sens opus coloanei care se deplasa si innebunitor de incet. Asta e... aveam "Cedeaza trecerea". Ieseam, se lasa cu table indoite... Altadata, cand am iesit in fata unuia, mi-a dat niste flashuri si m-a injurat (am mai postat undeva patania). Eram de vina. Totusi, m-au deranjat injuraturile, drept pentru care l-am lasat sa ma depaseasca si l-am tinut cu faza lunga in oglinda. Daca oprea si se dadea jos la mine sa ma pocneasca, avea intr-un fel dreptate. Asa ca... nu mai interpretati prioritatea. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
raig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 July 04 ![]() |
QUOTE(vv @ 24 May 2005, 15:36) raiq, citez din link-ul tau: ASTA OMOARA. Nu 'viteza' cu 'viteza excesiva', asociata cu condusul agresiv (depasiri la limita, etc.). Niciodata unul care conduce 'agresiv' nu respecta limita de viteza - dar nu din cauza ca a depasit limita legala de viteza se produc accidentele. Mai, mai repet o data si dup-aia renunt: viteza EXCESIVA omoara. Viteza in sine NU (sau sa zicem 'da', dar extrem de rar comparat cu celelalte cauze). Sunt curios - sa comparam numarul de morti de pe autobahn (no speed limit) cu numarul de morti din colentina (limita 50km/h, extrem de rar merge cineva cu peste 100km/h acolo). Acum o sa-mi zici "tot ce e peste limita legala e excesiv". FALS. sub limita legala poate fi 'excesiv' (de ex. in conditii de ceata, polei), peste limita legala poate fi perfect sigur (de ex. cand au uitat indicatoare cu 'max 20km/h' timp de 3 ani dupa ce s-au terminat lucrarile de reparatie). In plus, 100 km/h poate fi sigur intr-un A8 si foarte putin sigur intr-o berlina cu amortizoarele facute varza. Da, 'viteza excesiva' trebuie apreciat de fiecare, legea nu poate oferi o solutie universala oricat ar incerca - iti ofera doar niste limite superioare care statistic reduc numarul de accidente. Da, tine de bunul simt al fiecaruia. In conditiile astea - nu, nu viteza in sine omoara, ci adrenalina, dorinta de a merge repede cu orice pret - care e asociata cu viteza, dar in primul rand e asociata cu incalcarea celorlalte reguli de circulatie (prioritatea e primul dintre ele). E mult mai de bun simt sa ti se aprinda beculetul rosu cand simti ca ai inceput sa nu mai acorzi prioritate (=zig-zag, depasiri agresive) decat atunci cand ai depasit limita legala de viteza (care repet - de multe ori, chiar daca nu totdeauna, e stabilita arbitrar). Nu ma deranjeaza de sa-mi sara ochii depasirea vitezei legale , eu merg cu 55 in localitate ca m-am prins ca ma iarta radaru. Ma deranjeaza cei care urla ca ei au prioritate si ca sunt cu dreptatea in mana cand incalca flagrant legea (adica depasesc viteza legala). Eu , daca depasesc viteza , si il vad pe unu ca vrea sa iasa , ma gandesc ca daca as merge cu viteza legala ar avea timp suficient sa faca manevra , asa ca sunt pregatiti sa incetinesc (in caz ca se risca ![]() ![]() Cred ca asta e o parte a agresivitatii la volan , stii ca vii cu 80 si ca de aia nu poate sa iasa ala si tot il injuri si il claxonezi , e mojicie de-a dreptu (poate iau si eu ban ![]() Daca te uiti cum se manifesta agresivitatea la volan cred ca poti sa remarci ca avem destui soferi agresivi pe acest forum , bineinteles ca orice sofer agresiv isi gaseste o scuza si e convins ca are dreptate cand isi manifesta agresivitatea. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci 48 kW
nov 2003 RaiG
|
|
raig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 July 04 ![]() |
Limitarea vitezei are rolul de a ne tine pe noi si pe ceilalti in siguranta pe sosea .
Limitarea vitezei se face tinand cont de starea drumurilor de la noi, de trafic , si poate ca nu e gandita chiar de ageamii . E clar ca depasirea vitezei cu 5-10 km nu poate fi comparata cu depasirea cu 30-40 sau mai mult. Cred ca uneori avem motive intemeiate sa mergem cu viteza mare , dar astea sunt EXCEPTII. In mod normal ar trebui sa respectam viteza legala. Din ce vad pe soselele noastre insa , depasirea cu valori mari a vitezei legale este , pentru multi, o regula si nu o exceptie. Asta nu e normal si e extrem de periculos. Nu vad de ce trebuie sa-ti duci prietena 2km cu 120 pana la discoteca din cartier? De ce , daca mergi in concediu , o calci de parca esti in ambulanta cu un om pe moarte in spate(uitati-va la statistica accidentelor in perioada sezonului estival) ![]() Ar trebui , inainte sa agresam acceleratia sa ne gandim daca este chiar asa o mare graba , daca o sa castig ceva ca ajung cu 5 minute , 30 , o ora sau doua (functie de distanta) mai repede si daca asta merita sa sa imi asum riscurile pe care le aduce VITEZA EXCESIVA! Cel mai mult ma enerveaza cand sunt implicati din astia amarati si nevinovati care respectau legea (in general astia si mor in accident) , atunci imi zic : PUTEAM SA FIU EU IN LOCUL LUI . |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci 48 kW
nov 2003 RaiG
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
raiq eu fac medie 40.000 km /an. Si acum m-am linistit. Au fost ani in care poate am facut dublu sau mai mult. Chiar crezi ca sunt asa multi din cei ce scriu aici care merg cu orice pret tare? eu merg asa cum imi permite drumul. Nu am de unde sa stiu ca tu te-ai gandit sa faci o depasire cand vin eu din fata. Eu merg pe drum. Cu 50 sau cu 150 e treba mea, riscul pe care mi-l asum eu. Ca tu te bagi in depasire si nu ai timp sa o termini e vina ta ca nu ai apreciat cu trebuie conditiile de trafic. Asta e. Ca iti convine sau nu asta e. Pentru ca sa te linistesti intreaba-ti fostul instructor de la scoala de soferi. sau altul in care ai incredere
This post has been edited by Cib: 25 May 2005, 08:14 |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
spre ex...eu merg pe Autostrada Soarelui si cu 230km/h...cu masina lu' taica'miu...(nu cu dacia din dotare
![]() in oras merg si cu 100...spre ex...noaptea pe Vacaresti si culmea e...ca nu sunt pasionat de condus, daca am pe cine sa las sa conduca in locul meu, o fac...nu-mi place sa dau de volan....si mai ales sa mestec vitezele la dacie... Ca tot zicea unu pe-aici ca nu se da la o parte cand vede flashuri din spate...asa a facut si un roman, cand din spate ii venea un Cielo pe DN1...nu s-a dat din calea Cielo'ului,soferu din Cielo nu prea intreg la cap, a luat-o pe contrasens de nervi si s-a izbit frontal cu un var de=al meu, care circula regulamentar....deznodamantul il deduceti voi... This post has been edited by andu911: 25 May 2005, 08:32 |
--------------------
-
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
"cu 230km/h ..... asta nu inseamna ca sunt inconstient. "
Dar spune-ne tu atunci cum se cheama ca esti ... ? |
--------------------
.
.
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Pot sa zic eu?
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Liviu |
![]()
|
Nu nu .. ca iti iei BAN
![]() |
--------------------
.
.
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
I-auzi, pot sa zici ca-ti iei si bani
![]() andu, tu erai ala cu 230?? bai si cat m-am chinuit pana sa te depasesc... This post has been edited by AIX: 25 May 2005, 08:46 |
--------------------
.
.
.
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca se poate sa plusez la ce a spus Liviu ... in oras merg si cu 100...spre ex...noaptea pe Vacaresti .... sa inteleg ca tu nu ai vazut cat de dese sunt accidentele pe Vacaresti din cauza vitezei ?
![]() Upss, am vazut tarziu the phantom menace ![]() This post has been edited by Ant: 25 May 2005, 08:46 |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
liviu...ia mergi si pe la austrieci...sau unguri, sau nemti...au autostrazi la acelasi standard cu a noastra, chiar daca e restrectie la 140, se merge si cu 200, sau mai mult...si nu o face unu, o fac majoritatea.
radarul la ei e pus pe autostrada intre sensuri, si cand merg mai multi cu viteza, radarul il ia doar pe primul...si vezi cum merge toata lumea cu 200 cate accidente ati vazut voi in romania la 200 la ora pe autostrada ? ...ah si inca ceva...de cativa ani de cand am permisul, nu am nici un accident(si conduc regulat si destul), doar cateva radare, amenzi de alt gen nu am...asa ca nu generalizati una e sa fii beat, imprudent, bolnav mintal si sa mergi cu viteza prin locuri periculoase, alta e sa mergi cu viteza pe o autostrada europeana cu o masina care franeaza de la 200 km/h ca o dacie de la 80... crede-ma ca si tu ai merge This post has been edited by andu911: 25 May 2005, 09:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
Cib |
![]()
|
distanta de franre la 200 km la ora e mare. Nu datorita masiniii ci datorita timpului de reactie pe care il ai. El e constant , dar la 200 km/ora cati metri faci in 5 sec? la 230 e un risc MARE in Ro
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
andu911 |
![]()
|
cib, nu sunt omu; care are boala contrazicerii, dar din nou intreb ce cauta pietonu sa travesze autostrada ? ca asta e singurul lucru care ti-ar putea iesi in cale...
|
--------------------
-
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
Pietonu', cainele, caprioara, etc ...
Nu cred ca vrei sa vezi cum arata o masina care a luat un caine in bot la 230Km/h ... si nici soferul acelei masini. |
--------------------
.
.
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 25 May 2005, 11:12) cib, nu sunt omu; care are boala contrazicerii, dar din nou intreb ce cauta pietonu sa travesze autostrada ? ca asta e singurul lucru care ti-ar putea iesi in cale... hmmm ... pietonul nu prea are ce cauta, dar unu cu Tir-ul in pana da oricum tirul il vezi cu cativa Km-i inainte si ai timp sa franezi si de la 300 la ora, ideea este ca se poate merge cu viteza doar atunci cand conditiile de trafic si vizibilitate permit. cum am mai spus si mai sus, daca-i ceata de nu vezi 10 m in fata ai fi nebun sa mergi cu 130 cu toate ca legea-ti permite |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Cib |
![]()
|
eu n-am zis de pieton ci de distanta de franare.
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pericolul cel mai mare la vitezele mai mari de 200 il reprezinta cel care circula normal cu 120-130 pe prima banda, se uita in spate si te vede la 2-300m, considera ca are timp destul sa se bage, se mai uita inca o data si se baga si te trezesti brusc cu ceva care circula mai incet decat tine cu vreo 100 si ceva de km/h ... daca nici nu-ti semnalizeaza sa vezi surpriza ...
|
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cib @ 25 May 2005, 11:34) pai distanta de franare minima pe care trebuie sa ti-o asiguri in fct-ie de viteza cu care mergi depinde de ce am spus mai sus: trafic + vizibilitate daca nu-i vizibilitate mergi mai incet, daca e autostrada libera si vezi km in fata atunci nu vad de ce sa nu-i dai mai tare QUOTE Pericolul cel mai mare la vitezele mai mari de 200 il reprezinta cel care circula normal cu 120-130 pe prima banda, se uita in spate si te vede la 2-300m, considera ca are timp destul sa se bage, se mai uita inca o data si se baga si te trezesti brusc cu ceva care circula mai incet decat tine cu vreo 100 si ceva de km/h ... daca nici nu-ti semnalizeaza sa vezi surpriza ... pai aici este foarte clar vinovat ala de schimba banda fara sa se asigure si sa semnalizeze |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, ideea e sa nu mergi totusi cu o viteza excesiv de mare pe un drum unde se merge cu o viteza mult mai mica.
De exemplu, nu e excesiv sa ai ~160 fata de alte masini care merg cu 130. Dar peste... incepe sa devina periculos, oricate sisteme de siguranta are masina ta. Pur si simplu te deplasezi prea repede fata de ceilalti. Iar daca esti singur pe autostrada... hm... Daca ai linie dreapta in fata ta, merge si un 230/h (daca ai suficienti bani de benzina.... ![]() Dar mai ales pe autostrazile noastre, iti asumi un maaaare risc. Am vazut cu ochii mei pe A2 cum la o curba din aia mai larga, specifica acestei autostrazi, pe banda doi erau scoase de pe axul drumului bidoanele alea de plastic care demarcheaza cele doua sensuri de mers. Pur si simplu un mocofan dorise sa intoarca pe acolo, si le daduse la o parte, "uitand" bineinteles sa le puna inapoi. Barau intreaga banda doi. Si nu le vedeai decat cand aveai circa 100 de metri pana la ele. Imi pare rau, dar de la 230km/h nu reusesti sa franezi intr-o 100 de metri, chiar daca ai reactii destul de rapide si o super masina. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cib @ 25 May 2005, 08:11) Parte din riscul pe care ti-l asumi este si neacordarea de prioritate de catre ceilalti participanti la trafic. De ce ? Pentru ca e greu sa apreciezi cu exactitate viteza masinii care se aproprie de pe contrasens uitandu-te prin parbrizul masinii din fata sau dupa un colt de camion. In timp soferul isi aproximeaza distanta necesara pentru depasire functie de masina pe care o conduce, distanta pana la cel care vine de pe contrasens si o marja de viteza. Dar de multe ori te uiti in lungul ei si atunci nu prea ai repere functie de care sa realizezi viteza de deplasare a aluia. Atunci te bazezi pe distanta dintre tine si ala si pe masina ta. Sa fim seriosi, decizia de a depasi sau nu ceva de obicei trebuie sa o iei in mai putin de 1-2 secunde, ca altfel ai sanse sa mai astepti o tura. Eu cred ca la asemenea situatii s-a referit raig cand a spus ca "presupui ca ala vine cu viteza legala" . Acum m-as hazarda sa spun ca in lipsa factorului viteza se proiecteaza asupra celuilalt o viteza considerata medie spre mare de catre soferul care face aproximarea, dar imi dau singur ca si contra-exemplu faptul ca fix cei care circula cu viteza foarte mare apreciaza foarte prost daca au sau nu timp in depasiri, fortand soferii care vin de pe contrasens sa le faca loc. Pe de alta parte, pozand in vitezomanul (desi sincer nu cred ca esti) care vine si spune "eu circul cu viteza pe riscul meu, voi respectati legile de circulatie " iti vei atrage multe antipatii pe forum. De ce ? Pozezi in lupul moralist. Tu incalci legea dar ceri altora sa o respecte. Esti ca hotii aia care te dau in judecata ca i-ai altoit cand i-ai prins la furat. Legea e de partea ta, dar moral nu e ok ceea ce faci. Bottom line, nu cred ca raig in depasiri are prag maxim de perceptie viteza legala, nu de alta, dar sunt convins ca tine la pielea lui si nu e sinucigas, la fel cum nu cred ca tu esti indeajuns de inconstient sa nu te astepti ca la viteze mari greseli evitabile in trafic sa devina altceva. Legat de ce spune vv, ca viteza excesiva omoara, sunt absolut de acord cu el. Dar viteza este excesiva sau nu functie de conditiile de trafic, din care fac parte si ceilalti soferi, care mai si gresesc. Recte este un nonses sa spuna careva ca mergea in singuranta cu 150km/h cand unul nu i-a dat prioritate. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Cib |
![]()
|
orice ai lovi la viteza respectiva nu ai cum sa scapi intreg...
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
Ant |
![]()
|
Am lovit o cioara la 180 cu un Golf 3 - parbriz zob , cioara zob ... eu intreg
![]() |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Ma scuzati..voi ati vazut cum arata in oglinda retrovizoare o masina care vine pe banda 2 cu peste 200km/h?
E cam asa: t0=vezi un punct, eventual cu ceva lumini daca e cu farurile aprinse t+3 secunde iti dai seama ca e o masina. t+10 secunde imaginea iti "astupa" oglinda t+11 secunde masina e deja in fata ta Va rog sa faceti diferenta dintre mers cu peste 200 pe autostrada si pe sosele nationale, in RSR si afara. Cu riscul de a fi considerat pisalog... 1.PE AUTOSTRADA. esti pe banda 1 si vrei sa depasesti pronind de la aceeasi viteza cu cel din fata. Daca cel pe care vrei sa-l depasesti are sub 100km/h timpul de depasire poate fi mai jos de 9 sec daca stii sa mesteci in benzina sau daca ai masina puternica. Daca are peste 100...atunci timpul de depasire E MAI MARE! timpul de depasire fiind mai mare de 10 secunde...riscul de a fi luat in bot de unu pe banda 2 exista.. Tineti cont ca in RSR gasesti imbecili care merg pe autostrada cu 60! Sau care depasesc pe banda 2 cu 80! Pe DN-uri... Marea problema e ca 40% din cei care merg pe DN merg SUB 70... ca sa depasesti imbecilul trebuie de cele mai multe ori sa schimbi III-IV...ceea ce face ca la finalul depasirii sa fii undeva la maaaaxim 110... Asta creste fffmult timpul de depasire si de stat pe banda 2...asa ca riscul de a fi luat in bot de unu cu peste 200 e fffmare! De ce nu merg eu decat pe autostrada (si numai daca e pustiu si ma lasa Aura) cu ~190? Simplu> 1. Autostrazile din RSR nu au garduri anti animale, pietoni... 2. Autostrazile din RSR nu au sisteme de supraveghere anti carute 3. Soferii din RSR nu pricep ca daca nu mergi macar cu 110 nu ai ce cauta pe autstrada, ia-o in pastele ma-tii pe targoviste nu te tarai cu 60-70-80 pe autostrada. 4 Soferii din RSR nu pricep ca banda 2 e pentru depasire, nu ca sa mergi in paralel cu nea Gicu si sa vb pe geam cu el, nu e pentru ca sa treci tu ca "jmecheru" cu 80 pe langa fraieru care merge cu 79 5. Soferii din RSR nu pricep ca daca e evident ca vine un diliu din spate MULT mai repede, nu e cazul sa insiste sa depaseasca cu 101 km/h cele 5 tiruri care merg cu 100... Altfel spus>Lipseste disciplina traficului. Te poti astepta la orice La viteze peste 160...viteza ta de reactie e sub viteza de reactie a "realitatii" Altfel spus> pana te prinzi ce si cum, pana faci tu ceva...adios muchachos! Aduceti/va aminte de ala cu A8-ul cu 247km/h.. A vazut potera, a franat ca turbatul dar in cele cateva secunde a reusit sa scada viteza doar la 140 si ceva.. Asa ca lasati vitezismele, lasati " eu merg ca in Germania"...ca aia au 50 de ani de disciplina pe autobahn ... http://home.att.net/~texhwyman/autobahn.htm Ca daca cititi aici vedeti ca in "jermania" se conduce altfel |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Cib |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 25 May 2005, 12:04) Parte din riscul pe care ti-l asumi este si neacordarea de prioritate de catre ceilalti participanti la trafic. De ce ? Pentru ca e greu sa apreciezi cu exactitate viteza masinii care se aproprie de pe contrasens uitandu-te prin parbrizul masinii din fata sau dupa un colt de camion. In timp soferul isi aproximeaza distanta necesara pentru depasire functie de masina pe care o conduce, distanta pana la cel care vine de pe contrasens si o marja de viteza. Dar de multe ori te uiti in lungul ei si atunci nu prea ai repere functie de care sa realizezi viteza de deplasare a aluia. Atunci te bazezi pe distanta dintre tine si ala si pe masina ta. Sa fim seriosi, decizia de a depasi sau nu ceva de obicei trebuie sa o iei in mai putin de 1-2 secunde, ca altfel ai sanse sa mai astepti o tura. Eu cred ca la asemenea situatii s-a referit raig cand a spus ca "presupui ca ala vine cu viteza legala" . Acum m-as hazarda sa spun ca in lipsa factorului viteza se proiecteaza asupra celuilalt o viteza considerata medie spre mare de catre soferul care face aproximarea, dar imi dau singur ca si contra-exemplu faptul ca fix cei care circula cu viteza foarte mare apreciaza foarte prost daca au sau nu timp in depasiri, fortand soferii care vin de pe contrasens sa le faca loc. Pe de alta parte, pozand in vitezomanul (desi sincer nu cred ca esti) care vine si spune "eu circul cu viteza pe riscul meu, voi respectati legile de circulatie " iti vei atrage multe antipatii pe forum. De ce ? Pozezi in lupul moralist. Tu incalci legea dar ceri altora sa o respecte. Esti ca hotii aia care te dau in judecata ca i-ai altoit cand i-ai prins la furat. Legea e de partea ta, dar moral nu e ok ceea ce faci. Bottom line, nu cred ca raig in depasiri are prag maxim de perceptie viteza legala, nu de alta, dar sunt convins ca tine la pielea lui si nu e sinucigas, la fel cum nu cred ca tu esti indeajuns de inconstient sa nu te astepti ca la viteze mari greseli evitabile in trafic sa devina altceva. Legat de ce spune vv, ca viteza excesiva omoara, sunt absolut de acord cu el. Dar viteza este excesiva sau nu functie de conditiile de trafic, din care fac parte si ceilalti soferi, care mai si gresesc. Recte este un nonses sa spuna careva ca mergea in singuranta cu 150km/h cand unul nu i-a dat prioritate. eu am plecat de la premisa ca Raiq spune ca el aproximeaza mereu ca cel care vine din fata are cel mult viteza maxima admisa. Si aici ii spun ca face o greseala de apreciere. Iar aceasta greseala o face pe pielea lui, pentru ca asa cum stim in Ro se circula tare. Vinovat e el in aceste conditii, viteza mea de deplasare fiind doar o cauza care agraveaza accidentul, nu cea care produce accidentul. Iar daca plecam de la premisa de neacordare de prioritate o sa ajungem la concluzia ca si limita legala e o viteza mult prea mare ca sa nu se intample nimic. Ca e greu sa apreciezi viteza? nu e o scuza. Daca nu poti sa o faci mai bine stai in dreapta. Pentru ca daca tipi ca tu nu termini depasirea ca respectivul merge prea repede e gresit din start, tu fiind cel obligat ca sa te asiguri ca poti face depasirea in conditii de siguranta. nu o faci e riscul tau si greseala numai a ta. Ca celalat nu se asigura ca merge in limita legala e o alta greseala a lui, dar care nu are urmari daca nu ai fi tu pe acolo care sa faci depasiri aiurea. (sunt ipoteze de lucru, nu o lua personal) Stii cum e asta? eu acum multi ani am atipit la volan. Cauze? oboseala in primul rand. In plus au fost si niste conditii favorizatoare. Explicatie: 24 ore de condus + alte treburi, am pleccat din Iasi in Bucuresti cu un Cielo pe la 12 noaptea, am trecut prin Buzau la parintii mei, am plecat pe Valeni la Buc, iar aproape de ploiesti (intre Valeni si Ploiesti) am prins din urma o coloana care mergea cu 20 km/h (cap de coloana un utilaj agricol). Obosit fiind si scazand viteza de la 100 la 20 a scazut si concentrarea si am atipit. M-am trezit cand masina se indrepta catre plopii de pe marginea drumului pentru ca era marginea pietruita si a inceput sa vibreze. Ce trebuia sa fac? sa ma duc la cel cu utilajul agricol sa-i scot ochii ca mergea prea incet si de aceea am adormit, ci sa-mi trag 2 suturi in fund mie ca nu am constientizat ca sunt obosit? Nu sunt lupul moralist ci sustin sa vedem de fapt greseala cauzatoare a accidentului, nu argumentul care agraveaza. Asta am vrut sa sustin. De gresit gresim cu totii. Ideea e sa nu gresim grav si constient, pentru ca atunci suntem taxati intr-un fel sau altul. dar trebuie sa constientizam in primul rand greselile noatre pentru ca in primul rand aici putem sa schimbam ceva. Pe aceasta idee merg si o sa sustin in continuare. Cat despre cei care gresesc... sunt care faci si ce spui tu, dar sunt si cei care merg tare, dar fara figuri.. Asa cum am mai spus: multi au permis de conducere, putini sunt soferi... vitezoman nu stiu daca sunt. Merg peste limita frecvent, dar numai atunci cand pot sa-mi permit, pornind de la starea mea, pana la drum, trafic, etc. nu imi permit sa risc inutil pentru ca am o viata. Celelalte vieti daca exista nu sunt sigur de ele. |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
Cib |
![]()
|
ps Sper sa nu inteleaga nimeni ca am spus ce e mai sus cu nu stiu ce ton... sau ceva mai mult. e doar o explicatie a ceea ce sustin fara suparare, ranchiuna sau altceva.
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 07:28 |