Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
eurocristi |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 12 May 2011, 20:54) Am doar ulei de masline sau de masina. Sper sa mearga cu d-ala de masline. De masline am si eu ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Io n-am alt animal in afara de el. E adevarat ca n-am taiat inca iarba, e cam inalta. Da a plouat intruna, n-am avut cum s-o tai.
Asa parca stiam si eu, ca-s de sezon capusele. Am sa intyreb si doctorul ce-i de facut, ca nu cred ca-i o placere sa-l suga alea. E galbena. Pana acum am mai vazut capuse, da parca erau gri spre negru. This post has been edited by Victoras2001: 12 May 2011, 19:59 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Mai exista si niste spreiuri, poate ai voie sa-l dai cu d-ala. Intreaba vet-ul.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Sunt periculoase capusele fiindca transmit boli... Poti incerca si cu o penseta, dupa ce s-a hranit iese usor.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Asta o sa fac.
Pai am vazut una hranita si era cat unghia. Am spart-o si-a facut pata pe jos. Vad maine dimineata in ce stadiu e. Cu spirt o fi rau daca dau pe ea? This post has been edited by Victoras2001: 12 May 2011, 20:02 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
Poti sa dai cu spirt fara grija.Data viitoare sa faci cu ti-am spus eu,mai ales daca e umflta,ai sa fii uimit cat de repede scapi de ea.Eu am scos in felul asta zeci de capuse chiar si de pe oameni.
|
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Nu va jucati cu capusele. Va puteti nenoroci pe viata. Vorbesc din experienta
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Markos |
![]()
|
îl stii pe vijelie?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Eu? Nu. De ce?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai ce-ai patit?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
pai lucreaza la o capusa de-asta.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Printre alte nenorociri capusele pot transmite o boala grava, borrelioza sau boala Lyme. Si este cat se poate de reala si la noi in Romania. Din pacate lucrurile astea nu se mediatizeaza si pericolul nu este constientizat asa cum ar trebui.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Cica daca trag de ea baga inapoi tot sangele ala posibil infestat.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Pe caini nu-i afecteaza acea bacterie. Sau cel putin nu stim noi.
This post has been edited by Steel Tormentor: 12 May 2011, 20:37 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Da ba, grija cu capusele.
Se agata si de porci, eu sunt un exemplu. ![]() Cat am stat la tara cu lunile in copilarie, nici nu mi-a dat prin cap ca se poate agata de mine o capusa, si nici nu s-a intamplat asta, pe oriunde m-as fi bagat. Totusi anu' trecut am iesit la o plimbare pe ca in copilarie cu un var, pe biciclete. A venit si logodnica-sa cu noi. Era dupa o ploaie si ne-am atins de frunzis destul de mult, incercand sa ocolim baltile. Seara ajunsi fiecare la casa lui, ma suna asta. Eu abia iesisem din dus si ma pusesem la un meci. Si-mi zice asta "Ba, ia cauta-te de capuse, ca Andra a gasit doua pe ea". Eu, mirat ii zic "Du-te ba d-aici ca n-am avut noi o capusa pe noi toata viata, avem acu'?" Cand colo dau cu mana peste ceva care arata a un fir de nisip care am zis ca nu s-a luat la dus. De unde, era capusa frate, pe picioru' meu gingas. Imi zice asta prin telefon "Ba, tre sa iei antibioticu' X pentru 10 zile, ca poate te imbolnavesti de". Eu, neavand o penseta obosita in toata casa, am rupt protectia aia metalica de pe o veche discheta, i-am dat sa bea niste alcool si a iesit usurel, cu cap cu tot. Nu apucase sa suga sange, ca am omorat-o dupaia, da' probabil ca daca nu ma anunta varu', o gaseam a doua zi. Sunt exagerari si cu boala Lyme sau borreiloza. Bunica-mea-mi povestea ca in copilarie dadea jos zilnic una doua de pe ea, si n-are nici pe dracu'. Intr-adevar daca ai ghinionu', e nasoala treaba. Totusi cel mai bine sa nu se agate de tine. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cu vreo 10 ani in urma nevasta-mea a ajuns la spital la urgenta sa-i scoata o capusa.
Am inteles ca poti scapa usor de mizeria de capusa daca te ungi pe piele cu putin diluant. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Nu e nici o exagerare, crede-ma. Sunt foarte multi oameni bolnavi in Romania, din pacate nu toti diagnosticati corect. Cu alte cuvinte nici nu stiu ca au aceasta boala. Iar celor diagnosticati nu li se ofera suportul de care ar avea nevoie. Medicii sunt habarnisti, testele institutului Cantacuzino egale cu 0 iar boala nu este recunoscuta de sistemul medical romanesc, deci tratamentul nu se compenseaza.
Despre ce inseamna sa fii bolnav de asa ceva poti sa citesti oricare din cazurile impartasite aici: http://www.lyme.ro/cazuri.html . Daca ti se pare exagerare iti mai povestesc si eu. Considera-te norocos daca nu ai nimic. Ca idee, bacteria poate sta in stare latenta ani de zile pana sa declanseze simptome ale bolii. This post has been edited by Steel Tormentor: 12 May 2011, 20:53 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Steel Tormentor @ 12 May 2011, 20:52) ...Medicii sunt habarnisti, testele institutului Cantacuzino egale cu 0 iar boala nu este recunoscuta de sistemul medical romanesc, deci tratamentul nu se compenseaza... Oi fi avand tu ceva de zis, dar cand faci astfel de afirmatii mai ca nu prea-mi vine sa te iau in serios. P.S. Sunt destule boli "recunoscute" al caror tratament nu se compenseaza... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Daca s-ar imbolnavi cainii de la capuse, n-ar mai fi un maidanez pe strada. Iar daca ma imbolnavesc eu si el n-are nimic, o las pana iese si cumpar ceva sa-i dau impotriva lor.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Va mai dau sa cititi: http://www.vetonline.ro/boala_lyme.html
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cu diluant sau acetona e cam aceeasi poveste ca si cu alcoolu'. Oricum in caz ca a apucat sa traga sange nu prea e indicata metoda, ca "vomita" in interior.
Cat despre boala Lyme, e o nasolie teribila. Momentan pare ca n-am nimic, si nici eu nu-s asa pesimist incat sa cred ca voi avea ceva vreodata. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Legat de capuse, e cum zice merced, le poti lua si fara ajutorul ciinilor.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
Ba chiar de pe caine sa sara pe om nu stiu daca le convine. La caine in blana cred ca-i mai lejer.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
E boierie chiar!
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 12 May 2011, 21:43) Cu siguranta. Dar cu caini infestati in preajma te expui mai mult riscului. In fine...eu am vrut doar sa atrag atentia, pentru ca venise vorba de capuse. E bine de stiut, un pic de atentie te poate salva de la...multe neplaceri. Pentru mine, de ex., e prea tarziu. Multa sanatate. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Merced |
![]()
|
Ai avut nesansa sa fi infectat cu Lyme?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Mda. Din pacate. De-aia zic. Cand te-a muscat intamplator ca te plimbai cu bicicleta e una, dar cand te confrunti cu ele efectiv, pe un caine sau prin propria curte, trebuie sa fii constient de ce nenorocire poate aduce si sa actionezi ca atare. Faptul ca ai luat capusa din iarba inseamna ca acolo este invazie. Ai vazut pe cineva luand masuri? Ma refer la autoritati. Se zice ca una din 20 e purtatoare de borrelia.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Anuntau acu' citeva zile ca-i "hemoragie" de capuse, s-o ardem cu grija prin iarba.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Mda. Din pacate am esuat lamentabil.
Am citit pe net ca daca o sufoci cu ulei sau altceva scuipa in sange tot ce are-n ea. Totodata am vazut ca sfatuiau sa tragi de ea cu penseta pana iese. E, am tras pana mi-a venit rau si mie, si ei, si cainelui. Normal ca am rupt-o. A ramas in pielea piticului capul, iar la suprafata o pereche de picioare. Am tras de mizeria aia pana m-am plictisit. N-o pot scoate de acolo. Cel putin nu singur. Partea buna e ca din corpul ei n-a iesit nicio farama de sange. Nici urma. Nu stiu ce facea de ieri in asta micu'. O furase somnul probabil. In jurul intepaturii s-a format o zona tare de marimea unei monede. Il tin sub observatie si daca devine apatic sau se nasoleste treaba la fata locului, il duc instant la medic. Daca nu se intampla nimic, o sa-i spun medicului cand ii fac vaccinul. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 17:35 |