Protest impotriva pretului benzine/motorinei, aprobari pt protest?
![]() ![]() ![]() |
Protest impotriva pretului benzine/motorinei, aprobari pt protest?
b76bgaarh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
o franzela de vreo 300 grame, maxim.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
face protest si la paine?
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In ardeal sint traditionale piinile mari, cam cit roata de matiz cind are 2.5 atmosfere.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu-l credeti, n-are de un' sa stie, n-a luat in viata lui o piine!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
0,04 x 40l= 1,6 . o paine mare, e bine?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
bre recunosc eu cumpar f rar paine.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Era un exemplu pentru a demonstra ca ieftinirea este aproape nula.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
pai ei sau gandit asa.
mai romanii fraieri nu au protestat cat a fost sub 5 lei cu 1-2 bani,au inceput doar cand a sarit peste .deci lasam sub 5 lei cu 1 ban si gata fraierii e multumiti ![]() This post has been edited by C@talin: 25 Jan 2011, 16:15 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
Magnatii diabolici din industia pufuletilor au decis scumpirea acestora cu pana la 15%... e timpul sa-i boicotam si sa nu mai cumparam pufuleti!!! Treziti-va romani!
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(C@talin @ 25 Jan 2011, 16:15) mai romanii fraieri nu au protestat cat a fost sub 5 lei cu 1-2 bani,au inceput doar cand a sarit peste .deci lasam sub 5 lei cu 1 ban si gata fraierii e multumiti ![]() Ma doare capul de ce scrieti p-aici. Hai sa va desenez: - la sfarsitul anului 2008 benzina era sub pragul de 3 lei. Foarte bun. - la inceputul lui 2009 a sarit de 3 lei si s-a dus spre 4 lei. Rezonabil, tinand cont de preturile din jur si de curs. - in ianuarie 2010 a sarit de 4 lei si s-a dus in decembrie la peste 4.8. - in ianuarie 2011 a trecut de 5 lei. Mai mult de atat, la inceput de an s-a discutat de scumpirea pana la 6 lei, pote chiar 7, in cursul lui 2011. Aiurea nu prea arunca nimeni momeli pe piata. E simplu, petrolistii anunta scumpiri, lumea se impaca cu ideea si ei le pun in practica. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
pana la urma totul se reduce la cerere si oferta. daca ala iti vinde litru cu 100 ron si tot ii merge, scoate profit etc. asta este. du-tew si cumpara masina care consuma putin, electrica sau mergi cu bicicleta. nu am vazut pe nimeni sa protesteze cand se scumpeste dacia, electronicele, carnea, faina uleiul etc. dar benzina da. daca statul nu ia masuri (pt ca transportul public teoretic este al statului) cine vreti sa ia masuri?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Piata carburantilor in Ro e libera?
![]() Hai ma, da-o draq, chiar tre sa fiu redus sa cred una ca asta. E libera o poola. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
omule ti se pare ca vreo piata e libera in lumea asta? uitate in europa cat e litrul. crezi ca la aia nu a crescut pretul.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
recomand bicicleta, la primavara o sa incerc aceasta placere a copilariei mele sa vad daca zicala " e ca mersul pe bicicleta. adica nu se uita " e adevarata.
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Ma duc sa boicotez Petromul cu vreo 65 de litri de la Rompetrol
![]() ![]() |
--------------------
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Jan 2011, 17:01) omule ti se pare ca vreo piata e libera in lumea asta? uitate in europa cat e litrul. crezi ca la aia nu a crescut pretul. Yep, sunt piete libere acolo unde exista cu adevarat un mediu concurential. Dar la carburanti, in Ro, nu exista asa ceva. Hai sa-ti dau un exemplu, sa nu zici ca-s picat din luna. In urma cu niste ani, uleiul de floare se scumpise de era aproape cat uleiul de masline. Printre alte motive, erau niste "intelegeri" in spate. Intre timp au aparut alti producatori iar acum concurenta e la sange. Intr-un hypermarket apare ulei cu 2.99 litrul, peste cateva zile in atul apare cu 2.89 si asa mai departe. Produsul sau serviciul nu conteaza, puteam da exemplu hartia igienica sau telefonia mobila, tot un drac. Unde exista concurenta puternica se vede. Iar consumatorul are doar de castigat. La carburanti e cu totul alta poveste. E un cerc inchis, baietii sunt in cardasie. Cum erau acu' niste ani baietii aia de produc ciment. La ciment statul a intervenit, intr-un final. Ma uit in Europa cat costa litrul. Si ma uit cat costa si taxele pe litru. Si cat costa forta de munca ce lucreaza in domeniu. Si vad ca in Ro 1/3 din petrol e exploatare proprie. Si vad ca in Ro redeventele sunt de 1,xx% in termeni reali. Sa nu uit, comparam preturile la benzina de 95. Dar calitativ e acelasi lucru, atat in Ro cat si in De sau A sau Fr? Respecta intocmai aceleasi specificatii? This post has been edited by cdadan: 25 Jan 2011, 20:53 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Maskatu |
![]()
|
Intr-adevar s-a ieftinit cu 4 bani si la petrom unde pana ieri (de vreo 3 saptamani incoace) a fost numai 5,08.
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Jan 2011, 17:01) omule ti se pare ca vreo piata e libera in lumea asta? uitate in europa cat e litrul. crezi ca la aia nu a crescut pretul. Uita-te la postul 714 unde am pus si tabel cu ce salarii au locuitorii din celelalte tari, si poate iti schimbi parerea. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Jan 2011, 17:01) omule ti se pare ca vreo piata e libera in lumea asta? uitate in europa cat e litrul. crezi ca la aia nu a crescut pretul. ucraina se pune ca e in europa? si benzina e 3 lei... http://ec.europa.eu/energy/observatory/oil...es_taxation.pdf e un pdf cu ponderea taxelor in pretul benzinei. in afara de cipru avem cel mai mare adaos la pretul benzinei din europa. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Azi am alimentat cu 5.03 lei/l, data trecuta am alimentat cu 5.04 lei/l. La 66 de litri am "economisit" 66*0.01=66 bani. M-am scos din foame, traiasca protestul
![]() |
--------------------
|
Maskatu |
![]()
|
Daca mai facem presiuni macar inca o luna, sigur scade sub 5, sa vezi atunci economii!
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ma, cind o scadea 99+ sub 5 lei, ala se va numi intr-adevar progres!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
cdadan |
![]()
|
Nu 4 sau 7 bani e un castig.
Castig e faptul ca acum au o jena sa duca pretul la 6 sau 7 lei. Am un amic pe la OMV care la inceput de an a zis, "citand surse din interior" ca din scurt se face benzina 6 lei. Daca nu era scandal, probabil ca acum plateam minim 5.2- 5.3, in urcare sutinuta. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Maskatu |
![]()
|
0,40 nu prea este un progres, tinand cont ca acum 2 ani acelasi carburant se cumpara cu 3 lei...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(kxz @ 25 Jan 2011, 22:08) Pai nu, noi trebuie sa crestem pretul la carburanti ca sa "ne aliniem" cu preturile din UE. De parca ungurul din Budapesta va veni vreodata pana la Nadlac doar ca sa puna benzina mai ieftina. Noi practic platim incompetenta guvernantilor mascata sub preturile "aliniate" Mie cum imi va veni imputernicirea de la leasing, ma duc si fac plinul din Rep. Moldova, ca-s doar 10 km, si ii trimit bonul de carburant lui Base in posta, sa il puna in rama, accizele se vor duce in alta parte. Numai de-a dracu'. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Maskatu |
![]()
|
Bun, informatia este oficiala, am vazut cu totii la pompa ca au scazut preturile cu 0,3-0,5 bani/litru. Se pare insa ca pana ieri nu toti benzinarii scazusera pretul cu valoarea anterior amintita. Mai multe lanturi de benzinarii au pastrat acea "taxa de solidaritate" si au castigat in doar cateva ore, cateva zeci de mii de euro, bani ce le raman lor.
Pe langa asta aceasta faimoasa taxa de solidaritate (defapt cate un cent / litru - motivul fiind acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) introdusa oarecum ilegal in pretul carburantului, un fel de "dati un leu pentru muzeu", trebuia scoasa inca de acum cativa ani, de cand datoria a a fost lichidata, insa statul a continuat sa incaseze ilegal, aceasta taxa ilegala si imorala, ani buni de cand datoria fusese lichidata. Ca tot vorbeam de ieftinirea carburantului, ieri un mare director de la petrom declara ca este o ieftinire "morala", in semn de respect fata de clientii lor. Reporterul l-a intrebat daca vor mai exista ieftiniri, iar el a spus ca "nici nu poate fi vorba de asa ceva". Spor! |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Ieftinire ar fi fost sa o faca macar 4.5, asa e doar praf in ochi.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Maskatu |
![]()
|
Observ totusi ca sunt multe petromuri in oras, ce au pretul la 95, de sub 5 lei. Asta se intampla la petromurile mai retrase, ce nu prea au clientela. Dar chiar si cu 4,95 si parca tot nu merita sa faci un drum pana la un astfel de petrom si sa faci plinul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 21:09 |