Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
![]() ![]() ![]() |
Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
kxz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Dar tu de ce nu te simti complexat ca tu ai dacie iar vecinul tau BMW? Nu ai vrea sa se dea o lege sa fie dacia obligatorie pentru toti, ca sa nu te mai simti complexat?
Boul respectiv era de matematica (ca nu merita titlul de profesor), norocul lui ca s-a pensionat dupa ce a murit nevasta-sa (sefa de barou la tribunal), altfel o belea de la elevii de acum. This post has been edited by Laurentziu83: 26 Jan 2011, 19:11 |
--------------------
.
.
.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
sunt de parere ca formalismul exagerat ascunde incompetenta. Uniforma n-o sa te ajute fix la nimic. Am vazut un reportaj din Finlanda, despre care se spune ca are cel mai performant sistem de invatamant. Copii stateau pe jos, in cerc si discutau deschis despre subiectul lectiei. Ar trebui libertate totala, si marginalizati aia care fac parada de era sa zic ifan, parfurmuri, haine, etc, - adica aia care se imbraca tipator sa fie scosi la lectie mai des si facuti de kko ca nu stiu nimic, se vor imbraca in curand in rand cu lumea sau vor fi intr-adevar cei mai destepti din clasa
![]() ![]() |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
@ laur Nu ma simt complexat. Asta imi permit sa intretin, asta am.
In general un adult gandeste altfel decat un copil si intelege altfel lucrurile. Dupa cum vad exista si exceptii, dar ele nu fac decat sa intareasca regula. @newmann ce spui tu e sitemul de predare step-by-step, exista si la noi. La gradinita se aplica cu succes, am fost foarte multumit de acest sistem pentru baiatul meu. Se mai aplica si la scoala primara, dar aici din pacate a fost prost implementat, e un fel de strutocamila intre sistemul nostru clasic si cel original. This post has been edited by kxz: 26 Jan 2011, 19:20 |
--------------------
Dacia 1410
/
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
QUOTE(corbex @ 26 Jan 2011, 13:45) QUOTE(kxz @ 26 Jan 2011, 13:51) QUOTE(C@talin @ 26 Jan 2011, 13:53) laliceu te duci in celemai scumpe haine ,cumperipantofi de piele de leopard ciocate neaparat.si le aratipitipoancelor ca ai stifa de ele ![]() vedeti c-ati inteles ? ![]() noi am avut uniforma formata din pantaloni/fusta+sacou (ar fi fost misto s-avem si kilturi, dar nu suntem in Scotia ![]() ![]() spre sfarsit, cam toti au trecut la tricouri uni , polo sau camasa, ca le-o mai crescut neuronu'. |
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Herr Dozent Namidee: http://www.suite101.de/content/uniform-sta...kenzwang-a44101
oder http://www.bild.de/BILD/politik/2010/08/25...orm-tragen.html. Am zis scoli SERIOASE nu de lumpenproletare sau Arbeitsmigranten. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
n-ar fi o idee rea. poate nu mai apar balenele cu blugi fara talie si cu sunca acoperindu-i curea,fara tricouri mov/roz la baieti..ar fi o chestie buna..
|
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nu voiam, dar aici trebuie sa-ti dau dreptate.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Marty asa-i zice acu la scoala aia Școala Superioara F. E. Dzerjinski?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(neumann @ 26 Jan 2011, 19:12) Am vazut un reportaj din Finlanda, despre care se spune ca are cel mai performant sistem de invatamant. Copii stateau pe jos, in cerc si discutau deschis despre subiectul lectiei. Dadaa, l-am vazut si eu pe Descoperii! DSCF6402.jpg |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
Azi ascultam o eleva, ca sa nu ramana corigenta. Numai tinuta de elev nu avea, decolteu destul de obraznic, blugi mulati. O scot la tabla si ma gandesc cum Dumnezeu sa ma uit la ea, daca ma uit, spun copiii ca domnul profesor e nu stiu cum, daca nu ma uit, nu-i pot explica ce a gresit...
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 26 Jan 2011, 20:19) sa rezolve exercitiul (avea 3 fraze unde trebuia sa foloseasca subjonctivul trecut si sa-mi explice de ce subjonctiv trecut si nu perfect compus sau alt timp). Eu nu am stiut niciodata asa ceva desi am avut mereu medie buna la franceza si tu i-ai cerut asta pentru un amarat de 5 sa nu ramana corijenta ? ![]() Precizez ca am si dat bacul la limba franceza si am invatat la un liceu "de elita" din Brasov ! This post has been edited by Shush: 26 Jan 2011, 20:29 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
kxz |
![]()
|
ce naiba e subjonctivul? s-a inventat dupa revolutie? ca inainte parca nu era...
dragoselu, ce profil au clasele la care predai? |
--------------------
Dacia 1410
/
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(kxz @ 26 Jan 2011, 21:33) ce naiba e subjonctivul? s-a inventat dupa revolutie? ca inainte parca nu era... dragoselu, ce profil au clasele la care predai? Subjonctivul e echivalentului conjunctivului din limba romana, numai ca asa ii spunem noi, profesorii de limba franceza, ca om fi mai cu mot. ![]() Ce sa-i fac daca asa i-a picat exercitiul? ![]() This post has been edited by dragoselu: 26 Jan 2011, 20:43 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
kxz |
![]()
|
Mai, tu vrei sa-ti faci elevii profesori de franceza? Vre-i sa-i nenorocesti?
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Si spune tu sincer Dragoselule ca nu era mult prea greu exercitiul ala pentru un copil care nu are si nu vrea sa aiba nicio treaba cu franceza, materie la care nu are nevoie decat de un 5 ca sa poate promova anul !
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
dragoselu |
![]()
|
Si ce vrei sa le fac?
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
bilan final..
|
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
dragoselu |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 26 Jan 2011, 21:45) Si spune tu sincer Dragoselule ca nu era mult prea greu exercitiul ala pentru un copil care nu are si nu vrea sa aiba nicio treaba cu franceza, materie la care nu are nevoie decat de un 5 ca sa poate promova anul ! ![]() ![]() 26 Jan 2011, 21:51: QUOTE(abc @ 26 Jan 2011, 21:50) oui, le bilan final.. This post has been edited by dragoselu: 26 Jan 2011, 20:51 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Unii parinti cheltuie mii de euro pentru garderoba copilasilor si ei sa nu poata veni cu acele haine la scoala? Pai unde sa le mai poarte bietii copiii, nu e posibil asa ceva!
Si de ce sa nu mearga la scoala cu aifon 4, e ceva rau sa fii in pas cu tehnologia? Nu trebuie sa li se interzica copiilor sa mearga la scoala cu tot felul de lucruri la marea tehnica. Mai multe detalii aici. This post has been edited by paul_p: 26 Jan 2011, 20:58 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Shush |
![]()
|
Mda, problemele tipice ale profesorului de limbi straine din Romania.
Astia aproape toti nu fac nimic altceva decat sa te invete reguli peste reguli de gramatica de ajung saracii elevi sa stie mai bine aceste reguli decat vorbitorii nativi. Eu am avut noroc de profesori de engleza si franceza care nu au pus accentul pe chestia asta. Au incercat sa ne invete sa ne exprima (in scris si vorbit) in aceste limbi. De cele mai multe ori ne cereau sa scriem eseuri sau sa purtam dialoguri. De asemenea citeam foarte mult pentru dezvoltarea vocabularului. Cu astea ramai de la o limba straina nu cu toate regulile ascunse de gramatica pe care oricum in comunicarea de zi cu zi le folosesti extrem de rar si pe care le poti evita usor ! This post has been edited by Shush: 26 Jan 2011, 20:56 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Marty |
![]()
|
Bilan.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
QUOTE(paul_p @ 26 Jan 2011, 20:54) Hai c-ai reusit sa-mi strici seara... ![]() Mori fa! In chinuri! ![]() This post has been edited by pastrama: 26 Jan 2011, 21:03 |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
dragoselu |
![]()
|
Uite de asta nu mai vreau eu sa fiu diriginte!
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
@dragoselu : daca ai dileme cu clasele de borați cred c-ar fi o idee sa te consulti cu directorul scolii, sunt sigur ca iti poate da un sfat valoros
![]() |
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
dragoselu |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 26 Jan 2011, 21:54) Mda, problemele tipice ale profesorului de limbi straine din Romania. Astia aproape toti nu fac nimic altceva decat sa te invete reguli peste reguli de gramatica de ajung saracii elevi sa stie mai bine aceste reguli decat vorbitorii nativi. Eu am avut noroc de profesori de engleza si franceza care nu au pus accentul pe chestia asta. Au incercat sa ne invete sa ne exprima (in scris si vorbit) in aceste limbi. De cele mai multe ori ne cereau sa scriem eseuri sau sa purtam dialoguri. De asemenea citeam foarte mult pentru dezvoltarea vocabularului. Cu astea ramai de la o limba straina nu cu toate regulile ascunse de gramatica pe care oricum in comunicarea de zi cu zi le folosesti extrem de rar si pe care le poti evita usor ! Shush, eu nu dau doua parale pe manualele alternative, mai ales pe partea de gramatica, manualul e o anexa pentru mine, gramatica e "aruncata cu lopata", sa nu-ti inchipui ca nu fac lectii de comunicare orala cu ei (sunt sectiunile de "expression orale" si "expression ecrite"), chiar si la lectia "Bilan final" ultimele doua puncte se refera la asa ceva: crezi ca ar fi pronuntat macar doua propozitii domnisoara respectiva? |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 20:27 |