DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 20 21 22 23 24 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode

maho
post 15 Dec 2014, 17:12
Post #631

Membru rigido-flexibil

Group: Members
From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(Liviu @ 15 Dec 2014, 16:20)
Treaba sta simplu (matematic chiar,

Nu mai e nici unu' atat de zgarca sa faca o socoteala simpla legata de portofel ? unsure.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 15 Dec 2014, 17:13
Post #632

sunt un om bun

From: când în când

1100 de euro economisiti intr-un an, calculat la 19 tigari pe zi. Nu-i rau. Merg investiti intr-o alimentatie sanatoasa.

This post has been edited by MuciX: 15 Dec 2014, 17:27

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
gabize
post 15 Dec 2014, 17:31
Post #633

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Ce-am castigat pe tigari am dat pe altele, bugetul n-a simtit niciun reviriment.
Cat despre slabit, pe langa ambitie mai sunt si alti factori. Pentru o persoana sanatoasa dar supraponderala din cauza lacomiei ai putea spune ca ambitia poate schimba situatia. Teoretic cel putin. Dar cand in ecuatie intra si factori de natura biologica, genetica sau medicala...

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
MuciX
post 15 Dec 2014, 17:35
Post #634

sunt un om bun

From: când în când

Suntem offtopic, dar ca sa iti raspund, tine strict de ambitie, putina continenta si, de acord, ceva efort financiar.

De exemplu, daca imi comand mancare la munca, in timp ce colegii mei cheltuie 20-21 de lei pe masa, eu ma apropii de 30, vrand sa mananc mai "sanatos".

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
dacis
post 15 Dec 2014, 18:08
Post #635

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

Acum insa, ma apuc din nou de [...] bicicleala.
*

Acum? huh.gif nedumerire.gif

QUOTE(MuciX @ 15 Dec 2014, 17:35)
in timp ce colegii mei cheltuie 20-21 de lei pe masa, eu ma apropii de 30, vrand sa mananc mai "sanatos".
*

Trii shaorme-n loc de doo??? 04.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
maru
post 15 Dec 2014, 18:08
Post #636

Rromania..da leand uof cios

->cazul meu<-

singura solutie de a te lasa de fumat este sa ai VOINTA iar restu` cu
plasturi,medicamente,bomboane sau ca le raresti din zi in zi si din luna in luna sunt doar basme deoarece la o stare de nervi/betie/suparare/eveniment special te apuci iar..
am trecut prin asa ceva si va spun ca ma lasasem de doua ori si m`am apucat dupa 2 luni respectiv 6 luni
am reusit sa ma las cand intr`o dimineata m`am trezit si`mi era cam rau si ce credeti ca am facut ? exact ! imi aprinsesem o tigare.. si stand pe balcon ma gandeam: " ba.. cat de bou sunt.. dupa ce ca`mi e rau de nu mai pot mai bag si saracia asta in bot"..si astfel am stins tigarea si am aruncat pachetul la cos
si iata ca au trecut 13 ani de cand am reusit sa le las.. si bine am facut ..

This post has been edited by maru: 15 Dec 2014, 18:22

--------------------
Dacia 1310 Break 2003
Zambeste, maine poate fi mai rau !
+
DannyY
post 15 Dec 2014, 18:44
Post #637

Marele plictisit

Io am avut o epifanie sub forma de revelatie divina:
Ai voie sa NU fumezi oriunde! Invers devine din ce in ce mai complicat.
A, sa nu uit: cand fumezi, puti. Fumatorul care nu accepta asta e fariseu. Sau nesimtit.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Dan73
post 15 Dec 2014, 18:47
Post #638

Membru autentic

Treaba sta simplu (matematic chiar, daca scoatem coeficientul vointa din ecuatie): tu consumi X energie doar stand, la care se adauga Y per unitatea de miscare. Mancarea zilnica trebuie sa acopere un M = X + nY + Z , unde Z este necesarul de constructie in urma efortului (crestere musculara and shit).
In clipa cand bagi ca porcu' >> M nu poate rezulta decat un urs. Nu este alta cale.

*

De-ar fi lucrurile atat de simple ar fi minunat. smile.gif
Necazul e ca nu avem nevoie doar de energie ci si de micronutrienti, minerale, vitamine etc. Cu astea ecuatia aia se complica tare mult.
Mi-au trecut prin mana ceva studii pedologice facute de oameni de meserie..de pe la OSPA de ex, care arata cum, de la an la an, calitatea solurilor scade. Si scade mai ales din cauza exploatarii intensive a solului. Asta inseamna hrana dpdv al mineralelor si micronutrientilor de o calitate mai slaba. Mai adaug soiuri de plante selectate sa dea cantitate, sa reziste cat mai mult, sa aiba aspect. Ultima luata in calcul e calitatea nutritiva. E o relatie inversa de fapt, in cele mai multe cazuri. Acum vine chestia care arata ca lucrurile nu stau chiar asa simplu. Daca e satisfacuta doar nevoia de energie, nu si cea de micronutrienti samd, senzatia de foame apare mult mai repede, pt ca organismul "vrea" sa compenseze lipsurile. . Si atunci, e chiar contraindicat sa te abtii atata timp cat reducerea cantitatii dpdv caloric nu e insotita de o compensatie in calitatea hranei. E simplu, pt ca produci dezechilibre in alta parte...unele putand conduce la chestii mai grave.
In mod paradoxal pentru unii, obezitatea in tarile dezvoltate incepe sa devina un semn al saraciei de fapt..adica al imposibilitatii asigurarii unei hrane de calitate.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Merced
post 15 Dec 2014, 18:58
Post #639

No fear. No limit. No equal.

Paradoxal sau nu, asta e adevarul. Si nu numai din saracie. Dar si din lene. Si nu orice lene, adica nu ma refer la aia de a-ti face o mancare sanatoasa, pe care recunosc ca o mai am si eu. Dar de lene sa astepti sa ti se aduca una. Cazuri concrete pe vasele de croaziera, se bulucesc americanii la bufetul cu autoservire, isi iau burgeri si pizza si alte cenzuraturi de lene in loc sa se duca intr-unul dintre restaurantele mari deschise pentru toata lumea, pentru fiecare masa a zilei, si sa comande din meniu mancaruri ceva mai sanatoase si sigur mai gustoase.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
dr_mKe
post 15 Dec 2014, 19:19
Post #640

Membru cu stetoscop

From: Deva

Liviule, 24 kg in 6 luni, 1 kg la saptamana, deci te-am intrecut tongue.gif Zile cu 3 fructe si 50-60 km de pedalat pe dealuri ca sa scot norma saptamanala.

Amu' daca intram putin in psihologia procesului, putem atinge multe. Daca prin lasatul de fumat iti oferi un nou scop, iti dovedesti ceva, etc, samd, poate merge. Pentru unul care asociaza fumatul unei tigari cu oaza de liniste dintr-o desert de stres, nu este atat de usor. Tu ai fumat 1 pachet pe zi, cantitate mica spre medie. Crezi ca un fumator care trage 3 pachete pe zi de 20 de ani se poate lasa asa usor ? Deloc. Nici daca stiu ca sunt la un pas de oxigenoterapie continua tot nu reusesc.

Fiecare om este diferit, deci fiecare trebuie tratat aparte. Psihoterapia comportamentala face minuni, aplicata corect. Eu am acum un pacient de 200 kg, cu multe pe cap, fumator printre altele. Inca fumeaza, dar numai 1-2 tigari pe zi si a pierdut in 3 saptamani aproape 10 kg, numai cu ''frumosul'' psihoterapiei comportamentale.

In general, cei cu un psihic otzara obsesiv-compulsiv reusesc ''cascadorii'' de genul asta relativ usor pentru ca au un scop de atins, drumul pana la atingerea scopului este suficient de previzibil, planificabil, are o anumita rutina, etc, samd, adica fix ce-i place unui obsesiv-compulsiv.

Unui anxios ii trebuie cu totul alt mecanism ca sa aiba ''vointa'' asta. Singur nu reuseste nici o data.

Treaba cu ai vointa poti si gata, pica. Nu toti sunt asa.

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
maru
post 15 Dec 2014, 20:22
Post #641

Rromania..da leand uof cios

te contrazic
am un coleg care s`a lasat dupa aproape 40 de ani de fumat tot felu` de mahoarce penale si in ultima vreme parca fuma plugarul

p.s: ca si cantitate: 1 1/2 - 2 pachete pe zi

--------------------
Dacia 1310 Break 2003
Zambeste, maine poate fi mai rau !
+
dr_mKe
post 15 Dec 2014, 20:28
Post #642

Membru cu stetoscop

Contrazi tu pe cine vrei. Asemenea pacienți există, dar sunt la fel de rari ca și dinții la găină sleep.gif

Astea-s din ciclul „ grădinarul și vânzătorul de castraveți ” tongue.gif

PS : peste 10 ani are să-i mai scadă și riscul de cancer pulmonar. Între timp să meargă la pneumolog pentru că șansele să aibă Bronșită Cronică Obstructivă sunt la fel de sigure ca și impozitele din USA tongue.gif

This post has been edited by dr_mKe: 15 Dec 2014, 20:30

--------------------
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 21:13
Post #643

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

DUpa cum spuneam, selectia naturala. Din partea mea, astia de fumeaza de sting si mananca pana pica pe jos de grasi nu au decat sa moara de mana lor. Eu nu am sa le arat compasiune sau intelegere pentru simplul motiv ca nu o merita. Daca un om nu e in stare sa se respecte pe el insusi sa nu aiba pretentia ca sa primeasca respect de la mine. Valabil si pentru ceea ce numim empatie.

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 21:13

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
gabize
post 15 Dec 2014, 21:25
Post #644

DECONECTAT

Greșala ta e că analizezi oamenii după propria-ți gândire și uiți că inteligența dar mai ales gândirea analitică se regăsesc în mai mare sau mai mică măsură, că nu-s doi oameni la fel. Matematica și viața reală nu prea se potrivesc.
Nu e prima dată când ești așa radical, posibil viața printre nordici să-ți fi spălat spiritul balcanic. tongue.gif

--------------------
+
Markos
post 15 Dec 2014, 21:30
Post #645

fost programator

From: Scursurești Vale

Doar așa ajungi moderator pe DC sleep.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 21:30
Post #646

expat naiv

Analitic si sever am fost mereu (poate ca de asta am plecat). Sunt asa in primul rand cu mine si in al doilea rand cu ceilalti.
Imi pastrez partea cu respectul si empatia. Nu pot sa accept "am incercat sa ma las de fumat dar nu am putut". Nu exista asa ceva. Este doar vorba de a gasi motivatia pentru a o face. Daca vrei sa faci ceva, o faci si gata. Daca nu, soarta.
Viata e dura ... am invatat asta pe pielea mea. O sa invete fiecare treaba asta la un moment dat.

15 Dec 2014, 20:35:
QUOTE(dacis @ 15 Dec 2014, 17:08)
Acum?    huh.gif    nedumerire.gif
*

Dar ce are? Rotile se invart, muschii lucreaza, caloriile se ard. Iarna e ca vara din punctul asta de vedere biggrin.gif.
Bine, se adauga si patinaj la cele de mai sus.

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 21:35

--------------------
. . .
+
dr_mKe
post 15 Dec 2014, 21:40
Post #647

Membru cu stetoscop

Eu ma retrag din discutie ca sa nu devin „agresiv” direct si la persoana, mai ales vis a vis de selectia naturala.

Direct și la obiect îți spun că asta nu este gândire de om cu toată țigla pe casă sau de om care a învățat ceva din viață.

Nici măcar nu pot să-ți spun că sunt dezamăgit sau că mă revoltă, ori că mi-e milă de cît de sub-zero poate fi așa o „părere”. Pot doar să spun că nu-i în nici un caz rezultatul unei gândiri clare, superioare, ci doar ceva atât de mărunt , nedemn de luat în seama.

Pot însă să afirm că astfel de atitudini în gândire trag societatea în jos. Urșii polari nu sunt pe cale de dispariție, sunt doar ghinioniști, nu ?

Dacă selecția naturală trebuia să funcționeze, atunci unii nu trebuiau să consume uriașe resurse din sistem pentru a trișa evoluția naturală a speciei. Doar exemplarele indemne trebuie să supraviețuiască și să se reproducă, nu ? Te-ai îmbolnăvit ? Vindecă-te singur sau mori, exact acolo duce linia asta de gândire.

Pot să fiu și mai dur de atât, dar mult mai repede intru în mocirlă să ajut un nenorocit care nu știe că se poate mai bine decât acolo jos, decât să continui o discuție de acest fel.

Eu văd zilnic mizeria umană la un nivel la care tu nici nu știi că există, așa că nu te apuca de vre-o replică de orice fel ar fi ea.

Cu asta am încheiat definitiv.

Vis a vis de fumat & Co, cred că-s la mine-n „grădină” dacă pot ajuta pe cineva.

This post has been edited by dr_mKe: 15 Dec 2014, 21:43

--------------------
+
Markos
post 15 Dec 2014, 21:42
Post #648

fost programator

Iar iese circ.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
neumann
post 15 Dec 2014, 21:44
Post #649

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(dr_mKe @ 15 Dec 2014, 21:28)
Contrazi tu pe cine vrei. Asemenea pacienți există, dar sunt la fel de rari ca și dinții la găină  sleep.gif

Astea-s din ciclul „ grădinarul și vânzătorul de castraveți ”  tongue.gif

PS : peste 10 ani are să-i mai scadă și riscul de cancer pulmonar. Între timp să meargă la pneumolog pentru că șansele să aibă Bronșită Cronică Obstructivă sunt la fel de sigure ca și impozitele din USA  tongue.gif
*

Pn primavara o pusei de o alergie de sezon. Si vorbind cu o amica, ii zic, auzi, nush ce faceti voi doctorii, ca singura chestie care imi calmeaza instant accesele de tuse e tigara. Nu ca as avea chef sa fumez, da parca imi face bine. La care aia incepe sa rada si imi zice: aha, ai dreptate. La cate rahaturi baga aia in tigara sa iti atenueze senzatia de tuse, practic putem spune ca fumul e anestezic local. Altfel ti-ai scuipa plamanii daca n-ar fi tratat, de-aia sunt si presiunile astea sa fie interzise tigarile total. Mai fumam ocazional pe la petreceri, insa dupa faza asta.. e ca si cum cineva ti-ar da cianura cu gust de coca cola..

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
dr_mKe
post 15 Dec 2014, 21:44
Post #650

Membru cu stetoscop

Mare brânză grecoteiule. Fumezi ?

--------------------
+
Markos
post 15 Dec 2014, 21:46
Post #651

fost programator

Contează?

Circul e circ.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 21:46
Post #652

expat naiv

Doctore, imi pare rau ca te-am dezamagit.
Ghinion exista in viata, asa e , si pe unii ii loveste din plin ... dar, referitor la empatie and shit ... repet si imi asum: In primul rand trebuie sa te ajuti pe tine insuti, TU, tu, care te cunosti, iti stii slabiciunile si punctele forte. Daca tu nu esti in stare sa te ajuti singur, cine dracu vrei sa te inteleaga mai bine ca sa te ajute?
Imi pare rau, e o parere rece, dura, sadica, zii cum vrei ... dar asta nu inseamna ca nu ajut. Ajut si inca la greu, dupa posibilitati. Dar ii ajut doar pe cei care se ajuta singuri in primul rand ... eu doar pun putin umarul. Nu ai sa ma vezi impingand singur caruta unuia care e prea comod/lenes/prost ca sa si-o impinga singur.

Inca o data, imi cer scuze pentru dezamagirea provocata.
Sa stii ca m-a surprins reactia ta wink.gif ...

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 21:48

--------------------
. . .
+
DragosP
post 15 Dec 2014, 22:27
Post #653

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Șpuribusul e să-i ajuți pe TOȚI.
Și las-o mai moale cu selecția naturală.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
neumann
post 15 Dec 2014, 22:31
Post #654

Membru autentic

From: Spermezeu

asta cu ajutatul pe toti e vrajeala. Da-le undita, nu peste, parca asa tin eu minte dintr-un ceaslov.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
DragosP
post 15 Dec 2014, 22:32
Post #655

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Păi aia tot ajutor e.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 22:35
Post #656

expat naiv

QUOTE(DragosP @ 15 Dec 2014, 21:27)
Șpuribusul e să-i ajuți pe TOȚI.
Și las-o mai moale cu selecția naturală.
*

Pe TOTI? S-o creada ei ... ajut pe cine vreau eu, conform criteriilor proprii. Putin imi pasa daca altii considera imoral ceea ce gandesc si fac eu.

Iar la faza cu selectia naturala, de ce sa o las moale? DIntre fumatori, unii crapa. De ce? Pentru ca nu i-au tinut plamanii. Daca toata planeta ar fuma timp de milenii de acuma incolo, in continuu, numai cei cu gene care rezista la fumat vor supravietui, e atat de simplu.
E vorba de selectie naturala. Nu este nici un Dumnezeu care sa decida care crapa si care nu de cancer la plamani sau mai stiu eu ce ...
Aproape toate lucrurile bune si toate lucrurile proaste care ti se intampla in viata ti le faci singur singurel ... restul tine de noroc sau ghinion, dupa caz (si pana si astea sunt controlabile).

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 22:37

--------------------
. . .
+
Markos
post 15 Dec 2014, 22:37
Post #657

fost programator

Întrebări?

--------------------
Reno Megan Privilej
+
kum
post 15 Dec 2014, 22:39
Post #658

Banat

From: Galati

Nene Liviu, esti putin prea radical intr-o chestiune care pentru tine a fost simpla (poate) dar pentru altii nu e chiar asa de simpla. Iti recomand sa te gandesti la situatiile alea pe care le vezi prin filme (imi scapa acum numele, da' era unu cu Michael Douglas parca) in care copii de oameni cu stare se apuca de droguri. Ce-ar trebui sa faca aia? Sa le spuna: sorry copile, da' te descurci cum poti! Selectia naturala, asta e...?
In viata am invatat (printre altele) si asta: nu exista doar negru si alb. Intre cele doua pot fi foarte multe nuante de gri. Atitudini din astea radicale nu au dus la nimic bun.

This post has been edited by kum: 15 Dec 2014, 22:40

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
gabize
post 15 Dec 2014, 22:40
Post #659

DECONECTAT

Ghinionul sau norocul tin tot de selectia naturala? Ca daca da, atunci e rost de divinitate in ecuatie. Daca nu, sunt prea multe necunoscute si matematica nu mai functioneaza.

--------------------
+
kum
post 15 Dec 2014, 22:41
Post #660

Banat

From: Galati

Poate unii inteleg gresit: cu partea cu vointa sunt 100% de acord cu Liviu. Din pacate, pentru unii pur si simplu nu e suficient doar sa aiba vointa.

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
28 Pages « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 09:22
Forum Renault