DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 21 22 23 24 25 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode

neumann
post 15 Dec 2014, 22:43
Post #661

Membru autentic

Group: Members
From: Spermezeu

QUOTE(gabize @ 15 Dec 2014, 23:40)
Ghinionul sau norocul tin tot de selectia naturala? Ca daca da, atunci e rost de divinitate in ecuatie. Daca nu, sunt prea multe necunoscute si matematica nu mai functioneaza.
*

functioneaza, pentru un epsilon suficient de mic..

This post has been edited by neumann: 15 Dec 2014, 22:44

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paul_p
post 15 Dec 2014, 22:44
Post #662

Membru autentic

From: psd=evil

Eu fac 10 ani si un pic de cand m-am lasat de fumat. Cand m-am lasat fumam peste 2 pachete pe zi. Imi aduc aminte ca cel mai mare cosmar era sa raman fara tigari. De aceea aveam in permanenta in casa un carton de tigari, plus un carton in masina.

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
neumann
post 15 Dec 2014, 22:46
Post #663

Membru autentic

QUOTE(neumann @ 15 Dec 2014, 23:31)
asta cu ajutatul pe toti e vrajeala. Da-le undita, nu peste, parca asa tin eu minte dintr-un ceaslov.
*

QUOTE(DragosP @ 15 Dec 2014, 23:32)
Păi aia tot ajutor e.
*

Da, da nu la toti. Ca n-ai decat un numar finit de undite, si poate unii nu stiu sa pescuiasca. La aia le zici, vin-o maine, ca primesc marfa.

--------------------
... .. ..
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 22:47
Post #664

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

QUOTE(kum @ 15 Dec 2014, 21:39)
Nene Liviu, esti putin prea radical ...
*

Crede-ma ca am avut discutii din astea cu parintii (pe vremea cand traiau) si cu familia mea. Asa e, sunt multe nuante de gri ... DAR, iti poti cladi singur viata, in pofida a ceea ce e in jur. Totul tine de VOINTA de a face ceva.
Mereu am fost suficient de limpede ca sa arat cu degetul lucruri evidente, chiar daca mi-am atras ura temporara ... pana la urma mi s-a dat dreptate.

Asta e defectul meu: spun ceea ce gandesc si o spun fara a ma ascunde dupa deget. Si de multe ori am dreptate ... iar atunci cand nu am, accept contra-ideea cu conditia sa fie expusa clar si logic.

QUOTE(gabize @ 15 Dec 2014, 21:40)
Ghinionul sau norocul tin tot de selectia naturala?
*

Ghinionul tine de 2 lucruri:
1. de start ul in viata, caci pe ala nu il poti alege ci iti este dat de catre parinti)
2. de oamenii cu care trebuie sa interactionezi (cum suntem oameni diferiti cu vointe diferite, eu nu am cum sa anticipez mereu ce vei face tu ... asa ca imi poti influenta viata in ambele directii, asta daca, repet, trebuie sa interactionez cu tine). Dar la punctul asta ai oarece control caci uneori poti alege cu cine sa interactionezi.

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 22:50

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
DragosP
post 15 Dec 2014, 22:48
Post #665

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

@Liviu: tu când te referi la selecțke naturală zici doar de fumat, sau în general?

QUOTE(kum @ 15 Dec 2014, 22:41)
Din pacate, pentru unii pur si simplu nu e suficient doar sa aiba vointa.
*

Nu e vorba de voință ci de motivație.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
gabize
post 15 Dec 2014, 22:53
Post #666

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(Liviu @ 15 Dec 2014, 22:47)
Ghinionul tine de 2 lucruri:
1. de start ul in viata, caci pe ala nu il poti alege ci iti este dat de catre parinti)
2. de oamenii cu care trebuie sa interactionezi (cum suntem oameni diferiti cu vointe diferite, eu nu am cum sa anticipez mereu ce vei face tu ... asa ca imi poti influenta viata in ambele directii, asta daca, repet, trebuie sa interactionez cu tine). Dar la punctul asta ai oarece control caci uneori poti alege cu cine sa interactionezi.
*

Ghinionul tine de muuult mai multe lucruri. Ce s-a intamplat echipei SMURD azi a fost ghinion. Un accident, o boala grava sau chiar fatala de asemenea.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 22:55
Post #667

expat naiv

QUOTE(DragosP @ 15 Dec 2014, 21:48)
@Liviu: tu când te referi la selecțke naturală zici doar de fumat, sau în general?
*

Exemplu1: Mama a avut cancer acum vreo 15 ani ... s-a operat cu succes, supravietuind fara probleme unui pronostic de sub 10%. A avut vointa. Dar, dupa acel eveniment, si-a facut screening periodic doar vreo 3 ani apoi a avut impresia ca e nemuritoare. Ghici ce? In februarie anul asta am inmormantat-o ... recidiva neoperabila cu metastaze. A fost ghinion sau selectie naturala?.

Exemplu2: Tata, unul din cei 5 frati ... stia ca sunt sanse sa aiba probleme cu inima (toti ceilalti 4 frati aveau si se tratau). El, nu. Mandru nevoie mare ca el e sanatos tun. Nici nu s-a dus la medic. Ghici ce? Anul asta l-am ingropat (infarct miocardic) ... la 2 saptamani dupa ce am ingropat-o pe mama. A fost ghinion sau selectie naturala ?

Chiar daca imi dau lacrimile cand scriu asta caci retraiesc momentele, crezi ca le acord macar 1 circumstanta atenuanta? Si e vorba de parintii mei .... Asa ca nu imi tine tu prelegeri pe tema asta caci am trait-o la prima mana.

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 23:05

--------------------
. . .
+
kum
post 15 Dec 2014, 22:57
Post #668

Banat

From: Galati

QUOTE(Liviu @ 15 Dec 2014, 23:47)
Crede-ma ca am avut discutii din astea cu parintii (pe vremea cand traiau) si cu familia mea. Asa e, sunt multe nuante de gri ... DAR, iti poti cladi singur viata, in pofida a ceea ce e in jur. Totul tine de VOINTA de a face ceva.
Mereu am fost suficient de limpede ca sa arat cu degetul lucruri evidente, chiar daca mi-am atras ura temporara ... pana la urma mi s-a dat dreptate.

Asta e defectul meu: spun ceea ce gandesc si o spun fara a ma ascunde dupa deget. Si de multe ori am dreptate ... iar atunci cand nu am, accept contra-ideea cu conditia sa fie expusa clar si logic.

*

Perfect de acord: in ceea ce te priveste functioneaza. Poate si in ce ma priveste, ca si io-s putin cam fixist si perfectionist cand vine vorba de munca si de alte chestii. Problema este ca psihicul uman este atat de complex incat nu cred ca exista pe lume persoana care sa afirme (si sa aiba si dreptate) ca il cunoaste macar bine (nu spun la perfectie). Ceea ce tie ti se pare banal (de pilda sa te trezesti dimineata la aceeasi ora), pentru altii poate constitui o chestie aproape imposibil de realizat. La fel cum pentru unii e ceva banal sa ii ia gatu' la unu' si apoi sa mearga la un concert, la o cina sanatoasa si apoi sa doarma ca un prunc. Tu ai fi capabil de asa ceva? Sunt sigur ca nu, cu toate ca (repet) exista oameni care pot face asta foarte usor si natural.

This post has been edited by kum: 15 Dec 2014, 22:57

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 23:00
Post #669

expat naiv

QUOTE(gabize @ 15 Dec 2014, 21:53)
Ghinionul tine de muuult mai multe lucruri. Ce s-a intamplat echipei SMURD azi a fost ghinion. Un accident, o boala grava sau chiar fatala de asemenea.
*

Tu stii ce s-a intamplat azi sau ai citit o stire? Pot fi x motive. Singurul care tine de ghinion ar fi o defectiune tehnica a elicopterului si aia de abia este una din situatiile pe care nu le poti controla absolut deloc.
Mai sunt si oameni care isi asuma riscuri in meseria lor, si simpla definitie a cuvantului "risc" presupune sansa.

--------------------
. . .
+
DragosP
post 15 Dec 2014, 23:04
Post #670

Nu zic nimic...nou

QUOTE(Liviu @ 15 Dec 2014, 22:55)
A fost ghinion sau selectie naturala?
Nici una, nici alta.
Asa ca nu imi tine tu prelegeri pe tema asta caci am trait-o la prima mana.
*

Nu-ți țin nici o prelegere, dar greșești judecând mecanicist.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
paul_p
post 15 Dec 2014, 23:05
Post #671

Membru autentic

Elicopterul aprabusit azi are o istorie ciudata. A fost achizitionat de CJC Constanta din bani europeni si initial Nicusor Constantinescu nu a vrut sa fie operat de SMURD.
Acel elicopter a efectuat totusi 600 de zboruri, fara insa a se cunoaste in interesul cui.

Nicusor fiind arestat, CJC a acceptat sa-i lase pe cei de la SMURD sa-l opereze.

http://www.investigatiimedia.ro/consiliul-...oape-600-de-zb/

--------------------
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 23:08
Post #672

expat naiv

QUOTE(DragosP @ 15 Dec 2014, 22:04)
Nici una, nici alta.
Nu-ți țin nici o prelegere, dar greșești judecând mecanicist.
*

"Si una si alta" pe naiba ... daca se gandeau la ei, acum aveam pe cine sa sun de Craciun si de Anul nou. Nu s-au gandit, desi eu eram cel care le aducea aminte saptamanal sa mearga la doctor si totusi nu o faceau.
Nu imi spune ca ignoranta asta e un lucru logic sau inteligent caci nu te cred.

Si nu judec mecanicist, judec logic. Daca facand A rezulta B si daca facand C rezulta D ... iar tu iti doresti D .. fa la dracu C, nu A ... ca e logic ce o sa se intample.

Sunt de acord ca nu tot timpul se poate scrie asa de simplu despre o situatie, dar in 99% din cazuri se poate, fie ca unora nu va convine.

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 23:21

--------------------
. . .
+
Dan73
post 15 Dec 2014, 23:13
Post #673

Membru autentic

@ Liviu ..As face precizarea ca selectia naturala presupune in primul rand sanse inegale la transmiterea genelor, adica de a avea urmasi. Va sa zica indivizii mai putin adaptati sau performanti, reusesc mai putin sau deloc sa daca acest lucru. Imi cer scuze daca ofensez cu ceva dar totusi remarc ca in mod evident parintii tai au facut acest lucru deja. Imi pare rau pt ce s-a intamplat dar nu cred ca o alta abordare a lor ar fi modificat ceva din puntul de vedere al selectiei naturale.

QUOTE(Merced @ 15 Dec 2014, 18:58)
Paradoxal sau nu, asta e adevarul. Si nu numai din saracie. Dar si din lene. Si nu orice lene, adica nu ma refer la aia de a-ti face o mancare sanatoasa, pe care recunosc ca o mai am si eu. Dar de lene sa astepti sa ti se aduca una. Cazuri concrete pe vasele de croaziera, se bulucesc americanii la bufetul cu autoservire, isi iau burgeri si pizza si alte cenzuraturi de lene in loc sa se duca intr-unul dintre restaurantele mari deschise pentru toata lumea, pentru fiecare masa a zilei, si sa comande din meniu mancaruri ceva mai sanatoase si sigur mai gustoase.
*

Categoric, poate fi vorba si de lene, de ingoranta, dar cica junk-food-ul da dependenta, chiar comparabila cu aia de droguri 04.gif
Link
Astia de ajunsera la concluzia asta, respectiv domnii Paul M. Johnson si Paul J. Kenny, par oameni seriosi. rolleyes.gif

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
DragosP
post 15 Dec 2014, 23:13
Post #674

Nu zic nimic...nou

Bine Liviu, las-o așa.

This post has been edited by DragosP: 15 Dec 2014, 23:13

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 23:14
Post #675

expat naiv

Revenind ON-TOPIC ... lasatul de fumat. Hai sa analizam logic situatia.

De ce vrea cineva sa se lase de fumat? Hmmmm .... depinde.

Daca e impins de cineva, poate sa se autosugestioneze ca de fapt el nu vrea, dar vrea aceal(acea) cineva ... deci trebuie sa puna in balanta daca vrea sa mai fie cu acea persoana sau nu .... daca vrea sa mai fie cu acea persoana si conditia e lasatul de fumat, e un prost sa nu se lase de fumat.

Daca nu isi mai permite sa fumeze .... e clar ca NU ISI PERMITE ... deci are de ales intre a se falimenta la propriu, financiar sau sa aiba din ce sa recupereze putin .... deci ... nu mai zic concluzia

Daca isi scoate plamanii din el tusind ... QED

Daca .... competati voi aici ....

Pe scurt, revin la povestea dinainte: Daca VREI sa te lasi de fumat si ai un cap pe umeri care are si alt rol decat sa nu iti ploua in gat, te lasi de fumat. Daca totusi nu te-ai lasat inseamna ca de fapt nu ai vrut...

A nu vrea sa te lasi de fumat e OK ... e un drept fundamental al omului, de a face ce vrea.
La urma urmei fumatul nu ucide ci doar poate sa ucida, ca majoritatea lucrurilor de pe planeta de altfel.

Si raspunsul la intrebarea din titlu: Daca vrei sa te lasi de fumat, nu mai fuma! ... dooh.

QUOTE(Dan73 @ 15 Dec 2014, 22:13)
@ Liviu ..As face precizarea ca selectia naturala presupune in primul rand sanse inegale la transmiterea genelor, adica de a avea urmasi.
*

Selectia naturala in cazul evolutionismului e una.
Selectia naturala in cazul de care discutam noi aici (societate), e alta.

Eu ma refeream la cel de-al doilea inteles, care, oarecum, face parte din ce am spus mai devreme ... cateodata (de prea multe ori) oamenii mor din vina lor. Culmea e ca motivele sunt aceleasi ca in cazul evolutionismului: e vorba de o societate (buna, rea, e cea in care traim) si capabilitatea indivizilor de a se adapta la ea (sau de a o schimba, daca au cu ce)

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 23:36

--------------------
. . .
+
Markos
post 15 Dec 2014, 23:26
Post #676

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(neumann @ 15 Dec 2014, 22:46)
vin-o maine
*

Suomi-romanian citizen?

Sau ai chiulit la ore, mai demult?

This post has been edited by Markos: 15 Dec 2014, 23:37

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
radian
post 15 Dec 2014, 23:28
Post #677

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Bun, ne lasam de fumat, nu consumam alcool, nu facem excese alimentare, ducem o viata cumpatata, echilibrata, rationala, imbatranim frumos, ajungem la 70 de ani cu toate "internele" functionale. Si cedeaza creierul ...

La ce-mi foloseste ca am inima, rinichii, ficatul OK, dar ies din casa si plec unde vad cu ochii fara sa ma pot intoarce singur acasa? La ce-mi foloseste sa fiu OK din punct de vedere fizic dar nu mai am capacitatea sa-mi asigur singur igiena corporala? Imi functioneaza inima super bine dar am nevoie de un asistent personal sa ma ridice din pat dimineata, sa ma duca la baie sa ma spele, sa-mi dea mancare cu lingurita si apoi sa ma lase sa zac toata ziua intr-un fotoliu sa ma uit prin televizor?

Imbatraniti voi frumos si sa muriti cu totii la 100 de ani perfect sanatosi. Prefer sa traiesc clipa ...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 23:30
Post #678

expat naiv

Nene Radian ... dar nu spune nimeni ca e rau sa fumezi sau sa faci excese de orice fel. Daca asta vrei, asta faci.

Aici e vorba de cei care nu mai vor sa faca din astea si totusi continua pentru ca "nu pot sa se lase". Ai inteles pe dos.

--------------------
. . .
+
radian
post 15 Dec 2014, 23:32
Post #679

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

As zice ca mare parte din cei care nu pot, in linii mari nu prea vor dar nu da bine sa recunoasca ...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Markos
post 15 Dec 2014, 23:33
Post #680

fost programator

From: Scursurești Vale

Bingo.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
ady77
post 15 Dec 2014, 23:42
Post #681

راحتزیل یو

From: near Bacau

Liviu mie mi se pare un pic sadic felul în care vezi tu lucrurile. Te rog sa citești cât poți, în măsura timpului tău disponibil și sa îmi spui dacă în cazul ăsta e vorba de ghinion sau selecție naturală.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
DragosP
post 15 Dec 2014, 23:44
Post #682

Nu zic nimic...nou

Nici, nici.
Dar e greu cu logica.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
neumann
post 15 Dec 2014, 23:44
Post #683

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 16 Dec 2014, 00:26)

Sau ai chiulit la ore, mai demult?
*

eruditu-le! tongue.gif

--------------------
... .. ..
+
paul_p
post 15 Dec 2014, 23:47
Post #684

Membru autentic

@ady77: Mi se par un pic deplasate genul acesta de postari, melodramatice, pe diferite retele de socializare.
Suferinta pierderii cuiva drag este ceva intim, nu te afisezi cu ea in public ca sa fii consolat si deplans. Nu e decent.

This post has been edited by paul_p: 15 Dec 2014, 23:49

--------------------
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 23:52
Post #685

expat naiv

QUOTE(ady77 @ 15 Dec 2014, 22:42)
Liviu mie mi se pare un pic sadic felul în care vezi tu lucrurile.  Te rog sa citești  cât  poți,  în măsura timpului tău disponibil și sa îmi spui dacă în cazul ăsta e vorba de ghinion sau selecție naturală.
*

Acolo a fost pur si simplu ghinion secondat de limitarea cunostintelor si a tehnologiei curente, in domeniul medical.

Pe aceeasi tema, eu sunt norocosul castigator al unei vieti. Premiul l-am obtinut in urma unui screening de rutina efectuat la cererea mea, ca sa pot dormi bine. Acum nu mai dorm bine, dar pot scrie pe forum ca sa enervez lumea 243.gif

QUOTE(DragosP @ 15 Dec 2014, 22:44)
Nici, nici.
Dar e greu cu logica.
*

Nici nici pe dracu ... e pur ghinion. Daca acel copil era asimptomatic si parintii nu aveau nici un motiv sa faca cercetari in acea directie, nu poate fi decat defect genetic, deci ghinion. Intr-o zi o sa se poata corecta chestiile astea inca din stadiul de fetus ... pana atunci insa, tine de sansa.

--------------------
. . .
+
ady77
post 15 Dec 2014, 23:54
Post #686

راحتزیل یو

@paulp Eu am pus link-ul la sfârșitul "poveștii". Citește tot de la început. Trecând prin aceeași problemă pe mine m-a ajutat mult. Orice veste bună legată de acel băiat pe care nu-l cunoșteam îmi dădea speranțe...

Nu mai zic nimic...

This post has been edited by ady77: 15 Dec 2014, 23:55

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Liviu
post 15 Dec 2014, 23:55
Post #687

expat naiv

QUOTE(paul_p @ 15 Dec 2014, 22:47)
@ady77: Mi se par un pic deplasate genul acesta de postari, melodramatice, pe diferite retele de socializare.
*

Asta e echivalent cu a-ti afisa viata pe Facebook ca sa culegi like-uri.

Eu unul am sa folosesc mereu experientele personale, atat pozitive cat si negative, pentru a demonstra un lucru. La urma urmei, sunt singurele lucruri de care sunt absolut sigur si pe care le cunosc mai bine ca oricine, deci sunt argumente greu de combatut.

15 Dec 2014, 22:58:
QUOTE(ady77 @ 15 Dec 2014, 22:54)
Orice veste bună legată de acel băiat pe care nu-l cunoșteam îmi dădea speranțe...
*

Poate ca esti tu mai empatic. Eu unul stiu ca sufar cand vad suferinta, asa ca nu ma mai uit la suferintele altora. Daca ma loveste in fata un eveniment, asta e, incerc manevre evazive ... dar nu le caut cu lumnarea caci stiu ca au efecte triste.

Gandeste-te ca sunt mii/zeci de mii de copii in lume in acea situatie, copii care for muri, cel mai probabil. Sunt prea ocupat cu viata mea si a propriei familii ca sa ma intristez si de situatia altora.

This post has been edited by Liviu: 15 Dec 2014, 23:58

--------------------
. . .
+
ady77
post 16 Dec 2014, 00:01
Post #688

راحتزیل یو

QUOTE(Liviu @ 15 Dec 2014, 23:55)

Gandeste-te ca sunt mii/zeci de mii de copii in lume in acea situatie, copii care for muri, cel mai probabil.
*

Mulțumesc pentru încurajări.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
paul_p
post 16 Dec 2014, 00:02
Post #689

Membru autentic

Liviu este mai pragmatic decat unii dintre noi.

This post has been edited by paul_p: 16 Dec 2014, 00:02

--------------------
+
DragosP
post 16 Dec 2014, 00:03
Post #690

Nu zic nimic...nou

QUOTE(Liviu @ 15 Dec 2014, 23:52)
pana atunci insa, tine de sansa.
*

Nope.
@paul: ăla nu-i pragmatism.

This post has been edited by DragosP: 16 Dec 2014, 00:08

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
28 Pages « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 08:24
Forum Renault