DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 5 6 7 8 9 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tovarasi din toate judetele, uniti-va, sa-i suflati in lumanari

radian
post 7 Mar 2011, 11:22
Post #181

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

Cand armata ti-a intors spatele, si, cel care iti ofera cu o mana stiloul in cealalta tine pistolul, ce-ai face? Acum, hai sa-i reprosam de ce nu a preferat sa devina martir...

--------------------
dacia logan ambition - HD 06 LDM 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 7 Mar 2011, 11:25
Post #182

membru violet

From: Bucuresti

Groza l-a amenintat ca ucide 1.000 de detinuti politici, nu a fost chiar un moment placut.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
vet
post 7 Mar 2011, 11:55
Post #183

Membrul

Armata pe care tocmai o lasase fara cap.....aia trebuia sa-l sprijine?
Boborul, si atunci ca si acum era doar o masa de manevra. Cine sa-l organizeze sa apere monarhia? Comunistii? Nu aveau nici un interes. Partidele isterice? Ca si acum, aveau alte treburi mai importante decat bunastarea populara.

--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
+
Marty
post 7 Mar 2011, 12:00
Post #184

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(dacis @ 6 Mar 2011, 12:37)
Inteleg din mesajul tau ca Obama-i african. Despre unul ca Sarkozy pot presupune ca il consideri ex-sovietic? Ca tot are neamuri prin vecini...
*

Poloticienii care aduc voturi de remarca prin orice altceva decit prin abilitati politice.

QUOTE(radian @ 6 Mar 2011, 22:13)
Printre multe altele, pe 31 decembrie, in fiecare an, adresa mesajul de Anul Nou. Iti aminitesti?
Da bre am auzit, si la Europa Libera si la Vocea Americii. Si inca de multe ori si de bine. Si articole despre el, si interviuri cu el.
radiane, e ca si cum ai avea o persoana f. apropiata grav bolnava in spital (Doamne fereste!) si tu te-ai rezuma sa-i transmiti prin diversi urari de bine de 31 Decembrie si sa vorbesti despre cit de ingrijorat esti tu de starea respectivei persoane prin diverse interviuri.

Marty, de soarta tarului Rusiei dupa revolutia bolsevica ai auzit?
Ma, nu, n-am auzit, ce-i drept. Da' nici n-a aparut, imediat dupa limpezirea apelor, cu maxima ipocrizie sa ceara averile lasate-n urma. Daca-l vutea grija atit de tara de tara si poporu' asta, aparea frumos in fata lu' Chiorete si zicea asa: "Cwae, toate palatele si imobilele confiscate abuziv casei regale de prietenii lu' taxu' lu' Petre Roman trec in proprietatea poporului roman prin intermediul societatii non-profit Clapaugea O.N.G.! Societatea respectiva se va ocupa de transformarea in muzee a respectivelor cladiri sau de inchirierea acestora catre terti, banii obtinuti din vinzarea de bilete si chirii urmind a fi folositi pentru lucrari de intretinere sau amenajare, eventual gesturi caritabile. Si mai da-te si-n gura ma-tii de chel prost!"

Regeleui Mihai i s-a permis sa plece in exil la presiune tarilor occidentale, in niciun caz la initiativa bolsevicilor romani.
Si marmota... Tarile occidentale si-au luat mina de pe noi in momentul in care si-au pus pixu' pe servetelu' ala (stii tu care)! Atit de tare il durea pe Visarionovici de ce ziceau puterile occidentale referitor la paparuda aia, de nu mai putea sa doarma noaptea ca se gindea la Nadejda Aliluieva si la ce-i fac occidentalii din cauza lu' Mihai de Hohenzolern! Se temea ca scoate Churchill poze cu Vera Davadon in poola goala si reide baietii de el p-orma.

Iar sa-i reprosezi lui Mihai instaurarea comunismului in Romania este o aberatie.
In mare parte sunt aberant, recunosc!

--------------------
Gillette De unica folosinta - B 999 NAM 2011
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Markos
post 7 Mar 2011, 12:05
Post #185

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(Marty @ 7 Mar 2011, 12:00)
Ma, nu, n-am auzit, ce-i drept. Da' nici n-a aparut, imediat dupa limpezirea apelor, cu maxima ipocrizie sa ceara averile lasate-n urma.

Pai era cam dificil s-o faca, ca l-au plumbuit aia, cu familie cu tot.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Marty
post 7 Mar 2011, 12:08
Post #186

QUOTE(Markos @ 7 Mar 2011, 12:05)
Pai era cam dificil s-o faca, ca l-au plumbuit aia, cu familie cu tot.
*

Trecem peste acest aspect insignifiant!

--------------------
+
eXtenSion
post 7 Mar 2011, 12:29
Post #187

Membru autentic

Trebuie să observ că, fără nicio supărare vă rog, majoritatea știți doar „bucăți” din istoria celor întâmplate și pe baza lor vă formați puternice poziții de pro/contra. Nu sugerez nici pe de parte că aș știi eu mai multe, doar scriu impresia ce mi-o lasă mie citirea obiectivă a conversației... Cred că ar fi foarte interesant dacă ați încerca să faceți o cronologie a celor întâmplate, să o completați fiecare cu detaliile mai mult sau mai puțin picante pe care le cunoașteți (relevante, chiar dacă nu strict legate de ro/mihai), iar apoi să analizați ce a ieșit.

(eu nu sunt nici pro nici contra regelui)

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
Marty
post 7 Mar 2011, 12:33
Post #188

Pai in afara de bion si corbex n-a trait nimeni de p-aici vreumurile alea, nici macar crintea. Vorbim si noi din auzite/citite.

--------------------
+
Markos
post 7 Mar 2011, 12:34
Post #189

fost programator

Am mai zis-o, cronologia celor întamplate se gaseste în cartile de memorii, scrise de catre cei implicati în respectivele evenimente, acum mai bine de 60 de ani. Pana în '89 accesul la ele a fost interzis, acum se gasesc destule. E adevarat însa ca pot parea plictisitoare, nu-s cu urmariri, sex si împuscaturi.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Marty
post 7 Mar 2011, 12:44
Post #190

Ma grecule, io tiu minte c-am pus mina p-o cartulie destul de groasa si de interzisa, prin anul de gratie 1988 (facuse tata rost de ea prin nu stiu ce cunostinta). Cartea era despre Masacrul de la Jilava. Pentru cine vroia, se gaseau si scireri interzise, publicate inainte de '46.

--------------------
+
corbex
post 7 Mar 2011, 13:40
Post #191

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(Marty @ 7 Mar 2011, 13:33)
Pai in afara de bion si corbex n-a trait nimeni de p-aici vreumurile alea, nici macar crintea. Vorbim si noi din auzite/citite.
*

022.gif plange.gif bash.gif slap.gif silly1.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Markos
post 7 Mar 2011, 14:03
Post #192

fost programator

A aparut si "Masacrul din Ghencea", ed. Transhumanta, recomand!

--------------------
Reno Megan Privilej
+
OAP
post 7 Mar 2011, 14:43
Post #193

Membru autentic

Faptul ca o "scriere" a fost interzisa intr-o anumita perioada nu ii confera acesteia valoare de adevar; doar ca nu a fost pe placul unui anume regim. Istoria a fost scrisa si rescrisa in functie de interesele vremii; analizele voastre se bazeaza pe elemente incomplete si neconfirmate/sustinute de nimic

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Markos
post 7 Mar 2011, 14:46
Post #194

fost programator

QUOTE(OAP @ 7 Mar 2011, 14:43)
analizele voastre se bazeaza pe elemente incomplete si neconfirmate/sustinute de nimic

Tie, daca citesti o carte mai groasa decat instructiunile de la aragaz, îti curge sange din nas toata ziua.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
corbex
post 7 Mar 2011, 14:48
Post #195

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Prefer, la orice ora, un Mihai in locul a 100 de Pontzi.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
OAP
post 7 Mar 2011, 14:56
Post #196

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 7 Mar 2011, 15:46)
Tie, daca citesti o carte mai groasa decat instructiunile de la aragaz, îti curge sange din nas toata ziua.
*

sa fiu in acelasi ton cu tine: tie daca-ti scaneaza capul cu raze x nu o sa aiba nici reflexie nici refractie...auzi tu nu poti accepta ca exista si alte abordari decat alea cu masline si portocale?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Markos
post 7 Mar 2011, 14:58
Post #197

fost programator

QUOTE(OAP @ 7 Mar 2011, 14:56)
auzi tu nu poti accepta ca exista si alte abordari decat alea cu masline si portocale?
*

Ba pot, dar nu rahati de-astia:
QUOTE(OAP @ 7 Mar 2011, 14:43)
analizele voastre se bazeaza pe elemente incomplete si neconfirmate/sustinute de nimic

"Analizele" tale pe ce muschiul meu se bazeaza? Pe colectia Click?

This post has been edited by Markos: 7 Mar 2011, 15:00

--------------------
Reno Megan Privilej
+
b76bgaarh
post 7 Mar 2011, 15:00
Post #198

Membru autentic

grecule da cu regele vostru ce se mai aude?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
OAP
post 7 Mar 2011, 15:02
Post #199

Membru autentic

pai daca eu am afirmat un cenzurat in viziunea ta, ia lumineaza-ne tu care sunt izvoarele istorice demne de luat in seama si care nu? mai exact in care "istorie" crezi tu si in care nu?...personal nu mai cred de mult in orice cenzurat caruia i se incearca veridicitatea prin fluturarea "interzisului"...

7 Mar 2011, 16:05:
QUOTE(b76bgaarh @ 7 Mar 2011, 16:00)
grecule da cu regele vostru ce se mai aude?
*

care bre, Agamemnon? unsure.gif

This post has been edited by OAP: 7 Mar 2011, 15:05

--------------------
. . .
+
Markos
post 7 Mar 2011, 15:12
Post #200

fost programator

QUOTE(OAP @ 7 Mar 2011, 15:02)
pai daca eu am afirmat un cenzurat in viziunea ta, ia lumineaza-ne tu care sunt izvoarele istorice demne de luat in seama si care nu? mai exact in care "istorie" crezi tu si in care nu?...

In general, prin "izvoare demne de luat în seama" înteleg marturiile scrise ale persoanelor care au participat la evenimentul istoric cu pricina. Indiferent de tabara în care se situeaza.

In cazul despre care vorbim, exista, din fericire, suficient material de genul asta. Faptul ca a fost interzis în Romania pana în '89 e usor de înteles pana si de catre unul ca tine. Acum poate fi studiat fara nicio restrictie. Daca vrei, îti pot trimite cateva titluri prin PM.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
OAP
post 7 Mar 2011, 15:20
Post #201

Membru autentic

Pai posteaza-le aici, ca poate sunt altii interesati. "Unuia ca mine" cam putin ii pasa de regele mihai...a iesit din istorie mult prea devreme ca sa aiba un cuvant de spus acum....de fapt nu a avut niciodata, era prea tanar...pe de alta parte "contemporanii" vremurilor respective poate semnau si ei niste "state" pe la prefectura politiei sau cum s-o fi numind atunci...deci lasa-mi dreptul de a nu crede orbeste in orice "interzis" al vremii...cine stie cati erau agenti dubli, ca amestecul agenturilor nu-i inventia impuscatului...

Edit: in schimb daca ai ceva scrieri (care nu se gasesc la librarie) despre regii vechii Elade (mitologi sau nu) cu ce-a mai mare placere...ma intereseaza mult mai mult decat Mishu`

This post has been edited by OAP: 7 Mar 2011, 15:24

--------------------
. . .
+
vijelie
post 7 Mar 2011, 15:25
Post #202

membru violet

Recomand "Revolutie si reforma", de Ion Ilici Iliescu.
Sau "Devrim Ve Reform", asa cum s-a tradus in Turcia, prietenii stiu de ce.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bion
post 7 Mar 2011, 17:41
Post #203

Membru autentic

From: TM

11_stema_1921.jpg ( Size: 44.64k ) Number of downloads: 170

si pentru cei ce hulesc

475px_Arms_of_the_Most_Noble_Order_of_the_Garter_svg.png ( Size: 146.6k ) Number of downloads: 176

PS. Pentru domniile lor colegii care mi s-au adresat in stil de intelectual de tip nou ii rog ca simbol al multumuirii pentru briliantele idei transmise sa-mi permita ca in preajma Sarbatorilor Pascale care se apropie sa le asezonez frigiderul spre indestulare.
Cu ce-a mai mare stima Bion

FMCC

This post has been edited by bion: 7 Mar 2011, 17:43

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Marty
post 7 Mar 2011, 18:45
Post #204

Neica bioane, din punctul meu de vedere, cei ce-l ridica-n slavi pe Clapaungea Intaiul sunt cei care hulesc. Deci a doua pecete se potriveste lor. Vorba aia "the truth is in the eye of the beer holder"!

--------------------
+
bion
post 7 Mar 2011, 19:08
Post #205

Membru autentic

From: TM

Daca nu era neamu` lu ala de care iti bati joc erai un mic ciolovec dintr-o veche familie de mujici bastinasi din o gubernie de granita.Asta in varianta ideala. Cea reala era ca scriai pe vreun forum zisclub.ru din Novosibirsk.
Alea nu e peceti. Una e stema Regatului Romaniei ailalta e ce a mai mare distinctie la aia cu beer holderi. smile.gif si e dzicerea unui rege cam curvar. biggrin.gif
Ai pronuntat un cuvant tabu "nepot" showfinger.gif

This post has been edited by bion: 7 Mar 2011, 19:12

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Markos
post 7 Mar 2011, 19:52
Post #206

fost programator

QUOTE(OAP @ 7 Mar 2011, 15:20)
Pai posteaza-le aici, ca poate sunt altii interesati.

Poti începe cu asta, nu-i o lectura prea complicata. Practic, e o culegere de texte si de interviuri aparute înainte de '89 în revista Dialog din Germania.

Daca n-o gasesti, ti-o împrumut eu.

This post has been edited by Markos: 7 Mar 2011, 19:52

--------------------
Reno Megan Privilej
+
Marty
post 7 Mar 2011, 22:34
Post #207

QUOTE(bion @ 7 Mar 2011, 19:08)
Daca nu era neamu` lu ala de care iti bati joc erai un mic ciolovec dintr-o veche familie de mujici  bastinasi din  o gubernie de granita.Asta in varianta ideala. Cea reala era ca scriai pe vreun forum  zisclub.ru din Novosibirsk.
Io nu-mi bat joc de nimeni, ca n-am cum, da' vreo doua suturi in cur tot i-as da, intre noi fie vorba. Oricum, te anunt ca asteptam de ceva vreme ipoteza asta halucinanta, fluturata de baba aia sifilitica pe numele ei Simina Mezincescu. Ca sa poti crede asa eva, chiar trebuie sa te aflii intr-o lipsa acuta de argumente, pentru ca asrgumentu' asta mi se pare din cale afara de pueril.

Ai pronuntat un cuvant tabu "nepot" showfinger.gif
*

Unde plm? huh.gif

--------------------
+
ady77
post 7 Mar 2011, 22:42
Post #208

راحتزیل یو

From: near Bacau

Aici
QUOTE(Marty @ 7 Mar 2011, 18:40)
Cit despre banuiala c-as fi vreun nemincat, in stilu' afisat de nepotii tai pensionari la ziua lu' Cucuvel Ilici, ma confunzi amarnic. wink.gif
*

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Marty
post 7 Mar 2011, 22:47
Post #209

Pai era pe alt topic, dracu'. radmasa.gif
Neica bioane, nu ma refeream la nepoti, pentru ca (nu stiu daca ai observat) nu ma iau de familia nimanui, incercam doar sa sugerez voalat ca ai o virsta respectabila si ca pensionarii de venira sa devalizeze petrecerea cucuveliana este nepotii lu' matale.
Acu' intelesesi?

--------------------
+
OAP
post 8 Mar 2011, 08:49
Post #210

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 7 Mar 2011, 20:52)
Practic, e o culegere de texte si de interviuri aparute înainte de '89 în revista Dialog din Germania.

Prietene, sti cum se faceau cartile astea intrzise inainte de 89? biggrin.gif ....se racolau diversi "dizidenti" care erau dispusi sa faca jocul de interese al "agenturilor" dupa care publicatiile erau folosite pentru ridicarea "nivelului" de ura al mamaligii romanesti. Unele personaje erau trimise mai apoi intara la "bordul" unui Mercedes sau ceva de genul ca sa starneasca invidia romanului necajit. Eu nu neg ca ceea ce recomanzi tu acolo e de buna credinta dar as fi reticent la increderea 100%...am mai spus, istoria a fost rescrisa intodeauna si in orice colt al lumii functie de interesele vremii...crezi sau nu biggrin.gif

--------------------
. . .
+
9 Pages « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 05:07
Forum Renault