"Respectul" fata de cei care conduc masini vechi
![]() ![]() ![]() |
"Respectul" fata de cei care conduc masini vechi
tataia |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 29 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia, Mercedes-benz
CN3, W201
1998 1310L, 1992 190
|
|||
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Tocmai am scris de tine ca esti altfel de cat ceilalti posesori de BMW-eu
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(tataia @ 8 Aug 2011, 21:09) Nu te supara pe mine... scuze daca te-am jignit sau daca te-ai simtit jignit. Dar da... asta este parerea mea. PS: in trafic nu am nimic cu nimeni. Pe cei care merg mai repede decat mine ii las sa ma depaseasca, pe cei care merg mai incet decat mine ii depasesc. Scurt si la obiect, fara fite de reisar, flashuri si alte chestii. Fiti uniti! Pamantu nu e rotund! ![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Chiar azi am avut un drum de vreo 300 km de facut cu masina mea si am intalnit pe traseu destule Dacii din anii 80-90, dar ma jur ca in afara de curbele mai stranse, mergeau fix la aceeasi viteza ca restul lumii, nu incetineau pe nimeni si pareau destul de bine intretinute.
Sustin ideea ca mi se par mult mai periculosi cei cu masini SH luate din Ghermania care se cred peste noapte piloti de curse la volan de bolid ruginit. Iulikk, te contrazic cu ideea ta cu masinile mai vechi de 7 ani, cred ca initiatorul discutiei are dreptate: putine s-au schimbat in esenta la masinile din ultimii 30-40 de ani, fie ca ne place sau nu. Ca unora le convine sa creada ca sunt la ani lumina de un Renault 16, sa zicem, la volanul unui Megane (dau un exemplu), e treaba lor. De exemplu, in domeniul sigurantei inca nu s-a inventat masina care sa nu se faca zob la un impact frontal la viteza peste 70-80 kmh- nu te mai salveaza nici mama airbagului! This post has been edited by andri1940: 8 Aug 2011, 23:33 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
intre constanta si navodari drumul este virajat si vara este foarte aglomerat, asa ca depasirile se fac greu. in 90% din cazurile in care se formeaza coloane care abia merg, in fata este o dacie. in plus, eu am vazut o groaza de dacii care au o singura viteza de deplasare - 70 kmh. probabil atat pot prinde in afara si merg tot cu atat si in localitati, ca sa mai recupereze timp. una peste alta oamenii au dreptul sa mearga cu orice masina si aproape cu orice viteza (depinde de drum). problema este ca noi nu avem sosele cu mai multe benzi pe sens, si asa cei cu dacii ajung sa incurce traficul...
This post has been edited by vic24: 9 Aug 2011, 05:20 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
schumycr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 27 March 11 ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 8 Aug 2011, 23:12) Nu te supara pe mine... scuze daca te-am jignit sau daca te-ai simtit jignit. Dar da... asta este parerea mea. PS: in trafic nu am nimic cu nimeni. Pe cei care merg mai repede decat mine ii las sa ma depaseasca, pe cei care merg mai incet decat mine ii depasesc. Scurt si la obiect, fara fite de reisar, flashuri si alte chestii. Fiti uniti! Pamantu nu e rotund! ![]() Iulikk vezi ca trebuie sa iti schimbi masina ca e veche.Tu ai zis. ![]() QUOTE(andri1940 @ 8 Aug 2011, 23:26) Chiar azi am avut un drum de vreo 300 km de facut cu masina mea si am intalnit pe traseu destule Dacii din anii 80-90, dar ma jur ca in afara de curbele mai stranse, mergeau fix la aceeasi viteza ca restul lumii, nu incetineau pe nimeni si pareau destul de bine intretinute. Sustin ideea ca mi se par mult mai periculosi cei cu masini SH luate din Ghermania care se cred peste noapte piloti de curse la volan de bolid ruginit. Iulikk, te contrazic cu ideea ta cu masinile mai vechi de 7 ani, cred ca initiatorul discutiei are dreptate: putine s-au schimbat in esenta la masinile din ultimii 30-40 de ani, fie ca ne place sau nu. Ca unora le convine sa creada ca sunt la ani lumina de un Renault 16, sa zicem, la volanul unui Megane (dau un exemplu), e treaba lor. De exemplu, in domeniul sigurantei inca nu s-a inventat masina care sa nu se faca zob la un impact frontal la viteza peste 70-80 kmh- nu te mai salveaza nici mama airbagului! Posibil o Dacia la peste 80km/h sa se faca zop.Dar nu si alte marci.(VW, Mercedes, Bmw , Lexus, Audi samd.) Edit: Acuma depinde si ce intelegi tu prin "zop" Ceva de genu: http://www.realpress.ro/wp-content/uploads...-accidents1.jpg sau http://www.emaramures.ro/userfiles/Image/F...acalaseni_1.jpg ? This post has been edited by schumycr: 9 Aug 2011, 07:54 |
--------------------
Dacia / MB
1410 / w203
1999 / 2004
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE Alex4u ...eu de exp ma simt agresat in trafic cu bmw... Inca n-ai scapat de el ? QUOTE Alex4u ...eu baiat finut le fac loc sa se bage...de ce oare? Reminiscente de pe vremea cand aveai dacie, da' o sa-ti treaca. ![]() @vic24: Inteleg ca nu suporti pe nimeni in fata, si te deranjaza cei care merg cu viteza mai mica ? Pe asta se bazeaza (sau nu) respectul tau (apropo de titlul topicului)? Daca se merge in coloana cu 70, zi merci, ca in weekend, in Sinaia-Busteni se merge cu 10, si nu din cauza vreunei dacii. In concluzie, nu cel care merge cu 70 (in afara si in oras) e o problema, ci cel care depaseste coloana creaza probleme ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
QUOTE(maho @ 9 Aug 2011, 08:01) Inca n-ai scapat de el ? Reminiscente de pe vremea cand aveai dacie, da' o sa-ti treaca. ![]() @vic24: Inteleg ca nu suporti pe nimeni in fata, si te deranjaza cei care merg cu viteza mai mica ? Pe asta se bazeaza (sau nu) respectul tau (apropo de titlul topicului)? Daca se merge in coloana cu 70, zi merci, ca in weekend, in Sinaia-Busteni se merge cu 10, si nu din cauza vreunei dacii. In concluzie, nu cel care merge cu 70 (in afara si in oras) e o problema, ci cel care depaseste coloana creaza probleme ![]() Cum adica inca nu am scapat de el? merg cu el pe banii tai sau cum vine asta? ca nu am inteles-o ![]() 9 Aug 2011, 08:14: si inca ceva nush ce dacie ai tu dar eu 2 ani de zile cat am avut dacia si am fost incepator nu am avut nici un fel de probleme sa simt ca ma agreseaza unu si altul in trafic si am ramas de cateva ori in pana in mijlocul aglomeratiei ![]() This post has been edited by Alex4u: 9 Aug 2011, 08:14 |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Stiam ca ai probleme cu hartiile, si parca ziceai ca nu-l tii...
Cu dacia mea n-am probleme. |
--------------------
Dacia
1310
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(vic24 @ 9 Aug 2011, 06:16) Uichend-ul asta. Timisoara - Poiana Marului (Caras-Severin) si retur. Un total de 5 masini care rulau cu 70 amboulea: - 1 Dacie 1310, la volan o femeie - 2 Dacii Logan, pensionari la volanul ambelor - 1 Ford Sierra. Desi cred ca era trabant deghizat, ca avea 5 metri el, si 10 fumul - 1 Mercedes C-classe. Vorbea la telefon omu' . Suficient de mult incat sa-l depaseasca doua tir-uri inaintea mea. Deci, ce credeti... e masina, sau soferul? |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Prima-i dacie, deci e clar. Urmatoarele doua-s tot dacii. De Sierra ai zis ca-i trabant deghizat, si pentru ca trabantu' nu-i masina ca nu-i de tabla nu se pune. Iar ala cu mertanu nu vorbea la telefon, ci primea comenzi de la tanti aia din prima masina. Tanti trebuia sa le aduca pe amandoua in acelasi timp si-n acelasi loc, deci ambele se deplasau cu aceeasi viteza.
Clar, masina e de vina ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Uitasem.. La ceva timp dupa ala cu Sierra fumegatoare, am dat si de un Trabant care mergea frumos-ordonat cu viteza cu care mergeau si cei din fata lui (nu bag mana-n foc, ca erau pe sensul celalalt de mers, dar zic ca avea ~90 ) si culmea, nu scotea fum deloc.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 9 Aug 2011, 11:06) Sa mor de inima nu alta cu un specimen in pasaj la Obor. Intra bovina in pasaj si dupa ce ca nu tinea banda, pune mare frana. Prostovanu dracu, cu niste ochelari cat toata fata, ori ii avea heliomati ori era chior. Evident a intrat la intuneric si de frica a franat. Astia nu au ce sa mai caute pe drumuri, sunt pericole publice.This post has been edited by IRONICK: 9 Aug 2011, 14:38 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Azi am dat de unu' cu o Dacie ce curgeau tablele de pe ea, cu un fum cu o 'aroma' de nedescris, o combinatie de ulei ars si GPL, pe niste serpentine cu linie continua, si eu cu Loganu' fara recirculare, ce respect poti sa ai fata de indivizii de genul, care nu au pic de respect la randul lor pentru cei din jur?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Alex4u |
![]()
|
QUOTE(argon @ 9 Aug 2011, 12:38) Azi am dat de unu' cu o Dacie ce curgeau tablele de pe ea, cu un fum cu o 'aroma' de nedescris, o combinatie de ulei ars si GPL, pe niste serpentine cu linie continua, si eu cu Loganu' fara recirculare, ce respect poti sa ai fata de indivizii de genul, care nu au pic de respect la randul lor pentru cei din jur? exact argoane..datorita astora scade respectul fata de dacii..pentru ca daca prinzi unu dasta sa zic minim 4-5 km iti injuri si plamanii din tine de smog-ul pe care il poate scoate..si de aici si ura asta de care ne tot vb initiatorul. |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
maho |
![]()
|
Da' daca prinzi un camion vechi si /sau incarcat, pe serpentine, care evident se deplaseaza mai lent, mai "fumegator", si mai ghiolbaneste (ca de obicei nu te lasa sa treci, el fiind "mai mare si cu tabla mai groasa") ?
Continui sa sustin ca nu e vorba de dacii, in special (sau primul rand). Unu cu dacie iti mai face loc in caz de ceva, pe ala cu Raba sau Man vechi il doare-n pix de tine. Ziceti voi, cu mana pe inima, ca daciile sunt principala problema pe drumurile patriei... |
--------------------
Dacia
1310
|
tataia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 29 June 05 ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 8 Aug 2011, 23:12) Nu te supara pe mine... scuze daca te-am jignit sau daca te-ai simtit jignit. Dar da... asta este parerea mea. PS: in trafic nu am nimic cu nimeni. Pe cei care merg mai repede decat mine ii las sa ma depaseasca, pe cei care merg mai incet decat mine ii depasesc. Scurt si la obiect, fara fite de reisar, flashuri si alte chestii. Nu m-am suparat deloc prietene, chiar daca am fost putin ironic sau poate chiar putin mai mult. Dar ai inteles gresit totusi interventia mea. Cind am spus ca masinile sint la fel de 50 de ani incoace nu ma refeream DELOC la dacii. Eu unul chiar nu vad acel progres pe care il trimbitati multi din voi. Atita timp cit pina in ziua de azi nu am vazut o masina care sa aibe motor fara axa cu came (cu valve actionate electromagnetic) sau cu suspensii electromagnetice sau si mai bine sa vad masini electrice pe strazi imi rezerv dreptul de a considera "progresul" tehnologic in domeniul automobilelor egal cu zero. Dar desigur ca cineva are interesul ca lumea sa considere ca tehnologia progreseaza, avanseaza si mai mult ca nu se mai cade sa folosesti tehnologie veche, depasita, uzata moral. Cind am facut referire la masini VECHI si NOI si le-am impartit in 3 categorii (anii 70 vechi, anii 80 asa si asa si anii 90 foarte noi) ma refeream STRICT la uzura FIZICA, REALA. Uzura morala pentru mine nu exista atita timp cit, dupa cum am spus mai sus nu voi vedea pe strazi masini cu motoare fara axa cu came, masini cu suspensii electromagnetice, masini electrice etc. Cind le voi vedea pe acestea atunci imi voi putea pune probleme de uzura morala. Cit despre dacia mea in particular dupa cum am spus este din 98. Foarte noua dupa criteriile mele. Cum poti tu spune ca e din anii 80 cind ea a iesit pe poarta fabricii in 1998?. Dar exista dacii berline fabricate si in 2004! Asta ca sa se incadreze in cei 7 ani.... ![]() Mie imi pare doar rau sa vad pe unii care sint atit de indoctrinati de acest progres tehnologic incit au impresia ca nu se cade sa mai folosesti masina mai veche de 7 ani si drept urmare cotizeaza mereu la producatorii de masini. Spunea cineva de aici despre unele domnisoare care conduc in continuarea dacia berlina sau chiar trabant fara nici un fel de complexe legate de acest lucru. Eu imi scot palaria in fata unor astfel de doamne sau domnisoare. Avind in vedere ca eu sint si mebru al clubului celor cu mercedes va pot spune de asemenea ca am vreo 2-3 cunostinte pe acolo care conduc inca ZILNIC cobre (anii 70) sau boturi de cal (anii 60) si nu isi doresc sub nici o forma masini mai noi decit acelea. This post has been edited by tataia: 9 Aug 2011, 20:29 |
--------------------
Dacia, Mercedes-benz
CN3, W201
1998 1310L, 1992 190
|
|
vic24 |
![]()
|
QUOTE(maho @ 9 Aug 2011, 08:01) Inca n-ai scapat de el ? Reminiscente de pe vremea cand aveai dacie, da' o sa-ti treaca. ![]() @vic24: Inteleg ca nu suporti pe nimeni in fata, si te deranjaza cei care merg cu viteza mai mica ? Pe asta se bazeaza (sau nu) respectul tau (apropo de titlul topicului)? Daca se merge in coloana cu 70, zi merci, ca in weekend, in Sinaia-Busteni se merge cu 10, si nu din cauza vreunei dacii. In concluzie, nu cel care merge cu 70 (in afara si in oras) e o problema, ci cel care depaseste coloana creaza probleme ![]() fiecare intelege cat poate ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
Alex4u |
![]()
|
QUOTE(tataia @ 9 Aug 2011, 20:25) Nu m-am suparat deloc prietene, chiar daca am fost putin ironic sau poate chiar putin mai mult. Dar ai inteles gresit totusi interventia mea. Cind am spus ca masinile sint la fel de 50 de ani incoace nu ma refeream DELOC la dacii. Eu unul chiar nu vad acel progres pe care il trimbitati multi din voi. Atita timp cit pina in ziua de azi nu am vazut o masina care sa aibe motor fara axa cu came (cu valve actionate electromagnetic) sau cu suspensii electromagnetice sau si mai bine sa vad masini electrice pe strazi imi rezerv dreptul de a considera "progresul" tehnologic in domeniul automobilelor egal cu zero. Dar desigur ca cineva are interesul ca lumea sa considere ca tehnologia progreseaza, avanseaza si mai mult ca nu se mai cade sa folosesti tehnologie veche, depasita, uzata moral. Cind am facut referire la masini VECHI si NOI si le-am impartit in 3 categorii (anii 70 vechi, anii 80 asa si asa si anii 90 foarte noi) ma refeream STRICT la uzura FIZICA, REALA. Uzura morala pentru mine nu exista atita timp cit, dupa cum am spus mai sus nu voi vedea pe strazi masini cu motoare fara axa cu came, masini cu suspensii electromagnetice, masini electrice etc. Cind le voi vedea pe acestea atunci imi voi putea pune probleme de uzura morala. Cit despre dacia mea in particular dupa cum am spus este din 98. Foarte noua dupa criteriile mele. Cum poti tu spune ca e din anii 80 cind ea a iesit pe poarta fabricii in 1998?. Dar exista dacii berline fabricate si in 2004! Asta ca sa se incadreze in cei 7 ani.... ![]() Mie imi pare doar rau sa vad pe unii care sint atit de indoctrinati de acest progres tehnologic incit au impresia ca nu se cade sa mai folosesti masina mai veche de 7 ani si drept urmare cotizeaza mereu la producatorii de masini. Spunea cineva de aici despre unele domnisoare care conduc in continuarea dacia berlina sau chiar trabant fara nici un fel de complexe legate de acest lucru. Eu imi scot palaria in fata unor astfel de doamne sau domnisoare. Avind in vedere ca eu sint si mebru al clubului celor cu mercedes va pot spune de asemenea ca am vreo 2-3 cunostinte pe acolo care conduc inca ZILNIC cobre (anii 70) sau boturi de cal (anii 60) si nu isi doresc sub nici o forma masini mai noi decit acelea. poate multi imi vor sari in cap dar daciile cand se produceau in 2004 erau deja depasite sa zicem de cel putin 10 ani.. ![]() ![]() This post has been edited by Alex4u: 9 Aug 2011, 21:10 |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
vic24 |
![]()
|
"Uzura fizica a unei masini fabricate in 1998 mie unul imi pare a fi una destul de redusa. Dacia in fond si definitiv nu e o conceptie a anilor 80 cum spui tu..ci mai degraba una a anilor 60..a fost conceputa in 1968, dar dupa cum am mai spus nici progres real de atunci si pina acum nu prea a existat. Si asta nu doar in cazul particular al daciei."
mai omule, trezeste-te ! uzura fizica a unei dacii din 1998 (am avut una chiar din 98, si am vandut-o acum un an) este enorma ! tu o compari cu bot-de-cal ??? mai ales dupa revolutie si mai ales in ultimii ani de productie materialele folosite erau de carton. cata rugina au zambetul lui iliescu ?? aici nu e vb de an, ci de masina. sunt niste bombe. daca se facea dacia exact ca in anii 70, poate-poate puteai sa spui ca una-alta. dar dacia S-A PROSTIT RAU DE TOT !!! cu trecerea anilor. aia din 98 si mai ales dupa 98 e un cazan. e facuta in bataie de joc. ce naiba, chiar esti orb ?? de noi au fost nasoale. piese care de care mai ieftine si mai proaste. si eu ma simt inca atasat de dacii, si as merge cu una intretinuta. mai frate, dar sa incepi cu bot de cal si alte comparatii de-astea.... tre sa fii ..... "...le voi vedea pe acestea atunci imi voi putea pune probleme de uzura morala" ce spui mai ??? dar chestii precum servodirectie, abs, o pompa de frana eficienta, motor pe injectie, soc automat, si poate si nimicuri gen ac, nu crezi ca pun dacia intr-o mare umbra de uzura morala ??? adica tu tragi socul manual si iti franeaza cate roti vor muschii lor, si spui ca nu e uzata moral ??? This post has been edited by vic24: 10 Aug 2011, 05:16 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
si pentru ca topicul a deviat inevitabil de la titlu, acesta din urma se schimba
![]() Spor la postat si mare atentie la atacurile la persoana ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vic24 @ 10 Aug 2011, 06:11) ce spui mai ??? dar chestii precum servodirectie, abs, o pompa de frana eficienta, motor pe injectie, soc automat, si poate si nimicuri gen ac, nu crezi ca pun dacia intr-o mare umbra de uzura morala ??? adica tu tragi socul manual si iti franeaza cate roti vor muschii lor, si spui ca nu e uzata moral ??? Tu ai impresia ca defectiunile grave la sistemul de franare (pe care le poti intalni la absolut orice marca daca masina este neintretinuta) se incadreaza la uzura MORALA?In rest, sa stii ca inca se produc o gramada de masini fara directie asistata, fara a/c... Si sunt noi. Si cu socul manual.. care e problema? Atata timp cat proprietarul nu este deranjat nu inteleg de ce trebuie sa comenteze altii care nu conduc zilnic o masina de genul acesta.. Eu, cand mai merg ocazional cu Dacia mea din 73 chiar nu am nici cea mai mica problema nici cu directia, nici cu lipsa asistarii la franare, nici cu socul manual(care se foloseste doar iarna.. ). Iar la capitolul rulare, te rog sa ma crezi ca numarul masinilor pe care le depasesc este mult mai mare decat cel al masinilor care ma depasesc... Practic la rulaj in tara timpul de deplasare este cam acelasi cu cel obtinut la rularea cu alte masini. Ai observat pe autostrada cat de multe masini merg cu maxim 105-110km/h? Sau pe dn -uri "se taraie" cu 70-80km/h.. Si sunt si noi si destul de potente. Aia nu incurca traficul? Iar in oras chiar nu e nici o diferenta intre cum poti merge cu o Dacie sau cum poti merge cu alta masina. Si, ca precizare, merg foarte mult cu masini straine, noi si echipate. Doar ca baba mea(a treia masina din semnatura) e intretinuta foarte bine(ca idee uleiul din ea este full sintetic, si cutie si motor, si se simte..), insonorizata, are frane cum trebuie(si nu, nu mi se pare ca n-am frane cand vin de pe celelalte masini). Ce imi lipseste pe ea cu adevarat este a/c, motiv pentru care vara chiar sta pe bara. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
IntensBurnE |
![]()
|
![]() low-ride member Group: Members Posts: 228 Joined: 12 April 10 From: Oradea ![]() |
QUOTE(Ov @ 10 Aug 2011, 09:39) si pentru ca topicul a deviat inevitabil de la titlu, acesta din urma se schimba ![]() Spor la postat si mare atentie la atacurile la persoana ![]() clar si la obiect. Sa deviat mult....mai oameni buni nici odata nu o sa fie toti de aceeasi parare si nu inseamna ca daca discutam un topic aici,"respectul" ,se va schimba ceva pe strazi.dar mentalitatea omului de a intelege pe cineva (exceptand tiuning' stile,si fumegatoarele.)e greu sa o schimbi.o masina este la fel ca si propietarul. |
--------------------
dacia
berlina **1310
1984
|
|
vic24 |
![]()
|
"Si cu socul manual.. care e problema? Atata timp cat proprietarul nu este deranjat nu inteleg de ce trebuie sa comenteze altii care nu conduc zilnic o masina de genul acesta.. "
am zis eu ca e vreo problema cu socul manual ??? domnule, aici se discuta daca socul manual este sau nu depasit moral. EVIDENT CA ESTE. asta cu "de ce trebuie sa comenteze...." este o ineptie. comentez pentru ca pe acest topic ASTA SE COMENTEZA !!! nu m-am dus eu la om acasa sa fac bascalie de el. si nici aici nu fac bascalie. DE NIMENI. dar, orice as conduce eu, chiar si o bicicleta, socul manual este depasit. p.u.n.c.t. p.s. - concentreaza-te domnule pe fondul discutiei, nu e cazul sa-ti sara mustarul... This post has been edited by vic24: 10 Aug 2011, 17:09 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
bucatzel |
![]()
|
Hai sa nu exageram. Socul automat e o jucarie care compenseaza lipsul de "simt" al multor gigei la volan. Inteleg eu ce vrei sa spui, dar exemplul e foarte nepotrivit ales.
Vrei depasire morala, compara injectia cu carburatia. 8v cu saispeve. Vorba aia, chestii practice, cu utilitate reala, nu implementari datorate faptului ca utilizatorii sunt lenesi/habarnisti/alt epitet de acelasi rang ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
vic24 |
![]()
|
da, ok, ai dreptate. injectie vs carburatie. perfect. acum o sa spuna unii ca ce comentez eu, care nu folosesc un carburator zi de zi .................
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Ia uite ca a mea are injectie, ba chiar si nelipsitul soc automat. Si totusi nu inteleg cu ce are de-a face asta daca masina are sau nu aceste componente cu "respectul" in trafic. Eu conduc multe masini, unele chiar foarte "potente" si pot sa spun ca nu conteaza ce masina conduci caci se gaseste intodeauna un "frustat" care are el ceva de demonstrat, adica ca e prost gramada, ca daca era destept isi vedea linistit de drumul lui.
vic24 sa inteleg ca tu nu arati "respect" in trafic daciilor ca nu au injectie si soclu automat ? Cam asa reiese din postul tau. Atata timp cat circul LEGAL indiferent cu ce masina, cel ce nu ma "respecta" in trafic nu este decat unul din multimea de dobitoci posesori de permis, caci soferi nu le poti spune, ce populeaza aceasta tara |
--------------------
-
-
-
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vic24 @ 10 Aug 2011, 18:01) "Si cu socul manual.. care e problema? Atata timp cat proprietarul nu este deranjat nu inteleg de ce trebuie sa comenteze altii care nu conduc zilnic o masina de genul acesta.. " am zis eu ca e vreo problema cu socul manual ??? domnule, aici se discuta daca socul manual este sau nu depasit moral. EVIDENT CA ESTE. asta cu "de ce trebuie sa comenteze...." este o ineptie. comentez pentru ca pe acest topic ASTA SE COMENTEZA !!! nu m-am dus eu la om acasa sa fac bascalie de el. si nici aici nu fac bascalie. DE NIMENI. dar, orice as conduce eu, chiar si o bicicleta, socul manual este depasit. p.u.n.c.t. p.s. - concentreaza-te domnule pe fondul discutiei, nu e cazul sa-ti sara mustarul... Scuza-ma ca iti spun, dar nu eu sunt cel caruia i-a sarit mustarul... ![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 01:34 |