DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "Respectul" fata de cei care conduc masini vechi

vic24
post 10 Aug 2011, 19:23
Post #151

Membru autentic

Group: Members

da ma am io draci pe toate daciile si nu am respect pentru posesori. acum va puteti culca linistiti ca ati analizat trei vorbe si in dunga si ati concluzionat o prostie.

<span class='edit'>10 Aug 2011, 19:30:</span>
QUOTE(CGDBZ @ 10 Aug 2011, 18:44)
Ia uite ca a mea are injectie, ba chiar si nelipsitul soc automat. Si totusi nu inteleg cu ce are de-a face asta daca masina are sau nu aceste componente cu "respectul" in trafic. Eu conduc  multe masini, unele chiar foarte "potente" si pot sa spun ca nu conteaza ce masina conduci caci se gaseste intodeauna un "frustat" care are el ceva de demonstrat, adica ca e prost gramada, ca daca era destept isi vedea linistit de drumul lui.
vic24 sa inteleg ca tu nu arati "respect" in trafic daciilor ca nu au injectie si soclu automat ? Cam asa reiese din postul tau.
Atata timp cat circul LEGAL indiferent cu ce masina, cel ce nu ma "respecta" in trafic nu este decat unul din multimea de dobitoci posesori de permis,  caci soferi nu le poti spune, ce populeaza aceasta tara
*

cand naiba (fac o pauza ca ma intreb de ce raspund la asa o interpelare) am spus eu ceva, orice, despre respect ? am spus ca adesea daciile formeaza coloane, apoi m-am legat de ideea ca o dacie ar fi sau nu depasita moral. asta am judecat, nu posesorii, si nu am spus ceva de respect, nici nu am sugerat ca nu as avea respect. nu am spus ca depasesc daciile alea cu 70, la limita, sau ca fac pe reisaru cu ele. am spus ca genereaza coloane. sunteti cu capu ? sau frustrati si unde auziti ceva de rau de dacii incepeti sa puneti placa ?

ps. injectia ta este o pocnitoare. si masina mea per total este partial depasita si conceptie veche. si foarte multi nu au pic de respect pentru ea sau posesori. dar asta nu ma face sa ma iau de oameni ca ce, ca cum, tu nu ma respecti pentru ca am doar 8 valve? esti asa si pe dincolo.....

This post has been edited by vic24: 10 Aug 2011, 19:35

--------------------
Dacia Sandero 1.4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tataia
post 10 Aug 2011, 22:48
Post #152

Membru incepator

QUOTE(vic24 @ 10 Aug 2011, 05:11)
"...le voi vedea pe acestea atunci imi voi putea pune probleme de uzura morala"

ce spui mai ??? dar chestii precum servodirectie, abs, o pompa de frana eficienta, motor pe injectie, soc automat, si poate si nimicuri gen ac, nu crezi ca pun dacia intr-o mare umbra de uzura morala ??? adica tu tragi socul manual si iti franeaza cate roti vor muschii lor, si spui ca nu e uzata moral ???
*

Hai sa le luam pe rind...servodirectie...ai idee de cind au masinile servodirectie? Iti spun eu...inca din anii 40. ABS? La ce as avea nevoie de asa ceva? Ma invata pe mine un computer sa frinez? Nu merci stiu sa frinez si simt masina mai bine ca orice computer din lume. Motor pe injectie? Si injectia e destul de veche...cred ca si mai bine de anii 50..dar evident la vremea aceea era injectie MECANICA fara asistare electronica, dar in fond si in definitiv ce avantaj REAL imi confera mie injectia? Dozare mai precisa a carburantului conducind la un consum ceva mai redus? Emisii de noxe mai reduse incadrindu-se in norma euro 2...5...1000? Si de ce m-ar interesa asa ceva? Nu multumesc, nu ma intereseaza, carburatorul e sfint. Soc automat...din nou nu are sens sa discutam, masinile straine au soc automat de prin anii 50. AC...nu doar AC..ci AC plus geamuri electrice plus oglinzi electrice incalzite plus servodirectie plus cutie automata au avut toate masinile americane inca din anii 50. Deci toate "progresele" de care vorbesti tu sint de fapt chestii care exista deja de mult timp pe piata...progresul este doar o vrajeala de marketing pentru a mai vinde masini. Am mai spus in ce conditii eu voi considera ca a aparut vreun progres REAL in industria auto....pina atunci restul sint chestii vechi...imi rezerv dreptul sa consider progresul tehnologic egal cu zero....iar la faptul ca tu afirmi ca DACIA nu are aceste dotari tin sa iti reamintesc faptul ca DACIA nu le are pentru ca a fost o masina ieftina, pentru omul de rind, nu pentru ca nu se inventasera aceste dotari. Deci problema de uzura morala se exclude. Reamintesc inca o data ca se fabrica LOGANE acum in anul 2011 fara servodirectie fara geamuri electrice, fara AC. Acelea nu sint uzate moral? NU...pentru ca sint fabricate in 2011..si au motor pe injectie si ABS...Inca o data lipsa dotarilor este chestie de buget...nu de uzura morala. Si cind cumperi un logan chel chel fara nici o optiune ce "progrese" fata de dacia berlina iti ramin? Exact injectia si ABS-ul...exact ce am spus ca nu ma intereseaza. Si nu ar trebui sa intereseze pe nimeni din cei care nu stau sa se zgirceasca la ultimul leu cind e vorba de alimentarea cu carburant, pe care nu ii intereseaza vrajelile cu grija fata de viitorul planetei si alte balarii si care stiu sa conduca o masina si simt aderenta rotii si stiu cit sa apese pe frina sa nu piarda controlul.

This post has been edited by tataia: 10 Aug 2011, 23:03

--------------------
Dacia, Mercedes-benz CN3, W201 1998 1310L, 1992 190
+
CGDBZ
post 10 Aug 2011, 22:49
Post #153

Membru autentic

From: BZ

"sunteti cu capu ? sau frustrati si unde auziti ceva de rau de dacii incepeti sa puneti placa ?"
"injectia ta este o pocnitoare"
Baietica vic24, ai o problega grava de atitudine. Eu zic sa te temperezi si sa arati un minim RESPECT (daca cunosti cumva intelesul cuvantului) fata de membri acestui forum. Eu nu ti-am adus nici o jignire.
Da, am Dacia,printre alte masini, si nu m-a lasat niciodata in drum. Are peste 200.000km facuti prin tara si nu numai .
Si cum am mai spus, ca e "depasita moral", ca injectia este o"pocnitoare" nu are nici o legatura cu RESPECTUL in trafic. Conteaza soferul dar la noi sunt putini soferi, majoritatea sunt posesori de permis si asta se vede si in acest topic.

--------------------
- - -
+
vic24
post 11 Aug 2011, 05:33
Post #154

Membru autentic

mi-ai adus o jignire evidenta. mi-ai rastalmacit postul si m-ai mustrat pentru ceva ce nu am spus.

11 Aug 2011, 05:45:
QUOTE(tataia @ 10 Aug 2011, 22:48)
1. Nu multumesc, nu ma intereseaza, carburatorul e sfint. 
2. AC...nu doar AC..ci AC plus geamuri electrice plus oglinzi electrice incalzite plus servodirectie plus cutie automata au avut toate masinile americane inca din anii 50.
3. se fabrica LOGANE acum in anul 2011 fara servodirectie fara geamuri electrice, fara AC. Acelea nu sint uzate moral?
4. injectia si ABS-ul...exact ce am spus ca nu ma intereseaza.
*

1. radmasa.gif bun
2. si faptul ca tu nu le ai pe masina ta in 2011 nu o face depasita moral ?
3. ba da, doar ce am spus ca si sandero meu aproape full options este partial depasit moral. si o masina noua poate fi uzata moral, desigur.
4. biggrin.gif ok...
deci iar se discuta pe langa fond. faptul ca unii soferi (poate ca tine) sunt talentati si stiu cat sa apese frana pe gheata si cat sa traga socul asta nu are legatura cu uzura morala a masinii. maaaaaaarea majoritate a masinilor au aceste progrese implementate si nu isi obliga posesorii sa fie talentati ca sa se descurce in situatii mai delicate. asta te face pe tine un bun sofer dar masina ramane......... depasita moral. smile.gif
sunt putin plictisit si am chef de contre. cand ma intorc la munca imi trece si tac laugh.gif

This post has been edited by vic24: 11 Aug 2011, 05:45

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
Alex4u
post 11 Aug 2011, 07:48
Post #155

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

eu nu inteleg de ce tot insistati atat..deci nu am nimic nici cu daciile a fost prima masina condusa dupa ce am luat permisul 2 ani de zile..si acum uneori ma apuca dorul de ea..cat de curand vreau sa imi iau una 1300 pentru a o restaura..dar nu le puteti ridica in slavi..au fost si sunt masini super bune...pentru niste masini concepute in anii 70..asta este au trecut..si cel mai rau s-au degradat de cand a aparut chestia cu Rematul...

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
maho
post 11 Aug 2011, 11:32
Post #156

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Nici eu nu inteleg ce-are a face RESPECTUL fata de unii, cu:
-Viteza cu care se deplaseaza respectivii, atata vreme cat e cea LEGALA (care e problema ca se formeaza coloane, daca dai peste o coloana mortuara, iti versi "respectul" pe mort ?!)
-Uzura fizica si morala a altor masini;
-Tehnologia (mai mult sau mai putin) de varf a propriei masini: unii se fac ca uita ca de fapt, "Sandelul" (ca sa NU-i zic "desfacatorul de conserve") nu e un "cutting edge" in materie de tehnologii, ci O MASINA LOW-COST, care peste 3-4 ani va fi uzata si moral (nu doar fizic), in timp ce dacia (app., in fata Sandelului tot "Dacia" scrie) va avea acelasi statut, de masina veche (din ce in ce mai "de epoca"), mai mult sau mai putin "cazatura", "cazan", in functie de fiecare caz in parte.
@alex4u: nu le ridica nimeni in slavi, ca nu e cazul.
Cazane sunt de tot soiul, nu doar dacii, si daca iau itp-ul cu spaga ar trebui injurati cei care-l DAU, (service-urile), nu soferii.
Presimt ca in curand se va muta la "cafenea"...e mai mult loc de muscaturi.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
vic24
post 11 Aug 2011, 16:22
Post #157

Membru autentic

QUOTE(maho @ 11 Aug 2011, 11:32)
Nici eu nu inteleg ce-are a face RESPECTUL fata de unii, cu:
-Viteza cu care se deplaseaza respectivii, atata vreme cat e cea LEGALA (care e problema ca se formeaza coloane, daca dai peste o coloana mortuara, iti versi "respectul" pe mort ?!)
-Uzura fizica si morala a altor masini;
-Tehnologia (mai mult sau mai putin) de varf a propriei masini: unii se fac ca uita ca de fapt, "Sandelul" (ca sa NU-i zic "desfacatorul de conserve") nu e un "cutting edge" in materie de tehnologii, ci O MASINA LOW-COST, care peste 3-4 ani va fi uzata si moral (nu doar fizic), in timp ce dacia (app., in fata Sandelului tot "Dacia" scrie) va avea acelasi statut, de masina veche (din ce in ce mai "de epoca"), mai mult sau mai putin "cazatura", "cazan", in functie de fiecare caz in parte. 
@alex4u: nu le ridica nimeni in slavi, ca nu e cazul.
Cazane sunt de tot soiul, nu doar dacii, si daca iau itp-ul cu spaga ar trebui injurati cei care-l DAU, (service-urile), nu soferii.
Presimt ca in curand se va muta la "cafenea"...e mai mult loc de muscaturi.
*

pai e loc de muscaturi, pentru ca unii ca tine ori nu citesc ce scriu altii, ori fac ambitie sa se certe degeaba. am spus in doua sau trei posturi ca sandero e depasit moral de nou, dar tu bati apropouri. asta ce inseamna ? sunt putini cei care admit adevarul, chiar despre propria masina. eu am facut-o dar fara efect. cine vrea sa faca pe istetul o face oricum. ma rog, lipsa grava de caracter.
iar apropo de respectul pentru cei care merg cu 70. evident ca nu merita respect, pentru ca ei nu se gandesc ca sunt multi oameni care se grabesc, si nu pot depasi dat fiind conditiile descrise de mine (drum virajat, aglomerat, etc). ce are pretioasa dacie daca merge cu o viteza la care sa nu impiedice circulatia la viteza legala ??? nu prinde peste 70 ?
si am folosit termenele dacie pt berlina 1310 si sandero pt sandero pt ca asa s-a incetatenit, nu ca am eu ceva. chiar cand sunt intrebat ce masina am, adesea spun "am o dacie". pt ca e o dacie, si nu imi e nici jena de marca, dar nici nu o consider "cutting edge" cum vorbesc unii aiurea. e o masina depasita, dar pe care am ales-o pentru ca era singura masina noua hatch pe care mi-am permis-o. smile.gif

This post has been edited by vic24: 11 Aug 2011, 16:27

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
ag02cws
post 11 Aug 2011, 17:06
Post #158

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Daca tu te grabesti, nu inseamna ca toti trebuie sa mearga repede. Sunt unii oameni care se simt siguri pe ei la 70 la ora si te asigur ca o sa ai si tu astfel de momente. Doar pe autostrada aceasta viteza poate fi considerata redusa, insa nu ilegala. Pentru un drum cu o banda pe sens, eu zic ca e decenta.

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
maho
post 11 Aug 2011, 17:36
Post #159

Membru rigido-flexibil

vic24     
...unii ca tine ori nu citesc ce scriu altii, ori fac ambitie sa se certe degeaba... lipsa grava de caracter.
...iar apropo de respectul pentru cei care merg cu 70. evident ca nu merita respect...

Eu chiar n-am de ce sa ma cert, dar e clar ca din ce scrii tu, n-am ce sa citesc. O fi lipsa de caracter, daca zici tu...; eu imi inchei "pledoaria", recunoscand ca-i respect si pe cei care merg cu 70 din diferite motive. Si chiar n-am nici o problema cu Sandero.

--------------------
Dacia 1310 1983
+
bucatzel
post 11 Aug 2011, 17:57
Post #160

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

@vic24. Tu te legi de lucrul gresit. Vezi ca mai devreme am facut o numaratoare intr-o plimbare de week-end, si din 5 masini care circulau cu eternul 70, una singura era 13xx. Avand in vedere ca avem pe-aici cativa membri care si-au luat dacia din dotare si au traversat toata europa, pe autostrada, la viteze normale de autostrada, e clar ca masina in sine poate sa mearga cu mai mult de 70. Da-o naibii, am mers cu a mea cu 70 cu o bujie scoasa tongue.gif. Deci elementul ala care te deranjeaza pe tine ca se misca precum melcu' e soferul. Care stii si tu prea bine ca se va tarai tot cu 70 si intr-un porsche.

Si pentru propria ta multumire, nici eu nu-i inteleg pe aia care merg cu viteza sub cea normala. Nu de alta, o buna parte din ei chiar n-ar trebui sa fie la volan. O fi avand ei voie dpdv legal sa circule cu viteza aia, dar la cum se circula pe la noi, sa te deplasezi asa nu inseamna in primul rand ca incurci, inseamna in primul rand ca te expui la pericole. Pentru ca daca din spate se apropie un alt nepotrivit la volan ca si asta cu 70, dar care merge cu 130, si estimeaza ceva gresit, nu iese placut. Si is destui "nepotriviti" vitezomani pe drumurile noastre.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Alex4u
post 11 Aug 2011, 18:15
Post #161

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

bucatzel..si daca tu vii din spate cu 130 km/h si eu asa vreau sa merg in afara localitatii cu 70 ce o sa faci te urci pe mine? eu nu am absolut nimic cu oamenii care merg mai incet..poate sunt obositi/poate se simt rau/poate nu au destula experienta/poate nu cunosc masina.nu asta e buba..problema incepe in momentul in care nu il poti depasi din diverse motive..si autovehiculul din fata nu datorita faptului ca circula cu 70 km/h ci datorita faptului ca scoate prea mult fum .sau pica lucruri din el/sau nu ii functioneaza stopurile pe frana..sau semnalizarile sau cine stie..atunci apare problema ...?

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
bucatzel
post 11 Aug 2011, 19:17
Post #162

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(Alex4u @ 11 Aug 2011, 19:15)
bucatzel..si daca tu vii din spate cu 130 km/h si eu asa vreau sa merg in afara localitatii cu 70 ce o sa faci te urci pe mine?
*

Nu-ti fa tu griji de mine, ca eu ma consider intreg la volan. Fa-ti griji de cine stie ce destept cu permis de arges, sau vreun conlocuitor cu numere de macaronaria-land, care conduce de 20 de ore, si pentru care o clipa de neatentie, cuplata cu diferenta de 60 km/h la ora intre voi s-ar putea sa fie prea mult. Sa mai pomenesc si cati gigei se baga in depasiri idioate, cand stau in fundul cate unuia care merge prea incet?

Eu atat incerc sa spun, ca atunci cand unul nu merge cu viteza normala a traficului, e cam la fel de periculos si daca merge prea iute, si daca merge prea incet.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
vic24
post 11 Aug 2011, 19:39
Post #163

Membru autentic

pai sigur ca poate sa mearga cu mai mult biata masina. am condus 1310 destul timp. dar cand in spatele tau vezi in oglinzi o coada de 10 - 15 masini care tot semnalizeaza dar nu te pot depasi, si tu mergi in continuare cu "celebrul 70", nu te simti putin imbecil ? daca nu, si continui sa tii atatea masini dupa tine pana cand apare o linie dreapta si toti te depasesc, atunci ii invit pe altii sa-ti ofere respect, eu unul nu pot.

This post has been edited by vic24: 11 Aug 2011, 19:40

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
andri1940
post 12 Aug 2011, 00:19
Post #164

Membru autentic

From: Pitesti

Cum spunea alex4u mai sus, nu poti stii din ce motiv merge omul ala fie in dacie, fie in altceva, cu 70. Cu putina rabdare faci depasirea in siguranta si iti vezi de drum, fara nervi.

Altfel, e posibil sa te pui si pe tine si pe respectivul intr-o situatie periculoasa si n-are rost. Nu stii de ce specimene dai. De exemplu, am fost la munte in urma cu putin timp cu niste prieteni cu o "ea" la volan. Nu aveau Dacie, aveau Skoda, dar ma jur ca pe drum national nu a depasit 70, iar pe drumuri judetene si prin comune maxim 60. Mai mult ca sigur la o viteza mai mare nu mai eram in siguranta in masina aia, in conditiile in care respectiva a avut o tentativa de depasire si a iesit cu doua roti pe pietris, in afara drumului... Fiind foarte incapatanata, nu a acceptat sub nicio forma pe altcineva la volanul masinii ei.

This post has been edited by andri1940: 12 Aug 2011, 00:23

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
DannyY
post 12 Aug 2011, 09:34
Post #165

Marele plictisit

QUOTE(vic24 @ 11 Aug 2011, 19:39)
dar cand in spatele tau vezi in oglinzi o coada de 10 - 15 masini care tot semnalizeaza dar nu te pot depasi, si tu mergi in continuare cu "celebrul 70", nu te simti putin imbecil ?
*

Pai normal ca mergi tot cu 70. Aia si-au 'exprimat' intentia de a depasi, deci...nu prea mai ai voie sa accelerezi tongue.gif

Am vazut anul trecut un nene austriac intr-un Citroen 2CV care mergea cam cu 60, aproape de Sibiu. Coloana, tot felul de grabiti care claxonau... Nenea n-a dat doi bani pe claxoane, cred ca nici n-a stiut ca-i erau adresate radmasa.gif

L-am depasit cand am putut si m-a distrat copios fata lui impasibila. Cred ca avea 70 de ani si se ducea la vreo intalnire 2CVClub, ca am mai vazut vreo 20 de gargarite din alea pe traseu.

Lasati omul sa mearga cu ce viteza vrea, depasiti cand puteti. Asta-i traficul de pe lanoi si trebuie sa ne adaptam cu totii la el.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
roland
post 12 Aug 2011, 10:11
Post #166

Membru autentic

QUOTE(vic24 @ 11 Aug 2011, 19:39)
pai sigur ca poate sa mearga cu mai mult biata masina. am condus 1310 destul timp. dar cand in spatele tau vezi in oglinzi o coada de 10 - 15 masini care tot semnalizeaza dar nu te pot depasi, si tu mergi in continuare cu "celebrul 70", nu te simti putin imbecil ? daca nu, si continui sa tii atatea masini dupa tine pana cand apare o linie dreapta si toti te depasesc, atunci ii invit pe altii sa-ti ofere respect, eu unul nu pot.
*

Pentru ca nu te gandesti ca:
- poate am o problema recenta la masina si nu pot merge mai tare
- poate am un copil in masina la care i s-a facut rau si nu pot merge mai tare

Nu ar trebui sa fie problema ta cum merg eu. Nu-ti convine, suna la politie.

Personal, m-au enervat ieri (culmea, aproape unul dupa celalalt) 3 masini: Dacia 1300, un Opel mic si un Matiz. Scoteau fum la greu, era clar ceva defect la motor. Ei, aia nu au respect fata de ceilalti. Ce am putut am depasit, daca nu am putut am stat mai in spate sau am pus pe recirculare. Fara flash-uri si claxoane.

In rest, nu e treaba mea cu cat merg ceilalti, repede sau incet sau ce masini au.
Ma deranjeaza doar daca nu pot respira din cauza lor sau daca se baga in mine ca nu stiu sa se asigure.

--------------------
. . .
+
vic24
post 12 Aug 2011, 11:38
Post #167

Membru autentic

nu stiu cum se face ca io dau numai de dacii 1310 in situatia descrisa. si toate cazane. stickere cu boss peste rugina.
poate ca asa am avut eu bafta in trafic si am gresit cand am generalizat. sorry.

This post has been edited by vic24: 12 Aug 2011, 11:39

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
ionutctn
post 12 Aug 2011, 11:58
Post #168

Membru cu TDI

From: Bucuresti

Vic24 se refera la situatia aia cand iesi de pe A2 (pe sensul dinspre Bucuresti inspre Constanta) si sunt localitatile alea cu nume de domnitori la rand si acolo ai voie cu 50 sau 60 (nu mai stiu exact) si mai e si linie continua cu o banda pe sens si mai sta si Politia pe acolo sa te ia de bun de plata si tocmai acolo se gaseste cate unul nene sa mearga toate satele alea cu 40 sau 45. Nu o data am patit asta si mi-a fost frica de Politie sa depasesc pentru ca e o banda pe sens cu linie continua si nu prea sunt nici linii drepte sa te bagi repede la loc si de obicei masina de Politie te asteapta dupa viraj.
Sunt destule situatii de genul acesta prin tara. Teoretic nimeni nu este obligat sa mearga cu viteza maxim admisa pe sectorul respectiv de drum dar pe de alta parte mai este adevarat ca si multi dintre cei care merg cu 40 prin satele alea nu o fac din cauzele obiective prezentate mai sus de Roland, DannyY si celilalti colegi de forum cu care sunt de total de acord dar ma indoiesc ca acele cauze se regasesc la majoritatea celor in cauza.

This post has been edited by ionutctn: 12 Aug 2011, 12:03

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
vic24
post 12 Aug 2011, 20:15
Post #169

Membru autentic

tocmai pentru ca si eu ma indoiesc de asta am fost asa de taios. dar cred ca discutia in contradictoriu ar trebui sa inceteze, vine un weekend de trei zile, hai sa ne destindem.

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
tataia
post 31 Aug 2011, 15:55
Post #170

Membru incepator

Nu am mai trecut de ceva vreme pe aici, de abia m-am intors din concediu, din Bulgaria, unde am fost ghiciti cu ce? Ati ghicit am fost cu dacia! Si in ciuda tutror avertismentelor primite de la fel de fel de "intelepti" de pe aici de la noi nu am avut nici o problema. Dar hai sa va dau citeva exemple de "sfaturi": "Nu poti iesi din tara cu dacia ca are rotile in 3 prezoane (mai bine de 3 persoane mi-au spus chestia asta, nu imi vine sa cred ca mai sint unii care inca mai cred stupizenia asta)" . "Ia-ti la tine piese de schimb si scule ca vei avea nevoie!". "Chiar daca te lasa la granita nu ajungi prea departe cu ea...o sa ti-o confiste politia bulgara inainte de a ajunge la Varna cind o sa vada ca circuli cu masina non-euro"."Nu recomand sa mergi pe o distanta asa lunga cu dacie deoarece nu este o masina sigura. NU ai tu un airbag, nu ai un ABS si mori ca prostu intr-un accident! Riscul de a avea accident creste cu lungimea drumului...si in caz de accident dacia nu are nici un fel de protectie. Eu unul nu as mai avea incredere sa merg cu dacie decit in interiorul localitatii...si si asta doar daca nu as avea alta solutie".
Ei bine uite ca la granita nu mi-a zis nimeni ca trebuie sa aibe mai mult de 3 prezoane pe roata o masina pentru a circula in trafic international, nu mi-au facut absolut nici un fel de probleme autoritatile bulgare, de fapt masina mea a stat in parkingurile hotelurilor alaturi de masini mult mai scumpe si nu s-a suparat nimeni cum se intimpla in Romania, Nu am luat cu mine absolut nici o piesa de schimb si nici macar o surubelenita si nu imi aduc aminte sa fi fost nevoit sa ii ridic macar capota, si nu am avut nici un accident.
De fapt singurele probleme pe care le-am intilnt in Bulgaria datorita faptului ca ma aflam la volanul unei dacii mi le-au cauzat...ia ghiciti! Evident mi le-au cauzat tot romanii! Mergeam pe soseua europeana cu aproximativ 110-120 Km/h...am depasit multi bulgari care mergeau cu celebrul 70-80 Km/h...nu s-a suparat nici unul..nici unul nu s-a ambitionat sa o alerge ca sa ma prinda din urma si sa ma depeseasca inapoi...pina cind s-au adunat in spatele meu vreo 3 masini de Romania in coloana. Una de Bucuresti, una de Iasi si una nu mai stiu din ce judet era. Si desi o tineam fix la 120 aia incep sa dea flashuri...sa dea claxoane...sa penduleze drepta stinga doar doar oi ceda nervos. Nu aveam unde sa ma dau mai la o parte, drumul are o singura banda pe sens, iar ei nu puteau depasi atunci deoarece veneau masini din sens opus..Cind in sfirsit au putut sa depaseasca le-au calcat de au suierat turbinele ca la avioane, au facut-o cu claxoane vehemente, uitaturi urite la mine si injuraturi. Ce concluzie sa trag eu de aici? Ca mergeam incet si le stateam in drum? Sau ca din contra mergeam mult mai repede decit si-ar fi dorit ei...ar fi vrut sa merg cu 30 la ora sa ma poata depasi fara nici un efort. Sau poate nici nu ar fi trebuit sa merg pe drum..ci pe cimp, deoarece acolo e locul daciilor, drumul e pentru masini!
Vad ca intre timp s-a schimbat titlul topicului. Recunosc ca s-a discutat foarte mult pe alaturi si de multe ori chiar eu am luat-o mult pe aratura cu discutia pe acest topic, dar acesta schimbare de titlu nu imi pare una inspirata deoarece eu am avut probleme cu ceilalti parteneri la trafic, cu mecanicii si cu cetatenii in general cind ma aflam la volanul daciei nu la volanul unei masini vechi straine.
Oi avea eu apucaturi de troll, dar toate experientele povestite in acest topic sint purul adevar, nu am inventat nimic.

This post has been edited by tataia: 31 Aug 2011, 22:58

--------------------
Dacia, Mercedes-benz CN3, W201 1998 1310L, 1992 190
+
klaus
post 31 Aug 2011, 18:31
Post #171

步步

From: Bucuresti

Multa lume necajita...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Honorius
post 2 Sep 2011, 13:18
Post #172

zbanghiu

From: Patria chiorului

80% din Daciile 1300/1310/1410 merg (se tarasc) cu 30-40 km/h in localitati si 70 km/h in afara, au stopurile de ceata aprinse permanent, schimba banda fara sa dea prioritate pentru ca accelereaza greu, la franare de cele mai multe ori li se aprinde un singur bec anemic, iar farurile le tin mai mereu pe faza lunga sau ridicate in ochii celorlalti. Cand vad o dacie nu mai stau sa vad daca face parte din cei 20% sau din ceilalti, ci pur si simplu consider ca este ca majoritatea. Aici pe forum vad ca toti detin dacii perfecte intretinute impecabil. Nu inteleg cum se face ca nu-i intalnesc in trafic decat pe cei cu junghiuri neinscrisi pe forum.

This post has been edited by Honorius: 2 Sep 2011, 13:18

--------------------
- - - - - - - - - - - - -
Postacul propagandist este cea mai odioasă creatură!

PLUS = Partidul Libertății și Unității Securiste. UM...
+
maho
post 2 Sep 2011, 14:53
Post #173

Membru rigido-flexibil

Asta-i "statistica" a la prm: "castigam alegerile; daca nu, inseamna ca am fost furati !". S-or fi vorbit toti aia (80% laugh.gif ) cu "junghiuri", sa iasa in trafic odata cu tine, ca sa-ti demonstreze ca le functioneaza stopurile de ceata. Ce misto de ei, nu sunt niciodata amendati pt. exces de viteza icon_mrgreen.gif
Ai uitat sa specifici ce "limuzina" ai...

--------------------
Dacia 1310 1983
+
vallyyy
post 2 Sep 2011, 15:01
Post #174

Dacia Clubber

From: Pitesti

QUOTE(tataia @ 31 Aug 2011, 15:55)
.Cind in sfirsit au putut sa depaseasca le-au calcat de au suierat turbinele ca la avioane, au facut-o cu claxoane vehemente, uitaturi urite la mine si injuraturi. Ce concluzie sa trag eu de aici? Ca mergeam incet si le stateam in drum? Sau ca din contra mergeam mult mai repede decit si-ar fi dorit ei...ar fi vrut sa merg cu 30 la ora sa ma poata depasi fara nici un efort. Sau poate nici nu ar fi trebuit sa merg pe drum..ci pe cimp, deoarece acolo e locul daciilor, drumul e pentru masini!

*

Nu cred ca aveau probleme sa faca o depasire,adica cel putin eu, cu 1.4 16v nu solicit mai deloc motorul sa depasesc o dacie la 120,ca au ei ceva cu capul si au atata boala pe dacii e altceva,dar nu cred ca i-ai complicat prea mult ca mergeai cu 120.

This post has been edited by vallyyy: 2 Sep 2011, 15:02

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
Honorius
post 2 Sep 2011, 15:11
Post #175

zbanghiu

maho, "limuzina" mea nu are legatura cu faptul ca cea mai mare parte a daciilor vechi nu au ce cauta pe un drum public. Chiar daca iti convine sau nu realitatea ramane neschimbata. Peste trei sferturi din ele sunt coapte de mult. Mai sunt si cateva dupa care intorci capul cu placere (unele au jurnal de bord pe forum), dar alea sunt prea putine!!! Impresia generala o fac cei multi, adica aia cu conserve ruginite, fumegatoare, fara frane si cu lumini naspa, cu lunete negre pe care scrie NIKE. Multe dintre ele sunt conduse de posesori de basca sau de tineri care sparg seminte, incaltati in slapi din care ies unghiile jegoase.

Daciile vechi sunt ca manelele. Multi cimpanzei asculta manele. Chiar daca printre ascultatorii de manele mai sunt si oameni finuti, ei vor fi vazuti tot ca primate din cauza majoritatii.

--------------------

+
maho
post 2 Sep 2011, 15:36
Post #176

Membru rigido-flexibil

Asta e parerea ("realitatea" ?!) ta. E NEDOVEDIBILA. Intre cele intr-adevar coapte, si cele absolut impecabile (am un prieten care are asa ceva, si nu si-a facut cont pe DC, deci nu e relevant ca sunt cateva, pe care le gasesti la "Jurnal"), mai sunt o gramada NORMALE. In mod cert nu se pot nici macar aproxima procentele fiecarei categorii, chiar daca cele impecabile sunt mai putine, evident. Cum naiba se face ca rable sunt din toate marcile, dar tu vezi doar daciile ? Oricum, afirmatia :
80% din Daciile 1300/1310/1410 merg (se tarasc) cu 30-40 km/h in localitati si 70 km/h in afara, au stopurile de ceata aprinse permanent, schimba banda fara sa dea prioritate pentru ca accelereaza greu, la franare de cele mai multe ori li se aprinde un singur bec anemic, iar farurile le tin mai mereu pe faza lunga sau ridicate in ochii celorlalti

e gogonata rau, n-as vrea sa stiu in ce localitate se intampla asta...

--------------------
Dacia 1310 1983
+
Honorius
post 2 Sep 2011, 16:11
Post #177

zbanghiu

Doar pe forumurile romanesti am remarcat atitudinea asta de cine nu-i cu mine e impotriva mea. E greu sa accepti ca cineva poate fi de acord doar partial cu tine si in rest sa aiba o opinie diferita de a ta.
QUOTE(maho @ 2 Sep 2011, 16:36)
Asta e parerea ("realitatea" ?!) ta. E NEDOVEDIBILA.
*

Poti baga capul in nisip, dar realitatea ramane neschimbata (cu exceptia trecerii timpului), chiar daca tu o cataloghezi ca NEDOVEDIBILA
Intre cele intr-adevar coapte, si cele absolut impecabile (am un prieten care are asa ceva, si nu si-a facut cont pe DC, deci nu e relevant ca sunt cateva, pe care le gasesti la "Jurnal"), mai sunt o gramada NORMALE. In mod cert nu se pot nici macar aproxima procentele fiecarei categorii, chiar daca cele impecabile sunt mai putine, evident.
*

E amuzanta treaba asta cu aducerea in discutie a extremelor pentru a dovedi cum e majoritatea. laugh.gif Esti de acord ca mai sunt si dacii intretinute, dar incerci sa ma convingi ca alea sunt majoritare. Hai sa fim seriosi! Daciile intretinute sunt ca blondele inteligente adica extrem de rare.
Cum naiba se face ca rable sunt din toate marcile, dar tu vezi doar daciile ?
*

Asta de unde ai mai scos-o? Topicul este despre dacii si eu am scris despre dacii. Sunt de acord cu tine ca sunt epave care au alte logouri pe capota, dar topicul asta nu este despre ele. Daca te mai alina poti initia tu un topic nou despre ele.
e gogonata rau, n-as vrea sa stiu in ce localitate se intampla asta...
*

Inchide ochii in fata hartii si pune degetul la nimereala pe harta! cool.gif

This post has been edited by Honorius: 2 Sep 2011, 16:12

--------------------

+
maho
post 2 Sep 2011, 16:38
Post #178

Membru rigido-flexibil

Buzesti ?
L.E.:
...Topicul este despre dacii...

ON: tocmai, ca NU este despre dacii, ci despre masini vechi in general, si respect; astea fiind zise, eu ma retrag, nu inainte de a observa ca sunt vreo 300 de pagini la rubrica "Probleme tehnice-Dacia Clasic"; ma indoiesc ca toate au ramas nerezolvate, si masinile in trafic.

This post has been edited by maho: 2 Sep 2011, 18:02

--------------------
Dacia 1310 1983
+
BlaueCorsa
post 2 Sep 2011, 17:08
Post #179

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

QUOTE(Honorius @ 2 Sep 2011, 16:11)
Impresia generala o fac cei multi, adica aia cu conserve ruginite, fumegatoare, fara frane si cu lumini naspa, cu lunete negre pe care scrie NIKE. Multe dintre ele sunt conduse de posesori de basca sau de tineri care sparg seminte, incaltati in slapi din care ies unghiile jegoase.
*

radmasa.gif

Intr-adevar, si mie-mi plac domnii aia distinsi, cu basca...

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
Honorius
post 2 Sep 2011, 19:56
Post #180

zbanghiu

QUOTE(maho @ 2 Sep 2011, 17:38)
ON: tocmai, ca NU este despre dacii, ci despre masini vechi in general, si respect;
*

Suferi rau sa ai dreptate si de aia citesti selectiv. Te rog sa-mi permiti sa-ti improspatez memoria! Cel care a deschis topicul se plange ca e privit cu dispret cand coboara din dacia lui din '98, lucru care nu se intampla cand folosea Mertzul din anii '80.

Ca sa nu te mai contrazic nu pot spune decat ca daciile vechi sunt toate niste bijuterii in perfecta stare de functionare, posesorii lor conduc exemplar si sunt priviti cu dispret de catre posesorii de masini straine care sunt toate niste cazane infecte. Ba chiar si aia care conduc avorturile alea de loganuri ii sicaneaza in trafic pe onestii conducatori de dacii vechi impecabile.

--------------------

+
12 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 14:35
Forum Renault