DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "Respectul" fata de cei care conduc masini vechi

4x4
post 8 Sep 2011, 17:00
Post #211

Übermensch

Group: Members

radmasa.gif Invidie radmasa.gif Bai baiatule tu stii cines eu?

---

k, k, credeam ca bagi un ad hominem la mine blush.gif

This post has been edited by 4x4: 8 Sep 2011, 17:01

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 8 Sep 2011, 17:58
Post #212

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(4x4 @ 8 Sep 2011, 18:00)
Bai baiatule tu stii cines eu?
*

Unu' de n-a luat bacu'? unsure.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 18:13
Post #213

zbanghiu

From: Patria chiorului

Bac vrei acum? E bine ca macar exerseaza tabla inmultirii. Catinel-catinel va ajunge si la gramatica.

--------------------
- - - - - - - - - - - - -
Postacul propagandist este cea mai odioasă creatură!

PLUS = Partidul Libertății și Unității Securiste. UM...
+
Danut 88
post 8 Sep 2011, 21:07
Post #214

Membru autentic

From: Popesti-Leordeni

Pe mine m-a oprit politia si a vrut sa-mi ridice permisul. Spuneau ca "sa zic mersi ca imi ia permisul o luna si ma scapa de mersul cu Dacia si pot merge acum cu Mercedes (transport in comun)". Lumea e nisimtita in ziua de azi. Am mers cu un Opel Astra din 2008 cu vreo 234000 km la bord, motor 1.6l benzina si nu era mare diferenta intre Dacia mea si Opelul acela, decat ca puteai urca m-ai repede in ture cu ala ca de ... injectie multipunct. Asa ca si Dacia si alte masini sraine trebuiesc ingrijite ca sa nu ajunga epave. Nu va m-ai mandriti cu strainele ca daca va pica turbine, injectoare, sau vreun etrier de frana va faceti rata la banca ca sa le cumparati.

--------------------
Dacia Logan /exSolenza /ex1310 2007 /2003 Scala/1999 L - IF __ PTR/IF 05 SYZ/
+
AndreiMel92
post 8 Sep 2011, 21:10
Post #215

http://www.daciaclub.ro/Dacia-1310-Db-08-TBO-t234431.html

Tuturor celor care au ceva cu Berlinele : Cumparati-va frate un Chevrolet Spark sau Aveo ori ceva Chery (chinezesc) poate va vin mai bine! Normal ca asa cum o pastrezi, asa o ai ! Eu sunt foarte multumit de berlina mea cu sistemul de injectie monopunct!

--------------------
Dacia 1310 Li Noiembrie 2003 - DB 08 TBO
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 21:35
Post #216

zbanghiu

Ai dreptate! Spark si Aveo chiar au frane care tin la prima apasare de pedala.

--------------------

+
AndreiMel92
post 8 Sep 2011, 21:44
Post #217

Prietene ai mers cu Spark? Te asigur eu ca la o gropita sau o pietricica sare ABS-ul si te duci cu ea ca si cu sania! Ori poate ai noroc si ti se duce piciorul in podea si frane draci! Succes cu Spark-ul! Acum stim ce conduce Dl Honorius!

8 Sep 2011, 22:47:
A si uitasem ! Berlina bate spark din toate punctele de vedere! Spark-ul nu face berlina in demaraj, viteza maxima pe spark - 140 . Stim ca tu mergi cu un mercedes deci(transport in comun)

This post has been edited by AndreiMel92: 8 Sep 2011, 21:47

--------------------
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 21:50
Post #218

zbanghiu

Omidule, m-ai dat pe spate! radmasa.gif Vad ca fanii berlinelor obosite se umplu singuri de ridicol cautand sa convinga ca alte masini nu au frane nici cat berlinele cu pompe de frane ASAM rebutate. radmasa.gif

Tineti-o tot asa! up.gif

--------------------

+
AndreiMel92
post 8 Sep 2011, 21:54
Post #219

QUOTE(Honorius @ 8 Sep 2011, 22:50)
Omidule, m-ai dat pe spate! radmasa.gif Vad ca fanii berlinelor obosite se umplu singuri de ridicol cautand sa convinga ca alte masini nu au frane nici cat berlinele cu pompe de frane ASAM rebutate. radmasa.gif

Tineti-o tot asa! up.gif
*

Eu unu am pompa de Frana cu Circuit dublu. Ridicol mai detin o dacie din 87' mancata intr-adevar de rugina(nu mai are ce cauta pe strada) si pentru cunostintele tale are frane mai bune decat pe actuala berlina. Daca apuci sa pisti mai tare pedala te duci cu toate 4 rotile taras. Spark-ul e o mizerie de masina , crede-ma ca e foarte posibil sa te lase franele chiar la nevoie! dry.gif "Omidule"

--------------------
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 21:59
Post #220

zbanghiu

Deja m-ai linistit! E bine ca ai un cotet ruginit care are frane, dar cu care nu circuli, si un altul fara frane cu care circuli pentru ca Spark-ul e de rahat. radmasa.gif Continua, te rog! laugh.gif

--------------------

+
AndreiMel92
post 8 Sep 2011, 22:04
Post #221

Tu vad ca intelegi ce vrei! Te inteleg ca esti importriva berlinelor ! Vorbesti aiurea, probabil ca nu detii nici o masina si ai venit aici pe forum ca sa stai sa te certi cu iubaretii. Deci in concluzie in opinia ta, berlina e un cotet fara frane, demodat si facut din materiale foarte proaste! Felicitari! Vrei un os?

--------------------
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 22:29
Post #222

zbanghiu

Am intrat pe acest topic si am scris ca iubesc berlinele ingrijite in genul celei a lui adifulful si urasc cazanele ambulante. Imediat posesorii de cazane s-au simtit ofensati si au inceput sa ma intepe, fiecare cat l-a dus capul. laugh.gif Cel mai interesant a fost modul in care au facut-o. Au proiectat diverse defecte imaginare ale mele (ca eu conduc ca un nesimtit, nu semnalizez, tai fata daciotilor, claxonez la semafor, imi bag unghia in gat cand sund depasit de dacii, orbesc pe ceilalti cu faruri prost reglate etc.) pe imaginea mea si astfel s-au simti perfect indreptatiti sa ma sictireasca sau sa imi dea un os de ros. Vi se pare cunoscut acest comportament infantil? Normal ca va e cunoscut. Asa se comporta copiii de 2 ani dupa ce se lovesc de scaun. Stabilesc ca scaunul e rau si ca merita bataie. radmasa.gif

Stimati posesori de cazane, nu va faceti nici-un serviciu vorbind asa cu cei care nu sunt de acord cu voi. Stiu ca va e greu, poate chiar imposibil, sa purtati un dialog in termeni civilizati, dar respectandu-l pe celalalt va respectati in primul rand pe voi. E adevarat ca asta tine foarte mult de educatie. In alta ordine de idei cand va exprimati marlaneste intr-un dialog nu va mai crede nimeni ca ati putea fi civilizati in trafic. Pe cale de consecinta aflati si de ce sunteti priviti cu dispret in trafic. De fapt chiar ati inceput sa va dati singuri explicatii legate le lipsa de respect a celorlalti fata de voi. Da, ati facut-o cand ati inceput sa vorbiti de franele voastre. Unul zicea ca la berline e normal sa nu ai frane din cauza pieselor de rahat. Altul zice ca are frane proaste pentru ca ale Sparkului sunt dezastruoase, dar pentru compensare el are acasa un cotet ruginit care are "frane excelente" blocand rotile la cea mai usoara apasare. Saracul de el crede ca asta inseamna sa ai frane. god_hand.gif

--------------------

+
AndreiMel92
post 8 Sep 2011, 22:36
Post #223

Stimate Honorius imi pare rau sa te dezamagesc dar Dacia pe care o posed a trecut recent RAR-ul cu franele "inexistente" in opinia ta. Am spus doar ca Dacia cu vechiul circuit de franare raspunde altfel. Cine a condus dacia 1310 TLX si dacia 1310 L sau 1310 Li isi poate da seama de diferenta de franare dintre ele. 1310 Li raspunde mult mai bine la comenzi. In plus cauciucurile dupa vechea dacia sunt pe 155/70/R13 fata de 165/70/R13 pe 1310Li , ceea ce confera o aderenta mai buna . Dar sincer...ce masina conduci tu?

--------------------
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 22:42
Post #224

zbanghiu

Vad ca mai multe persoane au facut o obsesie cu masina pe care o conduc eu. laugh.gif

As fi prea indiscret daca as intreba ce importanta are masina pe care o conduc? Sper sa nu inoportunez pe cineva cu intrebarea mea.

--------------------

+
AndreiMel92
post 8 Sep 2011, 22:51
Post #225

Domnule Honorius eu am un drum lung de facut in noaptea asta, nu cu Berlina, De la Gaesti la Iasi. Pana ma intorc poate elucideaza cineva misterul in legatura cu ce masina conduci!

--------------------
+
Honorius
post 8 Sep 2011, 22:56
Post #226

zbanghiu

Stimate domn voiajor, imi permit sa va readuc in atentie o intrebare pe care v-am pus-o, dar care probabil v-a scapat fiindca erati ocupat cu franele alea pe Li care sunt diferite de cele NiMH.
QUOTE(Honorius @ 8 Sep 2011, 23:42)

As fi prea indiscret daca as intreba ce importanta are masina pe care o conduc?
*

--------------------

+
vallyyy
post 9 Sep 2011, 00:00
Post #227

Dacia Clubber

From: Pitesti

QUOTE(AndreiMel92 @ 8 Sep 2011, 21:44)
Prietene ai mers cu Spark? Te asigur eu ca la o gropita sau o pietricica sare ABS-ul si te duci cu ea ca si cu sania!  Ori poate ai noroc si ti se duce piciorul in podea si frane draci! Succes cu Spark-ul! Acum stim ce conduce Dl Honorius!

<span class='edit'>8 Sep 2011, 22:47:</span>
A si uitasem ! Berlina bate spark din toate punctele de vedere! Spark-ul nu face berlina in demaraj, viteza maxima pe spark - 140 . Stim ca tu mergi cu un mercedes deci(transport in comun)
*

Eu am avut 2 dacii in posesie (una din 76 si una din 87),nu zic ca am condus chevrolet spark,dar am condus un matiz(cam aceeasi masina cu sparkul zic eu) 900 de km,NU EXISTA TERMENI DE COMPARATIE INTRE CELE DOUA,matizul e "mult mai masina" sa zic asa,din ce stiu eu matizul are 3 stele la euroncap,exista posibilitate de servo,aer,geamuri,airbag,adica conditii decente,nu mai vorbim de injectie,conditii la care din pacate berlina nu visa nici in cele mai uleioase vise ale ei.Nu ridic in slavi sparkul dar sistemele astea de siguranta care le are(bune,rele incai sunt acolo),matizul l-am tinut in 145 tot A2-ul mi s-a parut super ok pentru un motor de 0.8,e insonorizat cat de cat,nu-ti da senzatia de decolare(cum o ai cu dacia 1310).Nu fac un battle intre cele doua masini,sunt doar obiectiv si realist, inca imi plac daciile,nu am dat cu noroi niciodata in ele,au o valoare sentimentala pentru mine,dar nu mai sunt masini de zi cu zi.

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
tataia
post 9 Sep 2011, 00:56
Post #228

Membru incepator

Mda...vad ca s-a iscat deja un flame aici. As fi vrut sa citez citeva postari dar m-am pierdut in ele si la ora asta nu mai am chef.
"Daciile vechi sint precum manelele" Eu nu stiu citi oameni finuti asculta manele..probabil 0,002%...dar insa tot nu vad legatura intre dacii (vechi) si manele. In primul rind de ce vechi? Dupa cum am spus exista dacie berlina fabricata in 2004...daca si aia e veche...Apoi imi imaginez citeva motive pentru care un cetatean ar utiliza in continuare o dacie...1 e pasionat, 2 e sarac, 3 e pensionar si daca toata viata a condus dacie nu prea are curajul acum sa incerce pe o alta masina cu care nu e obisnuit, 4 nu s-a lasat indoctrinat de timpeala cu "progresul" tehnologic si uzura morala si drept urmare nu vrea sa faca parte din societatea de consum...nu vrea sa cotizeze la producatorii de masini..etc. Astea sint doar citeva motive pe care mi le pot imagina eu la ora asta...Dar absolut NICI UNUL din aceste motive nu dovedeste in vreun fel ca cel de la volanul daciei este un cocalar, manelar sau pusti care scuipa seminte la coltul blocului si e incaltat cu slapi din care ies unghiile jegoase. Oameni buni trebuie sa scapati de prejudecati.
Vad ca unii dintre voi aveti o ura complet nejustificata fata de dacii si aceaste se extinde apoi si asupra posesorilor acestora. Spuneti ca 80% din daciile de pe drumuri sint cazane ambulante...si ca nu aveti voi respect pentru cei care se dau cu cazanul..ca sint doar citeva dacii in stare impecabila si doar acelea merita admiratia. Desigur asa cum au mai afirmat si altii pe acest topic este o statistica proprie a voastra NEDEMONSTRABILA. Sint de acord ca dacii impecabile sint foarte putine...dar pe linga cele impecabile exista si dacii NORMALE care desi mai au o zgirietura pe vopsea sau parbriz, mai au o pata de rugina sau o ruptura sau o pata pe tapiterie, o crapatura in bord AU FRINE, AU DIRECTIE, AU LUMINI, STERGATOARE, AU SUSPENSII si au motor care functioneaza in parametri. In realitate acestea sint majoritatea...dar desigur daca faci parte dintre cei care urasc daciile te minti pe tine insuti convingindu-te ca 95% sint cazane ambulante exact in acelasi fel in care si fumatorii se amagesc pe ei insisi cind sustin ca de fapt ei sint majoritatea...nu nefumatorii. Si desigur statisticile oficiale care arata ca 60% dintre oameni sint nefumatori mint.

QUOTE(DannyY @ 8 Sep 2011, 09:36)
Ca lasi un fum gros in urma, chiar daca tu nu stii? wink.gif
Iti admir auzul ascutit, care-ti permite ca la 120 km/h sa mai auzi si altceva decat motorul Daciei, masina perfect insonorizata.
*

Oare de cite ori trebuie sa repet ca masina mea nu scoate absolut nimic vizibil pe teava de esapement? Este chiar atit de greu de crezut? A...stiu nu e greu de crezut, e imposibil. Toate daciile au motoare praf. Cunosc lozinca. Am auzit-o si de la vreo 2-3 mecanici. Chiar trebuie sa pun scan de pe hirtia scoasa de analizorul de gaze folosit la ITP? Oricum nu vei crede...vei sustine ca am luat ITP-ul cu spaga iar acea foaie e de fapt cea a altei masini...asa cum procedeaza multi la ITP in cazul in care nu pot lua revizia "pe bune". Am spus la 2-3 persoane ca eu am luat revizia "pe bune" fara sa dau nici o "atentie" dar au ris de mine...au zis ca asa ceva nu este posibil....asa ca am renuntat sa ma mai laud cu asa ceva. Imi admiri auzul ascutit... 1 la mina eu circul cu geamul de la sofer coborit. Dacia nu are AC, remember? 2 la mina dacia mea are cutie in 5 trepte nu in 4....3 la mina la 120 la ora acceleratia nu era apasata mai mult de 25% din cursa ei. 4 la mina. Pot merge si cu 130-140 la ora cu dacia si ma pot intelege foarte bine cu pasagerul din drepta vorbind chiar pe un ton scazut...fara sa fie nevoie sa ridic tonul. TU in final crezi ce vrei...eu nu am cum sa te conving de nimic. Dar cred ca am demonstrat deja ceea ce doream sa demonstrez. Ca noi cei care conducem dacii sintem luati peste picior, sicanati in trafic, umiliti in service-uri de catre unii care stiu ei ca toate daciile sint cazane...ca daciile ieseau deja din fabrica cu defectiuni la directie sau cu motoare care papau deja ulei si drept urmare daca masina e de kko de ce sa nu te iei pina la urma si de posesor...ca doar un cocalar e in stare sa mai conduca o masina de tot rahatul cum e dacia. Valoarea unui om se socoteste dupa ce are in cap si in suflet bai despteptilor iar nu dupa ce are in portofel si ce conduce! Iar valoarea unei masini se socoteste dupa cite amintiri ai legate de masina aia nu dupa cai putere, an de fabricatie si numar de valve!
Cit despre cei care sustineau aici ca Spark, Matiz sau alte asemenea sint mult mai masini decit dacia...sa imi fie iertat....Acelea nu se cheama masini! Si daca cineva are curaj sa ma contrazica o sa il provoc sa ia o curba la 90 de grade cu acea "masina" cu viteza cu care o iau eu cu dacia si apoi mai vedem care e masina. Cit despre sistemele de siguranta ale unei masini...ce sa mai zic...singurul sistem REAL de siguranta este piesa dintre volan si scaunul soferului...dar nu veti fi nici aici de acord cu mine.

--------------------
Dacia, Mercedes-benz CN3, W201 1998 1310L, 1992 190
+
Honorius
post 9 Sep 2011, 07:54
Post #229

zbanghiu

QUOTE(tataia @ 9 Sep 2011, 01:56)
Valoarea unui om se socoteste dupa ce are in cap si in suflet bai despteptilor iar nu dupa ce are in portofel si ce conduce!.
*

Frumoasa adresare tocmai de la cel care pretinde sa fie respectat. In rest se confirma ce am afirmat mai sus: ai ceva de demonstrat sau trebuie musai sa-i provoci pe ceilalti. Din postarile mele n-ai inteles mai nimic si le-ai combatut indepartandu-te penibil de la sensul lor. Dar da-i inainte cu demonstratiile si provocarile!

--------------------

+
roland
post 9 Sep 2011, 08:02
Post #230

Membru autentic

QUOTE(AndreiMel92 @ 8 Sep 2011, 21:44)
Prietene ai mers cu Spark? Te asigur eu ca la o gropita sau o pietricica sare ABS-ul si te duci cu ea ca si cu sania!

QUOTE(AndreiMel92 @ 8 Sep 2011, 22:36)
In plus cauciucurile dupa vechea dacia sunt pe 155/70/R13 fata de 165/70/R13 pe 1310Li

Doua intrebari as avea. Ce intelegi tu prin sare ABS si se duce sanie? Stii cum functioneaza un ABS? Si ce inseamna a merge sanie? E o diferenta majora!
Ce vroiai sa spui cu cauciucurile "dupa vechea Dacie"? Eu stiam ca sunt pe Dacie, nu dupa Dacie.

Si on topic, am mai spus, respect orice posesor de masina care respecta normele si circula civilizat, indiferent ce masina conduce.
Daca masina scoate fum, nu respecta normele, soferul nu respecta regulile (inclusiv parcari aiurea) atunci NU respect acel sofer, indiferent ce masina conduce.

--------------------
. . .
+
vallyyy
post 9 Sep 2011, 09:28
Post #231

Dacia Clubber

QUOTE(tataia @ 9 Sep 2011, 00:56)
Valoarea unui om se socoteste dupa ce are in cap si in suflet bai despteptilor iar nu dupa ce are in portofel si ce conduce! Iar valoarea unei masini se socoteste dupa cite amintiri ai legate de masina aia nu dupa cai putere, an de fabricatie si numar de valve!

Cit despre cei care sustineau aici ca Spark, Matiz sau alte asemenea sint mult mai masini decit dacia...sa imi fie iertat....Acelea nu se cheama masini! Si daca cineva are curaj sa ma contrazica o sa il provoc sa ia o curba la 90 de grade cu acea "masina" cu viteza cu care o iau eu cu dacia si apoi mai vedem care e masina. Cit despre sistemele de siguranta ale unei masini...ce sa mai zic...singurul sistem REAL de siguranta este piesa dintre volan si scaunul soferului...dar nu veti fi nici aici de acord cu mine.
*

Sa vedem, valoarea unei masini nu se socoteste dupa cai putere,an de fabricatie si numar de valve,dar se socoteste daca bunicul ia curbe cu 90 cu matizul si se rastoarna si cu dacia le ia in perfecta siguranta,sunt cert ca pe un om rational asta il intereseaza cand cumpara un matiz/spark,domne oare ia curba cu 90 cum o lua dacia?sa fim realisti.Chiar daca nu ia curba cu 90 tot e "mai masina ca dacia 1310".Ti-am zis exclusiv prin tehnologia aia care e pe ea(injectie) cat si prin dotari si siguranta(3 stele la euroncap)matizul ii da clasa.Poate ca pe tine te intereseaza daca ia curba cu 90,dar pe altii nu-i intereseaza,cum pe tine vara nu te intereseaza ca te dai jos leoarca de transpiratie din dacie,nu-ti pasa ca tragi de volan pana faci muschi,nu-ti pasa daca ai vreun airbag sau ABS,nu-ti pasa daca tragi socul iarna si sufli in jicloare(chiar daca tu o-i avea injectata,vorbind la modul general cand zici dacia 1300/1310 zici carburatie pentru ca doar 4 ani din viata ei a vazut injectie) ,nu-ti pasa ca rugineste la structura (lonjeroane)si lista poate continua cu multe alte lucruri negative,in afara de "curba cu 90" ce lucruri negative are un matiz fata de o berlina?Nu am nimic cu dacia 1310,e masina care m-a invatat mecanica si soferie,dar per ansamblu este uzata moral(caroseria aia este gandita la nivelul anilor 60),mi-as dori sa mai am si eu una pentru plimbari scurte si de placere.

This post has been edited by vallyyy: 9 Sep 2011, 09:31

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
klaus
post 9 Sep 2011, 09:44
Post #232

步步

From: Bucuresti

Eu vad treaba mult mai simplu: Dacia 1300 si derivatele e in categoria masini, asa cum si inchizitia era in categoria biserica.
Faptul ca inchizitia era in cadrul bisericii conduce logica spre ideea ca ea functiona pentru oameni.
Starea de fapt din teren a fost cu totul si cu totul alta, inchizitia era impotriva oamnilor si a idealurilor religioase.
Asa si cu Dacia berlina, faptul ca e in categoria masinilor ne-ar duce cu gandul ca e comoda, ca e sigura, ca nu e cazan, ca nu e pericol ep strada, ca nu polueaza prea mult etc
Situatia din teren insa este cu totul si cu totul alta.

Una e umectarea de idealuri (asa ar trebui sa arate mirobolantele 1300) si alta e trista realitate (asa arata).

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
sorin1983
post 9 Sep 2011, 09:47
Post #233

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Iti zic eu un lucru negativ: e Daewoo... si daewoo pute mai nou la romani.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
vallyyy
post 9 Sep 2011, 09:59
Post #234

Dacia Clubber

QUOTE(sorin1983 @ 9 Sep 2011, 09:47)
Iti zic eu un lucru negativ: e Daewoo... si daewoo pute mai nou la romani.
*

Poate ca pute,dar dacia pute si mai rau,tot romanii au spus-o

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
maho
post 9 Sep 2011, 10:32
Post #235

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Las' ca nu le pute la toti:[attachmentid=1627748306]
Honorius     
post Yesterday, 23:42
Vad ca mai multe persoane au facut o obsesie cu masina pe care o conduc eu.

Un forum de obsedati (de dacii). Chiar, ce-or mai cauta ceilalti (posesorii de "masini") pe-aici ?
Honorius     
post Yesterday, 23:42
As fi prea indiscret daca as intreba ce importanta are masina pe care o conduc? Sper sa nu inoportunez pe cineva cu intrebarea mea.

Da. Nu.
Honorius     
post Today, 08:54
QUOTE(tataia @ 9 Sep 2011, 01:56)
Valoarea unui om se socoteste dupa ce are in cap si in suflet bai despteptilor iar nu dupa ce are in portofel si ce conduce!.
*
Frumoasa adresare

Nu mai frumoasa decat astea:
Honorius     
post Yesterday, 17:25
...m-am oprit din citit dupa ce am observat ca autorul ei este un individ abject ...

Honorius     
post Yesterday, 22:50
Post #218
Omidule,...

Ce-a ajuns forumul asta...cica "zona tehnica" charge.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
Honorius
post 9 Sep 2011, 10:36
Post #236

zbanghiu

Cine sunt cocalarii aia din poza? Se dau cu dacii fara frane?

--------------------

+
maho
post 9 Sep 2011, 10:51
Post #237

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Ce-o cauta DACIA in topul asta, zau ca nu stiu:
http://www.wall-street.ro/articol/Marketin...-romanesti.html
icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
bucatzel
post 9 Sep 2011, 10:54
Post #238

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(klaus @ 9 Sep 2011, 10:44)
Eu vad treaba mult mai simplu: Dacia 1300 si derivatele e in categoria masini, asa cum si inchizitia era in categoria biserica.
Faptul ca inchizitia era in cadrul bisericii conduce logica spre ideea ca ea functiona pentru oameni.
Starea de fapt din teren a fost cu totul si cu totul alta, inchizitia era impotriva oamnilor si a idealurilor religioase.
Asa si cu Dacia berlina, faptul ca e in categoria masinilor ne-ar duce cu gandul ca e comoda, ca e sigura, ca nu e cazan, ca nu e pericol ep strada, ca nu polueaza prea mult etc
Situatia din teren insa este cu totul si cu totul alta.

Una e umectarea de idealuri (asa ar trebui sa arate mirobolantele 1300) si alta e trista realitate (asa arata).
*

Asta e functie de ce vede fiecare in jurul lui. La faza cu poluarea, par examplu, ti-as spune ca daca vad o 13xx pe saptamana care fumega, in schimb vad zilnic zeci de tdi/dci/tdci/cdi/samd care ma fac sa parcurg jumate de oras mai mult cu recircularea aerului pornita. Am ajuns in stadiu in care, daca trebuie sa ma duc undeva cu un taxi, aleg taxi-ul in functie de tipul de combustibil.

Dreptu-i multe din 13xx-urile care inca mai umbla pe drumuri nu-s in cea mai grozava stare posibila, dar de acolo pana la a spune ca marea majoritate sunt cazaturi, cum sustine monsur Honorius, e cale lunga. Asta in afara de cazul in care el o fi ceva parapsiholog auto, care poate masura eficienta de franare a masinilor dintr-o privire.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
DannyY
post 9 Sep 2011, 10:54
Post #239

Marele plictisit

Incerc sa ma tin de titlul original al topicului, cu soferii de Dacie, nu cu 'masini vechi'.

Cine conduce Dacie berlina, in zilele noastre:

1. Oamenii in varsta, care nu-si schimba masina. Ii recunosti imediat in trafic: masina curata, ingrijita, merg incet, incurca putin circulatia prin faptul ca nu prea apreciaza corect viteza cu care merg ceilalti. Categorie OK, in opinia mea.

2. Tinerii de 18-19 ani, fara putere financiara prea mare (altfel si-ar lua Veyron). Abia iesiti de pe bancile scolii, toti sunt atotstiutori. De aici trebuie sa-i impartim in doua sub-categorii: (A) unii cu capul pe umeri, constienti ca au in mana o masina fara performante prea mari, astia merg normal si abia asteapta sa schimbe masina. Altii (B ), plini de testosteron, isi testeaza curajul si teribilismul pe sosea. Impresia ca Dacia berlina e varf de gama ii face sa se ia la tranta cu orice masina incearca sa-i depaseasca. Astia sunt foarte periculosi, fiindca ei vor, incearca, dar n-au cu ce. Plus ca n-au nici experienta, ci doar talent(e).

3. Aia care si-au inlocuit caruta cu o Dacie si si-au pastrat apucaturile de birjari. Sunt multi si-s exact cum ii descria Honorius intr-o postare anterioara. Inculti, murdari, ii vezi vara la volan la bustul gol si cu un prosop pe cap. Mentalitatea de carutas se pastreaza, asa ca nu baga bani in masina pana cand crapa. Cand crapa, o repara in curte sau in fata blocului, ii mai sudeaza un lonjeron, mai pun un colier de Campia Turzii si pleaca din nou. Masinile sunt incredibil de murdare, ruginite, toba sparta, frane ioc. Astia nu-si iau decat Dacia berlina sau break pentru ca sunt foarte ieftine si pot cara orice. Nu au nici cea mai vaga idee despre regulile de circulatie, deci sunt pericole publice. Daca indraznesti sa le spui ceva, ai pus-o, mananci bataie.
Din categoria asta faceau parte si cocalarii sarantoci, dar s-au reorientat pe bemfeuri paraitoare si afumatoare cu numere bulgaresti.

4. Oameni obisnuiti, cu venituri mici sau medii, care nu-si pot inlocui Dacia pentru care au facut destule sacrificii. Circula corect, isi ingrijesc cat de cat masina, per ansamblu sunt OK. Au totusi tendinta de a-si supraevalua mijlocul de transport si de a se victimiza, asteptand o confirmare din partea celorlalti. Vulpea, cand n-ajunge la struguri, zice ca Dacia e supercar, doar lumea e rea.

5. Soferii firmelor care mai au Dacii. Le pasa prea putin de masina, nu e a lor, deci au tendinta sa o lase cam in paragina.

6. Pasionatii, o mana de oameni, care nu pot influenta imaginea de ansamblu.

Evident, toti posesorii de Dacie din topicul asta se incadreaza obligatoriu in categoria 1, 2A, 4 sau 6. Nu stiu cum se face ca pe sosea vad atat de multi din categ 3.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Honorius
post 9 Sep 2011, 10:58
Post #240

zbanghiu

maho, am citit articolul ala, dar n-am vazut sa scrie ceva despre vechile berline cu sau fara frane LiION.

Cu respect,
Unul care nu poseda berlina fara frane.

9 Sep 2011, 12:09:
QUOTE(bucatzel @ 9 Sep 2011, 11:54)

Dreptu-i multe din 13xx-urile care inca mai umbla pe drumuri nu-s in cea mai grozava stare posibila, dar de acolo pana la a spune ca marea majoritate sunt cazaturi, cum sustine monsur Honorius, e cale lunga. Asta in afara de cazul in care el o fi ceva parapsiholog auto, care poate masura eficienta de franare a masinilor dintr-o privire.
*

Monsur bucatzel, nu sunt para... din ala cum ii zici tu. Eu fac afirmatii bazate doar pe ceea ce vad zilnic in trafic sau la mine in cartier. Nu e un cartier nici luxos si nici saracacios, ci unul ca oricare altul. Asa ca vad dacii berline ciuruite de rugina, care la franare violenta blocheaza cate o singura roata (cand functioneaza franele) si celelalte 3 roti se rotesc nestingherite, care tot la franare abia clipocesc dintr-un stop de frana anemic, dar pe pozitii rup ochii cu doua stopuri de ceata, dacii care iti taie fata in speranta ca intri in ele si poate au noroc sa-si rezolve rugina pe RCA-ul tau si lista ar putea continua mult si bine. Alea care functioneaza OK si nu deranjeaza sunt prea rare sau poate nu le-am cautat in statul potrivit.

Cu respect,
Unul fara dacie

This post has been edited by Honorius: 9 Sep 2011, 11:09

--------------------

+
12 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 09:11
Forum Renault