Miniturul României, cu cupilu'..
![]() ![]() ![]() |
Miniturul României, cu cupilu'..
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Era sa uit.
Pe drumul intre Alba si Sibiu, o sa treci prin Apoldu de Sus. Am auzit ca fac un coniac foarte bun pe-acolo. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Mai bun ca ala de la Focsani?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma neumann, ma lasi cu Neuschweinstein-ul tau?
Nu zic ca nu e misto p'acolo, dar nu stiu daca merita nervii. This post has been edited by Ake: 7 Jun 2012, 00:46 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Ake @ 7 Jun 2012, 00:45) Ma neumann, ma lasi cu Neuschweinstein-ul tau? Nu zic ca nu e misto p'acolo, dar nu stiu daca merita nervii. 1. Noijvanjtain ala e la 200 de km de mine, deci la vreo 1600 de bucale. Sa conduci tu atit doar ca sa vezi niste pietre! Fie ele si albe, cocotate p-o stinca. 2. Ake, te rog frumos, dezvolta partea cu nervii. Ma batea un gind, ca tot e aproape. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Marty, care-i problema ta? N-are cine sa te enerveze?
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
QUOTE(Markos @ 6 Jun 2012, 17:19) Vazand traseul programat de matale, pot zice asa: - Ziua 7 Călătorie Bucovina – Vatra Dornei – Colibița – 113 km La iesire din Vatra-Dornei pe partea dreapta, te poti opri si papa un pastrav bun de tot aici, recomand. Drumul e ca-n palma, fara probleme intre Vatra Dornei si Bistrita. Pana la Colibita, poti opri pe la Castelul Dracula, o varianta mai ardeleneasca a ceea ce se stie despre acest fenomen. Drumul de acces spre Colibita din DN17 e mai nasol, peticit, posibil gropi. Despre zona Lacul Colibita, este ok, insa nu ceva iesit din comun, o zona linistita, aer curat, numai bun pentru drumetii, pescuit, balaceala etc vremea sa fie buna. -Ziua 9 Calatorie Colibita - Alba Iulia 241 km Drumul spre Alba Iulia, il recomand prin Dej, Gherla, Cluj-N. tot asa fara probleme, asfalt curat. In Alba-Iulia, poti inchiria biciclete si sa faci turul cetatii si a tuturor obiectivelor de langa cetate. Am fost anul trecut si am ramas placut impresionat de ceea ce s-a renovat si construit, nu credeam ca se poate si la noi. Mai ramase o portiune de renovat, insa cred ca pana acum au terminat. Ce pot recomanda, daca este timp sa tragi o fuga pana la Salina Turda, insa va trebui reprogramat trasul Cluj-N. - Alba Iulia. |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Daca tot vei fi in zona,nu scapa Salina Turda!
Este ceva deosebit,crede-ma. Dar sa ajungi acolo pina la ora 15:00,cind intra ultimul vizitator. Plimbari cu barca pe lacul din salina,e frumos. Si daca vrei,poti intri putin si pe Valea Ariesului,Cheile Turzii. Anul trecut,am stat o noapte la Pensiunea Poarta Apusenilor,in localitatea Moldovenesti,la vreo 15 km de Turda,pe Valea Ariesului.Frumos,foarte frumos acolo.Recomand. This post has been edited by M.C.: 7 Jun 2012, 09:11 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Markos @ 5 Jun 2012, 23:29) Ziua 1: București-Deltă; cazare la Cormoran, masa de prânz, pescuit Ziua 2: pescuit Ziua 3: idem Ziua 4: idem Ziua 5: Cormoran - Târgu Neamț, cca 420 km; cazare la o pensiune, masa de prânz; vizite la Cetatea Neamtului, Manastirea Agapia, Manastirea Secu, Manastirea Varatic, Manastirea Neamt. Zilele 1 - 4 : ia in calcul si Gura Portitei cu satul de vacanta Eden, salbaticia locurilor, plus ca ai si marea aproape, loc de scaldat pentru copil, loc de pescuit pentru tine! Plus ca ai unde sa mananci ca lumea la lipovenii din preajma! Ziua 5 (sofat si tur in forta!): Cormoran / Gura Portitei - Marasesti (halta la Mausoleul de la Marasesti) - Bacau (casa memoriala George Bacovia: isi va aduce aminte cand va invata la liceu in clasa a X-a poezia lui Bacovia) - Piatra-Neamt (casa memoriala Calistrat Hogas, Gradina zoologica, desi nu prea vezi mare lucru, au mai "disparut" din animale; plimbare cu telegondola, de la Gradina Zoologica poti urca pana la restaurantul Gospodina sa mancati ceva si sa vedeti panorama orasului) - Cheile Bicazului (halta la Lacu Rosu, mare lucru sa te plimbi cu barca pe lac nu e), asa ca ii dai bice si mergi spre Borsec (admirat in trecere ca nu mai are farmecul de altadata) - Targu-Neamt (Bojdeuca lui Ion Creanga neaparat, se va intalni cu "Ion Creanga" la liceu plus manastirile din zona, poti gasi eventual cazare si pe la vreo manastire). Asta e tot ce am vizitat eu intr-o zi in Turul meu. Ziua 6 : Daca nu ai vazut Bojdeuca lui Creanga in ziua 5, o vezi astazi. Zimbraria (sunt si caprioare, ursi plus alte animale salbatice care ar incanta ochii unui copil) si ce mai e prin preajma. Apoi directia spre Suceava : noi am vazut toate manastirile de pe drum (spre cumplita mea disperare!! unde intram, ele vroiau sa stea sa se roage macar o ora ![]() Ziua 7 : Suceava - Vatra Dornei - Pasul Tihuta (hotel-restaurant Dracula : http://www.hotelcasteldracula.ro/, preparate vanatoresti, animale salbatice impaiate, atmosfera gotica, vezi sa nu se sperie copilul de tot ce "misuna" pe acolo ![]() Ziua X : Sovata - Sighisoara (Cetatea Sighisoarei, poate prinzi vreun festival, e si un muzeu pe acolo) - Sibiu (Orasul vechi, Ocna Sibiului pentru scaldat) dupa care urcus pe Marele Transfagarasan, Balea-Lac, Vidraru, cetatea lui Vlad Tepes Poienari - Manastirea Curtea de Arges, legenda Mesterul Manole si Ana - autostrada si acasa! ![]() La anul vezi cealalta jumatate de Romanie. Bafta, am plecat la ora! Am fost si eu liber o ora, mi-a facut placere sa-ti povestesc... ![]() This post has been edited by dragoselu: 7 Jun 2012, 10:41 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(radian @ 7 Jun 2012, 08:48) Ba daaa! ![]() ![]() <span class='edit'>7 Jun 2012, 11:24:</span> QUOTE(bucatzel @ 7 Jun 2012, 11:00) Cu un pic de noroc, poate-i vezi pe calugari cum fug de la o manastire la alta cu clopotu' in spate. Sa-i vezi tu cum sta unul de "paza" la poarta fiecarei manastiri si iti ia banutul din buzunar! ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by dragoselu: 7 Jun 2012, 10:28 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dragoselu |
![]()
|
Ai sa razi si mai copios cand ai sa-i vezi pe calugari cum te "jumulesc" la buzunare cand intri in manastiri!
![]() ![]() This post has been edited by dragoselu: 7 Jun 2012, 10:33 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Nici nu vreau sa ma gandesc ce or sa ii faca... totul va fi oricum in limitele bisericesti nu?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
dragoselu |
![]()
|
Markos a zis ca putem face si caterinca!
![]() 7 Jun 2012, 11:52: QUOTE(Markos @ 7 Jun 2012, 11:25) Din obiectivele propuse de mine, sa-mi spui ce ati vizitat pana acum ? De fapt fa o lista cu tot ce ati vazut, ca sa ne gandim la un traseu turistic pentru voi. This post has been edited by dragoselu: 7 Jun 2012, 10:52 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
--------------------
*
*
*
|
|
dragoselu |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(catami @ 6 Jun 2012, 16:18) Daca ajungi in Maramures este bine sa nu ratezi o plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului. http://www.cffviseu.ro/ro/index.html O da! Daca ai "bafta" sa mergi cu "Mariuta" care se strica din 5 in 5 minute iti trece urgent! Mult PR si foarte putin in realitate! Nu stiu cum mai e acum dar in 2009 cand am fost mergea doar pana la jumatate, nici macar la tunel nu ajungea, dupa prima ora de mers prin padure iti trece cheful rapid. Plus ca trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap ca sa prinzi bilete... QUOTE(dragoselu @ 7 Jun 2012, 09:53) Ce pacatele mele poti sa faci 3 zile in catunul ala??? Noroc ca am fost o zi la Praid si 2 le-am facut pe drum stand tehnic vorbind doar o zi jumate acolo, ca ma urcam pe pereti! Am citit in diagonala, poate a mai fost: Oasa, Valea Frumoasei e trecuta in program? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 7 Jun 2012, 10:53) - Sovata (eu zic sa stai vreo 3 zile, pentru copil, sa se scalde in lac, face bine si la sanatate). Ziua X : Sibiu (Orasul vechi, Ocna Sibiului pentru scaldat) Sovata - am auzit si io ca-i buna "pt. copii", inca n-am fost.... ![]() Sibiu - "Imparatul Romanilor" - mama, ce betii am tras acolo, in armata...si mai era o carciuma, mai obscura, cu o bufnita impaiata la intrare, nu mai stiu cum se numea. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(Garett @ 7 Jun 2012, 12:30) Ce pacatele mele poti sa faci 3 zile in catunul ala??? Noroc ca am fost o zi la Praid si 2 le-am facut pe drum stand tehnic vorbind doar o zi jumate acolo, ca ma urcam pe pereti! Am citit in diagonala, poate a mai fost: Oasa, Valea Frumoasei e trecuta in program? La Praid poate sa intre in salina. Cica e bine pt sanatate ![]() ![]() Valea Frumoasei...DA!! ..daca se duce spre cabana la Sureanu pe la Portile Raiului. Paduri si peisaj de basme. Cand am fost eu, drumul, desi neasfaltat, era usor accesibil. Cred ca poate iesi spre Cugir ca sa nu mearga pe acelasi drum. Eu m-am ratacit pe acolo noaptea..voiam sa ajung la cabana dar am apucat-o gresit in josul vaii, spre Cugir. Cica erau locurile preferate de Sadoveanu, pt vanatoare. Era sa luam pe capota un mistret cat toate zilele si un ditai cerbul. This post has been edited by Dan73: 7 Jun 2012, 12:29 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Poi daca ajunge la Cugir, ajunge si la Geoagiu,catre Hateg(la zimbri),si de aici nu e departe nici Ulpia Traiana Sarmizegetusa si Sarmizegetusa dacica.
This post has been edited by daniM: 7 Jun 2012, 17:29 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
al dreaq de frumos in bazinele alea cu 10 insi pe mp !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Daca te opresti in Gura-Humorului o zi-doua recomand cabana Voronet. Foarte aproape e si partia de ski (telescaunul merge si vara asa ca ai putea sa urci sa admiri privelistea), iar vis-a-vis de partie sunt piscinele sa te racoresti dupa plimbare (cand am fost eu ultima data obiectau daca voiai sa iesi din spatiul ala si pe urma sa intri din nou pe baza aceluiasi bilet asa ca poate ar merge sa lasati asta mai la urma). Manastirea Humor relativ aproape de oras (cred ca sunt cativa kilometri pana la ea), se poate urca in turn, ceva panorame (ca tot ti-ai luat aparat foto).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Markos |
![]()
|
De la Bistrița, care ar fi drumul spre Alba Iulia via Turda, ca să vedem salina? Pe la Mociu - Frata sau prin Cluj (mwe Boc)?
(am adăugat salina la "must see", http://www.salinaturda.eu ) This post has been edited by Markos: 7 Jun 2012, 21:21 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
Bistrita-Cluj-Turda este mai bun.Acum cred ca e gata si centura care iese la Valcele si eviti si orasul.
Maine iti spun despre Cobilita mai multe,astept si eu informatii,O.K? |
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
Markos |
![]()
|
K, txs, nu-i grabă
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Marty @ 7 Jun 2012, 07:37) 1. Noijvanjtain ala e la 200 de km de mine, deci la vreo 1600 de bucale. Sa conduci tu atit doar ca sa vezi niste pietre! Fie ele si albe, cocotate p-o stinca. 2. Ake, te rog frumos, dezvolta partea cu nervii. Ma batea un gind, ca tot e aproape. 2. Io l-am legat de oktoberfest intr-un weekend prelungit, si nu a fost aglomerat deloc. Recomand. 1. Piatra aia nu e departe de Austria de Sus si Nordul Italiei, unde sunt 1000 de chestii de vazut, parerea mea. De la Bucale dupa cum stii, e mai rau pana dai in autostrazi. Gata, hai ca nu mai divaghez. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:46 |