sportiva No:1531, proiect
![]() ![]() ![]() |
sportiva No:1531, proiect
maho |
![]()
|
||
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|||
madalin78 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 27 April 13 From: pitesti ![]() |
micile noastre neintelegeri referitoare la gusturile fiecaruia cred ca sunt inerente legat de orice aspect masina fiind proprietate privata(vb de fiecare dintre noi) are dreptul sa o stilizeze sau ..nu cum doreste
This post has been edited by madalin78: 17 May 2013, 21:17 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 542 Joined: 22 December 12 From: Craiova ![]() |
Hai sa nu deviem de la subiect. Pana la urma noi suntem aici pentru a te ajuta cu un sfat, cu o parere, cu o informatie. Tu din toate acestea alegi ce este pe placul tau si aplici la masina ta.
Ce ai mai facut la ea? |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
madalin78 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 27 April 13 From: pitesti ![]() |
Am inteles acum rectia moderatorului si imi cer mii de scuze nu fac pe nimeni chior explicatia mea e simpla si nu vreau sa ma scuz <se mai intampla sa mai lucrez la calculator si a ramas Capslock apasat...mii de scuze daca sunt de inteles scuzele>
Daca nu vroiam sa fac public acest proiec inceput nu postam aici tocmai asta a fost si ideea sa aflu mai multe pareri sa nu fac eu de capul meu ceea ce altii au facut cu mult inaintea mea...... si totusi cum vreau si cum imi place mie Sa fac acum o pledoarie ca am gresit fara sa vreau scriind cu litere mari sau sa acuz pe altii care folosesc anumite expresii mi se pare banal si inoportun Nu vreau sa jignesc pe nimeni ..daca vreau sa o fac nu o fac cu apropouri sau cu perdea Multumesc si inca o data scuze 17 May 2013, 21:27: momentan nimic ..chiar nu pun la suflet ca a fost ceva fara intentie mai nimic AMC Am pus balamalele astea scurte si astept sa si faca timp de mine electricianul sa o aranjeze complet Aaaaa..chiar am uitat am achizitionat blocul de lumini model 1300 si lampile de pozitie ..caut dupa cochilia de la volan 17 May 2013, 21:29: Ca sa inchei cu situatia creata.sinceri multumiri MAHO nu am realizat ca jignesc pe cineva ptr mine subiect incheiat This post has been edited by madalin78: 17 May 2013, 21:29 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 542 Joined: 22 December 12 From: Craiova ![]() |
Cu franele cum a ramas? Vrei in continuare sa treci la discuri ventilate sau te-ai lasat de idee?
Instalatia electrica in ce stare este? This post has been edited by DJ-55-AMC: 17 May 2013, 21:33 |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
madalin78 |
![]()
|
Instalaia electrica e in stare de fire insirate a avut un bloc de tico bord de bmw
ideea e buna totul cu relee bloc de sigurante cu sigurante model nou ..am explicat omului care o sa mi faca instalatia dar momentan nu are timp asa ca asteptam Cu franele nu am renuntat inca definitiv dar m am mai linistit ca bat pasul pe loc ptr moment Apropo am mai luat un releu de semnalizare si temporizatorul de la stergatoare Tu AMC cum mai stai cu lucrarile? |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Ce lucrari?
![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
dacia_gpg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 2 November 07 From: POCREACA ![]() |
|
--------------------
dacia
DACIA 2000 ,
2000
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
QUOTE(dacia_gpg @ 18 May 2013, 10:12) Zi frate asa! ![]() ![]() ![]() Presupun sa se refera la masina. Ieri am schimbat apa si motor. Ma rog... e mult spus apa era mai multa rugina si namol decat apa (si nu exagerez). L-am curatat cat am putut de bine si deocamdata am pusa doar apa. O sa mai merg cateva zile pentru se curata fiecare particica a motorului si dupaia o sa pun antigel. Astept sa termin cu bacu si sa fac rost de niste "material" si ma apuc de ea (set 1.6 si jante de ARO) Aveti ideee daca stric ceva daca as pune niste detergent pentru a-l curata mai bine? ![]() This post has been edited by DJ-55-AMC: 18 May 2013, 10:48 |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
Danezu33 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 24 October 12 ![]() |
QUOTE(DJ-55-AMC @ 18 May 2013, 10:43) Zi frate asa! ![]() ![]() ![]() Presupun sa se refera la masina. Ieri am schimbat apa si motor. Ma rog... e mult spus apa era mai multa rugina si namol decat apa (si nu exagerez). L-am curatat cat am putut de bine si deocamdata am pusa doar apa. O sa mai merg cateva zile pentru se curata fiecare particica a motorului si dupaia o sa pun antigel. Astept sa termin cu bacu si sa fac rost de niste "material" si ma apuc de ea (set 1.6 si jante de ARO) Aveti ideee daca stric ceva daca as pune niste detergent pentru a-l curata mai bine? ![]() Daca vrei sa cureti sistemul de racire NU pune detergent,dute la magazin si cumpara solutie pentru curatat sistemul de racire nu este scumpa 10-20 lei maxim. Oricum nu vei scoate rugina si pamanul poti sa bagi ce vrei tot v-a ramane acolo,fai cateva spalari 2-3 incingeo bine pana cand deschide termostatul si aia e. Repet NU pune detergent. This post has been edited by Danezu33: 18 May 2013, 14:29 |
--------------------
Dacia
1310 SPORT
2000
- B-90-NMM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(madalin78 @ 17 May 2013, 22:22) Ca sa inchei cu situatia creata.sinceri multumiri MAHO nu am realizat ca jignesc pe cineva ptr mine subiect incheiat N-ai pentru ce, nici o problema, eu nu m-am simtit jignit. Pe cat posibil, ne straduim (nu toti, din pacate) sa nu agresam limba romana sau pe alti useri, si sa nu deviem de la topice. La modul cum evolueaza topicul asta al tau, (fara o imbunatatire anume, ci generala a masinii), te-ai putea gandi sa ceri transferare lui la "Jurnal de bord"; arunca o privire pe acolo, sa vezi despre ce e vorba, fiecare isi modereaza singur topicul legat de masina lui. Mai gandeste-te, faci cum vrei, spor la treaba. QUOTE(Danezu33 @ 18 May 2013, 15:28) Cica un amestec apa - oțet ar fi bun, combate cu succes calcarul cere se depune prin radiator. |
--------------------
Dacia
1310
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
cica chiar si antigelul lupta contra depunerilor
daca se schimba mai des eu cred ca vor fi inbunatatiri suficiente am vazut prin manuale auto ca se recomanda schimbul la 2 ani, unii daca chiar vor pot sa-l schimbe odata sau de doua ori pe an daca e mocirla in instalatie, dar daca o cureti acuma cu solutii si apoi uiti sa-i mai schimbi antigelul vreodata... pointless o alta metoda citita pe forumuri e introducerea unui furtun cu apa sub presiune prin instalatie in ambele sensuri |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Poi asa am facut si eu. Am scos radiatorul de pe masina si l-am spalat separat iar in motor am bagat apa cu presiune pana a curs apa curata. L-am umplut cu apa si o sa merg in jur de 100 de km si dupa pun antigel (in cazul in care nu se face iar maro).
Cam atat e de spus despre mica mea problema, sa nu deviem de la subiectul topicului (ca ne ca bucatzel bucata ![]() @Madalin78 asteptam noi vesti ![]() This post has been edited by DJ-55-AMC: 19 May 2013, 18:36 |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
maho |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
QUOTE(maho @ 19 May 2013, 18:50) Deocamdata am umplut cu apa de la robinet. Stiu ca dauneaza motorului dar in cateva zile nu cred ca poate face asa mult rau. Cand voi bune antigel voi pierbe apa in prealabil sau pun apa demineralizata daca am bani. Oricum vreau sa refac motorul... |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
antigelul cat de cat de firma buna (nu cred ca prelix se inscrie aici) eu zic ca mai dilueaza mocirla din motor la o luna de mers zilnic... am vazut maronindu-se la o masina la care a fost schimbat... la fel face si uleiul de motor daca e mocirla in motor
singura diferenta e ca instalatia de racire se curata usor cu un furtun sub presiune nu este recomandat mersul doar cu apa in instalatie din cel putin 2 motive importante: unul este ungerea instalatiei de racire - antigelul unge simeringul de la pompa de apa, protejeaza functionarea termostatului... - si un alt motiv e ca antigelul creste punctul de fierbere al apei si binenteles ca apa chioara (fara antigel) fiarta face depuneri de calcar pe unde trece indiferent ca e distilata sau nu (am vazut masa de calcat unde se foloseste apa distilata infundata de calcar) |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
madalin78 |
![]()
|
Spalarea motorului eu o fac in urmatorul fel .....riscurile sunt ca daca nu ai un radiator bun s -ar putea sa nu mai ai deloc
10 litri de apa 0.5 motorina si doi pumni de sodacalcinata(in jur de 200 grame..(nu caustica) motorina se poate pune mai multa maxim 1.5 litri nu se intampla nimic sau daca nu totul incalzit si se spata doar radiatorul Mai zic si eu o data fara detergent |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(madalin78 @ 17 May 2013, 22:22) Singura mea dorinta e sa mai folosesti si semne de punctuatie cand scrii. E mai usor pentru altii sa inteleaga ce scrii, in loc sa-si piarda timpul descifrand fiecare fraza in parte. Cat despre sistemul de racire, sunt pomenite cateva topic-uri mai de doamne-ajuta pe tema asta pe aici: QUOTE(bucatzel @ 10 Aug 2011, 14:14) |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
BH 59 FIF |
![]()
|
![]() Membru cu Break Group: Members Posts: 1.456 Joined: 13 July 06 From: Tara Crisului ![]() |
Toate bune si frumoase (si daca scrie pe undeva si n-am observat imi cer scuze) dar masina asta are totusi drept de circulatie pe drumurile publice? Adica nu-i radiata? Ca nu-i vad placutele de inmatriculare prin nici o poza.
|
--------------------
Dacia
1310 Break Alpineliebe
1986
- BH 59 FIF http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-qRd8N3XU5Y
Cumpar priza aer capota R19 16v ph2. |
|
madalin78 |
![]()
|
da masina e inscrisa in circulatie dar nefiind functionala nu avea rost din punctul meu de vedere sa-i las numerele puse
<span class='edit'>20 May 2013, 21:34:</span> Momentan s-au mai pus 2 oglinzi Am curatat carburatorul si din vreo 5 pompe de benzina am reusit sa fac una Ce nu am priceput eu este de nu toate pompele de benzina nu au retur dar sapam sa vedem de ce? In rest mai nimic astept in continuare dupa electrician...cam mult dar asta e Urmeaza sa pun la punct delcoul si sa-mi caut un contact frantuzesc,,,daca gasesc la pret bun This post has been edited by madalin78: 20 May 2013, 21:34 Attached thumbnail(s) Foto_mada_069_.jpg ( Size: 195.34k ) Number of downloads: 1014 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
madalin78 |
![]()
|
Cel mai cinstit e sa pui unul de 1.6 banuiesc ca vrei si set de 1.6
Ca tot veni vorba de set motor astept sa mi dea un prieten un set motor de dacie de 1.4 nou de pe vremuri ..si mai am si 2 ambreiaje tot de pe vremuri descoperite pe la ticu prin garaj This post has been edited by madalin78: 21 May 2013, 21:57 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Nu ii pui set de 1.6??? Daca tot te apuci de refacut motorul...
Cat te costa acel set de 1.4? |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
madalin78 |
![]()
|
In principiu nu ma costa nimic acum ramane de vazut
inca nu m-am gandit la aceasta modificare ,maine astept electricianul sa vina sa vada ce are de facut si eventual sa mai cumpar eu ceva materiale.....intre timp am mai cumparat cate ceva si am mai miscat si eu ce am putut pe la sportiva This post has been edited by madalin78: 23 May 2013, 20:44 Attached thumbnail(s) Foto_mada_070_.jpg ( Size: 166.65k ) Number of downloads: 988 Foto_mada_072_.jpg ( Size: 164.89k ) Number of downloads: 987 Foto_mada_073_.jpg ( Size: 148.55k ) Number of downloads: 1005 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
madalin78 |
![]()
|
Achizitii si lucrari de intrtinere
La curatarea carburatorului s-a dovedit o solutie foarte buna < tiumph > ptr curatarea aragazului...in prealabil fiert This post has been edited by madalin78: 24 May 2013, 22:09 Attached thumbnail(s) Foto_mada_075_.jpg ( Size: 148.55k ) Number of downloads: 948 Foto_mada_076_.jpg ( Size: 165.46k ) Number of downloads: 458 Foto_mada_079_.jpg ( Size: 176.04k ) Number of downloads: 467 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Carburatorul presupun ca l-ai demontat complet inainte de a-l baga in oala. La remontare cum l-ai reglat? Ma refer la nivelul CNC, jiglere si tot tacamul. Am tot cautat pe forum topicuri pentru reglare completa a carburatorului si nu prea am gasit.
Ma multumesc si cu niste link-uri, nu sunt pretentios ![]() This post has been edited by DJ-55-AMC: 25 May 2013, 15:01 |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
madalin78 |
![]()
|
Bineinteles demontat complet dar fi atent daca il fierbi partea inferioara nu o lasa prea mult ca are niste garnituri si s-ar putea sa nu fie bine partea cu plutitorul e ok......cit vrei atata o lasi
Eu am curatat si pompa de benzina partea inferioara doar ,partea superioara are supapelele care trebuie protejate ..care se pot scoate bineinteles In legatura cu reglarea carburatorului plutitorul se regleaza popular sa treaca diametrul unei tigari ,jiglerele din CNC pur si simplu de monteaza (atentie daca dai gascanul jos cum bagi piesa ca are catare atentie la marimea gaurilor din peretii difuzorului) jiglorul de ralanti si de aer.se regleaza pe masina daca ai unul bun adica functional cid te apuci sa l dai jos poti tine mite cit ai desfiletat ca la capetele de bara 25 May 2013, 21:36: azi am desfacut elecromotorul sa vad ce e in el ...spre marea mea surpindere arata fff bine Vestea proasta vine de la electician care poate veni peste 2 saptamani a trebuit sa renunt la instalatia electrica veche ca e foarte mult de munca ....o sa pun una de dacie 1310 adaptata adica toti consumatorii mari trecuti prin releu si alte modificari care le am eu in cap adica : sa-mi traga in pordbagaj inca o bricheta ,luminile de la plafoniere stanga dreapta sa se aprinda la deschiderea usilor,lumina compartiment motor....etc Astept si alte idei daca se poate dar nu gen lumini sub masina 25 May 2013, 21:41: Am si o veste buna am gasit motor de dacie cu ax cu came in cap din pacate are o supaapa rupta ...o sa ma interesez la r a r sa vad daca pot sa-l arunc pe masina si ma gindesc sa-l cumpar This post has been edited by madalin78: 25 May 2013, 21:41 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
La instalatia electrica se pot face multe imbunatatiri si artificii".
-alarma si inchidere centralizata -geamuri electrice -deschidere electrica portbagaj -plafoniera cu stingere treptata si intarziata -ceasuri suplimentare -ELV in 2 trepte sau 2 ELV ETC La instalatia electrica ai putea sa te bagi si tu daca ai putin curaj, nu e chiar asa de greu. Iti trebuie o schema electrica si putina logica. Si sa verifici de cel putin 2-3 ori inainte sa faci o taietura. Poti sa faci experimente pe instalatia actuala daca oricum vrei sa o schimbi. Mai rau de atat nu prea ai ce sa ii faci. A si un extintor eventual ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
madalin78 |
![]()
|
Ai dreptate AMC nu cred ca e mare inginerie dar unde nu stiu nu ma bag in plus imi e prieten si toate chestiile astea mi le face la un pret rezonabil
Daca nu m-am laudat suficient cu achizitiile mele pana acum am mai primit ceva de la unchiu un set de dacia (camasi pistoane biele si supape) mai trebuie segmentii un amortizor nou o instalatie electrica numai ca e de CN si alte maruntisuri....bucuros ca un copil ![]() This post has been edited by madalin78: 27 May 2013, 12:40 Attached thumbnail(s) Foto_mada_080_.jpg ( Size: 301.78k ) Number of downloads: 382 Foto_mada_081_.jpg ( Size: 291.77k ) Number of downloads: 343 |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
DJ-55-AMC |
![]()
|
Asa unchi mai zic si eu
![]() Segmentii sper ca stii ca trebuie sa ii iei goetze, astea sunt cei mai buni. O revizie generala la chiuloasa plus supape schimbate si vreo 2 mm rași si nu ai treaba cu motorul. Acum ca vad de ce nu prea vrei sa pui set de 1.6 ![]() Cu instalatia te-ai scos daca e de CN, ai mai multe "elemente de confort" daca le pot spune asa. In plus poti anula in orice moment orice fir care nu iti trebuie. Daca era model mai vechi trebuie modificata. Cablu intins! This post has been edited by DJ-55-AMC: 27 May 2013, 12:57 |
--------------------
Dacia
1310 L
1997
- DJ-55-AMC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 17:44 |