Guvernul a vandut zacamantul de aur ...., unei firme de apartament.
![]() ![]() ![]() |
Guvernul a vandut zacamantul de aur ...., unei firme de apartament.
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Prin alte locuri au aparut adevarate orase in jurul unor asemenea exploatari ...si ma refer la zone cu adevarat izolate.
Industrii directe: transportul,prelucrarea minereului, piese de schimb pt. utilaje,echipamente de munca si protectie pt. angajati....nu mai zic de indirecte ...ca nevoile oamenilor sunt infinite. This post has been edited by tony-s: 12 Sep 2013, 16:37 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(vijelie @ 12 Sep 2013, 16:32) @daniM 1.Nu stiu cum se prezinta investitiile prin Caransebes dar la nivel national sunt in picaj, fara ca instalarea actualei puteri sa poata schimba ceva. 2.(saptamana viitoare ma duc la Lugoj, te sun) 1.Maine deschidem al treispelea mol,cu tigai de teflon si oale de toabla gratis pentru pulime 2.(La Lugoj la intrare n-ai ce face,poate la cativa km mai incolo )Bine ca ai zis,redirectionez toate apelurile catre 112(poate te spui ![]() This post has been edited by daniM: 12 Sep 2013, 16:42 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Splendid, pentru o zonă monoindustrială!
Io aș merge și pe trei cârciumi noi și-un hotel bengos pentru barosanii RMGC. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tony-s @ 12 Sep 2013, 16:29) Am dat doar un exemplu cu beneficii directe .....insa cand vorbim de o asemenea exploatare in jurul ei vor aparea adevarate industii care vor crea alte locuri de munca si vor genera incasari directe si indirecte pt. bugetele locale si cel de stat. Care industrii? Ratatii astia nici macar nu-s in stare sa faca in asa fel incat aurul ala sa fie procesat in Romania. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
QUOTE(Markos @ 12 Sep 2013, 16:40) Splendid, pentru o zonă monoindustrială! Io aș merge și pe trei cârciumi noi și-un hotel bengos pentru barosanii RMGC. Este mai multe carciumi,stai flexat,cat despre hotel exista unii prieteni cu Adrian Severin care,culmea,chiar au grija la detalii la-hotel,restaurante,terase prin Caransua. |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Recunosc ca nu lucrez in domeniu si nu stiu chiar toate amanuntele unei exploatari insa am atata creier incat sa-mi dau seama ca un proiect gen rm nu inseamna ca angajezi 20 de mineri la negru care in 2,3 luni extrag cu tarnacopul tot aurul romanicii cu care mai apoi canadienii nemernici fug cu el in traista iar romanika nu va incasa nici un euro din toata afacerea asta.
gabrielul pe langa cele cateva mii de angajati va subcontracta mare parte din lucrari si servicii mai ales catre firmele romanesti ...ma indoiesc ca firmele din barbados vor fi interesate de ex. sa transporte minereul extras. This post has been edited by tony-s: 12 Sep 2013, 17:52 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Minereul se transportă în Canada sau în Barbados?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tony-s |
![]()
|
Nu stiu exact unde-l vor transporta insa sunt convins ca cei 20 de mineri angajati la negru vor prelucra cu sita pe loc pamantul sapat cu tarnacopul si ca prin minune in sita va ramane aur curat....iar in 2 saptamani canadienii vor fura tot aurul romanicii....din pacate trebuie sa ma cobor si eu la nivel de discutie de feisbuc de bucuresti....
This post has been edited by tony-s: 12 Sep 2013, 18:01 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Tonica, hai sa-ti desenez filmul! Vor fi maximum 30-40 de basculante uriase care transporta minereul in lac. Niste excavatoare. Niste benzi transportoare care duc rezultatul decantarii (namolul bogat in metalele ce prezinta interes) intr-o unitate de spalare/conditionare. Rezultatul (infinit mai mic cantitativ) se incarca in citeva containere si e dus unde vrea RMCG. Imi poti spune de unde ies miile de locuri de munca, orasele si industriile satelite! N-o fi vremea sa te maturizezi?
@Cdadan: vom avea 20 de asistati social mai putin si 200 de cancerosi mai mult. Mi se pare si echitabil si avantajos. This post has been edited by corbex: 12 Sep 2013, 18:31 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Se deschid magazine de bijuterii în zonă. Conduse de evrei, desigur.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
tony-s |
![]()
|
Ok totul e extrem de simplu iar camioanele si escavatoarele alea se conduc singure si merg cu aerul curat de munte, nu se strica niciodata iar toate incasarile se duc in barbados.
ca pe la alte exploatari de genul asta lucrurile nu stau deloc asa e alta poveste....romanasii le stiu toate... This post has been edited by tony-s: 12 Sep 2013, 18:37 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
tony-s |
![]()
|
Cica in norvegia redeventele la exploatarile de aur sunt mai mici decat cele de la rm.....niste prosti norvegienii astia fata de manelistii bucuresteni care le stiu pe toate.
|
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
cdadan |
![]()
|
Berceanu le negociase la 2%, adica un procent corect, sa nu-i supere pe norvegieni.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Dublura tehnica
![]() This post has been edited by corbex: 12 Sep 2013, 18:47 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
daniM |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
corbex |
![]()
|
Nici Dumnezeu nu iubeste cianurile. Sint creatia diavolului. Pare rusinos dar nu Dumnezeu a creat chimia.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
daniM |
![]()
|
A creat-o.Dar nu a combinat-o
This post has been edited by daniM: 12 Sep 2013, 18:48 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Markos |
![]()
|
Io zic că apar și niște cazinouri în zonă. Asta la capitolul industrii conexe.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
daniM |
![]()
|
Atunci il asteptam pe Steven Seagal
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Markos @ 12 Sep 2013, 17:31) Una o stiu io: Logo_Vinalcool.jpg This post has been edited by kum: 12 Sep 2013, 18:52 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(tony-s @ 12 Sep 2013, 17:09) A. alegem sa exploatam resursele tarii (evident cu unele riscuri) cu speranta unui nivel de trai comparabil cu occidentul....de altfel eu nu stiu tara dezvoltata care sa nu-si exploateze resursele.... B. Speranta de viata si sanatatea populatiei oricum sunt mult mai mari in tarile alea "nashpa" care-si exploateaza resursele gen Norvegia,Suedia,Canada..... C....tarile de prin africa care traiesc intr-o deplina armonie cu natura si nu exploateaza nici o resursa. Tonica, chiar daca mi-am zis ca n-o sa iti mai raspund, o fac de teama ca, desi putin probabil, o fi 1 (un) membru DC care se gandeste sa te ia in serios. A. Numeste 1 (o) tara dezvoltata (UE, USA) la care exploatarea resurselor sa se faca asa de lipsit de grija fata de poluare la asa o mica distanta de asezarile omenesti. Ca, pentru feisbucistii aia ai dracu' tocmai asta-i problema. B. Nenicule, se vede ca habar n-ai. Exploatarile alea la care te gandesti tu se fac prin munca la firul ierbii ori a unor straini de-a dreptul, ori a unor imigranti la prima generatie. Aia ai caror parinti s-au nascut in tara respectiva sunt in cazul cel mai rau sefii alora din categoria anterioara. Vrei sa stii ce eforturi (munca din greu, perfectionare, masterate etc.) fac enjinerii nostri ca sa fie acceptati in acele posturi si cate CV-uri depun pana sa fie acceptati?!.... ![]() C Tarile din Africa care au resurse au cea mai mare cota din PIB rezultata din exploatarea resurselor. Punct. QUOTE(vijelie @ 12 Sep 2013, 17:20) Sunt convins ca il mananca la lingurica sa zica ceva, dar vad ca de data asta isi asculta consilierii. Zic de consilieri ca io nu-l pot suspecta sa fie in halul asta de destept!... ![]() QUOTE(Markos @ 12 Sep 2013, 17:31) Produsul tuicii, al samahoanecei (la salariul lor minerii isi permit si ceva exotic!) si a altor derivate de alcool metilic! ![]() QUOTE(tony-s @ 12 Sep 2013, 17:35) Prin alte locuri au aparut adevarate orase in jurul unor asemenea exploatari ...si ma refer la zone cu adevarat izolate. Industrii directe: transportul,prelucrarea minereului, piese de schimb pt. utilaje,echipamente de munca si protectie pt. angajati....nu mai zic de indirecte ...ca nevoile oamenilor sunt infinite. Un SALOON, trei bordeluri si o clinica de boli dermato-venerice crezi ca ar ajuta zona?!... ![]() QUOTE(cdadan @ 12 Sep 2013, 18:00) Vor fi mai multe. Asculta-l pe tonica! Spitalele de boli de plamani ori, mai probabil, clinicile oncologice vor angaja cam tot pe atatia doctori, asistente, infirmiere, neaparat si brancardieri etc.. QUOTE(tony-s @ 12 Sep 2013, 18:00) A. ... un proiect gen rm nu inseamna ca angajezi 20 de mineri la negru care in 2,3 luni .... B. gabrielul pe langa cele cateva mii de angajati va subcontracta mare parte din lucrari si servicii mai ales catre firmele romanesti... C. ma indoiesc ca firmele din barbados vor fi interesate de ex. sa transporte minereul extras A. Din calculele unui om care a lucrat in domeniul exploatarii de carbune de suprafata (Oltenia), 500 de oameni sunt necesari doar daca se lucreaza pe doua schimburi. In rest, ajung maaxim 300 B. Care lucrari? Care servicii. Probabil ca singura firma care chiar va castiga ceva si nu va fi angajata GR va fi CFR marfa, pe ruta Rosia Montana - constanta C. Tu ai uitat ca a vandut Base flota? ![]() QUOTE(tony-s @ 12 Sep 2013, 19:35) ca pe la alte exploatari de genul asta lucrurile nu stau deloc asa e alta poveste....romanasii le stiu toate... Numeste una. Si pune si un link. Io maine poci sa iti dau date concrete, publice, pe site-uri de profil (info geologice si de exploatare)!... ori recunosti ca berezi in varianta liber alese?!.... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
Mda, basistii de pe dc sunt mai speciali, mari ecologisti. Poate n-ati auzit ce zice sefu'.
https://www.youtube.com/watch?v=PJBdYbobKFs |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(tony-s @ 12 Sep 2013, 17:58) Nu stiu exact unde-l vor transporta insa sunt convins ca cei 20 de mineri angajati la negru vor prelucra cu sita pe loc pamantul sapat cu tarnacopul si ca prin minune in sita va ramane aur curat....iar in 2 saptamani canadienii vor fura tot aurul romanicii....din pacate trebuie sa ma cobor si eu la nivel de discutie de feisbuc de bucuresti.... Pana amu's ceva ani minereul aurifer era prelucrat la Gura Barza. A dat faliment saraca, ca deh, nu este aur. Culmea ca desteptii astia au gasit. Dezvoltarea monoindustriala e un rahat, cu mot in frunte. Cand se duce dracului industria aia ai impaturat intreaga zona. S-a intamplat in Hunedoara unde pe vremuri se prelucra fierul, se facea otel, care s-a scumpit pe parcursul a cativa ani de mai bine de 3 ori China cumpara cat nu se putea produce(si mittal e la limita falimentului culmea), s-a intamplat la Resita, s-a intamplat peste tot unde era o zona monoindustriala. Pe scurt ai luat industra ai luat banul si omul ramane in sula goala. Acum sa vorbim despre ce ar putea aduce exploatarea aurului acolo. Angajati vor fi foarte putini. Romanii au ramas cu tampita imagine comunista cand se umpleau strazile de 4000 de angajati la terminarea schimbului. Acum se lucreaza eficient, putini oameni cu utilaje de capacitate foarte mare, cam cati Dorei crezi ca au sa angajeze pe basculantele alea?. La aia cateva sute de oameni ce facilitati sa le aduci? Iti spun eu ca nu prea multe. Sa zicem ca utilajele au nevoie de intretinere. Piesele vin din strainatate cu tirul sau transporturi agabaritice pentru ca ghici ce? La noi nu se poate fabrica. Noi am impaturat intreaga industrie siderurgica/mecanica/electrica si ce mai vrei tu. Pana se pune pe picioare o firma capabila se exploateaza aurul de doua ori. si uite asa ne alegem cu o mare groapa in pamant, iazuri de cianura si oameni la fel de saraci. Banii care ii vor iesi statului de acolo vor vi irositi in prea cunoscutul stil romanesc. |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
tony-s |
![]()
|
A. Pai exploatarea aurului se poate face doar prin metoda cianurilor ...asa se face si in norvegia,suedia sau unde mai vrei tu....si din cate stiu eu locuiesc oameni prin tarile alea....iar pe de alta parte rm nu e situata tocmai in mijlocul bucurestiului....o fi zona rm o metropola si n-am auzit eu...
B imposibil de raspuns avand in vedere lipsa de coerenta a intrebarii C. Pai la ce PIB-uri au tarile sarace din africa daca sapi 3 gropi si extragi nisipul deja dublezi PIB-ul fata de cel din anul anterior. Sunt o gramada de exploatari in jurul carora s-au dezvoltat adevarate orase ca urmare a joburilor create, chiar daca nu sunt neaparat aurifere... Pai daca e asa de simplu de facut o exploatare aurifere nu inteleg de ce la nivel mondial sunt doar 3-4 companii care fac asa ceva....prostii aia din norvegia, de altfel o tara extrem de saraca care nu-si permite asa ceva, au dat exploatarea aurului culmea exact unei companii de hoti din canada.... This post has been edited by tony-s: 12 Sep 2013, 21:13 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 08:57 |