DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

247 Pages « < 51 52 53 54 55 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?

Ake
post 2 Sep 2014, 19:21
Post #1561

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(bion @ 2 Sep 2014, 18:42)
Ca toti e niste plwe flasce numai ea e o pixda erecta. 

coffee_spitsk.gif coffee_spitsk.gif radmasa.gif
Dai tu cafeaua ca de tastatura si monitor m-am ocupat io

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacis
post 3 Sep 2014, 09:24
Post #1562

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

Bre, sunt comici rau baietii astia din tabara lui Ponta. Ieri, Iohannis declara despre sine ca "Voi demonstra că se poate face administrație eficientă în toată România, nu numai la Sibiu".

Azi ce citesc din tot ce-a zis pe DcNews-ul lui Bogdan Chiriac? Ca un neica nimeni de la PSD, Ionuț Vulpescu a atras atenția că "Din păcate, nu i-a spus nimeni că nu președintele face administrație, ci guvernul. Iar la guvernare e o altă majoritate, pe care prezidențialele nu o pot modifica. Nu în mod constituțional".

Doua minciuni, la fel de mari... Fiind parte a puterii executive, presedintele face si administratie, ca si guvernul. Apoi, orice eveniment, chiar si unul meteorologic!, poate modifica majoritatea si sprijinul parlamentar pentru guvern. Pentru ca mandatele parlamentare nu sunt imperative, iar guvernul poate pierde sprijinul, cazand perfect constitutional la o motiune de cenzura. Ce i s-a intamplat lui MRU i se poate foarte bine intampla si lui Ponta, daca pierde presedintia: sa voteze impotriva lui fix ai lui!

This post has been edited by dacis: 3 Sep 2014, 09:25

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
vercingetorix
post 3 Sep 2014, 10:00
Post #1563

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

QUOTE(dacis @ 3 Sep 2014, 09:24)
Fiind parte a puterii executive, presedintele face si administratie, ca si guvernul.
*

Cam greu, doar indirect, prin numirea in functii a unora...
In rest presedintele are atributii directe pe siguranta nationala si politica externa.
Si se mai poate adresa parlamentului in sedinta publica.
La sedinta de guvern poate participa doar daca este invitat, altfel nu.
Sigur, daca Impostorul o suna pe Luluta sa-i dea mutarea urmatoare nu se cheama trafic de influenta.Doar daca ar face-o altul... icon_mrgreen.gif

p.s Dacis , tot nu ne-ai spus daca prin limbajul ala echivoc ai aflat cine e "omul de la apa mare". Eram curiosi cine a palmat banii dati in zona libera Agigea... radmasa.gif

This post has been edited by vercingetorix: 3 Sep 2014, 10:02

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
corbex
post 3 Sep 2014, 11:18
Post #1564

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Impostorul asta eu unul care se da presedinte fara sa fie? Sa-ti pun link la DEX?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
vercingetorix
post 3 Sep 2014, 11:23
Post #1565

Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt prezidențiabilii cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 al alegerilor din această toamnă. În aceste condiții, ACL l-a inclus pe Victor Ponta în sondajele interne, iar Klaus Iohannis este subiectul măsurătorilor din PSD. Iată care este situația celor doi în sondajele din partidele adverse și care ar fi obiectivele formațiunilor cu privire la candidatul oponent.

Potrivit unor informații din PSD citate de stiripesurse.ro, Klaus Iohannis ar avea în sondajele interne ale momentului un scor cuprins între 30% și 32%, pentru turul 1. Obiectivul stratregic al PSD ar fi să-l scadă pe liderul PNL la un procent de 28.
Surse din PNL și PDL au explicat că în sondajele din ACL Victor Ponta ar avea un scor cuprins între 40% și 43%. Obiectivul strategic al alianței ACL ar fi să-l scadă pe candidatul PSD la sub 40% în turul 1.
Pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale, social-democrații susțin că scorul din sondajele interne ar fi de 55% la 45%, în favoarea lui Victor Ponta. De cealaltă parte, cei PNL și PDL spun că diferența în favoarea premierului ar fi de doar patru procente, respectiv 52% la 48%.

--------------------
+
ady77
post 3 Sep 2014, 11:33
Post #1566

راحتزیل یو

From: near Bacau

Indiferent de sondaje, eu sunt convins ca daca nu-i apare un cadavru prea urat mirositor lui Iohannis, neamtu' va fi urmatorul presedinte al Romaniei.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
corbex
post 3 Sep 2014, 11:33
Post #1567

Vercinge, mai zi-ne despre impostor. Aveti un instructor nou, care stie cuvinte de efect?

This post has been edited by corbex: 3 Sep 2014, 11:35

--------------------
+
dacis
post 3 Sep 2014, 11:56
Post #1568

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 3 Sep 2014, 11:00)
1. presedintele are atributii directe pe siguranta nationala si politica externa.
2. Si se mai poate adresa parlamentului in sedinta publica.
3. La sedinta de guvern poate participa doar daca este invitat, altfel nu
*

1. Si alea nu-s treburi administrative? unsure.gif
2. Da.
3. Nu-i chiar asa. "Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii." Adica, tradus, cand e vorba de chestiuni "de interes national privind politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice", presedintele se poate auto-invita, daca are chef. In rest, da, trebuie invitatie prealabila din partea primului ministru.

Reaminteste-ti ce am zis altadata: ideea centrala in jurul careia se misca constitutiile scrise dupa modelul francez este ca, in materie de atributii, presedintele este asemenea monarhilor din epoca luminilor; singura deosebire semnificativa este ca este ales si are mandat limitat in timp.

QUOTE(vercingetorix @ 3 Sep 2014, 12:23)
Pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale, social-democrații susțin că scorul din sondajele interne ar fi de 55% la 45%, în favoarea lui Victor Ponta.
*

Prea putin pentru acest moment. iar trendu-i negativ.

Spre deoasebire de Ponta, problema esentiala a lui Iohannis nu este credibilitatea, ci notorietatea! Asa ca daca Iohannis continua sa taca cu acelasi talent si, in acelasi timp, el si echipa lui continua sa dea ocazii sa se vorbeasca din ce in ce mai mult despre el, Iohannis castiga! Evident, daca nu se intampla nimic special si daca lucrurile merg in acelasi ritm ca acum. Ceea ce, data fiind iminenta apropiere a campaniei, este greu de crezut!

--------------------
dacis
+
Markos
post 3 Sep 2014, 13:35
Post #1569

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(dacis @ 3 Sep 2014, 12:56)
cand e vorba de chestiuni "de interes national privind politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice", presedintele se poate auto-invita, daca are chef.
*

Si daca încuie Ponta usa? unsure.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vercingetorix
post 3 Sep 2014, 13:44
Post #1570

Dacis e foarte cu nasul in suflet, daca din fraza citata a inteles ca presedintele poate intra in sedinta de guvern cand i se nazare.
Nu are rost sa mai polemizez, e mai bine asa.
De cand e Ponta la guvern nu s-a intamplat, deci... icon_mrgreen.gif

--------------------
+
dacis
post 3 Sep 2014, 13:53
Post #1571

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 3 Sep 2014, 14:35)
Si daca încuie Ponta usa?  unsure.gif
*

Cheama mascatii cu tulumba aceea a lor si sparge usa! rolleyes.gif

QUOTE(vercingetorix @ 3 Sep 2014, 14:44)
din fraza citata a inteles ca presedintele poate intra in sedinta de guvern cand i se nazare.
*

Nu am spus asta. Si, in general, eu nu am spsu nimic. Doar am citat textul constitutional. Unde scrie clar ca invitatia din partea PM este necesara cand nu se discuta despre "politica externă, apărarea tării, asigurarea ordinii publice". In aceste trei cazuri invitatia PM nu este necesara. Opinia mea si a ta chiar nu conteaza, cata vreme textul e cristal clear!

--------------------
dacis
+
Markos
post 3 Sep 2014, 13:56
Post #1572

fost programator

Base prefera sa-l cheme pe Ponta la Cotroceni, sa-i ramana înregistrarea tongue.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vercingetorix
post 3 Sep 2014, 14:14
Post #1573

Cand guvernul a discutat despre bugetul armatei, n-am auzit de vreo participare.
Deci, s-o lasam asa. (desi sintagma "poate" denota cum stau lucrurile cu adevarat).
Iar opinia mea conteaza. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
dacis
post 3 Sep 2014, 14:23
Post #1574

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 3 Sep 2014, 15:14)
sintagma "poate" denota cum stau lucrurile cu adevarat
*

Asta dupa tine. Ca, din cate stiu io (bine!), in dreptul constitutional cand se spune despre cineva / ceva (persoana, institutie, nu conteaza) ca "poate" sa faca ori sa nu faca ceva, asta inseamna ca acela in cauza este complet liber sa aleaga si sa decida ce va face, in chestiunea respectiva.

Parca ziceai ca ai facut dreptul. Din cate stiu eu, inca din anul I li se explica studentilor ca actiunea umana are trei repere normative: obligatiile, interdictiile si posibilitatile. Obligatiile si interdictiile sunt insotite de sanctiuni corespunzatoare in cazul neindeplinirii obligatiilor ri in cel al incalcarii interdictiilor, in timp ce posibilitatile definesc spatiul libertatii noastre de actiune.

--------------------
dacis
+
bion
post 3 Sep 2014, 18:06
Post #1575

Membru autentic

From: TM

QUOTE(ady77 @ 3 Sep 2014, 11:33)
Indiferent de sondaje, eu sunt convins ca daca nu-i apare un cadavru prea urat mirositor lui Iohannis, neamtu' va fi urmatorul presedinte al Romaniei.
*

Neamtu e in sine un cadavru urat mirositor manipulat cu batu de base . Io zic ca Ioan Sasu o sa fie luxat in ultima clipa si asa Nutzika o sa treaca in fata. Cum v-am zis o sa va vad votand cu trei membre in turul 2 o curva la sfarsit de mandat sexual. tongue.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
ady77
post 3 Sep 2014, 18:20
Post #1576

راحتزیل یو

Ponta?

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
bion
post 3 Sep 2014, 18:37
Post #1577

Membru autentic

From: TM

biggrin.gif Exact pi dos. VV e prea bolovan sa fie curva.
In schimb Nutzik e de categorie mijlocie : rea de gura, impertinenta, caracter ioc, presteaza la categoria semierecti pentru bani si putere.Este cazul clasic al suinelor urcate in copac.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Markos
post 3 Sep 2014, 19:34
Post #1578

fost programator

Să mă scuzi, dar dacă Doamne ferește se califică Nuți cu copilotul, apoi blonda ar fi in rolul lui Vadim, nu invers mellow.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
dacis
post 3 Sep 2014, 19:34
Post #1579

Membru autentic

QUOTE(bion @ 3 Sep 2014, 19:06)
o sa va vad votand  cu trei membre in turul 2 o curva la sfarsit de mandat sexual. tongue.gif
*

Io recunosc spasit ca o sa rezist ispitei. Daca printr-o minune ajung in turul doi Vivi cu madama, ma duc la vot (la mine asta-i un "must"!) si le ard la amandoi cate una in bot cu stampila.

--------------------
dacis
+
corbex
post 3 Sep 2014, 20:48
Post #1580

Ma obligati sa ma repet. Eu votez Udrea presedinte. Si un kkt e mai bun decit Ponta, darmite o pizma.

--------------------
+
neumann
post 3 Sep 2014, 20:55
Post #1581

Membru autentic

From: Spermezeu

voteaza mai bine cu ponta, tu oricum nu mai ai ce face cu o mizda.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
dacis
post 3 Sep 2014, 21:19
Post #1582

Membru autentic

Incet-incet scenariul tip prosteste-i pe prosti, de care vorbeam zilele trecute, cu ejectarea "patriotica" a UDMR-ului de la guvernare incepe sa prinda contur: "Ponta: Nu voi fi de acord cu adoptarea de către Parlament a proiectului UDMR privind autonomia"

--------------------
dacis
+
neumann
post 3 Sep 2014, 21:27
Post #1583

Membru autentic

From: Spermezeu

si cam ce ai vrea matale, sa le aprobe proiectu'?

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Markos
post 3 Sep 2014, 22:06
Post #1584

fost programator

QUOTE(corbex @ 3 Sep 2014, 21:48)
Ma obligati sa ma repet.  Eu votez Udrea presedinte.
*

Nu mai repeta aiurea, că știe tot forumul.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
vercingetorix
post 4 Sep 2014, 07:36
Post #1585

QUOTE(dacis @ 3 Sep 2014, 14:23)
Din cate stiu eu, inca din anul I li se explica studentilor ca actiunea umana are trei repere normative: obligatiile, interdictiile si posibilitatile. Obligatiile si interdictiile sunt insotite de sanctiuni corespunzatoare in cazul neindeplinirii obligatiilor ri in cel al incalcarii interdictiilor, in timp ce posibilitatile definesc spatiul libertatii noastre de actiune.
*

Nici vorba de asa ceva !
Bah Dacis, daca vrei sa stii ce se studiaza in materia asta, fa si tu un efort financiar si inscrie-te la Spiru Haret macar.
Te primeste contra-cost la sigur, la Stat e mai greu de intrat.
Ei, si dupa ce treci peste toate examenele vii si ne povestesti ce si cum ai studiat.
Pina atunci, ce ai scris mai sus sunt baliverne.\
Ti-am tot repetat...scrie despre ce stii sigur si bine, nu te baga in diverse domenii doar googlizand. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
dacis
post 4 Sep 2014, 09:14
Post #1586

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 4 Sep 2014, 08:36)
Nici vorba de asa ceva !
*

Bre, nu stiu cum sa-ti zic, dar mie imi da cu virgula. Initial credeam ca e vorba de faptul ca citim din surse / limbi / tari diferite. Io recunosc ca sunt un fan al editurilor britanice si americane respectabile si de obicei de aici ma informez. In cartea lui Jon Elster, The Cement of Society: A Survey of Social Order (Cambridge University Press, 1995), pe care o poti accesa si din Bucuresti, de la BCU ori de la Biblioteca Academiei, baiatul asta vorbeste despre faptul ca normele juridice isi au sursa in normele sociale. Si zice cam asa: "social norms differ from moral norms. To bring out the difference, let us distinguish between obligation, permission and interdiction" (pagina 101 - ca sa verifici!). Despre aceste chestiuni, in maniera mai analitica chiar se vorbeste si in articolul "Legal Norms and Normativity" (Oxford Journal of Legal Studies, Volume 27, paginile 355-372)

Atunci mi-am zis ca, na, sireacul om, n-o fi stiind inglesa. Numa' ca io-te ce-am gasit intr-o revista a voastra, a juristilor (Revista de drept a barourilor) unde este publicat articolul "UNELE CONSIDERAȚII PRIVIND PEDEPSELE PENALE", unde autorul zice asa: ca legile si celelalte acte normative "formează dreptul intern și reprezintă un important factor de reglementare normativă și integrare socială, din următoarele considerații practice:
- creează un sistem de drepturi , obligații și interdicții;
- stabilește norme de conduită, pe care trebuie să le adopte indivizii, în diferite circumstanțe"

Ce am subliniat mi se pare cam ce am spus io si cam ce li se spune studentilor de anul I la TGD! icon_mrgreen.gif

Daca nu s-a saturat caprioara cu atat, sugerez sa mergi la o enciclopedie de la Stanford University, unde sunt prezentate destul de pe scurt chestiunile acestea. Da click, pentru inceput, aici, aici si aici.

QUOTE(neumann @ 3 Sep 2014, 22:27)
si cam ce ai vrea matale, sa le aprobe proiectu'?
*

Un proiect politic este scos la iveala cu unul din urmatoarele doua scopuri: 1.) sa fie pus in practica; 2.) sa faca valuri, adica pe sistemul clasic prosteste-i pe prosti.

Sa fim realisti, in acest moment un asemenea proiect nu are nici cea mai mica sansa sa fie pus in practica. Iar udemeristii, baieti destepti, stiu bine asta. Numai ca le este al naibii de bine la guvernare, alaturi de Ponta. Si stiu ca, daca vor sa ramana in pace si maxima prosperitate la guvernare macar urmatorii doi ani, trebuie sa-l ajute pe Vivisor sa castige presedintia. Iar asta se face dand o mana de ajutor echipei de campanie a lui Ponta ca sa dea o si mai apasat tusa nationalista mesajului lui Ponta. Asa ca UDMR-ul se face ca vrea autonomie ultra-largita, Ponta se face ca le-o zice asa, dur, pe sistemul "Noi suntem romani si-aici e Romania" si eventual ii si da afara de la guvernare, iar boborul brost zice ca "io-te dom'le Vivisor asta ne apara glia si neamul" s.a.m.d.. cool.gif

This post has been edited by dacis: 4 Sep 2014, 09:19

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 4 Sep 2014, 10:08
Post #1587

Dacis, beletristica ta nu are legatura cu programa scolara din anii de facultate.
Nu contest afirmatiile din lucrarea respectiva, desi cartea mie mi se pare mai aproape de sociologie decat de drept.
Iar articolele din revista amintita au legatura cu materiile de curs destul de aproximativ...
Poate de aceea in justitia romana se dau solutii ce uneori nici nu se pot pune in aplicare. icon_mrgreen.gif
Deci, uita ! E mai bine pentru toti.

Si daca tot iti place sa citesti...

Klaus Ionescu (autor Bogdan Chirieac)

Până nu de mult, mă gândeam că un neamț președinte ar fi exact ceea ce trebuie pentru România de astăzi.
România modernă a fost înfăptuită de o monarhie constituțională de sorginte germană. Un neamț președinte al României ar putea să scoată țara de pe ultimul loc între statele membre UE – unde se află, conform Eurostat, astăzi, și s-o aducă acolo unde îi este locul, în top 10 tări europene. La vremea respectivă, mă gândeam că Helmut Kohl, cancelarul reunificării Germaniei, nu are slujbă. Mă gândeam că poate îi oferă cineva slujba de președinte al României. Vise, desigur.
Apoi, a apărut neamțul numit Iohannis. Știu ce a făcut la Sibiu: lucruri deosebite. Orașul arată ca un burg din Germania de Est de astăzi, ceea ce nu este puțin. De asemenea, știu că a adus mulți investitori în tot județul Sibiu. Atât de mulți, încât, practic, nu mai există forță de muncă disponibilă și calificată, astfel încât companiile germane au înființat școli profesionale (apropo de ce spune Traian Băsescu cu școala românească care "scoate tâmpiți").
Un minoritar președinte al României, într-un moment istoric complicat, cu Ucraina fărâmată și Ținutul Secuiesc susținut de ruși, cu Viktor Orban revanșard și revizionist, taie orice posibilitate să se vorbească despre nerespectarea drepturilor minorităților în România.
Prestația politică și mediatică a d-lui Iohannis m-a făcut să înțeleg că, din nefericire, domnia sa este mai român în comportament decât majoritatea politicienilor dâmbovițeni. Felul în care i-a băgat cuțitul în spate lui Crin Antonescu, cel care s-a făcut luntre și punte să-l aducă de la Sibiu la Bucuresti, explicația stupidă pe care a găsit-o la gafa, altminteri necondamnabilă, cu "politrucul", explicațiile alambicate legate de avere, totul mă face să cred că votându-l pe Iohannis-Ionescu nu vom avea un președinte neamț, ci doar un alt roman, care se exprimă greu și uneori inexact în limba română.
Aseară, dl Iohannis ar fi avut ceva de învățat de la dl Crin Antonescu: modalitatea fermă a acestuia prin care a pus capăt dezbaterii naționale față de prezența sau neprezența sa la Grivco-ul d-lui Voiculescu. În definitiv, Dan Voiculescu este un politician proeminent al României, chiar și astăzi, aflat în prizonierat, cu care s-au întâlnit toți politicienii de vârf ai țării. Și se vor mai întâlni cu el și în viitor.
Ferm, rostind adevărul, dl Antonescu a pus capăt bâlbâielilor penibile ale d-lui Iohannis-Ionescu. Mâ gândesc că poate refacerea unui tandem Iohannis-Antonescu la prezidențiale ar putea totuși să scoată românul din neamț.

This post has been edited by vercingetorix: 4 Sep 2014, 10:08

--------------------
+
ady77
post 4 Sep 2014, 10:12
Post #1588

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 4 Sep 2014, 10:14)
stiu ca, daca vor sa ramana in pace si maxima prosperitate la guvernare macar urmatorii doi ani, trebuie sa-l ajute pe Vivisor sa castige presedintia.
*

Ca UDMR-ul ar avea vreo greata sa guverneze cu PNL-PDL.
De sustinut l-au sustinut si pe Geoana si n-au avut nicio greata sa guverneze cu PDL.

This post has been edited by ady77: 4 Sep 2014, 10:13

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
corbex
post 4 Sep 2014, 10:13
Post #1589

QUOTE(vercingetorix @ 4 Sep 2014, 11:08)
Si daca tot iti place sa citesti...

Klaus Ionescu (autor Bogdan Chirieac)
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Auzeam ca Chireac asta e descendent din Seneca.

--------------------
+
Markos
post 4 Sep 2014, 10:16
Post #1590

fost programator

--------------------
Reno Megan Privilej
+
247 Pages « < 51 52 53 54 55 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 14:23
Forum Renault