DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

247 Pages « < 53 54 55 56 57 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?

Han Solo
post 5 Sep 2014, 08:21
Post #1621

Potiphar Breen

Group: Members
From: Arstotzka

rigurosu-le, vezi ca faza cu Consiliul "pune in practica" e foarte discutabila. Comisia pune in practica, Consiliul adopta, de obicei prin procedura legislativa ordinara, alaturi de parlament, legislatia europeana.

lasand la o parte dualitatea puterii legislative, exista si alte diferentele majore, nu sunt deloc organizate "cam pe acelasi model", decat daca pastram liniile mari ale organizarii umane de la paleolitic-incoa. ai o mare-mare diferenta fata de orice sistem national: Comisia detine monopolul initiativei legislative. deci, poate sa traseze oricine-orice, daca CE nu pune pe masa propunerea legislativa, bat toti marunt din buze. iar jurisprudenta e clara, CE nu are obligatia initiativei legislative. in plus, in orice moment isi poate retrage propunerea. in ce stat poate sa vina initiatorul sa spuna, "gigel, gata, nu mai votati ca votati degeaba, m-am razgandit"?.

Iar cat priveste "scrisorile de nominalizare", aburitoru-le, da-mi voie sa-ti reamintesc: ieri vorbeai de "regula UE", acum imi dai exemplul individual al Frantei. Cum iti spuneam, fiecare e liber sa-l contacteze pe Juncker (btw, asta e grafia corecta, ia notite) cum crede de cuviinta. Normal ca se face o nominalizare in scris, insa ea poate sa vina de la Guvern, de la PermRep, de la presedinte, de la ministerul de afaceri europene... PLM, fiecare cum si-a organizat treaba.

E o treaba eminamente politica, formal presedintele CE e Barroso. Insusi faptul ca exista deja staff CE care lucreaza pentru Juncker este considerata o zona legala extrem de gri, pen'ca asta nu are nicio relatie 'legala' cu Comisia, iar marea majoritate a angajatilor CE sunt functionari publici.

deci, nu aci a pixdat-o romanica, ca nu a urmat modelul individual al frantei. ci ca au existat doua nominalizari, emanand din surse absolut legitime, care insa aleg sa joace bambilici intern pana la epuizare, indiferent de consecinte.

cred ca tomna ti-am oferit consultanta.

--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vercingetorix
post 5 Sep 2014, 08:51
Post #1622

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Dacis, trebe un upgrade la abonamentul ala de 39 de ron/luna la net.
Iti trebuie "teava" serioasa sa googlesti pentru a da un raspuns documentat.
Ce-si face omul cu mana lui ... tongue.gif

In alta ordine de idei:
"Klaus Iohannis: Nu vom primi traseiști în partid

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a confirmat joi seară că liberalii nu vor primi în partid niciun traseist politic care va încerca să profite de Ordonanța de Urgență privind aleșii locali."

Ha, chiar nu s-a gasit nimeni sa-i explice fraieruluii asta ca ordonanta mult-hulita nu are rolul de a aduce noi primari in PNL ci taman...vitavercea !!!
Cand vrei sa fii politically-corect in Romania ajungi foarte usor ciuca mistourilor.
Si mai vrea sa ajunga presedinte...

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
dacis
post 5 Sep 2014, 08:52
Post #1623

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(Han Solo @ 5 Sep 2014, 09:21)
1. ....in ce stat poate sa vina initiatorul sa spuna, "gigel, gata, nu mai votati ca votati degeaba, m-am razgandit"?.

2. Normal ca se face o nominalizare in scris, insa ea poate sa vina de la Guvern, de la PermRep, de la presedinte, de la ministerul de afaceri europene... PLM, fiecare cum si-a organizat treaba.

3. .... au existat doua nominalizari, emanand din surse absolut legitime, care insa aleg sa joace bambilici intern pana la epuizare, indiferent de consecinte.

4. cred ca tomna ti-am oferit consultanta.
*

Nu am fost curios sa ma informez prea in detaliu despre institutiile UE pentru ca nu sunt extrem de interesat de acestea in activitatea cotidiana. Principiul central dupa care este constituita orice lege constitutionala, si nationala si transnationala, este cel al cooperarii inter-institutionale. Iar Tratatul de Lisabona este o lege constitutionala! L-au poreclit tratat ca sa nu mai treaca prin procedura referendumurilor nationale, la care vechea Constitutie europeana a cazut. Insa continutul este cam acelasi cu al raposatei constitutii.

Matale, insa, faci niste confuzii de Branzovenescu:

1. A avea initiativa legislativa e una, a legifera e alta. De ex., la noi initiativa legislativa pot avea parlamentarii, guvernul si cetatenii, dar de legiferat legifereaza Parlamentul (bine, si guvernul, cu anomaliile astea, OG si OUG! mad.gif )
Apoi, oricine este initiator al unei legi si-o poate retrage pe parcursul dezbaterii parlamentare, lucru care s-a si intamplat de destule ori. E drept, nu te-au anuntat si pe tine. Urat din partea lor...

2. Exact. fiecare cu si-a organizat treaba, fiecare in Constitutia lui...

3. Din 2 rezulta ca nu exista doua surse legitime, ci, ca sursa initiala, doar una, guvernul, care trebuie sa ceara acordul / avizul presedintelui si, dupa ce il obtine, trebuie (ori nu - cu legea Cooperarii in loc sa implice mai abitir Parlamentul, au gasit o cale prin acesta se poate ocoli) sa inainteze propunerea Parlamentului, care trebuie 9ori nu!) sa audieze candidatii, cati or fi ei.

4. Sunt consumator de consultanta, nu doar ofertant. Pe chestii care tin de UE (e drept proiecte, nu institutii) am fost la o gramada de traininguri si am un teanc de diplome. Si sigur voi mai face asa ceva, cand voi mai avea nevoie.

Deocamdata, performantul guvern Ponta nu ma pune sa fiu in situatia asta, ca ultimele contracte cu banii UE (care ma intereseaza pe mine) au fost semnate in vara lui 2012 pe evaluari din toaman lui 2011, primavara lui 2012. Din iulie 2012 nu s-a mai semnat nici un contract. In schimb, sunt proiecte finalizate in semestrul II din 2012 la care inca nu s-au facut decontarile nici acum, ca nu are bani sa puna pentru partea de cofinantare nationala. Si noi care protestam prin 2009-2010 pentru intarzieri de 3-6 luni! radmasa.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
Han Solo
post 5 Sep 2014, 08:58
Post #1624

Potiphar Breen

QUOTE(dacis @ 5 Sep 2014, 08:52)

Matale, insa, faci niste confuzii de Branzovenescu:

1. A avea initiativa legislativa e una, a legifera e alta. De ex., la noi initiativa legislativa pot avea parlamentarii, guvernul si cetatenii, dar de legiferat legifereaza Parlamentul (bine, si guvernul, cu anomaliile astea, OG si OUG! mad.gif )
Apoi, oricine este initiator al unei legi si-o poate retrage pe parcursul dezbaterii parlamentare, lucru care s-a si intamplat de destule ori. E drept, nu te-au anuntat si pe tine. Urat din partea lor...

*

bai, ejnebun? asta imi intoarce portofelul pe dos nene, e consultant in metoda maradona, o aplica peste tot.

unde fac eu oite confuzie intre initiativa legislativa si procesul ce urmeaza, de adoptare a legii?

5 Sep 2014, 08:59:
QUOTE(dacis @ 5 Sep 2014, 08:52)
Pe chestii care tin de UE (e drept proiecte, nu institutii) am fost la o gramada de traininguri si am un teanc de diplome.
*

sper ca-s moi... aaaa, si fara poza.

This post has been edited by Han Solo: 5 Sep 2014, 08:59

--------------------

+
Markos
post 5 Sep 2014, 09:05
Post #1625

fost programator

From: Scursurești Vale

Te oftici că tu n-ai.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dacis
post 5 Sep 2014, 09:24
Post #1626

Membru autentic

Ba, io cred ca are... tongue.gif

5 Sep 2014, 10:34:
QUOTE(vercingetorix @ 5 Sep 2014, 09:51)
Iti trebuie "teava" serioasa sa googlesti pentru a da un raspuns documentat.
*

Te hinsheli, musiu. Ungurii aia care mi-au finantat scoalele mi-au dat si o bursa in afara, printr-o tara pe care pe care tanti UE o tot cheama si aia tot zice NIET! Iar acolo am invatat sa zic clar 1.) nu stiu si 2.) n-am timp sa invat la un nivel bun chestiunea asta, asa ca nici nu incerc s-o fac. Asta-i relatia mea cu institutiile UE: stiu si invat despre ele strict ce mi-e de folos in ceea ce fac. Nimic in plus!

This post has been edited by dacis: 5 Sep 2014, 09:34

--------------------
dacis
+
Han Solo
post 5 Sep 2014, 09:41
Post #1627

Potiphar Breen

mai carabusule, rostogoleste-ti biluta in alta parte.

ca ieri ne explicai cu 'regula UE' si cu 'reprezentantul Romaniei in Consiliu' care e Basescu.

inca putin si ne discutai si aci de 'rigoare'.

--------------------

+
dacis
post 5 Sep 2014, 09:47
Post #1628

Membru autentic

QUOTE(Han Solo @ 5 Sep 2014, 10:41)
ca ieri ne explicai cu 'regula UE' si cu 'reprezentantul Romaniei in Consiliu' care e Basescu
*

Bre, nea... extragi discutia din context faci totul o varza a la Cluj. Subiectul era reprezentarea la / in Consiliul European, pentru ca discutia era despre celebra idiotenie de lege cu cooperarea Guvern-Parlament. Am mai spus-o, cine este interesat, are intregul istoric (am pus un link) cu evolutia textului de lege si cu deciziile succesive ale CCR, cateva zeci bune (spre 100!) de pagini in total.

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 5 Sep 2014, 10:14
Post #1629

QUOTE(dacis @ 5 Sep 2014, 09:24)
Ungurii aia care mi-au finantat scoalele mi-au dat si o bursa in afara...
*

Ungurii ?
Budapesta ?
Huoooooooooooooooooooooo !!!

--------------------
+
bion
post 5 Sep 2014, 10:54
Post #1630

Membru autentic

From: TM

Pen-ca DC e deja suprasaturat de dogmele unui oarecare forumist am zis sa zic vorbele unuia care mergea frumos si ale unei fleici de miel.

"Prostia și vanitatea sunt tovarășe nedespărțite."
"A vrea să dovedești că ai dreptate ar însemna că poți să nu ai."
"Nimic nu îmi displace mai mult decât înfumurarea și satisfacția desăvârșită a cuplurilor proaspăt căsătorite."
Dar cuplurile proaspat casatorite au circumstante atenuante tongue.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
dacis
post 5 Sep 2014, 15:53
Post #1631

Membru autentic

Vrand sa-i impresioneze pozitiv pe bravii romani votanti in procent mare, cei cu cinspe-dooj de ani mai tinerei ca nea Bion, care-au luptat pe baricade sa scape tara de nemti si-n 1944 si-n 2012, fiind ei cu spiritul mereu tanar si nedogmatizat - patrunsi, cel mult, de "O(vul)ul dogmatic" - Vivisor Ponishel iar o da cu muci-n fasole: "Eu cred că Ceaușescu a făcut rău României, dar a făcut și bine, spre deosebire de Băsescu

--------------------
dacis
+
IsNa
post 5 Sep 2014, 16:04
Post #1632

Membru autentic

From: Timisoara

166.gif

decat atat...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
dacis
post 5 Sep 2014, 16:12
Post #1633

Membru autentic

Recunosc spasit; m-am chinuit aproape doo minute ca sa-l formulez si mai alambicat, si mai alambicat, si mai alambicat... Mi-o fi iesit?!... naughty.gif

This post has been edited by dacis: 5 Sep 2014, 16:12

--------------------
dacis
+
neumann
post 5 Sep 2014, 16:14
Post #1634

Membru autentic

From: Spermezeu

macar un lucru merita mentionat, clanurile tiganesti mafiote stateau la respect pe vremea lu ceasca, nu la aceeasi masa cu presedintele tarii.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
dacis
post 5 Sep 2014, 16:21
Post #1635

Membru autentic

QUOTE(neumann @ 5 Sep 2014, 17:14)
clanurile tiganesti mafiote
*

Clanuri? ohmy.gif care clanuri, bre, inainte de '89??? wacko.gif

--------------------
dacis
+
corbex
post 5 Sep 2014, 16:41
Post #1636

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Desigur ca nu existau. Vorba lui Dragos, decit erau. Nu stateau la masa cu presedintele, doar cu toata politia.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
DannyY
post 5 Sep 2014, 17:32
Post #1637

Marele plictisit

Erau cunoscute sub numele conspirativ de " triburi"

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
bion
post 5 Sep 2014, 18:25
Post #1638

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 5 Sep 2014, 16:12)
Recunosc spasit; m-am chinuit aproape doo minute ca sa-l formulez si mai alambicat, si mai alambicat, si mai alambicat... Mi-o fi iesit?!...    naughty.gif
*

Cu Dulcolax cred ca iesea mai usor.Babeste cica poti sa incerci si cu stafide si apa. A nu se confunda din obisnuinta moldava la zeama de struguri si apa ak la shpritz . biggrin.gif

Triburile tiganesti nu aveau realtiile transfrontaliere asa de dezvoltate si libere ca azi si periodic tata Lae le aduna aurul asa ca tiganii erau cu batista pe tambal. Binenteles ca dintre ei se racolau cei mai notorii colaboratori ai militiei si al secu in traficul etatizat de persoane.
Pour la bonne bouche ar fi dupa cina expilcatiile summit NATO in variantele VV, Ioan Sasu, Nutzik. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by bion: 5 Sep 2014, 18:31

--------------------
+
corbex
post 5 Sep 2014, 19:22
Post #1639

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Nato o vrea pe Nutzic, e cea mai permeabila. Trupele si-au dat acordul pentru vizite de lucru, in timpul carora sa se faca copii, aka reproduceri.

This post has been edited by corbex: 5 Sep 2014, 19:23

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
dacis
post 5 Sep 2014, 21:11
Post #1640

Membru autentic

Cum ziceam de vreo doua luni incoace, daca in campanie batalia se va da multipartid, multidirectional, inclusiv cu Iohannis candidat. Ponta vad din toate simularile ca pierde in turul doi.

Cele mai mari sanse Vivisor le are daca batalia este dusa in stilul rudimentar specific PSD-ului, pe o singura directie, in cele doua sensuri ale ei: anti-Basescu si pro-Basescu.

Ideea teoreticienilor de campanie ai PSD-ului este simpla: daca toata campania se va face asa si singurul subiect discutat va fi demiterea lui Base, Iohannis va fi constrans sa opteze: ori este pentru demiterea lui Base (si-atunci alegatorul de ce sa nu voteze cu dusmanul "real" al lui Base, Ponta), ori este impotriva demiterii, si atunci legitimeaza ideea actuala a campaniei lui Ponta: toti candidatii de dreapta sunt basisti.

Pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de indeplinirea a minim doua conditii: 1.) referendumul de demitere (al carui rezultat este perfect neimportant; PSD-ul are nevoie de acest referendum ca de o masina centrifuga, care sa duca toti
candidatii si toti alegatorii in cele doua sensuri posibile) sa se tian odata cu turul I; 2.) pentru ca invitabil avizul CCR va fi negativ (nu exista incalcari grave ale textului Constitutiei de catre Base din vara lui 2012 incoace) si pentru ca demersul va fi din punct de vedere legal si constitutional abuziv, toate initiativele si toate demersurile trebuie sa fie initiate din afara PSD-ului, astfel incat PSD-ul si Ponta sa nu poata fi trasi de urechi din exterior. Pentru asta este nevoie de o carpa. Acum, aceasta va fi, probabil, Tariceanu!

QUOTE(bion @ 5 Sep 2014, 19:25)
A nu se confunda din obisnuinta moldava la zeama de struguri si apa ak la shpritz . biggrin.gif
*

Jignesti sholdovenii! mad.gif Ei stiu precis ca apa-i putina pe Pamant (nu ca vinul) si ca nu trebuie risipita aiurea... Dimpotriva, trebuie tezaurizata pentru baia anuala. Aia care au numarul copiilor cu sot (12, 14, 16) o fac de Paste, aia fara sot, mai ghinionisti, de Craciun! Evident, nu toti, ca nu-si permit!

This post has been edited by dacis: 6 Sep 2014, 08:55

--------------------
dacis
+
bion
post 6 Sep 2014, 10:32
Post #1641

Membru autentic

Azi pe drum am avutparte de o refelatie . Ce rol o sa aiba Germanik in alegeri? Sunt convins ca dat fiind Sasu nemtii or sa-si bage coada si banii. Daca or sa aiba succes o sa vedem.

--------------------
+
dacis
post 6 Sep 2014, 10:35
Post #1642

Membru autentic

QUOTE(bion @ 6 Sep 2014, 11:32)
Azi pe drum am avutparte
*

Care drum? Ulita dintre Koln si Berlin?

--------------------
dacis
+
bion
post 6 Sep 2014, 10:41
Post #1643

Membru autentic

Nein. Josefin-Elisabethin.

--------------------
+
vercingetorix
post 6 Sep 2014, 21:29
Post #1644

QUOTE(dacis @ 5 Sep 2014, 21:11)
...nu exista incalcari grave ale textului Constitutiei de catre Base din vara lui 2012 incoace...
*

Iti pot da cel putin 3 exemple de incalcari flagrante ale legii de catre Impostor.
Sa le spun, sa nu le spun...
Plec la mare, poate cand m-oi intoarce ! rofl1.gif

--------------------
+
kum
post 6 Sep 2014, 22:50
Post #1645

Banat

Group: Banned
From: Galati

Mai bine ramai acolo.

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
paul_p
post 6 Sep 2014, 23:27
Post #1646

Membru autentic

From: psd=evil

Oare de ce ar mai merge cineva la mare acum? wacko.gif
La mare nu mai e absolut nimic de facut. Sezonul s-a incheiat, vremea s-a stricat, plaja nu se mai poate face, Mazare a retras carele alegorice.

This post has been edited by paul_p: 6 Sep 2014, 23:28

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
Markos
post 7 Sep 2014, 01:00
Post #1647

fost programator

From: Scursurești Vale

E ieftin. Vede marea.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vercingetorix
post 7 Sep 2014, 07:53
Post #1648

QUOTE(kum @ 6 Sep 2014, 22:50)
Mai bine ramai acolo.
*

Mai bine te-ai abtine.

QUOTE(paul_p @ 6 Sep 2014, 23:27)
Oare de ce ar mai merge cineva la mare acum?  wacko.gif
La mare nu mai e absolut nimic de facut. Sezonul s-a incheiat, vremea s-a stricat, plaja nu se mai poate face, Mazare a retras carele alegorice.
*

Pentru ca acum e programul "litoralul pentru toti".
Eftin si bun, apa e calda, nu te arde soarele si nici preturile.
Iar fetele lui Mazare sunt disponibile, invidiosilor... icon_mrgreen.gif

--------------------
+
maho
post 7 Sep 2014, 08:16
Post #1649

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Ce dracu' face asta, isi dã singur la gioale ?

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
dacis
post 7 Sep 2014, 08:23
Post #1650

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 6 Sep 2014, 22:29)
Iti pot da cel putin 3 exemple de incalcari flagrante ale legii
*

Vezi ca el la incalcarea legii are imunitate. Asa ca ma multumesc cu o singura incalcare a Constitutiei, dar sa fie clara si dovedita, fara interpretari subiective si labareli specifice pesedeului, care in 2012 a zis ca a gasit vreo 9-10 incalcari, iar CCR-ul le-a dat peste bot, aratand ca sunt dovezi pentru o singura incalcare, care nu-i grava.

Intre timp azi la Bucuresti ajunge ultimul sondaj al PSD. Turul I: Ponta, relativ constant (spre 40%, dar sub!), Iohannis la fel, constnat si sub 30%. Carpicel Tariceanu scade masiv (2-3% - din cat avea este o scadere masiva!), tanti Nuti urca spre 10%... Nasol pentru Vivisor este-abia in turul doi, cand cu Iohannis are 51,...., la 48,... . Din cate am inteles azi e o sedinta cu staful tehnic al PSD iar maine rezultatele ajung la sefi. Sondorii nu vor cu nici un chip sa scrie in raport 55-45 ori mai mult pentru Ponta, chiar daca-s oamenii PSD (cred ca-i trupa lui Pieleanu; in Sultanescu nu prea au incredere baietii), asa ca pe miecuri-joi ori vor face public ceva gen 53/54 - 46/47, ori pur si simplu va ramane un sondaj de uz intern, ca 3/4 din sondajele tuturor, de anul asta.

Intre timp, vad ca mister Jack imi cam da dreptate, ca astia is disperati sa-i puna piedici lui Base. Bine, el il baga in ecuatie si pe Putin etc.etc.

--------------------
dacis
+
247 Pages « < 53 54 55 56 57 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 16:24
Forum Renault