DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

247 Pages « < 111 112 113 114 115 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?

Markos
post 31 Oct 2014, 00:06
Post #3361

fost programator

Group: Members
From: Scursurești Vale

QUOTE(paul_p @ 30 Oct 2014, 23:56)
In aceste conditii ar fi interesat de aflat de ce ataca totusi candidatii dreptei.
*

Din reflex.

Acum serios, să facem o recapitulare.

- "Monica Macovei își va livra voturile spre Klaus Iohannis"
- "referitor la Călin Popescu Tăriceanu, acesta va da voturile sale lui Victor Ponta"
- "Mi-aș dori mult (ca Elena Udrea - n.r.) să lase electoratul liber, chiar dacă îl consider pe Ponta cel mai rău dintre candidați. (..) Mi-ar place să nu negocieze cu nimeni. Să lase electoratul să voteze sau să îi dea o sugestie de vot, fără să negocieze cu unul dintre candidații din turul II"

Concluziile și calculele le prezintă dacis mâine dimineață (momentan doarme).

This post has been edited by Markos: 31 Oct 2014, 00:31

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 31 Oct 2014, 00:33
Post #3362

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Parca Basesescu a spus ca nu e naiv sa creada ca va iesi Udrea presedinte.
In aceste conditii ar fi interesat de aflat de ce ataca totusi candidatii dreptei. Pai daca esti sigur ca nu iese Udrea, de ce naiba vrei sa-i belesti pe ceilalti contracandidati cu sanse in fata lui Ponta?
*

1. base pare ca trage spre poanta
2. cu cat are procent mai mare ... cu atata are putere de negociere mai mare intre turu 1 si 2, valabil pentru orice candidat de la locu 3 in jos

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
paul_p
post 31 Oct 2014, 00:43
Post #3363

Membru autentic

From: psd=evil

Hai, las-o balta smile.gif
Asta e propaganda PSD: Basescu trage cu Ponta, Johannis e omul lui Basescu, samd smile.gif

Ceva e pe undeva, insa in nici un caz ca Basescu vrea sa-l ajute pe Ponta.

This post has been edited by paul_p: 31 Oct 2014, 00:48

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
corbex
post 31 Oct 2014, 00:46
Post #3364

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Bai nene, ziceti ca Udrea-i curva. Cu toate astea va asteptati sa presteze la liber, sau mascat pentru Ponta? Adica si cu sufletu-n rai?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Serje
post 31 Oct 2014, 00:49
Post #3365

Membru autentic

Nu prea cred, daca se vede ca base trage cu poanta, poanta pierde gramada de voturi.

- l-o scos din faza cu spionu rus ... daca lasa in aer toata povestea, poanta avea de pierdut, da o zis base ca era doar un fripturist, ce spion ...
- acuma zice ca serviciile trag cu neamtu... destula lume cam satula sa se bage serviciile in campanie si in politica ...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
paul_p
post 31 Oct 2014, 00:54
Post #3366

Membru autentic

Tot n-am inteles: Ce interes zici ca ar putea avea Basescu ca sa-i discrediteze pe toti candidatii dreptei, unul din ei viitor contracandidat al lui Ponta in turul 2?

--------------------
+
Serje
post 31 Oct 2014, 00:57
Post #3367

Membru autentic

Pai daca udrea are 3% poate negocia intr-un fel, daca are 7-8% ... negociaza de pe alte pozitii... orice punct conteaza si cel mai important sa fie peste tariceanu.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
corbex
post 31 Oct 2014, 00:57
Post #3368

In turul doi o sa se descopere ca Ponta e homosexual. Cu poze.

--------------------
+
paul_p
post 31 Oct 2014, 00:58
Post #3369

Membru autentic

Pai ce mama naibii ar putea negocia Udrea?

--------------------
+
Serje
post 31 Oct 2014, 01:05
Post #3370

Membru autentic

pffff ... pai cate nu's e negociat? pozitii in guvern, in posturi cheie si cate nu mai sunt... cum toate numirile is politice ... se poate negocia orice...
guvernu se schimba indiferent cine iese pres, ungurii crezi ca mai stau? o gramada de la pesede isi amintesc ca's de dreapta, oprea isi aminteste ca se intelegea bine cu pedele ...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
paul_p
post 31 Oct 2014, 01:12
Post #3371

Membru autentic

Pai nu la ce se poate negocia in general ma refeream, ci la ce anume ar putea negocia concret Udrea?
Ca sa negociezi trebuie sa ai ceva de oferit. Cred ca nimeni nu crede ca daca Udrea le spune alegatorilor sai ca sa voteze in turul 2 cu xulescu, chiar asa vor vota alegatorii.
Dupa parerea mea, Udrea nu are nimic de oferit intr-o negociere.

This post has been edited by paul_p: 31 Oct 2014, 01:12

--------------------
+
Serje
post 31 Oct 2014, 01:18
Post #3372

Membru autentic

Ajunge sa le zică sa stea acasă și atunci îl ajuta pe poanta.
Ii îndeamnă sa meargă la vot și îl ajuta pe neamț
Sau îl ataca pe neamț... automat îl ajuta pe poanta, multe feluri de a ajuta pe care vrea, nu tre făcut tot pe fata și sa zică votați cu Vasile...
Ca De-i îndeamnă să-l voteze direct pe poanta.... își ia și roșii în cap smile.gif)

This post has been edited by Serje: 31 Oct 2014, 01:22

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
dacis
post 31 Oct 2014, 06:34
Post #3373

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(Markos @ 31 Oct 2014, 00:06)
Concluziile și calculele le prezintă dacis mâine dimineață (momentan doarme).
*

M-ai chemat? naughty.gif

Sa reamintim o scurta clasificare: electoratul romanesc se imparte in cateva categorii. Cea mai simplista viziune presupune urmatoarele trei categorii :a.) electoratul din bazinele partidelor, adica acel electorat si activ si fidel; b.) electoratul activ din afara bazinelor partidelor si c.) electoratul mai degraba inactiv politic.

Pe rand: electoratul activ din bazinele partidelor obligatoriu voteaza cu partidul sau. Bazinele electorale sunt relativ constante si nu se prea schimba cu trecerea vremii, nici numeric, nici ca optiune politica. PSD-ul are un astfel de electorat captiv de 2,8 -3,2 milioane, PNL-ul 1-1,2 milioane si tot in jur de 1 milion si PDL-ul. Base are si el un 5-800.000, iar alti vreo 300.000 sunt adeptii partidelor mai "elitiste" si exotice de dreapta (fosta FC, PNTCD etc.), deci azi cam orfani. Vadim a avut si el electoratul lui cu un miez constant cateva cicluri electorale, din care probabil inca are si azi 2-300.000. Mai adaugam si UDMR-ul, cu ai sai vreo 500.000 de fideli. Rezulta asadar, o cifra de 6,5 - 7,5 milioane de alegatori care ies automat la vot si-si voteaza partidele oricand, in orice context, indiferent de candidati, campanii electorale si alte daraveli de-astea. Asta inseamna o prezenta la vot de 35% garantata, orice tip de alegeri interne ar fi adus in discutie.

Fix la capatul opus se afla electoratul inactiv politic. Din cate stiu eu, inactivi politic sunt cam 15% din cetateni. Adica persoane care, indiferent de situatie, alegeri, candidati, isi baga picioarele si sigur nu vin la vot. Adunand la acest numar si romanii care-s plecati din tara si a caror dorinta de a vota nu prea conteaza (din aprox 3 milioane au votat maxim ceva sub 150.000, in 2009), rezulta vreo 25-30% din cetateni care sigur nu vor ori nu pot sa voteze.

Batalia electorala se da de fapt pentru a-i aduce la vot pe cei 35-40% care raman. Acestia, spre deosebire de cei din categoria a treia, sunt dispusi sa vina la vot, dar nu simt asta neaparat ca pe o datorie, precum cei din categoria intai. Acestia trebui convinsi sa vina la vot, ori in maniera pozitiva (un candidat convinge electoratul sa voteze cu el), ori in maniera negativa (cand ori un candidat "convinge" electoratul sa voteze impotriva lui - Vadim, 2000 -, ori celalalt convinge ca alegerea adversarulu ar fi o catastrofa - Base, 2009)

In aceste conditii ar fi interesat de aflat de ce ataca totusi candidatii dreptei. Pai daca esti sigur ca nu iese Udrea, de ce naiba vrei sa-i belesti pe ceilalti contracandidati cu sanse in fata lui Ponta?
*

Poate pentru ca acolo unde lauda Base se ofileste, iar unde critica el, inverzeste?!...

In procente, desigur! icon_mrgreen.gif
QUOTE(Markos @ 31 Oct 2014, 00:06)
"Mi-aș dori mult (ca Elena Udrea - n.r.) să lase electoratul liber, chiar dacă îl consider pe Ponta cel mai rău dintre candidați. (..) Mi-ar place să nu negocieze cu nimeni. Să lase electoratul să voteze sau să îi dea o sugestie de vot, fără să negocieze cu unul dintre candidații din turul II"
*

Strategia cea mai buna. Electoratul Nutzicai oricum este asumat de dreapta, anti-PSD, deci a-l lasa liber inseamna anti-Ponta. Daca insa asta va iesi cu stilul ei caracteristic si va spune pe cine sustine, pe ala il va compromite destul de mult. Cel mai ciudat ar fi sa iasa sa il sustina Ponta. Atunci, electoratul ei ar vota o parte tot cu Iohannis, dar aia care-s fani Base si-s si mai rudimentari, asa, ar asculta-osi -ar vota pe Vivi. Cred ca, in schimb, aia ailui Tariceanu ar vota cu Iohannis atunci. Naiba stie!... unsure.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
Cosstel
post 31 Oct 2014, 06:45
Post #3374

Membru incepator

Fiind mai batrin decit multi dintre voi si cu mintea, asa mai lejera icon_mrgreen.gif imi tot aduc aminte de urmatoarele:
Scoala de vara a TSD - Geoana regreta invitatia catre Basescu
EXPLICATII DE LA PONTA. Cel responsabil de invitarea presedintelui la Scoala de vara, liderul TSD, Victor Ponta, a fost nevoit sa dea ieri explicatii cu privire la o posibila apropiere a sa de seful statului, care, potrivit unui cotidian central, ar fi povestit ca va fi creat un partid popular in care s-ar inscrie si Victor Ponta. Liderul TSD nu a recunoscut acest lucru, spunand ca "sunt minciuni de la cap la coada".

Vorbim de anul 2006, Ponta il invita pe Basescu la acea intrunire a TSD. Ceva nu se pupa radmasa.gif

--------------------
VW Caddy Furgon 2006 - B03???
I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
+
ady77
post 31 Oct 2014, 07:34
Post #3375

راحتزیل یو

From: near Bacau

Parca Basesescu a spus ca nu e naiv sa creada ca va iesi Udrea presedinte.
*

QUOTE(paul_p @ 31 Oct 2014, 00:43)
Hai, las-o balta smile.gif
Asta e propaganda PSD: Basescu trage cu Ponta, Johannis e omul lui Basescu, samd smile.gif

Ceva e pe undeva, insa in nici un caz ca Basescu vrea sa-l ajute pe Ponta.
*

Tocmai de aia il ataca pe Iohannis, ca sa nu fie asimilat ca omul lui Basescu. Eu, de exemplu, n-as vota niciodata Iohannis daca ar fi omul lui Basescu. De aia a si intrat Nuti in competitie in locul lui Diaconescu, pentru ca probabil nu era considerat ca fiind omul lui Basescu asa cum este Udrea. Lumea il putea considera iepurele lui Iohannis si ca de fapt Iohannis e blat cu Basescu, asa cu Udrea si cu atacurile permanente la Iohannis, sansele neamtului de a fi ales sunt mai mari.

This post has been edited by ady77: 31 Oct 2014, 07:39

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
radian
post 31 Oct 2014, 08:09
Post #3376

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Cosstel @ 31 Oct 2014, 07:45)
Fiind mai batrin decit multi dintre voi ...

Vorbim de anul 2006, Ponta il invita pe Basescu la acea intrunire a TSD. Ceva nu se pupa  radmasa.gif
*

Pai tocmai, fiind "contemporan" cu scena politica post-decembrista ar trebui sa nu te mire. In toti acesti ani, prin rotatie si-a "tras-o" fiecare cu fiecare. Singurii care nu au fost in aceeasi barca niciodata sunt UDMR si PRM.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Cosstel
post 31 Oct 2014, 08:22
Post #3377

Membru incepator

QUOTE(radian @ 31 Oct 2014, 08:09)
Pai tocmai, fiind "contemporan" cu scena politica post-decembrista ar trebui sa nu te mire. In toti acesti ani, prin rotatie si-a "tras-o" fiecare cu fiecare. Singurii care nu au fost in aceeasi barca niciodata sunt UDMR si PRM.
*

Pai si atunci luzarii de ce-si mai bat capul atita ? ca unul ii omul lui ala, ca alalalt e a aluilalt, ca ...
Culmea e ca atunci, Ponta, m-a facut la portofel. Mi-am zis mama ce de ooua are individul, sa-l aduci pe dracu in casa si sa tii piept senatorilor de drept ai partidului. Usor, usor insa mi-am revenit la normal mad.gif omul e mai periculos decit toti ceilalti la un loc. Ba chiar, la disperare, ma regasesc pe aceiasi optiune politica cu Nutu radmasa.gif dar si de data asta imi trece.

--------------------
VW Caddy Furgon 2006 - B03???
I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
+
vercingetorix
post 31 Oct 2014, 10:39
Post #3378

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

QUOTE(paul_p @ 31 Oct 2014, 00:54)
Tot n-am inteles: Ce interes zici ca ar putea avea Basescu ca sa-i discrediteze pe toti candidatii dreptei, unul din ei viitor contracandidat al lui Ponta in turul 2?
*

"Basescu a tradat basismul" - Dan Tapalaga. radmasa.gif

QUOTE(ady77 @ 31 Oct 2014, 07:34)
Eu, de exemplu, n-as vota niciodata Iohannis daca ar fi omul lui Basescu.
*

Buna dimineata, tu abia acum ai aflat chestia asta ?
Neamtul e doar o marioneta si nici macar una de calitate.
E perfect manipulabil si usor de condus, pare combinatia ideala de salvat regimul.

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
kum
post 31 Oct 2014, 10:47
Post #3379

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(dacis @ 31 Oct 2014, 07:34)
M-ai chemat? naughty.gif

Sa reamintim o scurta clasificare: electoratul romanesc se imparte in cateva categorii. Cea mai simplista viziune presupune urmatoarele trei categorii :a.) electoratul din bazinele partidelor, adica acel electorat si activ si fidel; b.) electoratul activ din afara bazinelor partidelor si c.) electoratul mai degraba inactiv politic.

Pe rand: electoratul activ din bazinele partidelor obligatoriu voteaza cu partidul sau. Bazinele electorale sunt relativ constante si nu se prea schimba cu trecerea vremii, nici numeric, nici ca optiune politica. PSD-ul are un astfel de electorat captiv de 2,8 -3,2 milioane, PNL-ul 1-1,2 milioane si tot in jur de 1 milion si PDL-ul. Base are si el un 5-800.000, iar alti vreo 300.000 sunt adeptii partidelor mai "elitiste" si exotice de dreapta (fosta FC, PNTCD etc.), deci azi cam orfani. Vadim a avut si el electoratul lui cu un miez constant cateva cicluri electorale, din care probabil inca are si azi 2-300.000. Mai adaugam si UDMR-ul, cu ai sai vreo 500.000 de fideli. Rezulta asadar, o cifra de 6,5 - 7,5 milioane de alegatori care ies automat la vot si-si voteaza partidele oricand, in orice context, indiferent de candidati, campanii electorale si alte daraveli de-astea. Asta inseamna o prezenta la vot de 35% garantata, orice tip de alegeri interne ar fi adus in discutie.

Fix la capatul opus se afla electoratul inactiv politic. Din cate stiu eu, inactivi politic sunt cam 15% din cetateni. Adica persoane care, indiferent de situatie, alegeri, candidati, isi baga picioarele si sigur nu vin la vot. Adunand la acest numar si romanii care-s plecati din tara si a caror dorinta de a vota nu prea conteaza (din aprox 3 milioane au votat maxim ceva sub 150.000, in 2009), rezulta vreo 25-30% din cetateni care sigur nu vor ori nu pot sa voteze.

Batalia electorala se da de fapt pentru a-i aduce la vot pe cei 35-40% care raman. Acestia, spre deosebire de cei din categoria a treia, sunt dispusi sa vina la vot, dar nu simt asta neaparat ca pe o datorie, precum cei din categoria intai. Acestia trebui convinsi sa vina la vot, ori in maniera pozitiva (un candidat convinge electoratul sa voteze cu el), ori in maniera negativa (cand ori un candidat "convinge" electoratul sa voteze impotriva lui - Vadim, 2000 -, ori celalalt convinge ca alegerea adversarulu ar fi o catastrofa - Base, 2009)
Poate pentru ca acolo unde lauda Base se ofileste, iar unde critica el, inverzeste?!...

In procente, desigur! icon_mrgreen.gif

Strategia cea mai buna. Electoratul Nutzicai oricum este asumat de dreapta, anti-PSD, deci a-l lasa liber inseamna anti-Ponta. Daca insa asta va iesi cu stilul ei caracteristic si va spune pe cine sustine, pe ala il va compromite destul de mult. Cel mai ciudat ar fi sa iasa sa il sustina Ponta. Atunci, electoratul ei ar vota o parte tot cu Iohannis, dar aia care-s fani Base si-s si mai rudimentari, asa, ar asculta-osi -ar vota pe Vivi. Cred ca, in schimb, aia ailui Tariceanu ar vota cu Iohannis atunci. Naiba stie!...  unsure.gif
*

10n gura grecule ca te-a mancat in DOS. Zi-i sa-ti trimita PM-uri ma daca ai fetisuri din astea, ca io vreau sa citesc si al'ceva pe daciaclub.

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
UXE
post 31 Oct 2014, 10:48
Post #3380

Modelator

From: Bucuresti

Sa vedem ce zic si votantii

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
kum
post 31 Oct 2014, 10:51
Post #3381

Banat

Group: Banned
From: Galati

Bai, nu stii ca nu-i voie sa pui poze&filme cu colegii pe forum? slap.gif
Ce ti-a facut galu' de pui filmulete cu el?

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
vercingetorix
post 31 Oct 2014, 11:09
Post #3382

QUOTE(kum @ 31 Oct 2014, 10:51)
Bai, nu stii ca nu-i voie sa pui poze&filme cu colegii pe forum? slap.gif
Ce ti-a facut galu' de pui filmulete cu el?
*

Kum, pofta buna, mah. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
IsNa
post 31 Oct 2014, 11:18
Post #3383

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Serje @ 31 Oct 2014, 02:33)
1. base pare ca trage spre poanta
*

HSBP, si Ponta e basist? ohmy.gif

Pai noi cu cine mai votam? Toti e basisti!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
Serje
post 31 Oct 2014, 11:41
Post #3384

Membru autentic

Si pentru ce te miri asa?
Azi de stanga maine de dreapta, azi se injura maine se iubesc, azi intr-un partid maine in altu ...
Gresit, nu's basisti, is doar politicieni romani.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
corbex
post 31 Oct 2014, 11:42
Post #3385

Mie Gallus imi pare consecvent. Nu-l vad imbratisind si practicind basismul. Nici macar in forme nezgomotoase.

--------------------
+
Serje
post 31 Oct 2014, 11:44
Post #3386

Membru autentic

Rabdare ...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
IsNa
post 31 Oct 2014, 12:10
Post #3387

Membru autentic

Pana schimba "angajatorul"...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
vercingetorix
post 31 Oct 2014, 12:12
Post #3388

Pana si sfintii parinti dau o mana de ajutor... icon_mrgreen.gif

Attached image(s)
Attached Image

--------------------
+
corbex
post 31 Oct 2014, 12:20
Post #3389

Stau prost cu gramatica pesedeii. Il las pe Gallus sa descopere ce are in plus textul.

This post has been edited by corbex: 31 Oct 2014, 12:21

--------------------
+
IsNa
post 31 Oct 2014, 12:53
Post #3390

Membru autentic

Ai ramas in urma Verci, patriarhia a dat deja comunicat ca e false.
1) "Icoana" e doar o fotografie a lui Arsenie Boca, iar fotografiile nu se sfintesc si nu pot servi drept icoane.
2) Pachetelele nu au fost pregatite si distribuite cu girul BOR, deci nu au valoare.

Teapa marca PSD.
Ponta chiar nu are limite in golanie electorala...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
247 Pages « < 111 112 113 114 115 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th May 2025 - 00:48
Forum Renault