Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?
![]() ![]() ![]() |
Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
Honorius |
![]()
|
![]() zbanghiu Group: Members Posts: 100 Joined: 2 September 11 From: Patria chiorului ![]() |
|
--------------------
- - -
- - -
- - -
- - - - Postacul propagandist este cea mai odioasă creatură!
PLUS = Partidul Libertății și Unității Securiste. UM... |
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Si eu am dat report pentru comentariul rasist de mai sus.
Sa vedem cine reactioneaza, autorul, Ake sau CNCD-ul... |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 10 Nov 2014, 13:44) Ti-as da un "raspuns evaziv" da' imi e ca-mi iau ban de-a binelea! ![]() Oricum, fii mandru: te incadrezi perfect in profilul votantului lui ponta! Madam firea te asteapta sa te felicite! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Vercinge foloste doi i.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(ady77 @ 10 Nov 2014, 10:31) Azi ai pierde pariul. Si cred ca si duminica. Pentru ca Ponta nu va reusi in veci sa fie prea nociv, ca-i prea prost, prea infatuat si prea fricos. Numa' sa ridice oleaca din spranceana UE / Nato etc.. si tre' sa-i schimbe Daciada pampersii... Singurul vot valid negativ l-am dat in 2000. De atunci am dat mai multe voturi nule decat valide! QUOTE(Serje @ 10 Nov 2014, 11:10) Cine-i nesimtitu' care-si bate joc in halul asta de comunism?! ![]() QUOTE(neumann @ 10 Nov 2014, 11:31) Io stiam ca defaimarea-i colportarea de informatii negative neadevarate. Care-i neadevarul?!... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(dacis @ 10 Nov 2014, 13:22) Rusinica domnu consultantu, faci diaspora si sustinatorii ei nesimtiti? Pai se poate asa ceva? PS. Ca tot esti prin zona, o parere despre legea aia de care s-o legat ex-ministru de externe? Pana la urma ii legal sau nu sa se faca alte sectii in strainatate? Unii zic ca da, altii ca nu, altii ca nu prea, da nu conteaza ca nu ar avea cine sa-i atace pe tema asta ... Dezbaterea finală Ponta-Iohannis va fi moderată de Florin Piersic! Alegerile, amânate pentru 2016 This post has been edited by Serje: 10 Nov 2014, 13:36 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Ia zi, Dacis, sa-ti vedem pregatirea juridica....
![]() Dezvolta ideea. This post has been edited by vercingetorix: 10 Nov 2014, 13:38 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
corbex |
![]()
|
Dacis poate dezvolta o ideie pe mai mult de 500 de cuvinte. Nu-i indicat. GReu de citit pentru noi, pentru tinenici nu stiu ce sa zic. Mai bine nu.
This post has been edited by corbex: 10 Nov 2014, 13:51 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(dacis @ 10 Nov 2014, 13:37) 1. deageaba, acelasi lucru reiese 2. QUOTE Art.54 (1) Al doilea tur de scrutin are loc in conditiile prevazute la art. 81 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata, la doua saptamani de la primul tur de scrutin, in aceleasi sectii de votare si circumscriptii electorale, sub conducerea operatiunilor electorale de catre aceleasi birouri electorale si pe baza acelorasi liste de alegatori de la primul tur. Astia pe chestia asta zic ca ar fi ilegale. De ce in tara s-ar aplica asta si in afara tarii altu? |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
corbex |
![]()
|
Poti face sectii de votare cu puncte de votare multiple. Stricto senso, toate se vor numi "sectia de votare nr. koishpe". Ca daca e sa ne dam la interpretarea limbii romane, praf o facem. Si totul se bazeaza pe semnificatia cuvintelor. Inchipuie-ti sectia ta de votare organizata in doua camere. Una de o parte a strazii, alta de cealalta patrte. Dar ambele incaperi sint ale aceleiasi sectii de votare. La fel poti amenaja o camera in Bologna, una in Trieste, una in Verona samd. Nici Galul n-ar avea ce comenta.
This post has been edited by corbex: 10 Nov 2014, 13:57 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(cdadan @ 10 Nov 2014, 11:21) Din pacate asa este. Doar unul singur in istoria milenara a fost competent, da' i-au expirat mandatele. ![]() Eu pana acum nu am prins nici macar unul competent care sa ocupe functia de presedinte. Un presedinte trebuie sa fie un bun diplomat, care gandeste de 10 ori inainte sa dea din gura. Nu sa plesneasca cu mucii-n fasole cu fiecare ocazie cum a facut cel pe care-l preaslavesti. Azi e alba, maine-i neagra. Nu intram in criza - e criza. Nu avem nevoie de imprumut de la FMI - este necesar imprumutul de la FMI si exemplele pot continua si de pe vremea cand era ministru al transporturilor. Si inainte sa aduceti antenele in discutie: sunt anti antene si anti presa in general, parerile nu imi sunt manipulate de propagandele lor. Parerile mi le formez din actiunile si vorbele persoanelor supuse atentiei. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Serje |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 10 Nov 2014, 13:54) Poti face sectii de votare cu puncte de votare multiple. Stricto senso, toare se vor numi "sectia de votare nr. koishpe". Ca daca e sa ne dam la interpretarea limbii romane, praf o facem. Si in tara atunci de ce-i ilegal, conform domnului consultant. Mwahahahah, ce injuratura si-o luat domnu Danut de la psychoo ![]() This post has been edited by Serje: 10 Nov 2014, 13:59 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
ady77 |
![]()
|
@pshychoo: Postul lui cdadan e la misto
![]() |
--------------------
|
corbex |
![]()
|
Nimic. Legea te obliga sa pastrezi sectiile, dar nu da definitia acestora. Si daca o da, nu spune in cite camere trebuie sa-si desfasoare activitatea. In Romania e mereu o portita lasata libera, desi uneori e blocata de cineva care se uita la ea, noua fiind.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Serje |
![]()
|
Vezi vezi ca poate te face si pe tine pesedist
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Serje @ 10 Nov 2014, 13:31) o parere despre legea aia de care s-o legat ex-ministru de externe? Pana la urma ii legal sau nu sa se faca alte sectii in strainatate? Unii zic ca da, altii ca nu, altii ca nu prea, da nu conteaza ca nu ar avea cine sa-i atace pe tema asta ... Deja faimosul Comunicat 30 al BEC dezbate problema. Evident, se face trimitere la Legea 370/2004 actualizata (aka Legea pentru alegerea Președintelui României). Problema ar fi în jurul art.54 al.1, care zice asa: QUOTE ART. 54 (1) Al doilea tur de scrutin are loc în condițiile prevăzute la art. 81 alin. (3) din Constituția României, republicată, la două săptămâni de la primul tur de scrutin, în aceleași secții de votare și circumscripții electorale, sub conducerea operațiunilor electorale de către aceleași birouri electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur. De aici o întreaga dezbatere cu privire la legalitatea/ilegatitatea suplimentarii sectiilor de votare din strainatate. BEC a zis asa: QUOTE În interpretarea acestui text, Biroul Electoral Central a apreciat că sintagma aceleași liste de alegători de la primul tur se referă la secțiile de votare din țară, unde procesul electoral se desfășoară pe baza listelor electorale permanente, în sensul celor prevăzute la art. 2 alin. 1 lit.c din Legea nr. 370/2004, spre deosebire de procesul electoral din străinătate care se derulează pe baza tabelelor electorale prevăzute de art. 9 alin. 1 din același act normativ. Ca atare, și derularea procesului electoral în aceleași secții de votare vizează doar secțiile de votare din țară, nu și secțiile de votare din străinătate, pentru care, legiuitorul, în art. 43 alin. 13 din Legea nr. 370/2004, a luat în considerare condițiile specifice de organizare a secțiilor de votare din străinătate. Prin urmare, Biroul Electoral Central, în limitele competențelor sale conferite de Legea nr. 370/2004, a creat cadrul legal pentru exercitarea atribuțiilor de către autoritatea publică centrală cu competență exclusivă în organizarea și numerotarea secțiilor de votare din străinătate. In traducere, BEC a zis MAE ca nu considera o ilegalitate suplimentarea sectiilor de vot în strainatate, pentru turul doi. Pentru cei care nu stiu, MAE este raspunzator - în baza aceleiasi legi - de organizarea votului în strainatate: QUOTE ART. 12 (1) Pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României se organizează una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care se află în străinătate la data alegerilor. (2) În afara secțiilor de votare prevăzute la alin. (1), pot fi organizate, cu acordul guvernului din țara respectivă, secții de votare și în alte localități decât cele în care își au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare. (3) Organizarea și numerotarea secțiilor de votare din străinătate se stabilesc de către ministrul afacerilor externe, prin ordin, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor. Practic, Corlatean a ales sa nu se foloseasca de interpretarea BEC cu privire la art.54. Si sa demisioneze ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
Oricum am asa o senzatie de deja-vu. In turul 2 2004 era Base/PDL care acuza ca s-au furat voturile, acu' e Iohannis/PDL care acuza ca nu s-a putut vota in diaspora.
10 Nov 2014, 14:05: QUOTE(Markos @ 10 Nov 2014, 14:02) In traducere, BEC a zis MAE ca nu considera o ilegalitate suplimentarea sectiilor de vot în strainatate, pentru turul doi. Pentru cei care nu stiu, MAE este raspunzator - în baza aceleiasi legi - de organizarea votului în strainatate: Practic, Corlatean a ales sa nu se foloseasca de interpretarea BEC cu privire la art.54. Si sa demisioneze ![]() Apoi venea CCR si spunea ca interpretarea BEC e gresita si se repetau alegerile. This post has been edited by ady77: 10 Nov 2014, 14:05 |
--------------------
|
vercingetorix |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 10 Nov 2014, 14:02) Practic, Corlatean a ales sa nu se foloseasca de interpretarea BEC cu privire la art.54. Si sa demisioneze ![]() Miza este anularea alegerilor de catre CC prin contestatii ulterioare...se va invoca vicierea rezultatului prin sectii de votare ilegale. Daca pastrezi aceleasi sectii de votare nu se poate invoca nimic. Cel mult poti suplimenta numarul de cabine si stampile. ![]() p.s. dacis, mai cauti ? ![]() This post has been edited by vercingetorix: 10 Nov 2014, 14:09 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Serje |
![]()
|
Bun, deci in strainatate se pot face alte sectii daca is probleme, dar daca in tara ar fi pb ... nu se pot face alte sectii. Pai atunci ii corect ?
Asta cu BEC zice ceva, dar MAE raspunde, mi se pare cam ciudat, da no ... tipic romanesc. Nu inteleg de ce nu s-o sesizat CCR, sa nu mai fie nici o problema si tzispe interpetari si unii zic, altii raspund ... This post has been edited by Serje: 10 Nov 2014, 14:14 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 10 Nov 2014, 13:55) hai Steaua! ![]() QUOTE(Serje @ 10 Nov 2014, 13:52) 1. deageaba, acelasi lucru reiese 2. Astia pe chestia asta zic ca ar fi ilegale.De ce in tara s-ar aplica asta si in afara tarii altu? 1. Mai citeste o data. Doar o data! ![]() 2. Zic pen' ca-s tanpitsi. Ia citeste inca o data articolul ala, 54. Acolo se spune, printre altele ca sectiile de votare raman aceleasi, cand este vorba de "aceleasi liste de alegători de la primul tur". Asta inseamna ca interdictia priveste doar acele sectii unde sunt liste electorale, adica listele din interiorul tarii, ca doar aici ai liste de alegatori prestabilite si anterioare procesului de vot. Adica alea facute de primari. In afara nu ai nici o lista si, deci, interdictia nu functioneshte! QUOTE(Serje @ 10 Nov 2014, 13:57) Capisci?!... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
Pai nu e. Stai sa ma gindesc cine a facut ultima lege electorala.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 12:05 |