DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul Renault Kadjar, Prima imagine oficiala

b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 09:29
Post #481

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

pai nenea ala se plange ca esti limitat in alegera motorului, cel mai puternic fiind submotorizat.

diferenta intre qq si kad e de 1 secunda.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 09:44
Post #482

Membru incepator

pai ia sa vedem, a verificat cineva preturile? alea sunt preturi puse aiurea de un jurnalist fie el si francez care a facut niste comparatii de preturi aiurea.

de ex. kadjar full intens, diesel, cu toate optionalele ,...sunet Bose, tavan panoramic...4x4 ...cu tva inclus = 30000 euro pret de lista.

la kuga titanium, fara optionale! = 31000. daca mai pui si optionalele care kadjar le are deja incluse in pretul de mai sus, mai adaugi lejer inca 4000 euro. Adica in final una costa 30000, alta 35000 ceea ce nu este de colea, daca mai pui si alte taxe si comisioane..sa nu mai zic de casco... nu stiu cati dintre voi va bagati la scoruri ce bat spre 40000 euro cand mai tot romanul are masini modeste sau la mana a doua cu 1 milion de km.

nu e vorba ca iau partea kadjarului, dar ca pret este sub competitorii lui si au facut o masina moderna. arata bine, probabil o fi si fiabila. probabil cum ne obisnuieste renault o scoate si 5 stele la crashtest

daca tot e sa comparam, atunci hai sa comparam pe aceleasi preturi ce ofera x si ce ofera y, sau la aceleasi dotari echivalente cat are pretul x si y.

probabil si mie mi-ar place sa am una de 40000, dar daca in buzunar am 25000 ce fac? Iau una de 5000 apoi zic ca hmm...sunt naspa alea domne aparute noi acuma ca nu au 200cai si nu consuma 3%

ca pana la urma pt fiecare in parte masina trebuie sa ii satisfaca niste necesitati care sunt relative pt fiecare dintre noi. Depinde si de ce buget vrei sa aloci.

In final, orice masina ar fi si oricat de scumpa, fiecare are plusuri si minusuri. Important este sanatosi sa fim si sa avem cu ce ne deplasa. ca ne deplasam cu unele de 5000 sau 50000 e mai putin important.

This post has been edited by mdaniel76: 3 Aug 2015, 10:05

--------------------
Dacia Logan 2008, Prestige 1.5dci 85cp - x xx xxx
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 10:04
Post #483

Membru autentic

cam ce preturi compari tu acolo?

ca daca te iei dupa preturile lista franta, cam alea sunt valorile. si ala zice de kad 4x2.

--------------------
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 10:09
Post #484

Membru incepator

pai intra si tu la ford romania, si la renault romania, si o sa vezi preturile care ti le-am zis.

daca nu adaug optionale, kadjar = 27700, kuga = 30800

doar nu comentam doar asa fara sa verificam, nu? suntem in romania, discutam de preturile din romania

--------------------
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 10:21
Post #485

Membru autentic

Articolul este scris de un francez care discuta prețuri și dotări de Franța
Tu zici ca mănâncă kkt și ca reno rulz, iar ca argument vorbești de România

Mirific sau mai bine zis, mioritic.

--------------------
+
mircea_aq
post 3 Aug 2015, 10:32
Post #486

Membru autentic

Concluzia francezilor mi se pare de bun simt si o impartasesc: 130 de cai si 320nm sunt la limita pentru o masina de 1681 kg.

http://www.zeperfs.com/fiche5858-renault-k...1-6-dci-4x4.htm

Ca urmare performantele dinamice sunt slabe, un trend care a inceput cu clio iv si captur, acela de a face masini din ce in ce mai lente.

Cred ca e limpede pentru toata lumea de ce un 1.2T benzina consuma enorm pe aceasta caroserie, fapt de care s-au plans cam toti din presa care au testat masina.
Cu toate astea as putea sa pariez ca 1.2-ul cu 4x2 va fi cea mai vanduta combinatie la noi.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 10:42
Post #487

Membru autentic

neah, 1,5 dci.

--------------------
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 10:43
Post #488

Membru incepator

Imi pare rau dar eu am studiat engleza si rusa, si probabil nu toti au facut franceza by default asa ca daca dati copy-paste la un articol de franceza nu imi spune mare lucru. eu m-am referit la preturile scrise acolo. zice pretul la un kadjar full options comparat cu un kuga titanium dar nu full options care in echipare titanium are becuri normale la faruri. pai vrei sa fiu de acord cu asa ceva? cu toate dotarile incluse la ambele kuga e mai scump cu aprox.5000 euro.

Daca ziaristul francez compara masinile fie ele cu preturile de pe piata franceza, aiurea adica full-options vs fara full-options, ma cam indoiesc de calitatile lui de ziarist.

De ce kuga si cu kadjar sau mazda sunt considerati concurenti directi, ca atat kuga cat si mazda au preturi mai mari, dimensiuni mai mari, si cu motoare mai mari. Fiind mai scumpe, este evident ca pot avea si solutii tehnice mai rafinate la constructia lor. Cum si una care costa 60000 e nava spatiala fata de una de 35000.

--------------------
+
IRONICK
post 3 Aug 2015, 10:51
Post #489

-

From: Romania

QUOTE(mdaniel76 @ 3 Aug 2015, 09:43)
De ce kuga si cu kadjar sau mazda sunt considerati concurenti directi, ca atat kuga cat si mazda au preturi mai mari, dimensiuni mai mari, si cu motoare mai mari. Fiind mai scumpe, este evident ca pot avea si solutii tehnice mai rafinate la constructia lor. Cum si una care costa 60000 e nava spatiala fata de una de 35000.
*

Dupa logica ta, ce exista pe piata nu se poate compara. Ca au preturi diferite.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 11:00
Post #490

Membru autentic

nu le ai cu franceza da comentezi articolul si esti indignat de informatia prezentata in el.

misto.

ps parca la reno era obligatoriu sa vorbesti franceza.

--------------------
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 11:03
Post #491

Membru incepator

Hai sa o luam altfel: ne putem intreba de ce mercedes E sau bmw seria 5 nu sunt concurenti directi cu clio 1.4? ca sunt din clase diferite. daca vrei personal neaparat, da ..putem compara orice una de 5000 cu una de 60000, ca doar sunt pe piata, nu?
Intrebarea era de concurenta directa, adica care sunt in aceeasi clasa

Un suv nu poti sa il compari cu bmw seria 5, doar asa daca vrei tu, dar nu ca si concurenti directi.

imi cer scuze daca gresesc, eu stiu ca in functie de dimensiuni clasele sunt impartite, intre valorile a si b e clasa mini, intre c si d e clasa compacta, intre x si y e clasa medie, mare, lux sau cum s-or mai numi. nu am veridicat, dar probabil ca dupa dimensiuni kuga mazda si kadjar s=or incadrada la aceeasi grupa si sunt concurenti directi.

daca ma iau dupa ce spui tu, tot ce e pe piata sunt concurenti directi doar pt motivul ca sunt pe piata.

<span class='edit'>3 Aug 2015, 12:05:</span>
@b76, nu esti atent, nu am comentat articolul, am comentat comparatia de preturi

This post has been edited by mdaniel76: 3 Aug 2015, 11:05

--------------------
+
zaboss
post 3 Aug 2015, 11:07
Post #492

Membru

Articolul pune punctul pe I. Comparativ cu concurența directă, Renault vine cu motoare de putere mică. Până și low-costurile coreene vin cu motoare de 2.0, atât pe benzină, cât și pe motorină. Ford are motorul de 1.5, dar cu 150 CP și, respectiv, 180. Pe motorină merg tot pe 2.0. Chiar nu știu vreo mașină din segment să meargă pe motoare de 1.2 și să nu ofere mai mult de 130 CP. Nici măcar la Nissan X-TRail, care e mai mare decât Kadjar, nu ai decât 1.6 dci de 130.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 11:09
Post #493

Membru autentic

daniel, din articol.

ps in franta diferenta de pret e in jur de 500 euro.

This post has been edited by b76bgaarh: 3 Aug 2015, 11:15

--------------------
+
zaboss
post 3 Aug 2015, 11:14
Post #494

Membru

QUOTE(mdaniel76 @ 3 Aug 2015, 12:03)

imi cer scuze daca gresesc, eu stiu ca in functie de dimensiuni clasele sunt impartite, intre  valorile a si b e clasa mini, intre c si d e clasa compacta, intre x si y e clasa medie, mare, lux sau cum s-or mai numi. nu am veridicat, dar probabil ca dupa dimensiuni kuga mazda si kadjar s=or incadrada la aceeasi grupa si sunt concurenti directi.

Kadjar este în concurență directă cu:
Duster/Vitara-S-Cross/Sportage/Tucson-I35/Quashqai/Kuga/CX-5/500X/ASX/Q3/X1/GLA
Exceptând verișorul și Vitara/S-Cross, toți ceilalți au și variante de motorizare mai potente.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 12:06
Post #495

Membru incepator

fiecare producator are viziunea lui despre produsul fabricat si carui client i se adreseaza.
probabil ca acest kadjar este propunerea lui renault pt clasa suv.

Este la fel ca rivalitatea dintre bmw si mercedes. bmw era sportiv dar mercedes cu accent pe confort. apoi cam de acum 10 ani fiecare a vrut sa isi traga din clientii celuilalt si bmw a dat-o si el un pic pe confort si mercedes mai spre sportivitate.

acum si renault probabil vrea sa isi traga din clientii celorlalte suv-uri mai veritabile, prin preturi mai mici, cu anumite compromisuri pe placul sau neplacul unora. la preturi mai mici nu putem avea pretentia la finisaje sau motoare peste ce ofera suv-urile mai scumpe.

Bineinteles ca totul este un bussiness din care producatorul trebuie sa faca si profit, asta e gandirea lor, viziunea lor, propunerea lor
pana la urma timpul va demonstra daca este o carte castigatoare sau nu.

PS - aluzia lui @b76 ca la renault se vorbeste franceza si eu nu stiu, e una ieftina daca asta s-a putut interpreta din ce am zis. eu am vrut sa fiu realist si ca posesor de masina imi imaginez la ce imi este mie buna masina, ce fac cu ea, ce vreau sa imi ofere. Acum serios, voi chiar simtiti cand o masina accelereaza in 10 sau 11 sec pana la 100kim/ora? Folositi mereu motoarele in 4000 ture sa scoateti tot din ele? in utilizarea de zi cu zi la viteze medii sunt mai importante reprizele decat 0-100, iar acolo dieselurile de 130cp stau destul de bine.

--------------------
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 12:14
Post #496

Membru autentic

pai tocmai ca la reprize, stii alea pentru depasire, Kad sta f prost.

ps cand posturile tale sunt la stiri, la kadjar, dupa o pauza de 3 ani si comentezi decat de bine, bate sau nu la ochi?

--------------------
+
centurion
post 3 Aug 2015, 12:37
Post #497

Membru autentic

Mi-am adus aminte de o discutie recenta de pe un alt topic. Era despre Mazda CX-5 cu motorul aspirat pe benzina 2.0 120 CP.

Desi nu sunt concurenti directi (daca nu gresesc), ce e mai bun: CX-5 cu motorul aspirat de 2.0 120CP sau Kadjar cu motor turbo 1.2 TCe 130 CP? biggrin.gif

--------------------
- - -
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 12:44
Post #498

Membru autentic

exista mazda CX5 2.0 de 120?

nu de alta da discutia era despre CX3.

This post has been edited by b76bgaarh: 3 Aug 2015, 12:44

--------------------
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 12:50
Post #499

Membru incepator

@b76, nu cred ca stii ce sunt alea reprize.

- nu cred ca e nevoie sa iti dau explicatii ce am facut in ultimii 3 ani smile.gif)

- ia zi-mi tu realistic vorbind, cand iti vei schimba masina ta sedan 1.5 care face suta in vreo 15 sec, cam ce ti-ai lua daca 10 sec ti se pare foartee lent? dar realistic vorbind nu vorbit doar asa aiurea ca vreau una de 40000 dar de fapt imi permit un sh de 5000. Ca sa vezi ca nu te intreb asa de amorul artei, realistic vorbind eu masina de la semnatura vreau sa o schimb cu alta, buget 25-28000. Kadjar e una dintre variante pe care o iau in considerare care consider ca imi ofera de toate. si spatiu, si garda la sol, si portbagaj, si consum bun, si intervale de service mari, etc etc

ia sa vedem noi, in site-ul de mai sus dat de un coleg de forum, vedem asa:
http://www.zeperfs.com/fiche5858-renault-k...1-6-dci-4x4.htm
repriza inseamna acceleretia in aceeasi treapta intr-o anumita gama de viteze, da?

la kadjar 1.6 dci 4x4 130 cp 80-120 tr.5 = 10.5 sec. ; tr.6 = 13.1 sec.

la fluence, 2.0 dci 4x2 150cp: 80-120 tr.5 = 11.3 sec. ; tr.6 = 15.1 sec.

tu pe ce te bazezi cand zici ca la reprize K sta f prost?
nu lucrez la renault, dar chiar nu pot sa ma abtin cand vad ca se compara mere cu pere in loc de mere cu mere sau vorbim asa din presupuneri. daca ai tu alte informatii te rog sa ni le impartasesti si noua

pe de alta parte mi se pare penibil sa pui la semnatura masinii marca telefonului, nu mai comentez modelul.

--------------------
+
centurion
post 3 Aug 2015, 12:57
Post #500

Membru autentic

QUOTE(b76bgaarh @ 3 Aug 2015, 13:44)
exista mazda CX5 2.0 de 120?

nu de alta da discutia era despre CX3.
*

Mea culpa, CX-3.
Intrebarea ramane oricum.

--------------------
- - -
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 13:00
Post #501

Membru autentic

daniel, exista fluence 2,0 dci?

testele comparative din acest topic le-ai vazut? eu, de exemplu, am pus 2 linkuri catre reviste nemtesti da cifrele se scriu la fel.

cand te referi la mere cu pere faci referire la varza de a compara preturi de franta cu preturi de romania, pe care o tot practici, pentru a spune ca Kad e mai ieftin?

ps la faza cu semnatura e de inteles, nu prea ai fost activ, cu userul asta, pe la GPS.

This post has been edited by b76bgaarh: 3 Aug 2015, 13:05

--------------------
+
zaboss
post 3 Aug 2015, 13:07
Post #502

Membru

QUOTE(centurion @ 3 Aug 2015, 13:57)
Mea culpa, CX-3. 
Intrebarea ramane oricum.
*

Cam greu să compari mașini din categorii diferite. Ce e mai bun? Un Megane 3 sau o Fiesta? Un Ford Focus sau un Clio?
Kadjar e în categorie cu CX-5, care este superior din toate punctele de vedere, dar intră și într-o altă categorie de preț (de listă, fiindcă am înțeles că cei de la Mazda, ca și cei de la Ford, ar fi mai generoși cu ofertele).
Pe piața românească, în momentul de față, concurența directă este Sportage și ASX. Cam acestea sunt singurele la care poți lua un „full option” în jur de 25.000€. Kadjar pierde aici pentru că nu poți avea 4x4 și cutie automată simultan.

--------------------
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 13:46
Post #503

Membru incepator

b76, probabil ca exista pe unele piete si fluence 2.0dci. daca le-au masurat probabil ca si exista. dar e interesant ca fluence 2.0dci 150cp are reprize mai slabe decat kadjar 4x4 de 130cp. asta daca e real ce se scrie acolo, dar in lipsa de alte informatii oficiale ma iau si eu dupa info din site-uri

tu vad ca tot nu ai inteles ce am comparat eu acolo, dar poti sa recitesti ce am scris.

tu daca cumperi o masina, banuiesc ca o cumperi la preturile din romania, nu? banuiesc ca astea de aici sunt relevante nu altele din..china sau mai stiu eu unde. si obiectia mea a fost ca se compara varianta intense full options de la K, cu varianta titanium fara optiuni de la ford, nu este destul de evident? adica ma deranjeaza ca s-au pus preturile de la mere cu preturile de la pere, si asta culmea, de catre un jurnalist care ar trebui sa stie sa faca un articol corect .

de ce ti-am zis care sunt preturile in romania la kuga si kadjar? pai eu nu de aici le cumpar? le cumpar din franta?

This post has been edited by mdaniel76: 3 Aug 2015, 13:50

--------------------
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 13:53
Post #504

Membru autentic

deci fluence 2.0 dci nu stii sigur ca exista da il aduci in discutie sa dea bine Kad.

te iei de un articol din franta si compari preturi de romania, beton.

intense nu e full options, in Franta, mai exista o echipare da tu o dai cu full options.

ps. e bine ca nu lucrezi la reno, mai avem o speranta.

--------------------
+
zaboss
post 3 Aug 2015, 14:13
Post #505

Membru

Sigur e Fluence și nu Latitude? Că nu am găsit 2.0 dci pe Fluence nicăieri. Doar un 2.0 straniu prin Brazilia:
A Renault Sport version has been offered in Brasil, named Fluence GT, using a 2.0-liter 180 hp (134 kW) named Renault TCe 180 associated with a 6-Speed Manual Gearbox.

--------------------
+
mdaniel76
post 3 Aug 2015, 14:23
Post #506

Membru incepator

@b76, esti superficial, vezi lucrurile foarte ingust si dupa bunul plac. nu o sa iti mai raspund, ca daca nu intelegi asta e... tu ai fixul tau si cu ala poti sa ramai.

ps: ramai cu ironiile tale ieftine

3 Aug 2015, 15:26:
@zaboss, e posibil sa fie si cum zici tu, posibil sa fie o piata unde sa se fi vandut motorizarea respectiva. am recunoscut doar ca iau si eu informatia din alta parte la fel cum si stimabilu@b76, nu a masurat el reprizele si le prezinta din alta parte. daca altii dau informatii eronate sau nu, ii e greu sa inteleaga.

3 Aug 2015, 15:27:
http://www.zeperfs.com/en/fiche3743-renaul...ent-2-0-dci.htm

This post has been edited by mdaniel76: 3 Aug 2015, 14:27

--------------------
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 14:33
Post #507

Membru autentic

pana acum tu esti singurul care da informatii "eronate".

ps si e greu la reno, zilele astea?

--------------------
+
zaboss
post 3 Aug 2015, 14:37
Post #508

Membru

QUOTE(mdaniel76 @ 3 Aug 2015, 15:23)
@zaboss, e posibil sa fie si cum zici tu, posibil sa fie o piata unde sa se fi vandut motorizarea respectiva.  am recunoscut doar ca iau si eu informatia din alta parte la fel cum si stimabilu@b76, nu a masurat el reprizele si le prezinta din alta parte. daca altii dau informatii eronate sau nu, ii e greu sa inteleaga.
<span class='edit'>3 Aug 2015, 15:27:</span>
http://www.zeperfs.com/en/fiche3743-renaul...ent-2-0-dci.htm
*

Vezi că ăla e Renault Fluent. radmasa.gif
Fluence a avut, se pare, 2.0 benzină de 140 CP, motorină doar declinări de 1.5.

--------------------
+
mircea_aq
post 3 Aug 2015, 14:56
Post #509

Membru autentic

Ford intr-adevar are reduceri bune care merg pana la 15-20%.
La mazda insa 5-6 hai 7%, nu vezi mai mult.

Ce-i aia Fluent ?

80-120 kmh V/VI in 10s/13s sunt fix timpii unui Passat B8 2.0TDI, daca tot e sa facem o comparatie.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
zaboss
post 3 Aug 2015, 15:06
Post #510

Membru

QUOTE(mircea_aq @ 3 Aug 2015, 15:56)
Ce-i aia Fluent ?

De regulă, o persoană care vorbește corect, fără greșeli. laugh.gif

Cred că este o greșeală. Internetul e mare și poți găsite site-uri pentru a demonstra absolut orice, de la faptul că extratereștrii sunt printre noi, Elvis trăiește, americanii nu au ajuns pe lună... De aceea, când cauți o informație ai nevoi de un pic de discernământ pentr a o identifica pe cea relevantă. Fiind vorba de un site care arată ca în primii ani ai internetului, care scrie greșit numele vehicului, cred că colegul a luat țeapă și informațiile respective nu sunt credibile.

--------------------
+
32 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 02:46
Forum Renault