DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 5 6 7 8 9 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> FRANE LOGAN, eficienta franarii

-Scorpio-
post 9 Dec 2005, 08:13
Post #181

membru jucator

Group: Members
From: SV

faptul ca dezvolta forta de franare mare e o calitate a franelor, nu un defect. acum si mie mi s-a parut pedala cam sensibila si acest fapt se mai combina si cu calitatea slabuta a cauciucurilor de fabrica. totusi, cine se ofera sa mail-easca la VC?

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
razvin
post 9 Dec 2005, 09:00
Post #182

Membru incepator

"Mai oameni buni. Orice masina va bloca franele. Daca nu o face nu puteti opri maina, doar o incetiniti pana la 2 km/h. Si ABS se deconcteaza sub 20km/h tocmai din acest motiv."enstein
Baiatu nu te supara da asta cu abs de unde ai scos-o?Sau la ce masina face asa?Pe logan nu am abs ca nu au mai ajuns banii pt abs da la cealalta masina am si nu se intampla asa ceva adica sa nu mai act abs sub 20km la ora.La 5km la ora daca pui frana vei simti pedala vibrand.

This post has been edited by razvin: 9 Dec 2005, 09:01

--------------------
logan laureate - ar-17---
+
ovidiusoft
post 9 Dec 2005, 11:29
Post #183

Membru de sub patura

From: Bucuresti

QUOTE(einstein1984 @ 8 Dec 2005, 18:34)
Mai oameni buni. Orice masina va bloca franele. Daca nu o face nu puteti opri maina, doar o incetiniti pana la 2 km/h. Si ABS se deconcteaza sub 20km/h tocmai din acest motiv.
*

Si ai si niste referinte credibile care sa sustina tamp...afirmatia asta? Ca eu cand am testat ABS-ul pe Logan aveam in jur de 30 si pana nu s-a oprit masina de tot a zumzait bucuros.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
hash
post 9 Dec 2005, 11:41
Post #184

calculatorist

QUOTE(ovidiusoft @ 9 Dec 2005, 12:29)
Si ai si niste referinte credibile care sa sustina tamp...afirmatia asta? Ca eu cand am testat ABS-ul pe Logan aveam in jur de 30 si pana nu s-a oprit masina de tot a zumzait bucuros.
*

Am pus mai demult niste link-uri unde se sustinea ideea asta (sub 10km/h nu intra ABS).

Poti sa mergi la poligon si incearca sa mergi cu 5-10 km/h (la pas) si franeaza brusc. O sa vezi ca nu intra ABS-ul. Cel putin la mine asa e.

Dar la viteza mare (60 km/h) + franat brusc, ABS 'canta' pana se opreste masina.

--------------------
- - -
+
dragos.avramescu
post 9 Dec 2005, 11:52
Post #185

Membru autentic

Eu am testat pe piatra cubica, si nu blocheaza deloc, in schimb se simte cum actioneaza (se aude si se simte pulsatia pana cand se opreste). In acelasi loc, cu solenza si logan laureate, s-a blocat. Si chiar am apasat la blana. Uite, o sa incerc si cu viteze mai mici, pentru ca eu am inceput sa franez pe la 30. Insa nu cred ca acel calculator tine cont de viteza pe care o aveai cand ai inceput sa franezi.
Calculatorul abs-ului stie cat trebuie sa fie variatia vitezei unghiulare, daca aceasta e prea mare inseamna ca urmeaza sa se blocheze -> calculatorul comanda slabirea franarii pe roata respectiva. Asta e o explicatie simplista, dar cred ca iti dai seama ca nu are de a face cu viteza, ci numai cu variatia ei.

This post has been edited by dragos.avramescu: 9 Dec 2005, 11:53

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
ovidiusoft
post 9 Dec 2005, 12:05
Post #186

Membru de sub patura

QUOTE(hash @ 9 Dec 2005, 12:41)
Am pus mai demult niste link-uri unde se sustinea ideea asta (sub 10km/h nu intra ABS).

Poti sa mergi la poligon si incearca sa mergi cu 5-10 km/h (la pas) si franeaza brusc. O sa vezi ca nu intra ABS-ul. Cel putin la mine asa e.

Dar la viteza mare (60 km/h) + franat brusc, ABS 'canta' pana se opreste masina.
*

Aaa... pai asta-i altceva.

Vreti sa spuneti ca:
- daca franarea incepe de la mai putin de 20 km/h, nu intra ABS-ul.
- daca franarea incepe de la mai mult de 20 km/h, ABS-ul actioneaza pana la oprirea completa.

Corect?

PS: 20 km/h mi se pare cam mult, mai ales iarna pe gheata.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
-Scorpio-
post 9 Dec 2005, 14:48
Post #187

membru jucator

va duceti pe aratura, enuntul topicului nu se referea la modul de functionare ABS si nici nu se adresa posesorilor de Ambition.

revin cu intrebarea:
DA CAREVA MAIL LA DACIA SA VEDEM CARE-I POZITIA OFICIALA? sa avem o baza mai solida de discutie, nu numai un loc unde sa ne plangem.

--------------------
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
hash
post 9 Dec 2005, 15:07
Post #188

calculatorist

Ceva-ceva tot avem. Iata ce anunta Dacia, la newsletter:

"In sezonul rece, Dacia iti recomanda utilizarea anvelopelor de iarna.

In conditii de temperatura scazuta, anvelopele de iarna Dacia permit reducerea semnificativa a distantei de franare: pentru o franare de la 80 km/h, cu anvelopele de iarna sunt necesari doar 34 de metri fata de 40 de metri pentru anvelopele de vara, in conditiile unui carosabil ud si la o temperatura sub 7°C.

Spre deosebire de anvelopele de vara, anvelopele de iarna:
- au de 5 ori mai multe lamele, pentru o aderenta optima pe toate tipurile de carosabil intalnite pe timpul iernii
- au canale mai adanci pentru o mai buna evacuare a apei
- au in componenta lor un amestec de cauciuc mult mai suplu, care este adaptat tuturor tipurilor de carosabil pe timp de iarna: ud, uscat, acoperit cu zapada sau inghetat

Gama de anvelope de iarna Dacia include pneurile:
1. KLEBER KRISALP 3 pentru Berlina, Break, SuperNova si Solenza
2. KLEBER KRISALP HP pentru Logan

Poti gasi toate aceste produse la agentii autorizati Dacia."

Pacat ca nu spune si cu ce model de masina s-a facut testul.

--------------------
- - -
+
einstein1984
post 9 Dec 2005, 17:16
Post #189

fan Dacia

O sa razi dar daca blochezi rotile pe zapada afanata, valul din fata rotilor te incetineste mult mai repede. Cautati si voi pe google rticole despre functionarea ABS si veti vedea. Nu am chef sa le caut eu din nou.
Chestia cu 34 m fata de 40 e luata din catalogul de pneuri Michelin, grup care fabrica si marca Kleber. Doar ca stiam ca era 34 m fata de 50m.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
dragos.avramescu
post 10 Dec 2005, 21:04
Post #190

Membru autentic

Chiar daca sunt inca 'pe aratura', vreau sa lamuresc o treaba: azi am testat frana la viteza mica, cca 10 km/h (vitezometrul trecuse mult sub 20). Am lovit frana, abs-ul a carait prompt. Rotile nu s-au blocat deloc.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
mitzaciobanu
post 10 Dec 2005, 21:45
Post #191

Membru

From: Brasov

si eu am facut urmatorul test:

am franat brusc de la 40 km/h pe zapada proaspata (strat cam 4-5 cm) si am analizat urma din zapada:

se vede clar forma cauciucului "imprimata" in zapada, deci roata s-a invartit. Doar in ultimii sa zic 20-30 cm ai urmei de franare se vede ca roata s-a blocat.

Deci este clar ca roata se blocheaza de la o anumita viteza in jos. Dupa capul meu este de ordinul a 5 km/h. Altfel masina nu s-ar opri niciodata

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - 2005 - BV
+
einstein1984
post 10 Dec 2005, 21:50
Post #192

fan Dacia

In sfarsit cineva care si rationeaza. "Deci este clar ca roata se blocheaza de la o anumita viteza in jos. Dupa capul meu este de ordinul a 5 km/h. Altfel masina nu s-ar opri niciodata"
De ce e asa greu de inteles nu stiu.

--------------------
+
DFA
post 12 Dec 2005, 17:07
Post #193

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Primit răspuns de la Vocea Clientului dacă Logan este dotată pe față cu discuri ventilate.
Prima oară am pus o întrebare generală (care variante au), nu am primit nici până azi răspuns.
A doua oară am întrebat dacă varianta pe care am comandat-o eu are...

Răspuns:
Stimate domnule ......,

Va multumim pentru mesajul dumneavoastra si pentru decizia de a va achizitiona un autoturism Logan.

Referitor la solicitarea dumneavoastra, va comunicam urmatoarele: Dacia Logan Laureate 1.5 dCi este echipata cu discuri ventilate fata.

Cu stima,
Agent Servicii Client,
Elena Ponea

Acum, nu se știe dacă toate cu motorizare diesel au discuri ventilate, dar nu văd nici un motiv să nu fie la toate, că doar motorul e același.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
-Scorpio-
post 12 Dec 2005, 20:26
Post #194

membru jucator

discurile de frana ventilate sunt mai bune decat cele neventilate doar la solicitari repetate ale franei, se incing mai greu si nu fac sa fiarba asa usor lichidul de frana (pedala elastica). nu are legatura cu sensibilitatea franei care se discuta aici.
daca dai o roata jos, poti sa-ti dai seama usor daca masina ta e dotata sau nu cu discuri de frana ventilate.

P.S. acu observ ca tu n-ai ce roata sa dai jos sad.gif , doar o copita de la ren...

This post has been edited by -Scorpio-: 12 Dec 2005, 20:31

--------------------
+
bendix
post 13 Dec 2005, 14:08
Post #195

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Cei de pe-aici cred ca s-au obisnuit cu mine ca spun lucrurilor pe nume si nu ma jenez sa critic Logan-ul cand nu imi place ceva. Insa la frane, cel putin la masina mea, nu am ce sa critic. Sunt foarte multumit. Daca te obisnuiesti cu cursa pedalei, franele actioneaza chiar foarte bine. Am franat pe tot felul de suprafete. Mai ramane sa incerc pe zapada.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
SUPERCAR
post 13 Dec 2005, 19:18
Post #196

Membru autentic

From: Constanta

Eu nu pot sa inteleg de ce nu au pus discuri ventilate pe toate variantele logan...chiar asa scumpe erau,se zgarcesc mult prea mult cei de la Renault.
Tin minte ca pana si vechea Supernova avea discuri ventilate si vorba aia era mai ieftina ca logan.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
einstein1984
post 13 Dec 2005, 20:10
Post #197

fan Dacia

Un inginer la Mioveni are salariu vreo 7.5 milioanne. Nu ai decat o vaga idee cat de zgarciti pot fi francezii. Daca nu puteau sa vanda lucruri ieftine nu veneau in Romania.
Romanul prefera un aer conditionat decat un ABS sau discuri ventilate. Dovada stau vanzarile loganului fata de alte masini dotate mult mai corect din punct de vedere al sigurantei. Daca cumparam ca prostii, ne trateaza ca pe prosti.

--------------------
+
-Scorpio-
post 13 Dec 2005, 21:22
Post #198

membru jucator

pai fenomenul sta cam asa: aerul conditionat il face invidios pe vecinul si colegul cui i te lauzi, cand ii arati ca ti-ai luat masina cu aer conditionat, ii arati de fapt ca ti-ai luat si tu masina "de domn", pe cand daca-i explici ca masina ta e dotata cu discuri ventilate te intreaba ce-i aia, francezii au aflat asta din studiile de piatza si ofera ce-si doreste piatza.

This post has been edited by -Scorpio-: 13 Dec 2005, 21:25

--------------------
+
pgpdesign
post 13 Dec 2005, 21:34
Post #199

Membru

From: Șimleu Silvaniei

QUOTE(-Scorpio- @ 13 Dec 2005, 21:22)
pai fenomenul sta cam asa: aerul conditionat il face invidios pe vecinul si colegul cui i te lauzi, cand ii arati ca ti-ai luat masina cu aer conditionat, ii arati de fapt ca ti-ai luat si tu masina "de domn", pe cand daca-i explici ca masina ta e dotata cu discuri ventilate te intreaba ce-i aia, francezii au aflat asta din studiile de piatza si ofera ce-si doreste piatza.
*

Similar cu studiul de piata american conform caruia angajatii sunt mai fericiti daca le schimbi titulatura postului decat daca le maresti salarul. Mai bine "Team leader" sau "CTO" decat cateva sute de dolari in plus... wink.gif

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
+
andreic
post 13 Dec 2005, 22:41
Post #200

Membru autentic

Am intrebat astazi la service cat costa discurile ventilate de LGN si sunt 3,3 mil lei bucata. Problema este ca nu au reusit sa cada de acord daca trebuie sa inlocuiesc si etrierele(mie asa mi se pare logic) sau daca au sau nu placute de frana diferite. Mentionez ca, cofetarul ala de dealer nici macar nu stia ca 1,5 Laureate are discuri ventilate, a trebuit sa il duc eu in curte sa se convinga radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 mpi - B-xx-yyy
+
trahanache
post 13 Dec 2005, 23:24
Post #201

Membru incepator

De cateva zile, am un Logan Laureate dci. Dupa cum se spune pe forum, ar avea discuri ventilate. Intrebarea e: la ce imi folosesc? Sau e ceva aidoma calculatorului de bord. Suna bine, dar nu foloseste la nimic.
Sunt destul de nemultumit de frana, dar din alt punct de vedere. E mult prea sensibila si trebuie abia sa o ating. In loc de discuri ventilate, mai bine faceau o frana serioasa care sa actioneze gradat, pe toata cursa pedalei.

--------------------
logan dci - 1
+
klaus
post 13 Dec 2005, 23:53
Post #202

步步

intreb si eu, asa, informativ, dumneata ai citit postul userului scorpio cu 6 posturi mai la deal de al dumitale?
Ia vezi ca are el niste chestii pe acolo, lumea le zice cuvinte, legate in niste alte chestii, lumea le zice propozitii/fraze, in care explica taman ce intrebasi...
Stiu ca este greu cu cititul, dar asigur ca nu dauneaza sanatatii

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
-Scorpio-
post 14 Dec 2005, 00:55
Post #203

membru jucator

uite, cam asa arata discurile de frana ventilate:

discbrake6pf.jpg

sunt compuse de fapt din doua discuri paralele, ce au intre ele niste canale prin care circula aerul pt a le raci. sunt mai bune decat cele neventilate doar la solicitari repetate ale franei, se incing mai greu si nu fac sa fiarba asa usor lichidul de frana (pedala elastica).

--------------------
+
radioman
post 14 Dec 2005, 01:11
Post #204

membru D'ala mare

From: Constanta

Stie cineva sigur si oficial daca se pot schimba discurile de la diesel la benzinar? Pt ca un lucru e clar: etrierele sunt ACELEASI , au cursa doar cu 8 mm mai scurta a pistonaselor la diesel, dar din ce am intrebat si eu pe la "mecanicosii" de la Dacia , cica nu ar merge ca are alte diametre la butucul rotii...Le multumesc anticipat celor care imi vor da un raspuns bazat smile.gif

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V 2017/2019 - CT-xx-HIT
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
-Scorpio-
post 14 Dec 2005, 08:37
Post #205

membru jucator

sunt indiscret daca intreb care-i motivul pt care voi vreti sa faceti upgrade la discurile de frana?

--------------------
+
klaus
post 14 Dec 2005, 09:28
Post #206

步步

Eu inteleg lumea. Asa cum unii doresc sa faca chip-tuning, altii doresc sa-si puna spoilere si praguri si masti si etc, cum altii doresc volane de piele sau scaune mai prospere, cu incalzire sau masaj, sau cu sustinere laterala mai buna, unii doresc discuri ventilate pentru ca franarea sa se comporte bine o data pe an cand se face transfagarasanul.
Si parerea mea este ca decat x euro (unde x>100) pe un spoiler, mai bine pe un disc ventilat. Macar discul ventilat iti da un sentiment de siguranta o data pe an (enuntata anterior ca ex.). Rog nu dati cu pietre, e parerea mea.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
razvanx
post 14 Dec 2005, 11:53
Post #207

Membru incepator

From: IASI

E normal ca incepand de la 7000km apasarea franei (1-2cm apasare) sa scartzaie usor? huh.gif

--------------------
Dacia Logan 1.6 mpi - IS-XX-XXX
+
AL
post 14 Dec 2005, 13:22
Post #208

Member

vedeti ca despre scartaitul pedalei de frana se discuta deja la "zgomote si scartaieli"... de asemenea, pentru a continua discutia despre up-grade la discuri duble, va rog sa initiati topic nou la imbunatatiri...aici se vor sterge mesajele pe aceste teme ca fiind offtopic... multumesc

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
ursamajor
post 16 Jan 2006, 17:44
Post #209

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Apropo de eficiența frânării: am auzit că vor pune ABS și pe Laureate, corect?

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
GunX
post 16 Jan 2006, 17:50
Post #210

Membru autentic

Cica e o promotie cu perioada limitata, am auzit azi la radio....

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
9 Pages « < 5 6 7 8 9 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 01:10
Forum Renault