România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți
![]() ![]() ![]() |
România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
De unde, si-au pastrat numele de PSD. Care include si PNL. PNL a fost mereu sectiune a PSD. Doar Markos si Radian nu s-au prins.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Liviu @ 7 Feb 2016, 18:15) Pai comparativ cu elvetia,norvegia,america,danemarca,anglia...chiar o duc rau mai ales italienii da' si germanii si nu ma refer doar dpdv economic....nazisti sau personaje gen berlusconi n-am vazut la anglo-saxoni.....chiar daca trump e la moda acum,cum am mai spus nu va fi nici macar candidatul republicanilor la presedentie. This post has been edited by tony-s: 7 Feb 2016, 21:04 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
PNL lingaii PSD. Toti graviteaza in jurul mafiei
![]() Raman tot la Nicusor Dan ! ![]() |
--------------------
**
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(corbex @ 7 Feb 2016, 21:31) De unde, si-au pastrat numele de PSD. Care include si PNL. PNL a fost mereu sectiune a PSD. Doar Markos si Radian nu s-au prins. Chiar mereu nu. Pe vremea cand eram eu membru PNL, programul partidului, la punctul numarul 1 prevedea reinstaurarea monarhiei in Romanica. Numai sunt membru PNL de 16 ani. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(tony-s @ 7 Feb 2016, 16:11) Bababieti, voi cred ca ati baut apa dupa frun bou. Voi il luati pe tonica drept autoritate si sursa de informatii? Ati capiat chiar de tot?! In cea mai mare parte a Europei alegerea primarilor se realizeaza in doua tururi. Ce zice el este valabil despre alegerile parlamentare, caci si Germania si Italia au sisteme mixte. Pana si in UK alegerea directa a primarilor de catre cetateni (treaba de ultima moda, aparuta abia din 2000 incoace - asta apropos de democratia britanica) se realizeaza pe baza unui algoritm care nu este de tipul "primul ia totul", ci de tipul "daca alesul tau nu castiga, care este a doua ta optiune". Adica un fel de tur doi realizat simultan cu turul I. Pentru detalii existaWiki! Usor mai este de fraierit lumea asta!... ![]() QUOTE(Han Solo @ 5 Feb 2016, 14:07) argumente pro se pot gasi pentru ambele sisteme. First-past-the-post e folosit in anglia de peste 100 de ani. Strict tehnic, nimeni nu poate contesta superioritatea alegerilor in doua tururi QUOTE(tony-s @ 5 Feb 2016, 14:34) Pai tocmai ca sistemul cu 1 singur tur scade influenta partidelor mici gen unpr care in turul 2 fac aranjamente in funcție de interese Mai, tonica, nu te stiu personal, dar la trasnaile pe care le spui uneori chiar ma simt ispitit. Cum naiba sa aiba influenta partidele mici gen UNPR, daca astea niciodata nu candideaza? Stii ce conteaza de la UNPR? Activistii locali si banii. Atat. Electoral, partide gen UNPR, PC-ul lui Voiculescu etc., nu exista. Apoi, tu leci de presupozitia ca electoratul este o turma usor influentabila. Asta este valabil, dar despre electoratul traditional al PSD. QUOTE(ady77 @ 5 Feb 2016, 14:39) Io zic ca nu. Ce spune Comisia de la Venetia este spus din 2002, nu de ieri. QUOTE(Liviu @ 5 Feb 2016, 14:45) Constitutia Romaniei este scrisa pentru a ingreuna la maxim apelul la institutia referendumului. Mai intai ca este al naibii de greu de organizat unul, iar apoi din textul constitutiei rezulta ca cele mai multe referendumuri sunt consultative si nu impertaive. Cu alte cuvinte, decizia / rezultatul referendumului devine norma (=lege, cel mai adesea) cand vrea si are chef cel care legifereaza. Daca n-are chef sa legifereze problema, rezultatul referendumului este fix "0". Vezi alea doua referendumuri valide organizate de Base! QUOTE(Garett @ 7 Feb 2016, 07:52) Ironia fiind ca toti au votat en fanfare actualul sistem si nu li s-a parut catusi de putin ca fiind nereprezentativ! ![]() Nu exagera si tu. Au manipulat si ei sistemul dupa cum au crezut ca ii avantajeaza. De asta si zic ca liberalii isi merita soarta. QUOTE(luck33ro @ 7 Feb 2016, 20:54) Exact de-asta cand este vorba sa impiedice aparitia unor newcomeri PSD-ul si PNL-ul fac front comun! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mult ți-a trebuit sa primești de la centru vrajelile astea...singura tara mare din europa in care alegerile sunt mixte - si cu 1 tur si cu 2 e Franța ....in rest e cum am spus eu in america,anglia,spania,Danemarca,austria,Elveția, olanda,norvegia e doar 1 tur iar italia,germania si belgia sunt singurele tari din europa cu 2 tururi (ma refer la tarile mai importante din vest n-am cautat informatii pt. Lichestein,Andorra sau Luxemburg)
Catgorie mai ușor influentabila decat habarniștii de facebook nu exista....si aia toți sunt tineri frumoși si liberi - cei care cer totul de la stat - locuri de munca,salarii mari pt. Niste mucosi prosti bata, cei pt. Care nu-s buni cei votați de majoritate ci cei numiti in funcții,cei care simt nevoia unui tătuc al națiunii care să-i dirijeze.... Evident ma refer ca-ntotdeuna la majoritate -sunt si tineri pasionați care stiu ce vor in viață si care deja după ce termina facultatea sau chiar mai repede sunt suficient de bine pregatiti profesional pt. A primi indreptatit salarii mari,însă ăștia sunt o minoritate extrem de redusa in romania....si m-am referit la cei cu facultate ca la aia cu 12-8 clase e jale mare - majoritatea sunt genul cum mai pune unul pe aici tot felul gunoaie de pe facebook -analfabeți,cocalari si pițipoance. This post has been edited by tony-s: 8 Feb 2016, 12:56 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
luck33ro |
![]()
|
ce boala are tonelu pe feisbuk...ce i-a facut lu sarmanu tonta
![]() ![]() ![]() This post has been edited by luck33ro: 8 Feb 2016, 12:06 |
--------------------
**
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eh, fiecare cu cosmarurile proprii ... unii nu mai pot de musulmani, altii nu mai pot de base, pe cand altii isi pun probleme unde sa mearga in concediu anu' asta
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Si eu (am platit deja avansul la cazare si biletele de avion) ... dar eu vorbeam de "altii" ...
|
--------------------
.
.
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(dacis @ 5 Feb 2016, 09:23) b.) una dupa care se considera ca nu se schimba regula de alegere a primarilor (pentru ca drept criteriu al alegerii este tot majoritatea voturilor exprimate, atat in turul I, cat si in turul II). Ai promis ca vii cu opiniile unor avocati si juristi pe care ii cunosti si de fapt continui cu aberatiile proprii. Nici daca faci alegeri la un interval 20 de ani nu schimbi regula atata timp cat "criteriu al alegerii este tot majoritatea voturilor exprimate, atat in turul I, cat si in turul II)." ![]() ![]() Bai...l-as cita pe kato, dar e sanctionat pe forum pentru un cuvant pe care il meriti din plin. ![]() Omule, este scabros ce faci. As face un poll, sa vadem cati dacioti sunt de parerea asta. ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Liviu @ 8 Feb 2016, 13:11) Sa stii ca si asta e o problema serioasa, e din ce in ce mai greu sa gasesti o destinatie "necontaminata" cu "refugiati" si fara riscul de a sari in aer! ![]() Culmea, cand am fost la Paris ma gandeam ca e o destinatie sigura, la cati arabitoi au naturalizat nu le vine ideea sa se "cenzureze" in centrul Parisului! Si fix asta au facut! This post has been edited by Garett: 8 Feb 2016, 12:48 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ady77 |
![]()
|
De aia (+ 3 copii)raman in Romania, nu strica aia bombele pe noi
![]() This post has been edited by ady77: 8 Feb 2016, 13:07 |
--------------------
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
tony-s |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 8 Feb 2016, 12:04) ce boala are tonelu pe feisbuk...ce i-a facut lu sarmanu tonta ![]() ![]() ![]() Nu lucrez in resurse umane dar am participat la destule interviuri de angajare si nu ca si candidat asa ca vorbesc din experimenta nu din material primit de la propaganda -ca altii de pe aici...tinerii frumosi si liberi in majoritate sunt de o prostie rara si toti vor salarii mari pt. nici un fel de aptitudine dovedita la interviu,ca vrajelile din CV n-au nici o valoare. tocmai ca cei de peste 35-40 de ani deobicei sunt mult mai bine pregatiti din toate punctele de vedere,nu doar professional...stiu ca multinationalele au introdus si-n Romania prostia ca cei mai in varsta nu-s buni de mimic si doar tinerii sunt buni....pai tocmai ca tinerii sunt mult mai usor de manipulat si de spalat pe creier- lucru cautat de resursele umane de la multinationale...eu prefer o persoana capabila sa gandeasca si sa acrioneze singura indiferent de varsta. This post has been edited by tony-s: 8 Feb 2016, 13:25 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 11:07) "...they can always be changed for the better". They, aka "voting systems" QUOTE(Dan73 @ 8 Feb 2016, 12:40) Sorry sa te dezamagesc, dar io pe oamenii aia i-am consultat doar ca sa valideze ori sa conteste interpretarea mea. Si au validat-o. Nu esti de acord, no problem... Cauta unul care a facut scoala pe bune (macar la una cele trei universitati mari din tara, cand vorbim de drept) care sa ma contrazica!... Vezi ca in teoria democratiei se vorbeste muuult despre majoritati si tipuri de majoritati. Ca una-i sa obtii cele mai multe voturi, alta sa obtii majoritatea simpla (majoritatea voturilor celor prezenti), alta-i majoritatea absoluta (majoritatea voturilor celor inscrisi pe liste) si complet alta majoritatea calificata. Dar si pentru a sti sa deosebesti astea trebuie un minim de alfabetizare... In rest, no comment. Noroc ca adevarul nu-i o chestiune de vot democratic, majoritar. 8 Feb 2016, 13:31: QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 12:56) Nevestica-i pedepsita si ramane acasa? ![]() This post has been edited by dacis: 8 Feb 2016, 13:31 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Liviu |
![]()
|
Daca dau de unu' (unii) ii (le) zic sa mearga la Galati ca or sa fie bine primiti.
|
--------------------
.
.
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 13:16) Te-am intrebat de cateva ori de ce o fi pus textul asta in continuare: QUOTE(ady77 @ 28 Jan 2016, 14:51) Oare ce rost o avea fraza asta pe acolo " Even when no manipulation is intended, changes will seem to be dictated by immediate party political interests. " Eu cred ca e pusa la misto. QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 13:16) Sa iti traduc: Din cauza ce detin cu acte 3 copii raman in Romania, doar cu nevasta puteam merge pe alte meleaguri. |
--------------------
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 14:19) 1. Te-am intrebat de cateva ori de ce o fi pus textul asta in continuare 2. Sa iti traduc: Din cauza ce detin cu acte 3 copii raman in Romania, doar cu nevasta puteam merge pe alte meleaguri. 1. Ady, intotdeauna partidele vor propune schimbari ale legislatiei electorale pentru ca in momentul cand fac propunerile calculele lor electorale le zic ca varianta pe care o propun ei i-ar avantaja. Asta a fost, este si va fi valabil intotdeauna. Baietii din Comisia de la Venetia stiu asta si stiu si ca este inevitabil sa se intample asa. De asta a aparut si ideea ca modul de schimbare a legislatiei electorale sa fie prevazut inclusiv in textul constitutiei. Pozitie pe care o impartasesc 100%. One way of avoiding manipulation is to define in the constitution [...] the elements that are most exposed (the electoral system itself, the membership of electoral commissions, constituencies or rules on drawing constituency boundaries). 2. Pana de curand pareai ca-ti pica fisa la poante... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
luck33ro |
![]()
|
|
--------------------
**
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 14:28) 1. Ady, intotdeauna partidele vor propune schimbari ale legislatiei electorale pentru ca in momentul cand fac propunerile calculele lor electorale le zic ca varianta pe care o propun ei i-ar avantaja. Asta a fost, este si va fi valabil intotdeauna. Baietii din Comisia de la Venetia stiu asta si stiu si ca este inevitabil sa se intample asa. De asta a aparut si ideea ca modul de schimbare a legislatiei electorale sa fie prevazut inclusiv in textul constitutiei. Pozitie pe care o impartasesc 100%. One way of avoiding manipulation is to define in the constitution [...] the elements that are most exposed (the electoral system itself, the membership of electoral commissions, constituencies or rules on drawing constituency boundaries). Te intreb daca sunt dulci merele si imi raspunzi ca-s acri strugurii. |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Liviu |
![]()
|
Tonica are impresia ca screen-shot-urile cu mesaje analfabete puse la misto pe/de pe facebook reprezinta majoritatea "facebookerilor". Undeva are si el dreptate, nivelul e cam jos cateodata dar depinde si ce pagini citesti si din ce grupuri faci parte. E, intr-un fel, ca pe stadion, loc cu care Tonica ar trebui sa fie foarte familiarizat.
|
--------------------
.
.
|
|
tony-s |
![]()
|
Nu nominalizez ca iar se va umfla tarata in personajul respectiv si după ce-i voi raspunde voi fi din nou suspendat degeaba.
Oricum dpmdv sunt aproape la fel de tragice si specimenele de pe facebook si cei care-i citesc si-i promovează (majoritatea de pe facebook se încadrează cel puțin in una dintre categorii). This post has been edited by tony-s: 8 Feb 2016, 16:24 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 21:35 |