DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți

ady77
post 7 Feb 2016, 20:02
Post #481

راحتزیل یو

Group: Members
From: near Bacau

S-au rebranduit, acu' le zice PNL.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 7 Feb 2016, 20:31
Post #482

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

De unde, si-au pastrat numele de PSD. Care include si PNL. PNL a fost mereu sectiune a PSD. Doar Markos si Radian nu s-au prins.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
+
tony-s
post 7 Feb 2016, 20:51
Post #483

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

QUOTE(Liviu @ 7 Feb 2016, 18:15)
Și ia uite ce rău o duc Italia și Germania. Vai de capul lor.
*

Pai comparativ cu elvetia,norvegia,america,danemarca,anglia...chiar o duc rau mai ales italienii da' si germanii si nu ma refer doar dpdv economic....nazisti sau personaje gen berlusconi n-am vazut la anglo-saxoni.....chiar daca trump e la moda acum,cum am mai spus nu va fi nici macar candidatul republicanilor la presedentie.

This post has been edited by tony-s: 7 Feb 2016, 21:04

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
luck33ro
post 7 Feb 2016, 20:54
Post #484

Membru autentic

PNL lingaii PSD. Toti graviteaza in jurul mafiei dry.gif
Raman tot la Nicusor Dan ! cool.gif

--------------------
+
radian
post 8 Feb 2016, 08:37
Post #485

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(corbex @ 7 Feb 2016, 21:31)
De unde, si-au pastrat numele de PSD. Care include si PNL. PNL a fost mereu sectiune a PSD. Doar Markos si Radian nu s-au prins.
*

Chiar mereu nu. Pe vremea cand eram eu membru PNL, programul partidului, la punctul numarul 1 prevedea reinstaurarea monarhiei in Romanica. Numai sunt membru PNL de 16 ani.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
dacis
post 8 Feb 2016, 10:14
Post #486

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(tony-s @ 7 Feb 2016, 16:11)
Ce e interesant e faptul ca dintre tarile mari din europa doar in germania si Italia sunt 2 tururi
*

Bababieti, voi cred ca ati baut apa dupa frun bou. Voi il luati pe tonica drept autoritate si sursa de informatii? Ati capiat chiar de tot?!

In cea mai mare parte a Europei alegerea primarilor se realizeaza in doua tururi. Ce zice el este valabil despre alegerile parlamentare, caci si Germania si Italia au sisteme mixte.

Pana si in UK alegerea directa a primarilor de catre cetateni (treaba de ultima moda, aparuta abia din 2000 incoace - asta apropos de democratia britanica) se realizeaza pe baza unui algoritm care nu este de tipul "primul ia totul", ci de tipul "daca alesul tau nu castiga, care este a doua ta optiune". Adica un fel de tur doi realizat simultan cu turul I. Pentru detalii existaWiki!

Usor mai este de fraierit lumea asta!... blink.gif

QUOTE(Han Solo @ 5 Feb 2016, 14:07)
argumente pro se pot gasi pentru ambele sisteme. First-past-the-post e folosit in anglia de peste 100 de ani.
*

Strict tehnic, nimeni nu poate contesta superioritatea alegerilor in doua tururi

QUOTE(tony-s @ 5 Feb 2016, 14:34)
Pai tocmai ca sistemul cu 1 singur tur scade influenta partidelor mici gen unpr care in turul 2 fac aranjamente in funcție de interese
*

Mai, tonica, nu te stiu personal, dar la trasnaile pe care le spui uneori chiar ma simt ispitit.
Cum naiba sa aiba influenta partidele mici gen UNPR, daca astea niciodata nu candideaza? Stii ce conteaza de la UNPR? Activistii locali si banii. Atat. Electoral, partide gen UNPR, PC-ul lui Voiculescu etc., nu exista.
Apoi, tu leci de presupozitia ca electoratul este o turma usor influentabila. Asta este valabil, dar despre electoratul traditional al PSD.

QUOTE(ady77 @ 5 Feb 2016, 14:39)
RNP-urile sunt în funcție de interesele de moment
*

Io zic ca nu. Ce spune Comisia de la Venetia este spus din 2002, nu de ieri.

QUOTE(Liviu @ 5 Feb 2016, 14:45)
Pentru asta eu as face referendum
*

Constitutia Romaniei este scrisa pentru a ingreuna la maxim apelul la institutia referendumului. Mai intai ca este al naibii de greu de organizat unul, iar apoi din textul constitutiei rezulta ca cele mai multe referendumuri sunt consultative si nu impertaive. Cu alte cuvinte, decizia / rezultatul referendumului devine norma (=lege, cel mai adesea) cand vrea si are chef cel care legifereaza. Daca n-are chef sa legifereze problema, rezultatul referendumului este fix "0". Vezi alea doua referendumuri valide organizate de Base!

QUOTE(Garett @ 7 Feb 2016, 07:52)
Ironia fiind ca toti au votat en fanfare actualul sistem si nu li s-a parut catusi de putin ca fiind nereprezentativ! biggrin.gif
*

Nu exagera si tu. Au manipulat si ei sistemul dupa cum au crezut ca ii avantajeaza. De asta si zic ca liberalii isi merita soarta.

QUOTE(luck33ro @ 7 Feb 2016, 20:54)
PNL lingaii PSD. Toti graviteaza in jurul mafiei
*

Exact de-asta cand este vorba sa impiedice aparitia unor newcomeri PSD-ul si PNL-ul fac front comun!

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
tony-s
post 8 Feb 2016, 10:58
Post #487

Membru autentic

Mult ți-a trebuit sa primești de la centru vrajelile astea...singura tara mare din europa in care alegerile sunt mixte - si cu 1 tur si cu 2 e Franța ....in rest e cum am spus eu in america,anglia,spania,Danemarca,austria,Elveția, olanda,norvegia e doar 1 tur iar italia,germania si belgia sunt singurele tari din europa cu 2 tururi (ma refer la tarile mai importante din vest n-am cautat informatii pt. Lichestein,Andorra sau Luxemburg)

Catgorie mai ușor influentabila decat habarniștii de facebook nu exista....si aia toți sunt tineri frumoși si liberi - cei care cer totul de la stat - locuri de munca,salarii mari pt. Niste mucosi prosti bata, cei pt. Care nu-s buni cei votați de majoritate ci cei numiti in funcții,cei care simt nevoia unui tătuc al națiunii care să-i dirijeze....

Evident ma refer ca-ntotdeuna la majoritate -sunt si tineri pasionați care stiu ce vor in viață si care deja după ce termina facultatea sau chiar mai repede sunt suficient de bine pregatiti profesional pt. A primi indreptatit salarii mari,însă ăștia sunt o minoritate extrem de redusa in romania....si m-am referit la cei cu facultate ca la aia cu 12-8 clase e jale mare - majoritatea sunt genul cum mai pune unul pe aici tot felul gunoaie de pe facebook -analfabeți,cocalari si pițipoance.

This post has been edited by tony-s: 8 Feb 2016, 12:56

--------------------
+
ady77
post 8 Feb 2016, 11:07
Post #488

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 10:14)
Io zic ca nu. Ce spune Comisia de la Venetia este spus din 2002, nu de ieri.
*

Ce spune Comisia de la Venetia din 2002?

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
luck33ro
post 8 Feb 2016, 12:04
Post #489

Membru autentic

ce boala are tonelu pe feisbuk...ce i-a facut lu sarmanu tonta radmasa.gif Pesedeii sunt depasiti de vremuri icon_mrgreen.gif Nu ma mira, ei inca vad PDLei si basisti la tot coltu laugh.gif

This post has been edited by luck33ro: 8 Feb 2016, 12:06

--------------------
+
Liviu
post 8 Feb 2016, 12:11
Post #490

expat naiv

From: Peste gard

Eh, fiecare cu cosmarurile proprii ... unii nu mai pot de musulmani, altii nu mai pot de base, pe cand altii isi pun probleme unde sa mearga in concediu anu' asta tongue.gif ...

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
ady77
post 8 Feb 2016, 12:29
Post #491

راحتزیل یو

QUOTE(Liviu @ 8 Feb 2016, 12:11)
pe cand altii isi pun probleme unde sa mearga in concediu anu' asta tongue.gif ...
*

Asta deja am rezolvat-o tongue.gif

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Liviu
post 8 Feb 2016, 12:34
Post #492

expat naiv

Si eu (am platit deja avansul la cazare si biletele de avion) ... dar eu vorbeam de "altii" ...

--------------------
. . .
+
Dan73
post 8 Feb 2016, 12:40
Post #493

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 5 Feb 2016, 09:23)
b.) una dupa care se considera ca nu se schimba regula de alegere a primarilor (pentru ca drept criteriu al alegerii este tot majoritatea voturilor exprimate, atat in turul I, cat si in turul II).
*

Ai promis ca vii cu opiniile unor avocati si juristi pe care ii cunosti si de fapt continui cu aberatiile proprii.
Nici daca faci alegeri la un interval 20 de ani nu schimbi regula atata timp cat "criteriu al alegerii este tot majoritatea voturilor exprimate, atat in turul I, cat si in turul II)."
radmasa.gif radmasa.gif
Bai...l-as cita pe kato, dar e sanctionat pe forum pentru un cuvant pe care il meriti din plin. mad.gif
Omule, este scabros ce faci. As face un poll, sa vadem cati dacioti sunt de parerea asta. rolleyes.gif

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Garett
post 8 Feb 2016, 12:48
Post #494

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Liviu @ 8 Feb 2016, 13:11)
... altii isi pun probleme unde sa mearga in concediu anu' asta tongue.gif ...
*

Sa stii ca si asta e o problema serioasa, e din ce in ce mai greu sa gasesti o destinatie "necontaminata" cu "refugiati" si fara riscul de a sari in aer! rolleyes.gif
Culmea, cand am fost la Paris ma gandeam ca e o destinatie sigura, la cati arabitoi au naturalizat nu le vine ideea sa se "cenzureze" in centrul Parisului!
Si fix asta au facut!

This post has been edited by Garett: 8 Feb 2016, 12:48

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
b76bgaarh
post 8 Feb 2016, 12:54
Post #495

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 12:29)
Asta deja am rezolvat-o  tongue.gif
*

QUOTE(Liviu @ 8 Feb 2016, 12:34)
Si eu (am platit deja avansul la cazare si biletele de avion) ... dar eu vorbeam de "altii" ...
*

cam pe unde?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
ady77
post 8 Feb 2016, 12:56
Post #496

راحتزیل یو

De aia (+ 3 copii)raman in Romania, nu strica aia bombele pe noi tongue.gif

This post has been edited by ady77: 8 Feb 2016, 13:07

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Liviu
post 8 Feb 2016, 13:04
Post #497

expat naiv

QUOTE(b76bgaarh @ 8 Feb 2016, 11:54)
cam pe unde?
*

Ma duc sa le fac cu mana refugiatilor care ajung cu barcile in Lefkada ... (if any) smile.gif

--------------------
. . .
+
tony-s
post 8 Feb 2016, 13:12
Post #498

Membru autentic

QUOTE(luck33ro @ 8 Feb 2016, 12:04)
ce boala are tonelu pe feisbuk...ce i-a facut lu sarmanu tonta  radmasa.gif Pesedeii sunt depasiti de vremuri  icon_mrgreen.gif Nu ma mira, ei inca vad PDLei si basisti la tot coltu  laugh.gif
*

Nu lucrez in resurse umane dar am participat la destule interviuri de angajare si nu ca si candidat asa ca vorbesc din experimenta nu din material primit de la propaganda -ca altii de pe aici...tinerii frumosi si liberi in majoritate sunt de o prostie rara si toti vor salarii mari pt. nici un fel de aptitudine dovedita la interviu,ca vrajelile din CV n-au nici o valoare.

tocmai ca cei de peste 35-40 de ani deobicei sunt mult mai bine pregatiti din toate punctele de vedere,nu doar professional...stiu ca multinationalele au introdus si-n Romania prostia ca cei mai in varsta nu-s buni de mimic si doar tinerii sunt buni....pai tocmai ca tinerii sunt mult mai usor de manipulat si de spalat pe creier- lucru cautat de resursele umane de la multinationale...eu prefer o persoana capabila sa gandeasca si sa acrioneze singura indiferent de varsta.

This post has been edited by tony-s: 8 Feb 2016, 13:25

--------------------
+
dacis
post 8 Feb 2016, 13:16
Post #499

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 11:07)
Ce spune Comisia de la Venetia din 2002?
*

"...they can always be changed for the better". They, aka "voting systems"

QUOTE(Dan73 @ 8 Feb 2016, 12:40)
Ai promis ca vii cu opiniile unor avocati si juristi pe care ii cunosti
*

Sorry sa te dezamagesc, dar io pe oamenii aia i-am consultat doar ca sa valideze ori sa conteste interpretarea mea. Si au validat-o. Nu esti de acord, no problem... Cauta unul care a facut scoala pe bune (macar la una cele trei universitati mari din tara, cand vorbim de drept) care sa ma contrazica!...

Vezi ca in teoria democratiei se vorbeste muuult despre majoritati si tipuri de majoritati. Ca una-i sa obtii cele mai multe voturi, alta sa obtii majoritatea simpla (majoritatea voturilor celor prezenti), alta-i majoritatea absoluta (majoritatea voturilor celor inscrisi pe liste) si complet alta majoritatea calificata. Dar si pentru a sti sa deosebesti astea trebuie un minim de alfabetizare...

In rest, no comment. Noroc ca adevarul nu-i o chestiune de vot democratic, majoritar.

8 Feb 2016, 13:31:
QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 12:56)
De aia (+ 3 copii)
*

Nevestica-i pedepsita si ramane acasa? blink.gif

This post has been edited by dacis: 8 Feb 2016, 13:31

--------------------
dacis
+
Garett
post 8 Feb 2016, 13:50
Post #500

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Liviu @ 8 Feb 2016, 14:04)
Ma duc sa le fac cu mana refugiatilor care ajung cu barcile in Lefkada ... (if any) smile.gif
*

Poate te trezesti cu "abdulahi" pe plaja! tongue.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
Liviu
post 8 Feb 2016, 14:03
Post #501

expat naiv

Daca dau de unu' (unii) ii (le) zic sa mearga la Galati ca or sa fie bine primiti.

--------------------
. . .
+
ady77
post 8 Feb 2016, 14:19
Post #502

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 13:16)
"...they can always be changed for the better". They, aka "voting systems"
*

Te-am intrebat de cateva ori de ce o fi pus textul asta in continuare:

QUOTE(ady77 @ 28 Jan 2016, 14:51)
Oare ce rost o avea fraza asta pe acolo " Even when no manipulation is intended, changes will seem to be dictated by immediate party political interests. "
Eu cred ca e pusa la misto.
*

QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 13:16)
Nevestica-i pedepsita si ramane acasa?  blink.gif
*

Sa iti traduc: Din cauza ce detin cu acte 3 copii raman in Romania, doar cu nevasta puteam merge pe alte meleaguri.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Liviu
post 8 Feb 2016, 14:21
Post #503

expat naiv

QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 13:19)
detin cu acte 3 copii
*

Si cati fara acte? naughty.gif

--------------------
. . .
+
dacis
post 8 Feb 2016, 14:28
Post #504

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 8 Feb 2016, 14:19)
1. Te-am intrebat de cateva ori de ce o fi pus textul asta in continuare
2. Sa iti traduc: Din cauza ce detin cu acte 3 copii raman in Romania, doar cu nevasta puteam merge pe alte meleaguri.
*

1. Ady, intotdeauna partidele vor propune schimbari ale legislatiei electorale pentru ca in momentul cand fac propunerile calculele lor electorale le zic ca varianta pe care o propun ei i-ar avantaja. Asta a fost, este si va fi valabil intotdeauna.

Baietii din Comisia de la Venetia stiu asta si stiu si ca este inevitabil sa se intample asa. De asta a aparut si ideea ca modul de schimbare a legislatiei electorale sa fie prevazut inclusiv in textul constitutiei. Pozitie pe care o impartasesc 100%.

One way of avoiding manipulation is to define in the constitution [...] the elements that are most exposed (the electoral system itself, the membership of electoral commissions, constituencies or rules on drawing constituency boundaries).

2. Pana de curand pareai ca-ti pica fisa la poante...

--------------------
dacis
+
ady77
post 8 Feb 2016, 15:08
Post #505

راحتزیل یو

QUOTE(Liviu @ 8 Feb 2016, 14:21)
Si cati fara acte?  naughty.gif
*

Nu stiu rolleyes.gif

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
luck33ro
post 8 Feb 2016, 15:40
Post #506

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 8 Feb 2016, 14:50)
Poate te trezesti cu "abdulahi" pe plaja!  tongue.gif
*

Pe plaja nu e problema - sa nu te trezesti cu ei in camera de hotel! radmasa.gif

--------------------
+
ady77
post 8 Feb 2016, 15:43
Post #507

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 8 Feb 2016, 14:28)
1. Ady, intotdeauna partidele vor propune schimbari ale legislatiei electorale pentru ca in momentul cand fac propunerile calculele lor electorale le zic ca varianta pe care o propun ei i-ar avantaja. Asta a fost, este si va fi valabil intotdeauna.

Baietii din Comisia de la Venetia stiu asta si stiu si ca este inevitabil sa se intample asa. De asta a aparut si ideea ca modul de schimbare a legislatiei electorale sa fie prevazut inclusiv in textul constitutiei. Pozitie pe care o impartasesc 100%.

One way of avoiding manipulation is to define in the constitution [...] the elements that are most exposed (the electoral system itself, the membership of electoral commissions, constituencies or rules on drawing constituency boundaries).
*

Te intreb daca sunt dulci merele si imi raspunzi ca-s acri strugurii.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Markos
post 8 Feb 2016, 15:48
Post #508

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(tony-s @ 8 Feb 2016, 10:58)
majoritatea sunt genul cum mai pune unul pe aici tot felul gunoaie de pe facebook -analfabeți,cocalari si pițipoance.
*

Despre cine este vorba?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Liviu
post 8 Feb 2016, 16:07
Post #509

expat naiv

Tonica are impresia ca screen-shot-urile cu mesaje analfabete puse la misto pe/de pe facebook reprezinta majoritatea "facebookerilor". Undeva are si el dreptate, nivelul e cam jos cateodata dar depinde si ce pagini citesti si din ce grupuri faci parte. E, intr-un fel, ca pe stadion, loc cu care Tonica ar trebui sa fie foarte familiarizat.

--------------------
. . .
+
tony-s
post 8 Feb 2016, 16:09
Post #510

Membru autentic

Nu nominalizez ca iar se va umfla tarata in personajul respectiv si după ce-i voi raspunde voi fi din nou suspendat degeaba.

Oricum dpmdv sunt aproape la fel de tragice si specimenele de pe facebook si cei care-i citesc si-i promovează (majoritatea de pe facebook se încadrează cel puțin in una dintre categorii).

This post has been edited by tony-s: 8 Feb 2016, 16:24

--------------------
+
20 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 21:35
Forum Renault