Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
![]() ![]() ![]() |
Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
psychoo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
chinezu sigur nu facea prinderea aia cu cleme pe flansa de plastic care imi pare o sursa probabila de scurgeri pe viitor.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Sper sa nu...siliconul folosit a lipit cele 2 bucati, statea destul de bine si fara prinderea pe flanse.
Cu flansele stranse cat sa se vada putina burtica la silicon asper sa nu planga. Presiuni foarte mari care sa puna probleme nu ar trebui sa fie pe circuit decat daca scapa compresia in circuitul de racire si atunci as avea alte griji ![]() O sa urmaresc periodic zona oricum |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
1.4 bari parca tot sunt, depinde la cat e tarata supapa. Apoi ai metalul care se incalzeste si raceste repetata cu dilatarile de rigoare, mai mari decat ale plasticului.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Aia-i masina?
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
psychoo |
![]()
|
Montat de vineri, trecut prin mai multe cicluri incalzire-racire si pare totul ok.
Sa vedem si la iarna cum se prezinta. Ca fapt divers, motorul parca a capatat putere si raspunde mai rapid la pedala de acceleratie. Probabil softul o tine in alt regin la 83-90 grade acum fata de 63-70 (flick mahle-behr). Fara sa umblu la nimic altceva (incerc sa fiu obiectiv si sa zic ca nu e placebo) e singura explicatie care pare logica. Voi urmari consumul si daca face regenerari DPF mai putine la acelasi regim de mers, dar per total sunt incantat de reusita Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 243.14k ) Number of downloads: 372 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Vezi la consum. Daca consuma mai putin ai si incarcare DPF mai mica.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Singurul moment cand e bine sa o ai mai mica
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Da tu ce ai facut? Ai mutat termostatul pe teava?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
psychoo |
![]()
|
Nu, am taiat capacul termostatului la carcasa originala si i-am pus alt capac cu suruburi. Termostatul dinauntru este servisabil acum, nu mai trebuie sa schimb tot ansamblul
This post has been edited by psychoo: 31 May 2023, 07:02 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 309.88k ) Number of downloads: 263 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
👍 bună soluție! Și arată OEM
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Da termosula aia trebuie schimbata la revizii de necedita atata bibilelala?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
psychoo |
![]()
|
Raspunsul corect: depide cum iti e norocul
Eu am schimbat originalul (inca bun) preventiv ca am schimbat distributia si pompa de apa. Daca tot am golit instalatia si am pus zeama noua, de ce nu si termostatul? Am pus Mahle-Behr care a tinut jalnic de putin (15-17.000km), in cazul asta da, trebuie schimbat la revizii Originalul e ~700 RON ca vine toata sandramaua. Chestia dinauntru acre cedeaza in timp e 40 RON |
--------------------
Ford
Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
termosulele ies din plaja de functionare destul de repede
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pana mea. La slz in 20 de ani si 380km am schimbat o data. La mexicana in7 ani inca nu
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
IRONICK |
![]()
|
l-ai schimbat cand a ajuns in ultimul hal
ca nu ai stat tu sa verifici cu diagnoza cand deschide termostatul |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Ajuta instrumentul din bord nu trebe diagnoza.
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Unele n-au indicator, parca nici Fordul lui Pshicoo din ce mai tin minte. Au doar bec, care se aprinde la supraincalzire.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cand se ajunge la indicator este deja prea mult.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bion |
![]()
|
Ambele au termometru cu afisaj
![]() De obicei termostaul se cenzurat si nu mai e etans. Nu prea se incalzeste.La 1300 aveam si termometre. O data a fost blocat termostatu. Am oprit. Fip psuza de o tigara s-racit. Scos termostatul pus bine in sant si plecat fara. In primul oras, din comertul socislist am luat altul nou si l-am cotopanit. La ambele fin dotare cam de trei ori pe an se face diagnoza, mai face colegul mj itp... This post has been edited by bion: 31 May 2023, 16:51 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
psychoo |
![]()
|
A mea are indicator de apa si indica (trecut) sfertul in loc de jumate, cum arata(trecut) si solenza inainte sa ii pun termostat de 91 grade (era versiunea clima si avea indicator)
Tot ce am vrut e sa pot schimba TERMOSTATUL si nu CARCASA lui impreuna cu senzorul de temperatura apa. Scop atins, sper sa nu am efecte secundare in timp gen pierderi lichid la imbinari Mai am carcasa de la mahle, pot sa gandesc o alta abordare si sa experimentez pe aia Sau fac cumva sa confectionez o alta carcasa din aluminiu frezat la cnc si atunci chiar e pe viata Edit: poza cu temperatura apei dupa schimbarea termostatului This post has been edited by psychoo: 31 May 2023, 22:00 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 69.57k ) Number of downloads: 101 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Norocul tău că ai acces la CNC, laser și alte alea.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
psychoo |
![]()
|
La cnc nu am inca, laser si inox am avut prin noroc prost.
Daca vad vreo scurgere am sa caut solutia cnc |
--------------------
Ford
Focus
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Ce presiune maxima e in circuitul unde e traductorul?
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
psychoo |
![]()
|
Supapa din capacul vasului de expansiune declanseaza la 21 psi adica 1.447 bar
Nu a declansat vreodata, dar aia ar fi teoretic presiunea maxima pe circuit |
--------------------
Ford
Focus
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Atunci poate fi facuta si la o imprimanta 3d, dintr-un material capabil, gen poliamida sau ceva (ABS? Compozit?) cu insertie de fibre de carbon.
Dupa ce imi pun imprimanta la punct chiar o sa testez sa vad la ce presiune face bum, ca temperatura nu e o problema. |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
YRX |
![]()
|
Nu vezi ca lui ii place fierul, fonta si otelul?
![]() A, acum mi-am adus aminte de bordul de la Ford, ala are, atunci Opelul n-avea. Nici Mini n-are ceas, am zis ca ma uit sa vad daca exista vreun retrofit. E aiurea rau sa nu vezi temperatura apei, mie mi s-a parut util si cel de temperatura ulei, vezi cand e cazul sa o lasi mai moale. Are in computerul de bord un meniu "secret" care arata si temperatura, dar e aiurea sa-l butonezi in timpul mersului. Apropos de termostat, deschide la 105 grade... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:08 |