DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari (reunit)

mihailogan
post 16 Mar 2006, 00:51
Post #421

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

imi da si mie cineva niste sfaturi, idei! a trecut o luna de cand am avut un accident, m-a lovit unu, de atunci ma tarai cu ardafu si ma tot duce cu vorba...si nici acum nu am ajuns cu masina la service...

--------------------
Dacia Logan Preferance 1.4 2005 - B 90 PIx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionutzp
post 16 Mar 2006, 00:55
Post #422

Membru incepator

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate 1.6
+
gamezcdr
post 19 Mar 2006, 12:30
Post #423

Membru

La Asiban daca ai credit la BRD nu se da reducere ptr anu urmator scrie si in contract punctu 4.8 si 4.9 parca.

--------------------
Reanault Kadjar 1.2 TCE
+
DigitalScribe
post 21 Mar 2006, 13:47
Post #424

Scribul Digital

From: Iasi

Aveti grija cu astia de la Omniasig (si cred ca si ceilalti la fel) cu daunele care se incadreaza in vandalism. Cica de pe 1 Decembrie 2005 s-au publicat indicii de risc la vandalism (0.935 % parca) si practic trebuie incheiata o anexa la polita de asigurare ca sa fiti acoperiti de daunele cauzate de vandalism, explicit vandalism... ca se poate sa fie o oglinda si sa zici ca ti-au lovit-o in parcare... e o chestie... dar cuiul/moneda care iti zgarie masina e vandalism si luati teapa daca n-aveti si anexa cu pricina.

Deci atentie la vandalism ca nu e acoperit de CASCO daca asigurarea e facuta inainte de 1 Decembrie 2005 !

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
clan
post 22 Mar 2006, 13:45
Post #425

Membru incepator

1. Am cautat pe http://cedam.csa-isc.ro/index.php? dupa numarul de la masina mea si cica nu exista masina sau nu e asigurata??? Am RCA incheiat pe 1 decembrie anul trecut. Inca nu or fi introdus toate masinile in baza de date sau e vreo problema cu BT Asigurari?
2. Anul trecut m-am ales cu o masina de la socrul meu care a decedat. Dacia 1310 din '90. Nu o foloseste nimeni si RCA-ul a expirat pe la sfarsitul lui iunie 2005. Nu am mai incheiat RCA pentru ea deoarece intentionez sa o vand. Este posibil sa o radieze din oficiu in cazul asta? Daca inchei RCA acum e vreo problema?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 2005 - B-00-000
+
DigitalScribe
post 22 Mar 2006, 16:26
Post #426

Scribul Digital

1. Inca introduc date baietii. Baza de date e incompleta.
2. Am impresia ca-i radiata implicit la deces si nu neaparat la expirarea RCA. La mostenire e la fel ca la vanzare-cumparare cu actele am impresia.

--------------------
+
Como
post 22 Mar 2006, 16:35
Post #427

Membru autentic

Stie cineva daca legea care obliga sa pastrezi societatea de asigurari unde ai RCA se aplica deja? Tocmai trebuie sa o reimprospatez, dar n-am chef de o excursie pe acasa numai pentru asta, si as face-o in Bucuresti - eventual la altii.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
DigitalScribe
post 22 Mar 2006, 21:39
Post #428

Scribul Digital

Da, se aplica. Mi-au confirmat cei de la Omniasig.

This post has been edited by DigitalScribe: 23 Mar 2006, 13:37

--------------------
+
Como
post 23 Mar 2006, 10:45
Post #429

Membru autentic

Multumesc, asa e. Am sunat si eu la Asirom si au confirmat. Dar macar au spus ca pot sa ma duc la orice sucursala, indiferent de judet.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
DigitalScribe
post 23 Mar 2006, 13:37
Post #430

Scribul Digital

Si in plus poti denunta oricand asiguratorul curent nu neaparat fix cu 30 zile inainte.

--------------------
+
Jack Daniel's
post 24 Mar 2006, 04:02
Post #431

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Cine ti-a zis ? Eu stiam de 30 de zile .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
DigitalScribe
post 24 Mar 2006, 11:58
Post #432

Scribul Digital

In sensul 30 zile minim. Adica poti si cu 6 luni inainte sa denunti si chiar a doua zi...
E o chestie de virat bani in contul asiguratorului si aia de la centru trebuie sa stie din timp in ce cont sa vireze. Daca nu denunti banii se duc la acelasi asigurator de dinainte.

--------------------
+
Jack Daniel's
post 24 Mar 2006, 20:06
Post #433

MEMBRU DE LA INCEPUT!

OK am inteles. Il poti denunta cu mult mai repede de 30 de zile , dar nu cu mai putin de aceste 30 de zile .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
dragos1908
post 28 Mar 2006, 15:54
Post #434

Membru incepator

From: craiova

am si eu cateva intrebari:

Un tir mi-a acrosat masina, am fost la politie si mi-a dat dovada:
aripa spate
usa spate
tripla
ornament geam spate
oglinda

Problema e ca tipul avea asigurare la carpatica (nici nu stiam ca exista firma asta).
q:
1: Aripa e infundata rau de tot dar nu perforata.....se schimba sau se chituieste?
2: Daca a mai avut cineva tangente cu firma carpatica, il rog sa-mi dea detalii
3. Daca masina e in garantie, trebuie neaparat reparata la service autorizat (eu cam asa as vrea....dar nu stiu daca vor astia de la carpatica)?
4. Daca am casco pe masina, o pot face prin casco (asirom) si ei sa-si recupereze banii de la carpatica?

Multumesc anticipat!

--------------------
Dacia logan ambition 1.6 MPI 2006, - DJ20TAL, Mio C520
Am, nu dau, si bine fac!
+
djvox
post 29 Mar 2006, 12:03
Post #435

Membru incepator

am asigurare la carpatica, si am suferti niste daune, ei mi-au dat vopsire capota motor si cupola integral,
am fost la dealerul dacia dedeman bacau si aia au spus ca ei nu au contract cu carpatica.....le-am spus ca vin cei de la asigurari si fac un contract ceva dar nici nu vor sa auda, doar asirom, asiban si omniasig, atat.......
acuma nu stiu ce sa fac, sa platesc de la mine si sa-mi dea carpatica banii???dar daca celor de la carpatica nu le convine devizul si nu imi dau toti banii?
sau sa ma duc la un alt service decat dacia si sa mi-o faca?

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4 - BC xxx
RADIO DEEA
RADIO DEEA
+
clan
post 30 Mar 2006, 10:35
Post #436

Membru incepator

O intrebare oarecum asemanatoare cu cea de mai sus.
In urma unui accident, m-am ales cu spoiler-ul fata deteriorat. Inlocuirea se face pe asigurarea celuilalt sofer (vinovatul). Un spoiler la service-ul unde se face reparatia e 829.5RON(TVA inclus), in conditiile in care am vazut preturi pe forum incepand cu 560 RON. Daca asiguratorul nu e de acord cu devizul, sau zice ca nu acopera integral dauna?

--------------------
+
marksman
post 31 Mar 2006, 13:36
Post #437

Post mortem nihil est

From: sat

In urma unei tamponari am fost la asigurari la Astra (acolo are vinovata asigurare) si desi in PV era scris clar esapamentul lovit (am fost lovit din spate) "domnul inspector" nu a vrut sa-l treaca la constatare, pe motiv ca "nu se stie daca nu a fost lovit anterior". Lovitura am primit-o in stanga-spate (chiar unde iese finala) si mi-a deplasat esapamentul in interior spre dreapta, el indoindu-se sub masina, in zona in care face un cot. Eu am intrat sub masina si am vazut clar care este situatia, mai mult, am facut si poze.
Mai mult decat atat, inspectorul m-a trimis direct la service, "sa va faceti programare, lasati masina acolo si vin eu ulterior sa fac constatarea" dar cei de acolo mi-au spus ca daca imi fac programare, masina intra in service pe baza a ceea ce scrie in lista de daune (numai spoilerul) si alta constatare nu se mai face.
Ce sa fac acum? Cei de la Astra imi spun ca asta e constatarea, daca nu am mers in service sa se faca la fata locului greseala mea, dar inspectorul imi spune ca "vin eventual luni in service, sa facem si alte constatari". Unde e adevarul?

A, sa nu uit, mi s-a pus in fata o hartie, sa semnez ca "sunt de acord cu suma mentionata ca despagubire si nu mai am nici o pretentie", dar pe hartia aia nu era nici o suma (loc liber, putea scrie si un leu). Am intrebat de ce nu scrie nimic si mi se cere semnatura si mi-a spus ca "e o practica obisnuita, ca sa nu mai astept faxul cu devizul si sa-mi pot ridica masina mai repede".

Pot reclama magariile astea undeva?

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
R19/16v
post 31 Mar 2006, 13:52
Post #438

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

ai semnat?
de ce? ohmy.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
DigitalScribe
post 31 Mar 2006, 14:12
Post #439

Scribul Digital

Cei din service intotdeauna pot chema inspectorul de la asigurari sa faca reconstatare daca descopera si alte chestii de pe constatarea originala. Vorbesc din experienta. Initial factura trebuia sa fie undeva pe la 600 euro si in final a ajuns la 1000 euro. Asiguratorul meu colaboreaza explicit cu service-ul autorizat Dacia si n-am avut nici o problema din cauza asta.
Cei din service au puterea de a adauga pe o lista provizorie lucrurile care le constata ei dupa care cheama ei (sau te instiinteaza pe tine sa chemi tu eventual) inspectorul si se face o reconstatare cu mecanicul si inspectorul de fata.
Asa e la CASCO... nu stiu cum e la RCA insa. Daca ai CASCO iti recomand sa rezolvi problema pe CASCO si apoi discuta ei intre ei cu RCA-ul.

--------------------
+
marksman
post 31 Mar 2006, 15:32
Post #440

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(R19/16v @ 31 Mar 2006, 14:52)
ai semnat?
de ce? ohmy.gif
*

Am uitat sa spun ca n-am semnat, am banuit ca ei pot scapa foarte usor de mine daca semnam.

QUOTE(DigitalScribe @ 31 Mar 2006, 15:12)
Cei din service intotdeauna pot chema inspectorul de la asigurari sa faca reconstatare daca descopera si alte chestii de pe constatarea originala. Vorbesc din experienta. Initial factura trebuia sa fie undeva pe la 600 euro si in final a ajuns la 1000 euro. Asiguratorul meu colaboreaza explicit cu service-ul autorizat Dacia si n-am avut nici o problema din cauza asta.
Cei din service au puterea de a adauga pe o lista provizorie lucrurile care le constata ei dupa care cheama ei (sau te instiinteaza pe tine sa chemi tu eventual) inspectorul si se face o reconstatare cu mecanicul si inspectorul de fata.
Asa e la CASCO... nu stiu cum e la RCA insa. Daca ai CASCO iti recomand sa rezolvi problema pe CASCO si apoi discuta ei intre ei cu RCA-ul.
*

Cei de la service mi-au spus ca ei repara numai ce scrie pe lista de daune, nu-i intereseaza mai departe, ca lista aia e finala si odata ce masina intra in service se repara numai ce scrie pe lista. "Si daca se descopera ca e ceva suplimentar afectat?" am intrebat eu. "Se repara daca platiti. Noi reparam numai ce scrie pe lista de daune. Lista poate fi completata la fata locului, daca vine inspectorul de daune si descopera daune suplimentare, daca nu, orice se descopera deteriorat se repara numai contra cost." a fost raspunsul in service.

Am zis si eu sa fac asa(pe CASCO), dar masina e in leasing si se pare ca societatea de leasing nu agreaza aceasta procedura, care "nu are acoperire legala" (???)

This post has been edited by Illusi0n: 31 Mar 2006, 15:41

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
klaus
post 31 Mar 2006, 15:36
Post #441

步步

Iti recomand sa te duci in service si sa-i pui pe aia din service sa faca o "nota tehnica constatatoare" ca e lovit si esapamentul si sa o trimita la asigurare.
Avand in vedere ca societatea este Astra, cred ca o sa ai de tras cu ei.

Si dupa nota ai tehnica te duci peste ala de la asigurare sa-ti treaca si esapamentul. Si stai pe capul lui de sa-i vina acru.
Si apropo: la politie nu ai declarat ca daunele din accident nu mai sunt constatate si la alt accident? Deci astea s-au constatat, astea sunt...

Si ca alt sfat: treaba cu nota tehnica este ca sa ii ai din nou la mana, sa-ti zica IN SCRIS ca nu deconteaza toba aia ca poate e din alt eveniment.
Ca daca nu au contestat PV-ul politistului in 15 zile acela este DEFINITIV. Ca sa sustina ca e din alt accident tebuie sa faca expertiza tehnica.
Si poti sa-i dai in judecata, dar mai innainte le faci reclamatie la ANPC si la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (care se ocupa de RCA-uri).
Insa iti trebuie negarea lor oficiala (in scris, si trebuie sa te mai puna sa semnezi inca o data, si atunci ii freci tu cum vrei, nu te mai lasi prostit).

PS: Constatatorul de la Asiban la mine a ramas aproape tablou cand i-am zis ca nu semnez constatarea pana nu o si face efectiv, ca eu nu semnez in alb ca primarul. Noroc ca statea pe scaun si ii era mai greu sa cada sub masa...

LE: intre timp ai zis ca nu ai semnat...

This post has been edited by klaus: 31 Mar 2006, 15:37

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
sddragos
post 3 Apr 2006, 10:02
Post #442

Membru autentic

Vreau si eu sa ma indrume cineva catre o societate de asigurare. Pe 9 aprilie expira vechea polita (incheiata la Asirom, cu 1 milion de lei pe 6 luni). Vreau ceva mai ieftin. Se poate incheia in alt judet decat cel in care e inmatriculata masina?
Merci!

--------------------
Dacia 1310 L 1997, berlina
+
oris
post 3 Apr 2006, 15:10
Post #443

Membru incepator

From: Craiova

Salutare, si-mi cer scuze daca mai exista vreun topic, dar nu l-am gasit.
Sa va spun ce mi s-a intamplat duminica pe 2 aprilie 2006:
am facut un accident, in care am lovit cu partea dreapta (spoiler, capota, aripa dreapta, buclier fata, proiector) o dacie break, care, la randul ei a lovit usor o alta dacie berlina.
Loganul este luat prin credit BDR pe 8 ani, unde te obliga sa faci CASCO.
Bun.
Problema mea este urmatoarea:
Contractul de Casco l-am facut trimestrial. Am trait cu impresia ca prima rata trebuie s-o platesc dupa 4 luni, si aseara (dupa ce am fost la Politie si le-am dat celorlalte 2 masini lovite de mine RCA-ul - tot la ASIBAN!) am aflat - cand am ajuns acasa (convins ca am CASCO!) - ca, de fapt, trebuia sa platesc a doua rata (masina este luata in 21 Dec. 2005) la CASCO pe 21.03.2006, ci nu pe 21.04.2006, cum credeam eu.
Deci am o intarziere de 13 zile.
Am fost astazi si am platit cea de-a doua rata la BRD, dupa care m-am dus la ASIBAN sa le spun de daune.
Mi-au zis ca trebuia in termen de 10 zile sa achit cea de-a 2-a rata.
Cum au trecut 13 zile nu au cum sa ma ajute.
Va trebui sa-mi repar masina pe banii mei, desi o sa platesc timp de 8 ani CASCO la ei si cine stie daca o sa mai am nevoie vreodata!
Ce ziceti de asta?
Chiar nu e nimic de facut?

--------------------
Logan 1.5 dCi 2005 - Laureate - DJ-76-TNT
Time is money ...
+
hebron
post 3 Apr 2006, 15:15
Post #444

Membru autentic

Doar sa aranjezi cu cineva din interior sa treaca cumva datele incat sa iasa bine...Ca la politie deja te-ai dus...

Cat despre
desi o sa platesc timp de 8 ani CASCO la ei si cine stie daca o sa mai am nevoie vreodata!

eu zic ca nu se stie niciodata...la ce preturi sunt la piese daca o gasesti lovita, cade un pom pe ea sau mai faci vre-o treaba de-asta, ce faci???

Bafta multa!!!

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
b64chr
post 3 Apr 2006, 15:22
Post #445

Moderator incepator

From: Buzias, Timis

In primul rand nu e o problema Logan. Exista la Diverse un topic dedicat pentru probleme de asigurari, trebuia sa postezi acolo.
In al doilea rand, cred ca nu prea ai ce face. Vezi daca exista in contract vreo obligatie din partea lor sa te anunte ca trebuie sa platesti rata, desi ma cam indoiesc.
Trebuie sa recunosc ca ai ghinion.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
AL
post 3 Apr 2006, 15:35
Post #446

Member

Este o problema de asigurari si nu de Logan!... deci locultopicului este sectiunea DIVERSE! (unde sunt deja deschise multe topicuri similare)

@oris, recomand sa utilizezi functia de search inainte de a deschide noi topicuri!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
clan
post 3 Apr 2006, 16:19
Post #447

Membru incepator

Sa inteleg din mesajul #438 ca o sa am de furca cu Astra? sad.gif

--------------------
+
DiMaggio
post 3 Apr 2006, 17:01
Post #448

Membru autentic

A fost vina ta si in consecinta cred ca vei trebui sa platesti daunele.

--------------------
Renault Megane RS 2012
+
DragosP
post 3 Apr 2006, 17:16
Post #449

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Se știe ™ că, din păcate, prostia și domnia se plătesc. ph34r.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
bion
post 3 Apr 2006, 17:53
Post #450

Membru autentic

From: TM

Urata incurcatura mad.gif .mai ales ca asa cum ii cunosc pe astia de la Asiban cat sunt de insolenti si cand esti in regula darmite daca le vei cere un favor

Bafta
bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
18 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 07:44
Forum Renault