DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Femeile "scumpele de ele"

paulp
post 27 May 2004, 15:27
Post #181

Bagator de seama!

Group: Members
From: Iasi

Kimms, imi pare rau, dar tu folosesti unele cazuri pentru a generaliza.
1. Un barbat care vine obosit de la serviciu, iti spun eu ca nici nu se mai uita daca femeia a facut sau nu curat. Cere ceva de mincare si cornu'n perna. Cazul 1.
2. Un barbat adevarat care isi iubeste sotia o ajuta. Cazul 2.
3. Copilul tau e mai presus de orice pe lume.
4. Baietii se joaca cu tot ce le cade in mina. Fetele se joaca la fel. Important e ce vor ei. Degeaba ii cumpar eu 100o de lego lui teo daca el vrea sa se joace cu ursuletul sau cu o papusa, o sa se joace cu ea indiferent ce-i ofer eu.
5. Cind o sa ajungi la 30 de ani ceasul biologic o sa ticaie mai ceva ca Big Benul sa faci un copil.
:inger:

PS. Bobo, argumentele tale sint cele mai realiste si de bun simt pe care le-am auzit in ultima vreme. :roll:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobo
post 27 May 2004, 15:36
Post #182

Membru autentic

From: Bucuresti

hai sa le luam pe rand.. nu stiu unde ai vazut tu sotii aia, ca pe cuvant ca toti din generatia mea casatoriti, cu copii, se implica cot la cot cu copiii.. aaa ba gresesc, am un exempu negativ..., dar in rest nu ai ce sa le reprosezi..
nu te mai gandi la taranime ca acolo e alta discutie.. aia e romania sec. 18 toamna...acolo e autoconsum, acolo ai wc in curte, te stergi cu brusture si coceni, bei genocid de la bodega, e lumea coniacului unirea si rachiului aprig de calnau.....si tu vrei armonie intre soti...aia o sa vina, dar mai incet, asa...mai pe burta, hehe..

instinctual sa iubeasca.. ce inseamna asta? evident ca dupa ce il nasti esti putin derutat ca om, schimbari hormonale, depresia de dupa nastere, alea, alea.. legatura se formeaza dupa aia si se intarestepe zi ce trece...
tu ce ai vrea, ca dupa ce l-ai scuipat afara sa sari pe el si sa-i spargi pe toti ca il iubesti la nebunie?

acum asta iti trebuie tie copil.. io vorbeam de perioada de dupa...

acum io personal nu sunt de acord cu chestia cu oferitul.. aud acest pretext din ce in ce mai mult in jurul meu de la cuplurile care nu au copii si nu vor sa faca in perioada urmatoare..
"io tre sa-i ofer copilului si luna de pe cer", si vacanta in aruba, si scuba la marea bariera de corali, si safari in kenya ca daca imi cere si io ii zic ca nu am bani? hai mai fratilor sa fi seriosi.. nu intelege acum ca sunt pentru a face copii unul dupa altul si in dreapta si in stanga...
culmea e ca cei care au aceste pretexte au situatie materiala buna...

bai, tre sa-i oferi dragoste, ca daca ii oferi chestia asta din plin restul se rezolva.. aa, ca nu are blugi levi's si are viorex asta e altceva, dar educatia nu consta numai in asta...

fetele sunt invatate sa fie mame!! cine le invata? ei au jucariile si isi aleg cu ce vor sa se joace.. e drept ca fi-mea sub influenta lu' fra'su o mai vezi cu pistolul in mana ca "impuca" dar in general o vezi cu maimutoii, papusile..
gena e mai puternica decat educatia, asta e demonstrata, deci afirmatia cred ca e falsa..

cum adica "nu exista o reteta naturala"? ce fel de reteta ? in ce sens?
tocmai ca nu exista, de aici rezulta instinctul de crestere si de ocrotire...

--------------------
+
Bobo
post 27 May 2004, 15:50
Post #183

Membru autentic

misoginismul exista de acord.. trebuie educatie multa, civilizatie, nu rezolvi problemele astea culturale, religioase cu 3 bombe ca in irak si afganistan..
problema e ca femeile au trecut in cealalta extrema in feminism.. in feminism extremist care nu face altceva decat rau..
s-au gasit 3 frustrate care au avut ghinion in casatorie si au inceput sa teoretizeze aiurea si sa generalizeze aberant....
si uite asa au aparut aberatiile new age, gata cu dominatia barbatului, etc, etc..
adica aceste femei, incapabile sa devina ceea ce sunt, mame/sotii, vroiau sa devina ceea ce nu sunt, adica barbati...
si intr-un fel sau altul si azi e la fel.. toate vor cariera, concurenta cu barbatii, etc, etc, lucru care e contraproductiv..
e ca si cum am incerca noi barbatii sa fim mai mame decat mamele.. aberant, oricat stau io cu fi-miu si fi-mea si ma joc cu ei, si in majoritatea timpului io ma ocup de ei,le povestesc, le citesc, mama tot mama e....

si cu tristete remarc printre cunoscuti de-ai mei ca barbatii vor copii si femeile nu?!?!? chiar nu ma asteptam la asa ceva.. manipularea filmelor americane imi arata ca intotdeauna cand femeia anunta barbatul ca e insarcinata, el se supara, pufnea..
ei, uite ca vad ca, incredibil, femeile nu vor copii!!! ca nu sunt pregatita, ca sa ma mai gandesc, ca uite cariera, ca ma ingras, ca ma fac ca o vaca, ca mi se maresc tatele si curg...
ba da-ma-n spume, ca sa zic una marlaneasca...s-a intors lumea cu fundu-n sus...
auzi barbatu vrea copii, si femeia nu...

--------------------
+
Bobo
post 27 May 2004, 15:52
Post #184

Membru autentic

hehe, multam, .. sunt pregatit cu discutii din astea, ca imi fac incalzirea pe niste prieteni, el vrea si ea nu vrea.. i-am zis sa intepe prezervativele ca alta solutie nu are...a zis ca aplica metoda.. pai ce e cum vor unii!!??hehe

hehe,..stiti ca in bancul ala cu "merge bine la afacerea cu baloane"

--------------------
+
paulp
post 27 May 2004, 15:55
Post #185

Bagator de seama!

bobo, solutia cu intepatul prezervativului nu e cea mai fericita, ca femeia poate sa se duca singura si sa faca avort. Ideea e sa fie ambii de acord si copilul sa vina din dragoste nu doar ca un accident. :wink:

--------------------
+
Marty
post 28 May 2004, 08:07
Post #186

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Bre, faza asta cu natalitatea in descrestere se pare ca e o chestie mondiala. Vad ca lumea a inceput sa se gindeasca la casatorie si alte d-astea la virste destul de inaintate, copiii chiar nemaireprezentind o prioritate imediata intr-o casnicie.

Bobo, hai sa-ti spun o trebusoara. Sunt oameni care considera ca intr-adevar trebuie sa-i ofere copilului tot ce e mai bun. Nu-ti permiti sa faci un copil si pe urma sa-l chinuiesti pe el din cauza chinurilor tale de a-i asigura un MAINE. Atita timp cit n-ai o stabilitate, nu poti sa te apuci sa torni un borac, e cam nrdrept (parerea mea). Tot asa si cu casniciile: frate, n-ai casa ta, unde sa stai tu cu nevasta-ta, fara ma-ta, tac-tu, frac-tu, soacra-ta, socra-tu, cumnati, veri si alte paparude ??? Atunci stai dracu' potolit ca n-ai nici un viitor in casnicia aia! Una stii tu cu femeia si alta e ceea ce stiu ceilalti.

kimms, mi-aduc aminte de o intimplare haioasa. Eram intr-un grup de prieteni si unul arunca o vorba:" bai, voi stiati ca o felatie face mai mult decit o partida de sex normal?". Sincer, ne-am oprit din ce aveam de discutat si ne-am uitat la el, descoperind dobitocenia personajului. Unul dintre noi, mai indraznet, l-a intrebat:" Da' de unde stii ?". La care omul, afisind un rinjet superior, ne toarna un raspuns care ne-a inlemnit:" Am citit intr-o revista." :wink:

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Bobo
post 28 May 2004, 08:18
Post #187

Membru autentic

tipa nu ar face avort... asta e o certitudine.. evident ca intepatul nu se aplica tuturor, tre sa te gandesti cum ar reactiona femeia..

ideea e ca de multe ori daca stai sa te cacai nu faci nimic.. daca o gandesti prea mult, chestia cu copiii, nu-i mai faci sau faci unul;
pentru ca intr-adevar daca le pui pe toate in balanta, responsabilitate, alea, alea te sperii..

asa ca uneori mai trebuie un impuls asa...

--------------------
+
madalina
post 28 May 2004, 09:21
Post #188

Membru autentic

Parintii unei prietene, amandoi absolventi de facultate, Politehnica amandoi! Locuiesc in mediul urban, dar intr-un oras mic!. Ea lucra la centrul decalcul, el erasecurist, dar din ala mic! Au facut un copil, a stat cu el un an acasa, apoi l-a dus la cresa si ea si-a continuat serviciul! Deoarece a facut pojar sau nu stiu ce boala a copilariei, el a hotarat ca sotia lui sa stea acasa si sa aiba grija de copil, i-a spus ca altfel divorteaza, ca este mai important copilul decat orice! Au mai facut un copil dupa 5 ani si eaera mama ideala: isi dedica tot timpul copiilor si sotului! Acum copii nu mai au nevoie sa-i duca cineva in parc sau sa aiba grija de ei. El lucreaza in politie dar la un departament in care nu primeste nimic altceva in afara desalariu, nu are nimeni nevoie de el si omul vrea sa divorteze ca are o iubita mai tanara, mai cultivata, iar sotia lui a imbatraniit, s-a prostit de cand sta acasa si oricum nu aduce nimic in casa, asa ca el poate satraiasca cu tipa tanara si sa isi ajute copii! Si cazul nu este singular!

In Romania 1 din 3 femei este batuta zilnic si totusi nu divorteaza de dragul copiilor! Si nu iau in considerare celelalte 4 tipuri de violenta in familie (verbala, economica, sociala si sexuala).

Corect tinerii sub 30 de ani, din orasele mari, cu un grad mai mare de educatie, au facut multe schimbari in bine! Dar mai exista inca, multa nedreptate! Atunci cand voi avea un copil, nu vreau cxa timpul meu dedicat lui sa insemne sa ii fac de mancare, sa-l spal, etc, ci vreau sa insemne reala educatie, sa ii fie timp dedicat lui ca persoana, sa ma joc cu el, sa discut cu el, sa-l duc la teatru/fotbal/balet sau orice altceva vrea, nu sa fiu menajera lui!

Egalitate pentru femei si barbati nu inseamna sa nu ai o familie, sa nu ai copii, ci inseamna existenta reala a unor alternative nu este corect ca un barbat sa poata avea si o cariera si o familie reusita, iar o femeie sa fie nevoita sa aleaga intre ele! Si mai avem o problemaa: daca o femeie decide ca pentru ea este mai importanta familia si ii dedica mai mult timp, ea este dispretuita social atat de catre femei, cat si de catre barbati! Munca, scuzati cacofonia, casnica nu este apreciata ca fiind o munca, chiar daca este facuta numai de unul dintre soti!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
+
paulp
post 28 May 2004, 09:39
Post #189

Bagator de seama!

Parintii cuiva, absolventi de liceu, el mecanic de locomotiva, ea croitoreasa. Au 3 copii: 2 baieti si o fata. El program destul de nasol ca asa-s mecanicii, ea program aproximativ fix. Se ocupa impreuna de copii. Nici unu nu sta acasa mai mult decit este posibil. Ea reuseste sa devina sefa sectiei de croitorie, ulterior dezvolta o alta afacere. Copiii cresc, fac scoli. Toti 3 copiii se casatoresc si au copii. Acum cei 2 sint bunici si pensionari. Locuiesc intr-un oras mic.
Ea mama ideala, el tata ideal.
Daca nu ti-ai dat seama e vorba de parintii mei :wink:

Ce vreau sa spun e ca un exemplu nu poate generaliza o situatie.
Si parintii mei s-au mai certat si au avut probleme, dar daca s-au iubit le-au trecut impreuna.
Asa ca cea mai buna rezolvare a inegalitatilor sociale ramine, asa cum a zis si Bobo: DRAGOSTEA :inger:

--------------------
+
MariusI
post 28 May 2004, 09:43
Post #190

Membru autentic

[quote]
In Romania 1 din 3 femei este batuta zilnic
[/quote]

Tu iti dai seama ce spui ? Dintre tine, mama ta si sora ta, cine e batuta ZILNIC , IN FIECARE ZI ?? :roll:

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
madalina
post 28 May 2004, 09:51
Post #191

Membru autentic

Nu spun eu asta, ci spune o analiza data publicitatii ieri! Din fericire, la mine in familie, nici noi copii nu am fost batuti, cu exceptia adoua trei palme, pe care le reprosam si acum parintilor!

Si este vorba de una din trei femei casatorite sau in uniune consensensuala - nu stiu parametrii prin care a fost definita!

--------------------
+
GeorgeB
post 28 May 2004, 09:52
Post #192

the 7 stars of Pleiades constellation

nu faci analogia cum trebuie.

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
miki
post 28 May 2004, 10:35
Post #193

#Hırsızlargibigeceniniçine

[quote]ideea e ca de multe ori daca stai sa te cacai nu faci nimic.. daca o gandesti prea mult, chestia cu copiii, nu-i mai faci sau faci unul;
pentru ca intr-adevar daca le pui pe toate in balanta, responsabilitate, alea, alea te sperii..
...[/quote]

Ai perfecta dreptate! Ba mai mult apare si un risc, si anume sa vrei copilul si sa nu mai poti! Eu era cit p-aci s-o patesc! Am minat 4 ani si dup-aia mi-"am dat la saiba" 3 ani ca sa reusesc! Dar acuma-s fericit, desi conditiile nu s-au schimbat in bine!
PS.I-ote ce-a iesit!

Attached thumbnail(s)
IMG_0108.JPG ( Size: 61.71k ) Number of downloads: 51

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX
+
miki
post 28 May 2004, 10:37
Post #194

[quote]ideea e ca de multe ori daca stai sa te cacai nu faci nimic.. daca o gandesti prea mult, chestia cu copiii, nu-i mai faci sau faci unul;
...[/quote]

Ai perfecta dreptate! Ba mai mult apare si un risc, si anume sa vrei copilul si sa nu mai poti! Eu era cit p-aci s-o patesc! Am minat 4 ani si dup-aia mi-"am dat la saiba" 3 ani ca sa reusesc! Dar acuma-s fericit, desi conditiile nu s-au schimbat in bine!
PS.I-ote ce-a iesit!

Attached thumbnail(s)
IMG_0108.JPG ( Size: 61.71k ) Number of downloads: 27

--------------------
+
GeorgeB
post 28 May 2004, 10:37
Post #195

sa-ti traiasca biggrin.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Maska
post 28 May 2004, 11:06
Post #196

Membru incepator

Draga kimms, daca tu consideri ca a-i face baie sau a-i schimba scutecele copilului tau sau a-l hrani inseamna sa te injosesti, scuza-ma, esti intr-o confuzie totala! Dar eu pun acest lucru pe seama varstei tale destul de fragede din punctul asta de vedere. Un copil nu este papusa cu care te joci, dupa care o pasezi altcuiva sa ti-o repare cand s-a stricat sau sa o spele dupa ce ai murdarit-o.
Tocmai pentru a te scoate din neagra necunoastere, iti recomand acest link http://www.desprecopii.com/forum/ . Ai sa descoperi cu surprindere ca nu statisticile sau studiile ne dicteaza in viata ci propria constiinta.

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
miki
post 28 May 2004, 11:40
Post #197

1.Scuze pt post dublu! Rog un moderator sa stearga unul!

2.Maska, [quote]
Draga kimms, daca tu consideri ca a-i face baie sau a-i schimba scutecele copilului tau sau a-l hrani inseamna sa te injosesti, scuza-ma, esti intr-o confuzie totala
[/quote]
Ce ai cu fata! De unde ai tras concluzia asta! Eu vad ca vrea mai mult, si de fapt nu reiese de nicaieri ca a fi "menajera" pt copilul tau este ceva injositor
Din pacate pentru ele, sansele de a face o cariera sint intr-adevar mai mici, chiar daca nu depind de vointa lor.
Adica, indiferent de faptul ca o femeie alege cariera in locul familiei, angajatorii vor fi intodeauna "indoiti" , daca cumva se razgindeste si se indreapta spre familie?

--------------------

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
GeorgeB
post 28 May 2004, 11:50
Post #198

[quote]
Din pacate pentru ele, sansele de a face o cariera sint intr-adevar mai mici, chiar daca nu depind de vointa lor.
Adica, indiferent de faptul ca o femeie alege cariera in locul familiei, angajatorii vor fi intodeauna "indoiti" , daca cumva se razgindeste si se indreapta spre familie?
[/quote]

absolut corect !!!

care angajator nu fuge de femei insarcinate spre exemplu?

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Bobo
post 28 May 2004, 11:59
Post #199

Membru autentic

paulp mi-ai luat exemplul dintre dinti...
nu tre sa generalizezi acum fiecare caz...adica daca unii au fost trogloditi, nu inseamna ca toti suntem...

a propos de statisticile astea.. inca odata repet: e usor sa faci un studiu si sa tragi concluzii.. problema e ca romania e impartita in 2: una e romania de la sate (50% din populatie conform statisticilor oficiale, dar daca socotesti ca de fapt tarani sunt si aia din zimnicea, mizil, si alte orasele din astea mici facute de ceausescu la norma, procentul e si mai mare, io zic 70%)...
mai pune-i si pe cei luati cu forta din moldova si dusi la mina, sau in fabrici..e, romania asta e aia din stirile de la ora 5, e treimea aia din statistica referitoare la femei..

cealalta romanie, e cea care e mai educata, care duce in spate sa zic asa drumul spre europa; nu luati acum mot a mot ce spun, poate exagerez..dar aceasta romanie e cea care apare in statisticile referitoare la consum, salarii, alea, alea..

noi hai sa ne referim la romania asta din urma, ca cea majoritara ne depaseste...

violenta...e o problema..o prb. a romaniei care ne depaseste..( e si o problema a mea personala, dar greu te lupti cu genele.. ca tot vorbeam de ele.......)

dar daca tot le-ai amintit pe toate hai ca-ti mai zic...e clar ca violenta fizica e cea intalnita numai la barbati..
si e de condamnat cand se intampla intre soti; io nu o condamn cand e vorba de copii; asta e parerea mea, multi ma judeca pe chestia asta, asta e.. culmea e ca au inceput si americanii sa dea inapoi de la stilul lor de a trata copiii, ca au vazut ca tot mai multe probleme juvenile apar si acolo.. unde nu ai voie sa iti bati copiii.. plus pistoale, alea, alea.. in fine, asta e alta discutie si nu deviem acum..

dar hai sa privim si altfel lucrurile.. dezbracarea care exista acum in societate...am inceput sa ma gandesc la chestia asta cand am citit parca sau am auzit odata o stire cum ca una a fost violata si tipa si-a retras plangerea ca si-a dat seama ca prin felul provocator in care se imbraca si-a atras singura pedeapsa..
si apoi mi-am amintit de vorba aia ca cel care ispiteste e la fel de josnic si ca cel care cade in ispita.. si va dau un ex:
vanatoarea de corupti din america anilor 60 parca.. se crease un depart. care avea ca scop ispitirea politistilor, agentilor FBI.. si picau pe capete toti.. adica toti erau usor de corupt, varia doar suma.. si si-au dat seama ca nu asta e solutia, ca omul asa e...

nu intelegeti ca vreau acum sa ne imbracam toti ca in afganistan.. Doamne Fereste! nu e vorba de asta..
dar cand ti se tot falfaie pe la nas din ce in ce mai multa carne, cum pana mea sa iti mai educi copiiim mai ales in perioada de explozie hormonala, numita pubertate.. ce sa-i explici tu lui? oricum nu te asculta prin definite, asa cum nici io nu-i bagam in seama pe ai mei?
si vii tu mai acum si spui mie de violenta... adica io iti dau cu slanina pe la nas, si dupa aia iti zic sictir ce ba nu te abtii, esti rational, ai educatie...

bai fratilor, noi suntem chimie... probabil ca scopul nostru in viata e sa depasim aceasta chimie cu ajutorul mintii, dar asta nu o fac toti.. cand hipofiza o ia razna, sau tiroida face pauze, o iei pe alaturi.. nu poti sa faci abstractie de chestia asta..
probabil ca femeile nu ii inteleg pe barbati.. ele nu inteleg ca daca trece claudia schiffer pe langa mine, intorc capul.....si zic ca suntem boi..ok..adica tauri prosti, hehe..
atunci io cum sa la calific cand vorbesc in nestire, si daca urmeaza sa se vada fata in fata maine, tot povestesc si azi la telefon ceea ce vor dezvolta a doua zi cu si mai multe amanunte..

bai suntem diferiti, si nu putem sa tratam problema simplist si sa dam vina numai pe unii..
cad mai vad emisiuni din astea cretine, dihotomice "ce vor femeile", "de 3 ori femeie", etc, etc..
toti suntem la fel de vinovati.. barbatii ca se imbata pana la loc comanda si apoi crime peste crime, femeile ca ispitesc barbatii insurati care cad in ispita, toti ca nu-si iubesc copiii daca ajung sa faca asta; femeile care-si traduc barbatii si apoi barbatii care le bat din acest motiv.....sunt multe.....

nu asta e solutia.. societatea incepe sa se imparta in femei, barbati, pensionari, tineri, negri, adica scuze, afro americani, latino, homo, etc, etc.. bai suntem oameni..
nu rezolvam nimic bucatind societatea in asa hal..sau mai bine zis gandind in acest mod.. ca e deajuns...
"asociatia femilor cu diploma universitara din romania", "sanse egale pentru femei".. nu se rezolva nimic cu chestia asta..
mai bine ar pune pana si ar fi mame/sotii bune, ar munci calumea si nu s-ar mai intalni atat sa vorbeasca aiurea..

buun.. deci tu vrei ca atunci cand o sa ai copil sau nu fii menajera lui ci sa faci chestii telectuale..
hai sa iti spun o fraza care spune totul:
"un copil isi intreaba mama: - mama tu nu te-ai plictisit spaland atat la vase toata ziua?
la care mama - io nu am spalat vase, ci am construit o casa"...
acum fiecare intelege ce vrea...nu trageti concluzia ca spalatul vaselor e totul, dar iar daca te apuci sa imparti lucrurile nu faci nimic..adica daca desparti mintea de trup nu ai facut nimic.. armonia vine din educarea ambelor.. adica si din munca si din invatat, cunoastere, dat cu sapa, facut sport, iesit la o bere..
tu deja ai exprimat atitudinea femeilor din tara asta care nu vor sa fie menajere.. si cauti o baby sitter de innebunesti si nu gasesti.. si somajul e cat e.. ca nu vor sa fie menajere, in conditiile in care se plateste de la 3 mil pe luna in sus.. plus mancare, transport.. pai cu mentalitatea asta sa intram in europa?

bai fratilor, daca noi nu gandim corect, ce pretentii sa avem de la ala care da cu sapa de dim. pana seara si apoi se duce la bodega se se face manga?

--------------------
+
sstanescu
post 28 May 2004, 12:00
Post #200

Membru autentic

Pai si pana cand nu se vor face copii in mod industrial, la fabrica de copii, lucrurile asa vor sta. Cine, daca ar avea de angajat oameni, ar prefera o femeie insarcinata care in cateva luni il lasa cu ochii in soare?

Referitor la acest aspect, mie mi-e teama sa nu ajungem in situatii cretine gen US. Cineva imi povestea ca a avut interviu de angajat avocati. A audiat niste persoane. O singura persoana a fost femeie de culoare. Toate datele din CV, toate recomandarile o situau cert sub o parte dintre ceilalti. Pe cine credeti ca a angajat? Pe acea femeie de culoare, ca riscau sa aiba showuri si la o firma cu staif nu se poate. Dupa cateva luni, au prins-o cu o tampenie, le-a pierdut un client, au pus-o pe liber si au luat-o de la cap. Tragand linie, decat sa riste un scandal, au platit bani aiurea si au zburat-o ca a fost mai fair. Aia sa nu credeti ca a fost suparata. I s-a parut normal si mai tarziu a aflat ca aproximativ la fel s-a introdus in alta firma, speculand aceeasi discriminare pozitiva.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
Bobo
post 28 May 2004, 12:03
Post #201

Membru autentic

[quote]
Ce ai cu fata! De unde ai tras concluzia asta! Eu vad ca vrea mai mult, si de fapt nu reiese de nicaieri ca a fi "menajera" pt copilul tau este ceva injositor
Adica, indiferent de faptul ca o femeie alege cariera in locul familiei, angajatorii vor fi intodeauna "indoiti" , daca cumva se razgindeste si se indreapta spre familie?[/quote]

pai tocmai asta e ca toate vor mai mult.. si daca vrei mult obtii putin...

ee, angajatorii sunt indoiti.. in firmele de audit de la noi majoritatea sunt femei, si se munceste zi lumina plus weekenduri..
astea sunt texte..in banci la fel, asigurari..hai ma sa fim seriosi..

nu spun ca e la fel de usor ca in cazul barb., dar hai sa nu exageram si sa dramatizam..

--------------------
+
Bobo
post 28 May 2004, 12:05
Post #202

Membru autentic

a propos de ce spune sstanescu; vorbeam cu un prieten care face un mba in us;
si mi-a zis: bai cel mai bine era daca eram lesbianca negresa; au astia sanse triple fata de caucazieni; sunt un fel de targuri de joburi pentru toti, apoi pentru negri si pentru minoritati sexuale.. si tot asa...

--------------------
+
c1p0
post 28 May 2004, 12:26
Post #203

I find your lack of faith disturbing.

From: Bucuresti - Colentina

Eu inca mai sunt (pentru fo luna) intr-o clasa cu 26 de fete. Suntem doar trei baieti...

Nu exista banca la care sa nu fie cataloage oriflame sau avon. Numai despre asta vorbesc...

Sa nu mai vorbim ca unele din ele sunt monumente inchinate prostiei...nu stiu de unde atata....

Ca sa va dati seama cam cat de idioate sunt: am enervat-o pe una si a aruncat cu telefonu' mobil (al ei) nou nout dupa mine....m-am ferit si nu e nevoie sa spun mai departe...

In afara de asta, mai sunt unele care au permis...mai ales una care stie ca are stop dar nu opereste, daca vede ca sunt pietoni pe trecere tipa si claxoneaza de la zece metrii etc etc.

--------------------
Dacia Logan dCI Ambition 2007
I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.
+
GeorgeB
post 28 May 2004, 12:39
Post #204

[quote]
In afara de asta, mai sunt unele care au permis...mai ales una care stie ca are stop dar nu opereste, daca vede ca sunt pietoni pe trecere tipa si claxoneaza de la zece metrii etc etc.
[/quote]
aia e nesimtire deja si tine de educatie! nu tine de faptul ca e femeie !

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
madalina
post 28 May 2004, 15:31
Post #205

Membru autentic

Stati putin, ca nu m-ati insteles:
nu sunt de acord cu discriminarea pozitiva, ci sut pentru egalitate de sanse! A se citi si postul cu alegerile locale! Mi se pare o aberatie si o nedreptate crasa ceea ce a facut PUR! Nu as vrea niciodata sa fiu promovata pentru ca sunt femeie, dar nici nu vreau ca, daca sunt potrivita pentru un post sa nu mi se acorde doar pentru ca sunt femeie! Asta e problema!
]Apoi nu mi se pare injositor sa ai grija de nevoile primare ale unui copil, dar eu m-as considera o mama ratata daca i-as oferi doar asta! Vreau sa am timp sa il petrec cu copilul meu si nu strict gatind/spaland/calcand pentru copilul meu! Vad o gramada de femei, tinere, care merg la servicu 8-10 ore, vin acasa fac treburile in casa, pregatesc masa pentru sot/copii, iar apoi cad frante si nu au timp sa stea de vorba cu propriul copil, sa il educe! La acest lucru m-am referit! Pe cand, daca eu fac curat, sotul gateste, terminam mult mai repede toate treburile gospodaresti si putem petrece timpul si impreuna si cu copilul!

Daca a fi mama este o chestie apreciata la nivel social, de ce o femeie dupa ce are un copil avanseaza mult mai greu in cariera decat un barbat! Vreti sa se aplice acelesi criterii profesionale pentru femei si barbati, dar femeia trebui sa fie in primul rand mama! este aberant: sau i se acorda circumstante atenuante ca este mama sau nu se mai considera ca mama e parinte de rang superior si tatal de rang inferior! Personal, nu cred ca mama m-a iubit mai mult decat tatal meu!

De ce se pune numai in cazul femeilor problema familie sau cariera, iar barbatii le pot avea pe amandoua?

--------------------
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
paulp
post 28 May 2004, 16:11
Post #206

Bagator de seama!

[quote]
se pune numai in cazul femeilor problema familie sau cariera
[/quote]
kimms, nu se pune, ci femeile isi pun problema asa, asa cum isi pun si multe alte probleme. Singure.
Pe barbati ii doare-n chisca de problema asta asa cu ii doare tot acolo si de multe alte probleme. Le rezolva asa cum vin.

Eu ma uit la sotia mea care se incrinceneaza cind e vorba sa rezolve ceva astfel incit sa iasa perfect. Eu rezolv cum pot si nu ma afecteaza prea tare daca nu iese chiar perfect. Totul e sa se rezolve.
Asta-i una dintre diferentele modului de abordare dintre femei si barbati.
De asta femeile au impresia ca nu le mai ajunge timpul si se lamenteaza ca e inechitate sociala.
Daca n-ar fi atit de perfectioniste poate si-ar da seama ca le pot face pe toate, dar nu perfect.
Vezi, asta e cusurul vostru :wink:

--------------------
+
madalina
post 28 May 2004, 16:28
Post #207

Membru autentic

Problema este ca eu vad emisiuni tampite, chipurile pentru femei - de parca ar fi o minoritate si au nevoie de emisiuni speciale - in care cica se prezinta modele si prima intrebare este "Cum reusiti sa va impartiti timpul intre familie si cariera?" si vedem femeile fericite, care au o casnicie perfect, sunt mame perfect si mai au si o cariera de succes, iar la cateva luni dupa aflii din presa ca sotul o inseala sau divorteaza!

Se induce ideea ca trebuie sa fie perfect totul! Iar extrem de multe femei chiar cred ca sunt niste ratate daca nu fac totul perfect! Din cauza aceasta eu pledez pentru o educatie feminista! Nu este nimeni superom pentru a face totul perfect! Sunt pentru campanii impotriva violentei in familie, dar nu sunt o feminista radicala (si ridicola in opinia mea) ca daca un barbat imi deschide usa sa ma simt ofensata!

--------------------
+
FLEX
post 28 May 2004, 17:05
Post #208

Membru autentic

De mult nu mi-a mai fost dat sa vad un topic atit de interesant ... excelenta argumentatia "combatantilor" ... va multumesc tuturor ...

Eu consider ca manevra PUR e de natura sa socheze prin noua abordare, dar personal mi se pare ca la problematica actuala a Bucurestiului o mina de femeie ar fi exact ceea ce trebuie, lucrurile trebuiesc aduse cu migala pe un fagas normal, din aproape in aproape, o abordare frontala e sortita esecului ... intii trebuie calibrate angrenajele si apoi motorul se poate tura ... (hihihi! asta fiindca sintem pe un forum cu specific auto...). Nu mi se pare deloc o insulta adusa respectivelor doamne nominalizarea lor la candidatura, ci mai degraba recunoasterea unor calitati necesare pentru o abordare mai fireasca a problemelor ...

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
madalina
post 28 May 2004, 17:16
Post #209

Membru autentic

Nu spun din start ca cineva nu ar fi bun ca primar doar pentru ca e femeie sau barbat, dar nu cred ca in absolut toate sectoarele persoana cea mai competenta pentru a candida a fost o femeie! Cel putin una dintre doamne nu are ce cauta in aceasta campanie!

Monica Tatoiu este o femeie care ar putea face ceva, dar nu o voi vota pentru ca nu-mi place partidul pentru care candideaza!

--------------------
+
ashu
post 28 May 2004, 17:25
Post #210

Membru erectil

Poa sa fie si cea mai competenta persoana de pe glob, nu as vota-o stiind ca nu o voteaza si ceilalti si astfel nu are sanse sa bata pesedeul. Plus ca io vreau ca de data asta sa fie o echipa, sa nu mai traga unu hais si unu cea. Asa ca Basescu si D.A. scrie pe mine pe toate planurile. Altfel riscam sa pesediseze astia TOT la nivel de adminstratie locala.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
22 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 13:16
Forum Renault